Találatok a következő kifejezésre: Mikor alakul hogy csak (189 db)

Ti gondolkodtatok már azon, hogy az életünket valaki megálmodja, vagy ne talán mi is álmodunk? Ez csak egy álom? Egyszer csak felkelünk és vége?

Legjobb válasz: Lehet, álmodban is rájöhetsz hogy álom és vagy felébredsz vagy úgy folytatod ahogy tetszik (tudatos álom). Viszont nagyon erõs a "hitünk" abban hogy ez az élet - amiben ezt a szöveget is írom - valóság, mit ne mondjak ez szerintem normális. Bár lehet hogy EZ maga egy álom és csak álmodom ezt az egészet, vagy valami ilyesmi. Na ebbõl felébredni az már kemény dolog :) (szívesen behoznám a keleti vallásokat, nem mintha annyira ismerném, de érdekel, viszont most maradjunk a filózásnál, mert errõl van szó). Szóval ha ez lenne az álom, akkor rá kéne jönni hogy mi a valóság, ami ténylegesen létezik, de hogy jössz rá ha be vagy zárva egy álomba? Pusztán gondolkodással kell rájönnöd hogy ébredj fel mert innen talán nem ismerheted meg ami az álmon kívül van. Na hát nem tudom mi mennyire érthetõ, vagy nem, de vicces eljátszani a gondolattal.

Lehet, álmodban is rájöhetsz hogy álom és vagy felébredsz vagy úgy folytatod ahogy tetszik (tudatos álom). Viszont nagyon erõs a "hitünk" abban hogy ez az élet - amiben ezt a szöveget is írom - valóság, mit ne mondjak ez szerintem normális. Bár lehet hogy EZ maga egy álom és csak álmodom ezt az egészet, vagy valami ilyesmi. Na ebbõl felébredni az már kemény dolog :) (szívesen behoznám a keleti vallásokat, nem mintha annyira ismerném, de érdekel, viszont most maradjunk a filózásnál, mert errõl van szó). Szóval ha ez lenne az álom, akkor rá kéne jönni hogy mi a valóság, ami ténylegesen létezik, de hogy jössz rá ha be vagy zárva egy álomba? Pusztán gondolkodással kell rájönnöd hogy ébredj fel mert innen talán nem ismerheted meg ami az álmon kívül van. Na hát nem tudom mi mennyire érthetõ, vagy nem, de vicces eljátszani a gondolattal.
Ez csak egy álom, a sok közül. A felkelés, azaz a felébredettség, a megvilágosodás azért nem olyan egyszerû.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a korrekt válaszotokat! :) Érdekes nagyon, az irodalom tanárommal beszéltünk errõl, és nagyon megfogott!:)

Mit jelent az az alom, hogy megyek az utcan es egyszer csak azt veszem eszre h pizsamagatya van rajtam, vagy cipo nelkul megyek iskolaba, szal hianyos oltozetben?

Legjobb válasz: Az álomnak semmi köze a jövõhöz!!! Ezt jól jegyezzétek meg!!! Az agy éjszaka álomban dolgozza fel a nap eseményeit. Ebbõl kombinálhat dolgokat, de nem jósol semmit. Nem vagyunk jósok. Ebbõl sok ember jól megél, kihasználva mások butaságát, hiszékenységét. Van olyan hogy olyat álmodunk ami másnap, vagy kis idõ után megtörténik, és olyankor azt mondják, hogy megálmodta a jövõt. Hülyeség. Ez csak véletlen egybeesés, esetleg hasonlóság.

