Találatok a következő kifejezésre: Mikor egy szül és (274 db)

Mit adjak szüleimnek és a bátyámnak karácsonyra? Pénzem sajnos csak ezer forintom van kb? Vagy vaterán mit érdemes eladnom, hogy egy kis pénzhez jussak?

Legjobb válasz: Szüleidnek készíthetsz egy naptárt (festéssel) és süthetsz süteményt is, illetve magad is készíthetsz receptkönyvet. Bátyádnak pedig írj ki DVD-ket netrõl, vagy ajándékozd meg valami személyessel. Ezek közül a DVD kerül pénzbe, asszem vannak ilyen packok 600 Ft környékén. :) Így meg is úsztad a pénzhezjutást. :D

Szüleidnek készíthetsz egy naptárt (festéssel) és süthetsz süteményt is, illetve magad is készíthetsz receptkönyvet. Bátyádnak pedig írj ki DVD-ket netrõl, vagy ajándékozd meg valami személyessel. Ezek közül a DVD kerül pénzbe, asszem vannak ilyen packok 600 Ft környékén. :) Így meg is úsztad a pénzhezjutást. :D
szerintem szüleidnek hajtogass vagy csinálj olyat apudnak hogy kinyomtatsz autós vagy focis képeket és ragaz mindeggyiket egy külön lapra de a lapnak az eggyik fele legyen üres és oda naptárat vagy valami mást írhatsz anyudnak meg mondjuk 600Ft-ból lehet jó virágot venni báttyádnak attól függ hány éves és mit szeret itt neki példák napszemüveg csoki zenecédé vagy ha átsz a boltba valami érdekeset remélem segtettem

Van egy nagy gondom. Egyetemista vagyok, nem kereső nő, van egy lakásom, és a párom hozzám költözne, de ez anyagi, és szülök vallási nézetei miatt lehetetlen. Mit tegyek?

Szülök konzervatívak vallási okokból, és mivel a szüleim nem 30évesek,így nem akarom ?ket megváltoztatni és nem is akarom.Csak a párom, olyan mintha err?l nem venne tudomást.Szívesen összeköltöznék vele de nem egy, és már a munkahelyén bejelentette, hogy augusztus1t?l leszámol..

Legjobb válasz: kicsit osszevisszan irtal. tehat a gond h ha odakoltozik a parod nem tudjatok fedezni a hitelt es a szamlakat mivel a szuleid ugy nem adnanak penzt? azt mondtad h a szuleid nem akarod megvaltoztatni, de azert negyedevesen gondolom mar 23-25 vagy. igazan lakhatnal mar valakivel. na mind1, ha a szleid eselytelenek es a parod mkepp veled akar lakni, arra az idore amig neked nincs fizud es o dolgozik -ha kol ertettem fedezze o a szamlakat.

