Találatok a következő kifejezésre: Mikor fog edesanyam (9 db)

Mit graviroztassak edesanyamnak egy medallra amit 50. szuletesnapjara fog tolem kapni?

Ugy gondoltam ez a legszebb ajandek, de nem tudom, hogy mit graviroztassak bele... Pl: "A legjobb anyanak" vagy valami hasonlo. Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Drága Édesanyámnak.

Drága Édesanyámnak.
Én is az arcképet mondom, mi idén adtuk ezt anyukámnak, a három gyermeke van rágravírozva.
"remélem hagysz rám örökséget" bocsi , de hülye kérdésre hülye választ. Nem hiszem hogy ez az alapsablon "A legjobb anyának" szöveg meghatná. Talán valami egyedibbet, személyesebbet kéne kitalálnod, te ismered õt, neked kell tudnod, hogy mit szeretne látni rajta.
Szia! Szerintem egyszerûen vcsak annyit: "Köszönöm"
én is az arcképre szavazok
Ez az arckép jó 5let, esetleg még, Köszönöm, h felneveltél.
Ennyi erõvel egy 50 Ft-osba is fúrhatna lyukat :)
Szerintem csak egyszerûen gravíroztass bele egy ötvenest: ez a legtalálóbb. :)
"mindig veled vagyok"
Az arcodat. Egyik kolleganõmnek van egy arany medálja, az egyik oldalán a lánya arca, a másik oldalon a fiáé.
"Szeretlek" ; "A legjobb anyának"
Ez elég hosszú, de szerintem nagyon szép: Velem voltál örömömben, velem voltál bajban, velem voltál, ha sírtam, velem ha kacagtam. Mi adtam én cserébe? Te azt sosem kérted, de talán a két szemem, elárulja néked.

Mikor fog megvaltozni edesanyam hazzallasa?

9 honapja van baratom, nagyon szeretem, es komoly a dolog nagyon odavagyunk egymasert...9 honap utan ha meglat egy kepet amin a baratom puszit ad nekem nagy komolyan ramformed h "mit csinal ott?" aztan visszavalaszoltam h 9 honap utan gondolom adhat egy puszit nekem...(nem is gondolja h mennyire kozel allunk egymashoz lelkileg,vagy testileg (nem fekudtunk le)) Nem is igazan tudok vele mebeszelni dolgokat, jo kapcsolatunk van, de mindig erztette velunk (van egy noverem) hordja a nadragot amolyan "amig az en kenyeremet eszed" felfogas... ugy elfogadta forma h van nekem a baratom de vannak fenntartasai...pedig megbizhatna bennem, mert nem vagyok mar 3 eves...18 leszek az osszel...amugy mas temaban is ilyen...nem tudom ez fog e valtozni...a neverem egyetemre megy, akkor rajtam fog csamcsogni allandoan...lesz ez maskepp?

