Találatok a következő kifejezésre: Mikor fogja párom (297 db)

Apósom nem fogad el engem, együtt lakunk, és zsarolja a páromat. Mit tegyek? Párommal még nem házasodtunk össze, de együtt vagyunk 5 éve.

Apósom folyamatosan mérgezi a leveg?t körülöttünk, ha boldogok vagyunk, akkor próbál keresztbe tenni, mert ha ? nem boldog, akkor más se lehet az. Folyamatosan próbálja ellenem uszítani a páromat.Van több házuk, ami üresen áll, de nem ad egyet se, mert bír élni a fia nélkül. Nem ilyen n?t képzelt el a fia mellett, mint én. Mosok, f?zök (apósra, anyósra), takarítok, vasalok, kertet rendezek, mindent megcsinálok. Mit tegyek, hogy békén hagyjon minket?

Legjobb válasz: Szia! Szinte mindenben igazuk van a hozzászól oknak! Nagyon vigyázz mert el fogod szúrni az életed,és a végén depressziós leszel!Ilyen környezetbe babát ne szüljél!Mert aztán akkor jön még a java,ha unoka is lesz. Ne feled nem kell anyós,apósnak megfelelni a lényeg,hogy pároddal jól kijöjj.Egy megoldás van,mond meg párodnak,hogy te ezt így nem bírod,és szeretnél nyugalmas életet élni,ott ahol szeretnek téged.Költözzetek el.Ha szeret igazán a párod akkor megy veled,ha nem akkor nem kár érte!Apósod neked senkid,nem kell neki megfelelned!! Az ilyen ember mind õ saját magát szereti csak!Én is beleestem ugyan ebe a helyzetbe mind Te vagy most!Csak én szültem unokát is,olyan éles harc lett,hogy most perelni fog azt mondja!Babát csak úgy vállalja ha nyugodt környezetet tudsz biztosítani neki!!Szorítok neked! Szia egy édesanya

