Találatok a következő kifejezésre: Mikor fog legközelebb, ha (9 db)

Igény szerint szoptató anyukák hogyan mennek el pl a közértbe, ha nem tudják, mikor fognak legközelebb szoptatni?

Az igény szerint szoptatók válaszaiból én azt olvasom ki, hogy sosem lehet náluk tudni, hogy a következ? szoptatás mikor lesz. Hogy indulnak el így bárhová? Hogyan oldják meg a szoptatást? Vagy valamit félreértelmeztem?

Legjobb válasz: Én igény szerint szoptattam a babámat, tényleg néha nehéz volt kitalálni mikor szeretne enni. De ez a második hónapban kialakult, és én is rájöttem, hogy nem éhes, csak bújni akar. a második hónap végétõl majdnem tartotta a négy órás etetéseket nappal, így el tudtam vele indulni, az éjszakát pedig végig aludta. Úgyhogy nem volt vele gond.

Én igény szerint szoptattam a babámat, tényleg néha nehéz volt kitalálni mikor szeretne enni. De ez a második hónapban kialakult, és én is rájöttem, hogy nem éhes, csak bújni akar. a második hónap végétõl majdnem tartotta a négy órás etetéseket nappal, így el tudtam vele indulni, az éjszakát pedig végig aludta. Úgyhogy nem volt vele gond.
A saját tapasztalatom: elején 2-2és1/2 óránként kért enni a lányom, tehát 1 órám mindenképp volt "szabadon", annak ellenére is, hogy nekünk mindig sokáig tartott egy-egy alkalom. Aztán fokozatosan áttért a 3 óránkénti evésre, én semmit nem szabályoztam. Tehát nekem ilyen szempontból szerencsém volt, mert igény szerint etettem, de volt/van napirendünk is - persze az elsõ egy-két hónapban annyira nem volt :)
Az igény szerinti szoptatás azt jelenti, h a baba igényei szerint, tehát nem te szabod meg, pl a 3 óránkénti evést.DE a babák igen nagy százaléka saját magától is rendszert tart, csak nem biztos, h 3 órásat.Nyugodtan lehet tõlük bármit csinálni, én egyedül voltam az igény szerint szoptatott ikreimmel, és egyetlen egyszer jártam úgy, h a tescoban kellet szoptatni õket-de akkor sokáig tartott az odaút, sokáig vásároltam-tehát érthetõ volt részükrõl-, minden nap mentünk vásárolni, mentünk a fiúkért az oviba, játszótérre, jártunk piacra, stb...Az igény szerinti szoptatást nem jelenti azt, h az ember oda van bilincselve a lakáshoz.:)
Az igény szerint szoptatott baba is egy idõ után beáll egy bizonyos idõközönkénti evésre, úgyhogy ki lehet számolni, mikor lesz éhes. Engem legalábbis nem ért nagy meglepetés, 2-3 órára mindig ki tudtunk ruccanni, hosszabb idõ esetén a kocsi hátsó ülésén szoptattam, míg a férjem 'õrt állt'.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Most rádöbbentem, hogy én is igény szerint szoptatok... csak az én kislányom úgy tartja a három órát, mint a menetrendet :) Bár ha megéhezik két óra múlva, én is adok neki, ill. ha alszik, nem keltem föl. :) Valamiért azt hittem, h igény szerint szoptatni azt jelenti, hogy a gyerek egész nap a cicin lóg, mert olvastam itt ilyen válaszokat is. De így már értem, mindenkinek jó égészséget!! :)
Mármint KELLETT.az elõzõ voltam.
szánalmas , hogy itt tart egy kapcsolat.Ha régen jó volt minden férfinak naturba nem fog belehalni egy kis szõrbe hidd el.-_-
A szõrös kevésbé zavaró, mint a pörsenéses. Lényeg, hogy ne legyen olyan hosszú, hogy fuldokolni kezdjen tõle a barátod. :)
nem fogja, hisz õ mondta... de egyébként ha utána bepúderezed nem pirosodik annyira ki, vagy egyáltalán nem...
basszus, ha azt mondta h nem muszáj, akkor valószínûleg nem zavarná, nem értem miért kell itt felesleges köröket futni?!!!?
Annyira a legjobb ha kb. 1-2 mm es és nem az egész hanem csak a puncid felett egy csikban 19/f
Epilátor, gyanta próbáld ki... 21/L
Szerintem ezzel azt akarta sugallni hogy leborotválhatnád, kicsit a szöveg értelme mögé kell nézni.
Miután leborotválod, kend át vékonyan fertõtlenítõvel. Így nem fog!
ha én lány lennék, eszem ágában sincs borotválni az intim testrészemet. fognám a hajvágót, fej nélkül, majdnem olyan rövid lesz, mintha leborotválnád, és semmi irritáció nem marad utána...
18.54-es, egyetértek. nehogy már ezen múljon a kapcsolat. amúgy meg, na és a fiúk? mind tök csupasz ott? a lányok se feltétlenül szeretik ám a szõrt a szájukban.
Szerintem a borotva volt hibás. Egyszerûen gyenge minõségût fogtál ki. Több pengés legyen és ne erõvel húzd végig hanem lágyan, s akkor nem jársz így még egyszer. Elmondjam hosszabban? .. vagy megmutassam? :D
milyen az a kipörsögött ??
A kérdező hozzászólása: azért rövidre vágtam
A kérdező hozzászólása: próbáltam már gyantázni is és púdert is rakok rá, de úgyis piros lesz
nekem is ez volt Rá jöttem ha a szõr növekedésével ellentétesen borõtfálom mármint lefelé húzom akkor annyira nem irritálja a bõrömet és utána valami nyugtató krémmel be szoktam kenni.Gyantáztatni még nem probáltam az epilátort már igen de fájt és abba is hagytam.vagy javasolhatok még szõrtelenítõ krémet mint amivel a bikini vonalat le lehet szedni nagyon lent meg borotfával utánna igazitás
csütörtökön a Milan-nal. http://www.madridista.hu/web/index.php
A kérdező hozzászólása: és azt nem tudod h melyik csatornán?
A kérdező hozzászólása: már megtaláltam, köszi szépen:)

