Találatok a következő kifejezésre: Mikor fogják bevezetni azt, hogy (3 db)

Mikor fogják bevezetni azt, hogy egy természettudományi tantárgyból kötelező érettségizni? (ha egyáltalán be fogják)

Legjobb válasz: Ezt egyelõre senki nem tudja. Errõl csak törvényjavaslat van, és annak a vitaanyaga. De a kormány elé még NEM került a dolog, és határozat sincsen róla. Tehát minimum 1,5 év mire bevezetik. Én tavaly októberben azt olvastam, hogy idén májusra akarják keresztülnyomni a kormányon és ha megvan a törvény, akkor 2011 szeptembertõl már alkalmazzák. De ha engem kérdezel nem fogják addig áttolni, mert nyáron nem tárgyal a kormány, tehát júniusig kellene megszavazni. Addig 5 hónap van, az anyag meg vitairat stádiumban van... Hosszú lesz ez még.

Ezt egyelõre senki nem tudja. Errõl csak törvényjavaslat van, és annak a vitaanyaga. De a kormány elé még NEM került a dolog, és határozat sincsen róla. Tehát minimum 1, 5 év mire bevezetik. Én tavaly októberben azt olvastam, hogy idén májusra akarják keresztülnyomni a kormányon és ha megvan a törvény, akkor 2011 szeptembertõl már alkalmazzák. De ha engem kérdezel nem fogják addig áttolni, mert nyáron nem tárgyal a kormány, tehát júniusig kellene megszavazni. Addig 5 hónap van, az anyag meg vitairat stádiumban van... Hosszú lesz ez még.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen! 2, 5 év múlva érettségizek, ezért kérdezem. Ugye jól tudom, hogy 2 évvel az érettségi elõtt be kell jelenteni (tehát nekem jelen esetben, ha õsszel nem vezetik be, akkor megúsztam?)
elõbb kéne azt bevezetni hogy 70fölött ne lehessen vezetni...
BIZTOS!! És megsúgom nekem is 125/50 van. A leghosszabb szöveget író voltam :D 17 F
Remélem nem mostanában!
soha sajnos
sajnos? inkább hallelujah.
A 50esek rendszámozását már 50-60as években elkellett vna kezdeni...Nemtudom anno miért nem raktak rá. Manapság már annyi 50es motor van h beletelne pár évbe mire az összeset rendszámoznák (már amelyik ér annyit a gazdájának h lerendszámoztassák...)Persze ez is most arról szólna h lehúzzuk az embereket még jobban. Az autójogsit meg nemhinném h felfogják emelni 21éves korig még pár évig...v sztem azt sosem fogják felemelni.
Nekem van 50 ccm-es motorom, rendszámos 2 fõ utazhat rajta
A kérdező hozzászólása: Biztos, hogy nem mert nyáron lehet veszek 125/50-es motort!?

Mikor fogják "nagyjaink" bevezetni azt, hogy egy állami beruházásnál a fővállalkozó után már csak az legyen aki meg is csinálja a munkát?

Legjobb válasz: soha. egyrészrõl ellent mond a szabad versenynek, másrészrõl ellenõrizhetetlen, harmadrésrõl nem az a baj, hogy az alvállalkozó alvállalkozójának is van alvállalkózója, hanem az, hogy saját magukat herélik ki a cégek a nagy árverseny közepette.

soha. egyrészrõl ellent mond a szabad versenynek, másrészrõl ellenõrizhetetlen, harmadrésrõl nem az a baj, hogy az alvállalkozó alvállalkozójának is van alvállalkózója, hanem az, hogy saját magukat herélik ki a cégek a nagy árverseny közepette.
mindenhol vannak alválalkozok és kell is mert amßugy a cégek tönkremennének, a kis alválakozok meg nem kapnának munkát. pl egy épület felújítás. az állam megbíz egy kivitelezöt aki felújitja . ennek a kivetelezönek van alvállalkozója aki festö, e festönek meg van egy restaurátor alvállalkozóoja . a festö alválakozo erre a kb 1 honapos munkára nem találna restaurátort mertt egy hónapra senki nem megy el neki dolgozni csak céggel vagy vállalkozóval tud leszerzödni, a festö cégnek meg nem éri meg egy állandó restaurátor csapatot foglalkoztatni mert lehet évente egyszer egy hónapra tudna neki csak munkát adni.´így a restaurátor vállalkozó restaurál a festö cég kifesti a többit a föválalkozo meg beszedi a pénzt. szóval azért nem olyan egyszerü ez.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!