Találatok a következő kifejezésre: Mikor jár tgyás, (61 db)

2011. áprilisra várjuk az első babánkat. Tgyás, gyed, gyes téren teljesen tájékozatlanok vagyunk. Azt tudom, hogy csak 2 év. De mi jár ezekre az időkre, és mennyi Ft? Nettó 110. 000 Ft kapok havonta. Több, mint 4 éve dolgozok.

Legjobb válasz: Tgyást, majd gyedet fogsz kapni. Mindkettõt meg kell igényelned. A tgyás 168 napig jár, a gyed pedig a kicsi két éves koráig. Az összegeket itt tudod kiszámolni: http://adozona.hu/kalkulator_tgyas_gyed_gyes.aspx

Tgyást, majd gyedet fogsz kapni. Mindkettõt meg kell igényelned. A tgyás 168 napig jár, a gyed pedig a kicsi két éves koráig. Az összegeket itt tudod kiszámolni: http://adozona.hu/kalkulator_tgyas_gyed_gyes.aspx
Összegek: TGYÁS és gyed a béred 70%-a, a TGYÁSból kevesebb dolgot vonnak, igy az nettõban több lesz. TGYÁS 168 napig, megigényelhetõ már szülés elõtt 28 nappal, de legkésõbb a szülés napjától azt kapod) utána a gyerek 2 éves koráig GYED. A harmadik évre kapni fogsz gyest, mert addigra visszahozzák megint. Már ha nem akarsz majd visszamenni dlgozni esetleg, mert a tervek szerint 6 órában lehet majd csak gyes mellett dolgozni.

Mi az a GYES, mi a TGYÁS, melyiket mikor kapom, mennyi szabadság jár a kismamának?

8 hetes terhes vagyok és mától veszélyeztetett terhesként vagyok számon tartva. Hogyan érdemes szabadságot, gyes-t tgyás-t igényelni? 5 éve dolgozok már , mire számíthatok mennyi pénzt fogok kapni?

Legjobb válasz: Gondolom, akkor már táppénzen vagy. Ha táppénzen vagy, szabadságot nem tudsz kivenni, szerintem ráérsz, mikor visszamész majd dolgozni, addig halmozódik. A tgyást a szülést megelõzõ 28 nappal tudod kivenni, vagy a szülés napjától. Ez az igénylést megelõzõ év napi bruttó átlagbérednek a 70%-a, csak SZJA-t vonnak belõle. 168 napig jár. A tgyás után tudsz gyedet igényelni, ez szintén az igénylést megelõzõ év napi bruttó átlagbérednek a 70%-a, ebbõl vonnak SZJA-t, TB-t és nyugdíjjárulékot. A gyed maximalizálva van, ha a bruttó gyededet többre hozzák ki, mint a minimálbér kétszerese, akkor a minimálbér kétszeresének a 70%-a lesz a gyeded alapja. Ezt a gyerek 2 éves koréig kapod. Ha a gyerek betöltötte a 2 évét, akkor tudsz gyest igényelni, ami nettóban jelenleg kb. 25 ezer forint egységesen mindenkinek, ezt a gyerek 3 éves koráig kapd.