kicsit osszevisszan irtal. tehat a gond h ha odakoltozik a parod nem tudjatok fedezni a hitelt es a szamlakat mivel a szuleid ugy nem adnanak penzt? azt mondtad h a szuleid nem akarod megvaltoztatni, de azert negyedevesen gondolom mar 23-25 vagy. igazan lakhatnal mar valakivel. na mind1, ha a szleid eselytelenek es a parod mkepp veled akar lakni, arra az idore amig neked nincs fizud es o dolgozik -ha kol ertettem fedezze o a szamlakat.
Szerintem a szüleidnek semmi köze hozzá, hogy mit csinálsz, akár vallási okok, akár nem... a vallást gyakorolják õk, de ne erõltesség egy felnõtt nõre, aki már önálló döntéseket képes hozni(mert gondolom az vagy)... viszont azt én sem értem, hogy a párod most azt akarja, hogy te eltartsd? mert az viszont undorító
És párod ingyen élne ott vagy rosszul értem? És miért kéne megváltoztatnod a szüleid? :S
Ha a szüleidnek fogsz megfelelni, akkor nem leszel ám nagyon boldog. Jó gyerek leszel, de nem fogod szeretni magad. A lakást meg ki lehet adni és egy olcsóbba lehet költözni. És az anyagiakat szigorúan felezzétek el. Megkérdezted már a párodat, mibõl akar hozzájárulni a közös életetekhez, ha nem lesz munkája? Van egyéb jövedelme? Én fõiskolás koromban takarítani jártam. Milyen munkát tudnál vállalni a suli mellett?
Esetleg a baratod kereshetne egy lakast (olcsobbat) es koltozzetek oda ketten. Az ugy nem megy, hogy te a tonkremenest kockaztatod, o meg szepen kenyelmesen bekoltozik hozzad. Ha ezt nem latja be, akkor talan nem is vagy neki lyan fontos, csak kenyelmi szempontok vezerlik.
Ugy veszem ki a szavaidbol, hogy te nem is igazan szeretned ezt az osszekoltozest meg, bar szereted a baratodat, megis korainak erzed, a pasi viszont makacskodik hogy de megis, es megijedtel egy kicsit, eppezert nem akarsz problemat otthon hiszen te se vagy biztos benne. Igazam van? Ha csak a pasi akarja, te viszont nem annyira, akkor ne hagyd magad beledumalni, ha nem erti meg azzal magat minositi hiaba mondjak h felnott no vagy nem varhatja senki toled h feladd az anyagi biztonsagot valaki miatt aki raadasul nem erti meg h te egyszeruen NEM akarsz valamit, most mindegy h milyen okbol. Egy masik huszoneves egyetemista
Nem tisztem minõsíteni a szüleidet, õk feltételeket szabtak, ha nem tartod be, vállnod kell a következményeket. Ez tiszta sor. A barátod is akar valamit, viszont annak is következményei vannak. Azokat a következményeket te zokszó nélkül átháríthatod rá. "Szivi, jöhetsz, de fizesd ki azt az összeget amitõl elesünk az akarnaksogád miatt." Ha nem vállalja nem jön. Ha ezért örök harag, mehet isten hírével. Teher alatt nõ a pálma.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, és a segítségeteket.Szeretnék vele összeköltözni, de nem csak a szívére kell hallgatnia az embernek néha, én úgy gondolom, hanem az eszére is, és tudom, hogy ha én ebbe belemennék, akkor konkrétan a karrieremnek annyi, elállnék dolgozni, és nem tudnám befejezni a sulit.Nem tudok elmenni, mert kb 80kreditet kell még teljesítenem, és annak 70%a szeminárium. Mindegy, elõször is megmondom ma neki nyomatékosan aztán meg majd lesz valami. Ha nem érti meg akkor másban sem lesz megértõ. A másik meg az, hogy nem vagyok egy olyan tipus, hogy a szülök megmondanak mindent nekem, de tudom, hogy most erre mit válaszolnának, és most ellenkedhetnék, de tudom, hogy igazuk lenne amit mondanának..:S
