Találatok a következő kifejezésre: Mikor hullik a babák (10 db)

Nagyon hullik a hajam. Mit tudok tenni ellene? 3és fél hónapos a babám, anyatejes!

Legjobb válasz: Sajnos semmit, ez természetes ilyenkor szülés után. Ha szerencséd van hamar elmúlik. Nekem is durván hullik a hajam, és amennyit lehet összegumizva hordom, hogy ne legyen tele minden az én hajammal. Vitaminokat is szedek, meg változatosan étkezem, de ez ilyenkor normális dolog (sajnos).

Sajnos semmit, ez természetes ilyenkor szülés után. Ha szerencséd van hamar elmúlik. Nekem is durván hullik a hajam, és amennyit lehet összegumizva hordom, hogy ne legyen tele minden az én hajammal. Vitaminokat is szedek, meg változatosan étkezem, de ez ilyenkor normális dolog (sajnos).
Igen , ez így természetes általában magától elmúlik.
ahogy már többen írták, ez sajnos normális. én is sok mindent kiptóbáltam, és ami a leghatásosabb volt csalánsampon és a lady bánfi hajszesz együtt. persze szedhetsz 'hajvitamint' is. én a dm sajátmárkást ajánlom, (60 db 1000 Ft)
Nekem is hullik, nagyon zavaró, hogy minden hajmosás után egy maréknyi hajat szedek ki a lefolyóból..plusz a törülközõbõl..plusz kb.mindenhonnan ezt szedem, ágyból, földrõl, nehogy a babám véletlen a szájába nyomja. Monjuk nem is zavarna egyébként, mert rengeteg hajam van és uuutálom, csak az zavar, hogy a földrõl hordjuk fel mindenhova..

Mikor hullik ki a babák első haja?

Kislányunk sok és viszonylag hosszú hajacskával született, de már nagyon ritkul, most 3 hetes.Ez normális? Akkor most kopasz lesz egy ideig???Mikor jön a következ? haja?

Legjobb válasz: Az én lányomnak is folyamatosan hullik a babahaja.Azt nem tuom,hogy mikor kezd el nõni,bár,mintha én már 1-2 új szálat felfedeztem volna a feje tetején.Édesanyám azt mesélt,hogy nekem egy dieig csak szõke pihék voltak a fejemen,amíg nem kezdett el nõni a rendes hajam.

Az én lányomnak is folyamatosan hullik a babahaja.Azt nem tuom, hogy mikor kezd el nõni, bár, mintha én már 1-2 új szálat felfedeztem volna a feje tetején.Édesanyám azt mesélt, hogy nekem egy dieig csak szõke pihék voltak a fejemen, amíg nem kezdett el nõni a rendes hajam.
Szia! Az én picilányomnak is nagy haja volt/van. Nagymami csak hetente kb 1 - 2-szer látta, és õ mondta, hogy kevesebb a haja. Én nem is vettem úgy észre, mivel minden nap látom. Nem feltünõ csik van a fején körbe, ahol összeér az új és a régi haja. A feje tetején az új haja már majdnem akkora, mint hátul a nyakánál a régi. Nem lett kopasz! Szerintem Te sem nagyon veszed majd észre. Üdv. - 4 hónapos picilány anyukája-

Mikor hullik ki a babák haja?

Az enyém 2 hónapos múlt, és még nem hullik neki. Ki fog még?

Legjobb válasz: Van akinek egyszerre, van akinek meg fokozatosan és az nem olyan feltûnõ. Az én babámnak a feje tetején egyszerre hullott ki a haja, még nem volt két hónapos akkor. Tiszta hajacska volt a lepedõ, ha fésültem, csomókban jöttek ki a szálak, kicsit félelmetes volt, de fokozatosan visszanõtt neki.

