Találatok a következő kifejezésre: Mikor haltak a dinoszauruszok (2 db)

Mikor haltak ki a dinoszauruszok?

Legjobb válasz: 64 MILLIÓ ÉVVEL EZELÕTT HALTAK KI. 150 MILLIÓ ÉVEN KERESZTÜL URALTÁK A FÖLDET.

64 MILLIÓ ÉVVEL EZELÕTT HALTAK KI. 150 MILLIÓ ÉVEN KERESZTÜL URALTÁK A FÖLDET.
Amúgy ki mondhat teljesen biztosat a távoli múltra? Nyilván létezhet több magyarázat ugyanarra a dologra. Ez a fickó az elméletét ("Hovind-elmélet") mutatja be az elõadásában, hogyne lenne benne a "szerintem" "úgy gondolom"?! A kreacionizmuson belül is több magyarázat létezik, de még az evolúcionisták sem teljesen egységesek, sõt vannak ellentmondások is nem csak ebben a témában. Megrendelésre is készülnek publikációk bizonyos érdekek kiszolgálására. Az a tapasztalatom, hogy ami "tudományos" cimkét kap, még nem kell kapásból készpénznek venni - ezt az egyetemen is elmonták a publikációk feldolgozásával kapcsolatban a doktori iskolai tanulmányaim során. Biztosat az mondhat, aki ott volt, esetleg aki nagyon el akarja hitetni az igazát. Ez a véleményem. Magyarázat több is lehet ugyanarra a dologra. Bizonytalan esetben pedig el kell fogadni több lehetséges variációt, egyéb esetben pedig elkezdem vizsgálni, hogy kinek milyen érdeke fûzõdik ahhoz, hogy mégis hogyan is volt az írásos emlékek elõtt. mert valójában a jelen és a jövõ szempontjából lényegtelen... vagy mégsem? Azt is végiggondolnám, hogy mi a következménye az egyik illetve a másik tábor véleményének. Merthogy: miért kell ennyire ölre menni? Ez lehet, hogy mindent megmagyarázna.
Megint én vagyok az, a hibbant kreacionista. Légy szi', nézzetek bele ebbe a videóba: http://www.teremtes.com/media/adinoszauroszokesabiblia.php 0:42:00 idõponttól (csak hogy ne kelljen az egészet végig szenvednetek - feltételezem). Leleteket láthattok arról, hogy dinoszauruszok szerepelnek emberi alkotásokon.
A kreacionisták szerint növényevõ dínó (brachiosaurus) is megjelent a Bibliában, Jób könyvében. Vicc a dolog. VICC.
"Miért van igénye az embernek arra, hogy valaki gondoskodjon róla, szeresse? - még felnõtt korban sem szûnik ez meg, amikor már elláthatja magát." És a többi társas állatnak? Vagy nekik is van saját, külön teremtõ "istenük"? Nem kell ide semmilyen égi atya, meg ilyen fájdalmas ostobaságok, egyszerûen a származásunk után már az ösztöneinkbe bele van kódolva az efféle társas viselkedés.
Például a veréb? Egy másik kérdés: mitõl áltudomány a kreacionizmus és az evolúció-elmélet mitõl nem az? Mert szerintem az evolúcióelmélet sokkal nevetségesebb az õslevessel, amiben egyszer csak élni kezdtek a szerves molekulák, miközben minden összetettebb molekula, atomszerkezet, energiaállapot - bármit mondhatok - az egyszerûbb állapot felé törekszik. Ahhoz, hogy összettebb legyen, energiabefektetésre, továbbmegyek: tervezésre van szükség, most itt pl. egy nanorobotra is gondolhatok, amilyenek a sejtszervecskék is, és az embernek is elég sokat kellett belefektetni, míg létre tudta hozni: elsõsorban tudást, másrészt anyagi ráfordítást a technológiához, harmadsorban a technológia üzemeltetéséhez szintén anyagi réfordítást. És ezek után azt mondja az ember, hogy az evolúciónak van létjogosultsága? Egy nagy baromság! - már elnézést.