Az álomnak semmi köze a jövõhöz!!! Ezt jól jegyezzétek meg!!! Az agy éjszaka álomban dolgozza fel a nap eseményeit. Ebbõl kombinálhat dolgokat, de nem jósol semmit. Nem vagyunk jósok. Ebbõl sok ember jól megél, kihasználva mások butaságát, hiszékenységét. Van olyan hogy olyat álmodunk ami másnap, vagy kis idõ után megtörténik, és olyankor azt mondják, hogy megálmodta a jövõt. Hülyeség. Ez csak véletlen egybeesés, esetleg hasonlóság.
Szerintem csak sokat voltál suliba, nagyon fáradt voltál vagy vmi hasonló. Amikor Én sokat kosaraztam d.u. a suliban, a tesi felvételinél (leendõ elsõsöknek, segítettem) mert nem volt akkor senki, akkor este azt álmodtam, hogy kosármeccsen vok. :D
azt jelenti, hogy anyagi problémák merülnek fel a családodban, s te aggódsz, hogy mi lesz veled.ezt álmodban így vetíted le, hogy hiányos az öltözeted.
:) )) Én ezt nem álmodtam, hanem konkrétan majdnem megtörtént.:) ))) Sokat éjszakáztam a munkahelyem miatt, és hajnalban vissza kellett mennem pár óra alvás után. Kókadoztam az ágyon, és erõsen koncentráltam, hogy fel tudjam húzni a bakancsomat. Majd amikor a kabátért nyúltam, vettem észre, hogy a nadrág kimaradt a sorból, és bugyisan topogok a nagy bakancsomban.:) ))
Ez a válasz 100%-ban hasznosnak tûnik. A válasz írója 64%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: tegnap 19:46 TELJESEN IGAZAD VAN! Ezt már Én is nem egyszer hallottam. DE!! Amiót Én agykontrollozok, van, hogy be-be ugrik egy hülye gondolat (pl.: fagyizni készültünk osztállyal, és ne tom miért, arra gondoltam hátha kell sebtapasz. Röhögtem egy jót, h. milyen h... vagyok. Aztán az utcán akkorát taknyolt az egyik gyerek... :D) és általában jól sül el a dolog. Aztán van olyan, hogy egy-egy matek képletrõl eszembe jut, hogy valami ilyesmi helyen jártam Én is... valójában picit meg vagyok ilyedve magamtól, jól esik, hogy leírhattam. Ezenkívül vannak mondatok amiket "mintha már hallottam volna". De valójában nem... és ilyenkor érzem, hogy lefehéredek :D (pl.: oszt. társam mondta, hogy az oldalamat megnézte és jó az új design. és én mintha már hallottam volna tõle :S)
írj egy office-t vagy esetleg deriválj másodfokú 5 ismeretlenes egyenleteket.
De édes, ha ez nem jön magától, akkor megette a fene az egészet, már bocsánat...
A kérdező hozzászólása: #8 köszönöm, ilyen válaszra vártam.
hát ha lusta vagy ahhoz hogy igazi munkát végezz, akkor inkább ne csinálj semmit, az meg hogy karmolgatod a csávód hátát csak ront a helyzeten
kinyújtom a lábam a plafon felé V-alakban, kinyújtom a lábam az ágyon fektetve, felhúzom és szorítom az oldalát, átkulcsolom vele, a fenekét "rugdosom" ritmusra, ezzel is serkentve, hogy hatoljon mélyebbre, a hátát karmolom (inkább az ujjaimat mélyesztem a bõrébe egyébként, az ilyen gázos mûkörömnyomos karmolásokból már kinõttem), megfogom az arcát és megcsókolom, a csípõjénél fogva húzom magamba, megfeszülök néha, ha nagyobbat lök, felnézek rá riadtan (ettõl õrül meg a legjobban), nyögdécselek, pihegek, mikor hogy. Igazából még sosem szedtem ezt össze, csak most, hogy elolvastam a kérdést, de nekem eszembe sem jutott eddig, hogy nem tudok mit kezdeni magammal, ha alul vagyok.
Ez most komoly??? Élvezed te egyáltalán, ha azon gondolkodsz mit csinálj közben? :D Néhány embernek egyszerûen nem való a szexuális élet.
A kérdező hozzászólása: Vedd aminek akarod, ha ehhez szoktál hozzá. Ha pedig hülyének tartod a kérdést akkor ne válaszolj, nem kell bunkónak lenned.
kössz bóknak veszem, hülye kérdésre hülye választ.
A kérdező hozzászólása: #1 te egy igazi seeggfej vagy... a többieknek köszönöm, ezeket mind csinálom, de kevésnek tartom :(
Hüvelyszorítás, azt bármelyik pózban lehet csinálni és nagyon szeretik a pasik.
élvezd! öleld, csókold, harapd, karmold, emelgesd a csípõd......stb
igazán nincsmit :) #8 voltam