Gondolom, akkor már táppénzen vagy. Ha táppénzen vagy, szabadságot nem tudsz kivenni, szerintem ráérsz, mikor visszamész majd dolgozni, addig halmozódik. A tgyást a szülést megelõzõ 28 nappal tudod kivenni, vagy a szülés napjától. Ez az igénylést megelõzõ év napi bruttó átlagbérednek a 70%-a, csak SZJA-t vonnak belõle. 168 napig jár. A tgyás után tudsz gyedet igényelni, ez szintén az igénylést megelõzõ év napi bruttó átlagbérednek a 70%-a, ebbõl vonnak SZJA-t, TB-t és nyugdíjjárulékot. A gyed maximalizálva van, ha a bruttó gyededet többre hozzák ki, mint a minimálbér kétszerese, akkor a minimálbér kétszeresének a 70%-a lesz a gyeded alapja. Ezt a gyerek 2 éves koréig kapod. Ha a gyerek betöltötte a 2 évét, akkor tudsz gyest igényelni, ami nettóban jelenleg kb. 25 ezer forint egységesen mindenkinek, ezt a gyerek 3 éves koráig kapd.
Rövidítések:) Tgyás: terhességi gyermekágyi segély, vagy köznapi nyelven szülési szabadság. Gyed: Gyermeknevelési díj. Gyes: Gyermeknevelési segély.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! Veszélyeztetett terhesként kapok valami kedvezményt vagy ugyan olyan táppénzre tudok elmenni mint ha csak a kezemet törtem volna el?
Veszélyeztetett terhesként még a 70%-os betegszabadságra se mehetsz. Csak a sima 60%-os táppénz jár. Az elõzõ évi bruttó béred átlagának a 60%-a. A terhesség betöltött 91. napjától tudod a családi adókedvezményt igényelni.
Ugyanazt a táppénzt kapod mintha bármi más bajod lenne, 60%-osat (betegszabi nem jár ha 9-es kóddal vettek táppénzre, ha 8-assal akkor igen). Én mondjuk a helyedben kivenném az összes idei szabimat, mert addig is kapnál rendes fizut. Táppénzt meg tudod szakítani a szabi idejére.
A kérdező hozzászólása: Kilences kóddal vettek fel. Nem mehetek dolgozni itthon feküdhetek és ennek is örüljek, hogy nem a kórházban. Nem így terveztem a terhességem, de ez jutott. Azért jól ki van találva a törvény.
Igazából a betegszabadság is ugye 15 napig jár és csak egyszer egy évben. Ez az, amin változtattak, ezt vették el a veszélyeztetett terhes kismamáktól. Ha betöltöd a terhesség 91. napját, akkor igényeld meg a munkahelyeden a családi adókedvezményt, az havi 10 ezer forint. Nõgyógyász igazolása kell hozzá, hogy betöltötted a 91. napot.

Mikor jár a tgyás, gyed, gyes munkaviszony nélkül?

A helyzet az hogy megszünt a munkaviszonyom 6hónapja. El?tte 2 évig bejelentett munkaviszonyom volt. Nem találtam azóta munkát. De most már 3 honapos terhes vagyok. Végül is milyen juttatás jár nekem? Gondolom a gyes biztos és a többi?

Legjobb válasz: A többi nem jár(TGYÁS,GYED)élõ munkaviszony nélkül.GYES-t és családi pótlékot fogsz kapni.Ám ha idõközben valami csoda folytán el tudnál helyezkedni,akkor járna minden(TGYÁS,GYED,majd GYES),mivel az elmúlt 2 évet nézve rendelkezni fogsz a 365 nap bejelentett munkaidõvel.Persze csak akkor,ha a szüléskor is be lennél jelentve.Ha próbaidõn lennél,bármikor kirúghatnak,sajnos terhesség alatt is.

A többi nem jár(TGYÁS, GYED)élõ munkaviszony nélkül.GYES-t és családi pótlékot fogsz kapni.Ám ha idõközben valami csoda folytán el tudnál helyezkedni, akkor járna minden(TGYÁS, GYED, majd GYES), mivel az elmúlt 2 évet nézve rendelkezni fogsz a 365 nap bejelentett munkaidõvel.Persze csak akkor, ha a szüléskor is be lennél jelentve.Ha próbaidõn lennél, bármikor kirúghatnak, sajnos terhesség alatt is.
Akkor marad az a verzió, hogy csak GYES-t kapsz, Ha õrült nagy szerencséd van és el tudsz helyezkedni, akkor jogosult leszel mindenre.
A kérdező hozzászólása: Mind a 2 kérdésre igen a válasz!
Az 1. vagyok.Sajnos hiába van meg a 365 napja, ha a szülés idõpontjában nincs élõ munkaviszonya, vagy nincs álláskeresésin(munkanélkülin)nem fog kapni csak GYES-t.Azt tudja tenni-ha még nem vette igénybe, bár ezt kétlem-hogy a terhesség kb. 8. hónapjában bejelentkezik az álláskeresésire, amint megszül igénybe veszi a TGYÁS-t, annak lejártakor pár napra vissza jelentkezik, és megigényli a GYED-et.Kérdezõ:akkor most magad után fizeted a TB-t(a havi 6390 ft-ot)?Igénybe vetted már a 3 hónap munkanélkülit?
Ma már csak 3 hónapig jár a munkanélküli. Így ha most bejelentkezel munkaügyibe akkor is terhesség 6 hónapában lejár.
Elõzõ voltam: ha esetleg sikerült valamit hivatalosan megtudnod, megírod? Sajnos ez valószínûleg engem is érinteni fog! Elõre is köszönöm!!
Én pedig úgy tudom, hogy ha regisztrált munkanélküli vagy/és álláskeresési járadékot kapsz, akkor kaphatsz TGYÁS-t és GYED-et is. Szerintem hívd fel a munkaügyi központot, ott biztosan tudják, hogy valóban lehetséges-e ez.
Én úgy tudom, hogy a szülést megelõzõ két évben kell meglennie a biztosított 365 napnak. Szerintem fogsz kapni valamennyi gyedet, hiszen ebben az évben is dolgoztál, ha jól számolom 3 hónapot, 2011-et pedig gondolom végigdolgoztad. Ha nem is a gyerek 3 éves koráig fog járni a Gyed, valameddig járni fog szerintem. De ez felõl a TB-nél tudsz érdeklõdni!
Egyszeri anyasági segélyt is kérhetsz ha meglesz a megfelelõm pecséted. Ez olyan 65.000Ft.
Nekem megszünt a szerzõdésem mire megszületett a fiam, elõtte egy héttel járt le a hat-szerzõdés. Így kaptam fél évig TGYÁS, másfél évig GYED, és most GYES.


