Találatok a következő kifejezésre: Mikor egyenlőre mikor (265 db)

Matek- diff. Egyenlet szepralasanal az elso lepesben megnezzuk hogy mikor egyenlo nullaval, ezt hogyan fogjuk ellenorizni: X^2 + 1?

Legjobb válasz: az eredmény 678 én csak a számolást tudom ami ez: xszer 2 azt nem tudjuk szoval nyitottm. []*2+1=[] []= []=3 2+1=3 egyik kész is[]=3 2*3+1=[][]= AZ EREDMÉNYT EL KELL OSZTANI AZ ELSÕ KIJÖVÕVEL (LEHET HOGY MARADÉKOS LETT) mi esetünkbenn akor az eredmény : 2+1= 3 eredmény: 3 iyen egyszerû :) nekem azt mondta a tanárom ez a könyített változat és én kitûnõ matekos vagyok. használd ezt a módszert és írj ha sikerült.

az eredmény 678 én csak a számolást tudom ami ez: xszer 2 azt nem tudjuk szoval nyitottm. []*2+1=[] []= []=3 2+1=3 egyik kész is[]=3 2*3+1=[][]= AZ EREDMÉNYT EL KELL OSZTANI AZ ELSÕ KIJÖVÕVEL (LEHET HOGY MARADÉKOS LETT) mi esetünkbenn akor az eredmény : 2+1= 3 eredmény: 3 iyen egyszerû :) nekem azt mondta a tanárom ez a könyített változat és én kitûnõ matekos vagyok. használd ezt a módszert és írj ha sikerült.
én csak a számolást tudom ami ez: xszer 2 azt nem tudjuk szoval nyitottm. []*2+1=[] []= []=3 2+1=3 egyik kész is[]=3 2*3+1=[][]= AZ EREDMÉNYT EL KELL OSZTANI AZ ELSÕ KIJÖVÕVEL (LEHET HOGY MARADÉKOS LETT) mi esetünkbenn akor az eredmény : 2+1= 3 eredmény: 3 iyen egyszerû :) nekem azt mondta a tanárom ez a könyített változat és én kitûnõ matekos vagyok. használd ezt a módszert és írj ha sikerült.
a 2. a jó :)
A kérdező hozzászólása: a feladat ez: x´ = x^2 + 1 mivel hianyzik a "t" tag hogy tudjuk szeparalni, ezert oran ugy csinaljuk hogy oda kepzeltunk egy egyest es a szeparalas utan igy nezett ki x´/(x^2+1)= 1 elso lepesben megnezuk hogy mikor egyenlo az x-es tag 0 val, (meg szeparalas elott) keressuk a konstans megoldast x^2+1 > 0
engem nem érdekel engem így tanítottak

Mikor egyenlő két szög koszinusza?

Tudom, hogy két eset lehetséges, csak nem jutnak eszembe sajnos...

Legjobb válasz: Kérdésed, hogy mikor igaz cos(a)=cos(b). Ez pontosan akkor igaz, ha cos(a)-cos(b)=0. Tudjuk, hogy cos(a)-cos(b)=-2sin(x)sin(y), ahol x=(a+b)/2 és y=(a-b)/2. Tehát az eredeti kérdés ekvivalens a -2sin(x)sin(y)=0, azaz a sin(x)sin(y)=0 egyenlettel. Egy szorzat akkor 0, ha valamelyik tényezõje 0. Így x=k*pi vagy y=k*pi, azaz a=-b+2k*pi vagy a=b+2k*pi.

Kérdésed, hogy mikor igaz cos(a)=cos(b). Ez pontosan akkor igaz, ha cos(a)-cos(b)=0. Tudjuk, hogy cos(a)-cos(b)=-2sin(x)sin(y), ahol x=(a+b)/2 és y=(a-b)/2. Tehát az eredeti kérdés ekvivalens a -2sin(x)sin(y)=0, azaz a sin(x)sin(y)=0 egyenlettel. Egy szorzat akkor 0, ha valamelyik tényezõje 0. Így x=k*pi vagy y=k*pi, azaz a=-b+2k*pi vagy a=b+2k*pi.
Mi a helyzet? Se tankönyv, se Google? http://hu.wikipedia.org/wiki/Trigonometrikus_azonoss%C3%A1gok cos(x) = -cos(x) cos(x) = cos(x + 2kπ) | ahol k egész szám cos(2x) = 2 * cos²(x) - 1 azonosságot kihasználva cos(x) = cos(2x) cos(x) = 2 * cos²(x) - 1 2*cos²(x) - cos(x) - 1 = 0 Innen már sima másodfokú egyenlettel megoldható.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, bár nem egészen erre gondoltam... Így átalakítva nekem is ment volna, de ez egy speciális eset... Mit csináljak mondjuk akkor, ha cos3x=cos4x? Emlékszem, hogy középsuliban mindig felírtunk erre egy trükköt, elõször a két szög összege volt egyenlõ valamivel, aztán pedig a különbségük. Csak már azt nem tudom, mivel kellene egyenlõvé tenni :) Tankönyvem sajnos már nincs meg, vissza kellett adni, a függvénytáblát meg elfelejtettem magammal hozni, pedig emlékeszem, hogy abban benne volt. Googlen meg nem sikerült megtalálnom, amire szükségem lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, erre gondoltam! :D

