Találatok a következő kifejezésre: Mikor járok ha (1073 db)

Valaki megtudná nekem irni hogy hol tudom megnézni a családi nevelési összegét hogy mennyi és hogy még mi jár ha nincs munkaviszonyom?

Legjobb válasz: Szia! Itt nézz szét: http://www.gyerekabc.hu/alanyi-jogon-jaro.html Nekem sincs munkaviszonyom, így sajnos csak családi pótlékot (12200Ft) és GYES-t kapok (25795Ft) + szülés után jár az egyszeri anyasági támogatás, ez 64125Ft volt. 4 hónapos kislány anyukája

Szia! Itt nézz szét: http://www.gyerekabc.hu/alanyi-jogon-jaro.html Nekem sincs munkaviszonyom, így sajnos csak családi pótlékot (12200Ft) és GYES-t kapok (25795Ft) + szülés után jár az egyszeri anyasági támogatás, ez 64125Ft volt. 4 hónapos kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: gyermekágyi segély nem jár és a nevelési ?
Szia! Én írtam Neked tegnap. Én csak ezeket kapom, amiket felsoroltam. Ezt találtam: A terhességi-gyermekágyi segély (tgyás) annak a nõnek jár, aki a gyermeke születését megelõzõ két esztendõben legalább 180 napon keresztül az egészségbiztosítás szempontjából biztosítottnak minõsült, és 1. a biztosítás idõtartama alatt (például a munkaviszony fennállása alatt), vagy 2. a biztosítás megszûnését követõ negyvenkét napon belül, vagy 3. a biztosítás megszûnését követõ negyvenkét napon túl, de még a táppénz, illetve a baleseti táppénz folyósításának az ideje alatt, vagy a folyósítás megszûnését követõ huszonnyolc napon belül szül. Ki jogosult a gyetre? A gyermeknevelési támogatást az a szülõ, nevelõszülõ illetve gyám veheti igénybe, aki saját háztartásában egyidejûleg legalább három kiskorú gyermeket nevel. A támogatás a legkisebb gyermek három éves korától a nyolcadik életéve betöltéséig vehetõ igénybe. Így ezekre munkaviszony nélkül és 1 babával nem vagyok jogosult. :o(

Mivel jár, ha valaki református?

A helyzet az, hogy katolikus, vallását nem gyakorló családba születtem. Tehát senki nem jár templomba, nem forgatjuk a Bibliát, és egyáltalán, az ilyesmi nem téma otthon. Viszont egyházi iskolában koptatom a padot immár nyolcadik éve, tehát a hittanórákon, miséken elég gyakran találkozok Istennel és a tanításaival. Azonban ez nekem valahogy nem fekszik. Lehet az iskola maga messzemenően vaskalapos, de nekem száraznak, és túlságosan, ha nem is szigorúnak, de mindenképpen merevnek látszik. Voltam elsőáldozó, és bérmáltam is. Azonban mostanában egyre inkább a református felekezetek felé kezdett fordulni a figyelmem. Bevallom, egészen idáig tartózkodtam az Egyháztól, Istennel, sőt kivételes ellenszenvvel fordultam hittan tanárom tantárgya felé. Nem szerettem. Nyűgnek tartottam. Azonban a reformáció sokkal emészthetőbben adja meg a válaszokat a kérdéseimre, bár azt töredelmesen elismerem, hogy még csak nagyon nagy vonalakban néztem utána a dolgoknak. A kérdésem az lenne, hogy mik a különbségek a katolikus és a református nézetek között? Mivel jár, ha valaki református? Milyen egy istentisztelet? A református gondolatokat jobban rá lehet illeszteni a hétköznapokra mint a katolikust? És úgy egyáltalán. Egyenlőre még nem nagyon akarok beszélni ismerőssel, pappal, lelkésszel, hittantanárral olyasmiről, hogy én most azonnal áttérek. Csak nemrég fordult meg a fejemben a gondolat, előtte szeretnék alaposan utánajárni, hogy ha kérdezik, meg tudjam indokolni, miért ezt választom és nem maradok a fenekemen a katolikus templom padsoraiban.

