Találatok a következő kifejezésre: Mikor fogják babám (10 db)

Mit lehet venni karácsonyra egy 3 honapos babának? A csörgök mikor érdeklik és mikor fogják meg a játékokat?

Játszoszönyege és ágy fölé szerelhetö forgoja van meg felhuzhatos zenélö plüssállatkája ezeken kivül mi az ami jo ?Karácsonykor lessz 3 honapos.

Legjobb válasz: 3 hónaposan már megfogják általában a játékokat. A csörgõ az jó ötlet, vagy a textil activity kocka, aminek minden oldalán más van (vagy egy szõr darab, vagy valami zizegõs anyag vagy csipogó) Jó ötlet lehe még a kinyitható textil könyvecske, különbözõ zörgõs kis játékok.

3 hónaposan már megfogják általában a játékokat. A csörgõ az jó ötlet, vagy a textil activity kocka, aminek minden oldalán más van (vagy egy szõr darab, vagy valami zizegõs anyag vagy csipogó) Jó ötlet lehe még a kinyitható textil könyvecske, különbözõ zörgõs kis játékok.
Hangoskönyvet, bébihengert, bébi trapézt, bébi telefont, tízkarú polip bébijátékot....ami színes, csörög, forog, zenél, világít..
Mi is pont Karácsonykor leszünk 3 hónaposak :) Én egy pihenõszéket vagy hintát szeretnék neki venni, ami dallamokat játszik, rezeg, vannak színes játékok rajta stb. de szerintem minden, ami színes és zörög-csörög az jó, bár szerintem az lesz az az idõszak, amikor még a saját kezével is jókat játszik :)
A Fischer-price-nak nagyon jó játékai vannak. Amik elvileg 6 hónapos kortól jók azokat is használhatja nagyon szeretik, ha te nyomogatod nekik míg õ nem tudja és énekel meg hangokat ad ki.
Pihenõszéket! Nagyon jó! A babóm 13 hetes és imádja! Mondjuk a rezgõ funkcióval nincs kibékülve, nem is nagyon használom. Olyan is van, amit késõbb hintaszékként is használhat. Nekünk Fischer Price baby gear 2 in 1 hintaszék van és nyugodtan ajánlom. 11.500 ért rendeltem a neten. Ezenkívül még vannak olyan plüssök, amiben csörgõ van és azt is nagyon szereti a babóm! A bébitrapéz majdnem ugyanaz, mint a játszószõnyeg, a bébihengert meg 1 éves kora körül ajánlják :)
Szia! Nekünk is most lesz 3 hónapos a kicsikénk, és mi a Playskool elefánit vettük neki (kb 5000-6000Ft), ami kimondottan 3 hónapos kortól van, + a Fisher Price ölelni való sünibarátot.:) )))Pihenõszékünk és hintánk nekünk is van, és nagyon szeretjük mi is....egy 3. kéz!!!!!:) )) A vatera szerintem is szuper, és nagyon jó dolgokat lehet találni!!!

Mikor fogják a babám súlyát megbecsülni, és mikor lessz a következő UH?

18 hetesen 21 hetesre írt a gép a méret miatt.Pontosan tudom, hogy mikor készült a baba, hiszen clostis peteérésem volt, tehát maximum nagyobb mint az átlag.Sajnos nem mondtak nekem a súlyára semmit, csak, hogy a combcsont 33mm a koponya méret:165 a mellkas:144.Becsült hossz 21 cm.Mikor tudhatom, meg, hogy akkor igazából mennyit nyom az én kis babókám? 2 hét múlva mennem kell a vércukorterhelésre, de már alig várom a következ? Uh-t.

Legjobb válasz: A következõ UH a 28-30. hét környékén lesz, de ha szeretnél (és a pénztárcád engedi), addig elmehetsz 4D UH-ra. 19 hetesen nekünk is hasonló adataink voltak. A súlyt egyébként csak becsülik és sokszor nem pontos. 26 hetes kismami