Van akinek egyszerre, van akinek meg fokozatosan és az nem olyan feltûnõ. Az én babámnak a feje tetején egyszerre hullott ki a haja, még nem volt két hónapos akkor. Tiszta hajacska volt a lepedõ, ha fésültem, csomókban jöttek ki a szálak, kicsit félelmetes volt, de fokozatosan visszanõtt neki.
Az enyém most 4 hós, és kb 1-1, 5 hónapja hullik neki. Tiszta babahaj mindene :) ) Én inkább azt várnám már, hogy nõjön neki, mert így "kopaszodva" tiszta apja. :D
Az én fiam holnap lesz 12 hetes, és néhány napja kezdett észrevehetõen hullani a hajacskája. Nagyon nagy hajjal született, és a fején viszonylag gyorsan kikopott abban a sávban, ahogy a fejét forgatja a párnán... :) Most ha puszilgatom a fejecskéjét, nem gyõzöm kivadászni a pici hajszálakat a számból. Csak azt érzem, hogy csikiz, de alig találom! Hogy meddig fog tartani azt nem tudom, mert még mindig sok haja van.

4 hónapja szültem egy kis babát, és azóta köteg számra hullik a hajam, 37 éves vagyok és nem értem miért, mitől, mi változott bennem ami ilyen reakciót vált ki a szervezetemből?

Természetesen a mai napig szoptattom a babucit. Szedem a gravidát, és érdekes h a várandóság alatt nem volt ilyen jelleg? problémám. Bár az is igaz h nagy oroszlán s?rénnyel rendelkezem , de azért agaszt h ilyen sok hajszállam elhullik t?vest?l.

Legjobb válasz: most voltam tanfolyamon, ahol azt tanultuk, hogy a terhesség alatt a nõ szervezete és a benne lévõ hormonok a megtartásra törekszenek, tehát, megtartják a babát, a szõrzetet, ami sokszor még erõsödik, dúsabb lesz stb..-t Ez a felhalmozódott szõrzetfelesleg a szülés után a hormonok helyreállása után kihullik..ezért fordulhat elõ ilyen, . Aggodalomra akkor van okod, ha túl rendellenes a hajhullás, esetleg foltokban kopaszodsz, ilyenkor a nõgyógyász ill. talán a védõnõ is tud segíteni. Üdv: Móni

most voltam tanfolyamon, ahol azt tanultuk, hogy a terhesség alatt a nõ szervezete és a benne lévõ hormonok a megtartásra törekszenek, tehát, megtartják a babát, a szõrzetet, ami sokszor még erõsödik, dúsabb lesz stb..-t Ez a felhalmozódott szõrzetfelesleg a szülés után a hormonok helyreállása után kihullik..ezért fordulhat elõ ilyen, . Aggodalomra akkor van okod, ha túl rendellenes a hajhullás, esetleg foltokban kopaszodsz, ilyenkor a nõgyógyász ill. talán a védõnõ is tud segíteni. Üdv: Móni
Szinte pontosan 4 hónapos volt a fiam, mikor életemben elõször el kezdett hullani a hajam! Elmentem vele orvoshoz, bõrgyógyászhoz, mindenhol azt mondták, hogy hormonális okok miatt. Aztán ugyanígy járt a barátnõm is, kb. 4 hós volt az õ babája is. Ja, és rögtön a hajhullást kezdetétõl el kezdtem menstruálni, pedig szoptatok a mai napig is.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a hasznos tanácsokat! Mind a kettötöknek! Legalább tudom h nem vagyok egyedül, evvel a problémával! Nekem már 2 hónapja van menstruációm , bár az is igaz h össze- vissza pedig ha jól tudom nagyon sok anyukának amíg szoptatt nincs. Üdv.és köszi Kati

Mikor hullik ki a babák haja és mikor nő az új?

Van átmenet mikor kopaszok? Vagy, hogy van ez?:)

Legjobb válasz: Az újszülött kori babahajról van szó? Én úgy tudom nem kopaszodnak meg,folyamatosan cserélõdik ki a haja,úgy mint nekünk is teszi...CSak van ,hogy ritkább neki,mert az övé még olyan kis pehely szerû.

Az újszülött kori babahajról van szó? Én úgy tudom nem kopaszodnak meg, folyamatosan cserélõdik ki a haja, úgy mint nekünk is teszi...CSak van , hogy ritkább neki, mert az övé még olyan kis pehely szerû.
Van amelyiknek nem hullik ki egyszerre, de van, amelyik kopasz lesz. Van, amelyiknek már három hónaposan rendes haja van, másik meg még egyévesen is kopaszka. Ez változó, a védõnõ sem tudott rá válaszolni. Az enyém négy hónapos és hátul tök kopasz, meg elöl is hullik a haja. Rendes hajat még nem látok. Majd kinõ :)

8 hónapja szültem, de még mindig csomókban hullik a hajam. Akármerre nézek, mindenfele az elhullott hajszálakat látom, a babám körül is. Mit csináljak hogy ne hulljon ennyire?

