Találatok a következő kifejezésre: Mikor illik hogyan (536 db)

Hogyan álljak neki a pettingnek? Tv-zés közben, vagy mikor? Ill. hogyan kezdjek neki?

Legjobb válasz: Fiú vagy vagy lány? Amúgy meg puszik, csókok ide-oda, aztán meg vándorolhat is a kezed...

Fiú vagy vagy lány? Amúgy meg puszik, csókok ide-oda, aztán meg vándorolhat is a kezed...
akármikor :) ), amikor úgy érzed h olyan bensõségesebb a hangulat... cirógasd, nyúlj be a ruhája alá, hogy a bõrét simogasd, csókold, vándorolj... fedezd fel :D
Pf, ez tényleg elég buta kérdés. Figyi, ha testiségrõl van szó, ne gondolkodj, cselekedj ahogy jól érzed magad, vagy szar lesz, ennyi.
csókolgasd puszilgasd a nyakát stb simogad neki nacin keresztül aztán nyulj be vagy nemtudom:) legyen fantáziád:)
Ez meg milyen kérdés? Baszki, hát rá kell érezni... Amúgy meg teljesen egyetértek az elsõ válaszolóval! :)
A kérdező hozzászólása: lány vagyok(lehetne konkrétan:) )

Milyen módon készítik elő a boncolásra (konkrétan mivel, ill. hogyan ölik meg) az adott állatot? Már ha egyáltalán megteszik ezt és nem viviszekciót hajtanak végre.

Orvosira akarok majd menni, és többek között ezt is tudni szeretném, tehát nem valami alantas célra való felhasználás céljából kérdeztem. Ebb?l következ?en mell?zzük az ilyen irányú kommenteket.

Legjobb válasz: Az állattól is függ, van amit alkohol vagy éter gõzben altatunk, de pl patkányt valamilyen altatóval túlaltattuk anno, a nevére már nem emlékszem. (Biológus szak.)

Az állattól is függ, van amit alkohol vagy éter gõzben altatunk, de pl patkányt valamilyen altatóval túlaltattuk anno, a nevére már nem emlékszem. (Biológus szak.)
A kérdező hozzászólása: A "túlaltatást" úgy érted, hogy elpusztult?
Igen.
Elméletileg minden boncolás elõtt részletesen elmondják, hogyan és mivel altattak, vagy erre van egy külön óra is, tehát az adott technikát megtanulod majd részletesebben. Patkányt/egeret általában uretánnal altatnak túl, de bizonyos esetekben (szerv-szövettenyészeti mintavételhez) néha éterrel. Ez kevésbé gyakori, mivel nem számítható ki pontosan, mennyi gázt szívott be, jobb az injekció. Testtömegre számolt egységnyit kell beadni, de a gyógyszerészeti csdapatkányok gyakran mindent túlélnek (hatszoros dózisból is felébredt egy...).
A kérdező hozzászólása: A hatszoros dózist nem lehet, hogy akkora idõeltolódással adták be neki, hogy addig valamilyen szinten "felszívódott"? Vagy elõfordulhat olyan, hogy csak altatják az állatot, de nem az elpusztítására hajaznak emiatt, relatíve védettebbé vált az anyagra?
"A hatszoros dózist nem lehet, hogy akkora idõeltolódással adták be neki, hogy addig valamilyen szinten "felszívódott"? Vagy elõfordulhat olyan, hogy csak altatják az állatot, de nem az elpusztítására hajaznak emiatt, relatíve védettebbé vált az anyagra?" Ha a gyógyszerészetrõl hozzák az állaotot, az az a szerncsés, aki a gyógyszerkezeléseket túlélte. Néha a szíve sem ott van (fõleg nem az érhálózat!), ahol kéne neki, a mája meg általában négyszer akkora. Nem lehetetlen, hogy a kezelés hatására "rezisztenssé" vált, vagyis gyorsabban bontotta le a szert, mint kellett volna.

Mikor mondják hogy szexuálisan nem illik össze két ember? Mik azok a dolgok amitől nem illenek össze?

Legjobb válasz: Mondok példákat. - Az egyikük szûz szeretne maradni a házasságáig, a másik ezt hülyeségnek tartja. - Az egyikük gyakrabban kívánja a szexet, a másiknak pedig ez már túl sok lenne. - Az egyikük igényli az "extrém" dolgokat (anál stb.), a másik viszolyog tõle. Amiket felsoroltam, azok többnyire nem nagyon szabályozhatók, pl. aki komolyan elkötelezi magát amellett, hogy szûzen házasodik, az egyértelmûen nem illik össze olyannal, aki ezt nem képes elfogadni. A szex mennyiségét meg egyebeket se szabad erõltetni, tehát ha valaki nagyon sokszor igényli és mindig "letámadja" a párját, akkor a másik fél meg is undorodhat tõle, ugyanígy van az orállal, anállal stb. ha nem akarja valaki, a másik meg igen, abból nem nagyon lehet kompromisszumot csinálni. Minden mást lehet tanulni. Ismerõsöméknél volt az, hogy a lány csak egyféle pózban tudott elélvezni, emiatt eleinte rossz volt a szexuális életük, de meg lehet tanulni más pózban is, csak gyakorolni kell türelmesen. Ezek csak a "felszínesebb" kapcsolatokban jelentenek problémát. Sokat kell beszélgetni a szexrõl, ne minden az ágyban derüljön ki, mert az úgy elég gáz és jól el tudja venni az ember kedvét az egésztõl, ha pl. már jól rá van izgulva a párjára, õ meg kijelenti, hogy nem fog orálozni. Lehet eleinte akármilyen ügyetlen valaki a szexben, ha egy pár igazán szereti egymást, akkor nem erõltetnek és nem sürgetnek semmit, türelmesek egymással, együtt tanulják meg, hogyan kell úgy szexelni, hogy mindkettõjüknek jó legyen. Így gyakorlatilag nincs olyan, hogy nem illenek össze. Ehhez azonban az kell, hogy ne a szex legyen a kapcsolat középpontjában.