A következõ UH a 28-30. hét környékén lesz, de ha szeretnél (és a pénztárcád engedi), addig elmehetsz 4D UH-ra. 19 hetesen nekünk is hasonló adataink voltak. A súlyt egyébként csak becsülik és sokszor nem pontos. 26 hetes kismami
nem írtad el az adatokat? comb 33 mm, fej 165 mm...
Én tegnap voltam 30 hetesen és már megmondták hogy 1, 5 kg-s kisfiú.De nem pontos csak kb.
a netrõl szedtem a köv. adatokat: 21 hetesen: BPD (fej): 49 mm AC (has): 140 mm FL (combcsont): 34 mm
A kérdező hozzászólása: A fej nálam a fej körméretet jelenti, nem pedig az átmérõt :oD Utolós válaszolónak: igen én is ezek az adatok alapján , meg a doki is ezek alapján mondta, hogy jó 3 héttel fejlettebb a pici :oD mondjuk ez nem baj. Alig várom, hogy lássak újabb Uh-t róla :oD

38hetes terhesen elhagyott a párom, hazaköltöztem a szüleimhez, ők nem fogják engedni, hogy látogassa a babát, félek, hogy mi sül ki ebből. Mit csináljak?

Legjobb válasz: szia! miért,te szeretnéd még látni a közeletekbe, ezek után?? vagy volt rá vmi oka h elhagyjon titeket? szerintem egyedül is boldogulsz majd a babával és persze a szüleid is biztos segítenek majd amiben csak tudnak! és lesz úgy is más aki szeret és megbecsül, aki jóban- rosszban veled van, aki elfogadja másnak a babáját! de te tudod h mit csinálsz, egy biztos minden meg fog oldódni!!! Sok sikert és kitartást!!

szia! miért, te szeretnéd még látni a közeletekbe, ezek után?? vagy volt rá vmi oka h elhagyjon titeket? szerintem egyedül is boldogulsz majd a babával és persze a szüleid is biztos segítenek majd amiben csak tudnak! és lesz úgy is más aki szeret és megbecsül, aki jóban- rosszban veled van, aki elfogadja másnak a babáját! de te tudod h mit csinálsz, egy biztos minden meg fog oldódni!!! Sok sikert és kitartást!!
annak ellenére, hogy elhagyott titeket annak a gyermeknek õ az apukája. Joga van látni, plána ha fizeti majd a gyerektartást. Nem tilthatod el tõle a gyereket, ha õ ragaszkodik a láthatáshoz.
Megértem, hogy a szüleid nem akarják a közeletekben látni a "Kedves Apukát". De ettõl még neki jova van ahhoz, hogy lássa a gyermekét, ezt viszont a szüleidnek meg kell érteniük. Szerintem csak semleges helyen fogtok tudni találkozni.
Eggyetértek az elözõ irással teljes mértékben.A teljes igazságot vázolta fell neked.Örülj, hogy ilyen jo családod van.


Ha 2011 januárban fog születni a 2. babám, mennyi lesz a táppénz, TGYÁS, GYED? Mi alapján fogják számolni? Az előző évből, amit szintén GYEDEN töltöttem vagy a munkabéremből?

(Jelenleg GYEDet kapok és még miel?tt lejárna mennék el táppánzre szülésig.)

Legjobb válasz: mindent a szerzõdés szerinti béred alapján fognak kiszámolni, mivel az elmúlt 2 évben nem volt meg a 180 nap munkaviszonyod, amibõl átlagolhatnának.