Mi van akkor, ha sokáig nem feküdtem le senkivel? Észre fogja venni a fiu akivel legközelebb lefekszem?

Több mint egy éve vesztettem el a szüzességem, utána több alkalom volt, de nem olyan sokáig, és azota nem feküdtem le senkivel.

Legjobb válasz: Hát ha csak állsz mint egy danana, vagy fekszel mint egy darab fa, vagy esetleg akkora dzsungel van hogy még Maugli sem találna ki akkor igen. De ha talán egy hosszabb elõjátékot tennétek akkor talán könnyebb lenne.

Hát ha csak állsz mint egy danana, vagy fekszel mint egy darab fa, vagy esetleg akkora dzsungel van hogy még Maugli sem találna ki akkor igen. De ha talán egy hosszabb elõjátékot tennétek akkor talán könnyebb lenne.
némileg szûkebb leszel..
ezt mi honnan a francból tudjuk????? :D ciklus.hu :D
Április 26-a körül, ha 28 napos a ciklus.Március 29. elõtt mikor jött meg?
Szerinted mire jók az édesanyák???
Most akkor minden hónapban velünk számoltatod ki?? Vagy mi lesz? Megkérhetnéd anyádat, hogy világosítson fel. Azért van tudod?
mindig az elsõ naptól számítva a 28. napra jön ki elvileg
utolsó, nem mindenkinek. nekem a 25.-re......

Ha szül a kutya, akkor legközelebb mikor fog tüzelni?

Eddig decemberbe és májusba szokott tüzelni, de most decemberbevemhes lett, és még mindig nem tüzelt.

Legjobb válasz: Általában hat havonta tüzelnek a szukák. A vemhesség kicsit kitolhatja az idõt, fõleg,ha tovább szoptat. Kutyánként változó.

