Találatok a következő kifejezésre: Mikor fordulnak a (404 db)

Hasról, hátra mikor fordulnak a babák?

Legjobb válasz: Kb. egy hónappal az után, amikor hátról hasra fordulnak. Az én fiam 4 hónapos korától fordul hasra, két nappal öt hónapos kora elõtt pedig már vissza is sikerült.

Kb. egy hónappal az után, amikor hátról hasra fordulnak. Az én fiam 4 hónapos korától fordul hasra, két nappal öt hónapos kora elõtt pedig már vissza is sikerült.

Mikor fordult a babátok a "jó irányba"? Most vagyok 31 hetes és keresztben fekszik úgy érzem a pocimban illetve néha félkeresztben.

Mivel amúgy vékony típus vagyok egy keményedésnél teljesen kitapintható a drágám. Mikor lesz fejvég? fekvésü?

Legjobb válasz: nekem normálisan volt mindvégig. viszont mikor bent feküdtem a korházban, az egyik kismama épp ikrekkel volt terhes. 40. hét elõtt 2 nappal fordult úgy mindkét fiú, h rendesen tudott szülni.

nekem normálisan volt mindvégig. viszont mikor bent feküdtem a korházban, az egyik kismama épp ikrekkel volt terhes. 40. hét elõtt 2 nappal fordult úgy mindkét fiú, h rendesen tudott szülni.
Szia! Én is mindig úgy éreztem, hogy keresztbe van fordúlva, aztán 32hetes uh meglepödtem, amikor a doki mondta, milyen kis ügyes, mert már befordult!
Nekem 33. héten fordult meg. Addig farfekvéses volt.
A kérdező hozzászólása: Koszi a válaszokat, remélem az én babám is ügyesen befordul majd.
Szia Én is úgy érzem mintha keresztbe lenne de már pár hete a helyén van :)
Ez érdekes. Én is úgy érzem, hogy keresztben van, sokkal "szélesebb" a hasam mint "magas", de a baba már hetek óta a helyén van.Én is vékony vagyok a hasamnál (máshol azért szépen kikerekedtem), és én is 100%-ra venném, hogy keresztben van, de a doki mondta többször, hogy nem.
Nekem azt mondta a dokim, hogy a keresztbe fekvõ babákat a jóslófájások hosszanti irányba szokták terelni. Kérdés, hogy a jó vége kerül-e tõle lefelé? :) Én még csak 28 hetes vagyok, 4 hete még medencevégû volt a kis drágám, de azok alapján, amiket itt olvasok, még van ideje megfordulni, így igyekszem nem aggódni :)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Akkor lehet az én babám is jó helyen van már csak terpeszállásban fekszik? :) )) Amugy napok óta a jobb oldalamon nyomja ki (szerintem) a lábát. Biztos nyújtózkodik. :)
Egy barátnõmnek szülés elõtt 2 héttel fordult meg úgy, hogy elõtte keresztben volt. Minden doki meglepõdött, ezek szerint minden lehetséges :)

Mikor fordul a baba a hang után? Nektek mikor fordult a mondjuk a ti hangotok után? és mindig oda fordult ha szóltatok neki?

Legjobb válasz: A kórházban kapott kiskönyvecske szerint 8 hónaposan KELL a külsõ hang felé fordulni, de már 3 hónaposhoz azt írja, hogy talán tudja, 5 hónaposhoz, hogy valószínûleg tudja. Az én lányomnál 3 hónapos kora után kb. 1 héttel láttam egyértelmûen, hogy odafordul, de nem mindig. Hétfõn volt 4 hónapos és még most is, ha valamiben elmerül, akkor nem mindig fordul a hangra.

A kórházban kapott kiskönyvecske szerint 8 hónaposan KELL a külsõ hang felé fordulni, de már 3 hónaposhoz azt írja, hogy talán tudja, 5 hónaposhoz, hogy valószínûleg tudja. Az én lányomnál 3 hónapos kora után kb. 1 héttel láttam egyértelmûen, hogy odafordul, de nem mindig. Hétfõn volt 4 hónapos és még most is, ha valamiben elmerül, akkor nem mindig fordul a hangra.


