Találatok a következő kifejezésre: Mikor fogok kapni, (220 db)

Mit fogok kapni? 22 éves vagyok, még nem dolgoztam bejelentve, most várom első babámat, fogok e kapni támogatást szülés után?

Legjobb válasz: gyest fogsz kapni, mert az alanyi jogon jár, meg a baba családi pótlékot....ill. egyszeri valami 60 -ezret, ha eljársz a tanácsadásra....GYED és TGYÁS akkor járt volna, ha bejelentve dolgozol

gyest fogsz kapni, mert az alanyi jogon jár, meg a baba családi pótlékot....ill. egyszeri valami 60 -ezret, ha eljársz a tanácsadásra....GYED és TGYÁS akkor járt volna, ha bejelentve dolgozol
A kérdező hozzászólása: köszi

Gondolkodtók már azon, hogy mit fog kapni 3-4 éves kisfiatók karácsonyra?

Legjobb válasz: Nekem csak másfél éves a kisfiam, de ha nem baj, válaszolok. Lego Duplot fog kapni. Van már neki, de abból sosem elég :) De azt is tudom, hogy 3 évesen mit kap majd :DD LÜK-öt.

Nekem csak másfél éves a kisfiam, de ha nem baj, válaszolok. Lego Duplot fog kapni. Van már neki, de abból sosem elég :) De azt is tudom, hogy 3 évesen mit kap majd :DD LÜK-öt.
tavaly karácsonykor 3, 5 volt, toronydarut kapott. idén hot wheels pályára fáj a foga, v hókotró a pedálos traktorhoz? hát majd kiderül
Jövõhét kedden lesz a 3. szülinapja, még arra sem tudjuk, hogy mit kapjon, nem hogy karácsonyra. :D
3. vagyok. Autópályán már tavaly is gondolkodtunk, ha vennék, mindenképp wader autópályát vennék neki (na, lehet, hogy azt kap karácsonyra...:D)
nekem novemberben lesz 3 éves, utána karácsony.egyikre orvosi táskát kap, mert mostanában állandóan doktorosdit játszik, másikra meg kukásautót, mert az a nagy álma.
persze, már készíti a listát:-) Ami most a menõ dolog nála: gyereklaptop, kukásautó (olyan aminek nyílik az ajtaja, emeli a kukát stb, tehát nem a 100 Ft-os boltban lévõ), illetve szeretne még verdás autókat kapni. Most ezeket kéri. De persze mindég bõvül a lista ha éppen meglát valami új és neki tetszõ dolgot. Én úgy szoktam, hogy a várva várt kívánságokat szét szoktuk osztani a családban. Valaki csak azt veszi, van aki tesz hozzá. Mi még nem tudjuk, hogy melyiket vesszük. De tõlünk ruhát is kap majd. Anyukámék már lestoppolták a verdás autókat:-)
én feltétlenül szeretnék neki venni egy xilofont, de nem tudom, lehet-e még egyáltalán kapni. Jól jönne egy kis ritmusgyakorlat neki:) Ezen kívül Chuggington vonat-szettben, illetve a soha nem elég lego duploban és kukásautóban gondolkodok. Vennék neki buszt vagy villamost is, mert kisautója van, változatosabbá tenném a jármûparkot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Hát az egyik álmát már én is megvettem neki ami a kukásautó. Bruder márkájut vettem remélem tetszeni fog neki.Már a könyveket is megrendeltem.Még a doktor táskán gondolkodok, mert volt egy de az már rég tönkrement.Most egy kicsit komolyabbat gondoltam neki.Kap legot igaz nem duplot hanem mi 4 éves kortól való.Szeretne még õ is lánctalpas dozert, nem tudom de ezek a fiúk nagyon egyhúron pendülnek.Nekünk is nagyon sok autónk van, de azokkal szeret játszani.Társast most nem fog kapni szerintem mert van neki legalább 8 fajta de eddig még igazán egy sem érdekli.Thomasos , Bogyo és Baboca, Málhás csacsi, stb.Nem tudom mit fog kapni a nagyszülöktöl, mert hát ugye azt is nekem kell megvenni.
babaházat fog kapni a fiúnk

Mit fogok kapni? Kislányom szeptember 15-én tölti be a 2-évet

Szeptemberben még gyed-et fogok kapni vagy már részarányosan gyed-et és gyes-t.