mindent a szerzõdés szerinti béred alapján fognak kiszámolni, mivel az elmúlt 2 évben nem volt meg a 180 nap munkaviszonyod, amibõl átlagolhatnának.
Kérdezõnek: A táppénzt abból a jövedelembõl fogják számolni, ami alapján megállapították a mostani gyededet. Ja, ne felejtsd el átadni apának a gyest! Mert egyszerre nem kaphatsz gyest és táppénzt is. Nem tudom, hogy max. tgyást, gyedet fogsz-e kapni, hiszen nem tudom, hogy mennyi a szerzõdésed szerinti bér :) Utolsónak: Nem igazán értem, hogy mit írtál. Az a 180 nap, amirõl én beszélek, az nem azonos azzal a 180 nappal, ami 365-re változik május 1-el. Amirõl én beszélek, az az ellátás összegének a meghatározásáról szól, az ún. táppénzszabály szerinti összegmegállapítás. Egyébként a kérdezõnek megvan a kellõ biztosítotti napja, hiszen a tgyás, gyed és a gyes ideje is biztosítási jogviszonynak számít ha van mögötte élõ munkaviszony.
Én úgy tudom, hogy most április 30-tól a 180 nap meghosszabbodik 1 évre, vagyis ahhoz, hogy a magasabb TGYÁS-t majd GYED-et kaphasd, 1 évig doloznod kell...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat. 2010 júniusban jár le a gyedem. Akkor elmegyek táppénzre, és utána, ha jól értem a maximalizált tgyást és gyedet fogom kapni?
Utolsónak: Igen az kb. 9 hónap, ha végig dolgozol/szabin agy. De ha ebben van táppénzes nap, akkor több. Ezért írtam, hogy bérezett napnak kell lennie a 180 napnak, hiszen ha végig táppénzen vagy, akkor megint nem tudnak mibõl számolni.
amivel még kiegészíteném, hogy az a 180 nap az naptári nap, tehát nem elég, ha fél évre visszamész dolgozni, hogy abból átlagoljanak, hanem kb. 9 hónapra kell visszamenned.
Elég jól beleástam magam, mert én is gyed-be szültem a másodikat, úgy, hogy nem tudtam visszamenni dolgozni. Ha nem mész vissza dolgozni, vagy visszamész dolgozni, de nincs 180 bérezett napod, akkor így is-úgy is a szerzõdés szerinti bérbõl számolnak. Ekkor van maximuma a tgyás-nak is :( Ha visszamész dolgozni és megvan a 180 nap, akkor a 180 nap alatt szerzett jövedelembõl számolnak napi átlagot és az alapján számfejtik a tgyást, gyedet. Nagyon sok mindentõl függ, hogy mi a legjobb anyagilag. Aki ragaszkodik az otthonléthez, annak az a legjobb, ha már gyesen van, átadja apának a gyest, õ visszamegy dolgozni, kiveszi a szabikat, majd elmegy táppénzre. Persze, írhatsz privit, pontos dátumokkal :)
Kedves utolsó! Én válaszoltam az elõzõ két linket. Sajna én sem vagyok teljesen tisztában a dolgokkal, te igen? Esetleg írhatnék neked akkor privit? Még nálunk is tervben van a második és én sem tudom mit csináljak igazán... Sehol nem találok olyan tájékoztatást ami érthetõ és nem tudom hogy is értelmezzem a jogszabályokat. 2009. augusztusban fog lejárni a gyedem és szívem szerint jövõ nyáron szülnék. Elõre is köszi!
A kismamablogos jó nagy butaságokat ír! Ha a gyed-be szülsz bele és a minimálbér kétszeresénél többet kerestél, akkor rosszabbul jársz, mint az elsõ gyerekkel, mert míg az elsõnél a tgyás nem volt, a másodiknál maximalizálva van! A másik butaság pedig az, hogy ha gyesbe szülsz, akkor rosszabbul jársz, mintha gyedbe. A kettõ ugyanannyi, hiszen mivel ellátás volt mindkettõ, így nem számolhatnak belõle, mindkét esetben a munkaszerzõdésedben szereplõ összeg lesz a tgyás, gyed alapja, mindkettõ maximalizálva. A fenti cikk 2007-es! Azóta ezerszer módosult. A legbiztosabb az oep honlapja, hiszen õk az elbíráló, folyósító szerv (kivéve ha a munkahely tb. kifizetõhely, de akkor is felülvizsgálja az oep). Jelenleg 2010-re vonatkozó adatokat még nem frissítették.
Engem is érdekelnek a válaszok!!! Milyen a sors, pont most akartam kiírni! :-) Nincs valahol az erre vonatkozó szabály leírva? Küldjetek lszi ha tudtok, mert az a legbiztosabb.
Szia! Mivel a két gyerek között nem mész vissza dolgozni, így a szerzõdésed szerinti bér lesz a tgyás és gyed alapja, azzal a megkötéssel, hogy a tgyásnak is lesz maximuma, ami megegyezik a gyed maximummal (mindenkori minimálbér kétszeresének 70%-a). A gyed-et érdemes végig kihasználni, mert a táppénz az esetek nagy-nagy többségében kevesebb, mint a gyed.
Szerintem gyedrõl nem mehetsz egybõl táppénzre. A gyed nem számít bele a következõ gyedbe, de a táppénz lehúzhatja a tényleges béredet. Szabid nincs már, vagy gyesen nem tudod kihúzni egy ideig?
07:46-os vagyok. Akkor viszont nem értem az egészet. :( Május 1-tõl nem 365 ledolgozott vagy szabin töltött napnak kell meglennie ahhoz, hogy az ember újra a fizetése szerinti tgyás-t és gyed-et kapja? Ha táppénzen lesz a szülésig, akkor a maximalizált tgyás, majd gyed jár. Vagy rosszul tudom? Mi ez a 180 nap, ami nem változik? :(