Mondok példákat. - Az egyikük szûz szeretne maradni a házasságáig, a másik ezt hülyeségnek tartja. - Az egyikük gyakrabban kívánja a szexet, a másiknak pedig ez már túl sok lenne. - Az egyikük igényli az "extrém" dolgokat (anál stb.), a másik viszolyog tõle. Amiket felsoroltam, azok többnyire nem nagyon szabályozhatók, pl. aki komolyan elkötelezi magát amellett, hogy szûzen házasodik, az egyértelmûen nem illik össze olyannal, aki ezt nem képes elfogadni. A szex mennyiségét meg egyebeket se szabad erõltetni, tehát ha valaki nagyon sokszor igényli és mindig "letámadja" a párját, akkor a másik fél meg is undorodhat tõle, ugyanígy van az orállal, anállal stb. ha nem akarja valaki, a másik meg igen, abból nem nagyon lehet kompromisszumot csinálni. Minden mást lehet tanulni. Ismerõsöméknél volt az, hogy a lány csak egyféle pózban tudott elélvezni, emiatt eleinte rossz volt a szexuális életük, de meg lehet tanulni más pózban is, csak gyakorolni kell türelmesen. Ezek csak a "felszínesebb" kapcsolatokban jelentenek problémát. Sokat kell beszélgetni a szexrõl, ne minden az ágyban derüljön ki, mert az úgy elég gáz és jól el tudja venni az ember kedvét az egésztõl, ha pl. már jól rá van izgulva a párjára, õ meg kijelenti, hogy nem fog orálozni. Lehet eleinte akármilyen ügyetlen valaki a szexben, ha egy pár igazán szereti egymást, akkor nem erõltetnek és nem sürgetnek semmit, türelmesek egymással, együtt tanulják meg, hogyan kell úgy szexelni, hogy mindkettõjüknek jó legyen. Így gyakorlatilag nincs olyan, hogy nem illenek össze. Ehhez azonban az kell, hogy ne a szex legyen a kapcsolat középpontjában.
Amikor egyik a másikhoz nem akar alkalmazkodni, mert lusta vagy önzõ.
amikor nem ugyanazok a szexuális vágyaik, igényeik
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) De sokszor hallok olyat hogy pl randiznak és az elsõ randin vagy másodikon harmadikon szóval az elején lefeküdnek hogy megtudják összeillenek-e szexuálisan:D Ez csak egy kifogás hogy hamar lefeküdjenek vagy már az elsõ során rá lehet jönni hogy összeillenek-e ilyen téren?
Ja, ez csak kifogás. Meg sokszor az is benne van, hogy az emberek lusták megfigyelni saját magukat, hogy mi esik jól nekik és ezt megosztani a másikkal, vagy cikinek érzik, hogy a szexrõl beszélgetnek, pedig alap dolog lenne, ha már csinálják is. Le se kell feküdni, sõt még csak hozzá se kell nyúlni a párunkhoz ahhoz, hogy megtudjuk, mennyire illünk össze. Elég elbeszélgetni errõl a témáról, ki hogy viszonyul a szex témához, milyen gyakran önkielégít, mirõl fantáziál stb. és kb. fél óra alatt rájöttök, hogy összeilletek-e vagy sem. Amit meg lehet tanulni, az idõvel úgyis jobb lesz, nem az elsõ alkalom alapján kell ezt eldönteni. Nem jobb így, mint fûvel-fával kipróbálni és utólag összehasonlítgatni, mint valami kaját, hogy melyik a jobb?

Nem tudom hozzám mi illik tudtok ajánlani hogy milyen stílusban öltözködhetnék?

Rosszul öltözködöm anyukám már megjegyezte sokszor:ez az összeállítás nem jó vagy ez nem illik hozzád segítetek?

Legjobb válasz: Honnan tudjuk mi, hogy mi illik hozzád? Facebookon is csak egy medúza a képed, ez sem ad jó kiindulópontot. Menj be egy boltba, válogass össze különbözõ ruhákat, és amelyikben jól érzed magad, az illik hozzád. Legyen ott anyukád és egy barátnõd is, nagyon fogják élvezni (nem), de segítenek majd.

Honnan tudjuk mi, hogy mi illik hozzád? Facebookon is csak egy medúza a képed, ez sem ad jó kiindulópontot. Menj be egy boltba, válogass össze különbözõ ruhákat, és amelyikben jól érzed magad, az illik hozzád. Legyen ott anyukád és egy barátnõd is, nagyon fogják élvezni (nem), de segítenek majd.
A kérdező hozzászólása: Köszi ha kérlek ne ilyen durván köszi :-)
Pedig ez nem volt durva.

Jövő hónapban esküvőre megyek és még nem tudom, hogy mit vegyek fel nagyon rég voltam esküvőn és nem tudom, hogy mit illik és mit nem illik fel venni és semmi el képzelésem sincs h mit vegyek fel valakinek valami ötlet?

Legjobb válasz: Farmert ne vegyél fel esküvõre!! http://data.whicdn.com/images/62885483/large.png http://data.whicdn.com/images/62101196/large.jpg http://data.whicdn.com/images/14529083/tumblr_lqxdsyg4xq1qbw.. http://data.whicdn.com/images/53258309/b31d2d246422b8722b296.. Amit ne: fehér ruha, fekete ruha, sport cipõ.