Legjobb válasz: HOZZAALLAS bocsi

A kérdező hozzászólása: HOZZAALLAS bocsi
megpróbálhatnádkezdésnek: Anya, szeretnék valamit mondani. (légyszi halgass végig) úgy kezdeném, hogy nem feküdtem le a barátommal és nincs is tervben, viszont nagyon jólkijövünk és sok tapasztalatot cserélünk egymással. Úgy gondolja a barátom, hogy neki nem a teti dolog egy kapcsolat alapja, úgyhogy amíg nem ismerjük egymást 100% ig nem is fog megtörténni. Puszit pedig mindenki ad a másiknak akit csak kedvel is. Ha ezt nem hajlandó megérteni és felfogni, akkor lehet meg kell várnod amíg elköltözöl. Mondhatnád a barátodnak, hogy esetleg amikor megy hozzátok vihetne az anyukádnak egy csokor virágot és adja át úgy hogy ne tûnjön elvárásnak cserébe valami, csak úgy hozta kedvességbõl jeligére..mondhatná mellé, hogy minden háziasszony érdemel virágot.Mert a barátodnak is kell kis lépéseket tennie.
Amíg otthon élsz addig biztos nem fog megváltozni anyukád , ha elköltözöl akkor is lesznek még ilyenek és ki kell majd állnod magadért ! Sok szerencsét !
igen, lehet h télleg az lenne a megoldás, h lakást keresel...18 évesen....anyukád nem fog változni, talán megenyhül, de nemfog változni....nem lehet, h a fiúban lát valami rosszat? Próbálj vele beszélgetni, ha nem megy, egyszerûen csak mond, h magánügy....elvégre nem tud ellene tenni, biztos nem az elsõ fiúd..
A kérdező hozzászólása: koszi a kommenteket...Nem hinnem h a baratommal van problemaja, nem iszik, nem cigizik, nem tekereg, elit suliba jar, orvosira keszul...megis nagyon aranyos kedves es sosem eroltetne ram semmit...ezenkivul csendes meg udvarias(talan neha baj az h tul csendes)Ha en felnovok a lanyomnak ilyen pasi kellene:P iagazabol nem tudom min kene valtoztani, igazatok van beszelni kellene vele, de nem igazan kapok ra alkalmat, ha nekikezdek valaminek altalaban az van h leszol...ma jott haza a baratom (kulfoldon volt 2 hetet) apukam azt mondta latja rajtam h a szivem megszakadna ha szakitanank, erre elkezdtem beszelgetni anyukamma, mondtam neki h tenyleg mennyire szeretem a baratomat, de csak az volt a valasz h meg nem akar eskuvore gyujteni, s 3x elmondta h boven raerunk...(TUDOM JOL!!!)ezzel csak eltaszit...:(( elkoltozni meg nincs lehetosegem...
A kérdező hozzászólása: egyetertek elozo kommentelo, es koszonom...ugy erzem tenyleg errol (is) lehet szo...amugy nem, nem szoktunk a szexrol beszelni...ez ugy tabu nala...

24 éves fiú vagyok, 6 voltam mikor édesanyám meghalt.. akkor ezt felfogtam de nem úgy éltem át ahogy most megélem nagyikám halálát..Mikorra fogom tudni feldolgozni? Miért ennyire nehéz?

24 éves fiú vagyok, 6 voltam mikor édesanyám meghalt.. akkor ezt felfogtam de nem úgy éltem át ahogy most megélem nagyikám halálát.. nagyi volt velem anya halála óta nevelt és vigyázott.. aztán id?vel én rá, mostam , f?ztem , takarítottam, orvoshoz vittem, vigyáztam ne legyen baja, és mégis az elmúlt két hét szörny? volt, ápoltam szegényt a kórházban, és remélem h ? nem két hétnek érezte.. aztán most csütörtökön eltemettük.. úgy érezm h nem fogom tudni ezt feldolgozni.. annyira hiányzik h puszit adhassak neki és vigyázzak rá.. mikor lesz könnyebb??? mikor fogok tudni boldogan visszaemlékezni rá!??

Legjobb válasz: Szia. Õszínte részvétem. Közhely, de idõvel könnyebb lesz. Mindig csak egy picivel. Igazán mindig hiányozni fog. Én fél éve vesztettem el a nagyapámat, akit nagyon szerettem, de még mindig ha megyek a mamához várom, hogy ott legyen. Elismerésre méltó, amit érte tettél. Nem tudom mikor lesz könnyebb, talán nem véletlen mondják, hogy a gyászidõ egy év.

