Találatok a következő kifejezésre: Mikor jár családi (57 db)

A baba megszületése után milyen támogatások járnak az anyának, vagy hogyan kell igényelni őket mi jár egyátalán? Az anyasági támogatás vagy a gyed több mint a betegállomány amit most kapok? A családi pótlék már a baba megszületése után jár?

el?re is köszönöm

Legjobb válasz: Szia! A baba megszületése után kaphatsz egyszeri anyasági támogatást, ennek összege kb. 60 e Ft, a magyar államkincstárnál kell igényelni, ahogy a családi pótlékot is. http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/csaladtamogatas Míg a TGYÁS fél évig jár, ennek összege kb. annyi, mint a táppénzed, ezt követõen a baba 2 éves koráig kaphatsz GYEDET, ennek összege maximálva van (bruttó 93 e Ft körül.) http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34,55404&_dad=portal&_.. http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34,55452&_dad=portal&_..

Szia! A baba megszületése után kaphatsz egyszeri anyasági támogatást, ennek összege kb. 60 e Ft, a magyar államkincstárnál kell igényelni, ahogy a családi pótlékot is. http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/csaladtamogatas Míg a TGYÁS fél évig jár, ennek összege kb. annyi, mint a táppénzed, ezt követõen a baba 2 éves koráig kaphatsz GYEDET, ennek összege maximálva van (bruttó 93 e Ft körül.) http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34, 55404&_dad=portal&_.. http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34, 55452&_dad=portal&_..
Szia! Mindent (kivétel a terhességi-gyerekágyi segély, más néven szülési szabadság)csak a baba születése után tudsz intézni. Interneten néztem én is ezek után. Ezeket kell intézni szülés után: a baba születési anyakönyvi kivonata és a lakcímkártyája (ezt vagy a korházban adják majd oda, vagy a polgármesteri hivatalban), a baba taj-kártyája (OEP-nél intézhetõ), a baba adó kártyája (ezt azthiszem majd autómatikusan adják a babakötvény miatt), terhességi-gyerekágyi segély (OEP oldaláról lelehet tölteni hozzá formanyomtatványt és az igényt a munkahelyen kell benyújtani), egyszeri anyasági támogatás (Magyar Államkincstár oldaláról tölthetõ le hozzá formanyomtatvány és oda is kell benyújtani szülést köv. 180 napon belül), gyermekgondozási díj (gyed a baba 2 éves koráig kérhetõ) (OEP oldaláról lelehet letölteni hozzá formanyomtatványt és az igényt is oda kell benyújtani), gyermekgondozási segély (gyes a baba 3 éves koráig kérhetõ) Magyar Államkincstár oldaláról tölthetõ le hozzá formanyomtatvány és oda is kell benyújtani , Családi pótlék (Magyar Államkincstár oldaláról tölthetõ le hozzá formanyomtatvány és oda is kell benyújtani ), babakötvény - életkezdési támogatás (Magyar Államkincstár intézi) Remélem segítettem. Üdv.: 21. hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítségeteket! sok sok egészséget nektek!
Lakcímkártyát majd küldik egy pár nap múlva.Adó kártyát nem kaptunk úgy kellet igényelni.Egyszeri anyaságit Magyar Államkincstárnál kell igényelni(63 ezer ft körüli), meg a családi pótlékot.Gyed annyi mint a táppénzed és azt OEP-nél kell igényelni, mindenhova kell a szül.anyakönyvi kivonat sehol ne hagyd ott vissza kell adniuk erre figyelj oda.

Valaki megtudná nekem irni hogy hol tudom megnézni a családi nevelési összegét hogy mennyi és hogy még mi jár ha nincs munkaviszonyom?