Házban tartott, 5 hónapos, himalájiai perzsa cicánk nem csak az alomba, hanem a virágföldre is kakil. Mit tegyünk, hogy abbahagyja?

Eredetileg szobatisztának hoztuk és sokáig az is volt, de ezt körülbelül 2 hete kezdte.

Legjobb válasz: Szerintem megunta az almot,vagy máshova kell tenni a földet. Rendesen van cserélve az alom?

Szerintem megunta az almot, vagy máshova kell tenni a földet. Rendesen van cserélve az alom?
a virágok köré a fldre rakjál köveket!! és nem fog belemenni!
A kérdező hozzászólása: Rendesen cseréljük. És köszönöm szépen mindkettõtöknek!
A cicának az alom és a föld között nincs különbség, olyan, mintha neked 2 wc-e lenne otthon, és valaki azt mondaná, hogy az egyik nem is wc..pedig az. Az alomnak mindig tisztának kell lennie, a perzsák kifejezetten kényesek erre, már 1-1 kaki darabnál is elõfordulhat, hogy ha van másik wc-zési hely ( márpedig van) akkor oda fog menni, . A földre tegyél köveket ( Obiban zacskóban egész emberi áron lehet formás közepes díszköveket kapni).
A kérdező hozzászólása: Köszi :)

Hogyan érjem el hogy a 6 hós babám más is megegyen kanálból ne csak a sütőtököt? Mit tegyek hogy megszerettesem vele pl. az almát vagy valami gyümit?

Nem ízlik neki az almapüré, barack, banán, mindenre csak fintorog, kiköpi és nem is nagyon nyitja a száját csak a süt?töknél,az nagyon izlik neki, de azt csak 1 nap 1x lehet neki adni a sárgaság miatt!

Legjobb válasz: Mivel adod az almát?Én riszet fõzök hozzá vagy háztartási kekszet igaz nem olyan jó de ez van legalább meg eszi! az õszibarackot is ugyan így csinálom.ja és nekem 7 hónapos a fiam.

Mivel adod az almát?Én riszet fõzök hozzá vagy háztartási kekszet igaz nem olyan jó de ez van legalább meg eszi! az õszibarackot is ugyan így csinálom.ja és nekem 7 hónapos a fiam.
rizsre gondoltam-:)
A kérdező hozzászólása: Próbáltam már kekszel is az almát meg már minden hogyan, de semmi!
A kérdező hozzászólása: A rizst hogy csinálod?
meffõzöm úgy ahogy szokás csak só nélkül és össze turmixolom a gyümivel az elõtte lereszelem.
A kérdező hozzászólása: ok akkor ezt még kipróbálom!

Nagyon vékonyszálú a hajam, váll alá ér, sokszor volt festve, mostmár csak havonta festem. Vágattam is, de nem erősödik. Mit csináljak hogy megerősödjön? Alig van pár szál.

