Találatok a következő kifejezésre: Mikor attori fog az (10 db)

Mikor fáj a legjobban a fogzás, akkor amikor áttöri? Vagy előtte? Vagy utána? Ha már áttörte a fog az ínyét, onnantól kezdve kell mosni, vagy ha már jobban kint van?

Bocsi, els? babás vagyok.

Legjobb válasz: Állítólag akkor fáj a legjobban, mikor áttöri a fog az ínyét. Miután áttörte, már nincs vele probléma. Kifejezetten mosni akkor kell a gyerek fogát, ha már megtanult öblíteni, azaz ha az összes foga kijött már. Amíg az elején jártok a fogzásnak, addig textil pelussal szokták áttörölgetni vagy a nagyobb babaáruházakban lehet kapni ún. fogtörlõ kendõt is. Ezt nagyon szokták szeretni, mert amíg áttörölgeted a fogacskákat és az ínyét, addig is masszírozod neki és így kevésbé fáj.

Állítólag akkor fáj a legjobban, mikor áttöri a fog az ínyét. Miután áttörte, már nincs vele probléma. Kifejezetten mosni akkor kell a gyerek fogát, ha már megtanult öblíteni, azaz ha az összes foga kijött már. Amíg az elején jártok a fogzásnak, addig textil pelussal szokták áttörölgetni vagy a nagyobb babaáruházakban lehet kapni ún. fogtörlõ kendõt is. Ezt nagyon szokták szeretni, mert amíg áttörölgeted a fogacskákat és az ínyét, addig is masszírozod neki és így kevésbé fáj.
Én biztos vagyok benne, hogy akkor fáj a legjobban, amikor áttöri a fogacska a kicsi ínyét. Már két hónapja szenvedtünk a fogzással, voltak rosszabb és jobb napok, de mikor áttörte a foga az ínyét, akkor nagyon szenvedett szegénykém.:( Délelõtt még nem látszott a fogacska, de egész nap nagyon nyûgös volt, kb. egy liter nyál elfolyt, alig aludt nap közben, és este láttam, hogy egy nagyon picit ki van bújva a fogacska. Szóval az áttörés a legfájdalmasabb.:(
Amikor áttöri az igen fájdalmas (sok babának).Még nekem is fáj, ha jön a babám foga.
A fogorvosom azt mondta, hogy mossam a fogát a babómnak, akkor már 7 foga volt.

Mennyi idő mire áttöri az ínyt a foga a babának?

Legjobb válasz: igazából ez attól függ, most hol tart a fogacska, és hogy melyik fog az:-) Az alsó kettõ nálunk onnantól, hogy látszott a kis fehér csík az ínyén, kb 2-3 nap volt, a felsõvel sokkal többet várakoztunk. igazából ott még csak csík sem volt, csak láttam, hogy nagyon meg van indulva a foga. Azzal kb 3 hetet küzdöttünk, mire végre elõbújt, óriási ordítások voltak :-( Most várjuk a 4.et, ezt is már egy hete nézem neki, sokszor ok nélkül felordít, fogja a száját, tépi a fülét. nagyon sajnálom szegényt, de tartok tõle, hogy még legalább egy hétig várunk rá, mire túlleszünk ezen is:-( Kitartás!

igazából ez attól függ, most hol tart a fogacska, és hogy melyik fog az:-) Az alsó kettõ nálunk onnantól, hogy látszott a kis fehér csík az ínyén, kb 2-3 nap volt, a felsõvel sokkal többet várakoztunk. igazából ott még csak csík sem volt, csak láttam, hogy nagyon meg van indulva a foga. Azzal kb 3 hetet küzdöttünk, mire végre elõbújt, óriási ordítások voltak :-( Most várjuk a 4.et, ezt is már egy hete nézem neki, sokszor ok nélkül felordít, fogja a száját, tépi a fülét. nagyon sajnálom szegényt, de tartok tõle, hogy még legalább egy hétig várunk rá, mire túlleszünk ezen is:-( Kitartás!
A kérdező hozzászólása: pár napja látom, hogy fehér az alsó kettõ nagyon szenved vele

Mikor attori a fog az inyt, utana is fajhat a babanak mikor mar csak novoget?

Megijeszt a dragam!