Kisfiammal vagyok itthon gyesen, nov. -ben jár le. Jan. -ra várjuk a kistesòt. Mivel járok a legjobban anyagilag, táppénz v. szabi, a gyes után? Vagy gyes alatt, helyett van vmi megoldás, h jobban járjak? Jár majd tgyás, gyed a kisteso után?

Legjobb válasz: "Jár majd tgyás, gyed a kisteso után?" Ezt mi nem tudhatjuk van még élõ munkaviszonyod, hány évet dolgoztál elsõ szülés elõtt? Jelenleg akkor járnál legjobban ha a nagyi nyugdíjas lenne és õ menne gyes-re te meg melle táppénzen lennél.

"Jár majd tgyás, gyed a kisteso után?" Ezt mi nem tudhatjuk van még élõ munkaviszonyod, hány évet dolgoztál elsõ szülés elõtt? Jelenleg akkor járnál legjobban ha a nagyi nyugdíjas lenne és õ menne gyes-re te meg melle táppénzen lennél.
Ha él még a munkaviszonyod és a kistesó születésekor is élni fog, akkor jár tgyás és gyed. Legjobban úgy jársz, ha gyes után kiveszed a szabikat és táppénzre mész, vagy szabi után dolgozni mész vissza. Viszont ha novemberig gyesen maradsz, akkor a gyed alapja a minimálbér lesz, mert 2013-ban több mint 180 napot vagy gyesen. Igazából nem tudom, hogy lehet-e olyat csinálni, hogy bemész az Államkincstárba és megkérdezed, hogy a júniusi gyest le tudod-e mondani, mert akkor nem leszel 180 napot gyesen. Úgy kellett volna, mikor kiderült, hogy terhes vagy, akkor le kellett volna mondani a gyest és kivenni a szabikat majd táppénzre menni. Ha kevesebb mit 180 napot leszel gyesen, akkor a szerzõdés szerinti béred vagy tényleges béred lenne a gyed alapja. Bár gondolom május körül tudhattad meg, hogy terhes vagy, ha januárra vagy kiírva. Ha kiveszed a szabikat, akkor a munkáltatónak mindenképpen írásban jelezd, hogy terhes vagy, máskülönben kirúghat a szabi alatt!!
A kérdező hozzászólása: Igen, van élõ munkaviszonyom és lesz is, határozatlan a szerzõdésem.Elsõ baba elõtt kb.7 évet dolgoztam, szòval az is folyamatos.Igen májusban tudtuk meg a kistesò érkezését, de a bejelentéssel várunk a 12.hétig és ìrásban tervezem mindenképp. Addig gyûjtöm az infokat mi lenne a legjobb.
A kérdező hozzászólása: Még az merült fel bennem, hogy ìrjátok menjek táppénzre, gyes helyett, ez egy "természetes" lépés, vagy ettõl égnek áll majd a haja a munkáltatònak? Amúgy dédi nem mehet gyesre? Csak õ a nyugdìjas? :) És mivel a 12.hetet mindenképpen megvárjuk, addig nem valtoztatunk semmin, ìgy ha utána mennék táppénzre, akkor csak ennekbazbévemnek a második felét könnyìteném meg anyagilag, igaz? Tehát a tgyásomat, gyedemet nem fogja már vefolyásolni semmiképpen sem, mert meg lesz a 180nap gyes? És a tgyást mibõl számolják? Csak a gyedrõl ìrtátok, hogy a minimal bér lesz az alapja, egy kb-i összeget tudtok esetleg, hogy az mit jelent manapság (gyedben)? Annyira nem értek ezekhez, és szeretném megköszönni már az elözõ két válaazt is, nagyon kedvesek vagytok!
A gyed a mostani bruttó 98 ezerrel számolva nettó 48-50 ezer körül van. Ha jól tudom a tgyásod alapja a szerzõdés szerinti béred lesz, de ez nem biztos, lehet az is minimálbér alapján lesz számolva, egy szakértõ talán jobban tudja.
A tgyás alapja a szerzõdés szerinti béred lesz, de max. a minimálbér kétszerese lehet (vagyis a felsõ határa ugyanannyi, mint a gyedé). Én a helyedben holnaptól elmennék táppénzre, egyrészt mert az magasabb összeg, mint a gyes, másrészt meg mert a második baba utáni gyednél jobban jársz, ha táppénz van idén nagyobbrészt.

