Találatok a következő kifejezésre: Mikor használjuk se, és (25 db)

Mikor használjuk a "se", és mikor a "sem" tagadószót?

Legjobb válasz: Tiltásnál csak a "se" alakot használjuk. Tagadásnál mindkét alak egyenrangúan használható. A "se" alak tagadásnál kissé bizalmas, ezért hivatalos szövegben a "sem" alakot használják.

Tiltásnál csak a "se" alakot használjuk. Tagadásnál mindkét alak egyenrangúan használható. A "se" alak tagadásnál kissé bizalmas, ezért hivatalos szövegben a "sem" alakot használják.
se alanyi eset sem tárgyi eset szerintem se paripa, se posztó sem paripát, sem posztót

18 hetes terhes vagyok és 3 napja vírusos hasmenésem van, bélgörcsökkel. Semmi se használ. Árthat ez a méhszájnak vagy a babának? Mit vettetek be ellene, mi használt? Szén, Smecta, MagneB6, Troparin, Normaflore (orvos mondta) nem használ.

Legjobb válasz: 36 órán keresztül semmit ne vegyél be, ami hasfogó. Hagy távozzon a szervezetedbõl a vírus. Minden féleképpen jelezd a terhesgondozó orvosodnak. Nem kell félni, nem minden vírus árt a babának. Igyál sok folyadékot, egyél rizst, banánt, almát, fõtt krumplit, pirított grízt, sárga répát.

36 órán keresztül semmit ne vegyél be, ami hasfogó. Hagy távozzon a szervezetedbõl a vírus. Minden féleképpen jelezd a terhesgondozó orvosodnak. Nem kell félni, nem minden vírus árt a babának. Igyál sok folyadékot, egyél rizst, banánt, almát, fõtt krumplit, pirított grízt, sárga répát.
A kérdező hozzászólása: Köszi, már szóltam neki, õ mondta, miket vehetek be. Lányomtól kaptam, valószínûleg valami ovis kór, Õ már túl va rajta. Sajna a felsorolt kajákon már túl vagyok, most nem eszem semmit, csak nagyon éhes vagyok:(:(:( és szédülgetek az éhségtõl. Bár a Smecta por legalább cukros, attól kicsit kevésbé szédülök.
Pirítós kenyér! Az legalább eltelít. Jó a banánturmix is. Folyadékgyanánt ehetsz üres húslevest is, a sok tápanyag miatt, ami belefõ, így nem gyengülsz le annyira és pótolod a hiányzó sót és folyadékot a szervezetedben. Szerintem Bolus astringens-t is bevehetsz (én 4-et szoktam ilyen esetben) és utána már nincs bajom, ha még is akkor 6 óra múlva még 2-t. Jobbulást!
babának közvetlenül nem árt, hacsak nem maga a vírus. Keményedéseket és méhszájnyílást viszont kiválthatnak a görcsök és a bacik is, nagyon figyelj a higiéniára minden egyes alkalommal!!! A dokid egyébként biztos mondta volna, ha tényleg nagy bajt okozhatna, esetleg kérj egy tenyésztést utána, hogy kiderüljön, nem jutott-e a hüvelybe valami baci. Ezekre a bélgörcsökre nekem javasolták a nospát is (szélgörcsre is), de kérdezd meg a dokid, hátha szedsz valamit, amivel nem lehet egyszerre szedni!

Gátmetszés ellenére egészen a végbél nyílásomig repedtem. Kinek mikorra gyógyult be a sebe? És mit használt rá?

5 napja szültem.

Legjobb válasz: szia!én még nem szültem,de az aloe first-t tényleg nagyon jó,én ha van valami bajom,seb vagy akármi mindig azt használom,probáld ki!és jobbolást! 14 hetes km

szia!én még nem szültem, de az aloe first-t tényleg nagyon jó, én ha van valami bajom, seb vagy akármi mindig azt használom, probáld ki!és jobbolást! 14 hetes km
Húú, szegény!!! Nekem ilyen nem volt(szerencsére) csak "sima" gátmetszésem. De azt hittem soha nem fogok már újra ülni. Sokkal jobban fájt mint a szülés:) Aztán egy heti kemény szenvedés után elkezdtem használni az Aloe First-öt és nem hittem volna ha más mondja, 2 nap után már tudtam ülni.Pár nap után pedig el is felejthettem az egészet. Csodaszer:) Próbáld ki, hidd el tényleg segít. Bár azt hozzáteszem, minden Wc-zés után lezuhanyoztattam a sebet és zuhi után fújtam rá, de közvetlen a sebre. Ezt napjában többször megcsinálod és hidd el hamar rendbe jössz. Mihamarabbi gyógyulást kívánok Neked!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Van rosszabb, nem részletezném az enyémet, csak annyit, hogy a szülésznõ mondta varrásnál: ott is?? Te jó ég... na szóval :) pár hét alatt kutyabajom :D
Átérzem, Én is így jártam( 11 hete szültem) Aloe First, körömvirágkrém, ülõpárna. Bár mindezek ellenére 2 hétig állva ettem.
Bár én nem repedtem, melegen ajánlom az FLp-s Aloe vera first sprét!!