Igen!Az lenne a legjobb megoldás ha lépnél/lépnétek! Akkor jöhetne a baba is:) Boldogságba, szeretetben, és békességben:)
Egy a lényeg, éket ne tudjon közétek verni senki, és el kell költözni, mielõbb annál jobb!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Sokat segített, mert sajnos ki vagyok már idegileg. Sajnos nagyon összetett, mert párom örökölni fog egy céget az apjától(!), és nem sok pénzünk van most. Albérletbe nem tudnánk menni, talán ezért használja ki apósom a helyzetet. Nem akarom, hogy párom ne kapja meg a céget örökségként, mert az az én gyermekemnek is csak jó lenne. Apósom a céggel-tudat alatt zsarolja a párom, mert jóformán nem is látja, hogy mit tesz velem apósom. Párom is menne külön, de anyagilag még nem mehetünk.
Szia! Szinte mindenben igazuk van a hozzászól oknak! Nagyon vigyázz mert el fogod szúrni az életed, és a végén depressziós leszel!Ilyen környezetbe babát ne szüljél!Mert aztán akkor jön még a java, ha unoka is lesz. Ne feled nem kell anyós, apósnak megfelelni a lényeg, hogy pároddal jól kijöjj.Egy megoldás van, mond meg párodnak, hogy te ezt így nem bírod, és szeretnél nyugalmas életet élni, ott ahol szeretnek téged.Költözzetek el.Ha szeret igazán a párod akkor megy veled, ha nem akkor nem kár érte!Apósod neked senkid, nem kell neki megfelelned!! Az ilyen ember mind õ saját magát szereti csak!Én is beleestem ugyan ebe a helyzetbe mind Te vagy most!Csak én szültem unokát is, olyan éles harc lett, hogy most perelni fog azt mondja!Babát csak úgy vállalja ha nyugodt környezetet tudsz biztosítani neki!!Szorítok neked! Szia egy édesanya
Semmit nem tudsz tenni, azon kívül, hogy elmentek. Nem fogod tudni megváltoztatni, ha nagyon kedves vagy hozzá akkor is rossz lesz, ha veszekszel akkor is rossz. Én a párod helyében megmondanám nekik a vélemenyemet és megkérném, hogy hadd menjetek külön. Ha nem egyeznek bele, akkor is mennék, az ilyen napi szurkálódás hamar bedarál egy kapcsolatot.
Nem akarlak elkeseríteni, de ha eddig nem fogadott el, nem is fog. Az, hogy segíthetne nektek különköltözni, és mégsem segít, az is bizonyítja, mennyire szereti a fiát. Mármint szerintem egy szülõnek a gyermeke boldogságának örülnie kéne, nem pedig az útjába állnia. Én ugyanígy vagyok anyóssal, de hál' Istennek nemsokára költözünk, és igaz a nulláról fogjuk kezdeni. Próbáld a párodat ráébreszteni, hogy érzelmi zsarolással az apja részérõl nem fogtok tudni közös jövõt tervezni. Ha a párod nem hajlik a költözésre, akkor sajnos sok mindent nem tudsz tenni, mint átértékeled a kapcsolatotokat. De szerintem a párod sem akarja, hogy a jövendõbeli felesége univerzális szobalányként mûködjön az apja házában, és még az életét is irányítsák. Remélem sikerrel jársz, és 6! évig voltam ebben, de mióta gyerekünk van, azóta másképp látom, és mertem a sarkamra állni, még a párommal szemben is. Most esett le neki, hogy a családi boldogsága mindennél fontosabb. Még az anyjánál is!
Szerintem is jobb ha elköltöztök, de ha lehet ne haraggal váljatok el. A kapcsolatotokat ne engedjétek szétzilálni.
A párod, hogy látja a helyzetet? Te igazán nem tudsz semmit másképp tenni, de ha a pároddal megtudod beszélni és közös nevezöre juttok akkor van megoldás. Tehát:1, ülj le a pároddal és indulatok nélkül beszéld meg a helyzetet.2, üljetek le apossal és higadtam beszéljétek meg miért ilyen és mit lát megoldásnak. 3, ezt záró jelben irom ha a párod nem áll meletted gondolkozz el a kapcsolaton. BESZÉLJÉTEK MEG A PROBLÉMÁT MERT HA MEGADBA TARTOD CSAK BOLDOGTALAN LESZEL ÉS TUTI RÁMEGY A KAPCSOLAT.
Koltozzetek el toluk, ilyen kornyezetbe nehogy babat szuljel!!! Soha nem leszel boldog. Ha a parod nem koltozne el a szuleitol, en azt is meggondolnam, hogy folytassam-e a kapcsolatot vele. Miert kellene nyelned, turnod, rosszul erezned magadat "otthon"? En nem martirkodnek, nem tennem tonkre magamat egyetlen ffi, az aposom miatt. Mar az 5 ev alatt el kellett volna mennetek es valahol mar boldogan elhetnetek a paroddal.
Nem vonjuk másik válaszolót kérdõre!Milyen jogon tennéd ezt?Nem hozzád szólt ha nem a kérdezõnek próbált segíteni!Ennyi!Kicsit tahó dolog ez szívem!
Elõzõnek: Após fog téged perelni??
Ameddig após hordja a nadrágot nálatok addig nem lesz nyugtod!!Vagy leültök vele egy kiadós beszélgetésre, vagy tönkremész miközben tûröd a modorát. Tudja õ nagyon is jól mit csinál, sajnos tudja azt is hogy a markába vagytok!De iszonyatosan önzõ, önimádó fajta apósod! Nem tudom így mi lesz veled/veletek!Nagyon sajnálom, hogy ilyen családba csöppentél!
13:57-nek: Nem akartam a másik válaszolót kérdõre vonni, csak nagyon megdöbbentem amit írt, hogy perelni akarja, és ha jól értelmeztem a válszt akkor az apósa. Nem vagyok tahó, és nem is muszáj válaszolnia, nem sértésnek szántam a kérdést!

A párom ellen feljelentést tettek. Most mi fog történni? Bővebben lent

varoson eltunk a szuleimmel, de most 3 hete videkre koltoztunk. a parom testverenek szuletesnapja volt, es megkert menjunk egyutt. nekem volt egy ojan problemam, hogy nem volt mivel bemenjek, semmi sem volt mar abba az oraba. a parom aki egy kavezoba dolgozik, amit egy kisebb vendeglonek is lehet mondani, szakacskent van alkalmazva, de o pincer volt, es a hazhoz valo rendeleseket is o vitte ki autoval. szoval a parom fogta az autot es kijott ertem. kozbe csorgott a telefonja hogy rendeles van, de o nem vette fel, a fonokseg nem tudta ertem jott. autoval 22 percre lakom a varostol. visszafele tartottunk, es o 110el ment mert szolt a telefon, en epp akartam szolni lassitson mikor felborultunk... en kisebb karcolassal megusztam o meg toressel. hala a biztonsagi ovnek nem lett komolyabb bajunk. en nem tettem ellene feljelentest, ami ertheto, es a fonoke sem tett elore, de azt mondta 5 nap alatt fizesse ki az autot. a bank nem adott fel mivel papiron minimalberert dolgozik es van egy reszlete. letelt az 5 nap es a fonoknoje tegnap feljelentest tett ellene, es azt mondta amikor kifizeti az autot visszavonja. na mostmar mi fog tortenni? mi lesz akkor ha nem fizeti ki az autot? bocs, hogy ilyen hosszu voltam