Legjobb válasz: Én inkább azt javaslom, hogy keress egy jó katolikus közösséget. Lehet, hogy csak azért érzed magadtól távolabbinak a katolikus vallást, mert egyszerûen rosszul magyarázzák és nem jól érted. Annyi különbség nincs a két felekezet tanítása között, a lényeg valahol ugyanaz. A katolikusok sem imádják Máriát, mert senkinek nem jár ki imádat csak az Istennek. A szentekhez sem imádkozunk, csak hisszük azt, hogy példaképül kaptuk õket és Istennél közbenjárnak értünk. Viszont mi katolikusok elfogadjuk, hogy Jézus ma is ugyanúgy önmagát adja értünk, ezért hisszük, hogy az Oltáriszentségben köztünk van. Hisszük azt is, hogy Jézus megszentelte a házas és az egyedülálló állapotot is, ezért valljuk a házasság és az egyházi rend szentségét. Viszont az ember törékeny és beteg, ezért kaptuk a gyógyulás szentségeit, a szentgyónást és a betegek kenetét. (A reformátusok nem vallják ezeket szentségnek, ott csak két szentség maradt meg a hétbõl: a keresztség és az Úrvacsora, viszont azt Úrvacsorán már csak emlékeznek az Utolsó Vacsorára) A különbségek meglátszódnak még a formai dolgokban, illetve az egyházszervezetben is. Mivel bérmálkoztál, ezért hivatalosan nem térhetsz át. Ezzel nem megijeszteni akarlak, de ez így van. Ha csak meg lennél keresztelve, akkor más a helyzet, a két felekezet egyaránt elismeri ezt a szentséget, de a bérmálással te a Katolikus Egyház teljes jogú felnõtt tagja lettél. Katolikusnak lenni nem abból áll, hogy mereszted a fenekedet a templomban, hanem a közösséghez kell kapcsolódni. Ezért javaslom, hogy keress egy jó lelki vezetõt és egy jó közösséget.

Én inkább azt javaslom, hogy keress egy jó katolikus közösséget. Lehet, hogy csak azért érzed magadtól távolabbinak a katolikus vallást, mert egyszerûen rosszul magyarázzák és nem jól érted. Annyi különbség nincs a két felekezet tanítása között, a lényeg valahol ugyanaz. A katolikusok sem imádják Máriát, mert senkinek nem jár ki imádat csak az Istennek. A szentekhez sem imádkozunk, csak hisszük azt, hogy példaképül kaptuk õket és Istennél közbenjárnak értünk. Viszont mi katolikusok elfogadjuk, hogy Jézus ma is ugyanúgy önmagát adja értünk, ezért hisszük, hogy az Oltáriszentségben köztünk van. Hisszük azt is, hogy Jézus megszentelte a házas és az egyedülálló állapotot is, ezért valljuk a házasság és az egyházi rend szentségét. Viszont az ember törékeny és beteg, ezért kaptuk a gyógyulás szentségeit, a szentgyónást és a betegek kenetét. (A reformátusok nem vallják ezeket szentségnek, ott csak két szentség maradt meg a hétbõl: a keresztség és az Úrvacsora, viszont azt Úrvacsorán már csak emlékeznek az Utolsó Vacsorára) A különbségek meglátszódnak még a formai dolgokban, illetve az egyházszervezetben is. Mivel bérmálkoztál, ezért hivatalosan nem térhetsz át. Ezzel nem megijeszteni akarlak, de ez így van. Ha csak meg lennél keresztelve, akkor más a helyzet, a két felekezet egyaránt elismeri ezt a szentséget, de a bérmálással te a Katolikus Egyház teljes jogú felnõtt tagja lettél. Katolikusnak lenni nem abból áll, hogy mereszted a fenekedet a templomban, hanem a közösséghez kell kapcsolódni. Ezért javaslom, hogy keress egy jó lelki vezetõt és egy jó közösséget.
Egyébként tényleg érdemes elgondolkodni azon, amit a második válaszoló írt. Pap és pap között ég és föld a különbségek vannak, ami szomorú. Van amelyik politizál, depressziós hangulatot csinál, motyog, gyûlölködik vagy parncsolgat stb... De vannak akikbõl árad a szeretet és az értelem. És nem azt az érzeted, hogy bálványokat kell imádni és bemagolt szöveget mormolni, hanem mindig tanulsz valami hasznosat és jó eljárni oda. Tehát tényleg lehet ez a kulcs, hogy normális helyre kell járni.
van több protestáns egyház is, nemcsak a reformátusok.
Itt sajnos fogsz kapni olyan válaszokat, akik majd marasztalnak a katolikus 'hit' mellett, vagy aki majd 'reklámozza' itt neked a református 'hitet'. Az a nagy helyzet, hogy tilos lenne többféle 'hitnek' lennie. Egy az Isten, egy az Õ igazsága, mindenre egy helyes válasz létezik, ami Istennek tetszõ, és az embernek békességet, megnyugvást ad. Ha ezzel egyetértesz, akkor azt a közösséget keresd, amelyik szintén egyet ért ezzel, és -nagyon fontos- nem szidja a másik egyházat. Isten arra rendelt minket, hogy ékességben éljünk. Aki a másikra ujjal mutogat, hogy milyen hamisak, azoknak nincsen igazságuk. Saját tapasztalataimat közlöm veled, aki egy teljesen hitét nem gyakorló családban nõttem fel, pont úgy, mint te, és csak a Biblián 'nõttem fel' :) A katolikusok között is vannak olyanok, akik egyetértenek ezzel, de sajnos gyakorinak látom azt, hogy inkább a széthúzást pártolják, és csak az a jó, ha velük vagy. A reformátusoknál - talán amiért érzed, amit érzel - arányaiban többen gondolkodnak így, hogy tökmindegy az egyház: az Biblia a lényeg, és Isten. A baptistáknál szintúgy. Én református vagyok, de csak mert annak kereszteltek. Ma sincs vele semmi bajom, de szívesen voltnék baptista is. A többi egyházba nincs belelátásom, mivel nincsenek máshonnan ismerõseim. Márpedig, hogy miután hívõvé lettem, egy hívõ ismerõsöm sem volt, magam válogathattam a 'barátaimat', és igaziak javarészt a baptisták és reformátusok közül váltak ki, de vannak jó katolikus ismerõseim. A lényeg a lényeg: a közösség a lényeg, amiben vagy. A közösségen pedig az a lényeg, hogy a Bibliához ragaszkodjon. De ne csak lanyhán - mindenestül. Ajánlom, hogy érdeklõdj utána egy helyi gyülekezetben az ifjúsági óráknak: és oda járj. Nekem ott nyílt ki a Biblia. Ott kezdõdött el az életem Istennel - valójában, ár elõtte is hittem. Ha nem tudod, hogyan tedd, írj privátban, esetleg hogy milyen térségben, városban laksz, tudok segíteni gyülekezetet találni. Meg tudok még mesélni a magam példáján. :) Nekem is érdekesen alakult. :) És nem válaszoltam arra, hogy milyen egy istentisztelet: a lényegi része a prédikáció. A lelkész felkészül egy Bibliai részbõl, amit ért, és azzal kapcsolatban tanít. Ez a 80%-a. A többi pedig közös éneklés a zsoltárokból, és ima. De kicsit lelkésze válogatja. Sajna nem minden pap és nem minden lelkész hívõ a szívében - csak papíron, és szóban.

