Találatok a következő kifejezésre: Mikor is használjuk pontosan a szentimentális (1 db)

A kérdező hozzászólása: bocs: is=és
szentimentális jelentése:érzelgõs, (tehát ha valakire v vmire azt modod h:ez olyan érzelgõs, akkor mondhatod azt is h ez olyan szentimentális.) :)
Szentimentális: érzelmes. Van egy stílusirányzat is, szentimentalizmus, melynek lényege hogy a reménytelen szerelmesek a természtbe vonulnak meg ilyenek.
Használni szerintem a giccsesen érzelgõs dolgokra használjuk


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Valaki meg tudja mondani, hogy mekkora a felszíne és a területe a videóban látott testnek?

6

Valaki elmesélné hogyan működik a GPS? FONTOS!

köszönöm szépen

2

Most ez az új szabály hogy működik?

(Tudom már sok hasonló kérdés volt de ilyen még nem)Az új szabály szerint délután 4 ig kell lenni az iskolába. Azt szeretném kérdezni hogy az elkéreszkedés úgy működik hogy ha anyám/apám aztmondja hogy egész évre nem igényli hogy én ott legyek akkor eljöhetek vagy úgy működik hogy csak különleges alkalmakkor pl:temetés kor lehet eljönni? (ha az utóbbi akkor szoptam :(

5

Egy fajon belül lehetséges lenne kettőnél több nem?

Az egyik sci-fi sorozatban láttam egyszer hogy az egyik faj 5 nemet tartalmazott. Lehetséges lenne ilyen a valóságban?

3

Sajnos nem találtam a neten megoldás rá: Van egy 49, 5 cm körív és hozzá tartozik egy 44 cm húr. Mennyi lehet a kör sugara?

6

Miért támadták meg 1202-ben a keresztesek Bizáncot?

2

A meta-analízisek téves eredményeket is szoktak kiadni? Vagy majdnem mindig megbízhatóak?

Nem létezik egy effektus, mégis 50% helyett 55%-60%-ot ad ki. Elő szokott fordulni ilyesmi meta-analíziseknél? Orvostudományban például? Vagy MINDIG mebízhatóak?

0

Egy napi szintű auditív gondolkodás ébrenlétkor mennyi energiát fogyaszt?

Nekem nagyon erős az akusztikus memóriám, és észrevettem, hogy ezeket a dolgokat akkor tudom felidézni legtisztábban, ahogy kipattan a szemem reggel, vagy még a szemem kinyitása előtt is. Nap közben is minden rendben van, ám estefelé, mikor már majd leragadnak a szemeim úgy érzem farsul jut eszembe minden. Vagyis megvan a melódia pl. afejemben, de vagy mélyebb vagy magasabb skálán mozog az emlékezetemben, egyszerűen képtelen vagyok felidézni amit akarok tisztán. Vizuális memóriám pocsék, így kétlem hogy az nagyon fogyasztana. Remélem nem hülyeségeket kérdeztem, de hiszem azt, hogy köze van a napi kondíciónak az egészhez.

2

Önéletrajz írás. Megváltozott az iskola neve ahol szereztem a szakmámat, a kérdésem pedig az hogy, az önéletrajzba az eredeti iskola nevét írjam bele, vagy az új megváltozott nevét?

2

Miért érezzük a mellkasunkban a dübörgést ha olyan hangosan szól a zene a hangfalon?

Voltam most egy karneválon és kiraktak úgy 2 méteres hangfalakat néhány utcára és elmentünk mellettük és ugye olyan hangos hogy már a mellkasunkban érezzük a dübörgést.. És szeretném kérdezni hogy mért van ez?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!