Találatok a következő kifejezésre: Mikor hagyja egy (219 db)

Van egy oldal ahol képeket lehet nézegetni, és letölteni. Ha letöltök egy ilyen képet az említett oldalról, az oldal kezelője azt látja? Ha látja mit hagy maga után a számítógépem?

Legjobb válasz: A kezelõ semmit nem lát belõle max azt hogy az adott dolgot hányszor töltötték le eddig de többet nem, és a gépeden semmi nyomot nem hagy, csak a képet tölti e, vagy amit épp letöltöttél.

A kezelõ semmit nem lát belõle max azt hogy az adott dolgot hányszor töltötték le eddig de többet nem, és a gépeden semmi nyomot nem hagy, csak a képet tölti e, vagy amit épp letöltöttél.
ez így nem teljesen igaz. az, hogy egy adott szerveren melyik ip, mikor, melyik fájlt kérte le, az minden további nélkül naplózható. Egy adott számítógép minden további nélkül megjelölhetõ pl. egy sütivel, ha a böngészõ beállításai ezt megengedik. Az, hogy az illetõ az adott oldalon mit csinál, pl. nyom egy jobbgombot, hogy elõcsalogassa a kép mentése menüpontot, egy nem túl bonyorult, a lapba beágyazott rutinnal figyelhetõ. Tehát annak a rögzítése, hogy te éppen mit csinálsz egy adott oldalon, az leginkább az oldal megalkotóinak lelkesedésén múlik.
Viszont ezt a problémát is meg lehet oldani, egy print screennel.

Mit gondoltok egy olyan barátnőről, aki mindig keres ha neki kell valami, de téged mindig cserben hagy?

Közös mozi,utazás,szórakozás,party,beszélgetés..neki mindig fáj a hasa, a feje,tanulnia kell, vagy csak szimplán nem jön sehova,és a párja akit már legalább 7-8 éve ismerek és a párom is, ők nagyon jóban vannak, tiltja a csaj mindentől a srácot. Vélemények?

Legjobb válasz: ha a barátod lenne, nem viselkedne így... ne hagyd magad kihasználni, én a helyedben új barátokat keresnék

ha a barátod lenne, nem viselkedne így... ne hagyd magad kihasználni, én a helyedben új barátokat keresnék
A kérdező hozzászólása: Köszi

Hat hónapos a yorkim, mindent szétrág a lakásban. Mikor fog leszokni erröl? Néha semmit sem csinál, de van hogy másfél órát hagyom egyedül, és szétszedi a lakást. Egyedül élek és dolgozni muszály. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Hát, nagyjából egy éves korára kinövi:) Játékai vannak? hülyeségnek hangzik, de volt egy szálkásszõrû tacsim, kicsi korában lakásban, vettünk neki csomó gumiállatot, volt plüssmajma, de a rágás ellen a fakanál volt a legjobb. Mármint kapott egy fakanalat, és azt szerette rágcsálni, fõleg amikor fogváltós idõszaka volt.

Hát, nagyjából egy éves korára kinövi:) Játékai vannak? hülyeségnek hangzik, de volt egy szálkásszõrû tacsim, kicsi korában lakásban, vettünk neki csomó gumiállatot, volt plüssmajma, de a rágás ellen a fakanál volt a legjobb. Mármint kapott egy fakanalat, és azt szerette rágcsálni, fõleg amikor fogváltós idõszaka volt.
Szia! Az én kutyám még 7 évesen is csort magának mindig valahonnét lécdarabot, és azt rágcsikálta. A tönkretevõs rágásról valóban 1éves kora körül szokik le, addigis mindig tudasd vele, hogy rossz fát tett a tûzre. Ami pedig nagyon fontos, gumiból készült játékkal ne hagyd magára, mert ha kiharap belõle egy darabot, lenyeli, akkor könnyen a belére tapad...elpusztul a kutyusod. :( Szóval erre mindig nagyon figyelj! Amúgy játszatok sokat; erõsítõ, fejlesztõ játékokat találj ki.
Két dologra gondolnék ebben az esetben. Az egyik az, h most van nála a fogváltás, ezért rág meg mindent. A másik, és ezt tartom valószínûbbnek, h szeparációs stressz okozza a problémát. Vagyis fél az egyedül maradástól. Próbáld meg azt, h gyakrabban hagyod otthon. Kicsit gyakorolj vele. Menj el otthonról, de mondjuk csak 10percre. Ha nem rágott meg semmit, akkor nagy dícséret, játék. Ha látod, h bármit is megrágott, akkor ne szólj hozzá 1-2óra hosszat. Csinálj úgy, mintha ott sem lenne. Folyamatosan lehet növelni azt az idõt, amíg egyedül otthon marad. A végén akár 6-8órát is el lesz egyedül úgy, h nem rág meg semmit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Egyébként rengeteg játéka van lassan nem fér el a kosarában, azokat is rágja és rengeteget játszok vele de ha egyedül van biztos unatkozik és a szekrényt a lábtörlöt, az ágytakarót és még sorolhatnám, hogy minek esik neki.Akkor még fél évet várnom kell úgy néz ki.:-(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm ez jó ötletnek tünik kipróbálom!