Szia. Õszínte részvétem. Közhely, de idõvel könnyebb lesz. Mindig csak egy picivel. Igazán mindig hiányozni fog. Én fél éve vesztettem el a nagyapámat, akit nagyon szerettem, de még mindig ha megyek a mamához várom, hogy ott legyen. Elismerésre méltó, amit érte tettél. Nem tudom mikor lesz könnyebb, talán nem véletlen mondják, hogy a gyászidõ egy év.
a nagymamám 1 hónapja halt meg hosszabb betegség után..igazából még most sem fogtam fel... a nagypapám 7 éve halt meg bár akkor még csak 10 éves voltam de ha ma rágondolok ugyanolyan rossz mint akkor persze idõvel tudom hogy könnyebb lesz mert a mindennapi gondokkal kell majd foglalkozni, de mindig ott lesznek az emlékek..
Én is 21 voltam amikor elvesztettem az édesanyámat. De még mindig fáj (10 éve volt). Akit igazán szerettünk annak a hiánya mindig fájni fog, csak idõvel megtanulsz ezzel együtt élni. Idõvel már nem arra gondolsz hogy milyen kár hogy nem simogat hanem arra hogy milyen jó volt. A mai napig ha nagyon el vagyok keseredve mindig anyám ölébe képzelem vissza magam, mert õ nyújtott mindig biztonságot nekem. Megnyugtathatlak hogy õ már jó helyen van és boldog. Nem engedte volna el a kezed ha nem tudná biztosan hogy egyedül is boldogulsz. Élj úgy hogy fentrõl is büszke lehessen rád. Ha nagyon magad alatt vagy pedig elég egy gondolat és máris "õ ébreszt".
A kérdező hozzászólása: próbálok beszélni róla, de ha beszélek egybõl sírok, magamban meg rágódok, és emésztem magam, mit kellett volna másképpen.. nagyon nehéz... ma is gondoltam egy fotokiállításon majd picit elterelem magam , de láttam egy képet ami olyan mély érzéseket keltett bennem.. igen látom , h mindenki aki ide írt átélte ezt a fájdalmat!! örülök nektek és köszönöm, hogy leírtátok, hogyan próbáltatok meg továbblépni!
Részvétem! Amikor a drága Mama meghalt, én sokkot kaptam. A gyógykezelésének 186 hónapjából nem tudok felidézni egy napot sem. Pedig mindennap benn voltam a kórházban. Amikor otthon volt már a végén nem emlékszem rá. Akkora fájdalmat éltem át én is, mint itt mindannyian akik elveszítettünk valakit. Már a feleségemmel élek és az eset is 6 éve volt, de volt olyan, hogy történt valami és felemeltem a kagylót, hogy elmondom neki, aztán elsirtam magam. Nekem az segített, mikor egyszer csak úgy véletlenül összejött a család. Elég sokan és elkezdtünk beszélni Mamiról. Mi férfiak iszogattunk és énekeltük a kedvenc nótáit, dalait. Történetek kerültek elõ, amit már 100x hallottam, olyanok amiket egyszer sem. Nagyon jó volt és könnyebb lett a lelkünk. Azóta is van, hogy anyuval csak úgy feljön a szó Mamiról. Segít hidd el.
Nagyon sajnálom! :( Tudom, mit érzel, nekem is meghalt a drága, imádott Papikám, igaz, már 7 éve, de néha még mindig sírunk Mamikámmal. Nincs valaki, aki szintén ismerte a Mamádat, akivel tudsz beszélni Róla? Ne a haláláról, hanem úgy, ahogy élt! Mondjatok aranyos történeteket, így fog megelevenedni. Én annak idején le is írtam az emlékeimet Papáról. Bármit, ami gyerekkorom óta eszembe jutott. Bármi kedves dolog bevillan, bûvül a lista, és így talán a gyerekeimnek, unokáimnak, dédunokáimnak is megõrizhetem, milyen volt.
Szia, azert ennyire nehez most neked, mert o volt az, akit a vilagon a legjobban szerettel. Orokke fajni fog, hogy elment, es midig hianyozni fog neked. Tudom, en is ilyen fiatalon veszitettem el az anyukamat, de ugy erzem, a sebem soha nem fog begyogyulni. Annyira de annyira hianyzik, nekem senki mas nem kellene csak o. Senkit nem szerettem es szeretek most se ugy, mint ot. Hiszen o mindig csak a legjobbat akarta nekem. A temetobe sem szivesen megyek, hiszen mar a temeto kapujaban zokogni kezdek, es a sirja elott csak azt kerdezem, miert kell nekem ide jonnom? Miert kell, hogy ilyen fiatalon ott alljak a sirja mellett. Engem soha senki nem tud megvigasztalni, en neman, magamban erzem a fajdalmat, ami orokre tart.
Õszinte részvétem! Hidd el az idõ tényleg sokat segít. Mi tavaly augusztusban temettük el a nagypapámat, azóta is sokat gondolok rá. Sokszor gyertyát gyújtok és beszélek hozzá. Talán érzi, hallja... nem tudom. De a lelkemnek könnyebb. Fel a fejjel!
Részvétem! Valóban közhely, de igaz, hogy az idõ gyógyír mindenre. Ha van túlvilág - és én hiszem, hogy van, mert hinnem kell, mert csak így tudok élni - akkor ott egyszer mindannyian találkozunk. A nagyid is ott van, onnan figyel téged és egészen biztosan nagyon büszke rád és boldog, hogy ilyen unokája van.
A kérdező hozzászólása: köszönöm amit írtatok! és igaz tényleg közhely, és remélem az idõ segíteni fog! utolsó válaszolónak, de igen már álmodtam vele, illetve olyan félálomba voltam és akkor mondtam neki h jöjjön közelebb mert nem látom és úgy éreztemh kelteget fel h 8 óra keljek.. aztánfelkeltem és sehol sem volt.. és beszélek is hozzá most is voltam a szobájában, és mondtam neki h hiányzik ésolyan gyorsan elment tõlem.. most a nyáron festettem ki nála, és vettem neki új tv-t is h ne kelljen felkelnie kikapcsolni mert a régi távirányítója elromlott.. nagyon nehéz.. annyi mindent terveztem , most lett volna idén 80 és 80 szál rózsát szerettem volna venni neki, most már csak a temetõbe vihetek ki virágot neki..:(:( köszönöm h írtatotk..
Nagyon sajnálom ami történt, szerintem megtetted amit lehetett. Azt gondolom akár hol is van most a nagyikád, büszkén tekint le rád. Sõt abban is biztos vagyok, hogy még most is ott van körülötted. A szeretetet nem lehet, csak úgy eltemetni. Nem álmodsz vele?
Szia! Nekem a nagypapám halt meg tavaly júniusban. Pont babát vártam, pár héttel voltunk a lányom születése elõtt. A tati még utóljára, amikor beszéltem vele (az utólsó déután, másnap hajnalban halt meg) már alig volt magánál, nem nagyon ismert meg senkit, alig tudott suttogni, de rám nézett és tõlem még azt kérdezte: hogy van a kis dédi? Mondtam neki hogy nagyon jól van. Erre még megkérdezte: rugdos? Mondtam igen, állandóan. Az a jó - válaszolta és láthatóan megnyugodott az információtól. Nagyon várta a dédunokáját, akit soha nem láthatott meg, ezt nehéz volt feldolgozni. Viszont ha a lányomra nézek, amikor valami csibészséget követ el, pontosan olyan a szeme, mint a nagypapámé volt: tréfára, nevettetésre kész, huncut, kék szemek. A lányomban tehát tovább él a nagypapámból egy rész és ez segít feldolgozni a halálát. Egyik barátnõm is sokat segített, amikor azt panaszoltam neki, hogy legjobban az fáj, hogy tati nem láthatta meg a dédunokáját. Erre mondta a barátnõm, hogy a lányom onnan jött, ahová a tati ment, õk odafenn bizony már találkoztak. Sok erõt adott nekem ez a mondat. Kívánom, hogy te is találj valami kapaszkodót, ami segít. Õszinte részvétem.