29 hetes kismama vagyok. Mit csináljak az anyósommal? Már találkozni sem akarok vele. Mindenbe beleköt. Miért így fogják hívni a babát, minek megyünk 4D-re, miért így miért nem úgy.

Semmi sem jó neki, mindenbe beleszól, kritizál, kötöszködik...stb. Ilyen marad ha meglesz a baba? Mert akkor nem fogom s?r?n hívogatni hogy jöjjön! Teljesen kikészít engem és a férjem is...

Legjobb válasz: Nem, nem marad ilyen ha meglesz a baba. Sokkal rosszabb lesz :( Legalábbis az esetek nagy többségében így szokott lenni.

Mondd meg neki õszintén, amit gondolsz. És persze a férjed is mondja meg neki. Az én anyósom is ilyen volt, és egyszer elegem lett belõle, és megmondtam neki. Azóta pedig imádjuk egymást.
Nem, nem marad ilyen ha meglesz a baba. Sokkal rosszabb lesz :( Legalábbis az esetek nagy többségében így szokott lenni.
Szerintem mindezt beszéld meg a férjeddel és tartsatok heti egyszeri találkozást. Az én anyósom egy tünemény, az anyámat nagyon szeretem, de mi egy külön család vagyunk, amihez senkinek nincs beleszólása. Hetente 1X találkozunk a mamákkal és kész. Nálunk a párom teljesen partner volt ebben, a nagyik meg vették a lapot. Eleinte õk is kérdeztek, hogy miért így vagy úgy - na erre a válasz mindig az volt: mert így döntöttünk. Ezzel rövidre zárva a téma. Még a pici születése elõtt próbáljátok ki, szerintem menni fog. Ha meg sértõdés lesz a vége, majd megenyhül...:)
Próbáld anyósoddal MOST tudatosítani, hogy a ti életetek, gyermeketek és ne szóljon bele.Hidd el, ha nem teszed akkor rosszabb lesz!!Lehet, hogy megsértõdik, de amint megszülsz Õ lesz az elsõ a kh-ban aki látni szeretné a kis imádott unokáját, akármilyen furcsa is (számára) a neve. Lássa, hogy vannak szabályaitok ami rá is vonatkozik!!! Párod, hogy áll a dologhoz??
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok. Hiába mondunk neki bármit, ilyen a stílusa, még a kákán is csomót keres... A férjem is egyet ért velem, de mégis csak az anyja. De eddig minden ünnepet elrontott az örökös kötöszködésével. Mi is ezt mondtuk, hogy azért mert így döntöttünk, de csak puffog... Egy biztos ha megszületik a kis Drágám és akkor is folytatja ezt, már nem fogom szó nélkül hagyni. Már a babánk 4D-s uh fényképét is leszólta, hogy milyen a szája...stb pedig olyan tündéri gyönyörû rajta. Lehet féltékeny...
Az anyósommal a megismerkedésünk pillanatában se voltunk szimpatikusak egymásnak, így nem is alakult ki olyan viszony, hogy beszélgessünk, és jobban megismerjük egymást. Így, igazából nem is dumál bele semmibe (szerencsére). Még csak 16 hetes vagyok, és kérdezte a jó múltkorában, hogy mi lesz a keresztelõvel. Én meg erre: Milyen keresztelõ??? (azt tudni kell, hogy se a férjem, se én nem vagyok megkeresztelve, és azt akarom, ha a gyerekem olyan idõs lesz, hogy eldöntse, akarja e a vallást, majd akkor az lesz, amit akar. elvégre szabad vallás-választás van. én nem vagyok hívõ egyáltalán.) Anyósomnak kiült az arcára a meglepõdés, de le is lett rendezve a dolog ennyivel.
Sajnos akkor vele kategorikusan kell beszélni.Ne hagyjátok magatokat, mert tényleg rosszabb lesz!! Az nagyon fontos ha megvan a baba akkor jobban lássa rajtad a határozottságot, mert a fejedre nõ.Legyél erõs és kitartás!!! Az lehet, hogy féltékeny!Neki valószínû nem adatott meg ez az öröm.A babád meg biztosan nagyon szép!!! Már nagyon kíváncsi lettem, hogy mi az a név ami nem tetszik neki.Elárulod?
Ha nem csinálsz valamit, akkor ha megszületik a baba, majd ott fog neked okoskodni, hogy mit hogy csinálj, vagy ami még rosszabb, majd kiveszi a gyereket a kezedbõl, hogy õ mutassa, de neked nem hagyja majd, hogy próbálkozz. Hát ha velem ezt csinálná, én tuti összevesznék vele, ha a párom anyja, ha nem. Ezt a párodnak is be kell látni, hogy boldog család lehessetek. Fel a fejjel, és sok erõt kívánok az "anyóstalanításhoz".
A kérdező hozzászólása: A név: Lili :) És illik is a babához! Nem tudom mi vele a baja... Nagyon aranyosak vagytok, eddig csak a férjem miatt nem szóltam vissza neki, mert nagyon sajnálom a párom hogy biztos Neki a legkellemetlenebb ez a dolog, hogy ilyen az anyja, és az én szüleim meg pont az ellentéte... de igazatok van, csak rosszabb lesz, nem fogjuk hagyni magunkat!
A kérdező hozzászólása: Ja, és hozzáteszem semmibe soha nem segít. Mikor újítottuk a lakást még azt sem mondta hogy megfõz, míg mi dolgozunk, az én szüleim persze velünk dolgoztak, és most sincs másként. Még mi fizetünk neki egy-két számlát, pedig fizethetné õ is, mert mi sem vagyunk eleresztve! Elegem van.
A kérdező hozzászólása: Na azt már nem fogom megengedni hogy a gyereknevelésbe beleszóljon, sõt, ha ki meri venni a kezembõl a babát, akkor abban a pillanatban mehet haza. De ha még a hátra lévõ idõben esetleg találkozom vele, és még egyszer kritizálni mer, hát nem állok jót magamért...

