Találatok a következő kifejezésre: Mikor fog a babám (437 db)

Mikor fog a babám megenni egy teljes adagot a főzelékből?

A gyümölcsöket már ismeri, 6 hós,tápszeres.

Legjobb válasz: Szia! Az én babám 5 hónapos korában kapott elõször kóstolónak egy kis gyümölcsöt, 6 hónapos kortól kezdtem el vele kóstoltatni a fõzelékeket és 8 hónapos korára értem el azt, hogy egy teljes adagot megevett.

Szia! Az én babám 5 hónapos korában kapott elõször kóstolónak egy kis gyümölcsöt, 6 hónapos kortól kezdtem el vele kóstoltatni a fõzelékeket és 8 hónapos korára értem el azt, hogy egy teljes adagot megevett.
Az én picurom 3 hét alatt ette meg. 4 és fél hónapos korában adtam elõször neki.
Mi 5, 5 hósan kezdtük gyümivel, 3 hét mulva jött a fõzi, és igen hamar megevett már gyümibõl is teljes adagokat. Én is fõzök neki, amit csak lehet magam készítek. Most 7 hós, ha olyanja van bevág egy üveg mennyiséget, van hogy csak a felét eszi meg, olyan is van, hogy csak pár kanállal, de a nagy átlag a 3/4 adag elfogyása.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, és amikor megeszi nektek a fõzi mondjuk felét akkor mikor eszik utána, hány óra múlva? Hamar, vagy ugyanúgy kibírja a 3-4 órát?

Tudni fogom mit kell csinálnom első nap mikor hazahozom a babámat?

Legjobb válasz: Persze,hogy fogod tudni.A kórha´zban is segítenek,meg gondolom ott lessz anyukád.Nekem sajna senki sem volt,me´g is jól elboldogultunk.A lányo már 9 hónapos,és csoda´latos baba. Gratulálok a babához.

Persze, hogy fogod tudni.A kórha´zban is segítenek, meg gondolom ott lessz anyukád.Nekem sajna senki sem volt, me´g is jól elboldogultunk.A lányo már 9 hónapos, és csoda´latos baba. Gratulálok a babához.
Nem fogod tudni, egy csomó kérdésed lesz, néha kapkodni fogsz, hol felöltözteted, hol levetkõzteted, hol a púder marad el, hol az olajozás... De pár nap, és belejössz, és nem stressz lesz a fürcsi, hanem élmény, és tudni fogod, mit adj rá éjjelre, nappalra és séta közben:-) Ne félj, mindegyikünk így kezdi, de hamar bele fogsz jönni. A babának ártani nem tudsz:-) A kórházban meg sok segítségre ne számíts azért, nekem semmit, de semmit nem mutattak meg. Azért tudni fogod, és biztos lesz segítséged is, de ha van kérdésed írj ide, de írhatsz privit is, szívesen segítek:-) 4 hós kislányos anyuka
Persze, ne aggódj. Az ilyen pici babáknál a legkönnyebb kitalálni mit szeretnének. Legyen tiszta a pelus, teli a poci és tudjon jókat aludni. Remélhetõleg nem lesz hasfájós a babád, akkor sima ügy! Próbálj valami rutint kialakítani nála, hogy tudja, mire számítson már az elsõ naptól kezdve. Ne aggódj ha sír, ez vele jár, próbáld kitalálni mi lehet a baj, de néha csak a környezethez való alkalmazkodás a gond, adj neki rengeteg szeretetet! Jó babázást!
Nyugodj meg, osztonbol fakadoan mindent fogsz tudni, a legfontosabb hogy bizz magadban, nalad lesz alegjobb kezekben a baba, erre hamar ra fogsz jonni. Jo babazast, sok turelmet hozza. Udv, egy 12 eves es egy 11 hetes kislany anyukaja.
Azt hiszem egy anya - ha az ösztöneire és a baba jelzéseire hallgat, figyel - akkor minden gond nélkül csinálja amit kell. A probléma akkor kezdõdik, ha nagykönyv szerint, mindent betanulva és szószerint követve csinál a mama. Csak lazán, te tudod a világon a legjobban, hogy mi kell a babádnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Segítségem a párom lesz, mindketten kezdõk vagyunk :-). Ha nem lehet elrontani akkor biztos menni fog!
Van sok módszer, elmélet, mindenki mást mond, mindenki szerint más a jó a babák gondozásában, nevelésében. De egy dolog van, ami igazán fontos: szeresd nagyon! Ha ez megvan, nem fogsz semmit rosszul csinálni! Fogsz majd kapni ismerõsöktõl barátoktól sok-sok jó tanácsot, de sok-sok kritikát is. Hallgasd meg, köszönd meg a tanácsot, de csak azt csináld, ami SZERINTED is jó és nem azért jó, mert azt mondta valaki, hanem mert jónak ÉRZED! A legfontosabb: ne a környezetednek akarj megfelelni, hanem a babádnak! Szerintem ez a titka az egésznek. Jól fogod csinálni!

