Találatok a következő kifejezésre: Mikor hozza kiscicáit (7 db)

Mikor hozza le kiscicáit az anyacicánk a padlásról?

Június 14-én ellett 4 gyönyör? kiscicát fel a padlástérbe, akiket már nagyon várunk idelent, de egyel?re nem mutatja meg. Mikorra várhatjuk szerintetek?

Legjobb válasz: A kiscicákat valószínûleg nem fogja lehozni. Az anyamacskák ott tartják kicsinyeiket ahol a legnagyobb biztonságban érzik. Ameddig szoptatja õket, nem hiszem, hogy lehozza a kicsiket. De mikorra kinyílik a szemük (általában nyolc napos korban) a cicáknak általánosságban elindulnak napvilágot látni. Off. Ezt a cikket azért érdemes elolvasni a cicák gondozásáról! :) http://www.haziallat.hu/cikkek/macska/ujszulott-cicak-gondoz.. Sok szerencsét a picikhez :)

A kiscicákat valószínûleg nem fogja lehozni. Az anyamacskák ott tartják kicsinyeiket ahol a legnagyobb biztonságban érzik. Ameddig szoptatja õket, nem hiszem, hogy lehozza a kicsiket. De mikorra kinyílik a szemük (általában nyolc napos korban) a cicáknak általánosságban elindulnak napvilágot látni. Off. Ezt a cikket azért érdemes elolvasni a cicák gondozásáról! :) http://www.haziallat.hu/cikkek/macska/ujszulott-cicak-gondoz.. Sok szerencsét a picikhez :)
Nekünk már 2 és fél, 3 hetesen lehozta. Ez eddig minden macskánknál így volt. Lehet, hogy valamitõl tart még az anyamacska (szomszéd kutya, sok kandúr, görény, stb.). Ne izgulj, majd tudni fogja, mikor jön el az ideje, hogy lehozza õket!
Te nem tudod lehozni õket? Ha keresnél egy biztonságos helyet nekik, pince vagy valami ott is biztos jól meglennének. Ilyenkor már szaladgálnak mindenfelé, nekem is 1 hónapos kicsik vannak a pincében, de már jönnek kifelé mindig, aranyosak:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket! Az utolsó válaszolónak írom, hogy nem tudunk hozzáférni a picikhez, mert a padlástér azon részébe vannak, ami le van falazva, így csak az anyukájuk fér hozzájuk. Nekünk csak a leselkedés marad, és a további reményteli várakozás.

Mitől függ, mikor hozza le a kiscicáit a macsekom?

4 hete születtek kiscicáim. Sajnos van egy alsó-épületi padlásunk ahova nem lehet felmenni mert csak egy galamblyuknyi hely van. Sajnos azon töprengünk mikor hozza le a cicákat , mert van már olyan ember akiknek ígértünk kölyköt . És egy tanácsra lenne szükségem , hogy mivel etessem a macsekomat mert nagyon sovány pedig majdnem annyit eszik mint én :O Amikor kimegyek állandóan nyávog.

Legjobb válasz: Elõször is gratulálok a macsekokhoz:D Azonban azt csak az anyamacska tudja mikor hozza le õket. Viszont a kicsik 6 hetes korban már kezdik felfedezni a világot tehát akár maguktól is elõmászhatnak (nem tudom milyen az odu ezért feltételezem ezt).Ha az anyacica tényleg eszik és ilyen sovány érdemesebb megnézetni állatorvossal. Amugy szerintem csak egy kis idõ kell, mert köjkezés és szopatás közben az anyák szoktak a súlyukból veszíteni.

Elõször is gratulálok a macsekokhoz:D Azonban azt csak az anyamacska tudja mikor hozza le õket. Viszont a kicsik 6 hetes korban már kezdik felfedezni a világot tehát akár maguktól is elõmászhatnak (nem tudom milyen az odu ezért feltételezem ezt).Ha az anyacica tényleg eszik és ilyen sovány érdemesebb megnézetni állatorvossal. Amugy szerintem csak egy kis idõ kell, mert köjkezés és szopatás közben az anyák szoktak a súlyukból veszíteni.
Lehet, hogy 5-6 cicája született, akkor normális, hogy nagyon lefogyott. Viszont szerintem a kiscicák maguktól fognak csak lejönni, az anya nem hozza már le õket. Nálunk legalábbis soha nem volt olyan, hogy 1 hónapos kor felett még hurcolászta volna õket, de lehet, hogy van ilyen is. Nem nagyon tudom elképzelni, hogy milyen ez az 'alsó-épületi padlás', de valamit oda kéne készítenetek, hogy ne essenek majd nagyot.

4 hetes kiscicát fognak hozni hozzám. Csak a kertben tarthatom sajnos. Hová tegyem vagy mibe, hogy ne szökjön el és jól érezze magát? Mivel etessem és hányszor egy nap?