Molnár Hannának fogják hívni a babámat. De szeretnék neki adni egy másik keresztnevet is. Mi illik hozzá még? Vagy inkább ne is adjak?

Legjobb válasz: Szép neve lesz. Szerintem nagyon sok név illik hozzá inkább számomra azok hangzanak szebben amelyek mássalhangzóval kezdõdik. Én nem vagyok a második név pártján, de ha dnék akkor egy ma divatos névhez (a Hanna szerintem az, ha jól tudom az egyik legnépszerûbb kislány név), akkor egy hagyományosabb nevet.

Szép neve lesz. Szerintem nagyon sok név illik hozzá inkább számomra azok hangzanak szebben amelyek mássalhangzóval kezdõdik. Én nem vagyok a második név pártján, de ha dnék akkor egy ma divatos névhez (a Hanna szerintem az, ha jól tudom az egyik legnépszerûbb kislány név), akkor egy hagyományosabb nevet.
Én nem adnék második keresztnevet.Molnár Hanna.Tökéletes.Az én kislányom is Hanna:)
Hanna Barbaráról nekem rögtön a rajzfilm cég ugrott be :) http://hu.wikipedia.org/wiki/Hanna-Barbera Én sem vagyok egyébként két név párti és így is szép szerintem. De elég gyakori mindkét név, ezért esetleg lehet még mellé válsztani, ha ez zavar titeket. Ötletem: Molnár Hanna Gréta
En nem adnek. Nagyon szep neve lesz. A masik csak rontana a harmoniat.
Nekem 2 keresztnevem + asszonynév - nagyon nem szeretem. Legszívesebben levetetném a 2-at, de nem akarnám megbántani vele anyukámat (az õ neve). 2 lányom van, eszembe nem jutott volna 2 nevet adni nekik. Úgysem használja az ember soha, csak az egyiket. Ha meg netán valaki így szólítja, más meg a másikon, az sem jó sztem. Olyan szép a Molnár Hanna, én nem akarnék mellé mást.
én nem vagyok híve már a 2 névnek, fiamnak is kettõt adtunk, majd le is vetettük a 2.-at, felesleges... de a Hanna annyira gyakori, hogy szerintem nálatok elférne még egy név arra az esetre ha oviban, suliban több Hanna kerülne egy csoportba, meg tudják különböztetni õket, ne Molnárnak hívják majd.
Jaj, nagyon szép neve van! :) )) Ne adjatok többet! Rövid, frappáns, kényelmes és nagyon szép név! Tetszeni fog neki, ebben biztos vagyok! :) Én arra szavazok, hogy maradjon így! :)
Molnár Hanna Barbara
Naluk az oviban volt egy Anna es egy Hanna, ráadásul a vezetek nevük is azonos volt. Elég sokszor felrehallottak, hogy most épp kinek szólnak.
Molnár Hanna Izabell Én csak azért adnék két nevet a kislánynak, mert bár szép így együtt ez a két név, de mindkettõ elég gyakori, (én személy szerint nagyon sok Hannát ismerek) szerintem 2keresztnévvel kicsit jobban kitûnik, de mégsem olyan hivalkodó még. Gratulálok a babához!!!:) )
