Találatok a következő kifejezésre: Mikor felkelek az (124 db)

Az Avicii-Wake me up-ban a kislány mit mond a nagyobbnak (akár angolul), mikor magához öleli utána, meg mikor felkelnek az ágyból, miután a lány a koncerten volt?

Legjobb válasz: Amikor magahoz oleli,akkor szerintem azt mondja,hogy : They don't like us. (Nem kedvelnek/szeretnek minket) Amikor meg felkelnek, akkor meg: Where are we going? ( Hova megyunk?)

Amikor magahoz oleli, akkor szerintem azt mondja, hogy : They don't like us. (Nem kedvelnek/szeretnek minket) Amikor meg felkelnek, akkor meg: Where are we going? ( Hova megyunk?)

Ha valakivel este (éjfél) körül voltunk együtt, védekeztünk (de megfordult a fejemben mi van ha megsérült, de látni nem láttam rajta semmit), de ha reggel 7 körül nagyon elkezdett szédülni mikor felkelt, az jelenthet valamit?

Vagy csak simán szédült? (mert nap közben is előfordul nála, mivel alacsony a vérnyomása)

Legjobb válasz: Gondolom ilyenkor még nincs semmi tünet.

A kérdező hozzászólása: Gondolom ilyenkor még nincs semmi tünet.
Kicsit túlhajtotta magát éjjel. Igyon sok folyadékot.
Ilyenkor még gyerek se lehet! Hány éves vagy? Lehet elõtte fel kellene világosulni!
Jahj..!! Hány évesek vagytok? 7 óra telt el az aktus óta szerintetek elkezdett fejlõdni egy baba a barátnõd pocakjában? Ne legyetek már ennyire buták, TERMÉSZETESEN NEM JELENTKEZNEK MÉG A TÜNETEK HA ÁLLAPOTOS IS!
na itt egy újabb toronyeszû hülye..
Fújd fel utána az óvszert, ha kétségeid támadnak.

Mért szédülök mikor felkelek az ágyból, vagy ha kiszállok a meleg vízből?

Legjobb válasz: Hirtelen állsz fel és leesik a vérnyomásod, ez teljesen normális. :)

Hirtelen állsz fel és leesik a vérnyomásod, ez teljesen normális. :)
Ismerõs, nekem is világ életemben alacsony vérnyomásom volt, van hogy felállok a székbõl és hirtelen másodpercekre elsõtétedik a kép :S

Apukám azt álmodta, hogy hánytam és aztán ő is mikor meglátta. Reggel mikor felkelt ényleg érezte mintha hányt volna, mit jelent ez?

Legjobb válasz: Azt jelenti hogy apukád szart álmodott, amitõl beindultak a reflexei álmában és feljöhetett egy kis gyomorsav ami marta a torkát és keserû volt, mintha hányt volna, de mivel visszanyelte ezért nem maradt látható nyoma. Csak nehogy legközelebb azt álmodja hogy wc-n ülsz mert azt már nem fogja tudni visszanyelni XD

Azt jelenti hogy apukád szart álmodott, amitõl beindultak a reflexei álmában és feljöhetett egy kis gyomorsav ami marta a torkát és keserû volt, mintha hányt volna, de mivel visszanyelte ezért nem maradt látható nyoma. Csak nehogy legközelebb azt álmodja hogy wc-n ülsz mert azt már nem fogja tudni visszanyelni XD
azt, hogy nagy szerencse ér a közeljövõben, új szerelem van láthatáron és hogy le fogsz ejteni egy üvegpoharat
A kérdező hozzászólása: hmm...ez jól jönne :) .
Elõbb volt a hányinger, és utána az álom. Ez pont olyan, mint amikor alszom, de közben h*gyoznom kell, ezért álmomban is h*gyoznom kellett:) )) Szóval a tested valamennyire érzi a szükségleteit alvás közben is. Ezért álmodod bele.

Mi az oka, hogy a Nap mikor felkel, fehéres, kékes színűvé színezi, míg amikor lemegy piros színűvé színezi az égboltot?