Legjobb válasz: Bírósági per lesz,és a párod el fogja veszíteni a pert,így ki kell fizetnie a fõnökének okozott anyagi kárt + a párod hibájából keletkezett balesetben esetlegesen felmerülõ anyagi károkat.. Ha szerencséje van a párodnak akkor a fõnöke nem rúgja ki azonnali hatállyal.Megjegyzem,én simán kirúgnám.

Bírósági per lesz, és a párod el fogja veszíteni a pert, így ki kell fizetnie a fõnökének okozott anyagi kárt + a párod hibájából keletkezett balesetben esetlegesen felmerülõ anyagi károkat.. Ha szerencséje van a párodnak akkor a fõnöke nem rúgja ki azonnali hatállyal.Megjegyzem, én simán kirúgnám.
mit takar, hogy nem lett komolyabb bajod? rendõrök kint voltak? csak mert, ha egy karcolás is van rajtad, akkor a rendõrök megfejelik még egy hivatalból történõ feljelentéssel az ügyet....bár, ha minimális anyagi kárt is okoztatok az út menti tereptárgyakban, akkor eleve megvan a feljelentés
1. A kárt meg kell térítenie, ez nem kérdés, a kutyát nem fogja érdekelni, hogy mennyi pénzetek van. 2. Feljelentést nem lehet visszavonni, hacsak nem magánvádas bûncselekményrõl van szó (segítek: itt nem), mivel a hatóságnak a tudomására jutott eseteket ki KELL vizsgálnia, a tudomásra jutás pedig már megtörtént. 3. Legalább szabálysértés mindenképp megállapítható lesz, de talán bûncselekmény is (körülményektõl függ), ezeknek további következményeivel is számolni kell még. 4. Egyebekben az írásod elég követhetetlen, úgyhogy ennél többet nem tudtam kihámozni belõle.
hát ez az utolsó kész XD
JA, meg a párodnak kell kifizetnie az elvesztett bírósági per költségeit is.. (azt mindig a vesztes fél fizeti)
Mindenképpen ki fogja fizetni az autót, még ha beledöglötök is. 1. vagy kifizeti saját magától 2. vagy büntetõeljárás keretében jogerõsen elítélik( a vád jármû önkénye elvétele v. talán sikkasztás majd eldönti az ügyész) és így lesz jogalapja a vagyoni kártárítésre egy polgári perben 3.nem jelenti fel, hanem egybõl kártérítés iránt indít pert
Bírósági költségek, kártérítés, amiért bizony teljes vagyonnal felel. Ha nem fizettek, jön a végrehajtó bácsi, és elvisz mindent, vagy elárverezik a lakást. A munkából meg gondolom ki van téve, mint az a bizonyos macska, ezek után hasonló munkakörben arrafelé senki nem is fogja felvenni, mert az ilyesmi gyorsan terjed. Ha már elárverezik a házatokat és más szakmája nincs, javaslom próbálkozzatok küldölddel vagy leglaább az ország másik részével. Amúgy azon se lepõdjetek meg, ha 1-2 évre vezetéstõl eltiltják a barátodat.
Egyébként furcsa, hogy nem volt casco a kocsin, ilyen esetben kéne rá kötni, simán munka közben is megtörténhet ilyen eset.Egyébként a párod is feljelentheti, hogy minimál béren volt foglalkoztatva.
Azért nem jelentheti fel, hogy minimálbéren foglalkoztatják, hiszen az teljesen törvényes. (Ezért van a minimálbér, hogy ALÁ ne lehessen menni.) Az más kérdés, hogy a zsebbe kapott pénzért már lehetne jelentgetni, leginkább a NAV-nál (meg persze a rendõrségen is), mivel az adócsalás, csak nem ajánlatos, ugyanis a kapó fél is társtettes...
Elõttem leírták mi fog történni és hogyan. Ha nem fizet akkor jön a végrehajtó. Ne haragudj, de ez nem egy határ menti településen történt véletlenül? Mert enyhén szólva hasonlít az egyik itteni nem rég történt esetre.

10 éves tacskó kutyám szülni fog pár napon belül, mire készüljek fel?