Legjobb válasz: Szia! Itt nézz szét: http://www.gyerekabc.hu/alanyi-jogon-jaro.html Nekem sincs munkaviszonyom, így sajnos csak családi pótlékot (12200Ft) és GYES-t kapok (25795Ft) + szülés után jár az egyszeri anyasági támogatás, ez 64125Ft volt. 4 hónapos kislány anyukája

Szia! Itt nézz szét: http://www.gyerekabc.hu/alanyi-jogon-jaro.html Nekem sincs munkaviszonyom, így sajnos csak családi pótlékot (12200Ft) és GYES-t kapok (25795Ft) + szülés után jár az egyszeri anyasági támogatás, ez 64125Ft volt. 4 hónapos kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: gyermekágyi segély nem jár és a nevelési ?
Szia! Én írtam Neked tegnap. Én csak ezeket kapom, amiket felsoroltam. Ezt találtam: A terhességi-gyermekágyi segély (tgyás) annak a nõnek jár, aki a gyermeke születését megelõzõ két esztendõben legalább 180 napon keresztül az egészségbiztosítás szempontjából biztosítottnak minõsült, és 1. a biztosítás idõtartama alatt (például a munkaviszony fennállása alatt), vagy 2. a biztosítás megszûnését követõ negyvenkét napon belül, vagy 3. a biztosítás megszûnését követõ negyvenkét napon túl, de még a táppénz, illetve a baleseti táppénz folyósításának az ideje alatt, vagy a folyósítás megszûnését követõ huszonnyolc napon belül szül. Ki jogosult a gyetre? A gyermeknevelési támogatást az a szülõ, nevelõszülõ illetve gyám veheti igénybe, aki saját háztartásában egyidejûleg legalább három kiskorú gyermeket nevel. A támogatás a legkisebb gyermek három éves korától a nyolcadik életéve betöltéséig vehetõ igénybe. Így ezekre munkaviszony nélkül és 1 babával nem vagyok jogosult. :o(

Emelt családi pótlék+ ingyen bkv-s utazás mikor jár?

nem rég derült ki, hogy asztmás vagyok. Az osztályomba is van 1-2 asztmás és nekik van ilyen ingyen utazós kártyájuk. Anya hol tudna ilyet igényelni? mi kell hozzá?

Legjobb válasz: Ingyen BVK: Ingyen kapják a fõvárosi képviselõk és a városháza köztisztviselõi, valamint a közlekedési minisztérium alkalmazottai az éves BKV-bérletüket, írja a Vasárnapi Hírek. Ennek értéke több mint százezer forint. A vidéki nagyvárosok nem kényeztetik ilyen módon képviselõiket. Százezer forintos ajándékok - a BKV egy évre szóló bérleteket oszt újságíróknak, vagy a fontosabb üzleti partnereknek, számol be róla a Független Hírügynökség. A cégnél azt mondják, nekik ez a termékük, ezért csak ezzel tudnak kedveskedni. Asztmás megbetegedésre nem jár ingyenes bkv-bérlet, az emelt összegû családi pótlékra való jogosultság megítélése az orvos feladata. Õ ad ki errõl a kedvezményre jogosító igazolást. A körzetinél érdeklõdjetek.

Ingyen BVK: Ingyen kapják a fõvárosi képviselõk és a városháza köztisztviselõi, valamint a közlekedési minisztérium alkalmazottai az éves BKV-bérletüket, írja a Vasárnapi Hírek. Ennek értéke több mint százezer forint. A vidéki nagyvárosok nem kényeztetik ilyen módon képviselõiket. Százezer forintos ajándékok - a BKV egy évre szóló bérleteket oszt újságíróknak, vagy a fontosabb üzleti partnereknek, számol be róla a Független Hírügynökség. A cégnél azt mondják, nekik ez a termékük, ezért csak ezzel tudnak kedveskedni. Asztmás megbetegedésre nem jár ingyenes bkv-bérlet, az emelt összegû családi pótlékra való jogosultság megítélése az orvos feladata. Õ ad ki errõl a kedvezményre jogosító igazolást. A körzetinél érdeklõdjetek.
Akkor, ha bekened magad csokival, cipõboksszal, vagy barnítókrémmel. :-D
A kérdező hozzászólása: én nem azt mondtam h ingyenes éves bérletet adnak, de a M.Á.K. kiállít egy kertyát ami névreszoló és azt felmutatva köteles elengedni az ellenõr
Ezt nem tudtam, de akkor a MÁK ügyfélszolgálatán adnának pontos tájékoztatást. Akár a honlapjukon is lehet nézelõdni.


23 hetes kismami vagyok. Van egy 16 hónapos babám. Mikor megszülök babám már 20hónapos lesz. Most gyeden vagyok és kapom a családit. Ha megssületik a picikém mi jár a gyerekek után?

Azt tudom,hogy mind két gyerek után kapok családit. Ha megszületik a baba a már meglévőm csak családit kap?

