Találatok a következő kifejezésre: Mikor használjuk se, és mikor a (20 db)

Gátmetszés ellenére egészen a végbél nyílásomig repedtem. Kinek mikorra gyógyult be a sebe? És mit használt rá?

5 napja szültem.

Legjobb válasz: szia!én még nem szültem,de az aloe first-t tényleg nagyon jó,én ha van valami bajom,seb vagy akármi mindig azt használom,probáld ki!és jobbolást! 14 hetes km

szia!én még nem szültem, de az aloe first-t tényleg nagyon jó, én ha van valami bajom, seb vagy akármi mindig azt használom, probáld ki!és jobbolást! 14 hetes km
Húú, szegény!!! Nekem ilyen nem volt(szerencsére) csak "sima" gátmetszésem. De azt hittem soha nem fogok már újra ülni. Sokkal jobban fájt mint a szülés:) Aztán egy heti kemény szenvedés után elkezdtem használni az Aloe First-öt és nem hittem volna ha más mondja, 2 nap után már tudtam ülni.Pár nap után pedig el is felejthettem az egészet. Csodaszer:) Próbáld ki, hidd el tényleg segít. Bár azt hozzáteszem, minden Wc-zés után lezuhanyoztattam a sebet és zuhi után fújtam rá, de közvetlen a sebre. Ezt napjában többször megcsinálod és hidd el hamar rendbe jössz. Mihamarabbi gyógyulást kívánok Neked!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Van rosszabb, nem részletezném az enyémet, csak annyit, hogy a szülésznõ mondta varrásnál: ott is?? Te jó ég... na szóval :) pár hét alatt kutyabajom :D
Átérzem, Én is így jártam( 11 hete szültem) Aloe First, körömvirágkrém, ülõpárna. Bár mindezek ellenére 2 hétig állva ettem.
Bár én nem repedtem, melegen ajánlom az FLp-s Aloe vera first sprét!!

Mikor használjuk a nem szót, a sem szót és a se szót? Ha pl. egy kérdést szeretnék feltenni, melyik a helyes: "állat vagy nem? " vagy "állat vagy sem? "

Legjobb válasz: Az "állat vagy sem?" a helyes.A sem szót akkor tesszük ki,ha többszöri,visszatérõ dologról beszélünk, pl. "ezt sem?". A nem szót tagadáskor szoktuk használni, a "se"-t pedig ugyanúgy,mint a sem-et.

Az "állat vagy sem?" a helyes.A sem szót akkor tesszük ki, ha többszöri, visszatérõ dologról beszélünk, pl. "ezt sem?". A nem szót tagadáskor szoktuk használni, a "se"-t pedig ugyanúgy, mint a sem-et.

A jobb szemem - főleg most a hidegben, de szélben is - nagyon erősen, mintha sírnék úgy folyik. Nem használok sminket, hogy ez se iritálja. Mitől lehet, hogy csak az egyik, és mi a teendő?

Legjobb válasz: A hideg és a szél az oka.Nem tudsz vele mit kezdeni,szerintem a legtöbbünknek ilyen.Érzékeny.Talán alamilyen szemcsepp segítene,de ezt egy szakemberrel kellene megbeszélni.

A hideg és a szél az oka.Nem tudsz vele mit kezdeni, szerintem a legtöbbünknek ilyen.Érzékeny.Talán alamilyen szemcsepp segítene, de ezt egy szakemberrel kellene megbeszélni.
Azt tanácsolnám, hogy menj el szemorvoshoz.Nekem is igy kezdõdött, és kiderult, hogy baloldali kötõhártyagyulladásom volt.Ha nem kezeled ki, ez átmehet a másik szemedre is.7 napig kellett csepegtetnem mindkét szemembe.
Nekem is szokott fõleg télen könnyezni a szemem, amikor leszállok a fûtött buszól az erõs szélbe. Pár másodperc alatt megszokom.

Mikor használjuk a "se", és mikor a "sem" tagadószót?