Legjobb válasz: Itt arról van szó, hogy amikor a Nap a látóhatár közelében van, a fény sûrûbb légrétegen halad át, amíg a szemedbe jut. Ez a látható fény tartományában a vörös felé tolja el a színét.Ha még szél is fúj, ami felkavarja a homokot, az felerõsíti ezt a hatást, mivel a homokszemcséken még erõsebben szóródik a fény. Olyankor szokott vörösesben játszani a nyugati égbolt naplementekor. Napközben, mikor a Nap magasan jár, pedig azért kék az ég, mert a légkörön szóródó részecskék a kék irányába tolják el a színképet. A Holdon (és más légkör nélküli égitesteken)ezért fekete az égbolt, nincs mi szórja a fényt. Remélem érthetõ volt nagyjából.

Itt arról van szó, hogy amikor a Nap a látóhatár közelében van, a fény sûrûbb légrétegen halad át, amíg a szemedbe jut. Ez a látható fény tartományában a vörös felé tolja el a színét.Ha még szél is fúj, ami felkavarja a homokot, az felerõsíti ezt a hatást, mivel a homokszemcséken még erõsebben szóródik a fény. Olyankor szokott vörösesben játszani a nyugati égbolt naplementekor. Napközben, mikor a Nap magasan jár, pedig azért kék az ég, mert a légkörön szóródó részecskék a kék irányába tolják el a színképet. A Holdon (és más légkör nélküli égitesteken)ezért fekete az égbolt, nincs mi szórja a fényt. Remélem érthetõ volt nagyjából.
Elhalványultak már a fizikai ismereteim, de úgy gondolom a jelenség talán a nap fehér fényének felbontásával magyarázható. Hasonlóan a szivárványhoz, amit vízcseppek okoznak, a légkör is képes összetevõire bontani a fényt, prizmaként viselkedik. A szinek nem egyformán térülnek el, a kék kevésbé, a vörös jobban. Ezért napkeltekor elõbb a kéket pillantjuk meg, alkonyatkor viszont azt már nem látjuk, de a vörös jobban beszedi a kanyart, és még látható marad... Az égbolt szine meg attól függ, milyen színû fény esik rá.
de megintcsak nem ez volt a kérdés :D
Ha a kisebb hullámhosszúságú fény, jobban szóródik, mint a nagyobb, akkor könnyen belátható, hogy a naplemente irányában a vastagabb légkörön áthatolva energiáját is elvesztheti, egyszerûen elnyelõdik. A hosszabb hullámhosszúságúak viszont szinte szóródás és energiaveszteség nélkül áthaladnak még ezen a vastag légrétegen, és mivel csak a vöröshöz közeli színek képesek erre, ezek jutnak a szemünkbe. Tehát ezért vörös a lenyugvó, vagy kelõ Nap színe.
A kérdező hozzászólása: 10-es! Mi a gondod, nem értem! Akarsz róla beszélni? Tettem fel egy kérdést, mert ez az oldal erre való volna, nemde? Majd jössz te és leszólsz ezért. Hát... okos dolog lenne ez? Válaszolni nem tudsz, beszólni igen!
Minden mással tisztába vagy? Végre egy boldog, megelégedett ember.
A kérdező hozzászólása: Akkor ismételném magamat: "Tehát ez a színkülönbség pusztán pszichológia? Csak "úgy" látom? Elképzelhetõ..."
Amúgy maga a kérdés is rossz. Alapból nem tudsz megkülönböztetni egy napfelkeltét meg egy napnyugtát ha csak egy fényképet látsz róla. Ugyanolyan vörös mind a kettõ.
