Találatok a következő kifejezésre: Mikor fogják bevezetni azt, (7 db)

Mikor fogják bevezetni azt, hogy egy természettudományi tantárgyból kötelező érettségizni? (ha egyáltalán be fogják)

Legjobb válasz: Ezt egyelõre senki nem tudja. Errõl csak törvényjavaslat van, és annak a vitaanyaga. De a kormány elé még NEM került a dolog, és határozat sincsen róla. Tehát minimum 1,5 év mire bevezetik. Én tavaly októberben azt olvastam, hogy idén májusra akarják keresztülnyomni a kormányon és ha megvan a törvény, akkor 2011 szeptembertõl már alkalmazzák. De ha engem kérdezel nem fogják addig áttolni, mert nyáron nem tárgyal a kormány, tehát júniusig kellene megszavazni. Addig 5 hónap van, az anyag meg vitairat stádiumban van... Hosszú lesz ez még.

Ezt egyelõre senki nem tudja. Errõl csak törvényjavaslat van, és annak a vitaanyaga. De a kormány elé még NEM került a dolog, és határozat sincsen róla. Tehát minimum 1, 5 év mire bevezetik. Én tavaly októberben azt olvastam, hogy idén májusra akarják keresztülnyomni a kormányon és ha megvan a törvény, akkor 2011 szeptembertõl már alkalmazzák. De ha engem kérdezel nem fogják addig áttolni, mert nyáron nem tárgyal a kormány, tehát júniusig kellene megszavazni. Addig 5 hónap van, az anyag meg vitairat stádiumban van... Hosszú lesz ez még.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen! 2, 5 év múlva érettségizek, ezért kérdezem. Ugye jól tudom, hogy 2 évvel az érettségi elõtt be kell jelenteni (tehát nekem jelen esetben, ha õsszel nem vezetik be, akkor megúsztam?)
elõbb kéne azt bevezetni hogy 70fölött ne lehessen vezetni...
BIZTOS!! És megsúgom nekem is 125/50 van. A leghosszabb szöveget író voltam :D 17 F
Remélem nem mostanában!
soha sajnos
sajnos? inkább hallelujah.
A 50esek rendszámozását már 50-60as években elkellett vna kezdeni...Nemtudom anno miért nem raktak rá. Manapság már annyi 50es motor van h beletelne pár évbe mire az összeset rendszámoznák (már amelyik ér annyit a gazdájának h lerendszámoztassák...)Persze ez is most arról szólna h lehúzzuk az embereket még jobban. Az autójogsit meg nemhinném h felfogják emelni 21éves korig még pár évig...v sztem azt sosem fogják felemelni.
Nekem van 50 ccm-es motorom, rendszámos 2 fõ utazhat rajta
A kérdező hozzászólása: Biztos, hogy nem mert nyáron lehet veszek 125/50-es motort!?

Mo-n mikor fogják bevezetni az €-ot?

Legjobb válasz: Nem igazán érdekünk egyelõre az euró bevezetése, mivel ez önkéntelenül is magával vonzaná az árak emelkedését. Ezt gondolom senki nem akarná. Sokkal jobb nekünk, ha az exportált áruért "gyengülõ" forintot kapunk, mivel ebben az esetben a valutaár-ingadozást lassabban követõ áru-érték ingadozás miatt gyakorlatilag több forintot kapunk az exportált áruért, mint amennyit ér.

Nem igazán érdekünk egyelõre az euró bevezetése, mivel ez önkéntelenül is magával vonzaná az árak emelkedését. Ezt gondolom senki nem akarná. Sokkal jobb nekünk, ha az exportált áruért "gyengülõ" forintot kapunk, mivel ebben az esetben a valutaár-ingadozást lassabban követõ áru-érték ingadozás miatt gyakorlatilag több forintot kapunk az exportált áruért, mint amennyit ér.
Persze ez marhaság, ez az elõállítónak tán lehet jó, de az országnak nem. Amúgy meg amíg a Fidesz van kormányon, biztosan nem lesz Euro.
0, 1-0, 5% körüli banki kamatok? Nyami! Remélem soha.
Remélem nem fogják!
Remélem soha.
Én bízom benne, hogy sosem fajulunk idáig.
Reménykedjünk, hogy soha.
Igenis be fogják vezetni !!! 43736. január elsején. !
Nem tenne jót a gazdaságnak jelenleg egy euró bevezetés. A szlovének, szlovákok, stb. szívnak is most miatta rendesen.


Magyarországon mikor fogják bevezetni az Eurót?