Legjobb válasz: Igen, utána is fájhat neki, de az is lehet, hogy új fogacskák jönnek. Ha nagyon aggódsz, vidd el az orvoshoz, aki majd megnyugtat.

Igen, utána is fájhat neki, de az is lehet, hogy új fogacskák jönnek. Ha nagyon aggódsz, vidd el az orvoshoz, aki majd megnyugtat.
Kend be Dentinox géllel, ha abbahagyja a sírást a foga fájt, ha nem, akkor lehet, hogy más baj van...
A kérdező hozzászólása: Koszonom! Be kentem a gellel abba hagyta a sirast kb 5 percre:( viszont ejszaka ugy aludt el hogy a ragokajat betettem a fagyasztoba es azt szopogatta majd megette:) vagy 10 percig mig be nem ajult. Viszonylag jo ejszakank volt:)
Akkor tuti a foga fáj szegénykének. A Dentinoxnak ez a hátránya, hogy csak pár percig hat. Azt mondják a Dologél is jó és azt bármennyiszer lehet egy nap a Dentinox géllel szemben, szerintem próbáld ki.

Mennyi idő mire áttöri a foga az ínyét?

Kisfiam alsó foga helye, befelé nagyon megvan dagadva és egy icipici fehér pötty van rajta, biztos vagyok benne hogy az már a foga. Mennyi idő lehet még, amíg szenvednie kell vele és feszíti az ínyét?

Legjobb válasz: Nálunk 1 hónap volt!:((

Nálunk 1 hónap volt!:((

9 hónaposomnak végre kibújt az első foga! Kb. mennyi idő lehet, mire a másik is áttöri az ínyét?

Nagyon sokat szenvedtünk ezzel az els?vel, 4,5 hónapos kora óta megy a nyálazás, kézrágás stb. de két hete be volt már szegénynek dagadva az ínye nagyon, éjszakáztunk is mert vígasztalhatatlanul sírt, szóval nem kívánom senkinek. Most hosszú hétvégére mennénk vele Egerbe, de nagyon tartok attól, hogy pont akkor készül a másik fogacska, akkor inkább el sem megyek. Tapasztalatokra lennék kíváncsi, nálatok hány nap után bújt ki a másik fogacska ill. ugyanolyan fájdalmas volt a babátoknak?

Legjobb válasz: Szia! Nálunk mindkét gyereknél pár napos eltéréssel jött ki az elsõ és a második fog. Egyikük sem szenvedett úgy, ahogy a ti babátok. A metszõfogak még viszonylag könnyen kibújnak, az õrlõk macerásabbak szoktak lenni. -Macska-

Szia! Nálunk mindkét gyereknél pár napos eltéréssel jött ki az elsõ és a második fog. Egyikük sem szenvedett úgy, ahogy a ti babátok. A metszõfogak még viszonylag könnyen kibújnak, az õrlõk macerásabbak szoktak lenni. -Macska-
Nálunk is elég nagy küzdelem volt az elsõ két fogacska és az én babámnak is 2-3 nappal az elsõ megjelenése után ki is bújt a mellette lévõ.
Nekünk 1 hét mulva jött ki a 2. fogacsaka

Ha bedagadt az ínye a kisfiamnak, akkor kb. mennyi idő, amíg áttöri a fog? Nektek mi használt ilyenkor, mit adjak neki, nagyon nyűgös. Köszi a segítséget, előre is!

Legjobb válasz: Nálunk kicsit hosszú volt, az alsó fogakat nem is vettük észre, csak hogy már kint vannak. :) A felsõ kettõnél nagyon bedagadt az ínye, és több mint 3 hét múlva bukkantak elõ a fogacskák. Dentinox gél (ha nagyon sírt, evés után) és napi 2x5 golyócska Chamomilla homeopátiás golyócska vízben feloldva. És figyelem-elterelés... :)

Nálunk kicsit hosszú volt, az alsó fogakat nem is vettük észre, csak hogy már kint vannak. :) A felsõ kettõnél nagyon bedagadt az ínye, és több mint 3 hét múlva bukkantak elõ a fogacskák. Dentinox gél (ha nagyon sírt, evés után) és napi 2x5 golyócska Chamomilla homeopátiás golyócska vízben feloldva. És figyelem-elterelés... :)
Dentinox N gél tényleg jó mi most ezt használjuk
Én ma vettem neki Dentinoxot. A patikában azt mondták, hogy nem sokat ér, mert le fogja nyalogatni... Úgy is lett. Valami jó trükköt nem tudtok?