A kérdező hozzászólása: Hát nem, de azért köszönöm!
Elõzõ válaszoló: nem ez volt a kérdés :D
A kérdező hozzászólása: Tehát ez a színkülönbség pusztán pszichológia? Csak "úgy" látom? Elképzelhetõ...
A kérdező hozzászólása: Én úgy gondolom, hogy aki ért hozzá, az elég intelligens ahhoz, hogy hozzá nem értõ embereknek e világi nyelven is el tudja magyarázni. Amúgy köszönöm a linket, de ez alapján egy kínai leírást is mellékelhettél volna hozzá, éppen úgy értettem volna...
Nem lehet, hogy bár a felkelõ és lenyugvó nap ugyan olyan (vagy legalábbis hasonló) vastagságú légkörön süt át, de hajnalban az éjszakai hidegebb, napnyugtakor pedig a nappali (melegebb) légkörön keresztül süt. Így a légréteg "vastagsága" ugyanakkora, de a sûrûsége más, tehát máshogy töri/szórja a fényt. Ez nem tudományos, csak elgondolkoztam rajta és ide jutottam.
semmit álmában is érezte a fájdalmat és hozzáképzelte a sztorit :)
Én azt álmodtam hogy lebénult a jobb kezem, reggel felkelek, hát nem rajta feküdtem egész éjjel és elzsibbadt? Sima képzelettársítás, megy akkor is ha ki van kapcsolva az agyad, így mûködik a lavóros-bepisálós történet is.
Az álomban megjelent fájdalmat az agy átemelheti a valóságba ébredéskor, ugyanakkor ha a valóságban történik valami (pl. elfekszi egy testrészét, az ágyból kiálló rugó megkarcolja, stb. az álomban is megjelenik, mint fájdalom. Egyébiránt nem kell foglalkoznod az álommal, mert az álmok az ember élete során tudott, tapasztalt, látott, hallott dolgokat, történéseket, helyszíneket, embereket vetítik az ember elé, legyenek azok tudatosan vagy tudat alatt érzékeltek. Gondolatok, vágyak és félelmek is megjelenhetnek. Önmagában nincs jelentésük, de következtetni lehet arra, hogy jelenlegi a személy életében milyen örömöknek néz elébe, mit szeret vagy utál, vagy épp milyen problémákkal, félelmekkel küzd. A legtöbb esetben a valóság darabkái elferdülhetnek, megkeverednek, ez pedig nem szokatlanságra vall, hanem teljesen természetes. Egyébként csak értelem nélküli képek sorozata.
Vagy elfeküdte azt a testrészét és hozzá álmodta az eseményt.
Valószínûleg külsõ inger került az álomba, vagy az álom ingere hatott a testre is. Vannak való-álmok, amikor az álomban tapasztaltak tényleg megjelennek, az álmodott dolgok tulajdonképpen valóságosak, de ritkák.
Off: ilyesmi egyszer volt velem, de nem tudtam hova tenni. Álmomban megszúrtak izzó villával a hasamon. Mikor felkeltem, ott volt a villanyom, és hónapokig heges volt utána. Hozzáteszem, nem feküdtem rá semmilyen villára, a lépcsõnkön még ébren is veszélyes mászkálni, álmomban tuti lezúgtam volna, arra meg felébredtem volna, ha leesek. :D Azóta se tudom, mi lehetett, de nem is keresem az okát, egy vicces megmagyarázhatatlan dolog ez. :) Olyan is volt, hogy elfeküdtem a karom, álmomban meg az volt, hogy leszakadt. De ezt legalább meg lehet magyarázni. :) ))