Eddig miért nem vezették be?

Legjobb válasz: Majd ha senki másnak nem kell :)

Majd ha senki másnak nem kell :)
A magyar ember foggal körömmel küzd az euró bevezetése ellen. Ha egyszer egy kormány ilyesmire vetemedne az élete végéig garantálná magának, hogy soha többé egyetlen szavazatot se kaphasson.
"Néhány embernek biztosan érdeke hogy még ne legyen eurónk." Az a kilenc millió nem annyira néhány.
"Mutass nekem egy olyan országot, akik hosszútávon jól jártak az euró bevezetésével?" Ez valami varázslat? Az Eurót is vezessék be amivel ugye mindenki rosszul jár, meg még járjon is jól? Elég érdekes felállás.
"Inkább arrafelé tartunk, hogy visszahozzák a fillért meg a pengõt..." Bár arrafelé tartanánk, le is kéne zárni a határokat a sok német bevándorló elõtt. De egyenlõre inkább a nagyobb forint címletek kibocsátása felé tartunk.
Ha Orbán marad, akkor soha. A Ft-ot könnyebb gyengén tartani. 32/F
Szlovákia szintén hirtelen fog összeomlani, mint pár éve szlovénok ... Azóta a szlovén gazdaság a privatizációból él, mint anno az mszp kormányok. Szlovén fizetõ eszköz kellõen erõs volt, ezért felesleges volt a váltás. Szlovák gazdaság is elindult lefele ... [link] [link]
Miért jó, ha bevezetik az eurót? Mutass nekem egy olyan országot, akik hosszútávon jól jártak az euró bevezetésével? Senkinek se tesz jót, ha egy gazdaságilag független államok közössége együtt próbál egy fizetõ eszközbõl gazdálkodni ... A görögök igyekeznek gazdaságukat élénkíteni, de nincs lehetõségük a saját valutájuk rontására, mert a eurózóna más országai nincsenek csõd közelben, ezért mint egy konc úgy húzzák magukkal a szenvedõ görögöket, akiknek egyetlen kiút a saját valuta lenne!
[link] Néhány embernek biztosan érdeke hogy még ne legyen eurónk.
Euró? hehe Inkább arrafelé tartunk, hogy visszahozzák a fillért meg a pengõt...
minek az? maradék függetlenségünket is elvesztenénk vele ... Majd ha egy szinten leszünk a németekkel... addig felesleges a német gazdaság politikát érdeket követni, mert az kifejezetten káros a magyar gazdaságra nézve! pl.: Mit csinálna az ország, ha nem kapna hitelt? alapkamatot nem tud emelni, szóval csak imf jöhetne szóba ... úgy mint az olaszok, görögök, spanyolok, portugálok, szlovénok, ciprusiak, (következõ szlovákia) szenvednek
Majd ha piros hó esik és kékre fagy! Hahahaha...
Jelenleg nem járnánk annyira jól vele, mert a forint nem túl acélos, és ezen az árfolyamon fixálnák be az eurót. azért nem vezették eddig be mert nem felelünk meg azon feltételeknek amiket teljesíteni kell az euró bevezetéséhez. Hosszú távon jobban járnánk vele, mert stabilabb és erõsebb pénz, viszont az ország kezébõl elveszi azt a leehtõséget, hogy a belsõ piacos kölcsöneit elinflálja. Lehet, hogy nem akarják, hogy fél európa a béreinket röhögjön, amíg nem euróban kapjuk meg nem tûnik fel nekik... :D
"Mutass nekem egy olyan országot, akik hosszútávon jól jártak az euró bevezetésével?" Ez valami varázslat? Az Eurót is vezessék be amivel ugye mindenki rosszul jár, meg még járjon is jól? Elég érdekes felállás. Valamit nagyon félre olvashattál. Itt nincs ellentétes állítás ... lefordítom neked. Tudsz olyan országot mutatni, akik jól jártak hosszútávon az euró bevezetésével?

Mikortól fogják bevezetni az új rendeletet, miszerint 360nap kell a GYED-hez? Illetve a dátumot a szüléstől nézik vagy, mikor lejár a tgyás? Én júniusban fogok szülni és ha minden igaz decembertől kapnám a gyedet. Bele fogok esni?

Most végeztem a f?iskolán és szeptember 8-a óta dolgozok. Sehogy nem lesz meg az egy év! :( Bele fogok esni az új rendeletbe?