Valami kosztümöt, farmert inggel, szoknyát inggel, és semmiképen se tornacipõt hanem valami ünneplö cipõt.
U.i.: a lazábbra jó példák, amiket a 3. linkelt.
A kérdező hozzászólása: hát én minden féleképpen lapos lábbelit akarok azé egész este maga sarukba lenni nem a legjobb ezek jó ruhák de hozzám túl elegánsak valami egyszerût akarok fel venni amit utána a hétköznapokba is fel tudok venni mert nem nagyon szoktam ilyen elegáns helyekre járni és ezé az egy alkalomért nem akarok ki dobni 10-20 ezret egy ruháét azt ki felejtetem, hogy 21 éves lány vagyok
Szia! Leírnád, hogy hány éves vagy, nagyjából hogy nézel ki, milyen stílusú ruhákat kedvelsz és mi az, amit biztosan nem vennél fel? Illetve, hogy mennyi pénzt szeretnél költeni rá. Cipõd van, vagy azt is vásárolni szeretnél? Pár alap infó és biztosan találunk olyan darabokat, amik neked is tetszeni fognak:) Egyébként pirosat, feketét és fehéret mai napig nem illik felvenni.
Bocsi, most olvastam egyik kommentedet.
A kérdező hozzászólása: nem rosszak de valami pánt nélkülire gondoltam
Hát pl. a gyümölcsleves nem illik össze a töltött káposztával egy menüben.., gondolom igy érted.
Amit az elsõ is írt, általában édes-édessel nem illik össze, vagy egy kiadós leves után elég valami édes tészta, pl, gulyásleves után bukta, fánk, palacsinta, szóval ne egy kiadós második fogás legyen. vagy az alapanyagok, hogy mondjuk egy korhelyleves után ne káposztás tészta legyen a második.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindkettõtöknek:)
Még egy szempont:ha a leves piros , akkor a második étel ne legyen az.Pl.gulyásleves után ne legyen pörkölt, vagy paprikásan berántott fõzelék.
ilyet nyugodtan meg lehet kérdezni. :) hogy mit vigyek? ne parzázz ilyeneken. :P
Piát mindenképp vigyél! Amúgy õt kérdezd, hogy kell-e valamit beadni a kajába. De lehet fõzni hívnak:)
Vigyél valami piát, az mindig jól jön! :) Amúgy megkérdezheted a barátodat hogy illene e valamit vinned, nincs ebben semmi gáz, hisz nem ismered a társaságot, nem tudhatod náluk mi a szokás. Kicsit kellemetlen lenne ha nem vinnél semmit, mindenki más pedig igen, így inkább kérdezz rá.

Képeslapot szeretnék küldeni, de nem tudom, hogy mit illik és mit nem illik beleírni? Kiránduláson vagyok, . valami olyanra gondoltam, hogy:

Tc. XY cím. Szívélyes üdvözletem küldöm . -ból. Nagyon jól érzem magam, -és még ide kéne valami + mivel fejezzem be?

Legjobb válasz: ok,köszi!

A kérdező hozzászólása: ok, köszi!
A kérdező hozzászólása: oké megvan:, csak tudnom kéne, hogy jóó e: Szívélyes üdvözletem küldöm a nagy Németországból, nagyon jól érzem magam itt a Bajor Alpok lábánál.A sör finom! Üdvözlök mindenkit! Passau 2012.8.11.+ Név.
Szerintem tökéletes! :)

A pasim be akar mutatni a szüleinek. Ezzel még nincs is gond, csak ez lesz az első, hogy bemutatkozni kell mennem. Mit illik, mit nem illik, jó tanácsok?

Legjobb válasz: Ha kisebb városban laksz akkor készülj fel a ki kinek a kicsodája kérdéskörre.:) Ezt végig kell hallgatni ahhoz, hogy tudjanak hova rakni.:) Jah és ha esetleg lesz vmi vacsi vagy süti,ne felejtsd el dícsérgetni:)

