Találatok a következő kifejezésre: Mikor célszerű a (87 db)

Talán védekezni kellett volna....
én is ezt akartam kérdezi, bár egybõl utánna szereztünk 72 órás tabit, viszont elõzõ héten megjött, holott csak 4 hét múlva kéne, a tájékoztatón meg rajta volt hogy a bogyó a menzeszen nem változtat =S
De ha vasárnap történt még benne vagy a 72 órában is... Vagy pont, h gyereket szeretnél?
Elõzõ vagyok. "1. Elõször is a spermiumok bejutnak a szervezetedbe és ott várják, hogy találkozzanak a petesejttel. Elõfordulhat, hogy akár 2-3 napig is várnak rá, mert éppen nincsen peteérés. Ha félidõben történt az “akció” akkor jó eséllyel 1 napon belül összetalálkoznak a spermiumok és a petesejt és megtörténik a fogantatás. 2. Ezt követõen 7 napig vándorol a megtermékenyült petesejt, és a fogantatástól számított 7 nap múlva megkezdõdik a beágyazódás. Innentõl kezdve már lehet HCG a véredben. Ha a ciklus kezdetétõl fogva mérted a testhõmérsékletedet, akkor most azt tapasztalhatod, hogy megemelkedik a testhõmérséklet. 3. A beágyazódás 5 napig tart, tehát a 12. napon fejezõdik be, innentõl kezdve rohamosan nõ a HCG mennyisége és a 14. napon már kimutatható a vizeletbõl is (ha rövidebb a ciklusod, akkor már 1-2 nappal hamarabb is). A baba ekkor már 0, 5 mm-es." Tehát csütörtökön még nem fogsz biztos eredményt kapni. Várj még vele...
A beágyazódástól négy nap....
A kérdező hozzászólása: Hát akkor azthiszem csütörtökön megnézem.Vasárnap történt szal remélem minden rendben lesz majd.
a-a képzeljétek vannak ma már 3-4 naposak is és a 4. nap reggelég érdemes megcsinálni a reggeli vizelettel. Ha baj van akkor is van ma már 5 napos tabletta, ne izgulj. :)
én úgy tudom 5-6 napos terhességet már kimutat. remélem minden rendben lesz!
2-3 hét, de ha pozitív akkor vagy baba, vagy porszívó:S
Mindenféle képpen védekezni kellett volna, de ha már megtörtént a baj, még van 72 órás tabletta, de ha már tesztet kell vegyél, akkor a menstruáció elmaradását követõen a 3-4 napon, ha nem szokott késni!

Ha eladom a kocsimat, akkor a törzskönyvet mikor célszerű a vevőnek átadni?

Az adás-vételi aláírásakor, vagy miután az okmányirodában bejelentette, vagy mikor? Mikor vagyok leginkább védve az esetleges balesetek stb. ellen?

Legjobb válasz: A törzskönyvet az adásvételivel együtt köteles vagy átadni! Maga az adásvételi szerzõdés véd mindennel szemben, nem véletlenül kell ráírni, hogy mikor adtad át az iratokat, mikor került tulajdonba a jármû, stb.

A törzskönyvet az adásvételivel együtt köteles vagy átadni! Maga az adásvételi szerzõdés véd mindennel szemben, nem véletlenül kell ráírni, hogy mikor adtad át az iratokat, mikor került tulajdonba a jármû, stb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, így fogok tenni!

Mibe célszerű a babát hazahozni?

Mózeskosarunk nincsen.Bébihordózó van,amit kocsiba lehet rögzíteni,és van pólya is.A bébihordózóra nekem azt mondták,hogy nem ajánlják,mert nem egyenesen fekszik benne és túl mély még a picinek,és nem tesz jót a gerincének.Akkor hogyan lehet ?t majd hazahozni(kocsival)?Vagy az a fél-egy óra míg hazaérünk nem árt,és akkor belerakhatjuk?Továbbá az lenne még a kérdésem,hogy milyen ruhát pakoljak össze a picinek?Hosszú újjú body,kisruha és overall vagyis ilyen zsákszer? ruha elég?Persze sapka,keszty?,kistakaró.

Legjobb válasz: Szia.Ha nincsen mózeskosár,akkor pója,+kispokróc.én is már összepakoltam a mózeskosa´rba,bady,zokni,sapka,kesztyü,puli,hosszúrugdalódzó ,pólya,+egykispokróc.Sosem udni,milyen hideg lessz. 38hetes kismama.