Mennyi idő mire áttöri az ínyt a foga a babának?

Legjobb válasz: igazából ez attól függ, most hol tart a fogacska, és hogy melyik fog az:-) Az alsó kettõ nálunk onnantól, hogy látszott a kis fehér csík az ínyén, kb 2-3 nap volt, a felsõvel sokkal többet várakoztunk. igazából ott még csak csík sem volt, csak láttam, hogy nagyon meg van indulva a foga. Azzal kb 3 hetet küzdöttünk, mire végre elõbújt, óriási ordítások voltak :-( Most várjuk a 4.et, ezt is már egy hete nézem neki, sokszor ok nélkül felordít, fogja a száját, tépi a fülét. nagyon sajnálom szegényt, de tartok tõle, hogy még legalább egy hétig várunk rá, mire túlleszünk ezen is:-( Kitartás!

igazából ez attól függ, most hol tart a fogacska, és hogy melyik fog az:-) Az alsó kettõ nálunk onnantól, hogy látszott a kis fehér csík az ínyén, kb 2-3 nap volt, a felsõvel sokkal többet várakoztunk. igazából ott még csak csík sem volt, csak láttam, hogy nagyon meg van indulva a foga. Azzal kb 3 hetet küzdöttünk, mire végre elõbújt, óriási ordítások voltak :-( Most várjuk a 4.et, ezt is már egy hete nézem neki, sokszor ok nélkül felordít, fogja a száját, tépi a fülét. nagyon sajnálom szegényt, de tartok tõle, hogy még legalább egy hétig várunk rá, mire túlleszünk ezen is:-( Kitartás!
A kérdező hozzászólása: pár napja látom, hogy fehér az alsó kettõ nagyon szenved vele


Egy 6 hónapos babának mi lazítja és mi fogja a székletét?

Az a problémám,hogy most kezdtük a hozzátáplálást és a kisfiam széklete elég kemény lett,sokszor csak nyom,de nem tud kakálni.

Legjobb válasz: Ez természtes ilyenkor, meg fog változni pár hét alatt, és beáll a rend. Ami lazít, az a barack, de lányom borzalmasan megcsikarta, nem isnagoyn adtam neki. Ha szorulása van , itass vele sok folyadékot, kamilla vagy mecsek teát, higított rostos baba gyümilét. Ami kimondottan fog a banán, de fog az alma is, répa is. Hajthat a sütõtök, de lányomat nem hajtotta meg.

Ez természtes ilyenkor, meg fog változni pár hét alatt, és beáll a rend. Ami lazít, az a barack, de lányom borzalmasan megcsikarta, nem isnagoyn adtam neki. Ha szorulása van , itass vele sok folyadékot, kamilla vagy mecsek teát, higított rostos baba gyümilét. Ami kimondottan fog a banán, de fog az alma is, répa is. Hajthat a sütõtök, de lányomat nem hajtotta meg.
Szilvapüré, õszibarack, sárgabarack hajt. Alma banán répa fog. DE ! Minden a gyerekedtõl függ. Szerintem beáll idõvel. Ne aggódj. Ha szoptatod segíthetsz azzal hogy te is eszel szilvát, barackot.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! :)

7 hos babam ket napja nyoszorog, nappal nem akar szopni, csak este, ejjel, foga meg nincs, nincs megduzzadva az inye. Mi lehet a babammal?

