Találatok a következő kifejezésre: Mikor egy szül (710 db)

Mi a véleményetek arról, mikor egy szülő a gyermeke szájára adja a puszikat, nem pedig az arcára?

Legjobb válasz: Furi....de mindenkinek a magánügye, míg az én gyerekemet nem akarják szájonpuszilni. A családban van "ilyen" : sórornõm felõl - az õ férje és családja. Szegény küzd ellene, nem szereti, ha az õ gyerekeit szájonpuszilja a Mama (tehát az anyós), nagybácsi (férj testvére) és még néhányan. Az viszont szerintem nem szép dolog, hogy pont az õ (tehát az Anya) véleményét semmibe veszik..... És a gyerekeknek ez természetessé válik és az én kislányomat is ott akarják puszilgatni, és nagyon csodálkoznak, hogy a férjemmel ezt nem engedjük..... Nem kell, hogy unokatestvér kislányok szájra puszizzanak.

Furi....de mindenkinek a magánügye, míg az én gyerekemet nem akarják szájonpuszilni. A családban van "ilyen" : sórornõm felõl - az õ férje és családja. Szegény küzd ellene, nem szereti, ha az õ gyerekeit szájonpuszilja a Mama (tehát az anyós), nagybácsi (férj testvére) és még néhányan. Az viszont szerintem nem szép dolog, hogy pont az õ (tehát az Anya) véleményét semmibe veszik..... És a gyerekeknek ez természetessé válik és az én kislányomat is ott akarják puszilgatni, és nagyon csodálkoznak, hogy a férjemmel ezt nem engedjük..... Nem kell, hogy unokatestvér kislányok szájra puszizzanak.
Soha nem adok a gyerek szájára puszit. Férjem elõzõ kapcsolatából van egy fia õk is szájra pusziztak, már 4 éves a gyerek és próbálja leszoktatni róla, mert már zavarja , hogy elég nagy a fia ehhez.
Nem tartom normális dolognak. Én sose kaptam egyik szülõmtõl se szájra puszit. Õk egymásnak adtak. Már kicsi ként is tudtam, hogy ezt a szerelmesek csinálják. Unokatesómék meg állandóan szájra puszizzák a gyerekeiket, és a kisebbik nekem is mindig oda akar adni, de ezt nagyon nem szeretem. A számat csak a szerelmem puszilgassa!
Furcsának érzem én is a szájrapuszit gyerekeknél. Szerintem ez inkább maradjon csak a felnõttek szeretgetésének a része.
én adtam volna anyámnak SZÁJRA PUSZIT szerintem egy POFON köszönt volna vissza :DDDDDD
Mindenkinek a sajat dolga, de en soha nem adok a szajukra puszit. Amugy sokat puszilgatom, szeretgetem oket. Szajra csak apa kap. :-)
Én a szájukra adok puszit. 20 évesen nem oda fogok...
Nem szeretem, rossz nézni. Mert oks, ha egy anya és a gyereke közt látom akkor is fura, de mindegy, náluk így szokás, DE: a kicsi gyerek úgy is azt tanulja meg az egészbõl, hogy puszit szájra szokás adni és onnantól kezdve anyukától a herpeszes óvónéniig meg az influenzás unokatestvérig, mindenkinek szájra fog puszit adni....
hát igen és még akkor milyen DURVA mikor már az a gyerek 20-on éves én ilyet is láttam nem egyet nem kettõt áááááá gusztustalan inkább no kommmentt az ilyen szülõknek
A lányom 1 éves és én is és a párom is a szájára adunk puszit, ha valahova megyünk akkor õ tudja és más is, hogy arcra adunk puszit. senkinek nem ad a szájára, csak nekünk.Egyedül amitõl a hideg kiráz az az mikor após2-höz megyünk és õ a bacis piás, koszos bajszával a szájára ad puszit.anyós emiatt jól le is oltotta.Baba koromban én a számra kaptam puszit, de ovisan már nem.Elõbb vagy utóbb leszokik mindenki errõl.
