Találatok a következő kifejezésre: Mikor fekszem oldalamon és a baba (5 db)

Mikor fekszem valamelyik oldalamon és a baba elkezd mocorogni, azt jelenti az neki kellemetlen már, vagy csak jobban érzem a mozgását így?

Sokszor nem merek aludni, és nem tudom hogy fekudjek, hogy mindkett?nknek jó legyen.

Legjobb válasz: Szerintem az nem kellemetlen neki, ha az oldaladon fekszel. Lehet, hogy igazad van, és így jobban érzed a mocorgását, vagy akkor aktívabb, ha te lepihensz. Szerintem nyugodtan alhatsz az oldaladon, ha hason már nem tudsz,mert nyomnád, háton azért nem tudsz, mert olyan a végén, mintha nem kapnál levegõt, csak az oldalfekvés marad :-))

Szerintem az nem kellemetlen neki, ha az oldaladon fekszel. Lehet, hogy igazad van, és így jobban érzed a mocorgását, vagy akkor aktívabb, ha te lepihensz. Szerintem nyugodtan alhatsz az oldaladon, ha hason már nem tudsz, mert nyomnád, háton azért nem tudsz, mert olyan a végén, mintha nem kapnál levegõt, csak az oldalfekvés marad :-))
Az oldaltfekvést javasolják a dokik is, nyugi.-) Ha a babának nem jó valami, fájni fog a pocid, tehát nyugodtan alhatsz akárhogy, ahogy jól esik. Én 22 hetes vagyok, més még mindig hason fekszem:-) Ha nem tetszik neki, akkor szól, fáj a hasam, akkor elfordulok, de nem mindig fáj, van hogy órákat fekszek hason:-) Ne parázz ennyire, lazíts, ami neked jó, a babának is:-)

Hogy tudtok aludni? Mit csináltok ha nem hagy a baba? Engem a babám nem hagy, akármelyik oldalamon fekszem, és ha a bal oldalon fekszem akkor a jobb oldalam megfájdul.24 hetes vagyok.

Nehéz, mert egyik oldal sem jó, talán a jobb, de hason már nem tudok, háton meg nem nagyon lehet... jó praktika? És mit csináltok mikor nem hagy a baba aludni?

Legjobb válasz: Szia! Bár én még csak 17 hetes vagyok, de én sem nagyon tudok aludni már. Akár melyik oldalamra fekszek, egy idõ után elzsibbadok. Nekem eddig az vált be, hogy egy nagy párnát tettem a lábaim közé, így sokkal kényelmesebb.

Szia! Bár én még csak 17 hetes vagyok, de én sem nagyon tudok aludni már. Akár melyik oldalamra fekszek, egy idõ után elzsibbadok. Nekem eddig az vált be, hogy egy nagy párnát tettem a lábaim közé, így sokkal kényelmesebb.
Szia, Én ebben a cipõben vagyok.Most már úgy alszom, hogy két párnát a hátam mögé teszek(.mint ha tévéznék félig meddig ülve)Így egy picit könnyebb és nem nyomódik, vagy húzódik a hasam.Most várom a második babát.Az elsõ terhességemnél is így aludtam. Egy próbát megér.Hátha neked is bejön.Gondtalan babavárást. Üdv.30 hetes Km.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Már 16 hetes kortól lábam között párnával, és 1 hetes szoptatós párnával alszom, de sehogy nem jó a lányomnak. Majd megpróbálom ezt a "tv-nézõs" pózt. És még próbálkozom. Szép babavárást Nektek is!
Szia! Én már 34 hetes vagyok, tehát elég nagy a poci és hát az éjszakák....:( Én kispárnát teszek a lábam közé, plusz begyûröm oda a takarót is. Szerencsére fal mellett van az ágyunk, így oda is teszek egy nagypárnát, meg egy kicsit és annak nyomom a derekamat, hogy ne fájjon, és így az oldalamon sincs akkora terhelés. Ilyenkor a bal oldalamon alszom, állítólag ez a jó a babának is. Aztán, ha fordulni kell, akkor már annyira nem kényelmes, mert nincs mögöttem a fal, ilyenkor a Férjecskémnek támasztom magam :O)
A kérdező hozzászólása: Hát még van elõttem jó sok hét, az egész nyár, és a meleg miatt és a növekvõ pocak miatt (már most sem kicsi) még nehezebb lesz aludni... Hát igyekszem kipárnázni magam mindenhol. :)

Aranyhalam az oldalán fekszik, nem is úszkál, és a viz felszínén van (de él, mert ha közelítek megmozdul) mi baja?

