Találatok a következő kifejezésre: Mikor egyenlőre mikor egyelőre (3 db)

Mikor egyenlőre és mikor egyelőre?

Legjobb válasz: Az egyelõre a "most még" kifejezéssel egyenértékû, az egyenlõre pedig egy matematikai kifejezés.

Az egyelõre a "most még" kifejezéssel egyenértékû, az egyenlõre pedig egy matematikai kifejezés.
Ha számokról van szó, akkor egyenlõre (pl két összeg ára egyenlõ) De abban az esetben, ha jövõbeni eseményre vonatkozik a mondat, (pl. még egyelõre nem döntöttem)az "egyelõre" szót használjuk.
Pl.: Egyenlõre egészítsd ki a két összeget! Egyelõre csak ennyi példát tudtam erre mondani, de azt hiszem, érdékeltettem a különbséget! =o)
Bocsánat, de egy bash.hu-s logot hagy szúrjak be ide :) http://www.bash.hu/14617
jó az utcsó link :D:D
<trinitix> egyenlõre örülök hogy találtam életcélt <koszik> egyenlõre a sorozatgyilkos fog darabolni mielõtt kihordja a részeid az erdõbe <koszik> a szó amit kerestél az ´egyelõre´
18:22 ez facebook:)
egyenlõre = _egyenlõ_ részekre / darabokra / szakaszokra / távolságra / ... Tehát méréssel, számolással kapcsolatos kifejezés. Az egyelõre pedig az idõvel kapcsolatos, mint fentebb már írták.

Mi a különbség az egyelőre és az egyeNlőre között?

Legjobb válasz: Egyelõre még nem szeretnék gyereket. Még nem dõlt el a meccs, a két csapat egyenlõre áll. Jó példák, szerintem!:D

Egyelõre még nem szeretnék gyereket. Még nem dõlt el a meccs, a két csapat egyenlõre áll. Jó példák, szerintem!:D
Egyelõre = jelenleg még. Egyenlõre = egyenlõ részekre. Egyelõre még nem csináltam meg, ráérek holnap is. Egyenlõre darabolom a süteményt. (:
A kérdező hozzászólása: köszönöm ! :)

Mi a különbség az egyelőre és az egyenlőre között?

Legjobb válasz: Már leírták, de mondok még példát: Egyelõre nem akarok megházasodni. Az elsõ félidõ végén egyenlõre állt a két csapat.

Már leírták, de mondok még példát: Egyelõre nem akarok megházasodni. Az elsõ félidõ végén egyenlõre állt a két csapat.
Egyelõre úgy tûnik, csak egy hüle van a válaszadók között. Kíváncsi vagyok, átváltozik-e ez az arány egyenlõre. (Nagyon sokan használják helytelenül.)
Egyenlõre: pl. egyenlõre vág egy darab akármit Egyelõre: pl. egyelõre még nem akar vmit megtenni
egyenlõre - egyenlõ nagyságú darabokra egyelõre - jelenleg, idáig
Elõzõ vagyok: kicsit furán írtam, de remélem érthetõ, nem tudom jobban elmagyarázni:D
egyelõre azt jelenti jelenleg még (egyelõre nem válaszolt = még nem válaszolt) egyenlõre pedig azt jelenti, hogy két egyforma darabra Ez utóbbit szerintem elég ritkán hazsnáljuk. De ezt a google is megmondta volna.
Sõt, eggyenlõre, így mondják legtöbben. Egyen lõre, szabvány pia? :D Tudom hogy az egyelõre a helyes, az egyenlõre mégis jobban "kézre esik". Pontosan milyen logika szerint épül fel az egyelõre? Egy elõre, vagy hogyan lehet az egybõl és az elõbõl származtatni?
Mármintnem elõzõ hanem a második :)
Olyan nincs hogy egyelõre.
Van erre egy nagyon jó "beszólás", én valahogy így hallottam elõször: - Na, sikerült már elintézni? - Egyenlõre nem. - Egyenlõre a sorozatgyilkos fog vágni, mielõtt kivisz az erdõbe. A szó, amit keresel, az egyelõre. Rögtön megjegyeztem :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!