Napkozben eszik,de kozben nyoszorog,mintha ideges lenne,segitsetek,mi lehet a baja?

Legjobb válasz: Pedig valószínûleg a fogacskája lesz. Amikor még nem látszik semmi, akkor a fogcsíra már készülõdik. Ez bizony fájdalommal jár. Próbáld ki a homeos Chamomilla CH 15 golyócskákat. Napi 2x5 golyócska elég kezdetben. Ha már bújik majd a fogacskája akkor éjszakára tehetsz fel neki színtén homeos kúpot Viburcol néven. A homeos szerek természetes alapanyagokból vannak és egyeseknél az elsõ pár napban erõsödhetnek a tünetek, ez természetes de az én lányomnál ez nem fordult elõ. A doki pedig ír fel fogínyecsetelõt ami 200 Ft és nekünk sokkal hatásosabb volt mint a Dentinox és társai. Sajnos a fogzás egy hosszú folyamat ami megviseli a babákat is és az anyákat is. Legyél türelmes, figyeld a hõjét mert akár 38,5-ig felmehet a láza ami ilyenkor színtén természetes. Valamint jel lehet még a napi többszöri hígabb széklet a megszokottnál, az orcák kipirosodása, vagy ha a fülecskéjéhez kapkod a baba, esetleg kipirosodik a popsija. 10 hós kislány anyukája

Pedig valószínûleg a fogacskája lesz. Amikor még nem látszik semmi, akkor a fogcsíra már készülõdik. Ez bizony fájdalommal jár. Próbáld ki a homeos Chamomilla CH 15 golyócskákat. Napi 2x5 golyócska elég kezdetben. Ha már bújik majd a fogacskája akkor éjszakára tehetsz fel neki színtén homeos kúpot Viburcol néven. A homeos szerek természetes alapanyagokból vannak és egyeseknél az elsõ pár napban erõsödhetnek a tünetek, ez természetes de az én lányomnál ez nem fordult elõ. A doki pedig ír fel fogínyecsetelõt ami 200 Ft és nekünk sokkal hatásosabb volt mint a Dentinox és társai. Sajnos a fogzás egy hosszú folyamat ami megviseli a babákat is és az anyákat is. Legyél türelmes, figyeld a hõjét mert akár 38, 5-ig felmehet a láza ami ilyenkor színtén természetes. Valamint jel lehet még a napi többszöri hígabb széklet a megszokottnál, az orcák kipirosodása, vagy ha a fülecskéjéhez kapkod a baba, esetleg kipirosodik a popsija. 10 hós kislány anyukája

Mit csináljak? A babám szopás közben elalszik és ha büfiztetni akarom felébred vagy ha rakom vissza a kiságyba. Ezért inkább hagyom aludni háton de a feje oldalt van nem fog megfulladni?

Legjobb válasz: Az én babámmal semmi baj nem volt. Õ nem hogy bealudt,de nem is büfizett.Igy beraktam az ágyikóba és aludt a következõ evésig.