Legjobb válasz: Szerintem ez a hal bizotos, hogy halott:( Véletlenül nem mozgatod meg a vizet, amikor megy a kezed õ felé?:O Mert, ha nem, akkor tényleg nem tudok ebben segíteni! Sajnálom!:(

Szerintem ez a hal bizotos, hogy halott:( Véletlenül nem mozgatod meg a vizet, amikor megy a kezed õ felé?:O Mert, ha nem, akkor tényleg nem tudok ebben segíteni! Sajnálom!:(
Igaz rég volt, de az én aranyhalam is ezt csinálta, mielõtt végleg ... Szóval valószínû Vele is ez van::((
hát ha nem is halott, de biztos hogy hamarosan az lesz sajnos :(
Az én halam is ezt csinálta sajnos, és nekem is elpusztult sajnos. Megkérdeztem az állatkereskedésben az eladó nénit, és azt mondta hogy lehetséges hogy attól van, hogy az eledelét nem áztattam be kis vízbe mielõtt õk megkapták. Állítólag mielõtt a szárított eledeleket odaadjuk a halaknak, be kell áztatni vízbe, hogy megszívják magukat és ne hal gyomrában tegyék ez. Remélem tudtam segíteni. Üdv
Nekem is ez volt a halacskámmal, és elpusztult sajnos nem sokkal a vízen lebegés után:(
Enyém is ezt csinálta, elfehéredtek a szemei is, és kb 3 nap múlva meghalt. :[ De nem tudom, hogy mi a baja.
Szerintem az is lehet a baj, hogy meleg a víz.Az aranyhal nem igazán bírja a meleg vizet.Hülyeséget nem akarok mondani, hogy hány fokos a jó víz neki, de mindenképpen nézz utánna, hátha ez a baj.Mi is akartunk aranyhalat, de a kereskedésben azt mondták, hogy nyáron ugrásszerûen megnõ az aranyhalforgalom.A meleg lakásban felmelegszik a víz, a hal pedig nem bírja.Folyamatos vízcserével lehet ezt orvosolni, de minden nap, mert hamar felmelegszik.Ennyit tudtam írni...
A hal oldalfekvése semmi esetre sem normális! Mondjuk, úgy, hogy rosszul van! Szerintem , ha a felszínen lebegett passzívan, akkor nagyon rosszul! Mivel elmondani nem tudja, kénytelen vagy magad felderíteni a lehetséges okot!(-at) Ha maga az állat egészséges volt, tehát megbízható tenyészetbõl vetted, nem félmûvelt díszhalas néninél, akkor számtalan oka lehet a rosszullétnek! Mint hallom, közben "megjavult", ennek örülök, de te még ne, mert nem biztos, hogy valaki elemet cserélt benne, és ezért... Meg kell vizsgálni elsõsorban az éltetõ közegének, tehát a víznek az állapotát. A mai modern tápoknak nincs jelentõségük, ha jó a márka, és nem lejárt, romlott, akkor nem szokott gond lenni velük. A hal a vízben úgy él, mint te a szobád levegõjében, ráadásul õ oda is kénytelen üríteni, tehát, ahogy te a szobádat szellõzteted, az õ vizét is "szellõztetni" kell! Tehát fontos, hogy az a víz minden szempontból tiszta legyen, kellõ mennyiségû oldott oxigént tartalmazzon, megfelelõ legyen a kémhatása, a hõfoka, a toxikus anyagokat nem rendszeresen, hanem folyamatosan (!) el kell távolítani, ne legyenek benne mérgek, fõleg klór ne!, ne szaporodjanak el benne oda nem illõ mikroorganizmusok, amik a halad elõl szívják el az éltetõ oxigént, stb. rengeteg dologra oda kell figyelni, ami csak elsõre ijesztõ, késõbb rutinná válik. Sokat segítenek megf. szakkönyvek, ha nem vagy jól eleresztve, komolyabb kereskedésekben kérj prospektusokat, pl. kitûnõ sorozat-füzetei vannak a "Sera"-nak! Addig is; -szûrõ, -levegõztetõ, ez a két kis gép ma már alapvetõ, nem drága, kis fogyasztású, a gagyibb márkák is jók, csak legfeljebb nem bírják annyi ideig, de ma már szinte nincsenek is! Ha növény is van , kicsit bonyolultabb, mert akkor specko lámpa kell, (nem napfény!) egyébként a sima villogásmentes neon is megteszi. Ha csak aranyhal van, nem kell fûtõ, elég a szobahõmérséklet. Elég mély kerti tóban pl a koik a jég alatt áttelelnek! Kis edénynél Kb. 50-80 l-ig: Heti egy 1/3 vízcsere, (ne közvetlenül a csapból!) A csapvíz álljon min. 24 órát egy edényben nem lezárva, így a klór nagyja kiszáll, plusz átveszi a hõmérsékletet. Ha nagyon pöpec vagy, 10 l-enként teszel a vízbe 1 teáskanál sót. Naturt, nem jódozottat!, megy a szûrõ, a porlasztó, vízcserénél a szûrõ szivacsát is egyúttal nagyjából kinyomkodod, de nehogy kihipózd! Ja, és egyelõre semmi vegyszer!!! A halas eszközök külön, nem a konyhai teaszûrõvel halászgatunk a vízben! Külön "halas" vödör, bögre, stb, az akvitisztítást nehogy anyukád csinálja Domesztosszal!! Hát, azért most szakkönyvet nem írok, indításnak ennyi, mert úgy éreztem, kezdõ vagy! Fog ez menni! És jól tetted, hogy ha gond van, kérdeztél! Máskor is! na Csá! "sporttárs"
A kérdező hozzászólása: okés, most már még jobban figyelek..:)
Jolvan, örülök, akkor mégsem gyulladás volt, de figyelj oda rá, ert lehet ez valaminek az elõszele is...!
A kérdező hozzászólása: meg gyógyult! tlejesen normálisan úszkál most:) :) egész nap:)
Ez úszóhólyag gyulladás lesz sztem, semmi féle áztatott és nem áztatott kaja nem okoz ilyet, nem kell áztatni elötte, kivéve ha nincs ráirva a dobozára, amugy én még nem hallottam/láttam ilyet h áztatni kéne.Gyógymódról sajnos még nem hallottam, sajnálom...:(
az is lehet hogy terhes az enyém is ezt csinálta majd rá 1 hét után ikrázott....


