Találatok a következő kifejezésre: Mikor hsg el (6 db)

Kaálisok! Pcos vagyok. Túl a lapar műtéten (sikertelenül). Inzulinom rendben, HSG rendben, sperma eredmény a páromnak rendben . Milyen kezelést kaptatok a Kaáliban? MIkor kezdődött el a stimulálás, ha az alapvizsgálatok már megvoltak?

Legjobb válasz: Szia! Nekem most kezdõdik el a kezelésem decemberben.(Lombikunk lesz.)Én a saját kezelésem menetét tudom neked leírni, remélem segítek vele.A következõ menzesz elsõ napjától fogigátlót kell szedni 21 napon át.(Ezzel leállítják a petefészkeket.)Ha letelt a fogamzásgátlás, megjön és ezzel párhuzamosan adják a hormoninjekciókat (az orvos állítja be, hogy mibõl mennyit kell magadnak beadni), kb. a 6. naptól 2 naponta UH- ra kell járni, hogy megnézzék a tüszõket, milyen nagyságúak. A tüszõk leszívása kb. 20mm-es nagyságnál történik, ez minden nõnél más napon van. A leszívás altatásban történik(elõtte tüszõrepesztõt adnak) és utána pár nappal van a beültetés. Ettõl kezdve kapni kell sárgatest hormont, hogy ezzel támogassák a terhesség létrejöttét/megmaradását. Mi a bp-i Kaáliba járunk,és nekünk jó fél évet kellett várni, mire elkezdõdött a kezelés. Sok sikert!

Szia! Nekem most kezdõdik el a kezelésem decemberben.(Lombikunk lesz.)Én a saját kezelésem menetét tudom neked leírni, remélem segítek vele.A következõ menzesz elsõ napjától fogigátlót kell szedni 21 napon át.(Ezzel leállítják a petefészkeket.)Ha letelt a fogamzásgátlás, megjön és ezzel párhuzamosan adják a hormoninjekciókat (az orvos állítja be, hogy mibõl mennyit kell magadnak beadni), kb. a 6. naptól 2 naponta UH- ra kell járni, hogy megnézzék a tüszõket, milyen nagyságúak. A tüszõk leszívása kb. 20mm-es nagyságnál történik, ez minden nõnél más napon van. A leszívás altatásban történik(elõtte tüszõrepesztõt adnak) és utána pár nappal van a beültetés. Ettõl kezdve kapni kell sárgatest hormont, hogy ezzel támogassák a terhesség létrejöttét/megmaradását. Mi a bp-i Kaáliba járunk, és nekünk jó fél évet kellett várni, mire elkezdõdött a kezelés. Sok sikert!

Hsg után ez normális? Mikor múlik el ez a puffadáshoz hasonló érzés?

Tegnap voltam átjárhatóságin és borzasztó fájdalmak kíséretében kiderült, hogy egyik petevezeték sem átjárható. A vizsgálat óta viszont folyamatosan érzem a hasamat, olyan picit feszít? és elég zavaró.

Legjobb válasz: Az tök jó! Én egy napig véreztem utána (mondjuk elég durván csinálta a doki), de vannak, akiknek 2-3napig is eltart a pecsételés, barnázgatás. Szerintem még várj egy pár napot, biztosan szûnni fog a fájdalom. Pihenj, amennyit csak tudsz! :)

Az tök jó! Én egy napig véreztem utána (mondjuk elég durván csinálta a doki), de vannak, akiknek 2-3napig is eltart a pecsételés, barnázgatás. Szerintem még várj egy pár napot, biztosan szûnni fog a fájdalom. Pihenj, amennyit csak tudsz! :)
Nekem múlt héten volt hsg-m, csak egy pici letapadásom volt, de én is éreztem még utána 2-3napig a szurkálást, fájdalmat. Szerintem ha 3-4nap múlva sem érzel javulást, akkor menj vissza a dokihoz. Egyébként ha elzáródás van, akkor úgy tudom, egy hétig is érezheted ezeket a tüneteket. Vérzel még?
A kérdező hozzászólása: Az orvos nagyon ügyes volt, uh semmi vérzésem nincs, csak egy kis barnázás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Igazándiból inkább már azon jár az eszem, hogy mikor kapok idõpontot mûtétre és egyáltalán átjárhatóvá lehet-e tenni a petevezetékeket!
Megértelek! Remélem hamarosan minden rendben lesz és sikerül a babó! Már mi is nagyon szeretnénk. Jó lenne jövõre a terhesség témakör alatt kérdezni! ;)

Mikor hsg csinálják el altatnak? Adnak érzéstelenitőt?

