Találatok a következő kifejezésre: Mikor jár tgyás, gyed, (43 db)

2. gyermek GYES alatt születne, ebben az esetben mi a 2 gyermek után járó TGYÁS, GYED alapja?

Kisfiam 2013. júniusában lesz 2 éves, lassan kistestvért szeretnénk. Júniustól leszek gyesen, jelenleg még a kisfiam két éves koráig a maximum GYED-et kapom, ha mostanában teherbe esnék, október, november környékén születne a kistestvér. Kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben hogyan számolnák a kistestvér után a TGYÁS-t, GYED-et?

2011. áprilisra várjuk az első babánkat. Tgyás, gyed, gyes téren teljesen tájékozatlanok vagyunk. Azt tudom, hogy csak 2 év. De mi jár ezekre az időkre, és mennyi Ft? Nettó 110. 000 Ft kapok havonta. Több, mint 4 éve dolgozok.

Legjobb válasz: Tgyást, majd gyedet fogsz kapni. Mindkettõt meg kell igényelned. A tgyás 168 napig jár, a gyed pedig a kicsi két éves koráig. Az összegeket itt tudod kiszámolni: http://adozona.hu/kalkulator_tgyas_gyed_gyes.aspx

Tgyást, majd gyedet fogsz kapni. Mindkettõt meg kell igényelned. A tgyás 168 napig jár, a gyed pedig a kicsi két éves koráig. Az összegeket itt tudod kiszámolni: http://adozona.hu/kalkulator_tgyas_gyed_gyes.aspx
Összegek: TGYÁS és gyed a béred 70%-a, a TGYÁSból kevesebb dolgot vonnak, igy az nettõban több lesz. TGYÁS 168 napig, megigényelhetõ már szülés elõtt 28 nappal, de legkésõbb a szülés napjától azt kapod) utána a gyerek 2 éves koráig GYED. A harmadik évre kapni fogsz gyest, mert addigra visszahozzák megint. Már ha nem akarsz majd visszamenni dlgozni esetleg, mert a tervek szerint 6 órában lehet majd csak gyes mellett dolgozni.

Kb mekkora különbség van a TGYÁS és a GYED összege közt, és miben más a GYED? Augusztusban jár le a TGYÁS-om

Legjobb válasz: Ez az elõzõ évi jövedelmedtõl függ. Egyébként a gyednek van maximuma. Hiába kerestél tavaly milliókat, most nettóban akkor is 85-86 ezer körül lesz a gyeded. Nekem tegnap járt le a tgyásom, mától gyeden vagyok. Cirka 50 ezerrel kapok kevesebbet. Pedig nekem is max gyed fog járni.

Ez az elõzõ évi jövedelmedtõl függ. Egyébként a gyednek van maximuma. Hiába kerestél tavaly milliókat, most nettóban akkor is 85-86 ezer körül lesz a gyeded. Nekem tegnap járt le a tgyásom, mától gyeden vagyok. Cirka 50 ezerrel kapok kevesebbet. Pedig nekem is max gyed fog járni.
Még annyi, hogy a tgyásból csak szja-t vontak, a gyedbõl már nyugdíjjárulékot is fognak vonni. 1. voltam
102.000 volt a tgyásom, 88 a gyedem
150 volt a tgyásom, 85 a gyedem.
Ahogy írták elõttem: a tgyás és a gyed is a bruttó jövedelem 70%-a, de a tgyás korlátlanul, míg a gyed maximuma 102900Ft, és a levonás is több belõle 9, 5%-al.
Nekem 30ezerrel kevesebb a gyedem, mint a tgyás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. azt hiszem ezt megfogja érezni a pénztárcám :(


Mikor jár a tgyás, gyed, gyes munkaviszony nélkül?

A helyzet az hogy megszünt a munkaviszonyom 6hónapja. El?tte 2 évig bejelentett munkaviszonyom volt. Nem találtam azóta munkát. De most már 3 honapos terhes vagyok. Végül is milyen juttatás jár nekem? Gondolom a gyes biztos és a többi?

Legjobb válasz: A többi nem jár(TGYÁS,GYED)élõ munkaviszony nélkül.GYES-t és családi pótlékot fogsz kapni.Ám ha idõközben valami csoda folytán el tudnál helyezkedni,akkor járna minden(TGYÁS,GYED,majd GYES),mivel az elmúlt 2 évet nézve rendelkezni fogsz a 365 nap bejelentett munkaidõvel.Persze csak akkor,ha a szüléskor is be lennél jelentve.Ha próbaidõn lennél,bármikor kirúghatnak,sajnos terhesség alatt is.