Az én babámmal semmi baj nem volt. Õ nem hogy bealudt, de nem is büfizett.Igy beraktam az ágyikóba és aludt a következõ evésig.
ha elalcsizik szopi közben a babóm úgy teszem le h kicsit kitámasztom a takarójával oldalra és akk tuti h nem nyeli félre ha visszajön:) sztem nem kell azért felkelteni lehet h a következõ evés elött böfizik és akk már jó is lesz a pocikája=)
Én épp ezért sosem büfiztettem. Nem nyelt levegõt, mert úgy szopott, mint egy lajhár. Csak egyszer jött vissza cucc. Mivel egy helyiségben éltünk, azonnal észrevettem, bár nem volt hanyatt a feje és simán kicsorgott.
Attól függ, mennyi idõs... néhány hetesen még büfi nélkül biztos nem tettem volna ágyba, de most 4 hónaposan simán. Szerintem látod rajta, hogy már nem kell azon aggódnod, hogy félrenyel vagy megfullad...
A kérdező hozzászólása: De neki csak a feje van oldalt nem pedig az egész teste.
A kérdező hozzászólása: Vagy alvás közben is büfiztessem?
Az enyém is mindig elaludt a szopin. Én csak ágyon fekve szoptattam, máshogy nem volt kényelmes. Aztán ha elaludt, úgy hagytam az oldalán fekve. Soha nem volt belõle baj.
A kérdező hozzászólása: Szerencsére a hasa nem fáj de ha büfiztetni próbálom nem alszik vissza hanem bömböl és hogy megnyugodjon visszarakom cicire.Elõre is köszönöm a válaszokat.
Szia!Az én kicsim is ezt csinálja de akkor is meg kell büfiztetni! Próbáltam én is hagyni aludni de akkor késõbb olyan sírást produkált!Gondolom kínozta a bent maradt levegõ. Ha felébred ringasd kicsit, én van hogy vissza is teszem cicire és akkor addig játszunk míg aztán böfi is volt és alszik is :) Attól meg hogy oldalt van a feje még öklendezhet és az sem fix hogy a fejét oldalt fogja tartani!A kislányom legalábbis volt hogy hányt is és ha nem lettem volna ott mellette..brrrr De ez csak az én véleményem. Sok sikert! :)
nagyon ritka, de lehet belõle baj, ha visszajön a tejcsi, megfulladhat tõle. A büfi azért is kell, hogy ne fájjon a pocija a levegõtõl. Ha felébred az nem baj, és inkább büfiztettem, minthogy fájjon a pocija, vagy nagyobb gond legyen.
Én sosem büfizettem (újszülöttként sem) a nagyot nem is kellett, a kicsi meg felébredt elkezdett mozgolódni és akkor felvettem, büfizett és aludt is tovább. Nekünk nem volt belõle baj sosem. (Persze nem javaslom, hogy te is ezt csináld, mert lehet belõle baj)

A nyakamig bedagadt a begyulladt fogam, holnap megyek a dokihoz de mar 2 napja ilyen, mi lesz a babammal?

emelem nem okoztam neki bajt ezzel,nagyon aggodom.es kihuzzak a begyulladt fogat is ami felvan dagadva?

Legjobb válasz: de a gyulladas nem bantja,ugy ertem az ami oda feldagadt az valami gennyes valami,nem?es ez a verarammal megy a babanak bar remelem tevedek de en igy gondolom.annyira aggodom,es mit gondolsz kihuzzak azonnal?akkor is ha be van gyulladva?amugy panadolt szedek ra

A kérdező hozzászólása: de a gyulladas nem bantja, ugy ertem az ami oda feldagadt az valami gennyes valami, nem?es ez a verarammal megy a babanak bar remelem tevedek de en igy gondolom.annyira aggodom, es mit gondolsz kihuzzak azonnal?akkor is ha be van gyulladva?amugy panadolt szedek ra
A baba biztonságos helyen van, ez csak neked okoz kellemetlenséget. A gyógyszerekkel vigyázz.

Mit tegyek a babám fogaival?

El vagyok keseredve,mert a kissebbik fiamnak 18hónapos nagyon elkezdett romlani a fel? két foga.Nem a tövét?l hanem közepét?l sajnos.Mossuk mindennap.A nagyobbik fiam hatodik éves és még mindig gyönyörüek a fogacskái.Mit tegyek?