Az ultrahangon azt mondták, hogy kb 5-6 gyerek lesz, hogy segítsek neki ha el akad a szülés?

Legjobb válasz: Szia! Az ultrahangon azt nem mondtak, hogy egy 10 eves kutyanak mar veszelyes az elles? Lehet erdemesebb lenne eleve bevinni orvoshoz, bar biztos nem 2 Ft-ot kerne. Onnan fogod tudni, hogy lassan indul, hogy maga ala huzza majd a farkat, es valszeg ossze-vissza fog rohangalni, meg kaparni, meg a lakasban is, ha bent fog. Nem biztos azt a helyet fogja valasztani amit te szeretnel neki, erre keszulj fel. Hogy mzodithato legyen, esetleg meg egy foliat tegyel majd a takaro utan, mert azert magzatviz jon majd belole, relative eleg sok. Viz igen, feltetlenul legyen bent, esetleg valami kutya csemege, amit 2 kiskutya kozt esetleg ragcsal erogyujtes keppen. Az enyemnek 6 volt, 2 kutyankent tartott 1 ora szunetet. Es igenyelte, hogy egyen, igyon. Az elso kutyus nehezebben jott, kicsit benazott is fele, nem ment a magaztburok eltepese, igy segitettem neki. Amig o megette a magzatburkot, en fejreallitottam a kicsit, hogy a nyak kicsurogjon a szajabol, es szabad legyen a legut, majd atdorzsolgettem, hogy serkenjen a verkeringese. Ezutan odaadtam neki, hogy lenyalogassa. Aztan cicire kerult. Nekunk siman ment mind 6-nal. Baratnom tacsi keverekjenel is segedkeztem, naluk az elso pici percekig fekudt a magzatburokba mire atrohantam. A mama kutya megjedt a tortentektol. Otthagyta es elbujt az asztal ala. Ilyen esetben feltetlen eloszor a picivel kell foglalkozni. Szetteptem rajta a magcatburkot, kicsorogtattam a szajabol, tudejebol a nyakot, es elkedtem masszirozni es ket ujjal pofozgatni. Nem karat levgegot venni. Majd felnezegetett, de amint nem pofozgattam, nem vett levegot. Ilyenkor ne add fel, csdak pofozgasd, menni fog az, ne ijedj meg, csak kicsit kaba! Egy 5 pewrc utan mar magatol vette a levegot, es minden rendben volt. Ebben az esetben utana a amamt, meg kell nyugtatni, sok turelem kell es veletlenul se hangoskodni. Nyugtatni, nyugodt hangon hivni, hogy jojjon, mutani neki a picikejet. Baratnom kutyajat volt vagy 20 perc mire kivarazsoltam az asztal alol. Aztan megnezegette a kiskutyajat, es simogattam, dicsertem. Aztan a kovetkezo 3-at mar teljes nyugodtsaggal megszulte. Ha esetleg a szulocsatornaban akad el a kutya, akkor mindenkepp orvos! Esetleg megprobalhatod finoman tenyerrel megnyomni a hasat alul. Vagy, ha van fogas a kiskutyan megprobalni enyhe huzast alkalmazni. Hangsulyozom a tenyleg enyhe huzsat, nehogy megroppanjon a gerince. Remeljuk minden rendben lesz! A szoptatas alatt adjal neki sok kalciumot!!! Kerdezd meg az orvost pontosan mennyit adjal, ennyi kolyok mellett. Csak a tap sajnos messze nem fedezi az ilyenkor megnott szuksegletet. Jo babakutyazast :D