Legjobb válasz: Szia, nem altatnak, sõt, érzéstelenítõt sem adnak. Az egész kb. 10 perc, de nem kellemes érzés. Én 2 hete voltam. Fájt, de ki lehet bírni. Aznap véreztem, de másnapra már semmi bajom nem volt. Ne izgulj!!!

Szia, nem altatnak, sõt, érzéstelenítõt sem adnak. Az egész kb. 10 perc, de nem kellemes érzés. Én 2 hete voltam. Fájt, de ki lehet bírni. Aznap véreztem, de másnapra már semmi bajom nem volt. Ne izgulj!!!
Hiszteroszalpingográfia. radiologián végzik, petefészek, petevezeték vizsgálata. Folyadékot vezetnek be (katéteren át) így elég fájdalmas lehet, de csak akkor erõs a fájdalom, ha el van záródva valami. Meg tudják ezenkívül állapítani van e a méhben elváltozás(mioma, daganat, ciszta) és hogy milyen mennyiségû folyadég jut a hasüregbe. Nem altatnak, a vizsgálat kb 10 perc, a mensi után, de a peteérés elõtt kell menni, tehát a 6-12 napok közt.remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: gyõrbe álitolag ednak el kábitanak kicsit.tud nekem segiteni gyõrik?
Nem hiszem, hogy kábítanak! Tényleg csak 10 perc. Nekem el volt záródva a jobb oldali, átfújták, de egyáltalán nem fájt. Utána picit fájhat a hasid, ezért pár órát - engem legalább is - bent tartottak pihenni.
Nem adnak! Nekem is egy hete volt! Fájt de kilehet bírni! Ja és én 4.napig vérezgettem!

Hsg vizsgálat tényleg fáj akinek el van zárodval a petevezetéke? Mert nekem fáj mikor vizsgál a doki akkor tuti el van zárodval? Az hogy műkődik? Mert mindenki mond mindent.

Legjobb válasz: Nem, a kettõnek nincs köze egymáshoz. A HSG önmagában mindenkinek kicsit fáj, de annak jobban, akinél elzáródás is van, de ez a vizsgálat teljesen más, mint amit a doki a magánrendelésen csinál. A Hsg egy kisebb beavatkozás, több, mint egy egyszerû vizsgálat.

Nem, a kettõnek nincs köze egymáshoz. A HSG önmagában mindenkinek kicsit fáj, de annak jobban, akinél elzáródás is van, de ez a vizsgálat teljesen más, mint amit a doki a magánrendelésen csinál. A Hsg egy kisebb beavatkozás, több, mint egy egyszerû vizsgálat.
A kérdező hozzászólása: kõszi és nem is kapok érzéstelenitõt?

Helo pcos-t diagnosztizáltak nálam, és elkültek HSG-vizsgálatra, de már több mint egy hete késik a menzeszem . és én aszt olvastan hogy a menzesz után 10 napra végzik el eszt a vizsgálatot ijen kor mi a te endö?