Legjobb válasz: Tiltásnál csak a "se" alakot használjuk. Tagadásnál mindkét alak egyenrangúan használható. A "se" alak tagadásnál kissé bizalmas, ezért hivatalos szövegben a "sem" alakot használják.

Tiltásnál csak a "se" alakot használjuk. Tagadásnál mindkét alak egyenrangúan használható. A "se" alak tagadásnál kissé bizalmas, ezért hivatalos szövegben a "sem" alakot használják.
se alanyi eset sem tárgyi eset szerintem se paripa, se posztó sem paripát, sem posztót

18 hetes terhes vagyok és 3 napja vírusos hasmenésem van, bélgörcsökkel. Semmi se használ. Árthat ez a méhszájnak vagy a babának? Mit vettetek be ellene, mi használt? Szén, Smecta, MagneB6, Troparin, Normaflore (orvos mondta) nem használ.

Legjobb válasz: 36 órán keresztül semmit ne vegyél be, ami hasfogó. Hagy távozzon a szervezetedbõl a vírus. Minden féleképpen jelezd a terhesgondozó orvosodnak. Nem kell félni, nem minden vírus árt a babának. Igyál sok folyadékot, egyél rizst, banánt, almát, fõtt krumplit, pirított grízt, sárga répát.

36 órán keresztül semmit ne vegyél be, ami hasfogó. Hagy távozzon a szervezetedbõl a vírus. Minden féleképpen jelezd a terhesgondozó orvosodnak. Nem kell félni, nem minden vírus árt a babának. Igyál sok folyadékot, egyél rizst, banánt, almát, fõtt krumplit, pirított grízt, sárga répát.
A kérdező hozzászólása: Köszi, már szóltam neki, õ mondta, miket vehetek be. Lányomtól kaptam, valószínûleg valami ovis kór, Õ már túl va rajta. Sajna a felsorolt kajákon már túl vagyok, most nem eszem semmit, csak nagyon éhes vagyok:(:(:( és szédülgetek az éhségtõl. Bár a Smecta por legalább cukros, attól kicsit kevésbé szédülök.
Pirítós kenyér! Az legalább eltelít. Jó a banánturmix is. Folyadékgyanánt ehetsz üres húslevest is, a sok tápanyag miatt, ami belefõ, így nem gyengülsz le annyira és pótolod a hiányzó sót és folyadékot a szervezetedben. Szerintem Bolus astringens-t is bevehetsz (én 4-et szoktam ilyen esetben) és utána már nincs bajom, ha még is akkor 6 óra múlva még 2-t. Jobbulást!
babának közvetlenül nem árt, hacsak nem maga a vírus. Keményedéseket és méhszájnyílást viszont kiválthatnak a görcsök és a bacik is, nagyon figyelj a higiéniára minden egyes alkalommal!!! A dokid egyébként biztos mondta volna, ha tényleg nagy bajt okozhatna, esetleg kérj egy tenyésztést utána, hogy kiderüljön, nem jutott-e a hüvelybe valami baci. Ezekre a bélgörcsökre nekem javasolták a nospát is (szélgörcsre is), de kérdezd meg a dokid, hátha szedsz valamit, amivel nem lehet egyszerre szedni!

Se kép se hang. ASUS P5GDC PRO alaplapba cseréltem VGA GF 7200GS 256 MB-s használt, tesztelt és egy hónapos garanciával renelkező videokártyát PCIE-os csatlakozóval. MI a hiba?

A monitorom és a drót jó, mert a másik gépen m?ködik. Ezen a gépen nem ír ki semmit, de nagy valószín?séggel betölt, mert a billenty?zet és az egér jelez, de nem jelenik meg semmi sem.

Legjobb válasz: Ha a korábbi vga-val mûködött, akkor valószínû rossz kártyát vettél, de elég kevés infót adtál meg, így még találgatni is nehéz.

Ha a korábbi vga-val mûködött, akkor valószínû rossz kártyát vettél, de elég kevés infót adtál meg, így még találgatni is nehéz.
Jól beillesztetted a VGAt a PCI slotba? Jól nyomd bele, amíg csak lehet.