Ha esetleg eljegyezne, lehet hogy a szüleid nem tiltakoznának annyira, vagy jobban lehetne rájuk hatni. Bár lehet hogy nincs igazam. Egyébként én is egyetértek veled, hogy nem lenne szabad otthagynia a biztos állást a teljesen semmire. Ha esetleg a környékeden találna állást, akkor rendben.
A kérdező hozzászólása: igen, jogos.szerintem nem írtam össze-vissza.Lényeg, hogy a szülõk nem engedik semmilyen körülmények között, én belõlük élek, és konkrétan ha õ hiába keres mondjuk 150.000et, az semmi, mivel a lakás van 100ba egy hónapba, és még nem ettünk semmit.
A kérdező hozzászólása: Keresne munkát..na de most ilyen válságba nem hiszem, hogy lenne jó munkahely, ahol meg most van, az biztos neki.. De õ mindenáron azon van, hogy összeköltözzünk..az elõzõ kapcsija azért ment tönkre, mert akkor meg a csaj akarta, hogy összebútorozzanak.Most meg nekem nem oké, és félek rá megy a kapcsolatunk, pedig eddig rohadt jól megvoltunk.
A kérdező hozzászólása: Mindegy, hát nem tudok mit tenni, a család fontos, és hiába vagyok szerelmes, ha nem érti meg a dolgot, meg makacskodik, akkor jobb lesz másfelé mennünk mindkettõnknek. Mert ha most érthetetlen akkor mi lesz késõbb, ja és csak egy évet kellene várnia, mert akkor fejezem be a sulit.
A kérdező hozzászólása: nem erõltetnek semmit, sem a vallást se semmit, csak egy fizetésbõl esélytelen a dolog, a házat meg nem akarom, hogy elárverezzék..
A kérdező hozzászólása: Igen így is lett, igazad van, a pálmás dologgal, mert konkrétan az lett az ügy vége, hogy feldobtam a labdát, mivel én még nem tudok dolgozni, hogy semmi gond, csak álld az anyagiakat, és egybõl nem volt annyira lelkes.Úgyhogy errõl ennyit.Azért nem költözök össze senkivel, mert ma már mindenki ezt csinálja, majd eljön nekem is az ideje.Mikor már önálló leszek, majd akkor elgondolkozom rajta.Köszönöm még egyszer a segítségetek.Sziasztok!
csókolom
Szeretnèm.megkerni a lanyuk kezet. Szabad? Amugy meg ha egyedul mesz be a csajhoz akkor vagy azt hiszik.hogy valami kozelebbi kacsolatod van.a csajjal vagy akarsz tole valamit Vagy csak szimplan meglatogattad egy kozonseges embert de annak.kicsi a valoshinusege Amugy meg igy celzas is lehet a csaj fele hogy torodni akarsz vele Tehat tokeletes kezdemenyezes csak tokosnek.kell lenni
Ha ismered a szüleit, pár udvariassági formula, ha nem, majd a lány bemutat.Értékelni fogják az ajándékokat, amit a lányuknak vittél és azt, hogy törõdsz vele.Ilyenkor még az apukák sem a farokkal felszerelt szexéhes szörnyet látják benned, ne félj.
Kórházba ne vigyél virágot, van ahova be sem engedik! Inkább valami gyümölcslevet vegyél a bonbon mellé ebben a melegben, bár pont a hõség miatt a bonbon se valami jó ötlet...
Én köszönnék nekik a napszaknak megfelelõen. Vagy mondanám az anyjának, hogy utána menjünk fel hozzám, elvégre a lánya most úgyis kiesett a játékból és pont jó lenne helyettesítésnek.
A kérdező hozzászólása: Konkrétan a faterjától félek, ha meglátna, ott helyben megölne az fix, amúgy szerintem nem egyedül van a szobában (mivel kórház, ezért általában egy szobában többen vannak). Mit lehet tenni a többi beteggel, ha csak 4 szem közt szeretnék beszélni a lánnyal?
A kérdező hozzászólása: Na megoldom, köszönöm a segítségeket! :)
Virágot ne, ahol en dolgozok a kórház szabályzata nem engedi.