Szia.Ha nincsen mózeskosár, akkor pója, +kispokróc.én is már összepakoltam a mózeskosa´rba, bady, zokni, sapka, kesztyü, puli, hosszúrugdalódzó, pólya, +egykispokróc.Sosem udni, milyen hideg lessz. 38hetes kismama.
Ha autóval hozzátok haza, akkor mindenképp az autós hordozó! Az a rövid idõ nem árt a gerincének és a hordozóban biztonságban van (persze kössétek be, ahogy elõ van írva!). Nem érdemes arra hagyatkozni, hogy a párod (vagy aki hazavisz) biztonságosan vezet és ezért nem kell a biztonsági hordozó! Az a baj, hogy nem csak õ van az utakon és nem tudhatod, mikor jön egy õrült, aki elõl nem tudsz kitérni! Bocs, nem ijeszgetni akartalak! Csak azt akartam tudatni, hogy inkább a hordozó, mint egy baleset, ott van a baba biztonságban, erre találták ki! Én is abban vittem haza a fiamat. Boldog babázást kívánok!
A pólya jobb neki, egy újszülöttnek még nem való a hordozó. Mi is úgy jöttünk haza. Amit csomagolj be: body (lehet rövidujjú is), hosszú ujjú rugi, zokni, kesztyû, kardigán, pólya, sapi, takaró. Én akkor nem adtam rá bundazsákot, mert még nem volt de nem úgy nézett ki mint aki fázik (igaz, ez október végén volt, nem volt még fagy, csak esõ).
Mindenképpen autósulés, becsatolva! A babának: bodyk, rugdalozók, textilpelus a feje alá, lehet, hogy a kórházban kapsz pólyát, de lehet sajátot is használni.Törölközõt a fürdetéshez+ utána kissapit is adnak rá, hogy ne fázzon a bucija.( Nálunk a csecsemõsnõvérek fürdettek Johnsonnal, amitõl néhány nap alatt minden baba csupa piros lett....) A születés után a baba körmét nem szabad levágni, ezért zoknit szoktak ráhúzni a kezükre. Egy kis plédet, ha fázós lenne.Nálunk a kórházban csak napi 5 pelust adtak, az kevés volt, én azt is vittem be. A köldökápoláshoz adnak alkoholt +hintõport és még popsikrémet is kaptunk. Nedves törlõkendõt mindenki saját maga vitte. Én cumisüveget és mellszívót is csomagoltam, hogy a kórház hûtõlyébe a felesleges tejcit tárolni tudják, majd hazahoztuk azt is. Remélem tudtam egy kicsit segíteni...
Szia! Én mindenképpen azt javasolnám, hogy bébihordozó! Nem véletlenül találták ki!! És újabban büntetnek is érte, ha a pici nincs rendes ülésben/vagy hordozóban, bekötve! Az az egy óra nem fog megártani! Az én kicsi lányom most 17 hónapos, anno mi is abban hoztuk haza, sokat utazgattun vele hordozóban, és a gerince teljesen rendben van! Szóval a baba szempontjából is az a legbiztonságosabb!! Minden jót!!! 24 hetes kismama

Rozsdátlanításra (öntöttvas, acél) van-e a rozsdamarón kívül más vegyszer, ill. rozsdamarás után mivel célszerű a felületet kezelni, hogy fémes felületet kapjunk, és ne rozsdásodjon ismét?

Legjobb válasz: Nem írtad, mirõl van szó, ha olyan alakú a fémtárgy, akkor csak fel kell polírozni. Megelõzésképp pedig be kell kenni valami olajjal, pl. a wokot mi étolajjal szoktuk, mert az nem káros az egészségre.

Nem írtad, mirõl van szó, ha olyan alakú a fémtárgy, akkor csak fel kell polírozni. Megelõzésképp pedig be kell kenni valami olajjal, pl. a wokot mi étolajjal szoktuk, mert az nem káros az egészségre.
Rozsdátlanításra a csiszolóvászon és a drótkefe való, esetleg a szemcseszórás. A rozsdamaró nem képes minden esetben megállítani a rozsdásodást, mert csak egy bizonyos rétegvastagságig tudja "átalakítani" a rozsdát, elõfordulhat tehát, hogy alatta rozsdás marad a vas és ha további levegõt kap, akkor folytatja is áldásos tevékenységét. Azt viszont felejtsd el, hogy vas vagy acél esetén fémes felületet kapsz és nem rozsdál. Erre csak a rozsdamentes acélok képesek, a többinél ezt nem lehet megoldani. Valamivel mindenképpen be kell vonni. Ahhoz, hogy fémszínû felületet kapj, vagy megfelelõ galvanizálási eljárás kell, vagy színtelen lakkal kell bevonni a felületet. Egyik sem az igazi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A megoldás ahhoz kell, hogy régi vas tárgyakt megszabadítsak a rozsdától, majd megakadályozzam a további rozsdásodást.
Dettó ebben a helyzetben vagyok én is.Hozzám került egy rahedli kovácsszerszám meg egyéb szerszámok valamelyik 1820-as és elég rozsdásak.Én egyesével lecsiszoltam õket aztán gázolajjal meg ronggyal letöröltem és amikor megszáradt nagyon gyengén lekentem motorolajjal.