"Adószámmal rendelkezõ magánszemély"-ként (magánóra és lakáskiadás) mi jár, ha szülök?

Mire leszek jogosult, hol kell intézni, mit kell csinálni?

Legjobb válasz: Ha ezek mellett nincs munkahelyed is, akkor gyest kapsz, havi 25 ezer, családi pótlék: havi 12 ezer. Illetve járni fog egyszeri anyasági támogatás: 64 ezer forint, ha meglesz a 4 orvosi pecsét a kis könyvedben. OEP tud bõvebb felvilágosítást adni a tgyás és gyeddel kapcsolatban, de ha nem mint vállalkozó vagy, akkor csak gyes jár, tgyás és gyed nem.

Ha ezek mellett nincs munkahelyed is, akkor gyest kapsz, havi 25 ezer, családi pótlék: havi 12 ezer. Illetve járni fog egyszeri anyasági támogatás: 64 ezer forint, ha meglesz a 4 orvosi pecsét a kis könyvedben. OEP tud bõvebb felvilágosítást adni a tgyás és gyeddel kapcsolatban, de ha nem mint vállalkozó vagy, akkor csak gyes jár, tgyás és gyed nem.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen.


Mit takar a rendszeres gyermekvédelmi támogatás? Gondolom az önkormányzatnál kell igényelni, de mi jár ha megítélik?

2 gyerekünk van,én csak gyesen vagyok,egy ismerõsünk kérdezte miért nem igényeljük,de azt sem tudtom,hogy mi ez...

Legjobb válasz: Ha az egy fõre jutó jövedelem nem éri el a 39e ft-ot akkor jár. Évi kétszer 5800ft erzsébet utalvány aug illetve nov-ben, valamint ingyenes az étkeztetés a gyereknek az intézményben. Emellett felhasználható a védendõ fogyasztósághoz is a szolgáltatónál.

