Találatok a következő kifejezésre: Mikor fejlődik teljesen (3 db)

1 éves labradoromnak kb. mikor fejlődik ki a fejformája teljesen? Meddig szélesedig?

Elvileg még szélesednie kell.

Legjobb válasz: 1.5éves korára max

1.5éves korára max

Mikor fejlődik ki teljesen egy pénisz (nem a méretre gondolok)?

Legjobb válasz: Az folyamatosan fejlõdik a kor elõrehaladtával. A kifejlett állapotot 90 és 100 éves kor között éri el. Amikor is már nem tudod használni, de biológiailag érett vagy.

Az folyamatosan fejlõdik a kor elõrehaladtával. A kifejlett állapotot 90 és 100 éves kor között éri el. Amikor is már nem tudod használni, de biológiailag érett vagy.
Ha nem a méretre gondolsz, akkor már a méhben... aztán a születés után leszállnak a herék. Ha az ivarérettségre gondolsz, akkor az teljesen változó, a pubertás éveiben, 12-18 éves kor között, de van akinél elõbb is.

Mire utalhat, hogy egy kisgyerek 1.5 éves koráig teljesen normálisan fejlődik (pl. már mondogat szavakat), aztán totális visszafejlődés következik, és 2.5 évesen egyáltalán nem beszél?

Nem érte semmiféle trauma, változás, semmi. Gyakoriak a hisztirohamok is.

Legjobb válasz: A füle. Rejtett fülgyulladás. Persze, hogy hisztis, ha nem ért.

A füle. Rejtett fülgyulladás. Persze, hogy hisztis, ha nem ért.
Én is a fülére gyanakodnék. Igaz, nálunk ez nagyobb korában volt, és nem ilyen durva, de a négyéves fiamnál tapasztaltam azt, hogy egy ideje tojik arra, amit mondok neki, a szép szóból nem ért, állandóan kiabálni kell vele, meg tisztára dilis lett. Néhány nap után egyszer csak leesett, hogy basszus, mi van, ha nem hallja, amit mondok? És tényleg! Elvittem fül-orr-gégészetre, hát azt a mennyiségû fülzsírt, amit kiszedtek a fülébõl... Én még annyit az életben nem láttam, nem csoda, ha nem hallott. Utána mondta is nagy csodálkozva, hogy "jé, most mindent hallok megint". Nagyon bûntudatom volt miatta, de mondták, hogy ez nem a tisztítás hiánya, neki ilyen beszáradós a füle, és ezt máshogy nem is lehet nagyon kiszedni, csak ha kimossák neki. Nálatok nem lehet, hogy ilyesmi probléma van? Vagy bármi más, ami a hallásával kapcsolatos. Érdemes lenne megnézetni.
én kérdeztem, egyéábként hogy viselkedik a kisfiú.Vigyék el a Vadaskertbe vagy a delej utcába kivizgsálásra, mert valami problémája biztosan van.És fontos a korai fejlesztés
Ha a hallása rendben, az autisztikus fejlõdés kizárása következik. Ez a másfél éves kor körüli bezáródás sajnos elég rosszul hangzik, nagyon remélem, hogy ennek ellenér e fölöslegesen rémisztgetlek.
Ez elég tipikus az autisták egy részénél, szóval én elsõ körben biztos iylen irányban indulnék el, pl a vadaskert alapitványhoz. Persze ez csak egy tipp, sok más dolog is lehet, nem írtál bõvebben , milyen a gyerkõc? Megérti, amit mondotok, mutogat? Vagy egyáltalán, sehogy nem kommunikál?társaságban hogyan vsielkedik, mozgásával van e gond stb. Mert az is lehet, hogy csak ezen az egy területen van lemaradása. Aki hallássérült, az 1, 5 évesen sem mond szavakat, kivéve ha közben lett siket valami miatt.
Egyébként a hisztizés kellemetlen, de velejárója a dackorszaknak.
nagyon autisztikus spektrumzavarra utaló tünet, tõlünk is ezt kérdezgették nagyon, hogy mi volt 15-18 hónapos kora elõtt és akkor mi változott :/
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Szerencsére nem az én kisfiamról van szó. A hallásával semmi gond a kisfiúnak. Sajnos egyéb problémák is vannak vele, de a kérdésben kiírtak a legszembetûnõbbek. Szóval gyakoriak a dührohamok, idegen helyre egyáltalán nem lehet vele bemenni, és olyan egyszerû kéréseket sem teljesít, mint "hozd ide a labdát". A mozgásával semmi gond, legalábbis én nem vettem észre rajta semmi különöset.
A kérdező hozzászólása: Ja, még annyit, hogy ha valamit szeretne, akkor megfogja anyukája kezét, és úgy vezeti oda az adott dologhoz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!