Legjobb válasz: Részarányosan fogod kapni a gyed-et és gyes-t. Gyes-t már igényelted? Mert ha nem minél elõbb add már be az igényedet.

Részarányosan fogod kapni a gyed-et és gyes-t. Gyes-t már igényelted? Mert ha nem minél elõbb add már be az igényedet.
A kérdező hozzászólása: Igen már igényeltem Augusztus 7-én adtam postára!Köszönöm szépen a válaszodat!


2013. 04.10-re vagyok kiírva a babámmal.2013. 01.25-én lesz 2 éves a kisfiam.2 éves kora után gyes-t fogok kapni a mostani gyed helyett.2013. 04.10. től mit fogok kapni? Marad a gyes? Vagy a picikére is gyed-et kapok?

Legjobb válasz: A fiad 2. szülinapjától elmész táppénzre, ha megszületik a pici, akkor pedig újra igényled a tgyást, majd ha az lejárt, akkor a gyedet.

A fiad 2. szülinapjától elmész táppénzre, ha megszületik a pici, akkor pedig újra igényled a tgyást, majd ha az lejárt, akkor a gyedet.
én is ebben a cipõben járok lassan, ha összejön a tesó, és úgy teszek majd, ahogy az elsõ válaszoló írta.
Nekem kb. 2 hét lesz a gyerekek között, szeptember legelejére várjuk a kistesót, a kislányom holnap lesz 2 éves. A köztes idõre az eddig felgyülemlett szabimból használok fel, de 4 héttel a szülés elõtt már meg lehet kezdeni a tgyás-t is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Nagy bajban vagyok! A történet az h cigiztem:Snem kellet volna 1000-szer megbántam már, elmondták anyukámnak. és amikor üdítöt hoztam megállított és azt mondta még otthon beszélgetünk! Mire számítsak? Mit fogok kapni? Vagy mi fog történni?

Legjobb válasz: Ez anyukádtó lfügg, hoyg mi fog történni. Szerintem mond meg neki õszintén, hogy csak kipróbáltad és egyszeri alkalom volt. Meséld el, hoyg mit éreztél közbe stb. Ha kérdez valamit (kikkel voltál, hol szívtad stb.) akkor ne bunkón, flegmán válaszolj, hanem normális hangnembe. Szerintem nem lesz nagy gáz, mert a kipróbálás nem bûn. Ha 15-17éves vagy akkor lehet, hogy nem is fog leszúrni, bár ez attól is függ, hoyg hány éves vagy.