Szia! Az ultrahangon azt nem mondtak, hogy egy 10 eves kutyanak mar veszelyes az elles? Lehet erdemesebb lenne eleve bevinni orvoshoz, bar biztos nem 2 Ft-ot kerne. Onnan fogod tudni, hogy lassan indul, hogy maga ala huzza majd a farkat, es valszeg ossze-vissza fog rohangalni, meg kaparni, meg a lakasban is, ha bent fog. Nem biztos azt a helyet fogja valasztani amit te szeretnel neki, erre keszulj fel. Hogy mzodithato legyen, esetleg meg egy foliat tegyel majd a takaro utan, mert azert magzatviz jon majd belole, relative eleg sok. Viz igen, feltetlenul legyen bent, esetleg valami kutya csemege, amit 2 kiskutya kozt esetleg ragcsal erogyujtes keppen. Az enyemnek 6 volt, 2 kutyankent tartott 1 ora szunetet. Es igenyelte, hogy egyen, igyon. Az elso kutyus nehezebben jott, kicsit benazott is fele, nem ment a magaztburok eltepese, igy segitettem neki. Amig o megette a magzatburkot, en fejreallitottam a kicsit, hogy a nyak kicsurogjon a szajabol, es szabad legyen a legut, majd atdorzsolgettem, hogy serkenjen a verkeringese. Ezutan odaadtam neki, hogy lenyalogassa. Aztan cicire kerult. Nekunk siman ment mind 6-nal. Baratnom tacsi keverekjenel is segedkeztem, naluk az elso pici percekig fekudt a magzatburokba mire atrohantam. A mama kutya megjedt a tortentektol. Otthagyta es elbujt az asztal ala. Ilyen esetben feltetlen eloszor a picivel kell foglalkozni. Szetteptem rajta a magcatburkot, kicsorogtattam a szajabol, tudejebol a nyakot, es elkedtem masszirozni es ket ujjal pofozgatni. Nem karat levgegot venni. Majd felnezegetett, de amint nem pofozgattam, nem vett levegot. Ilyenkor ne add fel, csdak pofozgasd, menni fog az, ne ijedj meg, csak kicsit kaba! Egy 5 pewrc utan mar magatol vette a levegot, es minden rendben volt. Ebben az esetben utana a amamt, meg kell nyugtatni, sok turelem kell es veletlenul se hangoskodni. Nyugtatni, nyugodt hangon hivni, hogy jojjon, mutani neki a picikejet. Baratnom kutyajat volt vagy 20 perc mire kivarazsoltam az asztal alol. Aztan megnezegette a kiskutyajat, es simogattam, dicsertem. Aztan a kovetkezo 3-at mar teljes nyugodtsaggal megszulte. Ha esetleg a szulocsatornaban akad el a kutya, akkor mindenkepp orvos! Esetleg megprobalhatod finoman tenyerrel megnyomni a hasat alul. Vagy, ha van fogas a kiskutyan megprobalni enyhe huzast alkalmazni. Hangsulyozom a tenyleg enyhe huzsat, nehogy megroppanjon a gerince. Remeljuk minden rendben lesz! A szoptatas alatt adjal neki sok kalciumot!!! Kerdezd meg az orvost pontosan mennyit adjal, ennyi kolyok mellett. Csak a tap sajnos messze nem fedezi az ilyenkor megnott szuksegletet. Jo babakutyazast :D
10 évesen? Nem semmi. Én ott ülnék mellette, én ha valami van hívnám az orvost. Csinálj neki helyet, olyat, ami meleg. Aztán csak figyelj, hátha valami gond van. Nem vagyok szakértõ, még nem láttam ilyet, de gondolom õ tudja mit kell csinálnia. Tegyél valahova a közelbe vizet, mert gondolom elfárad.
Ha elakad a szülés, akkor csak úgy tudsz segíteni, ha azonnal hívod az orvost.
Miert kell hagyni, hogy egy 10 eves kutya szuljon ? Mi lesz a kolykokkel ? Ivartalanitani sose keso...
Ahogy itt valaki írta, az utolsó pillanatig lehet ivartalanítani.Nem kockázatosabb, mint az elletés, sõt megelõzi a késõbbi problémákat, pl.gennyes méhgyulladás, idõsödõ szukáknál nem ritka, akár órák alatt belehalhat a kutya. Keress egy jó klinkát, és SOS ivartalaníttasd, kár, hogy nem tettétek meg jóval elõbb.
És minek kell megszületniük a keverék kölyköknek?
bocsi az elirasokert, kulfoldrol irok, es rettento gaaaaz a klaviatura
A kérdező hozzászólása: Ha meg lesznek, szaladunk ivartalanittatnim, a macskánk már 1 évesen volt.
23.37-esnek: A hozzád hasonló felfogásúak miatt vannak tele a menhelyek.Szerencsétek volt, hogy lett gazdija a kölyköknek, de lehet, hogy már menhelyen lévõ kutyák haltak meg a nálatok született kölykök miatt.
A legbiztosabb ha veszel egy digitális lázmérõt szépen , és reggel este (a végbélen keresztül) megméred a hõjét . Ha a normális 38 C* -ról 37-37, 5 alá megy a hõmérséklete , és 2 órán keresztül lent marad , akkor bizony ellik a kutyusod. Jah igen ! Egy keverék kutya nem tud jobban szeretni mint egy fajtatiszta ! Csak tudod több 100(?) keverék kutya van jelenleg is menhelyen , sintértelepeken stb..., és nincsen szükség többre, mert ebbõl az 5-6 kölyökbõl örüljünk ha 2 végleges otthont talál . Bár ennek is kicsi a valószinüsége , meg az is hogy ivartalanítják õket :S
Nekem a kever kutyam volt vemhes, mondjuk mi szerettuk volna, hagyni egyszer, hogy legyenek kolykok. Es mar a 3.heten mindd a 6nak volt gazdija! (termeszetesen nem akkor vittek el) Tokjo helyre kerultek. Utana ivartalanitva lett a mienk is. mondjuk el is hizott :( pedig nem tapoltuk tul
Én is jobban szeretem a keverék kutyákat, mint a fajtatisztákat. Viszont több tízezer keverék kutya vár menhelyen gazdira és másfél millióan pedig kóborolnak. Ezért nem kell több keverék kutya. A meglévõknek sem lesz sajnos mind gazdája. A kérdezõ sem fogja tudni ivartalanítva gazdihoz adni mindegyik kölyköt majd, hisz az sok pénz és idõ, így õk is szaporodni fognak. Az oltások is horror árban lesznek majd. Ha egyáltalán lehet nekik gazdit találni. Ha életben maradnak. Ha a tíz éves kutya kibírja egyáltalán a szülést. Mi van akkor, ha egy nagytestû kutyától vemhes???? Na, ezért jobb vemhesen az ivartalanítás.
"És minek kell megszületniük a keverék kölyköknek?" ugyan olyan kutya mint bármelyik másik!!!! csak nem fajtatiszta mi bajod a keverékekkel??? sokkal jobban tudnak szeretni mint a fajtatiszta kutyák.
A kérdező hozzászólása: Elszökött tõlünk egy kóbor kutyával, 4 napig nem is láttuk, vissza jött és felcsinálta.
A kérdező hozzászólása: Köszi hogy leirtad ezeket!! sokat segitettél, az lesz szerintem hogy, mint ahogy irtad behuzza a farkát maga alá betesszük a kocsiba és rohanunk az orvoshoz!
lehet bele fog halni a szülésbe.. lehet hogy egy nála 10x nagyobb testûvel volt és akkor nagyok lesznek a kölykök és nemfognak kiférnii