Bocs, OFF. Csak azt nem ertem, hogy itt ki mi alapjan pontozgatja le a valaszokat. Szinte teljesen hasonlo tartalmu valasznal az egyi 60%, a masik 100%-ban hasznos. Amugy egy ilyen kerdesnel mi az, hogy hasznos v. nem hasznos? Max. egyetertek, v. nem a dologgal. Emiatt lepontozgatni??? Sajnalom, hogy ez az oldal ilyen lett. :-(
Azt az anyukát nem értem, aki azt írta, a szülõ gyermek közti szájra puszi GUSZTUSTALAN. Én a 20 hósom minden porcikáját naponta 1000x is megpuszilnám, kinek jut eszébe, hogy ez undorító. Egyébként a szájára nem szoktam puszit adni, de csak azért, mert nem csücsörít, hanem eltátja a száját puszi közben. Így furi lenne belepuszilni. De azt hiszem, ez mindenkinél csak szokás kérdése. Mi mindig szájra adtunk puszit egymásnak a családban, de soha nem jutott eszembe, hogy idegeneket, vagy szimpla ismerõsöket is így üdvözöljek, ez csak a szeretteim kiváltsága.
Nálunk sosem volt divat a családban, és mióta van gyerekem azóta sem jött divatba. Nem ezt szoktuk meg, nem is nézzük jó szemmel. Én is azt mondom, hogy szájra puszit csak a páromnak adok. Van egy ismerõs pár akikkel összejártunk, õk viszont nem csak hogy puszit adnak a kislányuknak a szájára, de átdugják a nyelvüket konkrétan a gyerek szájába vagy fordítva, és nem ritkán a gyerek kinyalja a szájukból az összerágott ételt, vagy kinyalja a piát a szájukból!!! Ezen mélyen felháborodtam, és az összes közös ismerõsünk, akik elõtt ezt a mutatványt lejátszották! Erre már nem tudok mit mondani, vagyis amit tudnék, azt inkább nem írom le...
Fiatalkoromban jártam egy sráccal, és az anyja mesélte, hogy õk még mindig szájra pusziznak a fiával (akkor volt a srác 18 éves!!!). Nem akartam elhinni, mondom biztos azért mondja mert nem csíp, és le akar koptatni a fiáról. De nem! Igazat mondott, egyszer megláttam egy ilyen szájra puszit, aztán késõbb kiderült, hogy együtt is szoktak aludni, a legvégét pedig már le sem írom...
"átdugják a nyelvüket konkrétan a gyerek szájába vagy fordítva" Sajnos rengeteg a beteges ember!! Nagyon sok nõi pedofil is van, csak még õk támadnak, hogy ez milyen természetes, ha már úgy is csücsörít a gyerek. Ezeket mind le kellene csukni.
Én írtam a "nyelvátdugósat". Igen, én ezt az esetet konkrétan láttam! A döbbenettõl nem tudtam megszólalni sem, csak néztem ki a fejembõl, hogy uramatyám, ez most az aminek én látom? És apa anya ugyanúgy "smárolnak" a kölyökkel, sõt még biztatják is, gyere adj egy csókot (-anyának, -apának!)......
Hát én ugyan adok szájrapuszit a gyerekeimnek, de soha nem jutna eszembe ebbõl a szexre gondolni, vagy átdugni a nyelvem.Összerágott kaját, meg ilyeneket pedig a férjem szájából sem veszek át. Amúgy nekem is van hasonló történetem: A férjemnek van egy nagynénje, aki akárhányszor átjött hozzánk, mindig kibontotta a fiamat a pelusból, és körbepuszilgatta a fiam kukacát.Mivel nyár volt, és sokszor csak a peli, meg egy kis ing/trikó volt rajta, csak legyintettem rá, hogy ha neki jó, hogy egy kémes, és sok eseteben addigra már pisis kukit szeretget, hát tegye. Egészen addig csinálta, míg a gyerek bele nem pisilt a szájába. Én jót nevettem rajta, hiszen egy kicsinél ez józan paraszti ésszel gondolkozva várható jelenség. Õ meg nem bontogatta közben. Amúgy meg nem láttam benne rosszat, nem húzogatta, szopogatta neki, csak nyomott rá 2-3 csuppanósat. Én is szoktam neki levegõt fujogatni a hasijára, hátára, popsijára, körbe puszilgatom a mai napig is, persze az olyan részek már kimaradnak. Amúgy nagyon aranyos volt, mikor elõször ment úgy fürödni, hogy már próbálta takargatni magát mert, hogy õ szégyenlõs. Sõt, a doktor néninél is úgy kellett rábeszélni, hogy mutassa meg a kukacát. ( 3 évesen megnézte neki, mert le volt tapadva a bõr )Szóval nem lett beteg a gyerek. Sõt, csak apával volt hajlandó fürdeni, mert õ már férfi. (Mikor apa dolgozott, és nem volt itthon, át kellett hivni a nagyapó, irtó édes volt)