Legjobb válasz: igen a peteérés elött kell még csinálni, csinálj tesztet hogy terhes vagy-e, egyébként HSG elött is szoktak direkt csinálni mert ha épp sikerült teherbeesni akkor a HSG vetélést okoz.

igen a peteérés elött kell még csinálni, csinálj tesztet hogy terhes vagy-e, egyébként HSG elött is szoktak direkt csinálni mert ha épp sikerült teherbeesni akkor a HSG vetélést okoz.
AZt ugye tudod hudod jhogy ez nem nögyógyászati betegség a nögyógyászati tünet csak a következménye. Amig nincsenek rendben a hormonjaid addig nem is fog sikerülni a baba. Keress fel egy jó endokrinológust, ez rá tartozik. ha javul az inzulin rezisztenciád javul a többi is.
A kettesnek igaza van, de ettõl persze a hsg-t meg lehet cisnáltatni. De mindenképpen most az a legfontosabb, hogy mielõbb elkezd a 3as kezelést.
A kérdező hozzászólása: aszt monta nekem a doki adig nem ir fel semien gyogyszert amég eszt az átjárhatoi vizsgálatot el nem végezték.voltam vérvételen ami aszt mutata hogy alacsony a progeszteron szintem 2.2volt.mi a normális progeszteron szint??
De neked endokrinológus kell. A pcos-t mindenképpen kezelni kell teljesen mindegy az átjárhatósági eredménye, mert ha netána nem vagy átjárható és lombik kell akkor is elõtte rendbe kell rakni a pcos-t a hármas kezeléssel.
A kérdező hozzászólása: mivel kezelhetö ki ez a betegség gyogyszerel?és menyi idönek kel el telnije hogy a baba ösze jöjön? de meg fogadom a tanácsod és fel keresek egy endokrinologust
3as kezelés kell. IR diéta, merckformin tartalmú gyógyszer és sport. Endokrinológusból is specialistához menj, mert sok nem ért hozzá.

Mennyi ideig tart a HSG (átjárhatósági)? Mi van ha teljesen el vagyok záródva?

Legjobb válasz: Szia! Pontos idõt nem tudok mondani, de elvileg pár perc csak. Ha el vannak záródva a petevezetékek, megpróbálhatják megnyitni egy erõsebb befecskendezéssel. Ha sikerül, akkor minden ok, ha nem, és mindkettõ el van záródva, akkor sajnos csak a lombik marad. De attól sem kell annyira félni, a végeredmény a lényeg. :o)

Szia! Pontos idõt nem tudok mondani, de elvileg pár perc csak. Ha el vannak záródva a petevezetékek, megpróbálhatják megnyitni egy erõsebb befecskendezéssel. Ha sikerül, akkor minden ok, ha nem, és mindkettõ el van záródva, akkor sajnos csak a lombik marad. De attól sem kell annyira félni, a végeredmény a lényeg. :o)
Nekem el volt záródva mindkettõ, de az egyiket részlegesen meg tudták nyitni a kontrasztfolyadék erõsebb nyomásával, rá 3 hónapra terhes lettem. Ne félj! Inkább derüljön ki az igazság amin lehet segíteni, mint hiába menjen az idõ és érjenek a kudarcok.
Bocs az offért. Elõzõtõl kérdezném az mit jelnet hogy részlegesen megnyitották? Teljesen átjárható lett? Nekem is volt nemrég hsg-m engem elkábítottak így nem tudom meddig tartott de nem volt sok idõ. Sajna nekem is el volt zárodva mindkét oldalon, az egyiken átment a kontrasztanyag de az sem lett tökéletes. Nekem azt mondta az orvos hogy mûtessem meg, vagy a lombik van még mint lehetõség.
Én vagyok a második válaszoló. Nekem úgy volt, hogy altatásban, laparoszkópos mûtéttel csinálták az átjárhatóságit, és azt mondta a doki, hogy az egyik teljesen el volt záródva, a másik is, de azon sikerült átnyomni a kontrasztanyag egy részét, a zárómon is az van, hogy egyik teljesen, másik részlegesen el van záródva. Lombik várólistára kerültem azonnal, de mire sorra kerültem volna, már terhes voltam a fiammal, a mûtét utáni 3. hónapban teherbe estem, holott elõtte 2 évig nem. Szóval nekem nagyon hasznos volt.
Nekem kb 15-20 perc volt mindennel együtt!Bár Én egy kicsit rosszul lettem!Ezért tartott olyan "sokáig"!Engem nem kábították, semmi!Utána még 30 percig kicsit fájt a hasam, de után semmi!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!