Általában hat havonta tüzelnek a szukák. A vemhesség kicsit kitolhatja az idõt, fõleg, ha tovább szoptat. Kutyánként változó.
azt írtad, hogy még mindig nem tüzelt.. nem azt, hogy 1 hónappal késõbb... igen, mivel még nem tüzelt, lehet, hogy valamilyen egészségügyi gondja van, lásd fentebb leírtak... amúgy sosem értettem, hogy ha valaki hobby kutyát tart, akkor minek elleti..a kutyának is jobb, ha ivartalanítva van, tovább él, nem lesz rákos stb.. a sok szülés megviseli egyébként.. ma már a kölyök fajtatiszta kutyákat sem lehet normális gazdihoz adni, akkor meg mit akarunk?
jézusom..még egy szaporító... milyen fajta a kutya?minek ennyiszer elletni?gondolom nem kiállítási kutya, mert tenyésztõ ilyet nem kérdez.. lehet méhrákja, petefészekdaganata, gennyes méhgyulladása stb..
Kedves válaszolók! A kérdezõ nem letolást kért. Válaszolni kéne a kérdésre és nem lehordani az embereket. Bizonyára már a kérdezõ is rájött (sajnos saját kárán), hogy nem szabad csak úgy minden szakértelem nélkül elletni a kutyákat. Gondolom ezek után el fog gondolkodni az ivartalanításon.
A kérdező hozzászólása: Vagyis beteg, mert 1 hónappal késõbb tüzel? Pont azért kérdezem, hogy a következõ tüzelésnél elzárjam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a 4. válaszolónak a normális választ. Az én kutyám a kicsiket végig, 8 hetes korukig szoptatta. A 7. héttõl már nem annyira engedte nekik, de azért még minden nap etette õket.

Mi a külömbség ha valaki kap beöntést vagy nem? Van valami jelentősége szülésnél? Sokat olvasom hogy valakinek nem volt idő rá, és írta hogy legközelebb kérni fogja, miért jó?

Legjobb válasz: Szia. A baba, amikor áthalad a szülõcsatornán, közvetlenül mögötte odaszorítja a végbél részt a keresztcsonthoz._A végbél a belrendszer utólsó szakasza, ahol a széklet "várakozik".-A beöntés egyrészt megelõzi, hogy szülésnél az esetleges székletmennyiséget ne tolja ki a baba maga elõtt. Másik ok, ami fontosabb, hogy vajúdás idején nincs emésztésipanasz-mivel a gázok is eltávoztak-, nincs székelési inger. Ami van, azt jelenti, hogy a pocaklakó elindult "kapuja" felé.