Legjobb válasz: A kicsi után fogod kapni a tgyást+ 2 családi, majd gyedet+ 2 családit.

A kicsi után fogod kapni a tgyást+ 2 családi, majd gyedet+ 2 családit.
igen , egyedül a családit kapod a két gyerek után, a többi ellátás csak 1 gyerek után igényelhetõ. Értelemszerûen jobban jársz, ha a tesó után igényled az ellátásokat, mint ha az elsõszülött után igényelnéd.

Mikor jár emelkedett családi pótlék?

efluxos vagyok, járhat?

Legjobb válasz: Emelkedett családi pótlék nincs, bár igazán emelkedett gondolat, hogy legyen :))) Viccen kívül: úgy hívják, amire gondoltál, hogy magasabb összegû családi pótlék, és itt megtalálsz róla minden tudnivalót: http://www.szuloklapja.hu/baba/body/cikkek_new.php?valasztas..

Emelkedett családi pótlék nincs, bár igazán emelkedett gondolat, hogy legyen :) )) Viccen kívül: úgy hívják, amire gondoltál, hogy magasabb összegû családi pótlék, és itt megtalálsz róla minden tudnivalót: http://www.szuloklapja.hu/baba/body/cikkek_new.php?valasztas..
A kérdező hozzászólása: köszi:) és bocsánat a rossz kifejezésért:)

Nincs munkahelyem és még nem is dolgoztam sehol akkor mik járnak nekem? GYES, GYED, Anyasági támogatás. Családi pótlék? És ez kb. mennyi?

Legjobb válasz: Szia! Egyedül a GYED nem jár, mert ahhoz kell 180 biztosított nap. A CYES alanyi jogon jár a gyerek 3 éves koráig, de nem tudom mennyi, mert én GYED-en vagyok. Egy év után akár dolgozhatsz is mellette. Az anyasági egyszeri támogatás, 64 000 Ft körül van. Kell hozzá igazolás, hogy jártál terhesgondozásra, a baba TAJ száma, lakcímkártyája. A CSP jelenleg még 12 200 Ft egy gyerek esetében, de nem tudni, mi lesz vele:-((

Szia! Egyedül a GYED nem jár, mert ahhoz kell 180 biztosított nap. A CYES alanyi jogon jár a gyerek 3 éves koráig, de nem tudom mennyi, mert én GYED-en vagyok. Egy év után akár dolgozhatsz is mellette. Az anyasági egyszeri támogatás, 64 000 Ft körül van. Kell hozzá igazolás, hogy jártál terhesgondozásra, a baba TAJ száma, lakcímkártyája. A CSP jelenleg még 12 200 Ft egy gyerek esetében, de nem tudni, mi lesz vele:-((
A kérdező hozzászólása: Már nem járok iskolába.Tavaly érettségiztem.Tervezett baba!!
Szia! Az attól függ. Azért nem dolgoztál sehol, mert iskolába jársz? Mert ha 1 évnél tovább jársz közép vagy felsõfokú oktatási intézmény nappali tagozatán, akkor az beleszámít a 180 biztosítotti napba. Ugyanúgy beleszámít a rehabilitációs járadék folyósításának ideje. Ha nincs meg a 180 biztosítotti napod, akkor csak GYES-re vagy jogosult, ami 28.500 Ft. Családi pótlék (aktuálisan) alanyi jogon jár. 1 gyerekre 12.200 Ft (egyedülálló szülõ esetében: 13.700 Ft)
Anyasági, ha legalább 4X részt veszel terhesgondozáson, errõl igaztolást ad a terhesgondozást végzõ orvos, ezt kell bevinni a mák-ba.Összege: 64.125 Ft Gyes: 28 500 Ft Családi pótlék:12 200 Ft, ha egyedülálló vagy 13 700 Ft Ezekre vagy jogosult.
gyes:bruttó 28500 ft
Honnan tudod, h salgótarjáni? Kérdezõ:Gratula a babához!:D
Ha elsõ gyermekedet várod a családi pótlék 12.200Ft Egyszeri anyasági támogatás 64.125Ft Gyermekgondozási segély /GYES/ 28.500Ft Ezt igényelned kell a Magyar Államkincstártól, a címe: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. Kérned kell nyomtatványt amit kitöltesz, és mellékelni kell az újszülött TAJ kártyájának, lakcímkártyájának fénymásolatát, az anyakönyvi kivonat fénymásolatát. Az anyuka TAJ, lakcím, személyiigazolvány és adókártyájának fénymásolatát, valamint egy igazolást az orvostól hogy mennyiszer jelentél meg terhesgondozáson.
Én hallottam olyat is, hogy az egyszeri anyasági segély csak biztosított személynek jár, tehát ha a szülés napján van bejelentett munkaviszonyod, amit megleõzött 180 nap biztosított viszony. A többi stimmel, nettó 38000 ftot kapok gyes+csp.
az anyasági támogatás is jár alanyi jogon, ha 4-szer megjelent a terhesgondozáson. ezt a védõnõ leigazolja, a doki aláírja, és el kell küldeni a Kincstárnak. A területileg illetékes Kincstárhoz kell küldeni, arra figyelj oda! Vannak olyan helyek, ahova ha személyesen viszed be a papírokat, az anyasági támogatást azonnal ki is fizetik! Érdemes rákérdezned erre is! amúgy is viszonylag hamar utalják azt, legalábbis nekem, a beadás után egy héttel megkaptam. az elsõ családi pótlék és a gyes kb egy hónap alatt érkezett meg.
még valami: a legtöbb önkormányzatnál van egy egyszeri szülési segély. nem tudom hogy hívják pontosan. Nekem be kellett mennem az önkormányzathoz, írni két sorban egy kérelmet, hogy megszületett a gyerkõc ekkor és ekkor, kérek szülési támogatást, csatoltuk a születési anyakönyvi kivonatot, és ha jól emlékszem, 10000Ft-ot kaptam, kb 3 nap alatt. Kérdezd meg, nálatok is van-e ilyen!
Szia! Mindenképpen menj be az önkormányzathoz (vagy a védõnõ tud felvilágosítást adni), mert mindenhol más támogatás van. Bp. Pesterzsébeten egyszeri 10.000 Ft, Bp. Pestszentlõrincen egy adható oltást (ami 17eFt) ingyen kapnak a kerületi babák.