Koszonom a lepontozast amiert velemenyt mertem irni. Na, most fejeztem be az erre az oldalra valo irogatast. 52%-ot erek, mert normalisan leirtam a velemenyemet. :-( :-(
Azért 24% ban hasznos amit írtam, mert a lányom a számra ad puszit! Ez elég szar!Én így vagyok boldog! Csak ennyi erõbõl én is lepontozhatnék mindenkit a feladta a szoptatást és a saját kényelméért tápszerezi a babaáját!Mert a nõk 1% nem tud csak a szoptatni a többi meg nem akar! :) ÉS várom erre a 0%-ot! Pedig ez is csak a szakmai tapasztalattal alátámasztott véleményem!ÉS még szólásszabadság van!De gyerünk gyertek lepontozók
Anyumtól én is kaptam szájrapuszit tuti, meg báttyámtól, sõt a 4 éves hugom még azt ad nekem.És? Nem ezért volt kiskoromban mindig herpeszem, hanem azért mert beteges voltam annó és már egy kis láztól kipattogtam, vagy mert az ovi-suli olyan baromi nagyon figyelt az evõeszközök higéniájára, hogy rendesen ha nem vittem saját kanalat-villát-kést akkor ott kész voltam mint a mateklecke.Ilyen miatt volt, hogy hónapig voltam herpeszes.
Az én kislányom addig mesterkedik, amíg szájra puszi nincs :) Apuka anyuka szájra kap, a rokon arcra. Ha nagyi (anyós) próbál szájra puszit adni neki elfordítja a fejét. Tõlünk azt látta, hogy egymás szájára adunk puszit és õ is azt akarja a szüleitõl. De inkább õ adja. Tetszik nem tetszik ez van. 19 hónapos a kicsim még változhat
Abszolút nem kötekedtem, de amit linkeltél, az általános eset lehet.Gyerek ivott gyerek után stb.Nem kaptam attól herpeszt, hogy anyukámtól anno kaptam a számra puszit!
Én adok. (Megjegyzem, semmi közötök hozzá, ezt más elõtt nem csinálom, illetve reklámozom... )
A lányom nekem is és az apjának is a számra ad puszit!Mi soha nem neveltük így, vagyis mindig a kis arcát pusziltuk! De amióta õ jön azóta az elején mikor nem hagytam neki két kézzel fogta meg az arcom és úgy adott puszit a számra!Nem volt szívem megtiltani neki! De mindenki másnak csak az arcára ad!Nagyszülõknek is! :) És nem mi neveltük így, õ jött, hogy oda ad! :)
16.54-nek: de reklámozod...most is. Semmi közünk hozzá, minek írtad ide?
Hülye vagy, utolsó...
Én csak az arcára adok, de van hogy félrecsúszik, de nekem is fura.
Köszi!!!!!!
Kedves 17:07!De nincs odaírva hogy attól lenne, hogy egy szülõ a gyereke szájára ad egy puszit!
Kötekedés helyett tanácsos lenne elolvasni az összes választ és akkor rájössz, hogy miért linkeltem be.
A fiam csak nekem ad szájra puszit, magától... Én magamtól sose csókolnám meg(a szájra puszi is csóknak minõsül nálam)
Miért zavar titeket a lepontozás, nem értem...... Én fütyülök rá, hogy ki milyen pontokat, kezecskéket nyomod, ez egy véleménynyilvánitó oldal, nem több, és nem kevesebb. Mindig lesznek olyanok, akiknek nem tetszik a véleményem, de olyanok is lesznek, akiknek a véleménye meg nekem nem tetszik. Nem vagyunk egyformák, hála a jó istennek. Cefetül unalmas lenne a világ egy sablongondolkodó néppel.