Mikor egyenlőre és mikor egyelőre?

Legjobb válasz: Az egyelõre a "most még" kifejezéssel egyenértékû, az egyenlõre pedig egy matematikai kifejezés.

Az egyelõre a "most még" kifejezéssel egyenértékû, az egyenlõre pedig egy matematikai kifejezés.
Ha számokról van szó, akkor egyenlõre (pl két összeg ára egyenlõ) De abban az esetben, ha jövõbeni eseményre vonatkozik a mondat, (pl. még egyelõre nem döntöttem)az "egyelõre" szót használjuk.
Pl.: Egyenlõre egészítsd ki a két összeget! Egyelõre csak ennyi példát tudtam erre mondani, de azt hiszem, érdékeltettem a különbséget! =o)
Bocsánat, de egy bash.hu-s logot hagy szúrjak be ide :) http://www.bash.hu/14617
jó az utcsó link :D:D
<trinitix> egyenlõre örülök hogy találtam életcélt <koszik> egyenlõre a sorozatgyilkos fog darabolni mielõtt kihordja a részeid az erdõbe <koszik> a szó amit kerestél az ´egyelõre´
18:22 ez facebook:)
egyenlõre = _egyenlõ_ részekre / darabokra / szakaszokra / távolságra / ... Tehát méréssel, számolással kapcsolatos kifejezés. Az egyelõre pedig az idõvel kapcsolatos, mint fentebb már írták.


Mivel egyenlõ X a leírt egyenletben?

10=15,75x-0,5x^2

Legjobb válasz: ez egy sima másodfokû egyenlet. x1 = -0,65 x2= -30,85

ez egy sima másodfokû egyenlet. x1 = -0, 65 x2= -30, 85
A kérdező hozzászólása: köszi !

Mikor egyenlő két szög szinusza?

Mikor egyenlő két szög szinusza? Ezt hogy oldanátok meg? sin(x)=cos(x)

Legjobb válasz: Ha a két szám egyenlõ+ a periodicitás sin(x)=cos(x) sin(x)=gyök(1-sin^2(x)) 1-sin^2(x)>0 ==> sin(x)>=Pi/2+k*2pi sin^2(x)=1-sin^2(x) 2sin^2(x)=1 sin(x1)=1/gyök(2)=gyök(2)/2 sin(x2)=-1/gyök(2)=-gyök(2)/2 innen én már lusta vagyok beütni a számológépbe. Oldja meg a kérdezõ

Ha a két szám egyenlõ+ a periodicitás sin(x)=cos(x) sin(x)=gyök(1-sin^2(x)) 1-sin^2(x)>0 ==> sin(x)>=Pi/2+k*2pi sin^2(x)=1-sin^2(x) 2sin^2(x)=1 sin(x1)=1/gyök(2)=gyök(2)/2 sin(x2)=-1/gyök(2)=-gyök(2)/2 innen én már lusta vagyok beütni a számológépbe. Oldja meg a kérdezõ
"sin(x)=cos(x)" Ez nem két szög szinusza, ez egy szög szinusza és koszinusza.
Nézzünk rá a szinuszfüggvényre: Egyrészt periodikus, periódusa 2π. Viszont nemcsak ez a lehetõség van! π/2-re tükrös.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :)
12x+31y=170 diofantoszi egyenlet. Egyenként kipróbálod, mennyi lesz x (nap száma), ha a hónap száma, y=1, 2, 3, ... 12.
A kérdező hozzászólása: Az nagyon gáz, ha még most sem értem?Nem tudom el sem kezdeni...Nem is értem, miért nekem kell mennem az olimpiára...
12x+31y=170 ha y = 1, akkor 12x + 31*1 = 170 ha y = 2, akkor 12x + 31*2 = 170 ha y = 3, akkor 12x + 31*3 = 170 ... ha y = 12, akkor 12x + 31*12 = 170 innen számold vissza x-et, egésznek kell lennie és 1 és 31 közöttinek. Ahogy elnézem, nem sok esélyed lesz a versenyen.
és egészen 6-ig kell csak elmenni, mert 6*31 az már több mint 170
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hát igen, ezt én is tudom, szinte 0-val egyenlõ az esélyem, de hát hiába mondtam a tanárnak.
Február 9.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Idõközben lezajlott a verseny.

