Találatok a következő kifejezésre: Mikor es kemenyedik a has (44 db)

37+4hetes vagyok 1100as a méhszáj és ha csúcsosodik és keményedik a hasam mit jelent? Illetve vannak görcseim is!

a görcsök nem rendszeresek van hogy fél óra nyugi és újra jönnek!lehet hogy szivárog a magzatvíz mert néha nedves a bugyim és a nadrágom is?!mikor induljak kórházba?

Fáj és keményedik a hasam. Mit csináljak?

hányszor keményedhet egy nap ami még normális?

Legjobb válasz: Nem lehet hogy elöfájások? hány hetes vagy? a keményedés nem fáj csak kellemetlen nagyon. nekem szokott görcsölni, beáll a görcs föleg az alhasamba. szedsz magnéziumot?

Nem lehet hogy elöfájások? hány hetes vagy? a keményedés nem fáj csak kellemetlen nagyon. nekem szokott görcsölni, beáll a görcs föleg az alhasamba. szedsz magnéziumot?
A kérdező hozzászólása: Szedek magnéziumot.Nem korai az elõfájás?30hetes leszek vasárnap.
30. hét körültõl már normális. Sok pihi és napi 3*2 szem MagneB6, nekem segít. 33 hetes kismama
Magnezit citrit , megállítja a keményedést doki irhatja fel, nekem használt

Ha 37+5 hetesek vagyunk és keményedik a hasam akkor ez mi?

Legjobb válasz: Ez teljesen természetes. Nekem a 36. héttöl keményedett meg. Aztän egyre gyakrabban. Ez azt jelenti, hogy a méh készülödik, "gyakorol" a szülésre. Méhösszehuzodäsnak hivjäk. Majd ha szülsz, akkor is minden fäjäsnäl bekeményedik. èn most a 41. hétben vagyok, és mär nagyon nagyon gyakran bekeményedik, remélem mär nem kell sokat värnom. Kitartäst!

Ez teljesen természetes. Nekem a 36. héttöl keményedett meg. Aztän egyre gyakrabban. Ez azt jelenti, hogy a méh készülödik, "gyakorol" a szülésre. Méhösszehuzodäsnak hivjäk. Majd ha szülsz, akkor is minden fäjäsnäl bekeményedik. èn most a 41. hétben vagyok, és mär nagyon nagyon gyakran bekeményedik, remélem mär nem kell sokat värnom. Kitartäst!
A kérdező hozzászólása: Ja és feszülést érzek a pocim felett!
Felkészül a tested a szülésre, lesz még szúró érzés is lefelé a hüvely felé vagy késszúrás szerû nyilallások, zsibbadhatnak a lábaid vagy a derekad, hátad mindenlesz még itt mint a bucsuba. Nemsokára a karodban tarthatod , sok sikert jószülést!!!

Ha 40 perce rendszeresen 5 percenként keményedik a hasam, az vajon mit jelent? Nem olyan mint egy menstruációs görcs. Keményedik, feszül, és mellé egészen kicsit fáj a hasam és a derekam. Így is kezdődhet egy vajúdás?

Mára vagyok kiírva. Ma voltam dokinál. C1110 az értékem.

Legjobb válasz: Igen,nekem legalábbis hasonló volt.Én ilyenkor már nem várnék,menni kéne,persze te érzed, de ha rendszeresen 5 percenként,mégha nem is fáj erõsen de rendszeres a keményedés, az jelent valamit.Könnyû szülést kívánok,sztem hívd fel az orvosod!!!

Igen, nekem legalábbis hasonló volt.Én ilyenkor már nem várnék, menni kéne, persze te érzed, de ha rendszeresen 5 percenként, mégha nem is fáj erõsen de rendszeres a keményedés, az jelent valamit.Könnyû szülést kívánok, sztem hívd fel az orvosod!!!
vegyél meleg fürdöt, ha nem mulik, a fürdõkádban is jönnek, akkor bizza baba lesz:-)) gyors szülést!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Eddig még nem volt idõm írni. A keményedések egyre sûrûsödtek bementünk a kórházba este. Addigra elmúltak, de befektettek. Másnap reggel újra kezdõdött, majd fájások lettek belõle és az már a vajúdás volt! Másnap reggel 7:32-re megszületett kis Bence! :o) 24 órás vajúdás után 4, 06 kg súllyal és 59 cm-rel! :o))
igen, ha a derekadtól a combodig hasít, az már nem jóslófájás. A fürdõ jó ötlet, azóta mizujs?
Gratula! sok egészséget és boldogságot!

Mikor es mitol kemenyedik a has?