Ha kisebb városban laksz akkor készülj fel a ki kinek a kicsodája kérdéskörre.:) Ezt végig kell hallgatni ahhoz, hogy tudjanak hova rakni.:) Jah és ha esetleg lesz vmi vacsi vagy süti, ne felejtsd el dícsérgetni:)
A legfontosabbak: - Illemtudó és magabiztos, udvarias legyél - Ne hebegj habogj és ne hazudj magaddal kapcsolatban, ami nem rájuk tartozik azt nem kell mondani, de ne mondj olyat ami nem igaz - Öltöz fel szépen, de ne kihívóan. - Legyél aranyos, okos, stb ami szerinted bejön nekik. De magadat add, ne egy másik embert.
Viselkedj természetesen és ne ess túlzásokba. A bemutatkozásnál légy érthetõ, de ne kiabálj. Ha azt mondja a fiú anyja, hogy õ Gipsz Jakabné, nyugodtan kérdezd meg, hogy hogy szólíthatod.Ne nénizd, csak ha kifejezetten ezt mondja. Apukánál ugyanez érvényes, a bácsizást nehezen dolgozná fel. Politikai vitába ne bonyolódj, haragosokat ráérsz késõbb begyûjteni. Kérdezni fognak az életedrõl, te is nyugodtan tedd ezt. Intim kérdéseket ne tégy fel, ha ilyen kérdést kapsz tereld a szót másra. Egy óránál tovább ne maradj.
legyél illedelmes, udvarias, mosolygós, tájékozott a napi hírekrõl, ne higgyék, hogy csak a bulizás, ilyesmi érdekelnek, komolyabb dolgok meg nem. vigyél valamit mindenképp, ne menj üres kézzel! egy doboz bon-bon, pár szelet süti cukrászdából az ebédhez, kis csokor virág, egy üveg bor, de tökéletes a dobozos üdítõ is. ha van piercinged, azt vedd ki, ne viselj kék, fekete stb. körömlakkot, csinos ruhában legyél, kb. ennyi.
Egyszerûen add önmagad. Pl, ha van piercinged, ne vedd ki!Ezzel önmagad tagadod meg. Persze, értem én, hogy fontos az elsõ benyomás, de inkább megkockáztatja az ember, minthogy késõbb a fejéhez vágják, hogy " de mi nem így ismertünk meg", ami szerintem sokkal megalázóbb. Hidd el, ha látják, hogy értelmes, kedves lány vagy, aki szereti a fiukat, akkor nem fogja õket zavarni sem a piercing, sem a fekete körömlakk. Akik meg ez alapján ítélnek, azoknál valami nincsen rendben.
kultúráltan legyél felöltözve, ha nem vagy tini, akkor gondolom ez nem ér meglepetésszerûen. ne lógasd ki a testrészeidet a ruhából. ne játszd meg magad, de legyél udvarias, érdeklõdõ és nyitott. ne ajánld fel a tegezõdést, ha õk megteszik, nyugodtan fogadd el. mondjuk nekem csak a mostani párom szülei ajánlották ezt föl, de már nem is vagyunk gyerekek:) kb ennyi.
Es keszulj fel a sokasos alap kerdesekre :) Mit dolgozol/ tanulsz? Mik a terveid a jovore? Hol laksz, szulokkel/ szulok nelkul. Mivel foglalkoznak a szuleid? Van-e testvered? Ha igen, ok mit csinalnak?
bizony, bizony!lépj föl magabiztosan, még ha nem is vagy az!A kézfogásod ne legyen gyenge, de erõs se annyira!!És MOSOLYOGJ!!HAJRÁ :)
Ne mutass más képet magadról, mint amilyen vagy. Viselkedj természetesen, kedvesen. Nekik is egy kicsit suta lesz a helyzet eleinte, de egy kis humorral fel lehet oldani a kezdeti nehézségeket. Szívbõl gratulálok, hogy találtál egy magadnak való párt, aki a jelek szerint komolyan is veszi a kapcsolatotokat. Ne parázz, minden jól fog elsülni!!!!!
Én is féltem, mielõtt a párom bemutatott a szüleinek. Én 16 éves vagyok, õ 22. Mikor végre sor került rá, hirtelen megnyugodtam, elõtte nagyon izgatott voltam, de nagyon kedvesek voltak velem és ez megnyugtatott. Kézfogás, bemutatkozás, utána kérdeztek tõlem pár dolgot, elbeszélgettünk néhány percig aztán mentünk a barátom szobájába. Miután elmentem össze-vissza dícsértek, hogy nagyon aranyos, okos, kedves, szép lány vagyok, úgyhogy szerencsére jól sikerült. :) Tényleg öltözz fel csinosan, de ne magamutogatóan, legyél kedves, mosolyogj, hogy ne lássák annyira rajtad, hogy közbe majd össze esel úgy izgulsz. :) Sok sikert! :)
Onmagadat ad, legy termeszetes, mivel nem tudni azt, hogy mi lesz ebbol a kapcsolatbol. S igy nem fognak a kesobbiekben csalodni. Tehat ne jarszd meg magad. Ne felj, de viselkedsz termeszetesen.
Mosolyogj és légy természetes én is azt tudom mondani:) Ja és ha kínálnak valamivel fogadd el:D én annó kicsit beégtem elsõ alkalommal mert semmit nem akartam elfogadni, nagyon zavarban voltam, hát be i szóltak érte. Apósom olyan figura, hogy ha valamit hibázol egybõl megmondja a 2x2-t:D Szóval fogadj el mindent. És ne mond hogy a "pasim" mert szerintem az annyira csitris... Öltözz fel kulturáltan és MOSOLYOGJ :) sok sikert:)

Negyvenes Anyukák! Ti mit tennétek, hogyan viselkednétek, ha látnátok, hogy lányotok és annak barátja abszolút nem illik össze?

Van egy 22 éves lányom, barátja ugyanannyi. Négy éve járnak, tehát nem futó kapcsolatról van szó. A fiú egy végtelenül egyszer? ember, jó ha 3 témáról tudsz vele beszélgetni, és abban is sok hülyeséget összehord. "Komolyabb" témát már nem is feszegetünk. Iskolázatlan, alapm?veltsége nulla, olvasottsága hiányában akkora baromságokat mond, hogy családi összejöveteleken mi csak feszengünk. Munkahelyét váltogatja, mindenben hibát talál. Hozzáteszem, hogy mi sem a fels? tízezerhez tartozunk, hogy diploma vagy anyagi javak alapján mérnénk az embereket. És azt is látjuk, hogy lányomat teljesen visszahúzza. Tudjuk, hogy beleszólni nem szabad, és nem is akarunk, de azt látjuk, hogy ez a két ember nem illik össze, teljesen másfajta világot képviselnek. Lányommal egyszer (finoman) beszélgettem err?l, ? is tudja és látja a fiú hiányosságait, de a szerelemt?l elvakult. A lányomat meg ezek miatt nem akarom magam ellen fordítani, de félek, ha összekötik életüket, abban csak boldogtalan lesz. Higgyétek el nem vagyok elfogult, nem csak én látom így a dolgokat. Mit tanácsoltok, mit tegyek? Voltatok ilyen helyzetben? Hogy oldódott meg? Fiatalok ti is írhattok, ha jártatok már ilyen cip?ben! Intelligens hozzászólásokat szeretnék, okos, bölcs tanáccsal, tapasztalattal. Elnézést, de aki modortalan, faragatlan lehúzó kritikát tenne, inkább ne írjon!