Mi lenne a reakciód, ha az egyik szülődet, akit régen elhagyott a másik szülőd, rajtakapnád egy vadidegennel, akit alig pár órája ismer?

Legjobb válasz: Hát igen,biztos sok értelmes válasz fog jönni,fõleg tiniktõl... Nézd én, már régen nem tini vagyok, de elárulom, van élet a 30 -40 -es éveken túl is...:) Ha az a szülõ egyedülálló,mert elhagyták, tehát nem házasság ban él,miért ne lehetne valakivel??? Még házasságban élõk is megteszik sajnos,hogy megcsalják a párjukat,sajnos, de itt nem errõl van szó... Off. Úristen,manapság ez a szokás,hogy 5 perc után...??:( egy szülõ

Hát igen, biztos sok értelmes válasz fog jönni, fõleg tiniktõl... Nézd én, már régen nem tini vagyok, de elárulom, van élet a 30 -40 -es éveken túl is...:) Ha az a szülõ egyedülálló, mert elhagyták, tehát nem házasság ban él, miért ne lehetne valakivel??? Még házasságban élõk is megteszik sajnos, hogy megcsalják a párjukat, sajnos, de itt nem errõl van szó... Off. Úristen, manapság ez a szokás, hogy 5 perc után...??:( egy szülõ
Ne haragidjál te pont olyan tiniktõl vároda választ akik pont ugyan ezt csinálják többnyire csak õk van hogy 5 perc után is leszopnak egy srácot a diszkó elött a parkolóban vagy a wc-ben.Ha valaki szülõ és felnõtt akkor õ már nem szexelhet igaz?Erre vagy kíváncsi hogy most itt hordjuk el minden szemét perverz alaknak?Megkívánta a szexet és ennyi..
Tipikus tini gondolkodás. Sok tini, csak azt tudja elképzelni, hogy õ szexel. A tõle 20 évvel idõsebb az már csak vegetál. :) )
Így van tit tinik fûvel fával keféltek akár naponta vagy óránként váltogatva a partnert vagy esetleg egy részeges buli után egy kis dugci a wc-ban de ha a szülõk dugnak vagy a szülõ egy kicsit kalandozik akkor már pfeej pfuuj..elárulom kérdezõ a felnõttek is dugnak agyba fõbe és õk is kívánják a szexet még 40-50 évesen is.Milyen kiábránditó igaz?
Semmit nem érdekelne.Felnõtt ember és nekem nem sok közöm van hozzá és tulajdonképpen senkinek így neked sem ha te vagy esetleg a gyerek...Szerintem minden embernek szíve joga azzal dugni akivel akar ha éppen egyedülálló és nincs párkapcsolatban.Fogd fel úgy hogy meg volt a napi pornó neked élõben...
Már nem érdekelne ennyi idõsen, mert lesz*rnám a fejét, elfordulnék tõle teljes mértékben, mehetne balra én jobbra Mindenki maga dönti el szülõként hogyan csinál k*rvát, vagy nõfalõ stricit magából Apám nem ilyen fajta hogy rajtakapnám valakivel, muteromról eltudnám képzelni... 20/F
A kérdező hozzászólása: 4.: Nem tudom, benned hogy születnek ilyen gondolatok, de oké :D Ki mondta egy szóval is, hogy rólam van szó? De úgy van, kössél bele mindenbe :P Csak elméletileg tettem fel a kérdést, mert pont egy olyan könyvet olvastam, amiben ez volt, hogy a csaj apját évekkel ezelõtt elhagyta az anyuka egy másik pasas miatt és egyszer hazakérezkedett az iskolából, mert rosszul volt, és mire hazaért, ott találta a lakás kellõs közepén a szentfazék apját egy jött-ment libával..
A kérdező hozzászólása: Ja és ezt leginkább tinik szemszögébõl szeretném hallani :)
Hánynék.
Szerintem itt nem azon van a hangsúly, hogy egy gyermekes felnõtt egyéjszakás kalandra adja a fejét. Hanem azon, hogy akkor cipeli fel a lakásába az alkalmi szeretõjét, amikor a gyerek megláthatja.

Miben más egy kézzel nevelt egy szülõk altal felnevelt papagáj között?

Legjobb válasz: A kézzel nevelt madár szelíd lesz az esetek nagy részében (kivéve a lapos farkúak õk ezután is vadak maradnak). Tehát meg lehet fogni,simogatni stb.... A szülõk által nevelt az esetek nagy részébe NEM lesz szelíd mivel a szülõk nevelték emberhez nem szokott. Viszont ha a madarat (amikor kezd tollasodni ) naponta kiveszed egy kicsit akkor valószínû kézhez szokott lesz.. tehát oda megy hozzád stb..

A kézzel nevelt madár szelíd lesz az esetek nagy részében (kivéve a lapos farkúak õk ezután is vadak maradnak). Tehát meg lehet fogni, simogatni stb.... A szülõk által nevelt az esetek nagy részébe NEM lesz szelíd mivel a szülõk nevelték emberhez nem szokott. Viszont ha a madarat (amikor kezd tollasodni ) naponta kiveszed egy kicsit akkor valószínû kézhez szokott lesz.. tehát oda megy hozzád stb..
A kézzel neveltek sokkaljobban ragaszkodnak az emberhez, ugyanis õket tekintik fajtársuknak. A szülõk által nevelteket is meg lehet szelidíteni, ha elég fiatalok, viszont õk bizalmatlanabbak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válasz, sokat segítettetek :)
A kérdező hozzászólása: Még egy olyan kérdésem lenne hogy ismeri-e valaki a Szenegáli papagájt ?

A tisztelet mi, és az alapból jár egy szülőnek, bármit is tesz?

Mindenki a tiszteletr?l papol, hogy "tiszteld a szüleidet..." de azt nem mondják el, hoghy mi az, hogy kell azt csinálni, vagy mit kell csinálni.

Legjobb válasz: Az elsõ válaszadó már többnyire megválaszolta, talán még annyit hozzátennék hogy az idõs szülõkrõl való gondoskodás is a gyermekeik által, tehát ami a szülõk szociális biztonságát szolgálja, az is a tiszteletbe tartozik. Mert úgy gondolom hogy a szülõk iránti tisztelet nem csak szavakban, hanem cselekedetekben is ki kell fejeznünk.