Van egy kisöcsém, és amikor a szüleim rámbízzák egyszerűen nem tudom kontrolálni. Nem tudom higgadtan elmagyarázni neki, hogy mit szabad csinálnia és mit nem. Mit tanácsoltok?

Az a baj,hogy ? 5éves fiú én pedig 13 éves lány vagyok.A korkülömbség nagy,az ízlésünk külömböz?...Nagyon szeretem és,de nagyon le szoktam szidni.Tanácsokat kérek szépen!

Legjobb válasz: Írnál konkrét pl-t? A szüleid sokszor bízzák rád? Mond meg nekik, hogy segítsenek rajtad, mert ez neked nem megy. Az öcséd nem hallgat rád. Gondolom csak olyat tiltasz meg neki, amit a szüleid is megtiltanak, megtiltanának. Lehet úgy van vele, hogy megtiltod, és õ csakazért is csinálja, hogy vele foglalkozz.

Írnál konkrét pl-t? A szüleid sokszor bízzák rád? Mond meg nekik, hogy segítsenek rajtad, mert ez neked nem megy. Az öcséd nem hallgat rád. Gondolom csak olyat tiltasz meg neki, amit a szüleid is megtiltanak, megtiltanának. Lehet úgy van vele, hogy megtiltod, és õ csakazért is csinálja, hogy vele foglalkozz.
Beszélgess el anyukádékkal, hogy ez így nem lesz jó. Ha öcséd nem fogad szót neked, akkor nem tudsz rá vigyázni. Nagy felelõsség egy 5 éves gyerek. Mindenesetre ne téveszd egy percre se szem elõl, és próbáld eleterelni a figyelmét olyan dolgokról, amiket nem szabad.
Hát, én alapból soha nem vigyáznék kisgyerekre. Nagyra sem, de kicsire meg fõleg. Nem vagyok én bébiszitter. Ha nem bírsz vele szólj anyukádéknak, hogy vegyenek fel mellé valakit, ha õk nem érnek rá, mert te nem bírsz vele. Tökéletesen megértem egyébként, hogy nem szívesen csinálod ezt, mert hát nekem már az elsõ pillanatban ideg összeroppanást okozna, ha nem fogadna szót vagy szórakozna velem, pedig én felnõtt ember vagyok, te sokkal fiatalabb vagy nálam.
már kérdezted ezt tegnap is.a kisegyerekhez sok türelem kell. szerintem ha rádbízzák akkor játssz vele olyanokat amiket õ szeret, vagy pedig vond be a te dolgaidba amennyire csak lehetséges. szerinem ha normálisan viselkedsz vele akkor õ is rendes kisfiú lesz. néha persze kell egy kis extra türelem.
Egy idõben elhelyezett, megfelelõ mértékû és erõsségû pofon sokminden rossz dolog ellenszere lehet. Túlzásba nem szabad vinni ezt se.
Lehet hogy hülye ötlet, de mondd meg neki , hogy össze fogod írni, hányszor rossz, és annyi büntetést kap anyuéktól. A legjobb, ha a szüleiddel ezt megbeszéled, és utána a tesód elõtt anyukád vagy apukád mondja ezt. Aztán ha beijed és ki akarja javítani, akkor zsarolhatod: kihúzom hogy kimentél papucsban, de akkor mostantól jól viselkedsz stb. A gyerekeket néha elbûvölik az olyan felnõttes dolgok mint a lista írás, fõleg ha az õ dolgaikról van szó.
Egy 5 évesnek senki ne próbáljon senki a logikus gondolkodására hatni, mert az még nincs neki. Teljesen másképp fogja fel és látja a világot és a dolgokat egy 5 éves mint egy 13 éves.
A kérdező hozzászólása: kössz kipróbálom
szia! én is annyi idõs vagyok mint Te:D a szomszédban van egy 4 éves kislány, rá én isszoktam vigyázni néha. Gyakran hülyeségeket csinál, elég rossz gyerek, hát meg fiú! Mikor rosszalkodik kiabálj rá, vagy fogd meg a kezét és nézz rá mérgesen, láása hogy a te kezedben van az irányítás!ÉS hogy nem szabad mindent neki megcsinálni.Kel sok szigorúság ameddig kicsike, hogy ne legyenek nagyobb gondok mikor nagyobb lesz. A kisgyerekek(fõleg fiúk) ilyenkor a legcsintalabbanak. Aztán mikor lenyugszik, vagy megértette hogy nem szabad, akkor aztán jáccál vele, kösd le a figyelmét. Így megtanulja , hogy ha jókisfiú, akkor te is kedves vagy vele :D nállam ez be szokott jönni. Próbáld meg, hátha sikerülni fog :D sok sikert!
Hát én mindig zsaroltam az öcsémet. Ha megígéri, hogy nem megy ki esõben papucsban, akkor az esti mese után csinálok neki egy papírrepülõt. (Vagy megmutatom hogy kell befõttes gumival babot lõni) Szóval ami érdekli, olyasmit.
A kérdező hozzászólása: 1.és egyben 4. válaszoló:Nincs kedvem magyarázkodni, de mégis megteszem, hogy ne gondold azt, hogy hazudok.Tényleg nem én voltam.Meglehet, hogy a másik tesóm(ugyanis van még egy, és ugyanazt az e-mail címet használjuk)!Csak, hogy ne történjen félreértés!
A kérdező hozzászólása: kössz a válaszokat!
Le kell kötni a figyelmét. :) Nem egyszerû, de ha unatkozik, akkor biztos elkezd rosszalkodni. Rajzoljatok, olvass neki, építsetek kockából, nézzetek mesét, gyurmázzatok.. Egy 5 éves gyerek már felfogja hogy mi az amit szabad, és mi az amit nem..beszéld meg vele, hogy mit miért nem szabad csinálni. Ha van rá lehetõségetek, menjetek ki a kertbe, labdázzatok, bújócska, fogócska..stb:) Utána pedig lehet hogy rá tudod venni egy kis alvásra is. Legyél türelmes vele!
A kérdező hozzászólása: 1.Válaszoló:most teszem fel elõször ezt a kérdést 2.Válaszoló:Elég sokat van velem, és átlagosan mindig olyasmiket csinál amit nem lenne szabad.Például amikor azt mondom neki, hogy ne mennyen ki amikor esik akkor egyszerûen kisétál szobapapucsban.Mit csináljak vele ilyenkor?Nem engedhetem meg neki, hogy kimennyen mert megfázhat!
Kérdezd meg szüleidet, hogy õk mit csinálnak vele, ha ilyen, és legyél ebben te is következetes.

