Találatok a következő kifejezésre: Mikor dől hogy a (43 db)

Ha az idekötő az ige előtt áll akkor mi alapján dől el, hogy a szót egybe vagy külön írjuk?

Legjobb válasz: Ha az igekötõ az ige elõtt áll, egybeírjuk az igével. Például: bemegy, kjön, leül, feláll, megmutat, elmesél, átnéz, rárajzol, idehoz, szétszed stb. Ha az igekötõ az ige után áll, különírjuk. Például: tanuld meg, rajzold le, utazz el, vidd vissza, mérd ki, számold össze, mondd fel, kösd be, hajolj ki, írd rá stb.

Ha az igekötõ az ige elõtt áll, egybeírjuk az igével. Például: bemegy, kjön, leül, feláll, megmutat, elmesél, átnéz, rárajzol, idehoz, szétszed stb. Ha az igekötõ az ige után áll, különírjuk. Például: tanuld meg, rajzold le, utazz el, vidd vissza, mérd ki, számold össze, mondd fel, kösd be, hajolj ki, írd rá stb.
Az elsõ válasza = mintha az egykori tanáromat hallottam volna, csak írásban! :) )))
elmegyek -->ahogy az elsõ válaszoló írta, az igekötõ elöl van, MINDIG egybeírjuk el kell mennem -->itt is elöl van az igekötõ, de van egy 3. szó is a kettõ között. Ilyenkor mindhárom szót külön KELL írni. Ha ezzel van problémád, akkor azt kell meggondolni, hogy hova is tartozik az igekötõ. az 'el' igekötõ nem a kell-hez tartozik, olyan szó nincs, hogy 'elkell'. Tehát itt az elsõ szabály nem alkalmazható.
A kérdező hozzászólása: De nem minden esetben ám. Pl. meg tudja az külön van. És van még pár ilyen szerintem, mert dogába én egybeírtam az olyan szavakat ahol az igekötõ elöl volt és a tanár párat aláhúzott.
A kérdező hozzászólása: Pl. fel állít Vagy nem tudom, hogy ezek-e de volt pár szó amit aláhúzott, mert egybeírtam.
Nincsenek kivételek. A 'fel állít' hibás, egybe kell írni. megtudja a titkot -->igekötõ a meg-hez tartozik meg tudja mondani -->az igekötõ a mondani szóhoz tartozik, ezért az a szabály érvényes, hogy mindhárom szót különírjuk.

Mikor dől el hogy jobb- vagy balkezes lesz a gyerek?

ha pl a bal kezénél fogva próbálom sétáltatni, átteszi a kezemet a jobb kezébe és úgy megyünk tovább akkor ez jelent vmit? :)

Legjobb válasz: Véglegesen 5 éves korra dõl el. de szerintem egy 1,5 évesnél már egyértelmû melyik kezét használja ügyesebben.

Véglegesen 5 éves korra dõl el. de szerintem egy 1, 5 évesnél már egyértelmû melyik kezét használja ügyesebben.
Kanál, és egyéb eszközhasználatnál nem látszik, hogy melyik kezével nyúl a tárgyakért? 1 éves a kisfiam, és már látszik, hogy jobb kezes lesz (az apja balkezes, így már elõre örültem, hogy ha õ is balkezes lenne, akkor nem kell azon agyalnom, hogy tanítsam meg erre-arra). Jobb kézzel nyúl a tárgyakért, ha nyújtok felé valamit.
Én úgy hallottam, hogy biztosan csak ovis kor környékén. De az én nagyobbik fiamnál már két hónaposan látszott, hogy balos lesz. Csak a bal keze ujját szopta, késõbb mindenért ballal nyúlt és mindent ballal csinált. Most 2, 5 éves és meg vagyok róla gyõzõdve, hogy bal kezes.
1, 5 éves a lányom, balkezes! Hiába adom a jobb kezébe a kanalat, csak a ballal eszi! Mindenért bal kézzel nyúl, bármit a jobba adok átteszi a bal kezébe!