Ez anyukádtó lfügg, hoyg mi fog történni. Szerintem mond meg neki õszintén, hogy csak kipróbáltad és egyszeri alkalom volt. Meséld el, hoyg mit éreztél közbe stb. Ha kérdez valamit (kikkel voltál, hol szívtad stb.) akkor ne bunkón, flegmán válaszolj, hanem normális hangnembe. Szerintem nem lesz nagy gáz, mert a kipróbálás nem bûn. Ha 15-17éves vagy akkor lehet, hogy nem is fog leszúrni, bár ez attól is függ, hoyg hány éves vagy.
Az a baj ezzel a gámos üggyel, hogy az anyja nem fogja beismerni, h megverte (jaj, nekiment a szekrénynek, stb. kifogások jönnek ezerrel), a lánynak senki nem fog hinni - jó esetben talán..., és ha hazamegy, még jobban kikap. De azért nagyon durva, hogy így megvert. Idióta ez, vagy mi? Ja, és õszintén mondd el neki, mi volt, hogy volt, milyen volt. Nekem mondjuk nem jött rá apa, bár f.stam rendesen, h mi lesz, ha igen. :)
Nem tudom, ez nagyon sok mindentõl függ, nem ismerem, hogy õ milyen lelki alkatú. Ha félsz hazamenni, esetleg elmehetsz egy rokonodhoz vagy tanárhoz (ha van olyan, akiben meg lehet bízni), egy napot ott maradhatnál, hétfõ reggel meg be lehetne jelenteni a gyámhatóságon ezeket az öklözõs-vérzõs dolgokat. Valószínûleg csak figyelmeztetik õt elsõ lépésben, talán ez elég lesz. De igazából ilyenkor már nagy a baj, ha idáig megy az erõszak a családban. Van valaki felnõtt, akivel ezekrõl beszélgetni tudsz?
Elõzõnek igaza van. 13 éves vagy, fogsz még hibázni nem egyszer, és meg is fogod kapni érte az anyai dorgálást, de csak ki kell bírni, ez így helyes. Ja, és azért gondolkozz el azon, hogy mit fog mondani anyukád, gondolom a legjobbat akarja majd neked.:)
Mondd, hogy kipróbáltad és hogy nem fogsz többet szívni.Nemtudni, hogy mit fog mondani.
Anyukád pofozott meg ennyire? Ha igen az nagyon durva dolog! Büöntessen meg másképp, de beverni az orrodat nem szabad.
Számomra is érdekes már egy kicsit a történet. De nem tudom, sok ilyen van és remélem, hogy ez a lány/fiú csak unatkozik, de ez nagyon nem vicces , mert sok gyereket bántalmaznak otthon és itt a sok jószívû ember meg otthon aggódik idegen kölyök miatt meg prbál segíteni miközben csak szívtják és otthon röhög, ettõl megy el az emebr kedve. Ha pedig igaz akkor kérj segítséget az említett telefonszámon. És miért vert meg annyira anyukád, hogy vérzett az orrod és bedagadt a szemed??Nem csináltál semmit?Vagy mit csináltál, hogy elvert?
En nem mondom, hogy kamu csak azt nem ertem, hogyha tudod, hogy ilyen kovetkezmenyei lehetnek a dolgoknak akkor egyaltalan, hogyan jutott eszedbe ragyujtani. Tenleg nem kotekedesbol irom, csak en meg a cigi kozelebe sem mertem volna menni ha tudom mi var otthon ram ha kiderul. :( Remelem nem volt nagy gond es ha bantalmaznak akkor kerj segitseget. Addigis ne csinalj semmi olyat amiert tudod, hogy otthon gaz lesz.
Én elhiszem hogy a kérdés nem kamu. Mert bízok az emberekbe fõleg a gyerekekben és hiszek benne hogy nem szórakoznának egy ilyen komoly dologgal. Ugye kérdezõ jól gondolom. Azt hogy mit tehetsz már le írtuk. Sokan túl sokan élnek így de hiszen te is tudod mert benne vagy és nem kell leírnom hogy milyen az ha az ember retteg, és azt kívánja bárcsak vége lenne hogy ne fájjon annyira. Nagyon sok gyerek szenved így ami nem természetes, és éppen ezért ilyennel senki nem viccelne. Igaz kedves kérdezõ?
A kérdező hozzászólása: akkor ne hidjétek el ha nektek ez a jó h kamu akkor kamu..nem muszály elhinni nem veltek csinálják..
A kérdező hozzászólása: ne hajoltam bele meg semmi.azt mondta anya azon a napon hogy nem tudja mérlegelni miet üt...pár válasszal elõrébb leirtam hogy rámfogtak egy dolgot.és azért kaptam ki.amúgy utolsó kérlek adj rá választ mért lenne kamu?
Csak szerintem van ennek egy kicsit kamu szaga? :O
végigolvastam az egész 3-4 oldalt és eleinte még elhittem de már én is kételkedek ebben a kis sztoriban.. KAMU EZ SZERINTEM..