A tisztelet mi, és az alapból jár egy szülőnek, bármit is tesz?

Mindenki a tiszteletr?l papol, hogy "tiszteld a szüleidet..." de azt nem mondják el, hoghy mi az, hogy kell azt csinálni, vagy mit kell csinálni.

Legjobb válasz: Az elsõ válaszadó már többnyire megválaszolta, talán még annyit hozzátennék hogy az idõs szülõkrõl való gondoskodás is a gyermekeik által, tehát ami a szülõk szociális biztonságát szolgálja, az is a tiszteletbe tartozik. Mert úgy gondolom hogy a szülõk iránti tisztelet nem csak szavakban, hanem cselekedetekben is ki kell fejeznünk.

Az elsõ válaszadó már többnyire megválaszolta, talán még annyit hozzátennék hogy az idõs szülõkrõl való gondoskodás is a gyermekeik által, tehát ami a szülõk szociális biztonságát szolgálja, az is a tiszteletbe tartozik. Mert úgy gondolom hogy a szülõk iránti tisztelet nem csak szavakban, hanem cselekedetekben is ki kell fejeznünk.
Nálam a tisztelet a szüleim felé azt jelenti, hogy értékelem bennük, amit tettek értem, amin életük során keresztülmentek, és amilyen módszerekkel az életüket navigálják. Szerintem is tenni kell azért, hogy valaki kivívja a gyerekei tiszteletét, nem teljesen magától értetõdõ ez. Egy szülõ, aki érzelmi zsarnokként trónol a gyereke nyakán, inkább ellenszenves, mint tiszteletreméltó. Hiába hangoztatja, hogy megvesz mindent a gyerekének - bemenni a boltba és perkálni a világ legegyszerûbb mûvelete. Nem úgy a feltétlen szeretet, megértés és elfogadás gyakorlása minden élethelyzetben. Ez sokkal nagyobb kihívás, és amelyik szülõ ennek próbál megfelelni, õ nagyon is méltó a tiszteletre.
Szerintem ez is olyasvalami, amit ki kell érdemelni: egy szülõ kiérdemli azzal, hogy jól neveli és szereti a gyerekét, minden téren (NEM csak anyagiak!) megadja neki a legtöbbet, amit tud, és jó példát mutat. Teszem azt, rendelkezik egy egzisztenciával, biztos háttérrel, van minden nap kaja az asztalon, el tudod mondani neki a problémáid - na, ezesetben mûködik a "mert azt mondtam" algoritmus. Persze egy normálisan nevelt gyerek alapból tudja, hogy a szüleit tisztelni kell, de a semmire valóban nem lehet ezt építeni. Nehéz felnézni egy nincstelen, alkoholista, munkanélküli szülõre, aki néha még kezet is emel a gyerkere.
Tisztelni kell õket, azért, mert felneveltek, jól, vagy rosszul, az más kérdés, de nélkülük baba korodban meghaltál volna. Ezt tisztelni kell, mert nagy dolog. Ha megvert gyakran, vagy szóban bántott, azt nem kell tisztelni, és haragudhatsz is rájuk, ami természetes, de idõvel túl lehet lépni rajta. Tehát ez nem méltó a tiszteletre, a viselkedése nem méltó a tiszteletre, de annyit még a legdurvább szülõben is tisztelni kell, hogy etetett, itatott, pelenkázott, iskolába vitt, stb... Persze, egy határig, mert vannak tényleg "vadállat" szülõk, akik ütik-vágják, megalázzák a gyerekeiket, molesztálják a kicsiket, vagy enni sem adnak nekik, ez már más kategória, õk már nem normálisak, és semmi tiszteletre nem méltóak. Tehát egy határig minden szülõ méltó a tiszteletre, azért, mert ellátott, és nevelt, az már más kérdés, hogy ezen túl mit tett, vagy nem tett, de mindenképpen gondozott. De vannak szülõk, akik nem méltók a "szülõ" névre, és egy szikrát sem lehet õket tisztelni. Én találkoztam egy lánnyal, akit 11 éves korától 19 éves koráig molesztált az apja, és az anyja tökéletesen tisztában volt