Találatok a következő kifejezésre: Mikor fogják bevezetni azt, hogy egy (2 db)

Mikor fogják bevezetni azt, hogy egy természettudományi tantárgyból kötelező érettségizni? (ha egyáltalán be fogják)

Legjobb válasz: Ezt egyelõre senki nem tudja. Errõl csak törvényjavaslat van, és annak a vitaanyaga. De a kormány elé még NEM került a dolog, és határozat sincsen róla. Tehát minimum 1,5 év mire bevezetik. Én tavaly októberben azt olvastam, hogy idén májusra akarják keresztülnyomni a kormányon és ha megvan a törvény, akkor 2011 szeptembertõl már alkalmazzák. De ha engem kérdezel nem fogják addig áttolni, mert nyáron nem tárgyal a kormány, tehát júniusig kellene megszavazni. Addig 5 hónap van, az anyag meg vitairat stádiumban van... Hosszú lesz ez még.

Ezt egyelõre senki nem tudja. Errõl csak törvényjavaslat van, és annak a vitaanyaga. De a kormány elé még NEM került a dolog, és határozat sincsen róla. Tehát minimum 1, 5 év mire bevezetik. Én tavaly októberben azt olvastam, hogy idén májusra akarják keresztülnyomni a kormányon és ha megvan a törvény, akkor 2011 szeptembertõl már alkalmazzák. De ha engem kérdezel nem fogják addig áttolni, mert nyáron nem tárgyal a kormány, tehát júniusig kellene megszavazni. Addig 5 hónap van, az anyag meg vitairat stádiumban van... Hosszú lesz ez még.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen! 2, 5 év múlva érettségizek, ezért kérdezem. Ugye jól tudom, hogy 2 évvel az érettségi elõtt be kell jelenteni (tehát nekem jelen esetben, ha õsszel nem vezetik be, akkor megúsztam?)

Mikor fogják "nagyjaink" bevezetni azt, hogy egy állami beruházásnál a fővállalkozó után már csak az legyen aki meg is csinálja a munkát?

Legjobb válasz: soha. egyrészrõl ellent mond a szabad versenynek, másrészrõl ellenõrizhetetlen, harmadrésrõl nem az a baj, hogy az alvállalkozó alvállalkozójának is van alvállalkózója, hanem az, hogy saját magukat herélik ki a cégek a nagy árverseny közepette.

soha. egyrészrõl ellent mond a szabad versenynek, másrészrõl ellenõrizhetetlen, harmadrésrõl nem az a baj, hogy az alvállalkozó alvállalkozójának is van alvállalkózója, hanem az, hogy saját magukat herélik ki a cégek a nagy árverseny közepette.
mindenhol vannak alválalkozok és kell is mert amßugy a cégek tönkremennének, a kis alválakozok meg nem kapnának munkát. pl egy épület felújítás. az állam megbíz egy kivitelezöt aki felújitja . ennek a kivetelezönek van alvállalkozója aki festö, e festönek meg van egy restaurátor alvállalkozóoja . a festö alválakozo erre a kb 1 honapos munkára nem találna restaurátort mertt egy hónapra senki nem megy el neki dolgozni csak céggel vagy vállalkozóval tud leszerzödni, a festö cégnek meg nem éri meg egy állandó restaurátor csapatot foglalkoztatni mert lehet évente egyszer egy hónapra tudna neki csak munkát adni.´így a restaurátor vállalkozó restaurál a festö cég kifesti a többit a föválalkozo meg beszedi a pénzt. szóval azért nem olyan egyszerü ez.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!