Kinek jár családi pótlék és mi alapján döntik el h mennyi?

Legjobb válasz: http://www.gyerekabc.hu/alanyi-jogon-jaro/44-alanyi-jogon-ja.. Itt le van írva, hogy kinek jár és hogy mennyi, hogyan kell igényelni, milyen okmányok kellenek hozzá és melyik szülõ igénylegheti... tehát itt mindennek utána tudsz nézni.

http://www.gyerekabc.hu/alanyi-jogon-jaro/44-alanyi-jogon-ja.. Itt le van írva, hogy kinek jár és hogy mennyi, hogyan kell igényelni, milyen okmányok kellenek hozzá és melyik szülõ igénylegheti... tehát itt mindennek utána tudsz nézni.
Családi pótlékra jogosult a vér szerinti szülõ, az örökbe fogadó szülõ, a szülõvel együtt élõ házastárs, vagy az a személy, aki a saját háztartásában nevelt gyermeket örökbe kívánja fogadni, és az erre irányuló eljárás már folyamatban van.Jogosult továbbá a nevelõszülõ, a hivatásos nevelõszülõ, a gyá, valamit azs a személy, akihez a gyermeket ideiglenes hatállyal elhelyezték. A gyermek, akire tekintettel családi pótlékot folyósítanak: - Még nem tanköteles - tankötelezettsége megszûnéséig a tanköteles az általános iskolai, középiskolai, szakiskolai tanulmányokat folytató saját háztartásban nevelt gyermek. Speciális esetekben (szociális intézmény, gyermekotthon, javítóintézet, büntetésvégrehajtási intézményben lévõ gyermek esetében) a vagyonkezelõi joggal felruházott gyám, a gondnok részére utalják a családi pótlékot. Saját jogán családi pótlékra jogosult az, aki: - 18. életévét betöltött tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos személy, feltéve, ha 18. életévének betöltéséig magasabb összegû családi pótlékot folyósítottak. -közoktatási intézményben tanulmányokat folytató nagykorú személy, annak a tanévnek a végéig, amelynke idõtartalma alatt betölti a 23. életévét. -akinek mindkét szülõje elhunyt -akinek a gyámsága nagykorúvá válása miatt szûne meg. A családi pótlék összege 2008-ban: egy gyermekes család esetén: 12200 Ft Egy gyermeket nevelõ egyedülálló esetén: 13700 Ft Két gyermekes család esetén gyermekenként: 13300 FT Két gyermeket nevelõ egyedülálló esetén gyermekenként: 14800 FT Három vagy több gyermekes család esetén gyermekenként: 16000 Ft Három, vagy több gyermeket nevelõ egyedülálló esetén gyermekenként: 17000 Ft Tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermek esetén? 23300 Ft Tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermeket egyedül nevelõ esetén: 25900 Ft a családi pótlékot a tartózkodási hely szerinti illetékes Magyar Államkincstár Területi Igazatóságánál, vagy annak kirendeltségénél (családtámogatási és szociális ellátási iroda) kell benyújtani.