Ha az egy fõre jutó jövedelem nem éri el a 39e ft-ot akkor jár. Évi kétszer 5800ft erzsébet utalvány aug illetve nov-ben, valamint ingyenes az étkeztetés a gyereknek az intézményben. Emellett felhasználható a védendõ fogyasztósághoz is a szolgáltatónál.
Mennyi a havi jövedelmetek családi, gyes adókedvezméyn, apa jövedelmével együtt?
Ahogy az elsõ írta.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!!

Mivel jár ha nincs az autón biztosítás? (részletezés lent)

Nincs a kocsimon biztosítás, és az édesanyámat megállította egy rendőr. Azt mondta az édesanyám, hogy "feljelentettek". Nos ennek milyen következményei lehetnek?

Legjobb válasz: Én ezt találtam a neten. Mire számítsunk ha egyáltalán nincs érvényes kötelezõ biztosításunk? -Bírság, melynek összege legfeljebb 100.000 Ft -Kötelezõ biztosítás kötés esetén az adásvétel napjától vagy az elõzõ kgfb szerzõdés díj nemfizetés napjától a fedezetlenségi díj visszamenõleges megfizetése -Az Okmányiroda központilag a BM rendszer szerint észleli, hogy nincs a gépjármûvére kötelezõ biztosítás, ezért a szerzõdés bemutatásáig kivonhatja a jármûvét a forgalomból!

Én ezt találtam a neten. Mire számítsunk ha egyáltalán nincs érvényes kötelezõ biztosításunk? -Bírság, melynek összege legfeljebb 100.000 Ft -Kötelezõ biztosítás kötés esetén az adásvétel napjától vagy az elõzõ kgfb szerzõdés díj nemfizetés napjától a fedezetlenségi díj visszamenõleges megfizetése -Az Okmányiroda központilag a BM rendszer szerint észleli, hogy nincs a gépjármûvére kötelezõ biztosítás, ezért a szerzõdés bemutatásáig kivonhatja a jármûvét a forgalomból!
Lehet, hogy téged nem, de aki a balesetkor vezeti, és vétkes, azt erõsen megdorgálják...akkor már nem babra megy a játék...fõleg, ha ilyen a hozzáállásod.. egyáltalán, miért nincs biztosítva, van erre épelméjû magyarázat?
A fentieken kívül, ha véletlenül édes jó anyád vagy te magad balesetet okoztok, aminek én lennék a szenvedõ alanya, akkor Gazsibá és két fia úgy megver, kispajtás, hogy édesanyád sem ismer rád.
Penzbuntetes. Hogyhogy nincs biztositas? A kotelezonek meg kell lennie minimum, es hasznos a Casco is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat. Kedves második válaszoló az a helyzet hogy nem tudtok megverni :) , de köszi neked is.
A kérdező hozzászólása: Van, persze. És a hozzáàllásom kiváló. Tudod jó gyerek vagyok, csak mindig rám jár a rúd.
Elmeséled, hogy miért nincs biztosítás? Esetleg elmulasztottad befizetni és felmondták?

Mi jár, ha 2 éven belül születik 2 gyerkőc?

3 éves és féléves gyerekek anyukája, vagyok. Mihamarabb szeretnénk a 3. manót is. Úgy terveztük, hogy még a legkisebb 2. szülinapja előtt megszületne a tesóka is. Mi az a támogatás, amit így igénybe tudok venni? Hol találok erre vonatkozó jogszabályt?

Legjobb válasz: Most kapsz gyedet? Ha igen, és gyedbe szülsz, akkor ugyanúgy jár a gyed. A mostani babád után megszünne a gyed folyósítása, az új babával mehetsz tgyásra és gyedre. A tgyás alapja a szerzõdés szerinti béred lesz, a gyed alapja pedig a tgyás alapja. Családi pótlékod ha jól tudom, 13 ezer/gyerek lenne, illetve a családi adókedvezmény is több lenne, bár ugye ez függ a havi adólevonás mértékétõl. A nagyobb gyereked féláron ehet az oviban, ha nagycsaládosok vagytok. Utazásra kapsz még támogatást, vonatra, de csak akkor, ha mind a 3 gyerekkel utazol. Talán még ingyen lesz a tankönyv az iskolában, de ez még a jövõ kérdése. Más nem jut eszembe.