Mikor huzam fel a kotont hogyha érzem hogy nagyon nedves és nekem is áll, de akkor ott hagyom egy picit és az alatt megijedhet hogy mi jön na akkor most mikor huzam fel?

Legjobb válasz: Sztem már mikor mind2en érzitek, hogy jöhet a menet az orális vagy nem tom mik után, akkor ott elõtte húzd fel és kú.rd meg jól.

Sztem már mikor mind2en érzitek, hogy jöhet a menet az orális vagy nem tom mik után, akkor ott elõtte húzd fel és kú.rd meg jól.
A kérdező hozzászólása: hát jó de inkább felhúzom magamnak majd még meglátom
Ha az nem ciki hogy megd*god, akkor az sem ciki, ha felhúzza neked.
A kérdező hozzászólása: de az nem ciki ha megkérem
Szerinted mire vár, hogy mi jöjjön? Ha egy csepp esze van, tudja, hogy AZ fog következni. Kérd meg õt, hogy húzza õ fel neked.
Ne húzz kotont, ha megteszed, azt fogja hinni közben, hogy fel akarod darabolni vele, aztán elásni, vagy ilyesmi :D Inkább csináld anélkül, aztán neveld fel a gyereket :)
Nem gondolja, tudja. És ha már odáig eljutottatok hogy elõszeded az óvszert, akkor miért gondolná meg magát? Ne haragudj a kérdésért, de elmúltál már 16?
A kérdező hozzászólása: hát nem úgy értem hogy ott hagyom hanem abbahagyom az izgatását és felveszem utána már gondolja mi jön
Otthagyod egy picit? Miért, leszaladsz a sarki gyógyszertárig óvszerért? Taktikusan rakd az óvszert pl. az éjjeliszekrény fiókjába, nem kell sehova menni.
Nem értem mi olyan ijesztõ abban, ha egy pasi kotont húz? xD
A kérdező hozzászólása: hát így jó de mi van ha megijed és attól én is félek és akkor vége utána már annál a csajnál csak a félelem lesz bennem hogy mi van ha megint megtörténik ugyan ez a szitu
Alapszituáció: feküdtök egymás mellett, melletted akárhol a közelben ott a koton 3 dolgot kell tenned: 1:A kezedbe veszed az óvszert 2:Kinyitod 3:És felhúzod te, vagy a barátnõd. Nem értem ezen mit kell ijedezni. De ha jól sejtem te attól félsz hogy az elõjáték után a csaj meggondolja magát és mégsem szexelhetsz vele. Ha szereted és látod rajta hogy nem akarja akkor ne tedd meg. De ha már addig eljutottál hogy errõl kérdezz akkor szerintem nem lesz ott gond.

Akiknek egész délután/délelőtt kinn vagy a kertbe a picurija, az mit csinál mellette? -kinn hagyja egyedül? -babyőrrel? És mit csináltok kinn? Pléd és játékok?

Nekünk is kertesházunk van, de nem merem kinn hagyni, hogy egyedül ott aludjon. Ha meg kinn vagyok nem tudok elvégezni. 3 hós a picim.

Legjobb válasz: Az en babam 3.5 hos,de en sem szoktam kint hagyni mivel nics szunyoghalom.Felek nehogy megcsipje valami.Maskepp kint hagynam.Egyelore csak a babakocsiban van mivel meg nincs rendben az udvarunk.Elbeszelgetunk.De pl ma bent van dolgom s ezert meg nem vittem ki.Most mar csak estefele mert nagyon nagy a meleg.