Legjobb válasz: Az én anyukám ugyanígy van velünk. Tényleg nem igazán illünk össze, de szeretjük egymást! :) És nem nagyon érdekel más véleménye. Persze ha látod, hogy nem boldog a lányod az már más téma. Én így boldog vagyok, így jó nekem.

Az én anyukám ugyanígy van velünk. Tényleg nem igazán illünk össze, de szeretjük egymást! :) És nem nagyon érdekel más véleménye. Persze ha látod, hogy nem boldog a lányod az már más téma. Én így boldog vagyok, így jó nekem.
Lehet, hogy pont ez tetszik a lányodnak...nem? Hogy ez a fiú ilyen "egyszerû". Nem lehet, hogy azt látta otthon, hogy ti túl sok mindent túlbonyolítotok, túlkomplikáltok és ezért tetszik neki a fiú "egyszerûsége"? Nem megsérteni akartalak...csak mint lehetõség vetettem fel..
Sajnos nem tudsz semmit sem tenni szerintem...Ha megprobalnal, azzal a lanyoddal romlana meg a kapcsolatod... Sztem hosszutavon egy iskolazott ertelmes ember melle nem valo egy egyszeru ember, a szerelem elmultaval elo fognak jonni az ebbol adodo problemak... Azt mondjuk nem tudom h mi fogta meg a sracban? Mirol beszelgetnek? Mirol szol a kapcsolatuk? Anno probalkoztam egy egyszeru lanynal, nagyon helyes kis szoszi volt, az akkori idealom...mivel nekem mar akkor is rettento fontos volt az intellektualis "kielegules", ezert 2 randi utan feladtam a dolgot, mert szegenykem olyan buta volt mint egy doglott hal...
Neked nem tiszted eldönteni, hogy összeillenek-e. Ha a lányod látja a hibákat, akkor nem elvakult, egyszerûen elfogadja a fiút úgy, ahogy van. A szeretet pedig errõl szól.
Nekem is volt egy iskolázatlan barátom. Munkahelye nem igen volt. Akkor döbbentem rá, hogy nem illünk össze, mikor meglopta a családomat hogy legyen pénze cigire.
Én még nem vagyok anyuka, fiatal vagyok(26 éves).De szerintem ha megtiltanád neki, akkor annál rosszabb.Lehet, késõbb rájön, hogy tényleg nem illenek össze és akkor elválnak útjaik. Amúgy rendes ember?Nincs vele gond?Aztán lehet együtt maradnak és késõbb ez még változhat. Mondjuk ha a négy év alatt nem változott, akkor már most sem fog.Tudom, hogy jót akartok neki, de felnõtt nõ már.Gondolom szereti.Írta az elõttem lévõ, hogy "egyszerû".Lehet tényleg ez fogta meg benne.
Szerintem semmit nem kell csinálnod. Vannak olyan csalódások, amiket meg kell élnie mindenkinek. Bármit tennél/mondanál a lányodnak, azzal a fiú malmára hajtanád a vizet. Neki kell rájönnie, hogy a kapcsolat hosszútávon nem jó neki. Bár ez ugye csak a te meglátásod, nem látsz bele a kapcsolatba. Simán lehet, hogy nagyon is jól mûködik. Szóval én azt tanácsolom, hogy próbáld meg elfogadni, hogy a lányod felnõtt és azt a tényt, hogy nem védheted meg mindentõl.
Hát ha Õ is látja a srác hibáit tehát tisztában van vele akkor egy idõ után már õt is zavarni fogja. A hülyeséget egyetlen intelligens ember sem viseli el hosszútávon, pláne ha a szerelem kezd kihûlni. Talán a barátai beszélhetnének vele, hogy milyen ciki a barátja és csak égeti magát vele. Nálunk egy idõ után megmondtuk a barátnõnknek, hogy ha velünk van ne hozza a paliját mert nem égünk vele. Ez hatott. Egy idõ után pláne ha folyton ezzel kerül szembe ott fogja hagyni. Nem ártana egy kicsit határozottabban értésére adni hogy 4 év ide vagy oda ne számítson rá hogy az áldásod adod rájuk (az õ érdekében)Nem zavarja hogy nem csak a srác ég de õ is? Ez õt is minõsíti. Ha neki egy ilyen nívó megfelel...
Nálunk a húgom és a barátja vannak ilyen kapcsolatban. Úgy gondoltam emiatt, hogy nem sokáig lesznek együtt... De már õk is 3 éve együtt vannak. Szerintem nem tudsz beleszólni, neki kell rájönnie, ha nem egymáshoz valók. Az, hogy 4 éve együtt vannak még nem jelenti azt, hogy össze is házasodnak. Ismerek olyan párt, aki 6 év múlva intettek búcsút egymásnak. Elhiszem, hogy nehéz olyan mellett látni a lányodat, aki nem igazán felel meg az elvárásaidnak. De a lányod elvárásainak ezek szerint megfelel. Az pedig, hogy lát bizonyos problémákat a párkapcsolatában, az nem jelent semmit, hiszen mindegyik párkapcsolatnak megvan a maga keresztje, szerintem. Ha szeretik egymást és a fiú jól bánik vele, szerintem hagyd a lányodra a dolgot. Mást úgy sem tehetnél anélkül, hogy magadra haragítanád õket. 22.l
Hát és ha nem az eszét szereti benne? Millió más értékes dolog lehet egy férfiban. Meg amúgy is nem neked kell megfelelnie a srácnak, hanem a lányodnak :) Aki eddig úgy tûnik, boldog. Nem túrhatod szét a boldogságát azért, mert TE nem lennél boldog ugyanabban a helyzetben!