Volt munkaviszony, kapott Tgyást és Gyedet is de most Gyesen van de a második baba meg útban van ilyenkor mi jár?

Legjobb válasz: Ha gyes alatt megszületik a második baba, akkor kapja majd a tgyást, gyedet. Ha gyesbõl kicsúszik, de van munkaviszony, akkor el lehet menni táppénzre, és akkor szintén jár a tgyás, gyed. Ha gyesbõl kicsúszik, és nem lenne munkaviszony, mert még korábban megszûnt, akkor csak alanyi jogon a gyes járna.

Ha gyes alatt megszületik a második baba, akkor kapja majd a tgyást, gyedet. Ha gyesbõl kicsúszik, de van munkaviszony, akkor el lehet menni táppénzre, és akkor szintén jár a tgyás, gyed. Ha gyesbõl kicsúszik, és nem lenne munkaviszony, mert még korábban megszûnt, akkor csak alanyi jogon a gyes járna.
attól függ mennyit volt gyesen. a gyedem 2010.11. hóban járt le. onnan a szülésig 2011. 05-ig gyes helyett táppénzen voltam, utána megint kaptam tgyást, gyedet. Azt nézik, hogy az elõzõ évben többet voltál-e gyeden, ha igen, akkor jár minden, mint az elõzõnél, és az alap is az, mint az elsõnél. csak van egy korált, én 100 e tgyást kaptam.
A kérdező hozzászólása: nem én rólam van szó, de õ már évek óta gyesen van (beteg a gyerek)

Hol lehet érdeklődni, hogy mivel járok jobban, ami a tgyás-t, a gyed-et, meg a gyes-t illeti? Egyáltalán mire vagyok jogosult, mit mikor tudok igénybe venni? Itt személyes eligazításra gondolok. Apeh? Tb?

Legjobb válasz: Alanyi jogon jár:családi potlék,egyszeri anysági támogatás.Ezt születés után intézheted a magyar államkincstárnál.www.allamkincstar.gov.huSzülés után leszel tgyás-on,majd gyeden.Ezek felõl érdeklödj a munkahelyeden vagy a védõnõdnél.Nekünk a szülõfelkészitõn is elmondták.

Alanyi jogon jár:családi potlék, egyszeri anysági támogatás.Ezt születés után intézheted a magyar államkincstárnál.www.allamkincstar.gov.huSzülés után leszel tgyás-on, majd gyeden.Ezek felõl érdeklödj a munkahelyeden vagy a védõnõdnél.Nekünk a szülõfelkészitõn is elmondták.
TB, és Magyar államkincstár.
A kérdező hozzászólása: Köszi

Ha 2010 szeptember 16. -án szültem mikor jár le a TGYÁS és mikortól kezdődik a Gyed? Mikor lehet legkorábban megigényelni a GYED-et?

Legjobb válasz: Ha a szülés idõpontjától kérted, akkor 168 napig jár a TGYÁS és amikor lejár, vagyis a 169. naptól a GYED.

Ha a szülés idõpontjától kérted, akkor 168 napig jár a TGYÁS és amikor lejár, vagyis a 169. naptól a GYED.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat, jól értem, hogy a hétvégéket is bele kell számolnom a 168 napba?
A kérdező hozzászólása: Ó de jó, most végre pontos dátumot tudok. Mégegy kérdés , legkorábban mikor igényelhetem meg majd a GYED-et?
A gyedet akár most is megigényelheted, mert bele kell írnod a folyósítás kezdõ idõpontját. Vagyis nem kell megvárnod hogy lejárjon a tgyás, az igénylést beadhatod, így legalább folyamatosan jön a pénz. A munkahelyednek is ki kell tölteni a saját példányt, plusz kérned kell fizetés nélküli szabit is:)

Most két éves a kislányom és megigényeltem a Gyest, de viszont újra kisbabát várok így újra Tgyás-t igényeljem? Mi jár ilyenkor?