Körülbelül 3-4 hetes kismama lehetek, csináltam 3 tesztet, mind pozitív lett. Mikor célszerű a legkorábban az első orvosi vizsgálatra menni. Ha most mennék az nem korai még?

Legjobb válasz: A terhesség heteit az utolsó mensi elsõ najától számoljuk,így tudod pontosan,hány hetes vagy. Én 4 és fél hetesen tudtam meg,szintén 3 pozitív tesztem lett.Az elsõ vizsgálat 6 hetes és 1 naposan volt,akkor már volt szívhangja is.Ha nincs problémád pl. barnázás stb. akkor elég ha a 6. héten mész dokihoz.Most még csak petezsákot látna,de azt se biztosan.Boldog babavárást!

A terhesség heteit az utolsó mensi elsõ najától számoljuk, így tudod pontosan, hány hetes vagy. Én 4 és fél hetesen tudtam meg, szintén 3 pozitív tesztem lett.Az elsõ vizsgálat 6 hetes és 1 naposan volt, akkor már volt szívhangja is.Ha nincs problémád pl. barnázás stb. akkor elég ha a 6. héten mész dokihoz.Most még csak petezsákot látna, de azt se biztosan.Boldog babavárást!
En 5 het 3 naposan voltam, mert akkorra valami isteni sugallat miatt bejelentkeztem. A 8. hetig mindenkeppen jo eljutni a dokihoz, hogy kiszurjek a mehen kivuli terhesseget (mert annak sajnos nem feltetlen vannak jelei az elejen).
Szia! Most még korai, a doki tuti nem küldene el uh-ra, kézzel pedig nem tapintható. Ha biztosra akarsz menni, menj el maszek uh-ra. Amúgy ráérsz a 8. hét körül elõször menni a dokihoz+ a védõnõt is célszerû az elsõ orvosi vizsgálat elõtt felkeresni, a kiskönyvet is õ állítja ki.

Mikor célszerű használni a kuplungot személyautónál sebességváltáson kívül?

Legjobb válasz: Célszerû használni megálláskor hogy ne fulladj le, de már az is sebességváltásnak minõsül.

Célszerû használni megálláskor hogy ne fulladj le, de már az is sebességváltásnak minõsül.
Nekem az automatam ilyen, csak gurulok, ha visszahuzom 3ba van motorfek, 4be nincs :)
#2-es vagyok. Én úgy csinálom, elsõbbségadás táblánál, hogy kettesbe kanyarodok ki (feltéve persze, ha szabad az út) és utána gyorsítok. Pont elég ahhoz a sebesség, hogy körül tudjak nézni a keresztezõdésben, és addig csorog az autó amíg éppen nem kell visszatenni egyesbe, de még elindul 2-be is anélkül, hogy lefulladna a motor.
A kérdező hozzászólása: 19:09 Tudtommal azért van ez az oldal, hogy kérdéseket tegyünk fel nem?
Basszus, teszel még 100 kérdést ezzel a témával kapcsolatban???
A kérdező hozzászólása: És mondjuk, ha egy keresztezõdésben akarok áthaladni ahol nekem elsõbbségadás kötelezettségem van, ott kettesben csúsztassam a kuplungot és úgy menjek át?Mert van olyan keresztezõdés ahol a kettes alapjárata nagyon lendületes, és jobban le kéne lassítani az autót.De annyira nem , hogy egyesbe kellene váltanom.
Szoktam pl akkor, ha éppen motor fékezek, de érzem, hogy jobban lassul az autó, mint ahogy elképzeltem. De van mikor kanyarodás közben, szintén amikor érzem, hogy kéne egy kis lendület.
amikor beindítod , mert lehet hogy 1esbe hagytad amikor leállítottad és amikor ráindítsz megugrik a kocsi azt bummm lehet a vége ha áll elõtted valaki
Célszerû kuplunggal indítanod az autót, vagyis amikor gyújtást adsz, illetve lassításnál és megállásnál, hogy ne fulladjon le a verda be kell nyomni. Motorfék is ezzel van kapcsolatba, na meg persze a váltással is, kézifékes elindulásnál is használni kell stb stb.
Igen okvetlen csúsztassad....hadd örüljenek a szerelõk meg az alkatrészgyártók is.