Helló. A dínók (egy pár fajuk) még élnek, csak ha ezt tudományosan bebizonyítanák, akkor megdõlne az evolúció-elmélet, ami elég sok más elméletnek az alapja is. Amúgy ez is egy vallás. Legalább annyi nm bizonyítható eleme van, mint egy kereszténységnek... ami azért elgondolkodtató. Ennek a tudományos irányzatnak, amit képviselek, kreacionizmus a neve. Egyik képviselõje Kent Hovid, tõle ered a Hovind-elmélet, egy ideig el lehetett olvasni a wikipédián. Egy pár elõadása: http://www.teremtes.com/letoltesek.php
A keresztények szerint, akik a teremtéselméletben hisznek, a dinoszauruszokkal együtt élt az ember. A Bibliában állítólagos utalások vannak dínókra, viszont inkább valami nagyobb testû gyíkfajok lehettek, mint komodói sárkány, vagy hasonlók.
Szerintem nem halat ki min.A tenger mélyén olyan élet van amirõl még csak gondolni se mernénk csodálatos élõlények vannak oda lent amik pontosan megfelelnek a régészeti rajzoknak.
18:26 Na ezt ki kérem magamnak!:DNincs a világon olyan keresztény aki nem tudná hogy voltak dinoszauruszok:DMég az elfogult hívõ se mondja hogy nem voltak:D
Ami azt illeti, nem is igazán kihaltak, hanem más fajokká alakultak. Utolsõ fennamardt kövületeink, amelyek szerint még járkáltak oriás gyíkok a földön, kb 65 millió évesek.
Szerintem 4 eve!
es a dinok is tanithatok ugy mint a kutyak???
fél órája
Április 11 én halnak majd ki mikor az MSZP nem lesz az ország nyakán s visszamegy telavivba...
lásd t-rex leszármazottja a csirke
veheted pl a paraszauropus vagy t-rex-et
Sok benne a "szerintem" "úgy gondolom" és sok a cinikusan feltett kérdés... ez vajon mit jelent?
Nem csalódtam a videó láttán. Nevetségees, ahogy próbálkoztok... Micsoda bizonyítékok, istenem!
még nem haltak ki! ott a krokodil, gyík, kígyó <--- ezek mind akkor is éltek mint amikor a dinók is, szóval... :)
"ott a krokodil, gyík, kígyó <--- ezek mind akkor is éltek mint amikor a dinók is, szóval... :) " Szóval mi? Attól, hogy valami a dinoszauruszok korában élt, még nem lesz az. A mai korban sem nevezünk mindent embernek csak azért, mert most az "embere kora" van... A helyes válasz: sohasem. A leletek tanulsága szerint a madarak is dinoszauruszok, szóval bár nagy többségük kihalt a K/Pg esemény során, egy részük máig él.
Szerintem a kedves hozzászóló, a , , be van kódolva" kifejezését nem úgy értette hogy bekódolta valaki, hanem hogy be van kódolódva. Csak rosszul fogalmazta meg. Igaz, nem tudjuk bizonyítani, hogy nincs Isten, de sosem azt kell bizonyítani, hogy mi nincs, hanem, hogy mi van. Az evolúció pedig létezik.
Ebbe az a legnagyobb baj, hogy aki hívõ azt mondja hogy nem is léteztek, mer rögtön emberek uralták a földet. Szoval lehet hogy nem léteztek igy kihalni se tudtak :D
Elméletileg 65 millió évvel ezelött, de ha jobban megnézed még ma is élnek köztünk "dinoszauruszok" madarak formájába.
A kreacianizmus egy nevetséges áltudomány ág. Annyira nevetséges módon magyaráznak bizonyos dolgokat, mint ahogy a bibliát meg a csodákat magyarázzák. Bizonyítékaik mind belemagyarázások, mint ahogy Jób könyvében olvasható egy lény, aminek farka mint a cédrus, növényeket eszik, és óriási. Ráfogják, hogy ez a Brachiosaurus. A dínók 65.000.000 éve haltak ki. Bár egy másik TUDOMÁNYOS elmélet szerint nem haltak ki, csak a növényevõk, a ragadozók (pl T.rex) madárszerû alakot kezdtek ölteni, és madarakká változtak. Tehát a mai madarak egyenes ági leszármazottai az egykori húsevõ dínóknak.
"Egy másik kérdés: mitõl áltudomány a kreacionizmus és az evolúció-elmélet mitõl nem az?" Onnan, hogy az elõbbire abszolúte semmilyen bizonyíték nincs, míg az utóbbit lényegében minden alátámasztja. Mindössze errõl az apróságról van szó. Amit az "õslevesben" keletkezett molekulákról írtál, annak pedig semmi köze az evolúcióhoz -- az az abiogenezis elmélete.