Legjobb válasz: Nem igényelheted a Tgyást, csak ha 36. héten vagy már. Elõtte csak gyest kaphatsz most már. Szerintem még az is járható út, hogy papíron visszamész dolgozni kiveszed az összes szabidat, akkor kicsit jobban jársz, mert most több pénzt kapsz. Munkaviszonyban már mindegy, mert 360 nap után jár normális pénz csak, ahogy én tudom. Én ezt csináltam legalábbis, amit írtam.

Nem igényelheted a Tgyást, csak ha 36. héten vagy már. Elõtte csak gyest kaphatsz most már. Szerintem még az is járható út, hogy papíron visszamész dolgozni kiveszed az összes szabidat, akkor kicsit jobban jársz, mert most több pénzt kapsz. Munkaviszonyban már mindegy, mert 360 nap után jár normális pénz csak, ahogy én tudom. Én ezt csináltam legalábbis, amit írtam.
tgyást csak a szülés elött 28 nappal igényelheted.
Még nem igényelhetsz tgyást, csak szülés elõtt 28 nappal. Arra figyelj, hogy 180 napnál többet ne legyél gyesen, mert akkor a minimálbér lesz az új gyeded alapja. Én táppénzre mennék a helyedbe. Vagy kivenném a szabikat és utána mennék táppénzre.
Az 1-es és a 3-as válaszolónak igaza van. Mond le a GYES-t és vedd ki a szabadságot, majd menj táppénzre. A szülés elõtt 28 nappal pedig igényelheted a TGYÁS-t. Így sokkal jobban jársz anyagilag. Én így csináltam, nekem a TB-nél tanácsolták ezt a megoldást. Viszont ne felejtsd el bejelenteni a munkáltatódnál, hogy babát vársz, mivel a táppénz önmagában nem jelent védettséget, de a várandósság igen. (Sajnos ez a új Munka törvénykönyve) De ha normális munkáltatód van, akkor nem lesz gond ezzel a megoldással.
Semmiképpen ne maradj gyesen, vedd ki a szabid és azután táppénz, majd a szülés kiírt idõpontja elõtt 28 nappal Tgyás.Anyagilag mindenképp így jársz a legjobban.A gyest pedig ha van rá lehetõség, akkor a nagymama igényelje nyugdíj mellett, csak közeli lakcímû kell, h.legyen és a baba ne legyen bölcsis.Gondtalan babavárást kívánok!

Ha a szülést megelõzõ 2évben megvan a 365napom és egyedülálló anyuka vagyok (a párom elismeri de nem élünk együtt ), jelenleg is van munkaviszonyom, akko mi jár nekem, mit kell igényelnem és mikor? Gyes, Gyed Családipótlék tgyás?

Legjobb válasz: Tgyás - ezt a kiírt idõpont elõtt 28 nappal igényelheted legkorábban Családi pótlék - ezt szülés után (itt számít, hogy egyedülálló vagy) Egyszeri anyasági támogatás - szülés után (ha legalább 4x megjelentél az orvosnál terhesség alatt)

Tgyás - ezt a kiírt idõpont elõtt 28 nappal igényelheted legkorábban Családi pótlék - ezt szülés után (itt számít, hogy egyedülálló vagy) Egyszeri anyasági támogatás - szülés után (ha legalább 4x megjelentél az orvosnál terhesség alatt)
Gyes Csp jàr alapból is a több attól függ hogy dolgoztàl-e egy évig elõtte és hogy van-e szülés idõpontjàban bejelentett munkahelyed!!
Ha szüléskor is biztosítva vagy, akkor elõször a tgyás jár 168 napig, majd gyed a gyerek max. 2 éves koráig, ez utóbbi függ a biztosításban töltött napok számától. Tgyás és gyed is alapesetben az igénylést megelõzõ év bruttó átlagbérének a 70%-a. A gyerek 2-3 éves kora között jár a gyes, ami jelenleg 25 ezer forint. Igényelheted az egyedülállóknak járó családi pótlékot, bár csak 1500 Ft-al több, mint a nem egyedülállóknak. Egyszeri anyasági támogatás feltétele a 4 orvosi pecsét a kis könyvedben, ennek összege 64 ezer és a baba születése után tudod igényelni. Esetleg rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény, ami a te esetedben évente kétszer kb. 6 ezer Ft Erzsébet-utalványt jelent, jövedelemfüggõ, igényelni az önkormányzatnál kell.
"párom elismeri de nem élünk együtt " Ha a párod akkor nem vagy egyedülálló. Akkor vagy egyedülálló ha te egyedül neveled, az apa gyerektartást fizet és max hétvégente látogatja, nem attól hogy nem laktok együtt hivatalosan. Különben meg 1000Ft-tal több családi jár egyedülállóként semmi más.