Az en babam 3.5 hos, de en sem szoktam kint hagyni mivel nics szunyoghalom.Felek nehogy megcsipje valami.Maskepp kint hagynam.Egyelore csak a babakocsiban van mivel meg nincs rendben az udvarunk.Elbeszelgetunk.De pl ma bent van dolgom s ezert meg nem vittem ki.Most mar csak estefele mert nagyon nagy a meleg.
Az enyémek az 1-2 hónapban kosárban utána járókában voltak kint. Mivel az ablakok úgyis nyitva voltak bébiõr sem kellett, meghallottam ha sír. (Nálunk a kutya ott ült mellette, õ pedig akkor is szólt, vakkantott, ha nem sírt csak felébredt) Én nyíugodtan csináltam a dolgom. Aludtak, játszottak, kvartyogtak.
12:18-as válaszolónak üzenem: Az én anyukám majdnem meghalt, mert egy 6 kilós macska beleugrott a babakocsiba pont anyu melkasán püffeszkedett, és az én nagymamám, csak egy pillantra fordult el!!!! Amúgy tényleg régi csipkefüggöny ami átereszti a levegõt azt, ha ráteríted a babakocsira, akkor nyugodtan kint lehet a babád az udvaron. Az én kislányom is úgy szokott kint aludni, bár nálunk nincs macska, se kutya!!! Boldog babázást kíván egy egy éves kislány anyukája!
Ne hagyd kinn egyedül! Volt már ilyenbõl tragédia, nem az ördögöt festem a falra, de volt már hogy macska ráfeküdt a kinthagyott pici mellkasára és megfulladt. 3 hónaposan még nagyon pici felügyelet nélküli kinti alváshoz
én 12.15 Történhet bármi, de az biztos, hogy ez a mese a macskával soha nem történt meg. A macskák úgy félnek a csecsemõktõl mint a tûztõl, ellentétes a macska "jellemével" hogy ráfeküdjön egy bébire.
Elsõnek: egy éppen nem használt függönyt ráteríthetsz a babakocsira, ha csak a szúnyogháló miatt aggódsz. Én így hagytam kint anno. Mondjuk a teraszra toltam és láttam bentrõl bármi is van, meg az ablak nyitva volt és hallottam is. Így hagytam kint minden nap.

Mit csinál akkor ember, amikor az az ember akit évek óta szeret másodszor dobja el és hagyja egyedül? Hogyan lehet felállni?

amikor az ember teljesen egyedül érzi magát akkor is mikor körülveszik a barátok vagy a család...amikor úgy érzi nincs miért élni...Õ volt az egyetlen jó dolog, Õ volt a legjobb része..hogy lehet kibírni? felállni? erõsnek lenni?

Legjobb válasz: Jaj, ne már. Egyik olyan, mint a másik, árnyalatnyi különbségek lehetnek. Ne kívülrõl várd a jót, hanem magadnak belülrõl építsd fel.