Másodfokú egyenlet mire jó?

Mármint gyakorlatban kik és mikor alkalmazzák ?

Legjobb válasz: Mindenki használja akinek a munkája a számolással kapcsolatos (mérnökök, fizikusok, matematikusok, stb). Én mint építõmérnök rendszeresen használom vasbeton gerendák esetén a feszültségeloszlás, acélbetétekben ébredõ erõk meghatározásakor. Minden olyan esetben másodfokú egyenletet szoktak használni, amikor nem csak egy megoldás létezhet és valamilyen szempontrendszer szerint keressük az ideálisat. Ilyen például annak a négyszögnek a keresése is aminek például a lehetõ legkisebb a kerülete, de legnagyobb a területe, nem véletlenül ilyen szöveges feladatokat adnak fel az iskolában (hasonlóan határozzák meg a szennyvízcsövek méretét, csak ott komplexebb az alak). Rengeteg jelenséget lehet másodfokú egyenlettel (parabolával) leírni. Például a beton alakváltozás-feszültség diagramját is szoktuk így közelíteni.

Mindenki használja akinek a munkája a számolással kapcsolatos (mérnökök, fizikusok, matematikusok, stb). Én mint építõmérnök rendszeresen használom vasbeton gerendák esetén a feszültségeloszlás, acélbetétekben ébredõ erõk meghatározásakor. Minden olyan esetben másodfokú egyenletet szoktak használni, amikor nem csak egy megoldás létezhet és valamilyen szempontrendszer szerint keressük az ideálisat. Ilyen például annak a négyszögnek a keresése is aminek például a lehetõ legkisebb a kerülete, de legnagyobb a területe, nem véletlenül ilyen szöveges feladatokat adnak fel az iskolában (hasonlóan határozzák meg a szennyvízcsövek méretét, csak ott komplexebb az alak). Rengeteg jelenséget lehet másodfokú egyenlettel (parabolával) leírni. Például a beton alakváltozás-feszültség diagramját is szoktuk így közelíteni.
Arra, hogy megtanuld: egy egyenletnek nem csak egy megoldása lehet, és hogy meglásd, nemcsak elsõfokú és törtes egyenletek vannak a világon.
Többek között arra, hogy te viszonylagos kényelemben élhess a technológia meglététõl. Matematikai tudás nélkül nem volna technika. Nem volnának házak, épületek, jármûvek, kommunikációs rendszerek, energiatermelés-elosztás, élelmiszer termelés-elosztás és még sorolhatnám. Persze, ha az "idilli" kunyhó-kõbalta-törzsközösség kombó megfelel neked, akkor tényleg semmi szükség nincs a másodfokú egyenletekre sem. dellfil
ha nem lenne jó semmire, nem létezne. ha az összes matematikus így állna hozzá, mint te, nem lennének számítógépek, amivel baromságot írhatsz.
Gyakorlatilag mindenhez ezt használják, ami csak egy kicsit is bonyolultabb, nem lineáris probléma. Ha a harmadfokú egyenletrõl halvány fogalmad sincs, akkor még elég jól elboldogulhatsz a számítások nagy részénél. Ha a másodfokút nem ismered - akkor gyakorlatilag eláshatod magad. Igazán azt lehetne megkérdezni, mihez nem használják: az exponenciális és hasonló dolgokhoz.
Arra, hogy megtanuld.
nem jó semmire, csak szopatnak vele a tanárok.
A kérdező hozzászólása: De a gyakorlatban hol használják ? Ez érdekelne :) Mert nem tudok róla hogy valaki használná programozásba , épitészetben, számolásban stb... ha igen kérlek irjátok meg. Mert nekem jelenleg úgy tûnik ez inkább csak játék a számokkal dolog. Jópofa , meg is tanultam nem nehéz abszolút csak nem értem mi értelme :)

Mit tegyek, mi nem szeretnénk egyenlőre sem névadót, sem keresztelőt a lánykánknak, de a szüleim nagyon erőltetnék a keresztelőt? Nem vagyunk vallásos család, amiatt erősködnek, hogy mit szólnak a szomszédok, ha nincs megkeresztelve.