Hát sajnos te semmiben. Jobb ebbe belefolyni. Te max. csak hátráltatnád õket...
Te nem tudsz segíteni rajtuk. Nálunk ugyanez volt a helyzet. Szerencsére megegyeztek, és így "csak " pár százezerbe került a válás. Különben fizethetitek az illetékeket, az ügyvédeknek minden fordulóval több és több pénzt..
Igaz, hogy hosszú ideig is eltarthat, ha nem közös megegyezéssel válnak.Illetve, ha nem tudnak megegyezni a vagyonon.Te maradjál ki belõle szerintem, Neked mind a kettõt tisztelni, szeretni kell, hiszen a szüleid.Ha bármelyik pártjára állnál, csak a másik fél haragját váltanád ki.
Szerintem maradj ki, azzal segítesz a legtöbbet. Ha nem tartoznak össze, mindegy, mennyi ideje voltak együtt, maradj ki, és hagyd, hogy elváljanak. Együtt maradni úgy, hogy akár csak az egyik fél nem érzi jól magát a kapcsolatban, az egész család életét megkeseríti, ezt én gyerekként tapasztaltam sajnos, és azt kívánom, bárcsak elváltak volna.
...mert az nem elég megalázó egy nõnek, anyának, hogy 30 év után lecserélik, mi? :-) Apáddal beszélj, vedd rá, hogy ha már ekkorát taposott anyád lelkébe, akkor legyen annyira nagyvonalú, hogy nem nyafog a vagyon miatt. Neki már úgyis van új nõje... Anyádnak remélhetõleg nem habzik be a szája és nem akarja kisemmizni bosszúból, mert akkor durva lesz.
Férfi vagyok de remélem apád két szék közül a pad alá esik!!! Ilyet megtenni egy családdal, anyukádnak kitartást. 33/f
Talán abban tudnál segíteni, hogy elmondod: ha már a válás mellett döntöttek, akkor azt emberi módon tegyék. Ne tegyék tönkre egy "balhés" válással az elmúlt 30 évet, mert az minden szempontból tönkre tenné õket. Ha már végleges a döntés, ne alázzák meg egymást.