Még nem volt cicám, ?t is csak azért hozom el h. ne tegyék utcára! Minden érdekel ami segíthet!

Legjobb válasz: jajj ha még 4hetes az pici még szopnia kell neki!! De ha nincs anja akkor te etesd mert még nem eszi meg a tápot vagy más ilyen ételt tejet adj neki, ha tálból nem issza meg akkor orrcseppes üvegbõl etesd, még pici ne hadd szabadon vidd le a pincébe vagy garázsba egy tágas dobozba tegyél régi,meleg ruhát de az a fontos hogy meleg és puha legyen! A kiscicák többet esznek mint a felnõtt cicák mert a cicatejtõl nem laknak jól ezért egy nap 4szar etesd meg reggel amikor mész a suliba meg amikor megjössz a suliból meg délután és este lefekvéskor, ne legyen mindig egyedül sokat foglalkozz vele beszélgess hozzá és szeretni fog. Ha vele vagy ne legyen a dobozba játsz vele huzogass neki madzagot vagy akármit. sok szerencsét és remélem tudtam segíteni

jajj ha még 4hetes az pici még szopnia kell neki!! De ha nincs anja akkor te etesd mert még nem eszi meg a tápot vagy más ilyen ételt tejet adj neki, ha tálból nem issza meg akkor orrcseppes üvegbõl etesd, még pici ne hadd szabadon vidd le a pincébe vagy garázsba egy tágas dobozba tegyél régi, meleg ruhát de az a fontos hogy meleg és puha legyen! A kiscicák többet esznek mint a felnõtt cicák mert a cicatejtõl nem laknak jól ezért egy nap 4szar etesd meg reggel amikor mész a suliba meg amikor megjössz a suliból meg délután és este lefekvéskor, ne legyen mindig egyedül sokat foglalkozz vele beszélgess hozzá és szeretni fog. Ha vele vagy ne legyen a dobozba játsz vele huzogass neki madzagot vagy akármit. sok szerencsét és remélem tudtam segíteni
Nem akarlak elkeseríteni, de nem szabad elválasztani még ilyen pici korban, ha pedig tényleg nincs anyukája, akkor nem biztos, hogy megmarad. Egyszer én is pont egy 4 hetes kiscicát akartam elválasztani, de vígasztalhatatlan volt, sehogy nem volt hajlandó lenyelni a tejet, pedig mindent megpróbáltunk, és egész éjjel keservesen nyávogott, pedig sokszor felkeltem vígasztalni. Másnap visszavittem az anyukájához. Vártunk még 3 hetet, és akkor már nagyon jól viselte az elszakadást! Gyönyörû, egészséges, és boldog nagycica lett! Szóval hidd el érdemes még egy picit várni!:)
Elvileg 4 hetesen még nem szabad elválasztani, de én is pont ilyen korú cicát kaptam. 2 napig tejet kapott cumisüvegbõl (de csak cicáknak való tejet, mert a tehéntejet nem emészti meg és hasmenése lesz tõle). 2 éjszaka sírt, akkor éjjel is cumiztattam, 2 nap után már evett junior cicaeledelt (naponta 4-szer egy keveset), és már nem sírt. Az elsõ hetekben ne tartsd az udvaron, ahhoz még nagyon pici, amúgy is kell néhány hét, hogy megszokja a környezetet. Sajnos, az ilyen korán elválasztott kölykök nem tanulják meg a többi cicával vagy kutyákkal való viselkedés szabályait, viszont nagyon ragaszkodnak az emberhez, aki neveli õket. Legalábbis az enyém olyan kedves és bújós lett, mintha engem tekintene az anyukájának. És 8-9 hetes korában vidd állatorvoshoz, oltásra és féregtelenítésre!!


fiú vagy lány?
Whiskas :D am nem tom... Ismerõsömék cicájának a neve Cica -_- ez már fájt. nagyon kreatív név, de találó. Cica.
A kérdező hozzászólása: Egy szépséges kék kandúr cicusról van szó!:)
Persze hogy jó, ha neked tetszik. Bagirának amúgy se neveznék el egy olyan cicát ami nem fekete :)
Az en elso cicam Murci volt. Most van egy nagy boszme Bela bacsi cicank, egy kis huncut Tunguszkank es egy utalatos Lucank.

Mit adjak a kb.2 hetes árva kiscicának, ha a tejpótló tápszerhez csak holnap jutok hozzá?

Tehéntejet nem lehet, kecsketej nincs...

Legjobb válasz: Tehéntejet lehet, lehetõleg házit. Ha nincs házi akkor langyos, cukros tej...