Minden reggel kifésülöm a kihullott hajszálakat a fürd?ben, mégis mindenfelé az van. Mindenhonnan ezt szedegetem, a babámról is, már az idegbaj kerülget. Ti mit csináltok, hogy ne legyen mindenfelé? Takarítva mindennap van, mégis... Adjatok tanácsot :(

Legjobb válasz: Nekem is ez van, már nem olyan vészes, de én már másfél évnél járok. Reggel kifésülöm és copfba kötöm, felhajtva. Így sem tökéletes, de egész jó.

Nekem is ez van, már nem olyan vészes, de én már másfél évnél járok. Reggel kifésülöm és copfba kötöm, felhajtva. Így sem tökéletes, de egész jó.
Nem vagy egyedül, nekem is hagyon hullik, ráadásul még hosszú is a hajam (hátam közepéig ér). Az egész lakás, bútorok, ágynemû, kád, mosdó, gyerekágy, járóka... mind tele van vele. Én is egész nap szedegetem, nem gyõzök porszívózni, de már az sem bírja szuflával...
En csak 2 honapig szoptattam, a babam most 6 hos de meg nagyon hull a hajam:(
Azt én is szeretném tudni! :/ Én szedek terhesvitamint és mégis iszonyatosan hullik és már nekem is elegem van belõle! Soha nem értettem miért vágatják le a hajukat a kismamák...már értem, talán ez a megoldás. Néha én is erõsen elgondolkozok rajta. Az mindennek a teteje, hogy a babám kakijában is mindig ott vigyorog a fekete hajszálam pedig felfogom. Még a végén vakbélgyulladást kap a hülye hajamtól. 5 hósak vagyunk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor nem vagyok ezzel egyedül. Nekem is hosszú hajam van. Szerintetek nem nyeli le a baba? Félek hogy baja lesz tõle!
Pár hónapig szedj kismama vitamint. Segít a szülés utáni vitaminhiányon.
Szia! A hugomnak is hullott a haja szoptatás alatt, miután abbahagyta a terhes vitaminok szedését. Azokat a szoptatás alatt is kell szedni (sokan abbahagyják), mert különben a kicsi a te szervezetedbõl vonja el a vitaminokat. Cinket meg szedhetsz nyugodtan pl. Walmarktnak van kalcium-magnézium-cink vitminja, az több mindenre jó: "az egészséges fogakért, a stressz ellen, a szép hajért és körömért". Vagy egyél oly ételeket, amik több cinket tartlamaznak: a húsok, a belsõségek , a szárazhüvelyesek, a teljes kiõrlésû gabonafélék (ceréliák), zöld levelû fõzelékfélék.
A szoptatás abbahygásával elmarad a hajhullás és szépen visszanõ!
A kérdező hozzászólása: Már 4 hónapja nem szoptatok :(

Egy újszülött babának mikor hullik ki a nem végleges haja és azután mikor nő az eredeti? És a szem színével mi a helyzet?

Legjobb válasz: A szem színe azt hiszem 3 hós korától már nem változik. A haj nálunk mókás volt. Elõször úgy 1 hós korában kihullott a feje tetején a haja. Utána ez ugye folyamatosan nõ az eredeti haj. Utána hullott 2 oldalt a haja, és 3. körben hátul. Úgyhogy az én kisfiam elég mókásan nézett ki úgy 5-6 hós koráig. Ráadásul nagy hajjal született így még feltünõ is volt, de nagyon édes volt:-)