mindennel, és nem segített neki semmit. A háziorvos sem, sõt azt mondta, hogy ez "nem lehet igaz". Az ilyen anyát és apát mélységesen elítélem, és soha nem tudnám tisztelni. És tudjátok, mi a legszörnyûbb? Hogy a lány ugyan nem tart már kapcsolatot az apjával, de az anyjával igen, és teljesen felment, hogy "Anyu nem tudott volna segíteni" meg "Anyu azért hagyta, mert apu brutális és iszákos volt, és megvert volna minket, ha nem hagyja!" Na, ez undorító! Szegény lány! Az õ életét már megnyomorították a szülei, szerintem örökre.
A tisztelet olyan dolog ami jár minden embernek, legyen az felnõtt vagy gyerek, szegény vagy gazdag fekete vagy fehér. De ugyan akkor ki is kell érdemelni hogy tiszteljenek. Bánj és beszélj úgy másokkal ahogy azt te is elvárnád másoktól. Attól mert valakinek gyereke van még nem jelenti azt hogy jó szülõ és tiszteletet érdemel. Elõször neki kell megmutatnia, hogy mi is az.
Szerintem a tisztelet az csak kölcsönösen jár.Ha engem nem tisztelnek, mint embert, akkor én sem fogom tisztelni azt, aki lekezel, legyenek azok a szüleim, vagy akárki.Aki meg olyan, hogy fölnézhetek rá, akkor eszembe sem jut tiszteletlenül bánni vele.
Sok mindennek, de szülõnek semmiképp.
Szülõnek semmiképpen sem.Sajnos nekem is volt és van is benne részem....Legalább jó tanulólecke arra, hogy majd mi a saját gyermekünkkel MIT NE csináljünk!
A saját komplexusait vetíti ki a gyerekre, meg minden nyûgjét, frusztrációját rajta vezeti le. A gyerek ugyanis "tûri", mert pl. a fõnökére nem zúdíthatja, vagy másokkal nem lehet otromba, mert ahhoz mit szólnának...! Így kifele képmutató, otthon a négy fal között meg kitölti a gyereken minden baját.
Nekem is volt hasonlóban részem. Valahogy a szüleimnek nem én voltam az etalon, mint a mesékben hanem a JÓZSI meg a PISTI gyerekei stb.. Nekem most két lányom van nekem mindig mindenben õk a legjobbak, és õk is lesznek azok. Így utólag elmondva ha másra nem, arra jó volt, hogy ne bánjak velük úgy, ahogy velem történt.
Hát nem egy jó szülõ! Már csak azért is felhozok egy példát. A városban lakom, elég forgalmas helyen, egy társasházban. Velem szemben lévõ házban és egy férfi, kb. 30 éves, még mindig a szüleivel. Biztos vagyok benne, hogy nem bántak túl jól vele. Egyszer amikor hazafelé mentem, láttam, hogy a bejáratnál (persze az Õ háza bejáratánál) áll a szüleivel és épp üti be a kódot. Aztán pittyegett egyet a készülék, rossz kódot nyomott be. És erre olyan idegesen reagált, elkezdte dörzsölni a kezét, és az apját figyelte... Elég úszimpatikus az apja.
A kérdező hozzászólása: nekem is volt benne részem azért is kérdezem és még ismerek pár embert akik már 30-31 évesek és a szüleik még most is így beszélnek velük...ez hogy lehet? van egy ismerõsöm akit ha meglátok ahogy beszél vele az anyukája mindig irigykedem rá hogy velem miért nem tud ilyen lenni az anyám vagy miért nem tudott...
Miért várja el mindenki a szülõktõl, hogy tökéletesek legyenek? Nekik is ugyan annyi hibájuk lehet mint bárki másnak.

Mikor jut el egy fiú és egy lány kapcsolata oda, hogy felvállalják az elköltözést a szülõktõl és ne érjen õket semmi váratlanul?

25 vagyok, régóta izgat ez a kérdés is és az még,hogyha meglesz a végzettségem milyen területen is helyezkedjek el, de a lényeg,hogy mikkel kell rendelkeznem,hogy összeköltözhessek egy nõvel a bizalmon kívül?