A kérdező hozzászólása: Párom aggódik, hogy a Hannát , Annának értik majd.Szerintem nem.
Elég ez az egy és szép is ez így, nekünk is Hannánk van és bár nem ugyanez a vezetéknév de a magánhangzók ezek...
Szerintem így tök jó. Az én lányom Varga Hella, és elég neki az 1 név. Ha nagyon muszáj lenne a 2. név, én tuti Hédi, vagy Szofi :)
Egy különlegesebb, rövid keresztnevét "el bírna" . az en lányom is hasonlóan gyakori vezetékneve es en az Annát adtam keresztnevnek, melle pedig a Mírát. Igy nem is olyan hosszú a neve, hiszen osszesen a két keresztnév 8 betû, nem is kirívó, de megis meg lehet öt különböztetni. Az oviban volt vele azonos nevû kislány, itt pl jol jött a Míra, mint "megkülönböztetés"
Szep neve lesz, szerintem eleg ez a nev. A ket nevvel csak a gond van, oviban iskolaban, a hivatalos papirokon, stb.
Molnár Hanna Ildikó Melinda
A kérdező hozzászólása: Lehet tényleg felesleges a második név.Molnár Hanna így szép.Lehet egy másodikkal elcsúfítanám?!Remélem szeretni fogja a nevét. :-)
Biztos, hogy félre fogják hallani, nálunk is félrehallják, de ez legyen a legkevesebb gondunk.Olyankor el szoktam ismételni hangosabban újra, megjegyzik milyen szép neve van, aztán mindenki megy a dolgára.

Mikor nyulnak és fogják meg babák a tárgyakat?

Legjobb válasz: Kisfiam 3,5 hónapos kora óta nyúl a csörgõkért.

Kisfiam 3, 5 hónapos kora óta nyúl a csörgõkért.
Az én fiam 2 és fél hós.Néha már próbálja megfogni a játszószõnyegén lógó játékokat de inkább csak csápolja.:) Én úgy tudom h 3 hós koruk után képesek a tárgyak megfogására.
2, 5 honapos koraban ami korulotte volt, mindent fogdosott, huzgalta. 3 honaposan meg nem nyult, de ha raraktam a kis mellkasara vmi apro jatekot, idovel megtalalta es fogdosta. 3, 5 hos kora ota pedig ha adom, o szepen elveszi. amugy 3 hos kora ota szeretne a cumisuveget is tartani, ramarkol mind ket kezevel, de sokkal jobban jarunk ha en fogom :) el kell vennem a kezet mert rangatja csak es kihuzza a szajabol.

Jelenleg gyed-en vagyok. Ha a második babám még gyed alatt születik, akkor onnantól, mi alapján fogják a gyed-et tovább számolni?

Kevesebb lesz, vagy marad? A Tgyás-t is mi alapján kapom? Marad minden ugyan annyi? Az lenne a legjobb.

Legjobb válasz: Az alapbéred után fogod kapni mindkettõt, tehát elvileg ugyanannyi lesz.

Az alapbéred után fogod kapni mindkettõt, tehát elvileg ugyanannyi lesz.

28. terhességi hétben vagyok, nagy babám lesz.51 kg-ról kezdtem és most vagyok 66 kg, a családban mindenki 25-30 kg-ot hízott terhesség alatt. A védőnő azt mondja fogjam vissza az evést pedig nem is eszek. Mit tegyek?