Az elsõ válaszadó már többnyire megválaszolta, talán még annyit hozzátennék hogy az idõs szülõkrõl való gondoskodás is a gyermekeik által, tehát ami a szülõk szociális biztonságát szolgálja, az is a tiszteletbe tartozik. Mert úgy gondolom hogy a szülõk iránti tisztelet nem csak szavakban, hanem cselekedetekben is ki kell fejeznünk.
Nálam a tisztelet a szüleim felé azt jelenti, hogy értékelem bennük, amit tettek értem, amin életük során keresztülmentek, és amilyen módszerekkel az életüket navigálják. Szerintem is tenni kell azért, hogy valaki kivívja a gyerekei tiszteletét, nem teljesen magától értetõdõ ez. Egy szülõ, aki érzelmi zsarnokként trónol a gyereke nyakán, inkább ellenszenves, mint tiszteletreméltó. Hiába hangoztatja, hogy megvesz mindent a gyerekének - bemenni a boltba és perkálni a világ legegyszerûbb mûvelete. Nem úgy a feltétlen szeretet, megértés és elfogadás gyakorlása minden élethelyzetben. Ez sokkal nagyobb kihívás, és amelyik szülõ ennek próbál megfelelni, õ nagyon is méltó a tiszteletre.
Szerintem ez is olyasvalami, amit ki kell érdemelni: egy szülõ kiérdemli azzal, hogy jól neveli és szereti a gyerekét, minden téren (NEM csak anyagiak!) megadja neki a legtöbbet, amit tud, és jó példát mutat. Teszem azt, rendelkezik egy egzisztenciával, biztos háttérrel, van minden nap kaja az asztalon, el tudod mondani neki a problémáid - na, ezesetben mûködik a "mert azt mondtam" algoritmus. Persze egy normálisan nevelt gyerek alapból tudja, hogy a szüleit tisztelni kell, de a semmire valóban nem lehet ezt építeni. Nehéz felnézni egy nincstelen, alkoholista, munkanélküli szülõre, aki néha még kezet is emel a gyerkere.
Tisztelni kell õket, azért, mert felneveltek, jól, vagy rosszul, az más kérdés, de nélkülük baba korodban meghaltál volna. Ezt tisztelni kell, mert nagy dolog. Ha megvert gyakran, vagy szóban bántott, azt nem kell tisztelni, és haragudhatsz is rájuk, ami természetes, de idõvel túl lehet lépni rajta. Tehát ez nem méltó a tiszteletre, a viselkedése nem méltó a tiszteletre, de annyit még a legdurvább szülõben is tisztelni kell, hogy etetett, itatott, pelenkázott, iskolába vitt, stb... Persze, egy határig, mert vannak tényleg "vadállat" szülõk, akik ütik-vágják, megalázzák a gyerekeiket, molesztálják a kicsiket, vagy enni sem adnak nekik, ez már más kategória, õk már nem normálisak, és semmi tiszteletre nem méltóak. Tehát egy határig minden szülõ méltó a tiszteletre, azért, mert ellátott, és nevelt, az már más kérdés, hogy ezen túl mit tett, vagy nem tett, de mindenképpen gondozott. De vannak szülõk, akik nem méltók a "szülõ" névre, és egy szikrát sem lehet õket tisztelni. Én találkoztam egy lánnyal, akit 11 éves korától 19 éves koráig molesztált az apja, és az anyja tökéletesen tisztában volt mindennel, és nem segített neki semmit. A háziorvos sem, sõt azt mondta, hogy ez "nem lehet igaz". Az ilyen anyát és apát mélységesen elítélem, és soha nem tudnám tisztelni. És tudjátok, mi a legszörnyûbb? Hogy a lány ugyan nem tart már kapcsolatot az apjával, de az anyjával igen, és teljesen felment, hogy "Anyu nem tudott volna segíteni" meg "Anyu azért hagyta, mert apu brutális és iszákos volt, és megvert volna minket, ha nem hagyja!" Na, ez undorító! Szegény lány! Az õ életét már megnyomorították a szülei, szerintem örökre.
A tisztelet olyan dolog ami jár minden embernek, legyen az felnõtt vagy gyerek, szegény vagy gazdag fekete vagy fehér. De ugyan akkor ki is kell érdemelni hogy tiszteljenek. Bánj és beszélj úgy másokkal ahogy azt te is elvárnád másoktól. Attól mert valakinek gyereke van még nem jelenti azt hogy jó szülõ és tiszteletet érdemel. Elõször neki kell megmutatnia, hogy mi is az.
Szerintem a tisztelet az csak kölcsönösen jár.Ha engem nem tisztelnek, mint embert, akkor én sem fogom tisztelni azt, aki lekezel, legyenek azok a szüleim, vagy akárki.Aki meg olyan, hogy fölnézhetek rá, akkor eszembe sem jut tiszteletlenül bánni vele.

Mit gondoltok arról, ha egy 15 éves lány hajnal ötkor megy haza egy buli után, mikor a szülei nincsenek otthon?

Legjobb válasz: Az hogy egy 15 éves lány mit keres az éjszakában ? Nem arról van szó..én is elmehettem anno bulizni,de hajnal 1-re otthon kellett lennem,másképp bünti volt és 1 hóig sehova. Plusz mindig tudták hova és kikkel,mivel megyek.pedig akkor még nemvolt minden héten tini gyilkolás,erõszak a tv-ben de vigyáztak rám !!! Másrészt a szülõ sem jól csinálja hogy szó nélkül hagyja ezt