A letapadt fityma felrántása után normális hogy eleven és sebes? Mennyi ideig fog annyira fájni mikor bekenjük? 2 éves kisfiú tanácstalan édesanyja

Nagyon sajnálom a fiamat és nem tudom, hogy kell gondozni ezt a sebet.

Legjobb válasz: Na szegény kisfiú, meg ezek az állat módszerek. 1-2 hétig biztosan nagyon érzékeny lesz, és pisilés is fájdalmas lehet, ezen kívül figyelned kell hogy a pelusba be ne páljon a kukija, nehogy befertõzõdjön. A kamillateás ülõfürdõ jót tesz és fürdõ során a meleg víz alatt jól meg kell mozgatni a bõrt mert vissza is tud ám tapadni, azután be kell kenni de csak a fityma a bõrét, mert magának a makknak nem tesz jót semmiféle kence és makk nagyon érzékeny. Javulást nektek. Két kisfiú anyukája

Na szegény kisfiú, meg ezek az állat módszerek. 1-2 hétig biztosan nagyon érzékeny lesz, és pisilés is fájdalmas lehet, ezen kívül figyelned kell hogy a pelusba be ne páljon a kukija, nehogy befertõzõdjön. A kamillateás ülõfürdõ jót tesz és fürdõ során a meleg víz alatt jól meg kell mozgatni a bõrt mert vissza is tud ám tapadni, azután be kell kenni de csak a fityma a bõrét, mert magának a makknak nem tesz jót semmiféle kence és makk nagyon érzékeny. Javulást nektek. Két kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm. És az normális hogy sebes? Vagy az már komplikáció?
Nálunk csak 2-3 napig volt érzékeny, és csak az elsõ két pisiléskor sírt, de nem volt kimondottan sebes. Mi kaptunk antibiotikumot, és gyull. csökkentõ szert tartalmazó krémet is. Sõt kamillás vízbe kellett lógatni többször egy nap. Ha már régóta tart ez az állapot, szerintem vidd vissza megmutatni a dokinak, a fertõzés elkerülése végett.

A gyerekágyas osztályra mikor jöhet látogatoba az apuka, és meddig lehet nála a baba? Pécsen az édesanyák utján Fogok szülni, meddig lehet kivinni a babát az apukának és a töbi látogatohoz?

Ugy értem ha jön az apuka látogatni azt tudom hogy nem jöhet be a szobába de a babát menyi idöre vihetem ki hozzá?Hallotam olyan korházrol ahol az apuka segitht a baba ellátásában a mamának de az nem valoszinü hogy itt vab?!Mik a tapasztalataitok,hogy van a látogatási rend??PÉCSIEK IRJATOK,AKI TUD VALAMIT ERRÕL!!Köszönök minden választ elöre is!!!

Legjobb válasz: reggel 9 és este 7 között jöhetnek látogatók. a szobába nem lehet bemenni, csak a társalgóba/ebédlõbe. én 4 hete szültem ott. a baba addig lehet ott, ameddig akarjátok, ill. ameddig õ jól elvan veletek.

reggel 9 és este 7 között jöhetnek látogatók. a szobába nem lehet bemenni, csak a társalgóba/ebédlõbe. én 4 hete szültem ott. a baba addig lehet ott, ameddig akarjátok, ill. ameddig õ jól elvan veletek.
Reggel 9-tõl este 7-ig van a látogatás, bárki mehet, akit csak szeretnél. A szobába nem lehet bemenni, hanem van egy közös tér, ahol az étkezések is zajlanak, oda nyílnak a szobák is, tehát nem kell az osztályról kimenni. Oda mehetnek a látogatók, és oda mész ki hozzájuk te is. Ha látogatód jön, szól a nõvérke, ha nem vagy épp kint. Amúgy én örülök neki, hogy a szobába nem lehet bemenni, engem zavart volna, ha mindenkinek a rokona bemászkál, amikor én mondjuk nem vágyom társaságra, vagy éppen szoptatok. A babát annyi idõre viszed ki, amennyire akarod. Persze ha épp vizsgálatra viszik el, akkor nem, azt meg lehet várni. Ja, amikor ebéd van, akkor azt a látogatóknak kint meg kell várni, mert nem lenne helyük.