Az mit jelent, ha ujszülöttem nem a hagyományos baba pózban fekszik általában (hátán, és keze oldalt 90 fokba felkar alkar) hanem a keze hol itt hol ott és fordulgat is abba az iranyba amerre a hasamba lehetett?

Legjobb válasz: 3 gyerekem közül csak az egyik feküdt az általad leírt "baba-pózban". Szerintem nem jelent semmit, úgy fekszik, ahogy neki kényelmes. (Most meg fognak kövezni, de az enyémek nagyon szerettek hason aludni újszülött koruk óta.) Ne aggódj butaságokon, a baba önálló lény saját ízléssel:)

3 gyerekem közül csak az egyik feküdt az általad leírt "baba-pózban". Szerintem nem jelent semmit, úgy fekszik, ahogy neki kényelmes. (Most meg fognak kövezni, de az enyémek nagyon szerettek hason aludni újszülött koruk óta.) Ne aggódj butaságokon, a baba önálló lény saját ízléssel:)
A második fiammal mi is mentünk, az orthopediára, mert olyan volt mintha mozgássérült lenne. A lábai össze-vissza álltak! A doki két hónaposan "összehajtogatta", és megmutatta milyen pózban feküdt a méhben. Ez rögzül, és csak hosszabb idõ múlva tûnik el teljesen. Azóta teljesen egészségesen fejlõdik (7éves). Nincsen két egyforma baba!

35 hetes terhes vagyok es nekem ugy kenyelmes, ha a hatamon fekszem. Mindenhol azt olvasom, hogy csak a jobb vagy a bal oldalon lehet aludni, de mi baja tortenhet a babanak?

napkozben mozog a baba, szoval nemhiszem, hogy valami baja lenne tole.

Legjobb válasz: Én is olvastam, meg már kérdeztem is hasonlót, és azt a választ kaptam, hogy így a baba nyomja a tüdõt jobban és így nehezebben kapsz levegõt, és ezéltal a baba is kevesebb oxigént kap. De arra sajna nem tudok válaszolni, hogy ha te ezt nem érzed akkor lehet-e. Azerintem mégis próbálj másként pihenni. Próbáld fél hason, hogy a lábad fel van húzva és alatta egy nagyobb kispárna. Nekm bevállt, mert én is sorozatba háton ébredek.. :) Sok sikert! Kitartás neked már nem sok van.. :) Nekem még a fele. :) 20 hetes kismama

Én is olvastam, meg már kérdeztem is hasonlót, és azt a választ kaptam, hogy így a baba nyomja a tüdõt jobban és így nehezebben kapsz levegõt, és ezéltal a baba is kevesebb oxigént kap. De arra sajna nem tudok válaszolni, hogy ha te ezt nem érzed akkor lehet-e. Azerintem mégis próbálj másként pihenni. Próbáld fél hason, hogy a lábad fel van húzva és alatta egy nagyobb kispárna. Nekm bevállt, mert én is sorozatba háton ébredek.. :) Sok sikert! Kitartás neked már nem sok van.. :) Nekem még a fele. :) 20 hetes kismama
szia!Valóban nem ajánlják a háton fekvést, de nem a tüdõt, hanem az ereket nyomja el a méh, ami nem kis súlyú ebben a korban.Rosszullétet okozhat, és a babának se jó.Én is a 35.héten vagyok, de már nem bírok a hátamon feküdni.Igaz, már sehogysem jó, de már nincs sok hátra.Kitartást nekünk:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!