A szem színe azt hiszem 3 hós korától már nem változik. A haj nálunk mókás volt. Elõször úgy 1 hós korában kihullott a feje tetején a haja. Utána ez ugye folyamatosan nõ az eredeti haj. Utána hullott 2 oldalt a haja, és 3. körben hátul. Úgyhogy az én kisfiam elég mókásan nézett ki úgy 5-6 hós koráig. Ráadásul nagy hajjal született így még feltünõ is volt, de nagyon édes volt:-)
Az én kislányom is nagy hajjal született. A tarkója, és a halántéka körül kihullott, de olyan fokozatosan, hogy nem is volt feltûnõ. A feje tetején a mai napig nem hullott ki, már olyan hosszú, hogy a vállán is túlér. 18 hónapos
A szem színe sokáig változhat. 1-1, 5 éves korra lesz hasonló, mint a felnõttkori (de még árnyalatokban ekkor is változhat). Lányom szeme sötétkék volt 8 hónapig, majd egyre világosabb és világosabb lett. Most világoskék és kezdem benne látni a zöldet - 13 hónapos most. A haja születése után pár héttel hátul kikopott. A többi haja megmaradt. 6 hónapig hátul kopasz volt, majd elkezdett nõni a haja. Kb. 8 hónapos korára már szép lett neki hátul is, a többi részen pedig szépen megnõtt.
A lányom is hajasbaba volt, amikor megszületett. Körben kicsit kihullott neki, de a feje tetején nem. Egyszer vágtuk nyáron, hogy ne melegítse, de már megint a szemébe lóg, el kell csatolni. :) Most 8 hónapos a kislányom.
Szia az én kislányomnak 8 hónapos koráig kék szeme volt egyik reggel felkelt és már nem volt kék hanem kékes szürkés barnás...a mai napig ilyen most 21 hós.A haja középen hátul ahogy forgott kihullott itt nõtt ki utoljára de a haja ami a születésekor már megvolt és nem hullott ki már a válla alá ér...már szép haja van..:-))

Három hós a babám, szoptatom és 2 hónapja rémisztően hullik a hajam. Meddig fog még hullani és mit lehet tenni ellene? Babe hajhullás elleni sampon? Vagy vitaminok?

Legjobb válasz: Úgy tudom, hogy várandósan egy szálat sem veszítünk, utánna hullajtjuk el a fölösleget. Nekem a védõnõm azt mondta, hogy szedjem a kismama vitamint a szoptatás alatt. Meg is szûnt a hajhullásom.

Úgy tudom, hogy várandósan egy szálat sem veszítünk, utánna hullajtjuk el a fölösleget. Nekem a védõnõm azt mondta, hogy szedjem a kismama vitamint a szoptatás alatt. Meg is szûnt a hajhullásom.
A kérdező hozzászólása: Én is szedem az Elevit-et, nem hagytam abba szülés után sem, de hiába...
Van egy úgynevezett Besh Ginseng nevû ampulla, 12 db van egy csomagban, ez egy kúrát tesz ki. Fodrászkellék boltokban lehet kapni, kb. 2000 Ft. Csodákat tesz!

Mit szedhetnék hajhullásra? Szoptatok és nagyon hullik a hajam most 6 hónapos a babám.

Legjobb válasz: Revalidot. Egyébként szopi abbahagyása után elmarad a hajhullás és vissza fogni nõni a hajad! :)

Revalidot. Egyébként szopi abbahagyása után elmarad a hajhullás és vissza fogni nõni a hajad! :)
Sajnos természetes reakció. Terhesség alatt azért sûrûsödik meg a hajunk, mert akkor nem hullik ki semennyi. Most viszont 2-3 hónap alatt ki kell esnie az elhalt hajszálaknak :(
Nekem a Biovanne kapszula vált be.
Nekem a Hairclinic kapszula vált be.
Bánfi Sampon! Csökkenti a hajhullást, és amig visszaállsza rendes kerékvágásba (abbahagyod a szopit) addig növeszti az uj hajakat. Fodrász vagyok, sok kismamám volt, és mindenkinek ezt ajánlottam. Általában be is jött. Én is ezt használom. Visszanõ hidd el, csak idõbe tellik.
A kérdező hozzászólása: Jah, és 7 hónapos...
Semmi baja nem lesz.
Nem lesz semmi baj, nem olyan régi még az a gyógyszer! Max nem olyan erõsek a hatóanyagok, de meg nem mérgezted vele, nyugi! Jobbulást!
Nyugi , nem lesz semmi baja :)
Nem lesz semmi baja tõle, általában ezek a lejárati idõpontok a valódi lejáratnál elõrébb vannak hozva (én olyan plusz fél évet mondanék), hogy biztosítsák a gyártót / termelõt. Ne aggódj!!! :)
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok, köszi! Kicsit megnyugodtam...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!