A szülésznönek is kell adni pénzt (szoktak? )? Nem fogadott szülésznö aki épp ott van! Pécsen fogok szülni az édesanyák uti klinikán, ott mi a szokás? Toth tamás menyit kér a szülésér?

Nem tudom hogy készüljek anyagilag,és jo ha a FÉRJEM ADJA ODA A PÉNZT A DOKIMAK?

Legjobb válasz: A szülésznõnek akkor szoktak,ha fogadott.

A szülésznõnek akkor szoktak, ha fogadott.
Nehéz kérdés a hálapénz mindig szerintem. Kötelezõen nyilván nem kell adnod neki. Viszont az esetek nagy részében (kivételek persze mindenhol vannak) viszont ha problémamentesen zajlik a szülés a dokit az ember nem túl sokat látja, gyakran még akkor sem, ha fogadott. A szülésznõt viszont annál inkább.Õ az aki az elejétõl a végéig jobb esetben "végigkiséri" a szülést, a kismama és a baba útját. Szóval szokás-nem szokás (nem odavalósi vagyok), haa meg vagyok vele elégedve én adnék. Mondjuk nem feltétlen pénzt, lehet az egy ajándékcsomag vagy valami apróság is. Persze tudom, hogy a munkáját végzi és azért kapja a fizetését, de annyira fontos dolog az ember lányának az életében a szülés, hogy a segítségét én valamilyen módon meghálálnám. De nyilván ez csak az én véleményem.
nem tudom aktuális-e még a kérdés, azért válaszolok, ha nem bánod. Én 2006 júliusában szültem nála, végig magánon jártam hozzá (ami akkor 4000 ft/alkalom volt), POSE-tól indult szülés, ami végül császárral ért véget. 20000 ft-ot adtam neki, amikor a varratokat szedte ki, mert úgy éreztem, hogy a magánrendeléssel a szülés egy részét is kifizetem, ezen kívül kapott még egy kb 10e ft értétû ajándékot (azt személyesebbnek éreztem a pénznél) és látszólag örült neki. A napokban fog születni a második babám, ha tehetném, most is õt választanám, nagyon elégedett voltam vele, a vajúdás alatt is szinte végig velünk volt (ez még a régi, függönyös szülõszoba), én inkább a szülésznõt nem láttam sokat (szerencsére, mert nem volt épp szimpi). Könnyû szülést kívánok!(ha még nem vagy túl rajta)

A pécsi klinikán fogok szülni (édesanyák útja). Noncs fogadott dokim, az ügyeletesre bízom magam. Mire számíthatok?

mik a tapasztalatok?

Legjobb válasz: köszi a részletes beszámolót. remélem, nekem is szerencsém lesz.

A kérdező hozzászólása: köszi a részletes beszámolót. remélem, nekem is szerencsém lesz.

Nemsokára fogok szülni Pécsen az édesanyák uti korházban, milyen ott a szülés, a személyzet? Mit kell vinnem a babának, magamnak?

Legjobb válasz: pelenkát, popsitörlõt, úgy tudom..., legalábbis a védõnõ ezt mondta. én még csak 36 hetes vagyok, én is ott szeretnék majd szülni. mikorra vagy kiírva?

pelenkát, popsitörlõt, úgy tudom..., legalábbis a védõnõ ezt mondta. én még csak 36 hetes vagyok, én is ott szeretnék majd szülni. mikorra vagy kiírva?
A kérdező hozzászólása: én 33hetes vagyok.szeptember közepére vagyok kiirva
voltál szülõszobalátogatáson? elvileg a védõnõd értesít az idõpontjáról. ha õ külön nem szól, kérdezz rá, hogy mikor lesz a következõ alkalom. ha még nem voltál, feltétlenül menj el, mert sok hasznos dolgot elmond a szülésznõ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!