Legjobb válasz: szia mi voltunk 4 fogosvosnál nem mondtak rá semmit ha nagyon elromlik be lehet tömni de igazából semmi a gyerekorvosunk ajánlotta a ZYMAFLUOR-t de ez is a maradandó fogaira lesz hatással ezt lehet venni recept nélkül és minden nap egy db kell belõle

szia mi voltunk 4 fogosvosnál nem mondtak rá semmit ha nagyon elromlik be lehet tömni de igazából semmi a gyerekorvosunk ajánlotta a ZYMAFLUOR-t de ez is a maradandó fogaira lesz hatással ezt lehet venni recept nélkül és minden nap egy db kell belõle
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a választ!
Nekem is gyerek koromba rosszk voltak a fogaim, be voltak tömve, most pedig egyetlen rossz fogam sincsen, atesómnak ellenkezõleg. Eyén függõ, inkább a tejfogak legyenek rosszak, mint a maradandó.
iszik, eszik valamit amiben cukor van? Ha nem, lehet hajlam is.
A kérdező hozzászólása: Ugyanazokat eszi mint a nagyobbik fiam.Nem eszik csokit, nem szereti az édességet, nem teázik.Nekem még máig is elég jók a fogaim, de a férjemnek csinált fogai vannak.Akkor bisztosan genetikailag örökölte?!Köszönöm szépen a válaszokat!

Mikor nő a babák foga? Én lányom 4 hós és úgy félek mi lesz? Tényleg olyan szörnyű?

Legjobb válasz: minden gyereknek más. máskor nõ, máshogy érzi. Általánosságban fél éves kor körül bújik ki az elsõ, és igen, megviseli õket, ez fõleg az alvásban mutatkozott meg nálunk. lehet kenegetni, homeopátiázni, de ugyis csak az idõ segít neki, sajnos. ne aggódj!

minden gyereknek más. máskor nõ, máshogy érzi. Általánosságban fél éves kor körül bújik ki az elsõ, és igen, megviseli õket, ez fõleg az alvásban mutatkozott meg nálunk. lehet kenegetni, homeopátiázni, de ugyis csak az idõ segít neki, sajnos. ne aggódj!
Az, hogy mikor nõ ki a fog, igen eltérõ. Van, hogy már 4 hónaposan kibújik, de az se ritka, hogy 1 éves kor körül. Hogy mennyire viseli meg a gyerekeket, az is nagyon egyénfüggõ. Van, amelyik nagyon nyûgös, sírós, még hasmenése is van, a másiknál meg észre se lehet venni. Én pl. szerencsésnek mondhatom magam és a gyerekeimet (4 van!!), mert egyiknek se volt semmi baja a fogzással, csak azt vettem észre, hogy kibújt 1-1 foguk... minden tünet nélkül!!! Sajnos más nem ilyen szerencsés, de van sokféle szer, amit érdemes kipróbálni, mert nem mindenkinek ha ugyanaz egyformán. Itt nézegethetsz pl. homeós szereket, ha kell, a tünetek alapján választhatsz közülük:http://www.kismamablog.hu/fogzas/fogzas-homeopatia Remélem, nektek se lesz rá szükségetek!!!!!
Az én lányom az összes fogát nyûg nélkül élte át. Pedig nagyon késõn jöttek a fogai. Néha hisztisebb volt ilyenkor, de látszólag semmi. Egyszer volt hogy belázasodott a fogzástól, de semmi egyéb. Babája válogatja, ja meg a fájdalom küszöbe.
Az én lányomnak 7 hósan jött ki az elsõ foga utána 2 hét alatt bujt ki 5(!) ma 10 és fél hós és 8 foga van.1 kicsit nyûgibb volt de én azt hittem h csak fáradt és már csak akkor jöttem rá mikor már kibújtak a fogacskák.Annyi még h utolsó pár alkalommal kicsattogott a feneke de ahogy kibujt a foga elmúlt.
Nekem általában nyûgös a lányom, az idõjárás változását mindig heves sírásokkal éljük át, érzékeny a pocakja stb. Az elsõ foga a múlt héten jött ki, 7 hónaposan úgy, hogy már csak azt vettük észre, szúr az ínye. Szóval alig volt nyüszizés, nagyon meglepõdtem! Ahogy mi is különbözünk, úgy a babáink sem egyformák! Nyugi!
Nálunk nem kísérte nyáladzás, csak nem evett. Itt kértem tanácsokat, mit tegyek, ez 2 hétig ment 1hónappal korábban. Közvetlen elõtte 3 napig hasmenése volt, és állandóan ölbe akart lenni. Azt hittem a front miatt van. Másnap megrepesztették a fogacskák az ínyt (kettõ egyszerre). Elsõ éjszaka kúpot kapott, mert sokat sírt, azóta minden rendben.Õ csütörtökön lesz 6 hónapos. Minden baba más. Amint írták van, aki meg sem érzi, másnál akár be is lázasodhat. Négy hónaposan már mocoroghat az ínye alatt. Ha hirtelen, látszólag minden ok nélkül felsír, az a fog, de onnan még sok kellhet, hogy kibujjon.