Amúgy 4,5 hónapos a lányunk, nem vagyunk elkésve egyáltalán. Hogyan szereljem le ?ket?

Legjobb válasz: Én biztos nem foglalkoznék velük, mi közük a szomszédoknak a te gyerekedhez? Hagyd anyukádékra, tereld a témát, ha felhozzák. Majd kereszteld meg, ha te akarod, ne akkor, amikor más. Mondd anyukádéknak, hogy meg lesz keresztelve, de nem most és kész. Csak nyugtasd õket :) Hajrá :)

Én biztos nem foglalkoznék velük, mi közük a szomszédoknak a te gyerekedhez? Hagyd anyukádékra, tereld a témát, ha felhozzák. Majd kereszteld meg, ha te akarod, ne akkor, amikor más. Mondd anyukádéknak, hogy meg lesz keresztelve, de nem most és kész. Csak nyugtasd õket :) Hajrá :)
Valószínûleg úgysem keresztelnék meg, ha nem vagytok vallásosak. Nálunk olyan emberek, akik nem járnak a templomba, nem ismerik az atyát, hiába is reménykednének abban, hogy megkereszteli a gyermeküket. A keresztelõ felelõsségvállalás, hogy biztosítod gyermeked vallásos nevelését. Akárki akármit mond, ez így van. HA nem vagytok vallásosak, teljesen felesleges, és elvileg nem is lehetséges. Persze vannak papok, akik elvállalják. De ha a ti családotok nem katolikus, akkor miért is erõltetik a szüleitek? Egyszerûen mondd meg nekik, hogy mivel nem vagytok hívõk és/vagy vallásgyakorlók, a pap nem kereszteli meg és ti sem akarjátok, pontosan ugyanezért.
Semmit. A te ygereked, ne már más döntse el, hogy mi legyen. A XIX. századba élünk, nem a középkorban. A szomszédok-meg õszintén-kit érdelkelnek? Majd foglakoznak más dolgával.
XIX. századba élünk= XXI. századbaN élünk elütöttem, bocsi elõzõ
Off: Második téved, a papok megkeresztelik a gyereket akkor is, ha a szülõk nem vallásosak. Egy pap sem tagadhatja meg a keresztséget egy gyerektõl, arra hivatkozva, hogy a szülei nem hithûek. Nem is értem honnan vetted. On: szerintem is az a legjobb megoldás, ha megmondod a szülõknek, hogy majd meg lesz keresztelve a gyerek, ha eljön az ideje, és mondd meg, hogy téged nem igazán érdekel mások véleménye, talán õket se kellene, hogy izgassa.
Szeintem a kérdezõ úgy érti, hogy nem járnak minden vasárnap a templomba. Mi se vagyunk annyia vallásosak mi mégis megtartottuk amikor a fiam 4 hetes volt.Ez a Ti döntésetek majd lesz mikor szeretnétek.Ezt mond meg így nekik
A kérdező hozzászólása: Tényleg ez lesz. Megmondom, hogy ez a mi dolgunk. Katolikusak vagyunk, még elsõáldozó is voltam, csak hát tényleg nem járunk templomba. köszi mindenkinek

Fiúk! Ha a barátnőtök nálatok alszik (előszőr), az nektek mivel egyenlő? Egyből az jut eszetekbe hogy végre lefekszetek vele? Vagy mi az amire ilyenkor gondoltok? :D

pár hónap együttjárás után. és most a 16-18 éves kategóriára gondolok :)

Legjobb válasz: nem feltétlen ..ezt gondolom..:D vagyis nem csak ezt..:D

nem feltétlen ..ezt gondolom..:D vagyis nem csak ezt..:D
nem kell egybõl a lecsóba csapni. szerintem a srác is csak alvásra gondolt. meg gondolt
nem kell egybõl a lecsóba csapni. szerintem a srác is csak alvásra gondolt.
Most viccelsz? Hónapok óta jártok és még nem feküdtetek le egymással? Hát én csak arra tudnék gondolni, hogy nagyon megduglak.
Hogy ma éjjel szexelek.Mégis mi más?Hogy melegebb lesz az ágyban?
Nekem nem feltétlen lenne fontos kimondottan a szex de nem bírnám ki hogy ne "nyúljak" a barátnõmhöz
n×m gyök alatt az egész.
((a)^(1/m))^(1/N)=(a)^(1/(N*m)) "N-szer m-edik gyök alatt a".
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!