Találatok a következő kifejezésre: Mikor es kemenyedik a (69 db)

37+4hetes vagyok 1100as a méhszáj és ha csúcsosodik és keményedik a hasam mit jelent? Illetve vannak görcseim is!

a görcsök nem rendszeresek van hogy fél óra nyugi és újra jönnek!lehet hogy szivárog a magzatvíz mert néha nedves a bugyim és a nadrágom is?!mikor induljak kórházba?

Fáj és keményedik a hasam. Mit csináljak?

hányszor keményedhet egy nap ami még normális?

Legjobb válasz: Nem lehet hogy elöfájások? hány hetes vagy? a keményedés nem fáj csak kellemetlen nagyon. nekem szokott görcsölni, beáll a görcs föleg az alhasamba. szedsz magnéziumot?

Nem lehet hogy elöfájások? hány hetes vagy? a keményedés nem fáj csak kellemetlen nagyon. nekem szokott görcsölni, beáll a görcs föleg az alhasamba. szedsz magnéziumot?
A kérdező hozzászólása: Szedek magnéziumot.Nem korai az elõfájás?30hetes leszek vasárnap.
30. hét körültõl már normális. Sok pihi és napi 3*2 szem MagneB6, nekem segít. 33 hetes kismama
Magnezit citrit , megállítja a keményedést doki irhatja fel, nekem használt

Ha 37+5 hetesek vagyunk és keményedik a hasam akkor ez mi?

Legjobb válasz: Ez teljesen természetes. Nekem a 36. héttöl keményedett meg. Aztän egyre gyakrabban. Ez azt jelenti, hogy a méh készülödik, "gyakorol" a szülésre. Méhösszehuzodäsnak hivjäk. Majd ha szülsz, akkor is minden fäjäsnäl bekeményedik. èn most a 41. hétben vagyok, és mär nagyon nagyon gyakran bekeményedik, remélem mär nem kell sokat värnom. Kitartäst!

Ez teljesen természetes. Nekem a 36. héttöl keményedett meg. Aztän egyre gyakrabban. Ez azt jelenti, hogy a méh készülödik, "gyakorol" a szülésre. Méhösszehuzodäsnak hivjäk. Majd ha szülsz, akkor is minden fäjäsnäl bekeményedik. èn most a 41. hétben vagyok, és mär nagyon nagyon gyakran bekeményedik, remélem mär nem kell sokat värnom. Kitartäst!
A kérdező hozzászólása: Ja és feszülést érzek a pocim felett!
Felkészül a tested a szülésre, lesz még szúró érzés is lefelé a hüvely felé vagy késszúrás szerû nyilallások, zsibbadhatnak a lábaid vagy a derekad, hátad mindenlesz még itt mint a bucsuba. Nemsokára a karodban tarthatod , sok sikert jószülést!!!

Ki mennyit keményedik a 21-22 hét környékén? 3x2 magne b6 ot szedek és mégis keményedek. Mik a tapasztalatok? Van olyan aki végig keményedet és nem lett semmi baj?

Legjobb válasz: Szia! Én 24 hetes vagyok,és hála égnek nagyon ritkán keményedek,ha fáradtabb vagyok akkor elõfordul hogy 3-4 szer egy nap,de van hogy szinte egyáltalán. Legalábbis nem érzem. Kb 1,5 hónappal ezelõtt viszont szerintem többször keményedett a pocim mint most és akkor még én is a magne b6-ot szedtem naponta volt hogy 4-5 szemet. Azóta viszont áttértem a Béres mg-ra (250mg-os) és abból napi egy szemet szedek és azóta nem keményedek annyira. Lehet nekem ez jobban bevált.

Szia! Én 24 hetes vagyok, és hála égnek nagyon ritkán keményedek, ha fáradtabb vagyok akkor elõfordul hogy 3-4 szer egy nap, de van hogy szinte egyáltalán. Legalábbis nem érzem. Kb 1, 5 hónappal ezelõtt viszont szerintem többször keményedett a pocim mint most és akkor még én is a magne b6-ot szedtem naponta volt hogy 4-5 szemet. Azóta viszont áttértem a Béres mg-ra (250mg-os) és abból napi egy szemet szedek és azóta nem keményedek annyira. Lehet nekem ez jobban bevált.
szia! én is keményedek, 23 hetes vagyok, lassan két hónapja fáj a pocim. Hiába szedem a magneb6-ot nem igazán használ. Ha fekszek, ülök, csak akkor oké a dolog, ha sétálok egybõl végem van. Ilyenkor csak attól félek, hogy a sok keményedéstõl kinyílik a méhszáj, amit nem szeretnék...:(.
Nekem eddig semmi baom nem volt, most 16 hetes vagyok és naponta többször is nagyon kellemetlenül keményedek...:( magnéziumot szedek én is napi 3x2.t De ha már itt tartunk létezik h attól kell napi vagy 15ször pisilnem??

