Találatok a következő kifejezésre: Mikor derül az emelt (2 db)

Két év múlva már kötelező lesz az emelt érettségi továbbtanuláshoz? Ez mikor derül ki biztosra?

Legjobb válasz: Ez már biztos, de sok helyen már most felvételi követelmény.

Ez már biztos, de sok helyen már most felvételi követelmény.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, esetleg fent van ez a változtatás már a felvi.hu-n is?
Még nem biztos.
Felvin nézd meg a "felvételi tárgyak 2012-re" rovatot, 2éve olvasható, semmi módosítás benne, világosan le van írva, hogy középszintût kérnek mindenhova, kivéve az orvosit.
A kérdező hozzászólása: tehát most három különbözõ állítást kaptam:D szóvval akkor lehethogy megváltoztatják és kötelezõ lesz midnenütt de ez nem túl valószínû?
Így van, legkésõbb idén decemberben kiderül. De valószínûleg 2013tól lesz kötelezõ TALÁN és akkor is csak 1, de az szinte most is az, ha be akarsz kerülni.:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat:) azért lenne fontos tudnom, mert egyetem elõtt szeretnék elvégezni egy okj-s képzést, ami két év, ezzel és a pontjaimmal tuti felvesznek oda ahova szeretnék majd menni és nem örülnék neki, ha szintemelõznöm kellene.
Az érettségi vizsga és a felsõoktatási intézménybe való felvétel egyes szabályainak módosításáról szóló 2010. évi LXXII. törvény szerint: 2. § A felsõoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX. törvény 42. §-ának (1) bekezdése a következõ mondattal egészül ki: „A felvételi eljárást megelõzõen legalább két évvel a Kormány rendeletben határozza meg, hogy a felsõoktatási intézménybe történõ felvételhez egyes alapszakok esetében az érettségi vizsga mely vizsgatárgyából vagy vizsgatárgyaiból kell emelt szintû vizsgát teljesíteni.” Ebben az évben eddig ilyen kormányrendeletet nem találtam. Amennyiben idén nem adnak ki errõl rendeletet, úgy csak 2013-tól lehet legkorábban kötelezõvé tenni az emelt szintû érettségit. (Ha jövõre sem adnak ki, akkor 2014-tõl. Mindig csúszik két évet...)

Mikor derül ki az emelt szintű szóbeli érettségi eredménye?

Miután az emelt szint máshol zajlik, nem a saját tanáraim vizsgáztatnak. Csak a bizonyítvány kiosztásakor derül ki az eredmény?

Legjobb válasz: Igen, csak akkor.

Igen, csak akkor.
nem! elõbb is megtudhatod. ezt nekem elmondták az érettségin. nem tudok segíteni. ha nem mondták akor nem tudod meg lehet.
mármint azt mondták meg hogy mikor nézhetem meg a szobeli eredményt
Hivatalosan csak bizonyítványosztáskor tudod meg. Persze mindig vannak kiskapuk, lehet nyomulni, érdeklõdni, ha szerencséd van, hamarabb is megtudhatod.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
A középszintû szóbeli elõtti tájékoztatón megtudod, ha adtál be fellebbezést az is akkor derül ki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!