Biztosan nem tiltanám el a lányomat, mert ha csak egy kicsit is dacosabb természetû, akkor úgy jár, mint én 19 évesen, csakazértis, romantikus lelkülettel kitartottam a srác mellett. Ha az apám nem tiltott volna a fiútól, valószínûleg a fél évet sem éri meg akkor a kapcsolatunk. Szerintem hagyd, hogy magától alakuljanak a dolgok, persze közben figyelj oda a lányodra és továbbra is jelezd (finoman, ahogy eddig is), hogy vannak kételyeid.
Szia! Én nagyon megértelek téged. Azt ugye tudod hogy mit nem szabad. Nem szabad cirkuszolnod, tiltani, nyilvánosan kiutalni a srácot a házból.Tehetsz kettõ dolgot. A jobbik eset: én és a férjem. Én átlagos család, átlagos anyagi körülmények, egyetemet végeztem, most jó állás jó fizetés. Férjem: alkoholista szülõk, sokszor bukott általános iskolában, szakmunkásképzõbe járt, kocsmázott, ha én nem vagyok, legalább 3 gyereke lenne négy nõtõl. Megismerkedett velem. Én nem mondtam soha hogy tanuljon, fejlõdjön. Õ magától ment el érettségizni, utána vízügyi fõiskola, majd egyetem, mesterképzés. Most neki is jó állása van, jó fizetéssel. Megpróbálhatod ezt, hogy elkezditek felfelé húzni a srácot. Járhatna suliba, könyvtárba ilyesmi. Ezt persze neki is akarnia kell. Másik , rosszabb megoldás, ezt a keresztanyám alkalmazta, a lánya fiújával, mentségére legyen mondva a fiú aztán tényleg nem hozzávaló volt, mûveletlen, bunkó, és ami legfontosabb anyagilag mindig lehúzta a lányt. A keresztanyámék sokat jártak társaságba, színház, fogadás ilyesmi ( õk sem a felsõ tízezer tagjai voltak) és ott a kínos helyzetekbe hozták , hogy minél rosszabbul érezze magát. A lányuktól az anyagi támogatás megvonták, nem fizették a lakás rezsijét ilyesmi. A fiú végül le is pattant, miután nem volt kit pumpolni, nem volt hol lakni, és mindenki kiutálta a társaságból. Hát.. válasssz.. 3. lehetõség, hogy nem csinálsz semmit, és vársz , hogy a lányod hátha magától szakít vele.
Az én szüleim is így éreznek a barátom iránt, akivel lassan 3 éve vagyunk együtt (30 felettiek!) jól-rosszul, de küzdünk egymással-egymásért. Én nagyon rosszul élem meg, hogy beleszólnak az életembe. Ti. én tisztában vagyok mindennel és vállalom a felelõsséget az ÉN döntésemért. Megértem, hogy aggódnak, de ezzel csak nehezebbé tesznek mindent, és nem tudok velük õszinte lenni.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon köszönöm, hogy írt, hogy megosztotta velem/velünk megélt tapasztalatait, vagy ismerõseinek történetét. Ami meglepett, hogy nagyon sok éleslátású fiatal van, aki megértette, hogy mire irányul a "problémám", és érett hozzászólásukkal támogattak. Amit legelõször szeretnék tisztázni, hogy semmilyen módon nem kívánok beleavatkozni, sem õket szétválasztani, sem tiltani, és nem alkalmaznék lelki zsarolást sem, ez távol áll tõlem, eddig sem tettem ilyet és ezután sem fogok. (12:46-hoz): Nem érezzük, hogy bárkinél felsõbbrendûbb lennénk, nem vagyunk "rosszindulatú család", aki csak a rosszat keresi. A lányomnak sincs hatalomvágya, dehogy akar õ uralkodni, sõt, õ alkalmazkodik, õ a megalkuvó. Különben rendes, tisztelettudó fiú, elismerem és méltányolom a jó tulajdonságait, csak a felmerülõ aggályaimat akartam megosztani veletek, melyek mostanában nagyon foglalkoztatnak. Köszönöm az anyáknak (és itt kiderült, hogy esetem nem egyedi) a használható hozzászólásokat, sok válaszoló megértette a kételyeimet és soraival sokat tudott segíteni. Remélem az idõ majd megoldja a dolgokat, és ha kell minden további nélkül elfogadom lányom döntését, hisz szeretem/szeretjük õt annyira, hogy boldogsága a mi örömünk is legyen. Bízom benne, ha szükséges a döntés hozatal, azt felnõtt módra, mindent mérlegelve hozza majd meg. Ha csalódni kényszerül, mellette vagyunk, akik vigasztalják. A legjobbakban reménykedem, és nagyon bízom benne, hogy lánykám ígérete szerint tovább folytatja tanulmányait, amit sajnos félbehagyott. Vagy ki tudja, talán a fiúnak megjön az esze és helyén értékeli a jelenleg értéktelennek vélt dolgokat, és ráveszi magát a változásra - mint tudjuk, tanulni sohasem késõ.(ugye 12:46-os?) 13:11-nek. De, igen a te véleményedre is kíváncsi vagyok, sõt nagyon is érdekel, hogy egy apuka hogy vélekedik mind errõl. (Fiús vagy lányos apuka vagy? Vagy mindkettõ?) Ui: Nekem lányom is, fiam is van, tehát egyik oldalon sem lehetek elfogult!