Jaj, ne már. Egyik olyan, mint a másik, árnyalatnyi különbségek lehetnek. Ne kívülrõl várd a jót, hanem magadnak belülrõl építsd fel.
Tanulj a hibádból. Harmadszorra már ne fogadd vissza, akármit is ígér! Egyébként mindig van jobb életre lehetõség, csak meg kell találni. Olyan nincs, hogy "õ volt az egyetlen jó dolog". Elõtte is volt életed, biztosan voltál boldog és vidám. Hát most utána is az leszel, csakazértis! :)
Azzal azért tisztában vagy ugye, hogy akár vele, akár nélküle, te azért egy egész, és értékes személy vagy. ne az õ nézetei, felfogása alapján itéld meg magad, ne az õ szemével lásd magad. :) Annyira azért ne függj soha senkitõl, hogy bármikor ha vége lenne a kapcsolatnak, ne tudj nélküle mit kezdeni. Egy egészséges magánéleted még kapcsolatban is legyen :)
Barátok, barátnõk, akiknek kiöntheted a szíved? Ilyenkor minél több programot csinálni, emberek közé menni. Megváltoztatni az addigi életformát, mindent kidobni, ami rá emlékeztet. Alaposan végiggondolni, hogy mi történt, mi lehetett a szakítás oka, mit csináltatok rosszul, mi ebbõl a tanulság: vagyis elemezni, mert aközben lehet, hogy kiderül, hogy végül is te jártál jobban azzal, hogy kiszállt. Fel a fejjel! Tarts ki! "Gombház, sej, ha leszakad, egy helyébe ezer is akad!" ;))
Mennyi idõs vagy? mert huszonévesen is másképp tudsz, harminc, negyven évesen is már másképpen kell. Ha van k3dved írj privit, és megpróbálok segíteni Neked:)
Hát szerintem ilyenkor az ember gyorsan elmegy pszichológushoz, mielõtt hülyeséget csinál. Aztán segítséggel rendbe teszi a gondolatait és a lelki világát. Elgondolkodik rajta, hogy ha egészséges, van családja, vannak barátai és elõtte az élet, akkor miért egyetlen emberben akarja megtalálni a boldogságot, miért csak az az egyetlen jó körülötte. Lehet, hogy kicsit ki kellene nyitnod a szemed, hogy más dolgokat is észrevegyél, de ez tudom, hogy idõ.
Most semmit nem segít, (amúgy is közhely)de idõvel könnyebb lesz.addíg is rendkívül nehezen.
A kérdező hozzászólása: másodszor már nem tudok mit felépíteni magamban.. elhagyott igen
Kicsit bõvebb infót megosztanál ? Elhagyott a párod ? ... Írod egyedül hagyott ... El is utazott netán ?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! Megteszem amit tudok!

Mi történik, ha a behűtött ásványvizet pohárba töltve meleg szobában állni hagyod? Mi befolyásolja egy gáz oldhatóságát?  

ocsi, hogy ilyen sokat kérdezek de ha valamire tudtok válaszolni akkor légyszi írjatok!!!!Köszi, fontos lenne...:)

Legjobb válasz: Buborékok jelennek meg a pohárban (ha szénsavmentes akkor O2, ha szénsavas, akkor több buborék, fõleg CO2) A gázok oldhatóságát tehát a hõmérséklet alapvetõen befolyásolja. (Magasabb hõmérsékleten kevésbé oldódnak)

Buborékok jelennek meg a pohárban (ha szénsavmentes akkor O2, ha szénsavas, akkor több buborék, fõleg CO2) A gázok oldhatóságát tehát a hõmérséklet alapvetõen befolyásolja. (Magasabb hõmérsékleten kevésbé oldódnak)
Fizikai oldódásra, azaz nincs kémiai reakció: A gáz folyadék fázisbeli x moltörtje (koncentrációja) arányos p parciális (=részleges) nyomásával: x = KH p Ezt Henry törvénynek nevezzük, KH (H alsó indexben) a Henry állandó. Most volt nemrég egy kérdés: miszerint azért jelennek meg a CO2 gázbuborékok a szénsavas víz kinyitásakor, mert a palack felsõ légterében pCO2 a kinyitás által csökken, azaz a folyadék fázisbeli xCO2 is. A szénsavas vízbõl tehát azért távozik idõvel a teljes CO2 tartalom (egyensúlyokon keresztül), mert a teljes légtérre nézve pCO2=0-nak vehetõ, így xCO2=0 lesz a végállapot a Henry törvény szerint.
Nekem is fontos lenne valami visszajelzés, vagy azt hiszed ez a hobbim, hogy engem le se sz.aró embereknek válaszolgatok...mi?! Elõzõ kérdesed után hálálkodtál, ami erre a kérdésedre már elfogyott te kis t.akony.
Anyukad a pasija macskajat viszi mindenhova?
A kérdező hozzászólása: nem csak a pasit
Nem csak a pasit, hanem a macskát is?
A kérdező hozzászólása: csak a pasit viszi mindenhova
Akkor hol itt a baj? Örülj neki hogy nem egy macskával a hóna alatt jár-kel.
A kérdező hozzászólása: jo de a pasi mar mindennap itt van nalunk es itt is alszik
Az élet rendje, hogy felnõtt embereknek párkapcsolatuk van és egy fedél alatt élnek. Mit takar, hogy a pasi kicsit bolond? Mit csinál? Bánt benneteket? Dolgozik? Otthon van?