Most kapsz gyedet? Ha igen, és gyedbe szülsz, akkor ugyanúgy jár a gyed. A mostani babád után megszünne a gyed folyósítása, az új babával mehetsz tgyásra és gyedre. A tgyás alapja a szerzõdés szerinti béred lesz, a gyed alapja pedig a tgyás alapja. Családi pótlékod ha jól tudom, 13 ezer/gyerek lenne, illetve a családi adókedvezmény is több lenne, bár ugye ez függ a havi adólevonás mértékétõl. A nagyobb gyereked féláron ehet az oviban, ha nagycsaládosok vagytok. Utazásra kapsz még támogatást, vonatra, de csak akkor, ha mind a 3 gyerekkel utazol. Talán még ingyen lesz a tankönyv az iskolában, de ez még a jövõ kérdése. Más nem jut eszembe.

Mi történik/mi jár, ha a második baba még az első babával töltött GYED vagy GYES idő alatt érkezik?

Ha gyed id? alatt folyamatosan jár tovább ugyanaz az összeg, vagy újraszámolják? Ha pedig visszamegyek a gyed után (2 éves korban) és nem lesz 1 év bérem a második baba születése el?tt, akkor hogyan számolnak?Ért itt hozzá valaki vagy járt valaki hasonlóan?Terveznénk a 2. babát, csak hát a pénz...

Legjobb válasz: Köszönöm a választ!Tehát akkor járok igazán jól, ha visszamegyek papíron kivenni a szabimat (kb.45 nap).Rögtön a gyedem lejárta után?(még több mint 1 év van belõle hátra.Még egyszer nagyon köszönöm a segítséget!

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!Tehát akkor járok igazán jól, ha visszamegyek papíron kivenni a szabimat (kb.45 nap).Rögtön a gyedem lejárta után?(még több mint 1 év van belõle hátra.Még egyszer nagyon köszönöm a segítséget!

Arra szeretnék választ kapni, hogy milyen megpróbáltatásokkal jár ha az ex férjem beadja a gyermekelhelyezést? Mivel jár ha megvalósítja a fenyegetést?

Azért váltunk el mert az apuka drogozott és napokra eltűnt. A gyermeket nem látogatta csak évente egyszer 10 percre. Se ajándék, se gyerektartást nem fizetett. Négy éves a kislány. Válás előtt megvert , és fenyegetőzik azóta is.

Legjobb válasz: Ha mindaz igaz amit leírtál akkor nincs olyan bíróság aki az apának ítélné a gyermeket.

Ha mindaz igaz amit leírtál akkor nincs olyan bíróság aki az apának ítélné a gyermeket.
3 Nem hiszem, hogy ez igaz lenne, mivel a vesztes fél fizeti a perköltséget. Szerintem az egész kérdés kamu. Egy olyan "apa" aki igy látogatja a gyerekét, az nem ragaszkodik a gyerekéhez.
Ha ez igaz lenne amit irsz-de nem az-nem ragaszkodna a gyerekéhez ezerrel.
Lezajlik a tárgyalás, így úgysem ítélik neki. Te is jobban jársz ha hivatalosan neked ítélik.
Tudod, elsõ, el sem hiszed, mennyire tahó pasi van. Valóban nem akarja a gyereket, de élvezi, hogy bíróságra citálja a nõt, hogy stresszt okoz neki, hogy tudja, gyomorgörccsel kel és fekszik az illetõ...
A kérdező hozzászólása: Hát igen aki még nem volt ilyen cipõben az nagyon okosan ossza az észt! Nem szoktam hazudni, és kerek perec közölte, hogy csak azért akar pereskedni, hogy megkeserítse az életem. De véleményem szerint aki ebben a kérdésben meghazudtolt, talán pont ilyen volt férj akit csak a bosszú hajt. De talán nem kell a családi szennyest itt kiteregetnem.

Mennyire érdemes műkörmöt csináltatnom? Mivel jár ha egyszer csináltatok?

Sose volt m?körmöm,de a párom szeretné ha lenne.Az a baj, h. nem merek csináltatni,mert félek h. gyengítené a körmömet illetve sajnálom rá a pénzt mert elég sokba kerül(amiket a neten látok árakat).Viszont sose tudom megnöveszteni,mert hiába er?s a körmöm, mégis mindig valamelyik beszakad, amint elér egy bizonyos méretet.De nem is tudom hogyan zajlik egy ilyen, h. mennyi id? közönként kell cserélgetni, vagy újra festettni, vagy len?het vagy vle kell szedetni, vagy újra tölteni,lehet e rövid körömre tartósat tenni vagy csak hosszúra.Szóval semmit nem vágok ezzel kapcsolatban.

