Találatok a következő kifejezésre: Mikor is használjuk pontosan (8 db)

Mit is hasznaltak pontosan? Szerintetek szimplan ala oltoztek az ing ala vagy specialis inget hasznalt mindenki? Honnan?

Hetvegen a Forma-1 zajlott kis hazankban. Megfigyeltem, hogy a protokoll miatt, jol be volt oltozve mindenki a nagy meleg ellenere, hosszu ujju ingben ugye foleg. Izzadsag folt viszont egyikukon sem latszott, talan az egyik tiporternel lattam polot az ingje alatt. Ha a kocsibol kiszallok, mindig ugy nezek ki, mint aki zuhanyzott, az ing ala vett pamut polom nem fogta fel soha ennyire az izzadsagot.

Angolban pontosan mikor is használjuk az "a" illetve "an" szót?

Most tanulok angolul,immár 2 éve.Már szerintem nagyon jól tudom a nyelvet,de valahogy nem értettem meg amikor ezt tanultuk.Tudom,hogy mit jelentenek,nem arról van szó.Csak azt nem tudom,hogy mikor is használjuk?

Legjobb válasz: kösz a választ.

A kérdező hozzászólása: kösz a választ.
Pl az "a hotel" esetében lehet "an hotel" is. Próbáld meg egybe mondani: (önoTel)
"A glass of mineralwater, please" vagy "one glass of mineralwater, please"? a másiknál pedig "A hamburger, please" vagy "one hamburger, please"? Mindkettõ helyes! A one számnév, az a/an határozatlan névelõ. Magyarul: Kérek egy hamburgert. Ha az "egy" szón nincs hangsúly, akkor névelõ. Ha hangsúlyosan ejted, hogy "egy", akkor számnév. Akkor mondod, hogy "one", ha ki akarod hangsúlyozni, hogy egyet kérsz, nem kettõt. Vendéglõben ki lehet hangsúlyozni szerintem, ha olyan kedved van, de nem is muszáj.
3. Errõl a szabályról nem hallottam még. Valami forrással alá tudod támasztani?
A kérdező hozzászólása: bocs: is=és
szentimentális jelentése:érzelgõs, (tehát ha valakire v vmire azt modod h:ez olyan érzelgõs, akkor mondhatod azt is h ez olyan szentimentális.) :)
Szentimentális: érzelmes. Van egy stílusirányzat is, szentimentalizmus, melynek lényege hogy a reménytelen szerelmesek a természtbe vonulnak meg ilyenek.
Használni szerintem a giccsesen érzelgõs dolgokra használjuk


Ha valakit letiltok Facebook-on, akkor pontosan mi is történik? Kiírja neki, hogy én letiltottam? Látja, ha utána én bármit kirakok a falamra? Vagy azt, ha telefonon használom?

Nagyon fontos lenne, hogy ezeket tudjam! A válaszokat előre is köszi!

Legjobb válasz: Nem írja ki neki.Nem nem látja ha kiraksz valamit a faladra.Nem. Téged se lát... Olyan mintha nem is lenne Facebookod....És ha keres akkor vagy azt hiszi, hogy letiltottad, vagy azt, hogy nincs faceeed:DDDDDD

Nem írja ki neki.Nem nem látja ha kiraksz valamit a faladra.Nem. Téged se lát... Olyan mintha nem is lenne Facebookod....És ha keres akkor vagy azt hiszi, hogy letiltottad, vagy azt, hogy nincs faceeed:DDDDDD
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen :D

A "kind of" az pontosan mit is jelent és hogy használjuk?

Azt tudom, hogy a what kind of az a kérdés, hogy milyen. De egy sima kijelent?mondatban a kind of az mit jelent?