Érdemes venni pihenöszéket, olyat néztem ami rezgős és zenél is, mikortol köti le a babát és meddig ül meg benne? A játszoszönyegre mikor rakjam a babámat 3 hetes, mikortol lát és fog?

Legjobb válasz: az utolsotol kérdezném :te hol vetted a pihenöszéket szerintem én is olyat néztem ami neked van,de én drágábban láttam.Légyszi ird meg hol vetted enyiér?Köszi.

A kérdező hozzászólása: az utolsotol kérdezném :te hol vetted a pihenöszéket szerintem én is olyat néztem ami neked van, de én drágábban láttam.Légyszi ird meg hol vetted enyiér?Köszi.
szia! én innene rendeltem a fisher-prince.st: http://www.gyerekalom.hu/ remélem segítettem neked az énkislányomis szewreti
4 hetes korától játszószönyegre teszem a Lányomat imádja. Most 20 hetes múlt és már elõszeretettel tépi a figurákat lefelé. A 3-4 hónap táján nyúl utána a tárgyaknak. Pihenõszék a miénk nem ilyen extra és arra használjuk hogy etetem belõle vagy tv-t nézi néha akkor ül benne huzamasabb ideig ennyi idõsen ha ott vagyok vele, kisebb korában több idõt töltött fekvéssel benne. 20hetes Kislány anyukája
igen nagyon praktikus dolog, én születése ota abba rakom.az enyém sem rezgõs de azt hallottam az jo a hasfájos babáknak.de ha csak simát veszel az is jo és megéri
Én a játszószõnyeget is javaslom, mivel ott nem csak ül és néz, hanem aktívkodhat is. Ez minden téren fejleszti, nálunk nagyon bevált. 1, 5 hónapos korában kapta, órákig játszott vele. most 6 hónapos, de kb 2 hónapja már az ívet nem használjuk, mert olyan erõs hogy ledönti meg eltörte :) no meg elkezdett mászni, ezért még a zörgõket meg a tükröt még így is sokat nézegeti.
nekünk a fisher price-s van, ami rezeg és 18 kg-ig jó, hintáztatni is lehet benne. naon szereti a fiam, van játszohidja is a széknek, azt szokta nézegetni, vagy csak leveszem és nézeget. a rezgõs funkciója segit neki, ha nem tud kakilni. kb.12.000ft volt, de mindenhol más ára van, nézz körül alaposan, mert ezt a fajtát én láttam 20, 000ft-ért is...
azt tudom h interneten rendeltem, ausztriából hozták, de magyar a honlap, jatsszvelem.hu-n is van, nézd meg még az intersparba is, mert ott pl. néztem a fisher price játékokat, és a tanulókutyus ott csak 7700ft, mindenhol máshol pedig 8800ft-ról indul és kb 12.000ft.ig van árban, lehet ez a rezgõszék is olcsóbb...de mindenképpen megkeresem a honlap cimet neked, én egy hónapos korától ültettem bele, akkor még beletettem a babahordozóból az ujszülött fejszükitöt és ugy, már akkor naon élvezte..
na megtaláltam, arzuhanas.com, de most nincs olyan, nem láttam...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, sokat segitettetek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!