Tehéntejet lehet, lehetõleg házit. Ha nincs házi akkor langyos, cukros tej...
Laktózmentes tejet. Nagyobb áruházakban és drogériákban kapható. Vagy csecsemõnek való tejpótló tápszert, azt bármikor vehetsz az ügyeletes patikában.

Holnap érkezik hozzám egy kiscica. Mikre ügyeljek? (gyors válaszokat légyszi)

Holnap reggel autóval hoznak nekem egy kiscicát, hazahozom (panelba) aztán utána viszem is tovább a végleges helyére. A cica nagyon barátságos, de félek hogy nagyon megviselné az utazás, az új "lakótársak". Eddig bent lakott, 2 másik cicával (az egyik az anyja, a másik pedig egy kandúr cica), most pedig 4 kutya mellé jön és 2 másik cica mellé, mondhatni kinti-benti cica lesz. Először kb.15pecet fog utazni aztán pedig még fél órát szállító dobozban. Nem fogja nagyon megviselni? Reggel 6körül fog reggelit kapni, olyan háromnegyed kilenc-kilenc körül fogom én megkapni. Nem fogja nagyon felrázni a kocsi? Eddig félt a kutyáktól, vagyis az ottani kutya nem igazán barátságos, az új helyén pedig 2-höz odamehet 2-höz viszont nem. Ezt meg fogja szokni? Mennyi idő még odaszokik? Első etetésnél konzervet kapjon, vagy cicatápot? Vettem neki olyat amivel a mostani helyén etetik, más fajtát, és száraztápot is. Melyiket kapja? Másik két cicánkhoz be fog illeszkedni (egy nagyon barátságos kandúrról és egy nőstény cicáról van szó)? Úgy gondoltam, hogy az első pár estére bezárom, aztán pedig, ha a kutyák "elfogadták rájuk bízom". Ez egyik kutyánk szinte olyan mint egy dada, nagyon szereti a macskákat, velük is alszik, volt már 2 elválaszthatatlan cica barátja is, csak sajnos az egyiket most, a másikat pedig durván 2éve elvesztettük. A pici cicó is kandúr és már kb. 3-4hónapos.

Legjobb válasz: Huh jó sok kérdésed van :) Az utazás egy kicsit szerintem meg fogja viselni, de csak azért mert kiszakad az eddig megszokott környezetébõl és egy idegen helyre kerül. Az én cicámat is megviselte pedig 5 percet utazott, igaz õ csak 3 hetes volt. Remegett, mint a nyárfalevél. Sokat kell simogatni, meg én azt szoktam mondani, hogy jó ha beszélünk a cicához. :) Én 1-2 hétig nem engedném a kutyusok közelébe, sõt szerintem maradjon a házban, de semmiképpen se legyen egyedül ha lehet. Add a konzervet, ha nem eszi meg akkor jöhet a táp, végülis majd õ eldönti hogy melyik számára a jobb. A cicákhoz szerintem be fog illeszkedni. Tervezitek hogy ivartalanítva lesz? Mert én azt jó ötletnek tartanám.

Huh jó sok kérdésed van :) Az utazás egy kicsit szerintem meg fogja viselni, de csak azért mert kiszakad az eddig megszokott környezetébõl és egy idegen helyre kerül. Az én cicámat is megviselte pedig 5 percet utazott, igaz õ csak 3 hetes volt. Remegett, mint a nyárfalevél. Sokat kell simogatni, meg én azt szoktam mondani, hogy jó ha beszélünk a cicához. :) Én 1-2 hétig nem engedném a kutyusok közelébe, sõt szerintem maradjon a házban, de semmiképpen se legyen egyedül ha lehet. Add a konzervet, ha nem eszi meg akkor jöhet a táp, végülis majd õ eldönti hogy melyik számára a jobb. A cicákhoz szerintem be fog illeszkedni. Tervezitek hogy ivartalanítva lesz? Mert én azt jó ötletnek tartanám.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Tudom, egyszer volt csak ilyen nálunk, de akkor dobozban kaptunk két cicát.... Most mindent jól szertnék csinálni. A baj ott kezdõdik, hogy a kutyákkal (vagyis kettõvel) már akkor találkozunk mikor megérkezünk. Kis termetûek így mindenhol ott vannak. Egyszerûen lehetetlen megoldani, hogy ne találkozzanak. Egyébként elvileg talpraesett macsek, még nem találkoztam vele de remélem hamar megkedvel.:) Persze, már gondolkodtam rajta, de még túl pici sajnálnám még szegényt. Majd ha már megszokta az új helyét ès a családot akkor átgondolom.

2 hét múlva hozzuk a kiscicát lakásba. Mire figyeljünk?

páromnak már volt macskája,de én nem tudom mik a bevált szokások egy cica esetében,gondoltam rákérdezek.