Van egy szuka csivavám és az miért van hogy van mikor ki hagy egy napot hogy nem eszik?

Legjobb válasz: amugyis ugy kell csinálni hogy egy nap nem kell adni neki!

amugyis ugy kell csinálni hogy egy nap nem kell adni neki!
Nem lehet, hogy túl van etetve és egyszerûen nem éhes? Ha pl. sokat nasizik napközben, tudod egy kis ez, egy falatka az, akkor jóllakik. Amúgy ne ijedj meg ettõl, a farkasok sem esznek minden nap, és sok kutyagazdi tart minden héten egy-két böjt napot.
Az ilyen kicsi kutyáknál kell a napi étkezés. Adjál neki fele adagot. Mit etetsz?
Ha nem jó minõségû táppal etetsz, akkor válts tápot. (márha azzal etetsz) A hátoldalukon van egy táblázat, ami mutatja hogy mennyit kell adni neki egy nap. Egyébként valószinû, hogy nem éhes vagy kicsit hisztis fajta. Ha nem kezd el rögtön enni vagy csak nyammog a kaján vedd el tõle, majd legközelebbi etetèsnél add oda neki. Hamar rá fog jönni a titok nyitjára, hidd el ha èhes úgy is eszik. A legfontosabb, hogy sose hagyj elõtte ételt. Amikor jóllakott akkor ha marad vedd el és napközbe se legyen elõtte. Igen, sokan tartanak koplaló napot de szerintem nem csivava gazdik.
Én is tartok egy héten két böjt napot. Régen nem tartottam, mert elég izgága volt. Most pedig egyre lustább. Régen is eljártunk napi 2-3 órát sétálni most is megyünk. De most már nem játszik annyit és elkezdett hízni. Úgy hogy betétük a böjt napokat és pont jó kondiban van. Se nem csontos, se nem kövér. Hozzá teszem nem öreg kutyáról van szó áprilisban lesz 6 éves. Akkor kap majd egy nagy cupákot :) De amúgy nem szoktam neki sok nassot sem adni. Nyáron nem is eszik olyan sokat, van hogy ott hagya a tápot.
Válogat. Enyém is eljátszotta néha, hogy megcsináltam neki a kaját és csak szemezett vele. Ha nem eszi meg, vedd el elõle, esetleg egy óra múlva melegítsd meg (! - ha fõtt kaja), add neki oda. Ha megint nem kell, ne hagyd elõtte. Adj neki naponta 2x kis adagot. Amióta az enyém így étkezik, szinte teljesen megszûnt a válogatása, jobb is az emésztése (diétásan kell ennie, úgyhogy külön fontos, hogy meg is egye az adagjait). Hány éves? Az is lehet, hogy valamelyik foga fájdul meg idõnként (mozog, ínygyulladása van, stb). Nézd meg, ha engedi, fogköve van-e. Vagy vidd el dokihoz. A fogazatára nagyon figyelj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Szépen a válaszokat hust szokott enni meg kutyaszáraz tápot meg konzervet a fõtt kajára szoktatás nem nagyon megy nála meg a tésztára való szoktatás

Mi történik az olcsó borral, ha hónapokig állni hagyjuk egy műanyag flakonban?

Mert velem ez történt. Kicsit mintha s?r?bb lenne, erjedt szaga van, de mintha alkohol is lenne benne. Szerintetek még iható?

Legjobb válasz: Ecetesedik. Ilyenkor egyre több ecet és egyre kevesebb alkohol lesz benne. Az ecettartalmától függõen „iható”, bár én akkor se erõltetném magamba az ilyet, ha ütnének. Többszörös finomítással talán még fõzhetõ belõle valamilyen borpárlat, bár azért a kis alkoholért már nem éri meg pocsékolni a tüzelõt.

Ecetesedik. Ilyenkor egyre több ecet és egyre kevesebb alkohol lesz benne. Az ecettartalmától függõen „iható”, bár én akkor se erõltetném magamba az ilyet, ha ütnének. Többszörös finomítással talán még fõzhetõ belõle valamilyen borpárlat, bár azért a kis alkoholért már nem éri meg pocsékolni a tüzelõt.
A kérdező hozzászólása: Hát tényleg nem éri meg, fõleg, hogy elég gagyi bor volt. Köszi a választ!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!