A kérdező hozzászólása: 13:20-nak! A legboldogabb én lennék, ha a férjed példája nálunk is megvalósulna! Gratulálok a kitartásához!
A kérdező hozzászólása: 23:10 Aranyos vagy - sutyerák, ez tetszett! Már nem is tudom hányszor bizonygatom itt, hogy csak a jó szándék vezérel, egy anyai szív, aki csak a szépet és jót kívánja gyermekének. Velük örülünk, és értük sírunk. Látod, anyukád is milyen boldog, hogy most harmonikus kapcsolatban élsz! És az intelligenciát nem az iskola adja, (bár a kulturált világlátáshoz hozzásegít)hanem belülrõl, velünk fejlõdik. További szép éveket nektek!
13.09-es Apuka vagyok. Sõt.....nagyapuka!!
A kérdező hozzászólása: Kedves (nagy)Apuka, hiába biztatlak, hogy a te véleményedet és szívesen olvasnám?
Nekem anyám mindig kedvesen, mosolyogva szól ha a pali nem illik szerinte hozzám és nem részletezi, jobban értek ebbõl, mint bármilyen más hosszan taglalt rinyából.
A kérdező hozzászólása: Soha nem szálltál vitába édesanyáddal, ha neked más volt a meglátásod?
Nem, mert ugyan meghallgatom az emberek véleményét de mivel önfejû voltam világ életemben, nem adok rá, senkiére. S bár így a magam kárán tanulok, de nem is okolok soha senkit az elcseszett dolgaimért. Anyuval nem is igen tudok megbeszélni semmit sajnos mert mentálisan beteg, de azt tudom hogy jót akar nekem, és látott már jópár kapcsolatomat elejétõl a végkifejletig. Egyszerûen látja ha nem vagyok boldog és akkor de csakis akkor szól hogy hahóóóóó.
Én is 4 évig voltam együtt egy ilyen fiúval, aztán vége lett. Nem szerette, hogy én fõiskolára járok, pedig csak levelezõn csináltam. Mikor összejöttünk nem sokat gondolkoztam, az anyu mondta, hogy egyszer ki fog ez ütközni. Nem a papír adja az intelligenciát, de sajnos ebben az esetben papír nélkül nem volt meg. Voltak szituációk, amikor nem tudott két szót sem szólni, pedig csak a barátoknál voltunk. A kapcsolatunknak többek közt azért lett vége, mert szívta a vérem, hogy ne járjak fõiskolára...
Ezt én is nagyon-de nagyon szeretném tudni. Illetve mikor már rezeg a léc, akkor a fiúcska anyukája-testvére foltozzák a lukakat, küldik az SMS-t és ujra minden megy tovább.Jellemtelen az ilyen szülõ is de mit lehet tenni?
Ha 4 év után is lila köd van akkor, várnod kell türelmesen, Én a gyerekemmel már kétszer jártam így, idõvel rájön a dolgokra és kilép a kapcsolatból, Én is csak egyszer szóltam finoman, hogy nem egészen jó a választás, a következõ kapcsolatnál szintén, szerintem ennyi elég is. Sajnos mindenki csak a maga kárán tanul. Meghallgatják a véleményünket, de nem fogadják meg. Nem is szólhatunk bele, azt kell elfogadni amit Õk döntenek.
Hasonló helyzetben vagyok, lányom már 4 éve van (18 éves, és elsõ szerelme) egy olyan fiúval, aki úgy érzem, teljesen elrontotta õt. De nem tehetünk semmit, engem is úgy neveltek, hogy anyám minden pasimat elfogadta. Így én is elfogadom, akit õ szeret azt én is. A fiú is változhat még és valami miatt csak szereti a lány õt. Mi csak azt tehetjük, hogy támogatjuk a lányunkat, elfogadjuk a döntéseit, minden mással csak ellenünk fordítanánk.
Mindenkinek joga van a maga vargabetûihez. Szvsz a lányod egy hataloméhes nõ, és élvezi a felsõbbrendûségét, a pasi meg hagyja. Vannak ilyen kapcsolatok. Az se jó, ha egy okoskodó, lenézõ alakkal van. És lehet, hogy ez a pasi fantasztikusan figyelmes az ágyban, esetleg úgy bánik a lányoddal, ahogy ember még sose. Egyszerû, vagy sem, lehet jó ember. Nektek nem tetszik. Csak a rosszat nézitek, szerintem kifejezetten egy rosszindulatú társaság lehettek. :D Bocs, de ennyibõl nekem ez jött le. És ha most vele van, hát vele van. Ha neki sem lesz jó, manapság már a nõkben is van annyi öntudat, hogy lépjenek. Akkor így járt. Még fiatal, szóval attól sem kell félni nagyon, hogy már nem találhat senkit. Szerintem csendesen tûrd el azokat az alkalmakat, amikor együtt vagytok. Próbáld meg a jót is meglátni a srácban. És tulajdonképpen még õ is megváltozhat, ismerek olyat, aki 40éves korára jutott el oda, hogy érettségi, egyetem, könyvek, színház. Kicsit késõn érõ típus. :D
18éves korukban jöttek össze, nagyon fiatalon, alakul még a lányod személyisége is, így nem hiszem hogy egymás mellett fognak maradni, úgyhogy nem kell aggódnod szerintem:)