Legjobb válasz: Egyelõre nem tudjuk, hogy mikortól és milyen feltételekkel vezetik be, addig sajnos minden csak találgatás. Az biztos, hogy a szülés napja számít, illetve az, hogy akkor milyen szabályok vannak érvényben. Visszamenõleges hatályú biztos nem lesz. Annak idején a Bokros csomag megszorításait is türelmi idõvel vezették be, volt egy születési dátum ami után már az új szabályok voltak érvényben.

Egyelõre nem tudjuk, hogy mikortól és milyen feltételekkel vezetik be, addig sajnos minden csak találgatás. Az biztos, hogy a szülés napja számít, illetve az, hogy akkor milyen szabályok vannak érvényben. Visszamenõleges hatályú biztos nem lesz. Annak idején a Bokros csomag megszorításait is türelmi idõvel vezették be, volt egy születési dátum ami után már az új szabályok voltak érvényben.
szerintem a gyed mindig a szülés dátumától számít, ah júniusig nem vezetik be, te nem esel bele.júliustól vezetnék be, az sem érint. sok boldogságot.
A mostani szabályozás szerint, ha nappali tagozaton tanultál, az is beleszámít az idõbe! Nekem is így volt, nem volt gond. Nem hiszem, hogy ehhez a kitételhez hozzányúlnának. Ha mégis, a lehetõ legetikátlanabb dolog lenne, mert Te annak tudatában vállaltad a babát, hogy majd nem halsz éhen 28000 forintos GYES-bõl. Persze ebben az országban már semmin nem csodálkozom... Csak épp GYES jár a 14 éves cigánylánynak is, aki 6. osztályt tapossa, és soha életében nem fog dolgozni. Nem vehetnek ezzel egy kategóriába! Ha meglesz az új szabályozás, keress egy jó TB szakértõt, de szerintem nem lesz gond!
utolsó válaszolónak igazad van, már megint velünk dolgozzakkal lesz kiszúrva, vegyék el inkább a gyest.aki gyereket szeretne, azért dolgozzon is, vagy a megfelelõ körülményeket mibõl kívánják elõteremteni? ja, persze a segélyekbõl :( ez a szomorú

Mikor fogják Magyarországon bevezetni az eurót?

olyanra hogy soha nem vagyok kíváncsi, egy dátumoit mondjatok szerintetek melyik eus ország lesz a következő mely bevezeti az eurót?

Legjobb válasz: Most senki sem kapkod az euro után. Nekünk egyre rosszabbak az esélyeink, meg pillanatnyilag nem is nagyon akarjuk (nem is nagyon lenne ésszerû). Ebben az évtizedben nincs esélye.