28 hetes kismami vagyok, es kb. 3-4 napja eszrevettem, hogyha lehajolok, vagy valamilyen fizikai munkat vegzek (pl. takritas)bekemenyedik par masodpercre a pocakom a koldokom kornyeken. mely lelegzetet veszek parszor, s elmulik. fel kellene keresnem a dokit? egyebkent minden rendben. itt ott magneziumot is szedek 250eset. lehet attol a kemenyedes, hogy intenzivebben novekszik a babam, kicsi a helye, stb?

Legjobb válasz: Szia, nekem is keményedik a hasam mostanában (24 hetes múltam), nekem is akkor ha leülök vagy felállok, néha nyugalomban is. Még az én kérdésemre sem válaszoltak, hogy fel lehet-e cserélni a tablettát az ivóoldatra (abban több magnézium van, plusz mégsem tabletta, hanem oldat, a sok vivõanyag nélkül). Válaszommal nem segítettem sokat, de azt gondolom, hogy belefér ez a kis keményedés, a dokim nálam sem talált semmit, ami okozhatná, így biztosan normális dolog. nekem mostanában, amikor hirtelen el kezdett keményedni nõtt egy látványosat a pocim, ezért józan ésszel azt gondolom, hogy a méhünk növésére mi egy kicsit érzékenyebben reagálunk. A keresõben nagyon sok hasonló jellegû kérdést találtam, sok kismama küzd ezzel a "problémával", a legtöbben azt írták, hogy belefér a dolog. neked mi a véleményed az ivóoldatról??? Boldog babavárást és keményedés mentes heteket!!!

Szia, nekem is keményedik a hasam mostanában (24 hetes múltam), nekem is akkor ha leülök vagy felállok, néha nyugalomban is. Még az én kérdésemre sem válaszoltak, hogy fel lehet-e cserélni a tablettát az ivóoldatra (abban több magnézium van, plusz mégsem tabletta, hanem oldat, a sok vivõanyag nélkül). Válaszommal nem segítettem sokat, de azt gondolom, hogy belefér ez a kis keményedés, a dokim nálam sem talált semmit, ami okozhatná, így biztosan normális dolog. nekem mostanában, amikor hirtelen el kezdett keményedni nõtt egy látványosat a pocim, ezért józan ésszel azt gondolom, hogy a méhünk növésére mi egy kicsit érzékenyebben reagálunk. A keresõben nagyon sok hasonló jellegû kérdést találtam, sok kismama küzd ezzel a "problémával", a legtöbben azt írták, hogy belefér a dolog. neked mi a véleményed az ivóoldatról??? Boldog babavárást és keményedés mentes heteket!!!
Hogy mikortól, az egyénenként változó, akár már a tehesség legelején is.Hogy mitõl? A méhösszehúzódásoktõl, vagyis a méh izommunkájától, ami nem terhes állapotban is fennáll, csak nem érzed, mert nagyon kicsi a méhed.Most meg ugye?Nyúlik, nõ babóval együtt. A magnézium pont erre van, ellazítja a méh izomzatát, nekem rendszeres szedésre írta fel a doki.

Nagyon sokat keményedik a hasam alul, nem veszélyes e ez a babára nézve mivel fejjel lefelé fekszik és pont ott keményedek ahol a feje van? 27 hetes km

Legjobb válasz: A méhkeményedés nem veszélyes a picire, a magzatvíz összenyomhatatlan, megvédi, ne félj. Viszont ha nagyon gyakoriak, akkor orvossal beszéld meg. Nekem is az volt, napi 6-10 szer is (meg a vádlim is sokat görcsölt), és kaptam rá magne B6-ot, azóta sokkal kevesebbszer érzem.

A méhkeményedés nem veszélyes a picire, a magzatvíz összenyomhatatlan, megvédi, ne félj. Viszont ha nagyon gyakoriak, akkor orvossal beszéld meg. Nekem is az volt, napi 6-10 szer is (meg a vádlim is sokat görcsölt), és kaptam rá magne B6-ot, azóta sokkal kevesebbszer érzem.
Szia! Lehet nem is keményedsz csak a kinyomja magát :) ! Nekem folyton azt csinálja:) !

Mi okozhatja ezeket a tüneteket? Lehet, hogy mégis baj van? Szurkál a hasam alja baloldalon, sokat keményedik a hasam és soksszor bele is nyilall erösen a hasamba a fájdalom, és elég hamar elfáradok.