Legjobb válasz: Vágasd le rövidre, hagyd lenõni a festéket, és tegyél rá pakolásokat, igazából még jobb ha szedsz valami vitamint rá. Esetleg késõbb hajtõemelõ dauer, vagy egy enyhe dauer, hogy a hullámok megemeljék kicsit (majd én is ezt fogom tenni, ugyanis ugyanazzal a problémával küzdök)

Vágasd le rövidre, hagyd lenõni a festéket, és tegyél rá pakolásokat, igazából még jobb ha szedsz valami vitamint rá. Esetleg késõbb hajtõemelõ dauer, vagy egy enyhe dauer, hogy a hullámok megemeljék kicsit (majd én is ezt fogom tenni, ugyanis ugyanazzal a problémával küzdök)
szerintem is vágasd le, és a festést hanyagold. és ápold sokat. ( hajerõsítõ sampon, pakolások stb )

Kötöttünk egy kölcsönadási szerzõdést. Én már visszafizettem neki de még mindig követelõzik. A szerzõdésen nincs dátum mikor lett írva csak hogy meddig kell visszafizetnem és egy tanú írta alá az is a felesége. Kell tartanom jogi következmény miatt?

Legjobb válasz: "Én már visszafizettem neki de még mindig követelõzik." Ha visszafizetted, akkor arról van egy banki kivonatod, amin látszik, hogy átutaltad neki, avagy egy papírod, amin aláírta, hogy kifizetted, mikor, mennyit. Ha ezek közül valamelyik megvan, nincs mitõl tartanod. Ha olyan marha voltál, hogy csak úgy odaadtad a kp-t, akkor magadra vess, ki kell fizetned újra. Ezúttal tedd okosabban.

"Én már visszafizettem neki de még mindig követelõzik." Ha visszafizetted, akkor arról van egy banki kivonatod, amin látszik, hogy átutaltad neki, avagy egy papírod, amin aláírta, hogy kifizetted, mikor, mennyit. Ha ezek közül valamelyik megvan, nincs mitõl tartanod. Ha olyan marha voltál, hogy csak úgy odaadtad a kp-t, akkor magadra vess, ki kell fizetned újra. Ezúttal tedd okosabban.
(Hogy lehet szerzõdést dátum nélkül és egy tanúval megírni? Nekem már az is kérdéses, hogy rendes keltezés nélkül érvényes-e.) A kérdés az, hogy te tudod-e bizonyítani, hogy kifizetted-e a tartozásodat (pl. banki átutalásokkal), és hogy mikorra. Ha igen, akkor nincs mitõl tartanod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Igazolni tanúkkal tudom a visszafizetést de papírom nincs róla
Legközelebb ne csinálj ilyet. Akkor add vissza a pénzt, ha aláírja a papírt, hogy visszakapta. Vagy add fel postán a pénzt neki, vagy bankon, azokról automatikusan van nyom. A tanúk neccesek. Ha egy van, valószínûleg elveszted a pert. Ha több van, de hozzád köthetõk - család, vagy jó barát, akkor valószínûleg veszíteni fogsz...
A mai világban, aki így fizet vissza tartózást BALEK-nak nevezik, sajnálom de ez van!
A mai világban, aki ------fizet vissza tartózást BALEK-nak nevezik, sajnálom de ez van!

A kisfiam kettő és fél éves és még alig beszél csak szavakat mondogat (anya apa szia stb. ), mondatokat egyáltalán nem. Most már kezdek egy kicsit aggódni. Mit csináljak hogy rávegyem a beszédre és ne "hümmögéssel" értesse meg magát?

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj ezen- ha egyébként minden rendben van vele (figyel, mozog, érzéseket kifejez,stb.) Az én kisfiam 2év 4 hósan kezdett beszélni, 3 héten belül folyékonyan. Figyelj! Annál, hogy mikor kezd beszélni, ezerszer fontosabb, hogy mit mond! :) Mesélj, énekelj, mondókázz neki sokat, kommentálj mindent, ami történik- akkor is, h õ csak szótöredékekkel reagál- vagy úgy se.