Szia. A baba, amikor áthalad a szülõcsatornán, közvetlenül mögötte odaszorítja a végbél részt a keresztcsonthoz._A végbél a belrendszer utólsó szakasza, ahol a széklet "várakozik".-A beöntés egyrészt megelõzi, hogy szülésnél az esetleges székletmennyiséget ne tolja ki a baba maga elõtt. Másik ok, ami fontosabb, hogy vajúdás idején nincs emésztésipanasz-mivel a gázok is eltávoztak-, nincs székelési inger. Ami van, azt jelenti, hogy a pocaklakó elindult "kapuja" felé.
Szia!Azt már leírták, hogy miért jó ha kapsz.Csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy nem fájdalmas a beöntés.Olyan vékony csövön keresztül adják, hogy észre sem veszed szinte.Csak kellemetlen érzés picit esetleg, de nem a fájdalom miatt, hanem ugye nem szoktunk hozzá, hogy oda bedugjanak akámit is.Gyorsan végeznek vele és utánna tisztának érzed majd magad.Szerintem érdemes.
Én nem kaptam beöntést. Szülés elõtt éreztem, hogy ki kell menni wc-re, kiengedtek akkor kijött valami, szülés közbe semmi. Mikor mondtam a szülésznõnek, hogy mi lesz ha kakilnom kell azt mondta, hogy láttak már ilyent nem nagy ügy és ne foglalkozzak vele. Nekem nem jött ki semmi, de ha jött is volna senki sem foglalkozott volna vele az adott pillanatban, te sem fogsz ez tuti, mert mással leszel elfoglalva hidd el. Sok sikert.
Szólni biztos nem szólnak érte az tuti, sztem ez nekünk kellmetlen csak, én fogokkérni azért ha lehet, mert a fertõzés veszél ymiatt is jobb sztem, de ha nem jön úgy ki a dolog akkor ij.Szval ettõl ne félj, nem tudom mennyi idõs terhes vagy, de én is szorongtam a szüléstõl, már áhitazok utánna és nem érdekel a borotválkozás stb, majd megcsinálják-nekem már tükörrel sem megy, szval nem érdekel csak legyek túl rajta, nekem nagyon nehéz ez az utolsó pár hét, de remélhetõleg neked könnyebb lesz-ne félj ezektõl, azok akik ott vannak sokmindent megértek már.37hetes kismama
Én kaptam beöntést és semmi jelentõsége volt mert mégis szûlés alatt is sikerült alkotnom mielõtt ki jött a babóm de gyorsan lemostak és jött a kicsim kifele. Ott ez természetesnek veszik senki nem szól érte.
Én nagyon féltem a beöntéstõl. De nagyon jó volt. Nem vagyok perverz, csupán rettenetesen szorulásos voltam , és végre úgy éreztem, hogy tudtam egy egészségeset k..ni. M ondtam is a szülésznõnek, hogy ezt korábban is megcsinálhatták volna.:) )) A hugom nem kapott beöntést, mert azt hitték elõ van készítve, mivel már otthon megborotválkozott, és közben mûszakváltás volt. Õt nem engedték már ki mikor érezték hogy kell. Azt mondták az már a baba. Õ oda potyizott az asztalra, de senkit nem érdekelt. Vagyis csak neki volt ciki.
A kérdező hozzászólása: kösz lányok a gyors válaszokat :)
Második vagyok. Még annyi eszembe jutott, hogy a beöntés segíti a tágulást is egy kis mértékben, szóval akkor is érdemes lehet kérni, ha lassan haladnak a dolgok és még nem kaptál.
Sokan kellemetlennek érzik, ha szüléskor más is jön, de a dokik és a szülésznõk sok ilyet láttak már és tudják, hogy ez természetes. Akit zavar, kérjen beöntést. Akit meg a beöntés zavar, az szóljon, hogy õ nem kér. Egyébként a szülés elõtti gyakoribb vécézést szokták nevezni a "természet beöntésének" is, ilyenkor ugyanis éppen erre készül fel a szervezet, kiüríti a végbelet. Persze elõfordul, hogy marad vmi... Én nem kértem beöntést és fogalmam sincs, jött-e valami a babán kívül, mert valahogy nem azzal voltam elfoglalva :) )
A kérdező hozzászólása: Ahh értem, köszönöm. Akkor az tök kellemetlen lehet ha nincs nem? Vagy olyankor nem törödnek az ilyen cikis dolgokkal? De gondolom ez a dokiknak sem gáz nem?
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok, még elsõ baba 28. hetes vagyok! :) )
Nekem mindig 29 nap a ciklusom, akkor is, ha a pé "elvándorol". Volt már a 12, de a 21 napon is!
ismerõs a helyzet, most úgy tünik, nekem is elõrébbjött. Nekem azt mondták, elõfordulhat ilyen... Ha tartja a 13 dpo-t, akkor 23-25.nap körül fog megjönni elõreláthatólag, szerintem.

Ha március 15-én jött meg először (hétfő) és vasárnapig tartott, akkor legközelebb mikor fog megjönni? (ez volt az első)

Legjobb válasz: Akkor én nagy tévedésben vagyok. :S Nekem mindig hat napig tart, és az utolsó naptól számítva jön meg 28 napra. Akkor ez hogy is van? :S

Akkor én nagy tévedésben vagyok. :S Nekem mindig hat napig tart, és az utolsó naptól számítva jön meg 28 napra. Akkor ez hogy is van? :S
A kezdetétõl, vagyis 15-tõl számított 28-30 nap múlva.
a ciklus elsõ napja a menszesz elsõ napja. ha 28 napos lesz a ciklusod, akkor ápr. 12-én. ma van a ciklusod 23.napja.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen!
de azért ne vegyél mérget rá hogy pont 28. napra meg fog jönni. általában elõször még összevissza jön meg, aztán késõbb beáll.
utolsónak: ciklust a köv.képpen számolunk: ciklust a menszesz elsõ napjától számoljuk, vérzés elsõ napja = ciklus elsõ napja. ha megjön a következõ menszesz az már a következõ ciklus elsõ napjának számít. ha megjön jan.1-jén a köv pedig jan. 31-kor akkor a ciklus 30 napos volt.
A kérdező hozzászólása: é az ho "összevissza fog megjönni" akkor kkésõbb vagy hamarabb? tapasztalalt?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!