Ha nem haltak volna ki a dinoszauruszok akkor belőlük is értelmes lények fejlődtek volna ki, mint mi emberek? Vagy értelmesebbek?

Legjobb válasz: Nem tudni, mi lett volna, ha... Az evolúciónak nincs iránya vagy célja, így nem kötlezõ, hogy létrehozzon egy értelmes fajt. A Földön se volt mindig értelmes lény, képzelj el egy ufót, aki mondjuk ötmillió éve járt itt, nem találkozott volna egyetlen értelmes fajjal sem. Lehet, hogy kialakultak volna, lehet, hogy nem, de ezt már sosem tudjuk meg. Még akkor se tudjuk meg, ha esetleg találnánk egy bolygót, rajta hüllõkbõl kialakult intelligens lénnyel, ez nem jelentené azt, hogy nálunk is végbe tudott volna menni ez a folymat. Az evolúció nem olyan, mint egy kémiai kísérlet, hogy bármely kémcsõben ugyanazt összeöntve ugyanazt kapod. Inkább olyan, mint amikor kiszórsz egy marék rizst a földre: kétszer biztosan nem sikerül az, hogy minden szem pontosan ugyanoda essen, mint elõzõleg.

Nem tudni, mi lett volna, ha... Az evolúciónak nincs iránya vagy célja, így nem kötlezõ, hogy létrehozzon egy értelmes fajt. A Földön se volt mindig értelmes lény, képzelj el egy ufót, aki mondjuk ötmillió éve járt itt, nem találkozott volna egyetlen értelmes fajjal sem. Lehet, hogy kialakultak volna, lehet, hogy nem, de ezt már sosem tudjuk meg. Még akkor se tudjuk meg, ha esetleg találnánk egy bolygót, rajta hüllõkbõl kialakult intelligens lénnyel, ez nem jelentené azt, hogy nálunk is végbe tudott volna menni ez a folymat. Az evolúció nem olyan, mint egy kémiai kísérlet, hogy bármely kémcsõben ugyanazt összeöntve ugyanazt kapod. Inkább olyan, mint amikor kiszórsz egy marék rizst a földre: kétszer biztosan nem sikerül az, hogy minden szem pontosan ugyanoda essen, mint elõzõleg.
Azért annak lennének nyomai...
Az ember azért "intelligens", mert a két lábra emelkedéssel felszabadult a keze, amit új dolgokra tudott használni és ez fejlesztette az intelligenciáját. Azt nem tudhatjuk hogy egy idõ után a dinók is két lábra álltak volna-e. De ha mégis, akkor sem feltétlenül következik be ugyanaz (lásd T-Rex), mert visszafejlõdhetnek a mellsõ végtagjaik és akkor mintha nem is lennének. Intelligencia meg smafu. Elképzelhetõ, hogy õk is öntudatra ébredtek volna még pár millió év alatt, de vedd azt is figyelembe, hogy nekik 150 millió év alatt nem sikerült, az embernek viszont 3 millió alatt igen!
Legalább annyira mint Te
pont azt akartam írni mint az elsõ:) fenébe is, megelõzött :)
19.58 Bocsi de nem hagyhattam ki, úgy látszik egyre jár az agyunk
Nem minden õskori állatból lett értelmes lény, szóval szerintem nem :P
-.-" legább annyira értelmes mint te ergo ha egyel kevess lenne az iq-d már növény lennél
Utolsó válaszolónak: elég szemellenzõs elgondolás az, hogy egy értelmes lény csak olyan cilvilizációban élhet, mint amit mi, emberek építettünk fel. Ha az értelmük olyan irányban fejlõdött (volna), ami szellemileg emeli fel õket az "értelmes lény" szintre (pl. kifejlõdik a gonodolatátvitel, vagy a teleportálás, akármi), nem pedig a fizikai környezetüket változtatják meg, akkor még fejlettebbek is lehet(né)nek, mint mi. Az más kérdés, hogy a fejlõdésnek kötelezõ lépcsõfoka-e az, hogy megváltoztatják a bolygót a maguk elõnyére - szerintem nem.