Mikor fogja a párom is érezni a babánk mozgását? Vastag a hasfalam.20 hetes vagyok.

Legjobb válasz: te érzed már?a párod is akkor fogja , csak nehezebb lesz neki megmutatni, mert mire odaér addigra elmúlhat..ne izguljatok egy-két hét és olyan erõs kis csontja lesz hogy még!!azzal meg jó nagyot tud bökdösni.

te érzed már?a párod is akkor fogja , csak nehezebb lesz neki megmutatni, mert mire odaér addigra elmúlhat..ne izguljatok egy-két hét és olyan erõs kis csontja lesz hogy még!!azzal meg jó nagyot tud bökdösni.
Pár hét és õ is fogja érezni. Mivel vékonyodik a hasfal ahogy növekszik és a babád is egyre nagyobb lesz. Egy kicsi türelem.
Szerintem is barmikor megerezheti ezutan..nekem mar mindenki latja hogyan rug, dudorodik ki a hasam.20 hetes kismama
Kb két hétésõ is érezni fogj, nekem is vastag a hasfalam és nem csak érezni de látni is lehet, ahogy a kismanó bökdösi.26 hetes kismami

Sajnos nagyon torz a felsőfogsorom eleje (kb 5 fog). Pár befelé áll és balra is állnak, a szemfogaim kissé kifelé. Beszéd és nevetés közben már berögződött hogy a felső ajkammal takarom a fogaim. Mi lenne a megoldás? (többi lent)

Már 25 évesen BIZTOS nem szeretnék éveken át fogszabályzót hordani, van más megoldás?

Legjobb válasz: A legjobb megoldás BIZTOS, hogy a fogszabályzó lenne. Nem tudom miért van ennyire ellenedre a dolog... Lehet, hogy nem túl esztétikus, viszont az eredmény magáért beszél. Én pl nem lennék hajlandó se kihúzatni a fogaimat, se lecsiszoltatni csak azért, hogy a valódi - és egészséges - fogaim helyére, mûfogak/mûfogsor kerüljön. Lehet úgy is nézni a dolgot, hogy elõbb-utóbb úgyis kihullanak/elromlanak, és idõvel pótolnod kell õket, akkor miért ne tedd meg most azonnal?! és akkor nem lesz gond velük 10-20-30 év múlva se... Mindenesetre én jobban szeretem a saját fogaimat :D