Legjobb válasz: kind of-vmilyen fajta. pl.this is a kind of fruit.

kind of-vmilyen fajta. pl.this is a kind of fruit.
kinda=kind of (Írok sok példát, fordítással, hogy láthasd a használatát is) He's kinda/kind of shy. = Kissé félénk. Dancing is kinda like doing sports. = A táncolás olyasmi mint a sportolás. This kind of thing is not allowed. = Ilyen féle dolog tilos. I kinda did my homework = Valemennyire megcsináltam a házimat. These kind of exercises are too hard. = Az efféle feladatok túl nehezek
A kérdező hozzászólása: Az iylen szlengeket itthon mindig tanulgatom, mert tudom hogy kell. Köszi a választ
A kérdező hozzászólása: és a többieknek is

Mi a pontos típusa annak a mellszívó készüléknek, amit pl. a pécsi szülészeten is használnak?

Legjobb válasz: Ugyan fogalmam sincs, mi van Pécsett, de szerintem ez volt, a legtöbb helyen ez van: http://www.medela.hu/kolcson/kolcsonzes.htm

Ugyan fogalmam sincs, mi van Pécsett, de szerintem ez volt, a legtöbb helyen ez van: http://www.medela.hu/kolcson/kolcsonzes.htm
Igen, ez van a pécsi Szülészeti Klinikán. A legjobb mellszívó.

Katonaságon pontosan mien könyvet használnak a színtévesztők kiszűrésére? Vagy több fajtát is? Ha igen mennyit? és merre tudnék találni?

persze színtéveszt? vagyok.. de csak kicsit és ezért ha megtudnám szerezni ezeket a lapokat akkor megtudnám tanulni az egészet.

Legjobb válasz: Gondolom ugyanazt mint anno az általánosban ;) meg jogsinál.

Gondolom ugyanazt mint anno az általánosban ;) meg jogsinál.
Mi az a mien?
Színtévesztõ vagyok és megvan a jogsim.Csak kamiont meg teherszállító jármûveket nem vezethetek. Utolsó voltam.
A kérdező hozzászólása: utolsóhoz csak annyit , hogy nekem a toborzó irodán (szolnokin) azt mondták semmi esélyem és kizárt mindenféle beosztás , mert én elõre szóltam , hogy színtévesztõ vagyok mivel nemrég kiderült mikor a hivatásos jogsit akartam letenni.
Miért ha valaki színtévesztõ az már kizáró ok ? mert én is az vagyok és én is katona szeretnék lenni
Ez engem is érdekelne:D Én is ugyanúgy vagyok ahogy te szerintem...:/
A kérdező hozzászólása: nem mondod , télleg babos könyvet ? de akkor pontosítok miféle babos könyvet ?mennyi babos könyv létezik ? stb..errõl szeretnék megtudni többet
Szerintem babos könyvet.
Keress egy eu dolgozot szemeszetrol! Nekem anno vizus tablam volt, de nem kellett hasznalni.
A kérdező hozzászólása: aztán nekem is meg lett a C-E fél év majomkodás után... kivéve tûzoltó , mentõ és rendõr autót nem vezethetek , azt csak korrektciós szemüveggel !

Az elmex gél használható fogzománc fluorozására, ez pontosan mit takar, és kb. mennyi idő alatt hat úgy, hogy érezhető is a hatása, ha heti 1x használom? (gyakrabban a leírás szerint nem lehet)

Legjobb válasz: Nem tudom pontosan. A fluor egy nagyon erõs fertõtlenítõ szer - de itt szerintem nem erre gondolnak, hanem arra, hogy néhány fogkrém anyaga képes NAGYON KIS mértékben beépülni a fogzománcba és erõsíteni azt. A fogkrémek mûködésérõl olvashatsz az Interneten.

Nem tudom pontosan. A fluor egy nagyon erõs fertõtlenítõ szer - de itt szerintem nem erre gondolnak, hanem arra, hogy néhány fogkrém anyaga képes NAGYON KIS mértékben beépülni a fogzománcba és erõsíteni azt. A fogkrémek mûködésérõl olvashatsz az Interneten.
A fluorid segitsegevel az elvekonyodott , elszinezodott fogag vissza nyerik eredeti szepseguket.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!