Teleportálás kifejlödése!:) ) Ez tetszik! Részleteznéd picit?:) )
Nem részletezném. Ha nincs még ennyi fantáziád sem, akkor te elég messze lehetsz attól a bizonyos "értelmes szinttõl"... Ugyanis elsõsorban nem a kézhasználat volt a legfontosabb a fejlõdésben, hanem az, hogy rájött anno az ember õse, hogy a kezével sokkal több dologra képes, mint a fogás. Ehhez pedig pont a fantázia kialakulása, fejlettsége kellett. (Lehet jót röhögni pl. a teleportáción, hisz nem ismered a módját, mint régen azon is jót nevettek, amikor azt mondta valaki, hogy egyszer majd gépek repülnek a levegõben...)
Nemtudom honnan szedtétek most ezt a teleportálós dinoszauruszt de nem elképzelhetetlen. Attól hogy mi emberek mesterséges barlangokat hozunk létre (ház) akkor már más fajoknál is így kellett lennie? Mivan ha a dínók nem kihaltak hanem annyira fejletté vát az agyuk hogy egyenesen egy másik bolygóra teleportálták magukat. Mindenféle segédeszköz nélkül. Nekünk eszközök kellenek a repüléshez a madaraknak nem.
Teleportálták magukat és most arra várnak hogy visszatérhessenek és átvegyék a hatalmat
õk az erõ és a termet vonalon fejlõdtek, nem agyilag, szóval nemhiszem. :D
persze! nem hallottál még a lacerta interjúról?
Milylen nyomai vannak a civilizációnak? Nézzük csak. Mi még nem tudunk bolygót kolonizálni, embert is még csak a Holdig juttattunk, de már: - teleszórtuk a környezetünket lebonthatatlan mûanyagokkal és üveggel, amik 200 millió év múlva is ott lesznek, - teleépítettünk mindent épületekkel, amiknek nyomai lesznek örökre, - hegyeket bányásztunk szanaszét, - az egész világon mindenütt jelen vagyunk. Ehhez képest a feltételezett dínóember eljutott távoli galaxisokba, de: - nem találtak olyan csontvázat, aminek fogásra alkalmas keze lett volna, pedig az mindenképp kell a tárgyak használatához, - nem találtak mesterséges anyagokat a dínók korából, - nem találtak semmilyen épített építményt dínó ebbõl a korból.
Csakhogy nem járnak erre ufók. Aki lemarad, meghal. Lásd az indiánokat. Ha a rómaiak idejében próbálkoztunk volna náluk, nyilván hazavágtak volna a harci szekereinkkel együtt. A puska a leghasznosabb dolog a sajtreszelõ után.
Megint egy ilyen értelmetlen tipusú értelem kérdés. Miaz hogy értelmes? Egy errejáró ufónak lehet hogy mi emberek a nagy értelmünkkel olyan szinten néz ránk mint ti egy moszatra.
lehet, hogy kifejlõdött, és ez okozta a kihalásukat, mert lakhatatlanná vált a bolygó, vagy atomháború kiirtotta õket... De nem tartom valószínûnek. Volt errõl egy érdekes sci-fi novella az egyik Galaktikában, amelyik ilyen intelligensé vált dínók közt játszódott, és hogy hogyan haltak ki, és hogy hogy nem maradt utánuk semmi. 65 millió év szerintem elég lehet arra, hogy egy civilizáció MINDEN nyomát eltüntesse a Földrõl.
A krokodil az fennmaradt dínó nem? Nem trécseltem még egyik krokodillal sem kvantumfizikáról..
Szerintem nem fejlõdtek volna olyan intelligensé mint az ebmer, mert nem volt szükségük intelligenciára a túléléshez. Ha esetleg olyan környezetben éltek volna amiben fontos a gyors alkalmazkodás és helyzetfelismerés akkor talán, szert tettek volna a gondolkodás képességére.
A kérdező hozzászólása: Nem feltétlenül, mondjuk hogy 10 millió év alatt fejlõdött ki a civilizációjuk és azóta eltelt 160 millió év, ennyi idõ alatt elporlad minden vagy éppen nem akarták hogy az utókor tudjon a létezésükrõl és elpusztítottak minden bizonyítékot, meg hát közbe jött a meteor becsapódás.Persze ez csak hipotézis.
A kérdező hozzászólása: Honnan tudod hogy 150 millió év alatt nem sikerült nekik?Lehet hogy kifejlõdött egy nagyon fejlett civilizáció ami kolonizált egy másik bolygót.
A kérdező hozzászólása: Válaszokat várok nem nyavalygást:)
utolsó: ezeket az információkat honnan szedted?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!