25hetes km vagyok, vannak napok mikor 10nél többszök keményedek, mi történik ilyenkor a pocakban és mitcsinálnak a kórházban?

Legjobb válasz: Ilyen idõs terhesen én azt vettem észre, hogy akkor keményedik, amikor mocorog, és megfeszül a méh. Nem erre gondolsz?

Ilyen idõs terhesen én azt vettem észre, hogy akkor keményedik, amikor mocorog, és megfeszül a méh. Nem erre gondolsz?
Nyugodj meg, én már a 20. héttõl érzem. De már elõtte is van méhösszehúzódás, csak még pici a méhed, nem feltétlenül érzed. Szóval teljesen természetes folyamat. Ha nincs mellette görcs és vérzés, még elõnyös is a babára, mert friss vérrel telik meg a méhfal. Ezek azok az ártalmatlan méhösszehúzódások, amik kellenek a terhesség alatt. 23. hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Igen! Van olyan, hogy akkor keményedik amikor mozog, de nem minden esetben. Az orvos mindíg azt mondja, hogy 10 keményedés után hívjam és valószínû befektet, de azt nem szeretném. Egy 3éves gyerek mellõl nem egyszerû elmenni.Ha fekszem sokszor akkor keményedik, akkor miért jobb a kórházban feküdni?
Nincs semmi baj, hidd el, ez teljesen természetes. Esetleg szedjél MagneB6-ot.
A másodikkal nekem is sokat keményedett. Szerintem azért, mert többet mozogtam, a kicsi mellett nem tudtam pihenni. Kettessével szedtem a magnéziumot. Én úgy tudom azt kell figyelni, hogy mennyi ideig tart a keményedés. Végig keményedtem, majd 3 nappal túlhordtam a második babám.
Nekem is rengetegszer keményedett be a hasam, már a 20dik héttõl kezdte! Volt hogy óránként 5ször is. Azt figyeltem meg hogy fõleg akkor ha sokat rohangásztam, dolgoztam. Én is kicsit aggódtam miatta de a doki azt mondta hogy szedjek MagneB6-ot és az segitett valamelyest. A 37. hétig szedtem reggel-este 2-2 szemet. A hugomnak is pont igy volt, szerintem ez teljesen normális a terhesséeg alatt.

Mikor es mitol kemenyedik a has?

28 hetes kismami vagyok, es kb. 3-4 napja eszrevettem, hogyha lehajolok, vagy valamilyen fizikai munkat vegzek (pl. takritas)bekemenyedik par masodpercre a pocakom a koldokom kornyeken. mely lelegzetet veszek parszor, s elmulik. fel kellene keresnem a dokit? egyebkent minden rendben. itt ott magneziumot is szedek 250eset. lehet attol a kemenyedes, hogy intenzivebben novekszik a babam, kicsi a helye, stb?

Legjobb válasz: Szia, nekem is keményedik a hasam mostanában (24 hetes múltam), nekem is akkor ha leülök vagy felállok, néha nyugalomban is. Még az én kérdésemre sem válaszoltak, hogy fel lehet-e cserélni a tablettát az ivóoldatra (abban több magnézium van, plusz mégsem tabletta, hanem oldat, a sok vivõanyag nélkül). Válaszommal nem segítettem sokat, de azt gondolom, hogy belefér ez a kis keményedés, a dokim nálam sem talált semmit, ami okozhatná, így biztosan normális dolog. nekem mostanában, amikor hirtelen el kezdett keményedni nõtt egy látványosat a pocim, ezért józan ésszel azt gondolom, hogy a méhünk növésére mi egy kicsit érzékenyebben reagálunk. A keresõben nagyon sok hasonló jellegû kérdést találtam, sok kismama küzd ezzel a "problémával", a legtöbben azt írták, hogy belefér a dolog. neked mi a véleményed az ivóoldatról??? Boldog babavárást és keményedés mentes heteket!!!

Szia, nekem is keményedik a hasam mostanában (24 hetes múltam), nekem is akkor ha leülök vagy felállok, néha nyugalomban is. Még az én kérdésemre sem válaszoltak, hogy fel lehet-e cserélni a tablettát az ivóoldatra (abban több magnézium van, plusz mégsem tabletta, hanem oldat, a sok vivõanyag nélkül). Válaszommal nem segítettem sokat, de azt gondolom, hogy belefér ez a kis keményedés, a dokim nálam sem talált semmit, ami okozhatná, így biztosan normális dolog. nekem mostanában, amikor hirtelen el kezdett keményedni nõtt egy látványosat a pocim, ezért józan ésszel azt gondolom, hogy a méhünk növésére mi egy kicsit érzékenyebben reagálunk. A keresõben nagyon sok hasonló jellegû kérdést találtam, sok kismama küzd ezzel a "problémával", a legtöbben azt írták, hogy belefér a dolog. neked mi a véleményed az ivóoldatról??? Boldog babavárást és keményedés mentes heteket!!!
Hogy mikortól, az egyénenként változó, akár már a tehesség legelején is.Hogy mitõl? A méhösszehúzódásoktõl, vagyis a méh izommunkájától, ami nem terhes állapotban is fennáll, csak nem érzed, mert nagyon kicsi a méhed.Most meg ugye?Nyúlik, nõ babóval együtt. A magnézium pont erre van, ellazítja a méh izomzatát, nekem rendszeres szedésre írta fel a doki.