Legjobb válasz: Szia! A résekre figyeljetek oda.Tömjétek be. Tv mögé ne tudjon bemenni,vagy ahol vezetékek vannak.Mert megrághatja. ( Enyém is 6hónapos és mindent rág még :)

Szia! A résekre figyeljetek oda.Tömjétek be. Tv mögé ne tudjon bemenni, vagy ahol vezetékek vannak.Mert megrághatja. ( Enyém is 6hónapos és mindent rág még :)
milyen aranyos lehet, kérdezõ nem linkelnél be róla egy képet?
szia! csak azzal szeretném kiegészíteni, hogy nem a veszettség elleni oltás a legfontosabb, hanem a kombinált védõ /parvo+macskanátha ellen /, valamint a féreghajtás. ha szobacica lesz, fölösleges a veszettség elleni. üdv-cicás-
Én is azzal a válaszolóval értek egyet aki azt mondja nem a veszettség elleni oltás a legfontosabb. Errõl különben az orvos is felfog világosítani, sõt, ha egész kicsi a cica nem is fogja oltani még. Én nem szoktam rögtön beadatni az oltásokat, kb. 2 hétig megfigyelném a helyedben. Ha hasmenése van vagy bármi más nem lehet oltani. És ismeretlen helyrõl bekerült macskáknál sajnos gyakran elõfordul valami (kisebb) betegség. Érdemes lenne egy luokózis és fiv szûréssel kezdeni, ezek után jöhetnek az oltások (2 kombi és 2 leukózis elleni). Ha csak lakásban lesz én se tartom olyan fontosnak a veszettség elleni oltást. A féreghajtás viszont nagyon fontos. Ezt ajánlott az elsõ féreghajtás után még kétszer ismételni (tehát 3 napig nyomni bele a pasztát vagy a tablettát. Cestal Cat, Milbemax illetve a Drontal Cat elég jó, ezt érdemes otthon tartani mindig és a továbbiakban is 3 havonta féreghajtani) Nézd át a fülét, mert az utcáról bekerült kismacskák gyakran fülrühesek, ezt fülcseppel (dexoryl) pár nap alatt helyre tudod hozni. És már egész kicsi korban lehet ivartalaníttatni, nagyon sok rossz szokás kialakulása elõzhetõ meg ezzel. Kajánál érdemes rámenni a jobb minõségre, fõleg kiskorban. Szerintem legjobban akkor jársz, ha fõként száraztáppal etetsz (nem mondom, hogy ne kapjon idõnként konzervet és fõtt kaját). Nagyon könnyû a macsekokat elkapatni. Ha most elkényezteted mindenféle konzervvel, nasival késõbb nehéz lesz rászoktatni arra, hogy normálisan egyen. Ha csak pépes dolgokkal eteted folyamatosan hordhatod majd dokihoz, hogy leszedje a fogkövét.
Ha vannak nyitott polcaitok, azokat pakoljátok le, elõszeretettel játszik a kis porcelán szobrocskákkal (és veri le õket). Ha van olyan bútorotok, amit féltetek, attól szabaduljatok meg - szinte biztos, hogy szívesebben fogja a fotelt kapargatni, mint a kaparófát.
Vezetékek, macskára mérgezõ szobai dísznövények. Alom legyen, és kötelezõ legalább naponta tisztítani, mert a kismacska azonnal büntet. A mienk 24 óra 1 másodperc után, és mindig az ágyon, nevelõ célzattal (csak hogy kapjunk már észbe).
igen, a cicawc nagyon fontos, mutassátok s meg neki:) mielõtt mentek aludni, játszatok vele jó nagyot, hogy kifáradjon:) (így van esély az alvásra az 1. napokban is):) nálunk menõ volt még anno a földig érõ függönyökön való felmászás is, sajnos ezen csak a másik függöny segített:S:) egyébként a bútorgyilkolásról le lehet szoktatni, egyszer lett megpróbálva nálunk is, aztán beszereztem ilyen spriccelõs izét, és ráfújtam egyet, ha nekiállt kaparni, utána azonnal tudta, h ez nem pálya itt, és koppkop(most 14) egyik bútorunk se árulkodik arról, h cicánk is van:) (max a szõr):)
utolsó vagyok, az kimaradt, h természetesen csak víz volt benne:)
08:01 vagyok: Még annyit, hogy most, amíg kicsi, alapozhatod meg azt, hogy ne legyen lopós. A nálam bevált módszer: sicc, és ha nem ért a szóból, akkora tasli, hogy a padló adja a másikat. A második esettõl elég a sicc. Ezt persze kombinálni kell azzal, hogy ha nem játszik önkiszolgálóst, hanem kér, akkor mindig kap is. (Mi nyugodtan elõl hagyhatunk bármilyen kaját, sohasem dézsmálja meg. Ha kell neki, odajön, és megböködi a karomat a mancsával, hogy kóstolgatna.)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!