Szia! 21 vagyok, de azt mondom teljesen igazad van, viszont nyugodj meg. A lángoló szerelem az ami megfog, de az ész és a közös dolgok azok, amik megtartanak. Egy idõ után õ maga is kellemetlenül fogja érezni magát, ha valóban minden így van, ahogyan elmondod. Én azért még egyszer elmondanám a véleményemet, elvégre az anyukája vagy és számomra is egyértelmû, hogy jót akarsz. Sokszor elvakít a szerelem, de egy idõ után tisztán fog látni :) Én sem kötném össze az életem egy olyan emberrel, aki képtelen a rendszeres munkára és összevissza beszél hülyeségeket, de lehet, hogy beleszeretnék eleinte. Szóval nyugodj meg :)
Nagyon szûk családban van ugyanilyen, a kapcsolat 10 éve tart, 7 éve házasok. Már vannak gyerekek is. Most ott tartanak, hogy úszik a ház az adósságban, az életükben eddig semmit nem tudtak elérni, az õ hibájukból azt a házat is viszi a bank ami a fedezet volt, ergo még egy család az utcára kerül miattuk. A srác visszahúzta a lányt, pedig volt benne egy doktori, már évek óta nem dolgozik, mert otthagyta a munkát anno a gyerek miatt, és már nem is nagyon akar visszamenni mert megszokta, nem is próbálkozik, pedig a házasság elõtt a szülõk tiltották a lányt a fiútól, volt veszekedés, ajtócsapkodás stb. Még mindig nem látja a fától az erdõt hogy miért siklott ki az élete, és hogy most ahol tart csak és kizárólag saját magának köszönheti, mert rossz döntéseket hozott. A házasságuk nem a legjobb, sõt. Elválni nem akar mert úgy gondolja nem találna magának mást, plusz hitelek. sajnálom hogy így alakult az élete de én már nem tudok rajta segíteni, ahogy más sem...
Nincs tokeletes ember. A parkapcsolatok az igazi-oszinte es onzetlen szeretetre epulnek, de nem csak a boldogsagrol szol, hanem arrol, hogy ez a ket ember egymast segitse, tehat mindannyiunkban vannak hianyossagok, es pontosan akkor jo a kapcsolat, amikor egymast segitjuk, kiegeszitjuk a masik hianyossagat potoljuk a szereto gondoskodasunkkal. Ne szolj bele a lanyod eletebe, tanacsot adhatsz, de ne ugy tedd, hogy a parjat meresgeled, mivel igy valoban elforditod onmagadtol, mivel megmergezed a kapcsolatukat. Elmodtad a velemenyedet es ennyi volt a feladatod, amit mint szulo megtettel, s innen nem szabad beleavatkozni a magan eletebe, mivel az O sorsa. Nalunk is hasonlo volt a helyzet, s jelenleg az unokam 2 eves mult, s hidd el, hogy nincs annal nagyobb boldogsag, amikor latod azt, hogy a gyermekeid boldogok, s nem beszelve arrol, hogy a szotlan vejem mar most nagyon sokat fejlodott, s igen ugy erzem, hogy Neki ebbe a csaladba kellett, hogy keruljon. Igyekvo, alkalmazkodo, nagyon jo munkaja van, s most eppen a tovabb tanulast tervezgeti, holott nagyon jo munkaja is van. Fogadd el ez a fiut ugy, mint a sajatodat es segisd Ot, erezze azt, hogy szeretitek es befogadtatok. Amikor igy tesztek, akkor megfogsz lepodni a valtozason, amit tapasztalni fogsz! Nagyon halas lesz.
Ne járj ugy mint a 12.21-es ismerõse.Mertha valóban nincs munkája /fõleg ha van munkahely csak kedv hiányzik/akkor az ember mindenre képes. vagy mibõl fogja eltartani a családját?Nem kell diploma manapság már az hátrány is de az anyagiakat biztositsa a lányodnak. Vagy majd Te fogod õket eltartani, mert oly nagy a szerelem? Iskolázottság, alapmüveltség pótolható.Én is azt javaslom ülj le a lányoddal beszélgetni és ha hajthatatlan legyen ahogy akarja, de Te szóltál......
Ötvenes özvegy anya vagyok az idegösszeroppanás határán.Komoly egyetemre járó, okos mûvelt 21 éves lányomat egy tõle 10 évvel idõsebb önzõ beképzelt nagyon mûveletlen fiatalember az õ éppen aktuális érdekei szerint 1, 5 éve kihasználja.Lányom néha felfogja mi is történik, de legtöbbször csak sír. Tehetetlen vagyok és csak abban bízom hogy nem megy tönkre idegileg-lelkileg, sikerül azon a pályán maradnia amelyre 10 éve készül.
Utolsó! De ha a lányod felfogta a helyzetet miért nem szakított a párjával? Fõleg ha sír is már emiatt.
Sajnálom, hogy csak anyukákat, és fiatalokat kérdezel. Esetleg apukák is tudnának hasznos tanácsokat adni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy visszanéztél. Az én lánykám is konok, de nem akaratos! Beszélgetéseink higgadt, nyugodt mederben folynak, Õ is meghallgat és érvel. Nincs veszekedés, kiabálás, ajtócsapkodás, de ha valami fontosat akarok megbeszélni vele, akkor mindig megkérdezem, hogy mikor tudunk magunkban leülni egy kicsit? Ebbõl sejti már, hogy valami fontos, komoly témát hozok fel (vica-versa mûködik), de a végén mindig olyan aranyosan mondja, hogy: tudom, nyugi nem lesz baj! Édesanyádat a leírtak alapján ismeretlenül is tisztelem, minden jót!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!