A szűzesség elvesztése feltétlenül fájdalommal jár? és a vérzéssel mi van? és ha használok tampont akkor lehet h nem lesz olyan fájdalmas és még a vérzés se lesz?

Legjobb válasz: sztem a csaj arra gondolt hogy ha menstruációnál használ tampont akkor kitágul és mikor töltik akkor már nem szûk annyira a nunusa, nem arra amire te,hogy szeretkezés közben lesz benne a tampon

sztem a csaj arra gondolt hogy ha menstruációnál használ tampont akkor kitágul és mikor töltik akkor már nem szûk annyira a nunusa, nem arra amire te, hogy szeretkezés közben lesz benne a tampon
Mindenkinek másmilyen az élmény, van, akinek rettenetesen fáj, van, akinek egyáltalán nem. Vérzés majdnem minden esetben van. DE: szex alatt semmiképpen se használj tampont!! Max. egy kisebb tisztasági betétet vagy nagyon gyenge tampont UTÁNA. Gondolj csak bele: a hüvelyedbe kerül egy jóval nagyobb test, és még benned lenne valami... a tampon akár a méhedbe is föltolódhatna. Nagyon veszélyes! De ha ilyen kérdéseid vannak, akkor szerintem még várj egy kicsit a szexszel (mondjuk pár napot, amíg tájékozódsz)
nem tágít ki a tampon, mert pont van annyi helye hogy beférjen..és hogy ne sértse meg a szûzhártyádat :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a válaszokat
A kérdező hozzászólása: nem szex közbe használnék tampont, úgy értettem h ha elõtte menstruáció közbe használok akkor az valamennyire kitágít belül.
nekem csak 1 nagyon picit fájt az elsõ és nem is véreztem..:) de ez mindenkinél más... a tampon használata és az szüzesség elvesztése között pedig semmi összefüggés nincs.. fájni valamennyire biztos fog..más nem 1 nagyon kicsit, ez a partneredtõl is függ, mármint úgy, hogy mennyire izgat fel vagy kényeztet...meg persze tõled is..hogy el tudsz e lazulni vagy nem 18/L
Egyénfüggõ a dolog. Nekem nem fájt pl egyáltalán, de elõtte rendesen fel is izgatott a barátom tehát jó nedves voltam. És nem is véreztem. De ha vérezni is fogsz, azt ne úgy képzeld el, mintha menstruálnál, hanem csak pár csepp.:) Én tampont használtam még szûzen is, és lehet, hogy ettõl, de már el volt szakadva a szûzhártyám mikor arra került a sor...Bár az sporttól is elszakadhat. Fájni attól még fájhat, hiszen egy tampon nem tágít ki.
Nekem az elsõ alkalom nagyon fájt.. de vérzés nem volt..:) Használtam elötte is tampont.. de mondhatni h nem tágít ki úgy .. h olyan tág leszel , hogy nem fog fájni.. persze ha fájna..:) ..Nem mindenkinél van így:)
mindenkinek más és más élmény.(: nekem pékdául nagyon minimálisan fájt.(: vérzés egyébként általában mindenkinél van.
Függ a szituációtól is, de a szûzhártya mérete és alakja, meg kiterjedése egyénfüggõ. Sõt, sokaknak eleve nincs is szûzhártyájuk, így meg se érzik, nem is véreznek az elsõ alkalomnál. Javaslom, hogy tampont próbálj ki egyszer, és ha fáj, nehéz betenni, vagy nagyon nehéz kivenni, érdemes elmenni nõgyógyászhoz, mert vannak rendellenes szûzhártyák is (bár ritka, kb nõk 5%), és az aktusnál az olyan nagyon fájhat, vagy elszakadhat úgy, hogy egy darabja 'kilifeg', szóval kényelmetlen lehet. De ha tampont gond nélkül tudod használni, akkor ne aggódj, semmi bajod se lesz.

Tegnapeste valami furcsát éreztem a torkomban, egy hajszálat. Javasolták hogy egyek igyak és majd lemegy. Ettem is ittam is de semmi. Próbáltam már lenyúlni is de ez se használt. Nagyon zavar. Mit tegyek hogy lemenjen a hajszál, vagy kiszedjem?