Mikor használjuk a nem szót, a sem szót és a se szót? Ha pl. egy kérdést szeretnék feltenni, melyik a helyes: "állat vagy nem? " vagy "állat vagy sem? "

Legjobb válasz: Az "állat vagy sem?" a helyes.A sem szót akkor tesszük ki,ha többszöri,visszatérõ dologról beszélünk, pl. "ezt sem?". A nem szót tagadáskor szoktuk használni, a "se"-t pedig ugyanúgy,mint a sem-et.

Az "állat vagy sem?" a helyes.A sem szót akkor tesszük ki, ha többszöri, visszatérõ dologról beszélünk, pl. "ezt sem?". A nem szót tagadáskor szoktuk használni, a "se"-t pedig ugyanúgy, mint a sem-et.

Se kép se hang. ASUS P5GDC PRO alaplapba cseréltem VGA GF 7200GS 256 MB-s használt, tesztelt és egy hónapos garanciával renelkező videokártyát PCIE-os csatlakozóval. MI a hiba?

A monitorom és a drót jó, mert a másik gépen m?ködik. Ezen a gépen nem ír ki semmit, de nagy valószín?séggel betölt, mert a billenty?zet és az egér jelez, de nem jelenik meg semmi sem.

Legjobb válasz: Ha a korábbi vga-val mûködött, akkor valószínû rossz kártyát vettél, de elég kevés infót adtál meg, így még találgatni is nehéz.

Ha a korábbi vga-val mûködött, akkor valószínû rossz kártyát vettél, de elég kevés infót adtál meg, így még találgatni is nehéz.
Jól beillesztetted a VGAt a PCI slotba? Jól nyomd bele, amíg csak lehet.

Szerintetek csúnya lehet az arcom? Félig szeplős és soha nem használok se púdert sem, alapozót és mikor nyár van akkor egy kicsit leég az orrom. Ja és fehér bőrű vagyok.

Egyébként ha nem lenne szepl?s és nem égne le kicsit akkor szép lenne az arcom.

Legjobb válasz: A hófehér bõr szép.

A hófehér bõr szép.
Szerintem a szeplõk szépek, aranyosak. :)
Szerintem a szeplõk nagyon szépek fehér bõrrel párosítva. Ne szégyeld õket, de azért használj napvédõ krémet. :)
A szeplõ szép, de fényvédõt nem ártana használni mert bõrrákot könnyen kaphatsz.
Én is szeretem a szeplõt. Egy kép azonban többet mondana.
A kérdező hozzászólása: Használok fényvédõt csak mikor nagyon meleg van/volt akkor nem használtam. És köszönöm a válaszokat.:)
Alapozót és púdert nem is szabad nyáron használni mivel beleég a naptól, meg jobban izzadsz mivel nem engedi levegõzni a bõröd :) A kis pirulás meg természetes nyáron a fehér bõrûeknél :)

Az SE Xperia X8 akkuja jól bírja? Mennyi idő mire lemerül használatban és használat nélkül?

Legjobb válasz: Szia! Én egésznap netezek a telón és nekem ugy 1-1,5 napot bir ki :D Ha meg csak telefonálok, fényképezgetek 2-2,5 :D

Szia! Én egésznap netezek a telón és nekem ugy 1-1, 5 napot bir ki :D Ha meg csak telefonálok, fényképezgetek 2-2, 5 :D
hát én három napig alig néztem rá, naponta pár százalékot ment le, csodálkoztam, hogy eddig bírja. most talán bírná 2 napig, de a másodiknak nem állnék neki. órákon egy kis wifi, zenehallgatás, játék. amikor megkaptam egy nap alatt lehúztam 70 %ot szóval nagyon relatív:)

Pár napja megint ugrál a pingem multiplayer játékoknál és enyhén szólva szaggatok. Se torrent se más letöltés se egyéb netet használó program nem megy, nem szokott gond lenni vele soha és tippem sincs mitõl lehet. Mi lehet a baja?

Legjobb válasz: Ennyibõl elég sokminden lehet, módszeresen ki kell szûrni a hibát. Elõször diagnosztizáld a problémát: speedtest, pingtest.net Utánna másik eszközzel is nézd meg ugyanezeket, hátha a géped lett vírusos (vagy mégsem vettél észre valamit). Majd próbáld meg újraindítani az eszközöket, megigazgatni, kicserélni a kábeleket - hátha csak megrágta egy egér. Ezután router nélkül közvetlen csatlakozz az internethez. Majd cserélj (kérj kölcsön) modemet. Ha ezeken végigértél, akkor a házon kívül van a probléma, amin Te nemtudsz segíteni. Hívd fel a szolgáltatót, néhány telefon- és levélváltás után talán kimennek, saját eszközükkel is felmérik a problémát és felderítik a hiba okát.