A többi nem jár(TGYÁS, GYED)élõ munkaviszony nélkül.GYES-t és családi pótlékot fogsz kapni.Ám ha idõközben valami csoda folytán el tudnál helyezkedni, akkor járna minden(TGYÁS, GYED, majd GYES), mivel az elmúlt 2 évet nézve rendelkezni fogsz a 365 nap bejelentett munkaidõvel.Persze csak akkor, ha a szüléskor is be lennél jelentve.Ha próbaidõn lennél, bármikor kirúghatnak, sajnos terhesség alatt is.
Akkor marad az a verzió, hogy csak GYES-t kapsz, Ha õrült nagy szerencséd van és el tudsz helyezkedni, akkor jogosult leszel mindenre.
A kérdező hozzászólása: Mind a 2 kérdésre igen a válasz!
Az 1. vagyok.Sajnos hiába van meg a 365 napja, ha a szülés idõpontjában nincs élõ munkaviszonya, vagy nincs álláskeresésin(munkanélkülin)nem fog kapni csak GYES-t.Azt tudja tenni-ha még nem vette igénybe, bár ezt kétlem-hogy a terhesség kb. 8. hónapjában bejelentkezik az álláskeresésire, amint megszül igénybe veszi a TGYÁS-t, annak lejártakor pár napra vissza jelentkezik, és megigényli a GYED-et.Kérdezõ:akkor most magad után fizeted a TB-t(a havi 6390 ft-ot)?Igénybe vetted már a 3 hónap munkanélkülit?
Ma már csak 3 hónapig jár a munkanélküli. Így ha most bejelentkezel munkaügyibe akkor is terhesség 6 hónapában lejár.
Elõzõ voltam: ha esetleg sikerült valamit hivatalosan megtudnod, megírod? Sajnos ez valószínûleg engem is érinteni fog! Elõre is köszönöm!!
Én pedig úgy tudom, hogy ha regisztrált munkanélküli vagy/és álláskeresési járadékot kapsz, akkor kaphatsz TGYÁS-t és GYED-et is. Szerintem hívd fel a munkaügyi központot, ott biztosan tudják, hogy valóban lehetséges-e ez.
Én úgy tudom, hogy a szülést megelõzõ két évben kell meglennie a biztosított 365 napnak. Szerintem fogsz kapni valamennyi gyedet, hiszen ebben az évben is dolgoztál, ha jól számolom 3 hónapot, 2011-et pedig gondolom végigdolgoztad. Ha nem is a gyerek 3 éves koráig fog járni a Gyed, valameddig járni fog szerintem. De ez felõl a TB-nél tudsz érdeklõdni!
Egyszeri anyasági segélyt is kérhetsz ha meglesz a megfelelõm pecséted. Ez olyan 65.000Ft.
Nekem megszünt a szerzõdésem mire megszületett a fiam, elõtte egy héttel járt le a hat-szerzõdés. Így kaptam fél évig TGYÁS, másfél évig GYED, és most GYES.

Volt munkaviszony, kapott Tgyást és Gyedet is de most Gyesen van de a második baba meg útban van ilyenkor mi jár?

Legjobb válasz: Ha gyes alatt megszületik a második baba, akkor kapja majd a tgyást, gyedet. Ha gyesbõl kicsúszik, de van munkaviszony, akkor el lehet menni táppénzre, és akkor szintén jár a tgyás, gyed. Ha gyesbõl kicsúszik, és nem lenne munkaviszony, mert még korábban megszûnt, akkor csak alanyi jogon a gyes járna.

Ha gyes alatt megszületik a második baba, akkor kapja majd a tgyást, gyedet. Ha gyesbõl kicsúszik, de van munkaviszony, akkor el lehet menni táppénzre, és akkor szintén jár a tgyás, gyed. Ha gyesbõl kicsúszik, és nem lenne munkaviszony, mert még korábban megszûnt, akkor csak alanyi jogon a gyes járna.
attól függ mennyit volt gyesen. a gyedem 2010.11. hóban járt le. onnan a szülésig 2011. 05-ig gyes helyett táppénzen voltam, utána megint kaptam tgyást, gyedet. Azt nézik, hogy az elõzõ évben többet voltál-e gyeden, ha igen, akkor jár minden, mint az elõzõnél, és az alap is az, mint az elsõnél. csak van egy korált, én 100 e tgyást kaptam.
A kérdező hozzászólása: nem én rólam van szó, de õ már évek óta gyesen van (beteg a gyerek)

2008 március óta GYED-en vagyok és októberben megszűnt a munkaviszonyom, de még 2009 októberig jár a GYED. Újra babát várok, várhatóan május elején fogok szülni. Igényelhetek-e GYED-et vagy TGYÁS-t és mikor?