Comb, ill. fenékformálás céljából szeretnék beszerezni taposógépet, azonban térdproblémákkal küzdök. Úgy hallottam ÁLLÍTÓLAG ebben az esetben nem célszerű a taposógép használata. Mit tegyek?

Vannak valakinek ilyen téren tapasztalatai, ismeretei? Használhatok taposógépet? Egyébként születésem óta egy minimálisan máshogy áll a térdkalácsom, emiatt a súlyom nem oda terhelődik ahova kéne... De mivel a problémát 4 éve vették észre, ezért 9 évig táncoltam előtte, s mint ahogy kiderült nem kellett volna. Elég sokat fájt egyébként, de hiányzik a mozgás...

Mikor célszerű az első vizsgálat a nődokinál?

UH-n már voltam, ahol megállapították a terhességet, most 7+5 hetes terhes vagyok. Nem gond, hogy nődoki még nem látott? A gond az, hogy még nem találtam orvost magamnak, az előzőhöz, akinél a Kislányom született nem tudok visszamenni.

Legjobb válasz: Ez furcsa. Vizsgálat nélkül volt UH? Elõször mindig doki vizsgál, majd küld el vagy csinál egy uh-t. Ha nem találtál még orvost akkor menj el az sztk-ba, vizsgáljanak meg.

Ez furcsa. Vizsgálat nélkül volt UH? Elõször mindig doki vizsgál, majd küld el vagy csinál egy uh-t. Ha nem találtál még orvost akkor menj el az sztk-ba, vizsgáljanak meg.
A kérdező hozzászólása: A férjem uh gépeket értékesít, így nem volt nehéz ismerõst találni, aki megállapította a terhességet.
De jó neked kedves Kérdezõ! :) )))) És ti csináltátok otthon magatoknak vagy hogy???? :) )) Amit tanácsolni tudok az az, hogy ahol laksz ismerõsöktõl érdeklõdj, hogy õk kihez járnak és megfelelõ választás után látogasd meg a megfelelõ dokit.
A kérdező hozzászólása: Az elõzõnél volt olyan is, hogy bekukucskáltunk. :) De ezt profi szonográfus csinálta.
De buli! :DDDDD köszi a választ! :DD És mit láttatok a mostani uh-n?
A kérdező hozzászólása: Volt már embrió is, CRL-re 2 mm-t írt a doki. Meg volt szívhang, azt hallgattuk.
Nekem máig nem volt nõgyógyászati vizsgálatom, csak UH-k. 24 hkm.

Mire jó a ledes lámpa? Miért célszerű, és hol lehet kapni?

Legjobb válasz: Sötétben lehet vele világítani. Boltban, piacon lehet venni, internetes webáruházból is rendelhetsz.

Sötétben lehet vele világítani. Boltban, piacon lehet venni, internetes webáruházból is rendelhetsz.
Ugyanarra mint a hagyományos, csak kevesebbet fogyaszt, mert az energia kisebb része alakul hõvé, ami ugye veszteség. A fény árnyalata, erõssége a LED-ek típusától nagyban függ, pl. van egy ledes szerelõlámpa a cégnél a szerszámosdobozomhoz, de annyira semmirevaló, hogy inkább nem használom. Magyarul a legolcsóbb kategóriának lehetnek olyan hátrányai, hogy a nem túl jó minõségû ledek miatt "erõtlenül" világít.

Zsírégető kardió edzés előtt mit célszerű enni utoljára, és milyen táplálékkiegészítő szedése javasolt, a hatás fokozása érdekében?

Edzés el?tt 2-3 órával lehet utoljára enni?Gondolom fehérjét lenne célszer?..vagy szénhidrátot?Nem agyok jártas a témában, örülnék annak is, ha adnátok oldal linkeket, ahol a témával foglalkoznak.Egyébként 17 éves lány vagyok 176 cm/ 62 kg.Combról szeretnék legf?képp fogyni, formásodni.

Legjobb válasz: body.builder.hu itt mindent megtalálsz

body.builder.hu itt mindent megtalálsz

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!