Ennyibõl elég sokminden lehet, módszeresen ki kell szûrni a hibát. Elõször diagnosztizáld a problémát: speedtest, pingtest.net Utánna másik eszközzel is nézd meg ugyanezeket, hátha a géped lett vírusos (vagy mégsem vettél észre valamit). Majd próbáld meg újraindítani az eszközöket, megigazgatni, kicserélni a kábeleket - hátha csak megrágta egy egér. Ezután router nélkül közvetlen csatlakozz az internethez. Majd cserélj (kérj kölcsön) modemet. Ha ezeken végigértél, akkor a házon kívül van a probléma, amin Te nemtudsz segíteni. Hívd fel a szolgáltatót, néhány telefon- és levélváltás után talán kimennek, saját eszközükkel is felmérik a problémát és felderítik a hiba okát.

A szűzesség elvesztése feltétlenül fájdalommal jár? és a vérzéssel mi van? és ha használok tampont akkor lehet h nem lesz olyan fájdalmas és még a vérzés se lesz?

Legjobb válasz: sztem a csaj arra gondolt hogy ha menstruációnál használ tampont akkor kitágul és mikor töltik akkor már nem szûk annyira a nunusa, nem arra amire te,hogy szeretkezés közben lesz benne a tampon

sztem a csaj arra gondolt hogy ha menstruációnál használ tampont akkor kitágul és mikor töltik akkor már nem szûk annyira a nunusa, nem arra amire te, hogy szeretkezés közben lesz benne a tampon
Mindenkinek másmilyen az élmény, van, akinek rettenetesen fáj, van, akinek egyáltalán nem. Vérzés majdnem minden esetben van. DE: szex alatt semmiképpen se használj tampont!! Max. egy kisebb tisztasági betétet vagy nagyon gyenge tampont UTÁNA. Gondolj csak bele: a hüvelyedbe kerül egy jóval nagyobb test, és még benned lenne valami... a tampon akár a méhedbe is föltolódhatna. Nagyon veszélyes! De ha ilyen kérdéseid vannak, akkor szerintem még várj egy kicsit a szexszel (mondjuk pár napot, amíg tájékozódsz)
nem tágít ki a tampon, mert pont van annyi helye hogy beférjen..és hogy ne sértse meg a szûzhártyádat :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a válaszokat
A kérdező hozzászólása: nem szex közbe használnék tampont, úgy értettem h ha elõtte menstruáció közbe használok akkor az valamennyire kitágít belül.
nekem csak 1 nagyon picit fájt az elsõ és nem is véreztem..:) de ez mindenkinél más... a tampon használata és az szüzesség elvesztése között pedig semmi összefüggés nincs.. fájni valamennyire biztos fog..más nem 1 nagyon kicsit, ez a partneredtõl is függ, mármint úgy, hogy mennyire izgat fel vagy kényeztet...meg persze tõled is..hogy el tudsz e lazulni vagy nem 18/L
Egyénfüggõ a dolog. Nekem nem fájt pl egyáltalán, de elõtte rendesen fel is izgatott a barátom tehát jó nedves voltam. És nem is véreztem. De ha vérezni is fogsz, azt ne úgy képzeld el, mintha menstruálnál, hanem csak pár csepp.:) Én tampont használtam még szûzen is, és lehet, hogy ettõl, de már el volt szakadva a szûzhártyám mikor arra került a sor...Bár az sporttól is elszakadhat. Fájni attól még fájhat, hiszen egy tampon nem tágít ki.
Nekem az elsõ alkalom nagyon fájt.. de vérzés nem volt..:) Használtam elötte is tampont.. de mondhatni h nem tágít ki úgy .. h olyan tág leszel , hogy nem fog fájni.. persze ha fájna..:) ..Nem mindenkinél van így:)
mindenkinek más és más élmény.(: nekem pékdául nagyon minimálisan fájt.(: vérzés egyébként általában mindenkinél van.
Függ a szituációtól is, de a szûzhártya mérete és alakja, meg kiterjedése egyénfüggõ. Sõt, sokaknak eleve nincs is szûzhártyájuk, így meg se érzik, nem is véreznek az elsõ alkalomnál. Javaslom, hogy tampont próbálj ki egyszer, és ha fáj, nehéz betenni, vagy nagyon nehéz kivenni, érdemes elmenni nõgyógyászhoz, mert vannak rendellenes szûzhártyák is (bár ritka, kb nõk 5%), és az aktusnál az olyan nagyon fájhat, vagy elszakadhat úgy, hogy egy darabja 'kilifeg', szóval kényelmetlen lehet. De ha tampont gond nélkül tudod használni, akkor ne aggódj, semmi bajod se lesz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!