Találatok a következő kifejezésre: Mikor es kemenyedik (71 db)

Mikor es mitol kemenyedik a has?

28 hetes kismami vagyok, es kb. 3-4 napja eszrevettem, hogyha lehajolok, vagy valamilyen fizikai munkat vegzek (pl. takritas)bekemenyedik par masodpercre a pocakom a koldokom kornyeken. mely lelegzetet veszek parszor, s elmulik. fel kellene keresnem a dokit? egyebkent minden rendben. itt ott magneziumot is szedek 250eset. lehet attol a kemenyedes, hogy intenzivebben novekszik a babam, kicsi a helye, stb?

Legjobb válasz: Szia, nekem is keményedik a hasam mostanában (24 hetes múltam), nekem is akkor ha leülök vagy felállok, néha nyugalomban is. Még az én kérdésemre sem válaszoltak, hogy fel lehet-e cserélni a tablettát az ivóoldatra (abban több magnézium van, plusz mégsem tabletta, hanem oldat, a sok vivõanyag nélkül). Válaszommal nem segítettem sokat, de azt gondolom, hogy belefér ez a kis keményedés, a dokim nálam sem talált semmit, ami okozhatná, így biztosan normális dolog. nekem mostanában, amikor hirtelen el kezdett keményedni nõtt egy látványosat a pocim, ezért józan ésszel azt gondolom, hogy a méhünk növésére mi egy kicsit érzékenyebben reagálunk. A keresõben nagyon sok hasonló jellegû kérdést találtam, sok kismama küzd ezzel a "problémával", a legtöbben azt írták, hogy belefér a dolog. neked mi a véleményed az ivóoldatról??? Boldog babavárást és keményedés mentes heteket!!!

Szia, nekem is keményedik a hasam mostanában (24 hetes múltam), nekem is akkor ha leülök vagy felállok, néha nyugalomban is. Még az én kérdésemre sem válaszoltak, hogy fel lehet-e cserélni a tablettát az ivóoldatra (abban több magnézium van, plusz mégsem tabletta, hanem oldat, a sok vivõanyag nélkül). Válaszommal nem segítettem sokat, de azt gondolom, hogy belefér ez a kis keményedés, a dokim nálam sem talált semmit, ami okozhatná, így biztosan normális dolog. nekem mostanában, amikor hirtelen el kezdett keményedni nõtt egy látványosat a pocim, ezért józan ésszel azt gondolom, hogy a méhünk növésére mi egy kicsit érzékenyebben reagálunk. A keresõben nagyon sok hasonló jellegû kérdést találtam, sok kismama küzd ezzel a "problémával", a legtöbben azt írták, hogy belefér a dolog. neked mi a véleményed az ivóoldatról??? Boldog babavárást és keményedés mentes heteket!!!
Hogy mikortól, az egyénenként változó, akár már a tehesség legelején is.Hogy mitõl? A méhösszehúzódásoktõl, vagyis a méh izommunkájától, ami nem terhes állapotban is fennáll, csak nem érzed, mert nagyon kicsi a méhed.Most meg ugye?Nyúlik, nõ babóval együtt. A magnézium pont erre van, ellazítja a méh izomzatát, nekem rendszeres szedésre írta fel a doki.

Miért baj, ha valaki keményedik? És a 36. hét után, ha már nem szedi a magnéziumot, és keményedik, az miért nem baj? Egyáltalán mitől van a keményedés, mit okoz?

Legjobb válasz: Azt mondjak kora szuleshez vezet. En sem szedtem mar magneziumot es szinte a 34. Hettol kemenyedtem. Engem is riogatott a vedono a koraszulessel, de tulhordtam a babam egy hettel. Volt hogy 5 percesek voltak a kemenyedesek a 36. heten.