Legjobb válasz: Ha nincs bejelentett munkaviszonyod egyik ellátásra sem leszel jogosult. Passzív jogon akkor járna TGYÁS, ha a munkaviszony megszûnésétõl számított 42 napon belül szülsz. Passzív jogon is járhat GYED, de csak akkor ha a munkaviszonyod a TGYÁS folyósítása alatt szûnt meg.

Ha nincs bejelentett munkaviszonyod egyik ellátásra sem leszel jogosult. Passzív jogon akkor járna TGYÁS, ha a munkaviszony megszûnésétõl számított 42 napon belül szülsz. Passzív jogon is járhat GYED, de csak akkor ha a munkaviszonyod a TGYÁS folyósítása alatt szûnt meg.
Én úgy tudom ha 2éven belül szülsz újra akkor a gyedre jogosult leszel!
Egyetértek az elõttem iróval!Mi a 3.babóra készülünk, 2008 dec-ben szûnt meg a munk.viszonyom.Ha 2010 közepéig szülök jó leszek tgyás-ra ill. gyed-re is.Kérj segitséget Szakbarbártól vagy Zsannától itt:http://forum.index.hu/Article/showArticle?cmd=Article_showAr..

Kisfiammal vagyok itthon gyesen, nov. -ben jár le. Jan. -ra várjuk a kistesòt. Mivel járok a legjobban anyagilag, táppénz v. szabi, a gyes után? Vagy gyes alatt, helyett van vmi megoldás, h jobban járjak? Jár majd tgyás, gyed a kisteso után?

Legjobb válasz: "Jár majd tgyás, gyed a kisteso után?" Ezt mi nem tudhatjuk van még élõ munkaviszonyod, hány évet dolgoztál elsõ szülés elõtt? Jelenleg akkor járnál legjobban ha a nagyi nyugdíjas lenne és õ menne gyes-re te meg melle táppénzen lennél.

"Jár majd tgyás, gyed a kisteso után?" Ezt mi nem tudhatjuk van még élõ munkaviszonyod, hány évet dolgoztál elsõ szülés elõtt? Jelenleg akkor járnál legjobban ha a nagyi nyugdíjas lenne és õ menne gyes-re te meg melle táppénzen lennél.
Ha él még a munkaviszonyod és a kistesó születésekor is élni fog, akkor jár tgyás és gyed. Legjobban úgy jársz, ha gyes után kiveszed a szabikat és táppénzre mész, vagy szabi után dolgozni mész vissza. Viszont ha novemberig gyesen maradsz, akkor a gyed alapja a minimálbér lesz, mert 2013-ban több mint 180 napot vagy gyesen. Igazából nem tudom, hogy lehet-e olyat csinálni, hogy bemész az Államkincstárba és megkérdezed, hogy a júniusi gyest le tudod-e mondani, mert akkor nem leszel 180 napot gyesen. Úgy kellett volna, mikor kiderült, hogy terhes vagy, akkor le kellett volna mondani a gyest és kivenni a szabikat majd táppénzre menni. Ha kevesebb mit 180 napot leszel gyesen, akkor a szerzõdés szerinti béred vagy tényleges béred lenne a gyed alapja. Bár gondolom május körül tudhattad meg, hogy terhes vagy, ha januárra vagy kiírva. Ha kiveszed a szabikat, akkor a munkáltatónak mindenképpen írásban jelezd, hogy terhes vagy, máskülönben kirúghat a szabi alatt!!
A kérdező hozzászólása: Igen, van élõ munkaviszonyom és lesz is, határozatlan a szerzõdésem.Elsõ baba elõtt kb.7 évet dolgoztam, szòval az is folyamatos.Igen májusban tudtuk meg a kistesò érkezését, de a bejelentéssel várunk a 12.hétig és ìrásban tervezem mindenképp. Addig gyûjtöm az infokat mi lenne a legjobb.
A kérdező hozzászólása: Még az merült fel bennem, hogy ìrjátok menjek táppénzre, gyes helyett, ez egy "természetes" lépés, vagy ettõl égnek áll majd a haja a munkáltatònak? Amúgy dédi nem mehet gyesre? Csak õ a nyugdìjas? :) És mivel a 12.hetet mindenképpen megvárjuk, addig nem valtoztatunk semmin, ìgy ha utána mennék táppénzre, akkor csak ennekbazbévemnek a második felét könnyìteném meg anyagilag, igaz? Tehát a tgyásomat, gyedemet nem fogja már vefolyásolni semmiképpen sem, mert meg lesz a 180nap gyes? És a tgyást mibõl számolják? Csak a gyedrõl ìrtátok, hogy a minimal bér lesz az alapja, egy kb-i összeget tudtok esetleg, hogy az mit jelent manapság (gyedben)? Annyira nem értek ezekhez, és szeretném megköszönni már az elözõ két válaazt is, nagyon kedvesek vagytok!
A gyed a mostani bruttó 98 ezerrel számolva nettó 48-50 ezer körül van. Ha jól tudom a tgyásod alapja a szerzõdés szerinti béred lesz, de ez nem biztos, lehet az is minimálbér alapján lesz számolva, egy szakértõ talán jobban tudja.
A tgyás alapja a szerzõdés szerinti béred lesz, de max. a minimálbér kétszerese lehet (vagyis a felsõ határa ugyanannyi, mint a gyedé). Én a helyedben holnaptól elmennék táppénzre, egyrészt mert az magasabb összeg, mint a gyes, másrészt meg mert a második baba utáni gyednél jobban jársz, ha táppénz van idén nagyobbrészt.