Az hogy egy 15 éves lány mit keres az éjszakában ? Nem arról van szó..én is elmehettem anno bulizni, de hajnal 1-re otthon kellett lennem, másképp bünti volt és 1 hóig sehova. Plusz mindig tudták hova és kikkel, mivel megyek.pedig akkor még nemvolt minden héten tini gyilkolás, erõszak a tv-ben de vigyáztak rám !!! Másrészt a szülõ sem jól csinálja hogy szó nélkül hagyja ezt
Azt, hogy hálistennek nem az én gyerekem.
Elszomorodok, mert az én szüleim mindig itthon vannak...
15 évesnek semmi keresnivalója buliban, pláne éjjel.
Azt gondolom, hogy nem becsülendõ, de érthetõ. Lehet, hogy itt rajtam kívül mindenki angyal volt tinikorában, de bizony én is kihasználnám a helyzetet, hogy addig maradhatok, ameddig akarok.:) Az más kérdés, hogy én mindig is úgy mentem haza hajnalban, hogy a gyerekkori fiúhaverjaim hazakísértek.
Kb, mint én, csak én háromnál tovább nem maradok sehol, értelem szerûen hétvégente csak, és lám, nem lettem se szakadt csöves, se drogfüggõ, heti 30 eurót tõzsdézek össze a családnak és még ennyit magamnak. Engem is kiosztott egy halom otthonülõ ember ennyi idõsen, akiknek a szórakozás fogalma kimerült a gép elõtt ülésben meg a tévézésben. Ártani nem árt, ki fogja nõni, én is már egye ritkábban járok el, legközelebb csak mikuláskor megyek el.
azt hogy felelõtlen és tegye csak tönkre a saját életét (bár nem értem miért kell).. meg azt hogy amikor õ a buliból haza támplyog én már egy órája uton vagyok a reggeli edzésemre utána suliba és még így is ott az egész délután a haverokra meg a barátnõimre még egy pici tanulás is belefér, vagy elmegyünk wakeboardozni vagy csak logunk a belvárosba és kafkát elemezgetjük, vagy szervezünk valami nem hétköznapit, vagy ha már végkép unjuk a fejünket elindulunk egy tanulmányi versenyen ne adj isten!!!!(ja és megis nyerjük mert ha már csinálod csináld jól igaz közben az átlagunk hármas négyes :D) és ha nem elég akk elolvassunk egy héten 4-5 könyvet minek ehez még egy buli? kezdjetek már el igazán élni gyerekek mit tanulsz abból a buliból? hogy ne csinálj hülyeséget egy hektoliter alkohollal a szevezetedben? 17/L
hogy miért nem õ rendezte a bulit, ha egyszer nincsenek otthon?:D
Irigyelném. :) 17L
Azt hogy mindannyian ezt csináltuk 15 évesen. Aztán majd ahogy öregszik egyre korábban fog hazamenni, míg végül már el sem megy! Addig kell menni amíg még bír az ember!
azt hogy valami nagyon nincs rendben. de nem feltétlen vele hanem a szüleivel.
Én megkérdezném: van-e pasija? Ha van, akkor miért nem alszik õ is nálunk minden este? (Mivel lehet, hogy kicsit össze akart bújni a párjával és így szállt el az idõ.) és akkor már 10-kor ágyban lennének és éjfél körül aludnának. Szerintem teljesen normális, ha egy 15 éves hétvégén mászkál, csavarog, bulizik. Soha nem azzal történik a baj, aki rálát a világra, hanem, akit elzárnak ketrecbe. Ui.: a mai kamaszok már (néha) 9 évesen menstruálnak, de 11 évesen biztos. Ez a lány 4 éve érett biológiailag. Így is csoda, hogy eddig kibírta pasizás nélkül. és most ez alatt nem azt értem, hogy aktívan szexeljen, de együtt aludhasson a barátjával, átölelhesse stb. (Ausztráliában 15 és három negyed évesen biológiailag nagykorúnak tartják az embereket és ehhez jogok is tartoznak.)
15 évesen még ne járkáljon éjjel és ne bulizgasson, hiába okoskodsz utolsó manapság agyilag és lelkileg nagyon is éretlenek a 15 évesek, attól, hogy hamarabb nõ a mellük még baromira nem érettek a szexuális élethez, vagy az éjszakai élethez
Attól függ, mit értünk buli alatt. Nem biztos, hogy ez egy alkoholgõzös szobában való orgia, lehet, hogy csak egy koncertrõl van szó, ahol megiszik az ember egy-két sört, és semmi baja tõle. Én örülnék amúgy, hogy egyáltalán hazamegy épen, egészségesen. Persze éjszaka azért ne induljon neki, akkor inkább aludjon egy megbízható barátnál, vagy környékbeli rokonnál, vagy kísérje valaki el hazáig.
Sok mindennek, de szülõnek semmiképp.
Szülõnek semmiképpen sem.Sajnos nekem is volt és van is benne részem....Legalább jó tanulólecke arra, hogy majd mi a saját gyermekünkkel MIT NE csináljünk!
A saját komplexusait vetíti ki a gyerekre, meg minden nyûgjét, frusztrációját rajta vezeti le. A gyerek ugyanis "tûri", mert pl. a fõnökére nem zúdíthatja, vagy másokkal nem lehet otromba, mert ahhoz mit szólnának...! Így kifele képmutató, otthon a négy fal között meg kitölti a gyereken minden baját.
Nekem is volt hasonlóban részem. Valahogy a szüleimnek nem én voltam az etalon, mint a mesékben hanem a JÓZSI meg a PISTI gyerekei stb.. Nekem most két lányom van nekem mindig mindenben õk a legjobbak, és õk is lesznek azok. Így utólag elmondva ha másra nem, arra jó volt, hogy ne bánjak velük úgy, ahogy velem történt.
Hát nem egy jó szülõ! Már csak azért is felhozok egy példát. A városban lakom, elég forgalmas helyen, egy társasházban. Velem szemben lévõ házban és egy férfi, kb. 30 éves, még mindig a szüleivel. Biztos vagyok benne, hogy nem bántak túl jól vele. Egyszer amikor hazafelé mentem, láttam, hogy a bejáratnál (persze az Õ háza bejáratánál) áll a szüleivel és épp üti be a kódot. Aztán pittyegett egyet a készülék, rossz kódot nyomott be. És erre olyan idegesen reagált, elkezdte dörzsölni a kezét, és az apját figyelte... Elég úszimpatikus az apja.
A kérdező hozzászólása: nekem is volt benne részem azért is kérdezem és még ismerek pár embert akik már 30-31 évesek és a szüleik még most is így beszélnek velük...ez hogy lehet? van egy ismerõsöm akit ha meglátok ahogy beszél vele az anyukája mindig irigykedem rá hogy velem miért nem tud ilyen lenni az anyám vagy miért nem tudott...
Miért várja el mindenki a szülõktõl, hogy tökéletesek legyenek? Nekik is ugyan annyi hibájuk lehet mint bárki másnak.
Rosszul tudod. Nem feltétel, hogy mindkét szülõ dolgozzon.
A kérdező hozzászólása: fél órája hívtam a mákot és ott mondták :/ akkor az egyik szülõ elmehet munkanélkülire is?
anyukám volt gyesen, én nem dolgoztam, csak a párom, nem volt feltétel. http://www.allamkincstar.gov.hu/maganszemelyek/gyermekgondoz..