Azt mondjak kora szuleshez vezet. En sem szedtem mar magneziumot es szinte a 34. Hettol kemenyedtem. Engem is riogatott a vedono a koraszulessel, de tulhordtam a babam egy hettel. Volt hogy 5 percesek voltak a kemenyedesek a 36. heten.
Azért nem jó a keményedés, mert kinyílhat, vagy elkezdhet nyílni a méhszáj és ezért vezethet koraszüléshez. Nekem a 20. héttõl volt ilyen gondom, de a magnézium és a sok pihenés segített, a 39+6 héten szültem :) A 36. hét után éppen ezért nem gond, ha van keményedés, ami egyrészt természetes, mert a szervezet edz a szülésre, másrészt ha elkezd nyílni sem történik semmi gond, mivel akkor már teljesen életképes a baba, és valószínûleg nem lesz koraszülött emiatt, már csak azért is, mert ha a 36. héten abbahagyja a kismama, akkor ki kell ürülnie, tehát a 37. hétig nem lesz hatása. És pont ezért is kell leállni vele, hogy a szülésnél szépen tudjon tágulni a méhszáj...
nem baj. ugy hivjak hogy braxton hicks. en kulfoldon elek es egyaltalan nem szedtem magneziumot es voltak a terhesseg vege fele kemenyedeseim.Azt mondtak ez teljesen normalis a meh "gyakorol" a szulesre. 40+5 hetesen szuletett meg a fiam, pedig mar a 32. hettol voltak kemenyedeseim.
Hát nem is a 32 hét utáni keményedéseket szokás veszélyesnek tartani, hanem ha már valakinek mondjuk a 20. héttõl van, és a méhszáj nyílni kezd. Nekem is ki volt nyílva ujjkúpnyira miatta a méhszájam a 20. héten...magnézium és pihenés...
A kérdező hozzászólása: Túl vagyok a 36.héten, már 4napja nem szedem a magnéziumot.Nincs több keményedésem mint a magnéziumos idõszakban.Egyedül a vádlim görcsölget.Köszi a válaszokat.

19 hetes leszek a héten és keményedik naponta többször a pocakom. Mit tegyek?

Háton nem tudok feküdni, szinte azonnal bekeményedik. Ha az oldalamon fekszem már zsibbad mind a két oldalam és a lábam. Éjjel fel szoktam ébredni, mert önkénytelen hátamon alszom és kemény a hasam, vagy ha mégsem, akkor az oldalamon és zsibbad a lábam. 3x2 Magnezii Citricit szedek már így is és Seduxent 2x1-t. Miért van ez? Mit tehetnék még. Más járt már így? Egyébként itthon vagyok és sokat pihenek.

Legjobb válasz: Nekem is ez volt ,de én mondjuk dolgoztam.a doki azt mondta,hogy ilyenkor feküdjek le és polcoljam fel a lábam.Ezenkívül a magnézium szedése!Ja és ajánlotta,hogy naponta igyak meg 1 dl jó minõségû bort,mert az ellazítja a méhizmokat.Volt hogy meg is ittam,(nem minden nap) és tényleg segített!

Nekem is ez volt , de én mondjuk dolgoztam.a doki azt mondta, hogy ilyenkor feküdjek le és polcoljam fel a lábam.Ezenkívül a magnézium szedése!Ja és ajánlotta, hogy naponta igyak meg 1 dl jó minõségû bort, mert az ellazítja a méhizmokat.Volt hogy meg is ittam, (nem minden nap) és tényleg segített!
Ihatsz 3X1 magnezii citricit, nekem is kell annyi!A Seduxent pedig sürgõsen cseréld le Pipolphenre, a Seduxen nagyon-nagyon leszedálja a babát.Az pedig enyhén szólva sem jó!!
Megkérdezhetem, terhesen miért kell Seduxent szedned?
A kérdező hozzászólása: A Seduxenre nem nagyon mernék alkoholt inni, de azért köszi. Csak már az bosszant, hogy kényelmetlen a fekvés amint írtam és olyan mintha nem is igazán használna.
A kérdező hozzászólása: Itt Szegeden azt vettem észre, hogy az elsõ trimeszterben adják a Pipolphent fenyegetõ vetélés esetén, a második trimeszterben a Seduxent. Sajnos én már 2-szer voltam bent emiatt. De engem a Pipolphen sokkal jobban leszedál, azzal csak aludtam és még szédültem is, annyira erõs vot nekem. Most a 4-es teszt egyik eredménye magas kockázatúra jött ki, az idegeskedés miatt jobban keményedek. Megyek amniocentézisre, talán jobb, ha a baba sem fog ficánkolni annyira. Természetesen én sem akarom mérgezni, sosem voltam nagy gyógyszerszedõ, de most elsõ nap a sírást is alig bírtam abba hagyni, ezért javasolta a doki, hogy amíg túl nem leszek ezen, addig szedjem újra.