Mi alapján dől el, hogy a kérdésekre adott válaszok hány százalékosak?

Legjobb válasz: nahh ezt én is szeretném tudni ^o) xD

nahh ezt én is szeretném tudni ^o) xD
28 naponta.
ha teliholdkor jön meg akkor legközelebb is akkor fog
A kérdező hozzászólása: és változó ? ha pl megjön 6 odikán akkor köv hó 4 edikén vagy 5 ödikén fog ?
Igen, mert ez csak kerekített adat, nem biztos, hogy mindenkinél így jön meg. De általában a 14. napon van az ovuláció, és utána 28 nap múlva egy újabb.

Mikor dőlt el hogy tényleg balkezes a gyerek?

Lányom 1,5 éves, mindent bal kézzel csinál! Ha oda adok neki valamit van hogy a jobbal veszi el, de átrakja a balkezébe, és azzal eszik rajzol lapoz homokozik stb.

Legjobb válasz: Az én lányom 2,5 fél éves, õ is ezt csinálta ennyi idõsen, most meg mindkét kezét használja, bár a balt talán ügyesebben. Ha jól tudom még jóval késõbb derül ki, hogy végül is melyik kezüket fogják használni

Az én lányom 2, 5 fél éves, õ is ezt csinálta ennyi idõsen, most meg mindkét kezét használja, bár a balt talán ügyesebben. Ha jól tudom még jóval késõbb derül ki, hogy végül is melyik kezüket fogják használni
Én azthiszem úgy olvastam, hogy oviban, de azért elég szembetûnõ, ha már babaként a bal kezével csinál mindent:)
Véglegesen 6-7 éves korban dõl el. (Logopédustól tudom) Sok kicsi abszolút kétkezes még ebben a korban. (a tiétekben)

Mit jelent az hogy a szex fejben dől el?

A probléma hogy idő előtt elmegyek.. És azt a válasz kaptam hogy izgulok és nyugodjak le mert a szex fejben dől el.. Hogy lehet késleltetni?

Legjobb válasz: Pl. Ne pornósztárokra gondolj szex közben, vagy ha bombanõ a barátnõd akkor rá se. Én pl. barátnõmnek egyik osztálytársára szoktam gondolni, és hidd el 1 óráig is lehet vele húzni az idõt.. :D Ha meg lankad a figyelmem akkor elõttem van barátnõm, 5 másodperc és kõkemény megint. Ne stresszelj, kapcsolj ki minden butaságot ami idegesít, vagy problémát okoz mert ilyenekre nem szabad gondolni szex közben fõleg. Lazíts :) 18/F

Pl. Ne pornósztárokra gondolj szex közben, vagy ha bombanõ a barátnõd akkor rá se. Én pl. barátnõmnek egyik osztálytársára szoktam gondolni, és hidd el 1 óráig is lehet vele húzni az idõt.. :D Ha meg lankad a figyelmem akkor elõttem van barátnõm, 5 másodperc és kõkemény megint. Ne stresszelj, kapcsolj ki minden butaságot ami idegesít, vagy problémát okoz mert ilyenekre nem szabad gondolni szex közben fõleg. Lazíts :) 18/F
Ha te lusta vagy kikeresni a többszáz másik ugyanilyen kérdést, én meg lusta vagyok mégegyszer leirni, amiket ott már leirtunk jópáran.
Zárj ki a fejedbõl minden zavaró gondolatot és csak a nõre koncentrálj, hogy neki minél nagyobb élvezetet okozz.
számolj 10 es alapú logaritmusokat fejben
Nõjél fel!

Mi alapján dől el a Facebookon, hogy ki szerepel bal oldalon az ismerős listában?

Mindig ugyanaz a 10 ember szerepel ott nekem, pedig van 300 ismerösöm.

Legjobb válasz: Ki a nagyobb majom.

Ki a nagyobb majom.
Ha felveszed saját magadat ismerõsnek, akkor az elsõ helyen fogsz szerepelni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!