28.hetes vagyok.Csütörtökön voltam orvosnál,elmondtam neki a panaszaimat.Teljesen zárt vagyok még,fertözést sem talált és a baba szivhangja is rendben volt.Azt mondta,hogy ezek a méhnövekedéstöl és attól is elöfordulhatnak,hogy a baba ugy fekszik,vagy olyan helyen rug meg.Higgyek a dokinak és nyugodjak meg,vagy valami probléma lehet mégis?

Legjobb válasz: Szerintem nyugodj meg! Én is 28 hetes vagyok és nekem is vannak ilyen tüneteim....Szedsz magnéziumot mert az enyhitti a tüneteket!Pihenj többet!! Minden délután pihenj egy pár órát ez ilyenkor már nagyon sokat számit! Minden jót!

Szerintem nyugodj meg! Én is 28 hetes vagyok és nekem is vannak ilyen tüneteim....Szedsz magnéziumot mert az enyhitti a tüneteket!Pihenj többet!! Minden délután pihenj egy pár órát ez ilyenkor már nagyon sokat számit! Minden jót!
A kérdező hozzászólása: nem, abba hagytam a magnéziumot egy pár hete, még nem vettem ujjat.de más vitaminokat szedek.az tényleg ennyit számit?köszi a választ.
Ha a hasad meg mindig kemeynedik, akkor csak kellenne szeddjed a magneziuot. 18-ik hettol kezdett kemenyedni a hasam (most 27-ik het) most mar ritkabban kememyedik a hasam, de szedem a magneziomot, nem jarok dolgozni, ami sokat segitett.Mar volt egy koraszulesem, es nem szeretnem megegyszer azt atelni, ezert ugy gondolom, jobb megelozni.
Igen a magnézium NAGYON JÓ ezekre a tünetekre! Na hagyd abba a szedését! 36.hétig szedheted.

Ma léptem a 36. hétbe és tegnap nagyon sokat keményedett a hasam. Az NST-n a hölgy azt mondta, hogy most már ne akarjak szedni MagneB6-ot. Ha továbbra is sokat keményedik a hasam, akkor befektetnek és kapok infúziót? Vagy mi történik?

Legjobb válasz: Szia. Rendszeres fájásoknál kell csak menni. Ha már szabályos idõközönként jelentkezik, és nagyjából ugyanaddig tart, addig úgyis csak hazazavarnak. Tapasztalat. De ha már szültél, akkor fel fogod ismerni az igazi fájásokat.

Szia. Rendszeres fájásoknál kell csak menni. Ha már szabályos idõközönként jelentkezik, és nagyjából ugyanaddig tart, addig úgyis csak hazazavarnak. Tapasztalat. De ha már szültél, akkor fel fogod ismerni az igazi fájásokat.
Szia. Nekem sem szabad már szednem, az orvosom azt mondta. Nekem is vannak fõleg éjjel josló fájásaim, de szerintem ettõl még nem fogunk elõbb megszülni. A magnézium megakadályozhatja a tágulást. Nekem sokszor volt 3x2 mg mellett is keményedés, mégsem nyílt a méhszájam ki. Különben a 36-ik héttõl már nem számít koraszülöttnek.Minden jót! Szintén 36 hetes kismama.
Ha a 36. hét után születik a baba, akkor már semmi gond.Ne aggódj ezen.Van olyan ismerõsöm a 10en valahanyadik héten kinyílt egy ujjnyira, és 1 héttel még túl is hordta a gyereket. Nem fektetnek sehova.Ha továbbra is keményedik a hasad, akkor egyszercsak megszülsz.Ez az élet rendje.És tényleg ne szedjél magne B6ot, mert tompíthatják a szülési fájások intenzitását, ezzel megnyújtva a vajúdást, amibõl néhány óra is elég kimerítõ, hátmég sok. Ne aggódj és rakd össze a kórházi cuccod! Könnyû szülést!
Én szólnék az orvosnak, ha van fogadott annak, ha nincs akkor a kórházban, max hazaküldenek.Én is keményedtem, volt infúzió, gyógyszerek, meg szigorú fekvés, persze a végén már csak a fekvés, de be kellett feküdnöm.Mindenkinél más, minden terhesség más, ha szólsz abból baj nem lehet.Csak jószándékból írtam.1-.voltam
Ha nem múlik a keményedés , lehet igen, kapsz infit amivel tudják késleltetni még egy kicsit a dolgokat, de ne ijedj meg, ha esetleg elõbb akarna jönni a baba már jó idõben vagytok, de azért pihenj sokat otthon, sok fekvés, azzal segíthetsz.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a válaszokat. Az elsõ gyermekem 34. hétre szültem, ezért a 36. hét miatt nem aggódom. Mivel idáig terhességgel még nem jutottam el, nem tudom pontosan, hogy mi is fog történni ezután:) . A keményedések aggasztanak igazából, mert nem tudom, hogy ezzel most jelentkeznem kell-e a dokinál vagy tényleg csak várni, hogy rendszeresek legyenek és szüljek. Most sem vagyok biztos a dologban, mert egyikõtök azt írta várjak, a másik, hogy menjek és infúzió:) Most akkor mit kell tenni?
A kérdező hozzászólása: Hát, császárral szültem, de azt hiszem, hogy még a kisebb fájások is elég intenzívek ahhoz, hogy az felismerhetõ legyen:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, legfõképpen az utolsó hozzászólónak! Tulajdonképpen én is így gondolnám, csak szükségem volt megerõsítésre. Titokban én is reménykedem, hogy kezdek nyílni és nem bánnám, ha kicsit elõbb meglenne, azt sem, ha természetes úton tudnék szülni a császár után.