Majd ezután. 4-5 hónaposan.
Enyém 5 hós, és hasról hátra már tud :) Nekünk ezután jön a hátról hasra, gondolom pár héten belül. 6 hónapos korukig meg szoktak fordulni a babák mindkét irányba. Az elsõ babámnál így volt: 3 hósan hasról hátra, 5, 5 hósan hátról hasra.
6 hónapos korig ráér :)
6 hónaposan fordult hasról hátra és hátról hasra is.Most 8hónapos és folyamatosan pörög.

Kinek mikor fordult a babája hasáról a hátára? Úgy értem, amikor már rendszeresen történt a dolog.

Legjobb válasz: 5 hónapos korától már rendszeresen. Egyébként 4,5 hónaposan kezdte.

5 hónapos korától már rendszeresen. Egyébként 4, 5 hónaposan kezdte.
még nem rendszeres, 3 napja csinálja naponta egyszer. 3 és fél hónapos.
5 hónaposan és 10 naposan, 4 hónaposan már forgott hátrol hasra, de mivel nem szeret hason nem igen eroltette a dolgot, de amint eloszor megfordult hasrol hatra azota egyfolytaban gyakorol
A lányom 7 hónaposan kezdett forogni (oda-vissza), addig csak néha-néha véletlenül fordult át. A fiam 2 hónaposan fordult át hasról hátra elõször, 2, 5 hónapos korától rendszeresen csinálta. 4 hónaposan forgott visszafelé is.
de most komolyan, válaszoltam a kérdésre, ne hogy már baj legyen, hogy kisfiam, gyorsabban csinál mindet mint ahogy a könyvben van..
most miért lettem lepontozva???
2 és fél hónaposan (lány).
Mikor már rendszeres volt? 1. lányom 3 hónaposan, 4 hónaposan forgott. 2. lányomnál majdnem 8 hónapos volt, amikor elõször átfordult fordult.(kimaradt a forgás és a kúszás) 3. lányom csak 5 hónaposan fordult meg elõször, 6 hónapos korától rendszeresen, 7 hónapos volt amikor rájött, hogy vissza is tud fordulni, pár nappal a "felfedezése" után kezdett forogni.
5 hetesen elõször...aztán párszor csinálta csak...4 hósan hátról hasra, azóta hasról hátra is többet forog.
6 hónaposan sikerült elõször, majd utána 8 hónapos korától lett rendszeres.Nagyon lusti baba, kúszni-mászni 11 hónaposan kezdett aktívan majd ekkor is kapaszkodott fel.
4 hónaposan hasáról hátra, ez azóta rendszeres. Most 5, 5 hónapos, de hátról hasra még nem megy.
5, 5 hónapos, még mindig semmi forgás.
5 hetesen elõször, 2, 5 hónapos korától rendszeresen
Barátnõm babája is megfordult kb. kétszer 6 hetesen, na erre mondta neki a doki, hogy ez még véletlenül sem tudatos, szóval ezt még konkrét forgásnak nem lehet nevezni. Nem is csinálta utána csak 5 hónaposan!
5 hónaposan
Nekem hátáról a hasára fordult 3 hónapos korában, majd 2 hét múlva hasáról a hátára. Utóbbi csak kétszer sikerült idáig (most 4 hónapos 1 hetes), viszont ha hanyatt rakom abban a pillanatban fordul a hasára. Nem szeret hanyatt feküdni. Ezért nem tudom már mózeskosárban sétáltatni, fel kellett rakni a hordozót.
4 hónaposan hátról hasra és kb 2 hét múlva vissza.
hasról hátra 5 hetesen elõször, vissza 4 hónaposan
4 hónaposan hasról hátra, de nem csinálta sokszor. 5 hónaposan hátról hasra, és utána elkezdett pár napon belül "pörögni-forogni". Ilyenkor már napi szinten sokat forgott, de 4 hónaposan még csak néha-néha fordult át.
3 hónaposan ha hason volt simán vissza lendült, azt hiszem ez nem volt tudatos még akkor! :) Hátáról a hasára most 7 hónaposan, tudom késõ de a lényeg, hogy megy :)
Hátról hasra 7 (!!!) hónaposan. (fél évesen már mászott, szóval elõbb mászott mint forgott). Hasról hátra meg egyáltalán nem fordult meg, mert 5 hónaposan felnyomta magát négykézlábra, 6 hónaposan meg mászott.
4 hósan hátról hasra, vissza csak 6 hósan.
5 hónaposan csinálta mindkettõt. Elõbb hátról hasra, majd néhány nap múlva vissza.