Mikor jár a tgyás, gyed, gyes munkaviszony nélkül?

Júniusban diplomázom nappali tagozaton, és októberre várom a babát. Tudom, hogy gyest mindenképpen kapok, de mi a helyzet a többivel (tgyás, gyed)? Munkaviszonyom még nem volt, viszont a hallgatói jogviszonyom 1 évnél több, így a munkaviszony éveibe elvileg a kés?bbiekben bele fog számítani. Ugyanakkor nem dolgoztam 180 napot, ami alapján jogosult lennék a tgyásra és a gyedre, hiszen így mi alapján állapítanák meg a fizetésemb?l a gyedet? Akár egy hónap is elég lenne, hogy bejelentett munkaviszonyom legyen a beszámítható (?) hallgatói jogviszony után vagy jobban teszem, ha már most gyorsan keresek vmi „jól fizet?” állást, hogy meglegyen a 180 napom? (180 nap vagy munkanap?) Köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: Nem tudom pontosan, hogy a tgyássa mi a helyzet, de gyedet csak az kaphat, akinek volt fizetése, mivel azt a fizetésbõl számítják ki. Bár a tgyást is.

Nem tudom pontosan, hogy a tgyássa mi a helyzet, de gyedet csak az kaphat, akinek volt fizetése, mivel azt a fizetésbõl számítják ki. Bár a tgyást is.
Én úgy tudom a hallgatói jogviszony nem ide tartozik.Az a nyugdíj idõszakba beletartozik de a gyedbe nem.de egy tb nél ezt megmondják.Én nem rég kerültem velük kapcsolatba és felvilágosítottak errõl, de te ismeed a helyzetedet igazán.nekem pl.igazolnom kellett, hogy 3évig mit csináltam elõtte is utánna is volt jogviszonyom csak a tb kiskönyvben a tanulói idõ ugye nincs feltüntetve, leigazoltam, hogy nappalin tanulok, de a gyedbe nem tartozik bele csak a folytomosságba, de a gyedet az az utáni idõszakból számítják.Pl a tgyást is az utolsó 4év átlagából...nekem ebbõl 2.5az iskolai idõre esik-az elõtte levõ 4év törlõdik....de mivel utánna megvan a 180napom, azért jár a bejelentésnek megfelelõen ha a jogviszonyom tart.Én munkanélkülire kerülök sajna az utolsó 2.5hónapban, mert hat.idõre kötött szerzõdésem van, de a munkanélküli is jogviszony így jár a tgyás és gyed.ez tuti, mert már lezongoráztam párszor a munkügynél és a tb nél alehetõségeket.Nem tudom ez neked segített e valamit, de ha telefonon érdeklõdsz az illetékes szerveknél, hidd el segítenek szivesen.
Húha.... http://www.szakerto.lap.hu sztem keress meg meg vmi adó gurut minél hamarabb sok sikert..
Az amit a hallgatói jogviszony beszámításáról írsz, mind igaz. Viszont tb-köteles jövedelem nélkül csak a gyesre vagy jogosult. Ez biztos, én is hasonló helyzetben vagyok. Viszont ha el tudod intézni, hogy valahol bejelentsenek, és a szülés napján állományban légy valahol mint fõállású munkavállaló, akkor minden juttatás jár a szerzõdés szerinti jövedelmed után.
sziasztok kerlek segicsetek nekem , en dolgozztam 6-evig de kett eve mar nem dolgozzom , es 4-hetes terhes vagyok , meg szeretnem kerdezni hogy nekem mi jar gyed, gyes . ja es ha most munkaba tudnek allni es 4-hetes terhesen akkor megkapname a segejt , mert nagy szuksegem lenne ra sajnos , ha valaki tudja mi a valasz erre a kerdesre akkor kerlek titeket minel elobb valszojatok . e-mail cimem [email protected]


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!