Legjobb válasz: albérlettel. leginkább. olyan helyet kell keresnetek, ami mindkettõtöknek megfelel és amit mind a ketten tudtok fizetni. türelemmel: az összeklöltözés nem olyan, mint a tévében. ha rossz napja van, nem fog hazamenni a szüleihez, hogy neked jobb legyen, meg kell tanulnotok együtt túllépni ezeken. felejtsétek el a gátlásokat: egy idõ után mindenkinek szarnia kell, bármilyen furcsa is, így mûködik az ember. ha a tamponjait a fürdõben akarja tárolni, akkor ott fogja. szóval kell a közös értékrend.

albérlettel. leginkább. olyan helyet kell keresnetek, ami mindkettõtöknek megfelel és amit mind a ketten tudtok fizetni. türelemmel: az összeklöltözés nem olyan, mint a tévében. ha rossz napja van, nem fog hazamenni a szüleihez, hogy neked jobb legyen, meg kell tanulnotok együtt túllépni ezeken. felejtsétek el a gátlásokat: egy idõ után mindenkinek szarnia kell, bármilyen furcsa is, így mûködik az ember. ha a tamponjait a fürdõben akarja tárolni, akkor ott fogja. szóval kell a közös értékrend.

Mit tegyek? Van egy szuka és egy kan kutyám (fiatal). Szeretném ivartalanítani a kant, de a szüleim nem engedik és persze a másik kutyát sem. Mit tegyek ha a szuka tüzel, zárjam addig őket el? Vagy vigyem el beoltani a szukát.

viszont az meg nem jó hosszú távra és nem egészséges

Legjobb válasz: Gyûjtsd össze rá a pénzt és titokban csináltasd meg. Bocsi, hogy ezt írom, de több eszed van, mint a szüleidnek.

Gyûjtsd össze rá a pénzt és titokban csináltasd meg. Bocsi, hogy ezt írom, de több eszed van, mint a szüleidnek.
Valamelyikkel kezdeni kell valami, ha nem akarsz kölyköt.
A hormon injekció nem jó, de idõt lehet vele nyerni. Ha úgy gondolod, hogy fél-1 év alatt esetleg ivartalaníttatni tudod valamelyiket akkor ezt ajánlom. Gondolom tudod, hogy az injekció megnöveli a méhgyulladás kockázatát, de én anno ezt választottam, mint egy esetleges alom kockázatát. Nálunk nem volt gond.
Magyarázd el szépen a szüleidnek, hogy ha szaporodik a 2 kutya az nekik is oltári nagy probléma, gond! Mindet etetni kell, oltatni kell, gazdát keresni nekik! Ha csak az egyiket ivartalanítod, már meg is van oldva. 6 hónapos kor után azt hiszem már simán elvégzik, ha csak nem épp tüzel a szuka, de ezt úgyis kérdezi az állatorvos. Mivel indokolják a szüleid hogy nem engedik a mûtétet?

Van egy haverom, akit nagyon fognak a szülei és folyamatosan, , behódol" nekik, miközben szeretne a barátaival is lenni. Mit tanácsoltok neki, mit tegyen?

A szülei folyamatosan szekálják és képtelen harcolni az akaratáért. Mindig hazamegy el?bb, mert neki tanulnia kell, szinte nincs élete. Hiába próbáltam segíteni neki, nem tudtam, egyszer?en nem fogadja meg a tanácsinkat (mert többen próbálunk neki segíteni), azért mert fél a konfliktusoktól.

Legjobb válasz: Hány évesek vagytok? Csak mert én 16, de szerintem az a normális, hogy ha a szüleid azt mondják, hogy hazajössz és tanulsz akkor hazamész és tanulsz.

Hány évesek vagytok? Csak mert én 16, de szerintem az a normális, hogy ha a szüleid azt mondják, hogy hazajössz és tanulsz akkor hazamész és tanulsz.

Mi számít halmozottan hátrányos helyzetnek az egyetemi ösztöndíjhoz? Az már ilyen helyzet, ha az egyik szülőnek csak 8 általánosa van, és egyedül is nevelnek?

Legjobb válasz: Ha nagycsaládos vagy, kevesebb az egy fõre jutó jövedelem mint 60 ezer forint, ha mindkét szülõ maximum 8 osztályt végzett... Nem tudom még.

Ha nagycsaládos vagy, kevesebb az egy fõre jutó jövedelem mint 60 ezer forint, ha mindkét szülõ maximum 8 osztályt végzett... Nem tudom még.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!