A legjobb megoldás BIZTOS, hogy a fogszabályzó lenne. Nem tudom miért van ennyire ellenedre a dolog... Lehet, hogy nem túl esztétikus, viszont az eredmény magáért beszél. Én pl nem lennék hajlandó se kihúzatni a fogaimat, se lecsiszoltatni csak azért, hogy a valódi - és egészséges - fogaim helyére, mûfogak/mûfogsor kerüljön. Lehet úgy is nézni a dolgot, hogy elõbb-utóbb úgyis kihullanak/elromlanak, és idõvel pótolnod kell õket, akkor miért ne tedd meg most azonnal?! és akkor nem lesz gond velük 10-20-30 év múlva se... Mindenesetre én jobban szeretem a saját fogaimat :D
A kérdező hozzászólása: ez a koronás dolog annyiból nem mind1, hogy ha tejfehér koronát raknak fel vagy teljesen elüt a rendes fogaktól.
A kérdező hozzászólása: hát Pesttõl elég messze vagyok :/ ezt az említett koronás dolgot 1 mezei fogdoki is megtudja csinálni? Ha nincs sok alkalomról szó akár messzebb is elmennék.
Vannak nagyon jó esztétikai fogászatok, ha tényleg van rá pénzed és budapesti vagy menj pl. a Smile Centerbe. Én tuti odamennék, ha lenne rá keret.. Nem hiszem, hogy csak a mûfogsor és a fogszabályozó lehet a megoldás.
A kérdező hozzászólása: utolsó! Ez egész jól hangzik, nem is annyira drasztikus mint amikre én gondoltam. Ha van valami tapasztalatod még az ügyben írj majd, megérdeklõdöm majd én is.
Nekem is csálék a fogaim elöl. Legutóbb kérdeztem a fogdokit, hogy meg lehet-e oldani koronával, tehát lecsiszolni, és a koronát olyan szögben ráhúzni hogy egyenesen álljon. Azt mondta, persze! Még nem csináltattam meg, de ez is egy lehetõség.
A kérdező hozzászólása: Meg ahogy említettem oldalra is torlódtak, elég ferdén állnak.
A kérdező hozzászólása: Azért nem, mert az én esetembe 4-5 évig nem akarok fogszabit hordani, mindig sziszegve beszélni. A zománcom így is elég gyenge, valahol látszik, hogy végig repedt (talán túl sokszor mostam fogat). A felsõ fogsorom igazi e vagy sem, nekem nagyából mindegy, amúgy is oldalt rágunk.
képes lennél kihúzatni a fogaidat, amik egészségesek (azok?) csak azért mert csálén állnak? Ha annyi a pénzed, rakass olyan fogszabályzót, amelyiket a fogaid hátuljához rögzítenek, és akkor nem látszik. Nehogy kihúzasd õket ha nem muszáj! http://www.smile-dental.hu/fogszabalyozas_8.html
Korona színénél néznek valami skálát, hogy melyik árnyalat passzol legjobban, mellesleg fogkõeltávolítást biztos csinálnak elõtte, de ajánlott fehéríttetni is.
egyedül tényleg nem illik elmenni. beszélj a pappal, hogy a párod dolgozik, és nem tudna elmenni, hátha ad egy jobb idõpontot
Mindenképpen ketten kellene mennetek. Én egyedül el sem mennék.
Beszéld meg a papotokkal. Nálunk nincs ebbõl gond, barátnõm kezdte el egyedül, mert a võlegényének idõközben vidékre kellett költöznie munka miatt, nem volt fennakadva ezen a plébánosunk.
Jelezd elõre a papnak és kérj egy másik idõpontot.
Azért szóljatok, de nem hiszem, hogy gond lenne belõle, nyilván a pap is tudja, hogy szoktatok kommunikálni. A jegyesoktatás több alkalom, legközelebb majd megy õ is.

Kaptam egy papagájt és azóta se tudom hogy hány éves? Hogy lehet megtudni azt? Veszünk egy párt neki, mikor fog először tojni? Addig is kosz

Legjobb válasz: Milyen fajta? Képet tudsz róla mutatni? Ha jól kijön majd a párjával és majd adsz nekik lágy eleséget(hetente fokozatosan egyre többet 1 hónapon keresztül)és a 4. hét után felteszel nekik egy odút akkor valószínûleg fog tojni de ez még csak hónapok múlva lesz aktuális.