Fiamnak attort az allando foga, de nem esett ki az elozo. Mi tortenik ilyenkor?

most vettem eszre,hogy attort:( Holnap keresek fogorvost, csak erdekelne, mi szokott ilyenkor tortenni, mire szamitsunk? kihuzza gondolom a tejfogat...

Legjobb válasz: Engem sajnos nem vittek orvoshoz, ezért szörnyen csúnyán nõtt ki a fogam. Ki kellett volna húzni a tejfogat, azt mondta a fogszabályozós orvos. Vidd minél elõbb orvoshoz, inkább szenvedjen egy kicsit most a kihúzással mint évekig kelljen fogszabályzót hordania.

Engem sajnos nem vittek orvoshoz, ezért szörnyen csúnyán nõtt ki a fogam. Ki kellett volna húzni a tejfogat, azt mondta a fogszabályozós orvos. Vidd minél elõbb orvoshoz, inkább szenvedjen egy kicsit most a kihúzással mint évekig kelljen fogszabályzót hordania.
A kérdező hozzászólása: Remelem, meg mentheto es nem keso, mert mar noni kezdett, ugy vettem eszre h mar feher..de hogy ot sem zavarta, nem erezte.....sajnalom szegenyt nagyon:((
Persze, semmi gond nem lesz, kihúzza és kész. Ha még nem nem teltek el hónapok, akkor nem árt. A lányomnak is így volt néhány foga.
Nekunk eddig szinte minden foggal ez volt a helyzet.Amikor kihuzzak a tejfogat, a maradando be tud allni rendesen a helyere akkor is, ha hatrebb bujt ki.Ha meg nem mozog a tejfog szurit fog kapni, igy semmit nem erez majd a foghuzasbol.Ha mar elegge mozog, akkor eleg lehet a lidokain is. A szuri egyaltalan nem faj, ha jol adjak be meg sem fogja erezni. A fiam valoszinuleg igy is fogszabalyzos lesz, mert az also fogak a szuk hely miatt picit torlodtak, a felsok viszont teljesen szabalyosak szerencsere.
Kiszedi a fogorvos a tejfogat egy mozdulattal. Nekem is több ilyen fogam volt, tényleg nem fájt.
Nalunk is igy volt. Nem szutit adtak, hanem bekentek erzestelenitovel. Nem fajt neki.
Nálunk alul gyorsan áttörte, 1-2 nap, viszont felül sokkal tovább tartott, majd 2 hét.
Kisfiamnak ilyenkor egy-két nap múlva kint volt, a kislányomnak viszont legalább egy héttel késõbb. Sokszor azt hittük, hogy már kint van, de amikor tényleg kijött, éreztük a különbséget az ujjunkkal...

Babánál mikor az első fog áttöri az ínyt az járhat kicsi fogíny vérzéssel?

Legjobb válasz: Igen!Nyugi lehet még cifrább is a történet! :-)

Igen!Nyugi lehet még cifrább is a történet! :-)
Igen, én lánykámnak most bújt ki a foga (4, 5 hónapos), és pár nappal elõtte vérzett az ínye..sõt..ki is fakadt a duzzanat az ínyén, és lifegett egy cafatka. (bocsi a fogalmazásért) Elég csúnyácska volt:S
A kérdező hozzászólása: Babám szája véres volt, megijedtem hogy elesett és ennyire beütötte a száját de semmi sebet nem láttam se kívül se belül, viszont aznap törte át az elsõ foga az ínyt. Akkor valószínû nem elesett hanem a fog miatt volt? Picit sírt csak.

Hány nap, mire teljesen áttöri az első 2 fog a kicsi ínyét? Tegnap kezdődött

Legjobb válasz: ez változó, gyereknél és fogacskánál is! Nekünk onnantól számítva, hogy látszott a fehér csíkocska, az alsóknál, olyan 1 hét volt, a felsõknél kb 1 hónap.

ez változó, gyereknél és fogacskánál is! Nekünk onnantól számítva, hogy látszott a fehér csíkocska, az alsóknál, olyan 1 hét volt, a felsõknél kb 1 hónap.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!