Legjobb válasz: szia,én most tanulom és magamnak pl úgy vettem észre az épített porcelán a legjobb, mert annak van oldószere, nemkell nagyon reszelni ha megakarok tõle szabadulni. ellenben a zseléknek (kivéve a spec leoldhatósat) nincs oldószere, meg a tip pl nekem sosem jön le maradék nélkül, mindig reszelgetni kell. gyakorlatban anyagi helyzettõl és a felrakott köröm tartósságától függ, ki milyen gyakran jár körmöshöz, ez manapság kb 2-4 hét. van lehetõség saját köröm megerõsítésére is, lehet üveg vagy selyemszálas megerõsítést is kérni, írj egy üzit mailre ha konkrét kérdésed még van=) szia

szia, én most tanulom és magamnak pl úgy vettem észre az épített porcelán a legjobb, mert annak van oldószere, nemkell nagyon reszelni ha megakarok tõle szabadulni. ellenben a zseléknek (kivéve a spec leoldhatósat) nincs oldószere, meg a tip pl nekem sosem jön le maradék nélkül, mindig reszelgetni kell. gyakorlatban anyagi helyzettõl és a felrakott köröm tartósságától függ, ki milyen gyakran jár körmöshöz, ez manapság kb 2-4 hét. van lehetõség saját köröm megerõsítésére is, lehet üveg vagy selyemszálas megerõsítést is kérni, írj egy üzit mailre ha konkrét kérdésed még van=) szia
Nekem kb 2 évig volt mûkörmöm, elõször zselé majd porcelán. A tapasztalatok: Négyhetente egyszer ott dekkolsz a körmösnél minimum másfél órát :) Viszont utána nem nagyon kell szórakoznod a körmöddel egy hónapig :) Viszont nekem teljesen tönkrement a körmöm, az egyik körmös szépen befertõzött gombával, utána ekcémás is lettem a mûkörömtõl. Egy éve szedettem le végleg, most már kezd aránylag normálisan kinézni a körmöm, de még mindig elég gyenge. Nagyon megbántam.
jól megbántam...semmire se jó... a körmöm olyan mint egy papír, letörik 4naponta, hajlik össze vissza stb... Megakadályoz sok mindenbe, egy cipõfüzöt nehéz bekötni, aztán még sorolhatnám...1 hét alatt meglátszik a lenövés, akkor csúnya már.. 3hét után töltheted ott dekkolsz 2órákat, aztán ki tudja mikor törik le. Kicsit bevertem az ajtóba a körmöm, és a saját körmöm is lila lett, leesett a fél körmöm, sárga, fehér, minden színû, nem nõ, fáj....Nem éri meg, ha minõséégi mükörmöshöz mész, akkor se, mert sok dologba megadályoz, és a sajád körmödet rongálod meg.
nekem is egy évig volt mindig szünet nélkül mûkörmöm de nekem egyáltalán nem gyengítette meg (igaz nekem sose volt gyenge elõtte se) de tény hogy sokkal esztétikusabb mint egy csutkára levágott köröm. az is persze lehet ápolt, de egy mûköröm mégis szebb :) 3 hetente szerintem elég járni, és különösebben vigyázni sem kell rá(persze hossztól függ)

Most akkor mi jár ha szülni szeretnék?

2évet dolgoztam most munkanélkülin vagyok.

Legjobb válasz: Akkor jár a tgyás és a gyed, ha még az álláskeresési támogatás ideje alatt szülsz, és marad pár nap a tgyás utánra is, a gyed igényléséhez. Ha még nem vagy terhes, akkor egyik sem valószínû, hogy fog járni, mert az álláskeresési támogatást max. 270 napra kaphatod, és amennyiben csak most fogsz majd teherbe esni, akkor nem tart ki szülésig (esetleg a tgyás még beleférhet, de a gyed biztosan nem). A biztosítotti idõ elég lenne (365 nap - ez neked megvan), de ez sajna csak az egyik feltétele.

Akkor jár a tgyás és a gyed, ha még az álláskeresési támogatás ideje alatt szülsz, és marad pár nap a tgyás utánra is, a gyed igényléséhez. Ha még nem vagy terhes, akkor egyik sem valószínû, hogy fog járni, mert az álláskeresési támogatást max. 270 napra kaphatod, és amennyiben csak most fogsz majd teherbe esni, akkor nem tart ki szülésig (esetleg a tgyás még beleférhet, de a gyed biztosan nem). A biztosítotti idõ elég lenne (365 nap - ez neked megvan), de ez sajna csak az egyik feltétele.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!