Most senki sem kapkod az euro után. Nekünk egyre rosszabbak az esélyeink, meg pillanatnyilag nem is nagyon akarjuk (nem is nagyon lenne ésszerû). Ebben az évtizedben nincs esélye.
A kérdés szerintem értelmetlen, mert mire bevezethetnénk, addigra megszûnik az euró, mint fizetõeszköz.
Szerintem elõbb penderítenek ki minket onnan...
2006-ban, hát nem emlékszel??? :-D
2459. 07. 32.
"olyanra hogy soha nem vagyok kíváncsi, egy dátumoit mondjatok" hát pedig az a helyzet, hogyha pártunk és kormányunk nem változtat a mentalitásán, akkor nemhogy euró nem lesz, de uniós tagok sem leszünk hamarosan.
Már régen be van vezetve az euro, nagyon sok helyen fizethetsz vele, csak a forintot nem vonták még ki, persze szándékosan, igy sakkban lehet tartani a banki hiteleket meg a gazdaságot. De van errõl egy videó is youtube-on ahol ezt egy neves közgazdász elmagyarázza
A kérdező hozzászólása: a cseheknek ennyire jó?
Közvetlenül az eurózóna végsõ gazdasági összeomlása elõtt.
A briteknek szerzõdésben garantálva van, hogy nem kell bevezetniük az eurót, de emellett az is garantálva van, hogy bármikor bevezethetik ha úgy döntenek. A csehek gondolom szándékosan nem teljesítenek egy kritériumot, hogy ne kelljen bevezetniük a jelenlegi helyzetben.
Remélem egyhamar nem! Vajon a britek, csehek is miért nem annyira erõltetik? Meg aztán az únió lehet hamarabb szétesik mielõtt egyáltalán lenne látható dátuma a bevezetésének nálunk.
A lettek jövõ január 1-jén tervezik, még pár nap múlva lesz egy végsõ bizottsági szavazás errõl, de az már csak formalitás lesz. A litván céldátum 2015. jan. 1., de az közel sem ennyire tuti.
#13 Nincs sorrend. Mindenki akkor vezeti be amikor olyan a helyzetük hogy megtehetik. Ennek fényében változtatják a dátumot.
A kérdező hozzászólása: Most senki sem kapkod az euro után. Nekünk egyre rosszabbak az esélyeink, meg pillanatnyilag nem is nagyon akarjuk (nem is nagyon lenne ésszerû). Ebben az évtizedben nincs esélye. 7es akkor a lettek hülyék?
A kérdező hozzászólása: szóval akkor van elvileg egy sorrend? mármint hogy elvileg melyik ország mikor vezeti be az eurót?
Mennyivel lesz jobb? Nem az euró a lényeg, hanem a versenyképes fizetés. Jártál már olyan országban ahol van euró? Megnézted ott egy kg kenyér hogy viszonyul egy havi fizetéshez?
Mult héten az egyik infórádiós mûsorban azt mondták, a reális idõ kb még 15 év :)
Ja és Lettország 2014. január 1-jén vezeti be az eurót.
Marokkó elõbb lesz az Unió tagja és elõbb vezeti be az eurót mint mi.
Elvileg 2019 a kitûzött dátum de csak azért van kitûzött idõpont mert elvileg kötelezõ lesz bevezetni egyszer ha a realitásokat nézzük akkor soha. Ha a terveket nézzük akkor Lettország és Litvánia vezeti be következõnek, de ebbõl szvsz Lettországnak van csak reális sansza rá.
Én jó pár évvel ezelõtt hallottam errõl utoljára akkor 2012 volt a dátum.
Majd ha teljesítjük a Maastrichti Szerzõdésben foglaltakat: 1. Árstabilitás (az árnövekedés maximum 1, 5 százalékponttal lehet több a három legalacsonyabb inflációs rátájú ország átlagánál); 2.A hosszú lejáratú kamatok (függ az aktuális gazdasági helyzettõl és a jövõre vonatkozó gazdasági kilátásoktól) maximum 2 százalékponttal lehetnek magasabbak a három legalacsonyabb inflációjú ország átlagáénál; 3.Árfolyam-stabilitás (a nemzeti valutának a monetáris unióhoz való csatlakozás elõtti két évben az ERM-ben – 1999-tõl az ERM II.-ben – leértékelés és komolyabb feszültségek nélkül részt kell vennie); 4.Az államháztartási hiány nem haladhatja meg a GDP 3 százalékát; 5.A bruttó államadósság nem haladhatja meg a GDP 60 százalékát (átmenetileg meghaladhatja, ha csökkenõ tendenciát mutat). Magyarország még az ERM-nek sem a tagaja, ahhoz gazdasági stabilitás kell, tehát még várnunk kell egy darabig.

Mikor fogják "nagyjaink" bevezetni azt, hogy egy állami beruházásnál a fővállalkozó után már csak az legyen aki meg is csinálja a munkát?

Legjobb válasz: soha. egyrészrõl ellent mond a szabad versenynek, másrészrõl ellenõrizhetetlen, harmadrésrõl nem az a baj, hogy az alvállalkozó alvállalkozójának is van alvállalkózója, hanem az, hogy saját magukat herélik ki a cégek a nagy árverseny közepette.

soha. egyrészrõl ellent mond a szabad versenynek, másrészrõl ellenõrizhetetlen, harmadrésrõl nem az a baj, hogy az alvállalkozó alvállalkozójának is van alvállalkózója, hanem az, hogy saját magukat herélik ki a cégek a nagy árverseny közepette.
mindenhol vannak alválalkozok és kell is mert amßugy a cégek tönkremennének, a kis alválakozok meg nem kapnának munkát. pl egy épület felújítás. az állam megbíz egy kivitelezöt aki felújitja . ennek a kivetelezönek van alvállalkozója aki festö, e festönek meg van egy restaurátor alvállalkozóoja . a festö alválakozo erre a kb 1 honapos munkára nem találna restaurátort mertt egy hónapra senki nem megy el neki dolgozni csak céggel vagy vállalkozóval tud leszerzödni, a festö cégnek meg nem éri meg egy állandó restaurátor csapatot foglalkoztatni mert lehet évente egyszer egy hónapra tudna neki csak munkát adni.´így a restaurátor vállalkozó restaurál a festö cég kifesti a többit a föválalkozo meg beszedi a pénzt. szóval azért nem olyan egyszerü ez.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!