36 hetes vagyok és furán érzem a hasam. Ez normális vagy azért csomagoljam össze a cuccom? A derekam fáj, és a hasam alja úgy fáj, mint mikor meghúzza az ember, olyan húzó érzés. Néha be is görcsöl és keményedik.

Ugye még van id? a szülésig? Vagy kell aggódnom? Egyre többször van jóslóm, ami már a 30. hétt?l van. Elég er?sek is ilyenkor a görcsök, van hogy éjjel is felébredek rájuk.

Legjobb válasz: Mindenképp pakolj össze :) Az a tuti. Barátnõm épp 2 napja ment be szülni, 36 hetesen pedig elõtte volt dokinál, semmi jel nem utalt arra hogy indulni készülne a baba. Szegény ott kapkodott a cuccokkal, meg a férjét küldte haza szülés után összeszedni a holmikat :) Elsõ baba, nem gondolta hogy ilyen hamar meglesz. Én mondjuk ilyen tünetekkel még hetekig húztam és 41.hétre szültem meg, de nálad lehet másképp!! Amúgy a 36 hetesnek megszületett kisfiú eskü jobban vette az akadályokat mint anno az én kisfiam :) egybõl ügyesen szopizott, az anyukának is beindult a teje, és 300 gramm pluszal jöttek haza!!! Mi meg még régebben a fiammal jól megszenvedtünk, kezdve a fogyástól, a sárgulásig mindennel :) Tehát maradhat még a babád, de ha már jönne az se nagy baj!!!

Mindenképp pakolj össze :) Az a tuti. Barátnõm épp 2 napja ment be szülni, 36 hetesen pedig elõtte volt dokinál, semmi jel nem utalt arra hogy indulni készülne a baba. Szegény ott kapkodott a cuccokkal, meg a férjét küldte haza szülés után összeszedni a holmikat :) Elsõ baba, nem gondolta hogy ilyen hamar meglesz. Én mondjuk ilyen tünetekkel még hetekig húztam és 41.hétre szültem meg, de nálad lehet másképp!! Amúgy a 36 hetesnek megszületett kisfiú eskü jobban vette az akadályokat mint anno az én kisfiam :) egybõl ügyesen szopizott, az anyukának is beindult a teje, és 300 gramm pluszal jöttek haza!!! Mi meg még régebben a fiammal jól megszenvedtünk, kezdve a fogyástól, a sárgulásig mindennel :) Tehát maradhat még a babád, de ha már jönne az se nagy baj!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszaitokat. Akkor azért inkább beteszem a táskába a cuccokat. Remélem még pár hétig bent marad a babám. Elsõ válaszoló, neked is majd könnyû szülést kívánok!
szia én 35 hetes vagyok és szintén ezek a tüneteim vannak , nekem már össze van pakolva korházi csomag de azért még jó lenne ha bennt maradna a babó 1picit.Könnyü szülést kivánok neked!
Szia, szerintem is pakolj össze! A bnõm 34hetesen megszült. Nem tudom mi van a levegõben, de sokan szülnek elöbb. Könnyû szülést és boldog babázást kivánok. 35 hetes km.

37+4hetes vagyok 1100as a méhszáj és ha csúcsosodik és keményedik a hasam mit jelent? Illetve vannak görcseim is!

a görcsök nem rendszeresek van hogy fél óra nyugi és újra jönnek!lehet hogy szivárog a magzatvíz mert néha nedves a bugyim és a nadrágom is?!mikor induljak kórházba?

Ha 37+5 hetesek vagyunk és keményedik a hasam akkor ez mi?