Ha 2010 szeptember 16. -án szültem mikor jár le a TGYÁS és mikortól kezdődik a Gyed? Mikor lehet legkorábban megigényelni a GYED-et?

Legjobb válasz: Ha a szülés idõpontjától kérted, akkor 168 napig jár a TGYÁS és amikor lejár, vagyis a 169. naptól a GYED.

Ha a szülés idõpontjától kérted, akkor 168 napig jár a TGYÁS és amikor lejár, vagyis a 169. naptól a GYED.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat, jól értem, hogy a hétvégéket is bele kell számolnom a 168 napba?
A kérdező hozzászólása: Ó de jó, most végre pontos dátumot tudok. Mégegy kérdés , legkorábban mikor igényelhetem meg majd a GYED-et?
A gyedet akár most is megigényelheted, mert bele kell írnod a folyósítás kezdõ idõpontját. Vagyis nem kell megvárnod hogy lejárjon a tgyás, az igénylést beadhatod, így legalább folyamatosan jön a pénz. A munkahelyednek is ki kell tölteni a saját példányt, plusz kérned kell fizetés nélküli szabit is:)

Hol lehet érdeklődni, hogy mivel járok jobban, ami a tgyás-t, a gyed-et, meg a gyes-t illeti? Egyáltalán mire vagyok jogosult, mit mikor tudok igénybe venni? Itt személyes eligazításra gondolok. Apeh? Tb?

Legjobb válasz: Alanyi jogon jár:családi potlék,egyszeri anysági támogatás.Ezt születés után intézheted a magyar államkincstárnál.www.allamkincstar.gov.huSzülés után leszel tgyás-on,majd gyeden.Ezek felõl érdeklödj a munkahelyeden vagy a védõnõdnél.Nekünk a szülõfelkészitõn is elmondták.

Alanyi jogon jár:családi potlék, egyszeri anysági támogatás.Ezt születés után intézheted a magyar államkincstárnál.www.allamkincstar.gov.huSzülés után leszel tgyás-on, majd gyeden.Ezek felõl érdeklödj a munkahelyeden vagy a védõnõdnél.Nekünk a szülõfelkészitõn is elmondták.
TB, és Magyar államkincstár.
A kérdező hozzászólása: Köszi

TGyás, Gyed, Gyes mi után jár? Mit fogok kapni alanyi jogon a kicsi után?

TGyás, Gyed, Gyes mi után jár? 2009.május 22.-éig voltam otthon 3 éves kislányommal. Utána nem sikerült bejelentett munkahelyet találnom, mert egészségügyi gondjaim voltak, amikr?l leleteim is vannak. Jelenleg 10 hetes kismama vagyok és mivel egy nap 8x is hányok, sajnos alíg tudok kimozdulni itthonról.

Legjobb válasz: Szia! A Tgyáshoz és a gyedhez is kell a 365 nap? Gyes alanyi jogon 3 évig jár? A fõállású anyasághoz milyen feltételek kellenek? Köszönöm.