Tavalyi évben gyeden voltam, idén februártól tgyáson leszek.2 gyerek után mennyi családi adókedvezményre számíthatok? Mikor járok jobban? Havonta kérjem vagy jövőre egy összegben?

Legjobb válasz: Már most jogosult vagy a két gyerek utáni családi adókedvezményre, ami havi 20.000 Ft a befizetendõ adódból. Ha van annyi adód... Ha nincs, és van férjed, gyerekek apja, aki ott lakik veletek, akkor õ is igénybe veheti. A TGYÁS-odból lehet, hogy igénybe tudod venni teljesen, de a GYED-bõl már biztosan nem. Egyértelmûen havonta érdemes kérni, hiszen ha nem teszed, akkor is csak ugyanannyit kapsz, csak egy évig az állam használja helyetted. Ha kéred és jó lenne egyben a pénz, akkor azt a havi 20-at tedd félre kamatoztatni, mintha meg se kaptad volna, akkor is kamatot kapsz utána egy évig. Te és nem az állam.

Már most jogosult vagy a két gyerek utáni családi adókedvezményre, ami havi 20.000 Ft a befizetendõ adódból. Ha van annyi adód... Ha nincs, és van férjed, gyerekek apja, aki ott lakik veletek, akkor õ is igénybe veheti. A TGYÁS-odból lehet, hogy igénybe tudod venni teljesen, de a GYED-bõl már biztosan nem. Egyértelmûen havonta érdemes kérni, hiszen ha nem teszed, akkor is csak ugyanannyit kapsz, csak egy évig az állam használja helyetted. Ha kéred és jó lenne egyben a pénz, akkor azt a havi 20-at tedd félre kamatoztatni, mintha meg se kaptad volna, akkor is kamatot kapsz utána egy évig. Te és nem az állam.

Svájcban mi az alanyi jogon járó családi támogatások igénylésének a menete (az egyszeri anyasági támogatás és a családi pótlék érdekelne)?

Addig már eljutottam, hogy ezek a támogatások - valószín?leg más néven - Svájcban is léteznek, és igényelhet?ek. Az is oké, hogy egyszerre nem vehet?ek fel a magyar támogatásokkal, de itt teljesen elakadtam, és nem tudom, hogy merre indulhatnék tovább. Bármilyen vonatkozó információt el?re is nagyon köszönök!

Mikor jár a családi adókedvezmény?

Mert azt hallottam, hogy már a terhesség idejére is igénybe lehet venni, de hogyan? Visszamen?leg lehet igényelni a jöv? évi adóbevallásommal? Már a 28. hetemet töltöttem, és nem szólt még róla igazán senki. Els? gyermek.

Legjobb válasz: Mostmár csak a 3 gyeremekeseknek jár az adókedvezmény.

Mostmár csak a 3 gyeremekeseknek jár az adókedvezmény.
Az adókedvezményt beleépítették a családi pótlékba. 6 évvel ezelõtt én még kaptam a a kisfiamra mikor terhes voltam vele, de ma már csak a 3 vagy több gyerekes családok kapják.
Szia! Családi adókedvezmény 3 gyerek után jár, de ha van az illetõnek 2 gyereke és a harmadikkal terhes, akkor is jár neki.
Családi adókedvezmény tudomásom szerint csak 3 gyerkeseknek jár. De szerintem kérdezd meg az APEH ügyfélszolgálatán. Regebben 1-2 gyerekre is járt, de drága újkormány ( meggyesi, és Gyurcsány) ezt elvette tõlünk.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!