A kérdező hozzászólása: utolsó két válaszadó nagyon kedvesek vagytok:) utolsó elõtti igen teljesen jól mondod:) nem kaptam ki mintha megjavultak volna:) csak ne keveredjek bele semmibe és legyek jó ezt mondták:) nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszát rátok mindíg számithatok:)
Kik mondták??? Eddig csak anyukádról volt szó, nem? Ez már szánalmas...
A kérdező hozzászólása: legutolsó:te most tényleg neharagudj hülye vagy? akkor most elmondom:azért kaptam ki akkor mert mások rám fogtak valamit érted?MÁSOK MIATT KAPTAM! most már érted?
mond azt hogy csak kipróbáltad és nem fogg többé elõfordulni amugy az anyukád 1-2 napig pipa lesz de nem fogja leharapi a fejed leordít, túléled engedd el a füled mellet
"csak ne keveredjek bele semmibe és legyek jó ezt mondták" Kik mondták ezt?Nem cigizni kéne, hanem nyelvtant tanulni....
A kérdező hozzászólása: anyukámék.nem hiszem el hogy akármennyi kérdést olvasok mindeggyiknél legalább egyszer felhozzák a nyelvtant mit irtam ennyire rosszul, kijavithatatlanul?-.-"hogy nem lehet kibírni kötekedés nélkül...
Most akkor mi lett a cigi miatt?? Kikaptál??
Minek kell kiemelni a kérdést, mit vársz még, mit írjunk ide?
Az én lányom is 13 éves, így eléggé elgondolkodtatott az egész komment-válasz történet. Hozott már õ is ki a sodromból úgy, hogy bizony elcsattant pár pofon. Szem feldagadás meg ilyesmi azért nem volt! :) Ismerem milyen a "hirtelenharag", mikor pár mp-re elborul az elme és csak a düh marad. Abban az esetben ha rendszeres a verés vagy ha nem rendszeres de mindig ekkora testi sértésû, akkor segítséghez kell fordulni. De ebben az esetben a kommnetekbõl úgy érzem, hogy nem errõl van szó, mintha itt az anya különösen brutálisnak lenne beállítva (fel is akaszt stb...) és a kislány ártatlan áldozatnak. A stílusból, helyesírásból, szövegezésbõl és a tettekbõl ítélve nem az osztály mintagyereke a kérdezõ, sõt. (!!!!!!) Van a lányomnak is olyan osztálytársa aki nagyon kemény dolgokat hazudozik, a legrosszabbak közé tartozik, bár a cigit biztosan nem próbálta ki, sajnos a lányom alsóban barátnõje volt, így volt "szerencsém" megismerni közelebbrõl. Csak most 6. osztályban "romlott el" a kislány. Mindezzel csupán azt szerettem volna leírni, hogy nem tudjuk mi az igazság, mi történt és nem ismerjük az anyát sem.
El jön érted a Berényi Miki. XD
Meg könnyen elõfordulhat, hogy csak meglegyinteni akart, te meg befordultál, vagy rosszul mozdultál vagy neki szaladt meg a keze és véletlen volt, azért ez így kevés info nem kell rögtön ítélkezni, hogy milyen anyja van. Sok kamaszt láttam már, aki vagy eltúlozta a dolgokat vagy hazudozott össze-vissza. Én azért nem ítélkeznék, csak ha minden részletet tudok.
Sok sikert kívánok Neked, én is vert gyerek voltam. Remélem sikerül megoldást találni, nagyon bele tud ivódni a félelem az ember lelkébe. Az egyik ilyen telefonvonalat én is kerestem régebben egyszer, igaz, nem a magam ügyében, hanem egy más gyerek miatt. Nem kell félni tõlük, kedvesek, és nem is kérdezik, ki vagy, csak ha Te direkt akarod.
De mikor vérzett az orrod/meg mokkás lett a szemed akkor azt miért kaptad?Mert nem hiszem, hogy csak úgy "poénból" vertek volna el... Amúgy meg a kék számról nem fogják megtudni a szüleid, hogy beszéltél velük akkor már hamarabb tudnák meg azt, hogy ezen az oldalon írkálsz..
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.:) hát kibirni nem tudom hogy fogom...mert már rámkentek egy ilyet az orrom vérzett a szemem meg feldagatt úgy kikaptam..igen nagyon jó anya!hálát adok a jó Istennek hogy ilyen anyát kaptam!:) tényleg ki kell birnom?:S
A kérdező hozzászólása: igen anya volt utánna meg a szét fagyott üdítõs dobozt tettem a szememhez meg az orromhoz...:S