Legjobb válasz: Ez teljesen természetes. Nekem a 36. héttöl keményedett meg. Aztän egyre gyakrabban. Ez azt jelenti, hogy a méh készülödik, "gyakorol" a szülésre. Méhösszehuzodäsnak hivjäk. Majd ha szülsz, akkor is minden fäjäsnäl bekeményedik. èn most a 41. hétben vagyok, és mär nagyon nagyon gyakran bekeményedik, remélem mär nem kell sokat värnom. Kitartäst!

Ez teljesen természetes. Nekem a 36. héttöl keményedett meg. Aztän egyre gyakrabban. Ez azt jelenti, hogy a méh készülödik, "gyakorol" a szülésre. Méhösszehuzodäsnak hivjäk. Majd ha szülsz, akkor is minden fäjäsnäl bekeményedik. èn most a 41. hétben vagyok, és mär nagyon nagyon gyakran bekeményedik, remélem mär nem kell sokat värnom. Kitartäst!
A kérdező hozzászólása: Ja és feszülést érzek a pocim felett!
Felkészül a tested a szülésre, lesz még szúró érzés is lefelé a hüvely felé vagy késszúrás szerû nyilallások, zsibbadhatnak a lábaid vagy a derekad, hátad mindenlesz még itt mint a bucsuba. Nemsokára a karodban tarthatod , sok sikert jószülést!!!

36 hetes kismama vagyok. Szerdán voltam orvosnál és azt mondta hogy bármikor meglehet a babám mert elég nagy már! Ma eléggé feszít a hasam és keményedik is! Kinek mien a 36. hét?

Legjobb válasz: Nekem is azt mondta a 36.héten hogy jó nagy a gyerek,persze hozzám képest mert én nem vagyok valami nagy. De a méhszájat megvizsgálva megállapította, hogy még zárva van, nem esedékes a szülés. Nekem nincsennek jóslóim, de az elõzõ gyerekemet kihordtam a 40. hétig és egyszer sem voltak.

Nekem is azt mondta a 36.héten hogy jó nagy a gyerek, persze hozzám képest mert én nem vagyok valami nagy. De a méhszájat megvizsgálva megállapította, hogy még zárva van, nem esedékes a szülés. Nekem nincsennek jóslóim, de az elõzõ gyerekemet kihordtam a 40. hétig és egyszer sem voltak.
nekem már 2 hete jobban keményedik mint szokott, hét elején már 3 kilo körüli volt. de még mindig egyben vagyunk :) 37 hetes kismama
Szerintem arra gondolt, ha most megszületne se lenne már semmi baj!
Nekem is azt mondták hogy most már akár jósló fájások lehetnek.Azt mondta az orvos hogy én a 36 hétben vagyok de õ akkora mint egy 38 hetes.De azt is mondta hogy ettõl még végig vihetem a 40-ik hétig.Sokat feszül a pocakom és néha elég durván mozog.A wc pedig az otthonommá vált. Boldog baba várást. 36hetes kismama.
Nekem nem nagyon feszul a hasam holnap megyek orvoshoz majd kiderul minden...de joslom volt mar egy picike! 36hetes

Fáj és keményedik a hasam. Mit csináljak?

hányszor keményedhet egy nap ami még normális?

Legjobb válasz: Nem lehet hogy elöfájások? hány hetes vagy? a keményedés nem fáj csak kellemetlen nagyon. nekem szokott görcsölni, beáll a görcs föleg az alhasamba. szedsz magnéziumot?

Nem lehet hogy elöfájások? hány hetes vagy? a keményedés nem fáj csak kellemetlen nagyon. nekem szokott görcsölni, beáll a görcs föleg az alhasamba. szedsz magnéziumot?
A kérdező hozzászólása: Szedek magnéziumot.Nem korai az elõfájás?30hetes leszek vasárnap.
30. hét körültõl már normális. Sok pihi és napi 3*2 szem MagneB6, nekem segít. 33 hetes kismama
Magnezit citrit , megállítja a keményedést doki irhatja fel, nekem használt

Ki mennyit keményedik a 21-22 hét környékén? 3x2 magne b6 ot szedek és mégis keményedek. Mik a tapasztalatok? Van olyan aki végig keményedet és nem lett semmi baj?