Mit csináljak? A fülemből elkezdett csurogni olyan vizszerű micsoda. Mindig mikor felkelek és belenyúlok a fűlembe akkor vizes az ujjam hegye mindig

Legjobb válasz: Fül- orr - gégészetre menj el megnézetni. Mostanában nem érte ütés, sérülés a fejed ?

Fül- orr - gégészetre menj el megnézetni. Mostanában nem érte ütés, sérülés a fejed ?
A kérdező hozzászólása: nem.egyszeriba csak elkezdett csorgni belõle olyan vízféleség (nem sok csak 2-3 csepp, de nem tudom pontosan mi)és ki van irritálva a hallójárat és be van dugulva a fölem és idegesít ahogy hallom azt a susogást a füleimbe vagy minek mondjam
Akkor ez külsõ hallójárat gyulladás lesz. Kicsíkozzák és leszívják a hallójáratból a váladékot. Lassan gyógyul, minél elõbb érdemesebb elkezdeni a kezelést. /Azért kérdeztem, mert bizonyos koponya töréseknél a liquor a fülbõl folyik./
A kérdező hozzászólása: szerintem gyulladás nem lehet ha nem fáj a fülem vagy igen?

Két hete rémálmaim vannak, és ezek miatt aludni se tudok rendesen, mert mindig felkelek. Mi lehet az oka? Mit csináljak? 19/L

Nem szoktam emlékezni az álmaimra, de annyit tudok, hogy mindig félek. Barátom azt mondta, hogy ökölbe szorítom a kezem és elkezdek gyorsan lélegezni, és ez fokozódik... egyre er?sebben szorítom ökölbe a kezem és egyre jobban össze is húzom magam és nagyon gyorsan veszem a leveg?t. Ha magamtól kelek fel, akkor legtöbbször hirtelen felülök. Ha a barátom kelt, akkor megijedek és szép lassan megnyugszok. Két hete nem aludtam rendesen, és ha a barátom velem alszik akkor ? se tud aludni, mert egy éjszaka többször is felkeltem. Vizsga id?szak volt most, de most egy ideig nem lesz vizsgám, mégis nyugtalanok az éjszakáim. Ezt leszámítva teljesen boldog vagyok. Nincs semmi okom arra, hogy ilyeneket álmodjak. Köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: Elképzelhetõ, hogy azért alszol rosszul,mert rossz helyen van az ágyad és vízérbe fekszel. ez is okozhat ilyesmiket, és ha tényleg vízérbe fekszel ajánlatos máshova rakni az ágyadat!

Elképzelhetõ, hogy azért alszol rosszul, mert rossz helyen van az ágyad és vízérbe fekszel. ez is okozhat ilyesmiket, és ha tényleg vízérbe fekszel ajánlatos máshova rakni az ágyadat!
A kérdező hozzászólása: Eddig is ott volt az ágyam és nem volt gondom.
Szerelmeskedjetek, addig sem kell aludnod. :) Amúgy elsõ válaszolónak lehet igaza. Rosszul van energiailag berendezve a szobád. Tekints át egy két feng-shui oldalt a neten! SOk sikert!
Én is voltam hasonló helyzetben. Vagyis nálam az volt, hogy rövid idõn belül kétszer álmodtam ugyanazt a rosszat (valaki be akart törni a lakásomban, miközben én egyedül voltam otthon). Ebben az idõszakban pont a diplomámat írtam, tehát elég stresszes idõszak volt, lehet, hogy neked is a vizsgák miatt van ez. A pároddal biztosan minden rendben van? Mert én utólag úgy értelmeztem az álmomat, hogy elõre jelzett, vetített valamit, amit talán már éreztem a lelkemben csak nem akartam bevallani magamnak.
A kérdező hozzászólása: Biztosan minden rendben van! a szobám pedig mindig így nézett ki, szóval nem az lesz a gond.
Nincs olyan tárgy a szobádban, amit a rémálmok elõtt tettél a szobádba, vagy csak arrébbhelyezted? Lehet, ez hülyeség, de egy próbát megér. Ha van, akkor tedd vissza a régi helyére, vagy ha új, akkor tedd ki a szobádból.
A kérdező hozzászólása: 2 másik házba is aludtam azóta. Ott se volt jobb
Nem biztos, de talán egy kineziológus tudna segíteni. Nézz utána!

14hetes terhes vagyok és olyan a hasam mint ha belülről levegőbuborékok pukanának ki de csak este vagy reggel mikor felkelek ez normális vagy mi lehet az?

Legjobb válasz: Már most azt érzed, h õ mozog:) Nem buborékok. Csak még nagyon kicsi, azért érzel csak ennyit. Ahogy nõ egyre jobban fogod érezni. Valaki, csak 16 hetes korától érzi.

Már most azt érzed, h õ mozog:) Nem buborékok. Csak még nagyon kicsi, azért érzel csak ennyit. Ahogy nõ egyre jobban fogod érezni. Valaki, csak 16 hetes korától érzi.
Ez a baba
Bizony, a baba! :-)
A kérdező hozzászólása: Deeee jóóóó!!! :) és mikor fogom érezni hogy tényleg õ mozog hétfõn leszek 14hetes?!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!