Ez az amit nem tudok, de szerintem az anya nem meri majd még jobban megverni a gyermekét, mert végsõ esetben valaki a saját akaratára is elvehet (vagy más rokonhoz helyezhet) a gyámhatóság, ha ezt maga a gyermek kéri, szóval szerintem még csak nem is kell, hogy bizonyítva legyen. Legalábbis én így képzelem, de én ezt nem tudom, csak kevéssé folytam még be ilyen dolgokba. A fent olvasható címekre írtam egyszer, ott azt a választ kaptam, hogy a gyámhatóság minden esetben megkérdezi a gyerek véleményét is, és az õ szava eléggé döntõ jelentõségû. Igazából ez attól is függ, hogy Te mennyire tudod elmondani merni, hogy mi történt, és mennyire visel meg Téged lelkileg, ha mondjuk a véleményedet kérdezik, vagy dönteni kell.
Én is 13 éves vagyok, de amikor anya megtudta, hogy cigiztem 2-szer, akkor csak annyit mondott, hogy oké. Pedig normális család vagyunk, anya ügyvéd, apa orvos, szóval azt hittem, hogy ki lesznek bukva.... De nem. Ha anyukád így megvert akkor menj a gyámügyhöz vagy a rendõrségre, ott /vagy kórházba/ lefényképezik a sérüléseket, zúzódásokat és anyukád ellen eljárás fog indulni valószínûleg.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.mivel irták hez nem cask így meg h bemek és vigenek el gondolkodnom kell még rajta.utolsónagyon gyors haragú hát verni?alkalmanként csak amikor csinálok valamit de akkor nagyon nagyon.:(már rendesen félek tõle:S
Istenem mikor ilyet olvasok mindig megáll bennem az ütõ. Egy gyereket sose lenne szabad bántani. Megbüntetni leszidni igen de de verni? Probálj meg úgy viselkedni hogy ne adj neki okot erre, bár aki képes ilyet tenni nem hiszem hogy sok ok kell neki. Ha megint elõfordul kérj segítséget valakitõl. Tanártól gyámügyestõl rokontol baráttól bárkitõl. Remélem sikerül megoldani valahogy a helyzetett.
A kérdező hozzászólása: köszönöm az utolsó kettõ választ is:) most alszanak de ha felkelnek nem tudom milesz:S nagyon félek hogy kikapok és az orrom megint fájni fog vérezni, emg a szemem:( és amikor ugy megvert anya hogy vérzett az orrom meg fel dagadt a szemem nem is foglalkozott velem csak ült.
Ha meg fõvárosi vagy, akkor nem a város, hanem a kerület neve alapján kell keresni, mert minden fõvárosi kerületnek saját gyámhivatala van, vidéken meg minden városnak. De igazából kicsit zegzugos ezeken a hivatalos honlapokon keresgélni, ezért lehet hogy egyszerûbb, ha elõször a Kékvonalon meg a Krízistelefonon kérdezed meg a témát, mert ezt a két vonalat direkt gyerekek számára csinálták.
A kérdező hozzászólása: köszönöm utolsó:) a többi válaszodat is.csak sajnos ha felhívom valameik vonalat és ezt megtudja anyu lehet fel is akaszt.:)
A Krízistelefon az ingyen van, azért azt tulajdonképpen az utcáról is fel tudod hívni, még akkor is, ha nincs Nálad egy fillér se. Kártyás fülke és bedobós fülke is jó, mert ez ugyanúgy ingyenes szám, mint a rendõrség http://www.krizistelefon.hu/index2.html arra a számra gondolok, ami ott legalul van az oldalon. Ha most le tudsz menni, akkor bármilyen fülkében ingyen beszélhetsz.
nem kell a nevedet megmondani, meg bemutatkozni se kell, ez direkt ilyen névtelen. Az utcai fülkérõl meg úgysem jön rá senki utólag, hogy Te onnan telefonáltál
Ha esetleg nem sikerülne, azt hiszen a Kék Vonal is ingyenes http://www.kek-vonal.hu/gytel/bantanak.php (ott szám felül, az is nyolcvanas) szóval azt is lehet ingyen utcai fülkébõl, névtelenül hívni
gratulálok anyádnak, hogy egy szál cigiér szétcsapta az arcod.... :S
Azért nem normális hogy így elvernek, de az se normális, ha egyszer tudod ilyen akkor miért húzod ki a gyufát? Te sem vagy szentéletû azért, de oké elismerem, azért amit anyukád csinál nem áll arányban a dolgokkal, bár én nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy így megütne, de biztos, ha te mondod...
A kérdező hozzászólása: legutolsó:hát látod..:( felfogom hívni a kék vonalat vagy a krízis telefont de félek elmondani h mik történnek.elmegyek itthonról vagy nem is tudom mit csináljak már:'(:'(
A kérdező hozzászólása: szted utolsó mondanám?? kajak vérzett az orrom meg egy nagy mokka lett a szemem alatt..:)
A kérdező hozzászólása: 13 éves vagyok:S:S