Legjobb válasz: Szia! Én 24 hetes vagyok,és hála égnek nagyon ritkán keményedek,ha fáradtabb vagyok akkor elõfordul hogy 3-4 szer egy nap,de van hogy szinte egyáltalán. Legalábbis nem érzem. Kb 1,5 hónappal ezelõtt viszont szerintem többször keményedett a pocim mint most és akkor még én is a magne b6-ot szedtem naponta volt hogy 4-5 szemet. Azóta viszont áttértem a Béres mg-ra (250mg-os) és abból napi egy szemet szedek és azóta nem keményedek annyira. Lehet nekem ez jobban bevált.

Szia! Én 24 hetes vagyok, és hála égnek nagyon ritkán keményedek, ha fáradtabb vagyok akkor elõfordul hogy 3-4 szer egy nap, de van hogy szinte egyáltalán. Legalábbis nem érzem. Kb 1, 5 hónappal ezelõtt viszont szerintem többször keményedett a pocim mint most és akkor még én is a magne b6-ot szedtem naponta volt hogy 4-5 szemet. Azóta viszont áttértem a Béres mg-ra (250mg-os) és abból napi egy szemet szedek és azóta nem keményedek annyira. Lehet nekem ez jobban bevált.
szia! én is keményedek, 23 hetes vagyok, lassan két hónapja fáj a pocim. Hiába szedem a magneb6-ot nem igazán használ. Ha fekszek, ülök, csak akkor oké a dolog, ha sétálok egybõl végem van. Ilyenkor csak attól félek, hogy a sok keményedéstõl kinyílik a méhszáj, amit nem szeretnék...:(.
Nekem eddig semmi baom nem volt, most 16 hetes vagyok és naponta többször is nagyon kellemetlenül keményedek...:( magnéziumot szedek én is napi 3x2.t De ha már itt tartunk létezik h attól kell napi vagy 15ször pisilnem??

25hetes km vagyok, vannak napok mikor 10nél többszök keményedek, mi történik ilyenkor a pocakban és mitcsinálnak a kórházban?

Legjobb válasz: Ilyen idõs terhesen én azt vettem észre, hogy akkor keményedik, amikor mocorog, és megfeszül a méh. Nem erre gondolsz?

Ilyen idõs terhesen én azt vettem észre, hogy akkor keményedik, amikor mocorog, és megfeszül a méh. Nem erre gondolsz?
Nyugodj meg, én már a 20. héttõl érzem. De már elõtte is van méhösszehúzódás, csak még pici a méhed, nem feltétlenül érzed. Szóval teljesen természetes folyamat. Ha nincs mellette görcs és vérzés, még elõnyös is a babára, mert friss vérrel telik meg a méhfal. Ezek azok az ártalmatlan méhösszehúzódások, amik kellenek a terhesség alatt. 23. hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Igen! Van olyan, hogy akkor keményedik amikor mozog, de nem minden esetben. Az orvos mindíg azt mondja, hogy 10 keményedés után hívjam és valószínû befektet, de azt nem szeretném. Egy 3éves gyerek mellõl nem egyszerû elmenni.Ha fekszem sokszor akkor keményedik, akkor miért jobb a kórházban feküdni?
Nincs semmi baj, hidd el, ez teljesen természetes. Esetleg szedjél MagneB6-ot.
A másodikkal nekem is sokat keményedett. Szerintem azért, mert többet mozogtam, a kicsi mellett nem tudtam pihenni. Kettessével szedtem a magnéziumot. Én úgy tudom azt kell figyelni, hogy mennyi ideig tart a keményedés. Végig keményedtem, majd 3 nappal túlhordtam a második babám.
Nekem is rengetegszer keményedett be a hasam, már a 20dik héttõl kezdte! Volt hogy óránként 5ször is. Azt figyeltem meg hogy fõleg akkor ha sokat rohangásztam, dolgoztam. Én is kicsit aggódtam miatta de a doki azt mondta hogy szedjek MagneB6-ot és az segitett valamelyest. A 37. hétig szedtem reggel-este 2-2 szemet. A hugomnak is pont igy volt, szerintem ez teljesen normális a terhesséeg alatt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!