Mit tegyek? nagyon sokat keményedik a hasam, egy pár napja. éjszaka fájdogált a hasam alja és sürün kell pisilnem!

nagyon rossz elöérzetem van,27 hetes vagyok iker babákkal.3 nap mulva megyek a dokihoz addig mi tévö legyek?!

Legjobb válasz: Sokat pihenj! Mivel iker terhesség, nem lehetetlen, hogy jóslófájásaid vannak, de azért ne izgulj, jósló fájással is akár 6-10 hétig is kihúzhatja az ember. Nekem egy babóm lesz, 33 hetesen éreztem elõször jóslót, még azóta is egyben vagyok. Polcold a lábad és pihenj. A dokid biztosan megnézi a méhszájadat. 36 hetes kismami.

Sokat pihenj! Mivel iker terhesség, nem lehetetlen, hogy jóslófájásaid vannak, de azért ne izgulj, jósló fájással is akár 6-10 hétig is kihúzhatja az ember. Nekem egy babóm lesz, 33 hetesen éreztem elõször jóslót, még azóta is egyben vagyok. Polcold a lábad és pihenj. A dokid biztosan megnézi a méhszájadat. 36 hetes kismami.
Szedsz magnéziumot? s annak ellenére sem múlik a keményedés? Hívd fel a dokid hogy várd ki azt a 3 napot vagy menj el már most. Szerintem megnyugtatna. Én 22 hetes vagyok szintén ikrekkel nálam még nem jelentkezik a keményedés de a sûrû pisilés az igen. Üdv. kitartást!
Szia! Én nem ikreket várok, de nálam is állandó a pisilés, amire azt mondta a dokim, hogy teljesen normális. A sok keményedés ebben a korban már nekem is volt, ikreknél állítólag korábban szokott lenni, mint egyke babáknál. De azért hallgass az elõttem szólókra, feküdj, pihenj, és szerintem nem hülyeség felhívni a dokidat, vagy ha jó védõnõd van, akkor azt, hogy adjon tanácsot. Remélem, minden rendben lesz veletek. Sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!probléma mentes babavárást mindenkinek!

32 hetes terhes vagyok egész nap keményedik a hasam kb .13 -szor keményedett be . Miért és ilyenkor mit csináljak hívjam a dokit? Enyhén görcsölget a hasam de nagyon minimálisan!

Léci írjatok mert nem tudom hogy most mit csináljak!!!!!

Legjobb válasz: Készül a méhed a szülésre. Pihenj sokat és szedj magnéziumot, nehogy koraszülés legyen belõle. Ha már eddig is szedtél, emeld az adagot. Én is keményedtem már korán, a 33. héttõl 3*2 Magnerotot szedtem és nagyon sokat pihentem. Nekem segített.

Készül a méhed a szülésre. Pihenj sokat és szedj magnéziumot, nehogy koraszülés legyen belõle. Ha már eddig is szedtél, emeld az adagot. Én is keményedtem már korán, a 33. héttõl 3*2 Magnerotot szedtem és nagyon sokat pihentem. Nekem segített.
Szia! Menj le ügyeletes gyógyszertárba, és vegyél valami magnéziumkészítményt! magneb6 tlejesen jó. Vegyél be 2 szemet, és feküdj le! 28 hetesen ugynez volt velem, én be is vonultAM kórházba, szerencsére nem volt semmi baj. Ha nem múlika magnézium és pihenés után, azért én a helyedben holnap meglátogatnám a legközelebbi kórházat.
A kérdező hozzászólása: Köszike most vettem be Magne b6 -t. Most már nyugodtam vagyok!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!