Ha 40 perce rendszeresen 5 percenként keményedik a hasam, az vajon mit jelent? Nem olyan mint egy menstruációs görcs. Keményedik, feszül, és mellé egészen kicsit fáj a hasam és a derekam. Így is kezdődhet egy vajúdás?

Mára vagyok kiírva. Ma voltam dokinál. C1110 az értékem.

Legjobb válasz: Igen,nekem legalábbis hasonló volt.Én ilyenkor már nem várnék,menni kéne,persze te érzed, de ha rendszeresen 5 percenként,mégha nem is fáj erõsen de rendszeres a keményedés, az jelent valamit.Könnyû szülést kívánok,sztem hívd fel az orvosod!!!

Igen, nekem legalábbis hasonló volt.Én ilyenkor már nem várnék, menni kéne, persze te érzed, de ha rendszeresen 5 percenként, mégha nem is fáj erõsen de rendszeres a keményedés, az jelent valamit.Könnyû szülést kívánok, sztem hívd fel az orvosod!!!
vegyél meleg fürdöt, ha nem mulik, a fürdõkádban is jönnek, akkor bizza baba lesz:-)) gyors szülést!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Eddig még nem volt idõm írni. A keményedések egyre sûrûsödtek bementünk a kórházba este. Addigra elmúltak, de befektettek. Másnap reggel újra kezdõdött, majd fájások lettek belõle és az már a vajúdás volt! Másnap reggel 7:32-re megszületett kis Bence! :o) 24 órás vajúdás után 4, 06 kg súllyal és 59 cm-rel! :o))
igen, ha a derekadtól a combodig hasít, az már nem jóslófájás. A fürdõ jó ötlet, azóta mizujs?
Gratula! sok egészséget és boldogságot!

Miért baj, ha valaki keményedik? És a 36. hét után, ha már nem szedi a magnéziumot, és keményedik, az miért nem baj? Egyáltalán mitől van a keményedés, mit okoz?

Legjobb válasz: Azt mondjak kora szuleshez vezet. En sem szedtem mar magneziumot es szinte a 34. Hettol kemenyedtem. Engem is riogatott a vedono a koraszulessel, de tulhordtam a babam egy hettel. Volt hogy 5 percesek voltak a kemenyedesek a 36. heten.

Azt mondjak kora szuleshez vezet. En sem szedtem mar magneziumot es szinte a 34. Hettol kemenyedtem. Engem is riogatott a vedono a koraszulessel, de tulhordtam a babam egy hettel. Volt hogy 5 percesek voltak a kemenyedesek a 36. heten.
Azért nem jó a keményedés, mert kinyílhat, vagy elkezdhet nyílni a méhszáj és ezért vezethet koraszüléshez. Nekem a 20. héttõl volt ilyen gondom, de a magnézium és a sok pihenés segített, a 39+6 héten szültem :) A 36. hét után éppen ezért nem gond, ha van keményedés, ami egyrészt természetes, mert a szervezet edz a szülésre, másrészt ha elkezd nyílni sem történik semmi gond, mivel akkor már teljesen életképes a baba, és valószínûleg nem lesz koraszülött emiatt, már csak azért is, mert ha a 36. héten abbahagyja a kismama, akkor ki kell ürülnie, tehát a 37. hétig nem lesz hatása. És pont ezért is kell leállni vele, hogy a szülésnél szépen tudjon tágulni a méhszáj...
nem baj. ugy hivjak hogy braxton hicks. en kulfoldon elek es egyaltalan nem szedtem magneziumot es voltak a terhesseg vege fele kemenyedeseim.Azt mondtak ez teljesen normalis a meh "gyakorol" a szulesre. 40+5 hetesen szuletett meg a fiam, pedig mar a 32. hettol voltak kemenyedeseim.
Hát nem is a 32 hét utáni keményedéseket szokás veszélyesnek tartani, hanem ha már valakinek mondjuk a 20. héttõl van, és a méhszáj nyílni kezd. Nekem is ki volt nyílva ujjkúpnyira miatta a méhszájam a 20. héten...magnézium és pihenés...
A kérdező hozzászólása: Túl vagyok a 36.héten, már 4napja nem szedem a magnéziumot.Nincs több keményedésem mint a magnéziumos idõszakban.Egyedül a vádlim görcsölget.Köszi a válaszokat.