Milyen fajta? Képet tudsz róla mutatni? Ha jól kijön majd a párjával és majd adsz nekik lágy eleséget(hetente fokozatosan egyre többet 1 hónapon keresztül)és a 4. hét után felteszel nekik egy odút akkor valószínûleg fog tojni de ez még csak hónapok múlva lesz aktuális.

Néhány hónapja gyökér kezelték az egyik fogam. Pár napja olyan furcsán érzékeny/kicsit fáj. De nem belülről. Hanem csak akkor ha hozzáérek! Mi lehet ez és miért?

Legjobb válasz: nekem a gyökérkezelés után 1 hétig fájt a fogam.Majd el fog múlni, lehet, hogy valami gyulladás volt a fog gyökerénél és azért fáj, mert a gyökértömés nyomja.

nekem a gyökérkezelés után 1 hétig fájt a fogam.Majd el fog múlni, lehet, hogy valami gyulladás volt a fog gyökerénél és azért fáj, mert a gyökértömés nyomja.

A szemöldökeim közötti kis szõrös részt leborotváltam. Meg fog nõni? Remélem nem. Mi lesz pár hónap múlva?

Legjobb válasz: Természetesen újra ki fog nõni. Ha kitéped a szõröket a hagymájukkal együtt, akkor idõvel elméletileg egyre kevesebb fog visszanõni, mert egyes hagymák elõfordulhat, hogy nem nõnek majd vissza.

Természetesen újra ki fog nõni. Ha kitéped a szõröket a hagymájukkal együtt, akkor idõvel elméletileg egyre kevesebb fog visszanõni, mert egyes hagymák elõfordulhat, hogy nem nõnek majd vissza.
ha többször borotválod, pár hónap múlva már partyszemöldököd lesz.
De meg fog nõni. Pár hónap múlva február lesz.
Visszanõ
A kérdező hozzászólása: És nem annyira súlyosra nõnek vissza? És amúgy köszönöm, mindenkinek ment a zöld kéz
Persze, hogy visszanõ, ugyanolyan hamar, mint minden leborotvált szõrszál. Szedd ki csipesszel inkább.
Megoszlanak a vélemények, a legtöbben azt mondják, hogy borotválás után megerõsödik a szõr, de szerintem ez nincs így (mitõl erõsödne meg), csak azért érzik erõsebbnek, mert nem fokozatosan vékonyodik a szõr végén, hanem szinte ugyanolyan erõs végig és a vége is éles, szórós egy darabig, amíg friss a vágás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a véleményeket:D ment mindenkinek a zöld kéz:3

Régóta nem kondiztam, és holnap fogok újra menni. Mivel fogytam pár kg-ot és mostanában keveset is eszek, ezért nem valószínű, hogy menni fog az edzés. Szerintetek Érdemes lenne edzés előtt valami extra, vagy ne zavarjon, hogy még nem megy jól?

Legjobb válasz: Ne zavarjon. Tedd rendbe az étrendet, edzés elõtt 1-1,5 órával egyél pl csirke-rizst vagy hal-krumplit és menni fog. Edzés után pedig tejsavó protein (+ dextróz, vitargo, ha tömeget szeretnél növelni).

Ne zavarjon. Tedd rendbe az étrendet, edzés elõtt 1-1, 5 órával egyél pl csirke-rizst vagy hal-krumplit és menni fog. Edzés után pedig tejsavó protein (+ dextróz, vitargo, ha tömeget szeretnél növelni).
Ne zavarjon, hogy nem megy jól, mindenki visszaesik egy kicsit ha nem csinálja egy jó ideig. A kihagyás utáni elsõ edzésnek nemkell olyan hardnak lennie, hogy szétszedd a termet, legyen ez elsõ néhány edzés egy átmozgató edzés, hogy visszaszokj a terhelésre. Kondihoz meg egyél megfelelõen, étrendet tedd rendbe. Adiig nem kell energizáló, amíg nem edzzel megint keményebben.
A kérdező hozzászólása: 3 hónapot hagytam ki és ez alatt szinte semmit sem mozogtam, ráadásul pénzhiány miatt nem volt rendes kaja. Úgy érzem, hogy ilyen erõnléttel már az 1-2. gyakorlat után elfogy az energiám. Am hot bloodra, vagy edzés elõtt jóval több kalóriamennyiségre gondoltam, de akkor inkább csak simán edzek.
Nem tudom milyen extrára gondolsz- koffein, hot blood stb.. Én ilyeneket tuti nem vennék. Viszont pár edzésig csinálnék teljes testes edzést, hogy visszaszokjanak az izmok (bár nem mondtad mennyi ideig hagytál ki).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!