Mikor fordulnak a babák hasról hátra?

Legjobb válasz: Egyéni nagyon - van aki, már 2 és fél hónaposan forog (az elsö gyerekem) és van, aki csak 6-7 hónaposan (az utolsó gyerek), mindkettö teljesen rendben volt az orvosok szerint is, csak az egyik mozgékonyabb volt, a másik meg "lustább". Ez a különbség a mai napig is megvan, az egyik izgága, örökmozgó, a másik megfontolt, kényelmes tipus.

Egyéni nagyon - van aki, már 2 és fél hónaposan forog (az elsö gyerekem) és van, aki csak 6-7 hónaposan (az utolsó gyerek), mindkettö teljesen rendben volt az orvosok szerint is, csak az egyik mozgékonyabb volt, a másik meg "lustább". Ez a különbség a mai napig is megvan, az egyik izgága, örökmozgó, a másik megfontolt, kényelmes tipus.
4 hónapos kora körül fordult át a kisfiam, rá egy hétre pedig hátról hasra is.
Itt rendszeresen olvasok 2-3 hónaposan forgó babákról, de az ismeretségi körömben 4-5 hónap az átlag, a 6 sem ritka. Az én fiam egy hét híján öt hónapos volt.
Barátnõm kisfia 8, 5 hónapos volt, amikor elkezdett forogni. Semmi gond nem volt vele, csak lustaság volt. Minden más mozgást is kicsit késõbb kezdett. Most 3 éves minden rendben vele.
Az én kislányom 2, 5hónaposan hasára fordult, csinálta egy hétig utána viszont több mint 1 hónapig semmi.Kb 4 hónapos volt hogy elkezdte mindennap csinálni, a hátára viszont kb 2 hete fordul vissza, de még mindig nem olyan sürün.Jövõ héten lesz 6 hónapos.Minden babánál más.
Baratnom kislanya tegnap fordult eloszor hasrol hatra de vissza meg nem tud. 2 nap mulva lesz 4 honapos. Az en kisfiam majdnem 5 honapos volt amikor elkezdte. Eloszor hasrol hatra (mert utalt hason lenni) aztan egy het mulva mar ment visszafele is.

Honnan lehet tudni hogy a baba mikor fordulbe a szülöcsatornába?

31 hetes ikres kismama.

Legjobb válasz: Lejebb száll a pocak, máshol kezd el nyomni mint eddig. Leginkább a medencebemenetnél. ikrekkel én úgy tudom, sûrûbben kell dokit látogatni, mert már lassan mindnórásnak számítasz(32-34héttõl). Szerinetm fogod érezni és a doki is fog szólni ha változás van.

Lejebb száll a pocak, máshol kezd el nyomni mint eddig. Leginkább a medencebemenetnél. ikrekkel én úgy tudom, sûrûbben kell dokit látogatni, mert már lassan mindnórásnak számítasz(32-34héttõl). Szerinetm fogod érezni és a doki is fog szólni ha változás van.

Mikorra kellene, hogy megforduljon? Szóval mi számít lustaságnak, és mi kezelendő problémának? Későn forduló babák anyukái, mikor fordult meg a csöppségetek?

Legjobb válasz: Szia! Az én babóm 3 hós volt amikor hasra fordult. Nagyon örültem, hogy milyen ügyes. Hasról hátra nem bírt. Már olyan ideges voltam, hogy biztos v.mi baja van, de a gy.orvos azt mondta, hogy csak lusta. 8 hós volt mikor végre sikerült neki, azóta viszont egyfolytában forog. Ne aggódj! (Tudom könnyû mondani.)