A kérdező hozzászólása: Szia! A Tgyáshoz és a gyedhez is kell a 365 nap? Gyes alanyi jogon 3 évig jár? A fõállású anyasághoz milyen feltételek kellenek? Köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, értem. Pedig nagyobb értelmét látnám úgy, ha egymás mellett is kaphatnánk a kettõt...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat, sikerült elolvasnom mindent.
"A fõállású anyasági támogatást gyes mellett is igénybe lehet venni?" Nem, mert mint írták, a három v. többgyerekeseknek jár, a legkisebb gyerek 3. életévétõl a 8. életévéig. Ha jogosult vagy gyesre, akkor nem jár gyet. "Rendszeres pénzellátásnak a fizetés számít?" A fizetés, a tgyás, a gyed, a nyugdíj, a gyes, a táppénz stb. is rendszeres pénzellátás. "Akkor az egyszeri anyasági támogatás nekem is fog járni?" Az egyszeri anyagági támogatás feltétele az, hogy legalább 4 alkalommal megjelenj terhesgondozáson. (Koraszülés esetén egy alkalom vagy ha min 5 hónapot igazoltan külföldön tartózkodsz, akkor nem kell.) "A CSP mindegyik gyermeknél egyforma vagy számít, hogy hányadik?" A csp a gyerekek számával nõ. egy gyermek esetén: 12.200, - egy gyermeket egyedül nevelõ esetén: 13.700, - kétgyermekes család (gyermekenként): 13.300, - két gyermeket egyedül nevelõ esetén (gyermekenként): 14.800, - három vagy több gyermek esetén (gyermekenként): 16.000, - három, vagy több gyermeket egyedül nevelõ esetén (gyermekenként): 17.000, - tartósan beteg, ill. súlyosan fogyatékos gyermek esetén: 23.300, - tartósan beteg, ill. súlyosan fogyatékos gyermeket egyedül nevelõ esetén: 25.900, -
A kérdező hozzászólása: A fõállású anyasági támogatást gyes mellett is igénybe lehet venni? Rendszeres pénzellátásnak a fizetés számít? Nem regisztráltak, mint munkakeresõ a munkaügyi központnál egészségügyi gondjaim miatt, csak igazolást adtak ki, hogy nem szerepelek a nyilvántartásukban. Akkor az egyszeri anyasági támogatás nekem is fog járni? A CSP mindegyik gyermeknél egyforma vagy számít, hogy hányadik? Nagyon köszönöm a tanácsokat!
Szia! Tgyás, gyed nem fog járni, mivel nincs bejelentett munkád. Ha most sikerülne valahova bejelenteni, akkor sem járna, mert nincs meg az igénylést megelõzõ két évbõl 365 nap. Gyes alanyi jogon jár, 2010-ben 25792 Ft nettóban, arról szólnak a híradások, hogy a kormány nem szándékozik jövõre emelni.
Nem kapsz TGYÁSt, a biztositsod arra kell, hogy a szülésért és egyéb orvosi ellátásokért ne kelljen fizetned. A GYES és a fõállású anyasá egymást KÖVETIK. Tehát elõbb gyesen vagy, majd a legkisebb 3 éves korától gyet-en (fõállású anyaság). De ehhez 3 kiskorú gyerek kell. Az összege a kettõnek egyébként egyforma, nettõ 25.500 Ft körüli.
A kérdező hozzászólása: TB által biztosított vagyok, akkor a Tgyást kaphatom? Akkor vagy Gyes vagy Gyet, egyszerre a kettõt nem igényelhetem? Köszönöm
A GYES mellett nem jár a "fõállású", mert csak a legkisebb gyerek 3. évétõl a 8. évének betöltéséig jár. Addig kapod az egyszeri anyaságit, majd a GYES-t és a családi pótlékot amit itt tudsz megnézni:http://www.csaladipotlek.info/csaladi-potlek-osszege
És a családi pótlék.
Egyszeri anyasági támogatás is fog járni alanyi jogon, az olyan 64.000 ft.
Nincs jelentõsége, hogy regisztrált munkanélküli vagy sem.
A gyesre leszel jogosult.Nem vagy regisztrálva a munkaügyi központnál?
Szia megint! A tgyáshoz és a gyedhez is kell a 365 nap. A gyes 3 éves koráig jár. A fõállású anyaságiról már írt valaki.
Hát, pont az a gyet értelme, hogy gyes UTÁN nem kell visszamenni, aki nem akar, vagy nem tud 3 gyerek mellett, hanem maradhat még otthon.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!