Nagyon sokat keményedik a hasam alul, nem veszélyes e ez a babára nézve mivel fejjel lefelé fekszik és pont ott keményedek ahol a feje van? 27 hetes km

Legjobb válasz: A méhkeményedés nem veszélyes a picire, a magzatvíz összenyomhatatlan, megvédi, ne félj. Viszont ha nagyon gyakoriak, akkor orvossal beszéld meg. Nekem is az volt, napi 6-10 szer is (meg a vádlim is sokat görcsölt), és kaptam rá magne B6-ot, azóta sokkal kevesebbszer érzem.

A méhkeményedés nem veszélyes a picire, a magzatvíz összenyomhatatlan, megvédi, ne félj. Viszont ha nagyon gyakoriak, akkor orvossal beszéld meg. Nekem is az volt, napi 6-10 szer is (meg a vádlim is sokat görcsölt), és kaptam rá magne B6-ot, azóta sokkal kevesebbszer érzem.
Szia! Lehet nem is keményedsz csak a kinyomja magát :) ! Nekem folyton azt csinálja:) !

Milyen gyakran keményedik a hasatok? És mi után? Sok séta, cipekedés?

21 hetes vagyok, és mostanába kezdett el kemányedni egyre gyakrabban a hasam. Kellemetlen olyankor az 1 perc kb. amég tart. El is kezdtem napi 1 szem magne b6-ot szedni. Jól teszem? Miért keményedik amúgy?

Legjobb válasz: Szia! Én már 17 hetesen 3x2 magnéziumot szedtem,azt a gyógyszertárit,elõtte 3x1 Magne B6-ot.Általában a több mozgástól,terheléstõl éreztem jobban.Próbálj meg többet pihenni.A napi 1 biztos nem árt,sõt szerintem ha gyakran keményedik kevés is.Amikor legközelebb mész a dokidhoz említsd meg neki a dolgot,õ majd megmondja pontosan mennyit kell szedj. Ja,egyébként ne aggódj,még egyben vagyok(39. hét):-)))))) További szép kismami napokat!:-))))

Szia! Én már 17 hetesen 3x2 magnéziumot szedtem, azt a gyógyszertárit, elõtte 3x1 Magne B6-ot.Általában a több mozgástól, terheléstõl éreztem jobban.Próbálj meg többet pihenni.A napi 1 biztos nem árt, sõt szerintem ha gyakran keményedik kevés is.Amikor legközelebb mész a dokidhoz említsd meg neki a dolgot, õ majd megmondja pontosan mennyit kell szedj. Ja, egyébként ne aggódj, még egyben vagyok(39. hét):-)))))) További szép kismami napokat!:-))))
Azért, ha gyakran keményedik, szerintem nagyobb dózist kéne enned, hívd fel a dokit és kérdezd ki. Nekem kálciumot is kell, begörcsölt a vádlim, ennyi mellett (3 x 250 mg) inkább kálcium hiány, mert az mellette nehezebben szívódik fel. Mielõtt elkezdtem, pont felhúztam magam, nagyon sokat keményedett, bejártam még az irodába minden nap. Visszavettem, heti 1-2 alkalommal megyek be, azóta napi 1-2 fõleg estefele. Azért fizikai terhelés esetén v ha nagyon felhúzom magam, akár napi 10 is van simán, de ez ritkán fordul elõ, kb. havi 1x, sajnos roppant érzékeny és hirtelen vagyok (azelõtt is hirtelen voltam, de csak bizonyos dolgok tudnak felhúzni), az emberek meg érzéketlenek és leszarják. Állítólag óránként 4, napi 10 még határeset, e felett komolyan vissza kell venni. Az is baj lehet, ha kifejezetten fájdalmas. A magne b6 elég alacsony dózis, de van akinek elég. Azért beszélj a dokival, mit javasol.
Utolsó vagyok. 24 hetes, a 21. héttõl éreztem.
Szia.Nekem szinte az egész terhességemet végigkísérte a keményedés(de nekem nem csak bekeményedett hanem egész nap kemény volt mint a kõ), még akkor is amikor feküdtem, már 7hetesen táppénzen voltam, napi 6db magnéziumot szedtem, de szinte semmi hatása nem volt.Doki látott, azt mondta, hogy vékony feszes a hasfalam azért érzem ilyennek és pihizzek sokat mert elõbb is jöhet a baba, 32hetesen már nyitva volt a méhszáj.39+4 napra született a kisfiam, 21óra vajúdás után.Amúgy a keményedés, egyfajta méhösszehúzódás nem jó dolog, de pihizz sokat és magnézium, mást nem tehetsz sajna. 8hós manó anyuja

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!