Szia! Az én babóm 3 hós volt amikor hasra fordult. Nagyon örültem, hogy milyen ügyes. Hasról hátra nem bírt. Már olyan ideges voltam, hogy biztos v.mi baja van, de a gy.orvos azt mondta, hogy csak lusta. 8 hós volt mikor végre sikerült neki, azóta viszont egyfolytában forog. Ne aggódj! (Tudom könnyû mondani.)
Szia! Sztm ne izgulj, az én kislányom most 5 hósan fordult meg hasról hátra, hátról hasra még nem forog, csak õ is kicsavarodik :) Anyukám megnézte a kiskönyvemet, én 8 hónaposan fordultam meg elõször, és teljesen egészséges, normális felnõtt vagyok, semmilyen visszamaradottságom nincs. Majd megfordul, ha jónak látja, ne izgulj!! Boldog babázást! 5 hós kislány anyukája
6 hós volt a fiam, amikor megfordult hátáról a hasára.Aztán eltel még majd 1 hónap, amikor forogni kezdett.Lassan 10 hós lesz, négykézláb már áll, himbálja is magát, de még nem mászik, ülni is szépen tud, de még magától nem ül fel.Mégis makk egészséges kisfickó.Szval nyugi.
A kérdező hozzászólása: 6 hónapos, teljesen oldalra sem fordul. Csak úgy kicsavarodik kicsit. Még soha nem fordult meg.
A kérdező hozzászólása: Az orvos mondott valamit ami szerintem nem igaz: levezette, hogy a mozgások egymásból következnek(eddig ok), aztán addig jutott, hogy késõbb fog írni. ?????
2. vagyok Ez sztm baromság, mondom én 8 hósan fordultam meg, és mivel anyukám tanítónõ már 5 évesen írtam, olvastam, tehát nincs összefüggés a 2 közt.
mi 6 hósak vagyunk, most kezd megfordulni, de nagyon ritkán, oldalra fordulás nálunk is ilyen kitekeredéses van, meg olyan taktikával történik, hogy megfogja a lábát, és úgy dõl el oldalra:-) mi izomtónus probléma miatt járunk már 3 hónapja Dévényre, én igazából erre fogom, hogy eddig nem nagyon igyekezett semmit csinálni. Sokat segített nálunk a mozgásában ez a gyógytorna. Esetleg kérdezz rá az orvosnál, hogy nem gondolja-e , hogy meg kellene nézetni szakemberrel. Nem megijeszteni akarlak persze, csak egy ötlet. Ettõl a gyerkõc nem beteg, csak lehet, hogy van egy olyan izom, ami kicsit fáj neki, és ezért nem akar fordulni. ezt te nem feltétlenül veszed észre. Aztán az is lehet, hogy két nap múlva pördül fordul, szóval ne aggódj rajta:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, lenyugszom, csak friss az élmény (az orvossal).:)
:-) Jo ertelmes dokid lehet. en is ezt az o teroriajat hulyesegnek tartom. Nagyon vicces kulonben. Az en 4 honapos kislanyom is amilyen eleven es eros volt az elso heteiben, olyan lusta lett most. O se nez ki ugy hogy erdekelne ot a forgas. De allni viszont allna egesz nap. Neha a babak ki is hagynak dolgokat. Lehet hogy hamarabb fog futni mint forogni...

Akinek későn fordult hasra a babája (6 hónapnál később), mikor fordult? Többi dolgot is később csinálta?

Legjobb válasz: Nekem semmit nem csinált 6 hónapos koráig teljesen két ségbe estem, majd 6 hónap 1 hétnél meg fordult oda is visza is egy napon, fel nyomta magát négy kézlábra és nem kuszot elõre de oldalra igen ezt mond egy nap :) Teljesen be hozta egy nap alat azota meg lessem minden mozdulatát mert egy pilanat és ott van ahol nem kéne :)

Nekem semmit nem csinált 6 hónapos koráig teljesen két ségbe estem, majd 6 hónap 1 hétnél meg fordult oda is visza is egy napon, fel nyomta magát négy kézlábra és nem kuszot elõre de oldalra igen ezt mond egy nap :) Teljesen be hozta egy nap alat azota meg lessem minden mozdulatát mert egy pilanat és ott van ahol nem kéne :)
A kérdező hozzászólása: Kislányom jövõ szombaton 7 hós lesz. Amgy szeret hason, tolat, forog maga körül, stb., csak nem fordul meg.
A kérdező hozzászólása: Nagyon ügyes, ha egy nap alatt bepótolt mindent:)
Ne aggódj, nálunk deto ugyanez a helyzet van. Hasról hátra megy neki, de hátról hasra nem:S Mi ma vagyunk 7 hónaposak!
fiam majdnem 6, 5 hósan fordult hátról hasra, egybõl 10-10-szer mindkét oldalra, most 7, 5 hónapos, de azóta se egy krokodil.kúszni még nem kúszik, látta 3 petõs, dévényeshez jártunk, semmi neurológiai baja, csak nyugalom anyukák, türelem!:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!