Se vitaminhiányom nincs és visszeres sem vagyok!És ráadásul pont azokat eszem amit mondott,hogy szabad!

Legjobb válasz: Szia! Az elsõ gyerekkel 22 kg-ot, a másodikkal 25 kg-ot híztam, nem volt igazából semmi panaszom, nekem is mondta az orvosom, +15 kgnál, hogy ha lehet ne hízzak tovább,de ha nem látta volna a papírjaimon mennyit híztam észre sem vette volna mert szülés elõtt nagyon vékony voltam de muszáj volt ennem szóval ne izgulj ha amúgy nem problémás a terhességed!

Szia! Az elsõ gyerekkel 22 kg-ot, a másodikkal 25 kg-ot híztam, nem volt igazából semmi panaszom, nekem is mondta az orvosom, +15 kgnál, hogy ha lehet ne hízzak tovább, de ha nem látta volna a papírjaimon mennyit híztam észre sem vette volna mert szülés elõtt nagyon vékony voltam de muszáj volt ennem szóval ne izgulj ha amúgy nem problémás a terhességed!
Napi 5x egyél keveset.Ha tudsz, akkor egy kicsit mozogj, esetleg sétálj sokat.A normális súlyfelesleg terhesség alatt 12 kg.Te most tartasz 15 kg-nál.És még van hátra 3 hónapod.Szerintem ennek amúgy nincs köze a nagy babához, sok embert ismerek, aki 15-20 kg-ot szedett fel, de normál súlyú babát szült 3kg felett és 4 alatt. A védõnõ nem szülésznõ, nem nõgyógyász és nem gyerekorvos. Ha az ultrahangon nem mondják, hogy nagy a baba, akkor ne aggódj.

Egyre jobban felek attol, mi lesz ha megszuletik a babam! Hogy kell fektetni? Furdetni? s meg rengeteg kerdesem van.. Hol fogjak nekem ezeket elmondani? Hol talalok valaszokat?

Legjobb válasz: Az anyukád,a babás barátnõid,a doktorod,a védõnéni vagy itt a tapsztalt kismamák. 29 hetes kismami

Az anyukád, a babás barátnõid, a doktorod, a védõnéni vagy itt a tapsztalt kismamák. 29 hetes kismami
minden jön magától!rögtön tudtam mit kell tennem az elsõ babámnál.a kórházban megis kérdezték hogy van már gyermekem mert jobban csináltam mindent mint akinek már volt.
Nyugi ezen mindenki átisik.Majd minden jön öszönösen!
EGyrészt jön ösztönösen, de azért jó, ha megosztod gondolataid valakivel. Elsõdlegesen a védõnõd dolga ezeket elmondani, bezsélni mindenrõl, akár megmutatni is. Keress terhestanfolyamot, ott filmet mutatnak, babán élõben megmutatják, és bármit megkérdezhetsz. Azonkívül a legjobb szerintem a már babával rendelkezõ olyan kismama megkérdezése, akiben bízol. Olvass sokat, a neten is rengeteg infó van, keress tanfolyamot, beszélj a védõnõvel és ne félj, mindneki átesik ezen:-)
Ugyanez aggaszt engem is! Anyukám, babás barátnõim stb. nem lesznek velem, amikor kezdenem kell valamit a picivel, az elmondás pedig nem ugyanaz! Én keresni fogok felkészítõt, ahol legalább mûanyag babán megmutatják és ki is próbálhatom, bármilyen hülyén hangzik is esetleg...
Bennem is van ilyen félelem:Engem azzal nyugtatnak, hogy ösztönösen jön majd minden. Addig is, egy kis segítség: http://videa.hu/main.php?page=search&w=tanfolyam&x=0&y=0 http://www.onlineakademia.hucourse.php?id=12&PHPSESSID=76530..
Ajánlom Neked az "egy suttogó titkai" címû könyvet! Én most azt kezdtem el olvasni és nem bírom letenni. :) 13 hetes ikerterhes vagyok, bevallom az elején én is kétségbe estem, hogy úúúristen két gyerek. De mostanra tökéletesen biztos vagyok abban, hogy semmi problémám nem lesz! A könyv csak megerõsített benne, érdemes elolvasnod hidd el!!! Boldog babavárást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!