Ilyenkor mit tehet a gyerek? Hogy lehet egy szülő ilyen?

Múlt héten,szerdán tudtam meg, hogy egyik barátn?m, többet már nem jár az iskolánkba. Nagyon megdöbbentett és megrázott a hír. El?ször alig bírtam felfogni,majd fél órán keresztül sírtam. Utána jött a kérdés,hogy: de hát,miért?!

Legjobb válasz: Sajnos a gyerek ilyenkor semmit, az van amit a szülõ akar. :/ De ti maradjatok barátai, ha ilyen szülei vannak. :/

Sajnos a gyerek ilyenkor semmit, az van amit a szülõ akar. :/ De ti maradjatok barátai, ha ilyen szülei vannak. :/
Sajnos ez van, a szülõ dönt és kész. Van mikor rosszul, van mikor jól. Nálam pont fordítva volt egyébként anno. Nagyon utáltak engem az általános iskolában, nem csak a diákok, hanem a tanárok is, minden nap volt valami konfliktusom, ami miatt sírva mentem haza, de hiába könyörögtem a szüleimnek, nem voltak hajlandók átiratni másik iskolába. Ezt akkor óriási tragédiaként éltem meg, de mikor vége lett az általánosnak már nem érdekelt. Szerintem a barátnõd is túl fogja tenni magát ezen, fõleg ha ilyen jó barátai vannak, mint te. Az igaz barátságok iskolától függetlenül megmaradnak. :)
Û szegény ! Nagyon fontos, hogy ti a barátai mellette álljatok, ne hanyagoljátok õt el, érezze, hogy valaki mellette van, mert ezt most a szüleirõl nem gondolja. Támogassátok, érezze, hogy ott vagytok neki, nehogy feladja a tanulást, foglalkozzatok vele, mert nagyon elindulhat lefele ettõl a változástól. Most Õ van a nagyobb bajban, suli-barát szempontokból, ne kezdjetek el kifogást találni, hogy miért nincs rá idõtök. Legyen, ha már olyan jó csapat vagytok !A jövõje függhet tõle !
Az ilyen szükõk miatt van egyre több lekisérült, szenvedélybeteg , fiatal...
Tudnál küldeni nekem egy mailt? Ismerõs a történet, nálunk is így járt az egyik lány :(

Ha a szülők helyében lennétek, elengednétek minket egy ilyen sátorozásra?