Ti mit javasolnátok még mit csináljak? Hogy kiszedjem vagy lemenjen a hajszál a torkomból? Segítség, de gyorsan

Legjobb válasz: Valószínûleg belefúródott a torkodba, azért nem tudod lenyelni. Ha kislámpával belenézel, és látod, hol van, akkor egy tiszta fülpucolóval esetleg megpróbálhatod kiszedni, de nagyon óvatosan, nehogy megsértsd a nyálkahártyát! Ha úgy se jön ki, akkor menj el egy gégészetre, de szerintem is egyél valami ropogós cuccot, ami "lekaparja" onnan.

Valószínûleg belefúródott a torkodba, azért nem tudod lenyelni. Ha kislámpával belenézel, és látod, hol van, akkor egy tiszta fülpucolóval esetleg megpróbálhatod kiszedni, de nagyon óvatosan, nehogy megsértsd a nyálkahártyát! Ha úgy se jön ki, akkor menj el egy gégészetre, de szerintem is egyél valami ropogós cuccot, ami "lekaparja" onnan.
Nem biztos, hogy hajszál, gyulladás is lehet. Mutasd meg orvosnak. Amikor pl. a szem begyullad, akkor szintén olyan érzése van az embernek, mintha valami idegentest került volna bele. Mandulád amúgy megvan még?
Karcolás is lehet, nem valószínû hogy hajszál. Nagyítós tükörben nézd meg a torkodat.
A kérdező hozzászólása: tegnap mogyorót ettem hogy lejöjjön és semmi nem használ, már ettem mindent ittam sok vizet is de ez sem használ 'û :'(( Igen megvan még a mandulám. Valami más megoldás hogy mivel szedjem ki vagy mit egyek még hogy lemenjen???
A kérdező hozzászólása: Pedig olyan érzés mint ha egy hajszál lenne a torkomban, ha iszok is akkor is érzem hogy mozog a hajszál :((
Fül-orr-gégészet? Mindenesetre irány az orvos...

Több mint egy éve kezelem a talprészt bõrgombával, és még mindig semmi javulás. A kenõcsöt, amit használok, bõrgyógyász írta fel, a neve Travocort. Mit lehetne helyette használni? Nem a canesten, az semmit se ér.

Mivel eléggé kellemetlen hogy ilyen állapotban van a bõröm, elég gyorsan kellene rá valamilyen megoldás, ha valakinek esetleg lenne rá ötlete, tanácsa?

Legjobb válasz: Kendd be jóddal. Ugyan befogja a bõröd, de használ.

Kendd be jóddal. Ugyan befogja a bõröd, de használ.
A kérdező hozzászólása: Nos, beszereztem ezt az ung ad nevû krémet, remélem használni is fog :) még kérdésem, aki javasolta, hogy hogyan kell használni? elég egyszer, vagy lehet többször is egy nap? köszii
házi praktika meg volt már? ecetes vagy szódabikarbónás lábvíz?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jó tanácsot, kipróbálom!
Szia! Nekem a Travocort semmit se ért.... Viszont van egy ung ad vulnera nevû kenõcs, a patikában mérik ki, vény nélküli, pár száz forint! Próbáld ki azt, nekem sokat segít!!
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi az ötletet!
Próbáld bõrgyógyásszal felíratni. Csodálkozom, hogy még nem hallottak róla...
A kérdező hozzászólása: Voltam a gyógyszertárban, és hát nem tudták hogy mit is kérek :) ez a hármas krém és por :) ennek van valamilyen másik neve?? köszii
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ezeket fel kell íratni dokival, vagy kiadják nélküle? köszii
Hármas kenõcsöt vegyél a patikában (ott keverik), és hármas port - ezzel beszórhatod a cipõid.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, kipróbálom!
A kérdező hozzászólása: Hàzi patika, vagyis szoxabikarbona és ecet a vizbe, ez vàllt be! Csak ajànlom akinek ilyen problémàja van!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!