Most így mit fogok kapni? Kb 5éve nincs bejelentett munkám, de babát várok milyen pénzt fogok így kapni? Tb fízetem magam után.

Legjobb válasz: Ha a TB fizetés alatt a havi 4.500,- Ft fizetését érted, akkor az csak egészségügyi ellátásra jogosít, másra nem. Csak az alanyi jogon járó juttatásokra (egyszeri anyasági támogatás, gyes, családi pótlék) leszel jogosult.

Ha a TB fizetés alatt a havi 4.500, - Ft fizetését érted, akkor az csak egészségügyi ellátásra jogosít, másra nem. Csak az alanyi jogon járó juttatásokra (egyszeri anyasági támogatás, gyes, családi pótlék) leszel jogosult.
Én is így vagyok, csak a gyes, az egyszeri anyasági, és a családi pótlék jár. 2.: nem tudom, miért kell ilyen ellenségesen válaszolni.... Nem mindenki úgy született, hogy tudja a hatályos szociális szabályozást!
gyest. Mi mást kellene?
A kérdező hozzászólása: 17.26.Nagyon kedves vagy, hogy válszolsz de nem kell ellenségesnek lenni dolgoztam idáig csak sajnos nem jelentettek be!!!!Az, hogy meg kérdeztem nem hiszem, hogy flegmáskodni kéne, örülj, hogy te mindent tudsz!!!!!!

A baba 1 éves kora után én visszamegyek dolgozni apa marad itthon. Mit fogunk kapni gyest vagy gyedet?

A páromnak is folyamatos volt eddig a munkaviszonya, én teljes állásban dolgozok.

Legjobb válasz: Természetesen GYED-et. A párod ugyanúgy jogosult rá a gyermek 2 éves koráig, ha megvan a kellõ biztosítási ideje, mint te. Ha a baba 2 éves kora után is otthon marad a párod, akkor pedig GYEST fog kapni 3 éves korig.

Természetesen GYED-et. A párod ugyanúgy jogosult rá a gyermek 2 éves koráig, ha megvan a kellõ biztosítási ideje, mint te. Ha a baba 2 éves kora után is otthon marad a párod, akkor pedig GYEST fog kapni 3 éves korig.
A kérdező hozzászólása: köszi, én keresek többet ezért kell visszamennem de bölcsibe adni nem akarom
Nem kell magyarázkodnod, tedd úgy, ahogy nektek a legjobb. És ha meg tudjátok oldani, anyagilag nektek is és a babának is így a legjobb, hogy még otthon maradhat. Lehet, hogy most mi is ezt a megoldást fogjuk választani, mert nálunk is ez a szitu ( elsõ voltam )
Nehéz az anyukának, de nagyon jó lehet az apukának, hiszen nagyon erõs kapcsolat alakulhat ki a gyermekével. Ez az apának is nagyon fontos és jó lehet. :) Szóval szerintem sokkal jobb, mint a bölcsi..ahol úgyis csak a fertõzéseket szedné össze szegény baba eleinte.:(
A kérdező hozzászólása: igen apa már nagyon várja hogy itthon lehessen nem leszek nagyon idöhöz kötve ezért sokat leszünk hármasban

Csapos koronát vagy mit fogok kapni. MEnnyire fájdalmas a beavatkozás?

Legjobb válasz: Ez egy hosszú beavatkozás. Elõször kiszedik a fogad koronáját, és csak a gyökér marad benn. Aztán a gyökérbe építenek egy ún. csapot, amire majd a koronát húzzák. Erre azért lehet szükség, mert nem maradt annyi ép szövet a fogad koronarészében, hogy "megtartson" egy koronát, nem lenne azt mire tenni. Nem egy alkalmas a dolog, és egyes részei nem is túl kellemesek, de kibírható, nem kirívóan kellemetlen.