Annyi lenne a történet röviden, hogy 3-an, haverok kitaláltuk, hogy a néhány kilométerre levő folyónál kéne sátorozni (majd egyszer a nyáron, amikor jó idő lesz). Gyalog lemennénk ebéd után (max. fél óra az út), és másnap ebéd előtt érnénk haza. Amikor odaértünk, leraknánk a sátrat egy BIZTONSÁGOS helyre, a folyótól vagy 100 méterre, délután gyűjtünk fát, este szalonnasütés (a sátortól biztonságos távolságra), és ez még olyan éjjel 2-ig megadná a hangulatot, vinnénk egy gitárt is. Reggel 8 körül ébresztő, akkor még lehetne egy kicsit szórakozni (persze csak kulturáltan), aztán kezdenénk pakolni. Fürödni és horgászni nem akarunk, mert nem áll jól a kezünkben a bot, meg a folyóban sok beszakadt horog van. Teljesen intelligens, kulturált, magyar emberek vagyunk, mert amúgy ismerek olyanokat is, akik az éjjel belefojtanák egymást a folyóba, hát mi nem olyanok vagyunk. Le is írom a korunkat: én 15, meg a két haverom 14 és 17. Hármunk közül én értek a legjobban ezekhez a dolgokhoz, hogy mire kell vigyázni, vagy mit szabad csinálni ilyen helyeken. Például ha én nem lennék a két haverommal, lehet hogy ők maguk felgyújtanák a sátrat a szalonnasütővel (ha egyáltalán be tudnák gyújtani). Tudom, hogy mit kell csinálni, ha valaki megsebesül, vagy akár rajta van egy kullancs, tapasztaltam is már ilyen dolgokat. Na szóval ez lenne a kérdés, hogy mielőtt mi megkérdeznénk a szüleinket, Ti mit szólnátok ehhez? Elengednétek minket? Előre is nagyon köszönöm (köszönjük) az összes választ.

Legjobb válasz: Ja, és elfelejtettem írni, hogy szoktunk szervezni sátorozásokat a kertben is, de onnan hiányzik az élmény, meg a hangulat (meg a természet hangjai). Voltam már igazi sátorozáson szülõkkel, csak most nekik sok munkájuk van a nyáron, mi meg ki akarjuk használni az utolsó gyermekéveinket. Ezért akarunk egy ilyet csinálni.

A kérdező hozzászólása: Ja, és elfelejtettem írni, hogy szoktunk szervezni sátorozásokat a kertben is, de onnan hiányzik az élmény, meg a hangulat (meg a természet hangjai). Voltam már igazi sátorozáson szülõkkel, csak most nekik sok munkájuk van a nyáron, mi meg ki akarjuk használni az utolsó gyermekéveinket. Ezért akarunk egy ilyet csinálni.
én elengednélek (:
Ha mindhárman fiúk vagytok, akkor igen. Ha a 14 éves lány, akkor õt nem nagyon... De elég komolynak tûnsz (tûntök), tehát igen.
A kérdező hozzászólása: Akkor megnyugodtam :D Amúgy mind a hárman fiúk vagyunk.
Ha ügyes vagy, akkor elengednélek :) És persze véletlenül a családi kocsival arra mennék óránként, a környéken, hogy mi újság :P De ha apa leszel, te is ezt teszed majd. Vagy nem :D
Dávid te vagy az?
A kérdező hozzászólása: Kocsink sajnos nincsen. Helyette ott a mobiltelefon. ... NEM vagyok Dávid, de amúgy ezt mibõl gondoltad? :D
Hát van egy ismerõsöm. Egyszer mondtam neki, hogy nem maradhatok sajnos ott, mert apám elmegy és hazavisz minket erre rögtön felajánlotta h aludjak náluk mert õ sátorban szokott aludni, de a sátorba is mehetek tõle... Na õt juttattad eszembe
A kérdező hozzászólása: :D

Mit adjak szüleimnek és a bátyámnak karácsonyra? Pénzem sajnos csak ezer forintom van kb? Vagy vaterán mit érdemes eladnom, hogy egy kis pénzhez jussak?

Legjobb válasz: Szüleidnek készíthetsz egy naptárt (festéssel) és süthetsz süteményt is, illetve magad is készíthetsz receptkönyvet. Bátyádnak pedig írj ki DVD-ket netrõl, vagy ajándékozd meg valami személyessel. Ezek közül a DVD kerül pénzbe, asszem vannak ilyen packok 600 Ft környékén. :) Így meg is úsztad a pénzhezjutást. :D

Szüleidnek készíthetsz egy naptárt (festéssel) és süthetsz süteményt is, illetve magad is készíthetsz receptkönyvet. Bátyádnak pedig írj ki DVD-ket netrõl, vagy ajándékozd meg valami személyessel. Ezek közül a DVD kerül pénzbe, asszem vannak ilyen packok 600 Ft környékén. :) Így meg is úsztad a pénzhezjutást. :D
szerintem szüleidnek hajtogass vagy csinálj olyat apudnak hogy kinyomtatsz autós vagy focis képeket és ragaz mindeggyiket egy külön lapra de a lapnak az eggyik fele legyen üres és oda naptárat vagy valami mást írhatsz anyudnak meg mondjuk 600Ft-ból lehet jó virágot venni báttyádnak attól függ hány éves és mit szeret itt neki példák napszemüveg csoki zenecédé vagy ha átsz a boltba valami érdekeset remélem segtettem

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!