Ez egy hosszú beavatkozás. Elõször kiszedik a fogad koronáját, és csak a gyökér marad benn. Aztán a gyökérbe építenek egy ún. csapot, amire majd a koronát húzzák. Erre azért lehet szükség, mert nem maradt annyi ép szövet a fogad koronarészében, hogy "megtartson" egy koronát, nem lenne azt mire tenni. Nem egy alkalmas a dolog, és egyes részei nem is túl kellemesek, de kibírható, nem kirívóan kellemetlen.
A kérdező hozzászólása: hát tõbõl letört a fogam(felsõ bal kettes) csak egy kis csonk van meg, azt is leszedi? Amúgy gyökérkezelt fog volt, még anno
És a fogorvos tud róla, hogy gyökérkezelt? Szükséges lenne egy fogröntgen (ún. szárnyas felvétel), hogy el lehessen dönteni, a gyökér alkalmas-e egyáltalán a csap betételére!
A kérdező hozzászólása: tudja, mondtam neki, azt mondta nem lesz baj.
Reméljük, igaza lesz, azért egy rtg nem ártott volna. Mindenképpen csak a foggyökér fog megmaradni.
A kérdező hozzászólása: értem, köszönöm:)
A kérdező hozzászólása: jaj azt akartam még, hogy hogyha gyk-s a fog, akkor nem fog fájni elvileg?
Semennnyire nem fáj. Megfúrja a gytömést, lenyomatot vesz, aztán mehet bele a csap, majd rá a korona. Dióhéjban ennyi. Egyáltalán nem fáj.
Gyk-s fog valóban nem tud fájni, lévén az idegek el vannak ölve a gyökérnél.

Ha még gyesen vagyok és teherbe esek, akkor mit fogok kapni ha megszületik a 2. ik baba? Csak gyest? Gyed-et azt hogy kaphatok? újra kezdjek el dolgozni gyes alatt terhesen?

határozott idejü munkaviszonyom volt, ami már lejárt. Akkor már csak gyest kaphatok nem? vagy hogy van?

Legjobb válasz: Szia...ha jól tudom gyest fogsz kapni továbbra is gyedet 32 év letelte után kapod...régen én gyest kaptam tovább...2 év van lányaim közt...de hogy most is ez a szabály abban nem vagyok teljesen biztos...Dolgozni nem kell elmenned az nem változtat semmit mivel legalább 3 hónap vagy 1 év munkaviszony kell hogy onnan mehess gyesre...remélem tudtam segíteni!

Szia...ha jól tudom gyest fogsz kapni továbbra is gyedet 32 év letelte után kapod...régen én gyest kaptam tovább...2 év van lányaim közt...de hogy most is ez a szabály abban nem vagyok teljesen biztos...Dolgozni nem kell elmenned az nem változtat semmit mivel legalább 3 hónap vagy 1 év munkaviszony kell hogy onnan mehess gyesre...remélem tudtam segíteni!

Mit fogok kapni a 2. gyerekre?

tervezzük a második babát. most gyeden vagyok. ha még gyed alatt születik meg a másik baba akkor mit kapok?illetve ha gyed lejárta után születik meg?most 60 ezer körül kapok. akkor mennyit fogok kb?köszi

Legjobb válasz: ha a baba születésekor a nagyobb még nincs két éves akkor ugyanannyi gyedet fogsz kapni mint most, de ha elmúlik két éves akkor csak gyest

ha a baba születésekor a nagyobb még nincs két éves akkor ugyanannyi gyedet fogsz kapni mint most, de ha elmúlik két éves akkor csak gyest
Az attól függ, hogy él-e a munkaviszonyod közben. Ha nincs, akkor csak gyes.
A kérdező hozzászólása: munkaviszonyom van akkor tehát gyedet ugye?két babára is ugyanannyi mint egyre?
A munkaviszony nem számít. A lényeg, hogy amikor az elsõt szülted, biztosított voltál-e. Az utána kapott tgyás, gyed, beleszámít a 180 nap biztosításba. Ha még a gyed lejárta elõtt fogsz szülni, akkor továbbra is ezt az összeget fogod kapni, egészen a második gyerkõc két éves koráig. Ha letelik a gyed az elsõvel, de már terhes vagy, akkor érdemes táppénzre iratnod magad. Ha viszont a második baba elõreláthatólag 2010 április 30-a után fog születni, akkor a fentiek nem biztosak.
Mindenféleképpen gyest fogsz kapni.A gyedhez munkaviszony kell.
Biztos?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!