Szia! Ne aggódj ezen- ha egyébként minden rendben van vele (figyel, mozog, érzéseket kifejez, stb.) Az én kisfiam 2év 4 hósan kezdett beszélni, 3 héten belül folyékonyan. Figyelj! Annál, hogy mikor kezd beszélni, ezerszer fontosabb, hogy mit mond! :) Mesélj, énekelj, mondókázz neki sokat, kommentálj mindent, ami történik- akkor is, h õ csak szótöredékekkel reagál- vagy úgy se.
a második vagyok, mi a túróért lettem lepontozva vajon??? :((
Az én fiam 2 éves és 4 hónapos. Most voltunk logopédián mert õ még ennyit se beszél amit te írsz. Megvizsgálták, letesztelték, érteni ért mindent szinte, és szótöredékekkel megérteti magát, ezért "nem küzd". Semmi baja, nekünk ezt mondták most. Nem mindenki beszél mondatokban 2 évesen... Nekünk javasolták már korábban hogy csináljunk úgy mintha nem értenénk...hát ez nem vált be, csak hsiztis lesz tõle és semmivel se ment elõrébb a beszédje ettõl.
Ha tényleg nem tud mondatokat alkotni, jobb, ha megnézeted egy szakemberrel-bár egy fél évet még várhatsz esetleg-.Barátnõm gyerekérõl így derült ki, h autisztikus, mindenféle fejlesztésre kell járnia, így kezdett javulni a helyzet.Nála sem volt elõtte semmi különös jel, ami erre utalt volna.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segitséget!

Mit egyek hogy ne legyen székrekedésem szoptatás alatt? A sok k zöldséget nem ehetem a gyümölcsöket se csak az almát szerintem az alma nem jó hatással van rám akkor ajánlják ha valakinek hasmenése van!

Legjobb válasz: Szia, én is ezen nevettem, mikor olvastam, hogy ilyen esetben sok zöldség gyümölcsöt együnk, kérdezem én mit? csak alma, krumpli, répa amit lehet, a többi nem javasolt. Én hajnalban (éhgyomor), mikor felkelek úgy is szoptatni, szoktam 4-5 csepp Gutalaxot inni (vízben felkeverve), eddig bejött....

Szia, én is ezen nevettem, mikor olvastam, hogy ilyen esetben sok zöldség gyümölcsöt együnk, kérdezem én mit? csak alma, krumpli, répa amit lehet, a többi nem javasolt. Én hajnalban (éhgyomor), mikor felkelek úgy is szoptatni, szoktam 4-5 csepp Gutalaxot inni (vízben felkeverve), eddig bejött....
Sok folyadék, nekem a rostos õszilé, baracklé is bejön reggel, ébredés után, szilvalekvár
Nekem is a rostos gyumolcslevel jottek be.5 hete szultem
A kérdező hozzászólása: Én 3hete szültem most elõször volt ilyen problémám a rostos gyümilevet iszom Én is de semmi hatása, ma megpróbáltam a szilva lekvárt talán jó lesz!köszi a válaszokat4
Ráadásul min3 hasfogó hatású.Natúr joghurt, kefír zabkorpával, aszalt szilva, zabpehely, Laevolac szirup.
Szia! Én 1 hónapja szültem, és most jutottam el oda, hogy nem fogom annyira szigorúan venni a mit szabad mit nem szabad enni kérdést. Nonszensz, hogy 1 hónapja semmilyen gyümölcsöt nem eszem, csak almát, a fõzelékekrõl, zöldségekrõl nem is beszélve! Igenis néha meg fogok enni 1-1 narancsot, banánt. Nekem mondjuk nem hasfájós a babám, ezért vagyok ilyen 'bátor'. A székrekedés mellett nagyon kimerült is vagyok, gondolom, a vitamin készletem is alaposan lemerült ebben az 1 hónapban.
nekem is volt ilyen, nyúltak a méh szalagok és tágult a medence. kb. 1 hétig tartott
Nekem 20 hetesen kezdõdött, ugyan úgy ahogy leírtad. még most is tart pedig 28 hetes vagyok. Szerintem ez nem fog múlni szülésig. Reggel a legrosszabb nekem is, de pisilés után már könnyebb, napközben meg bejáródik és alig érzem. Hát..próbáljuk valahogy megszokni:-(((
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Reggelente mindig arra gondolok, hogy mindent a babáért!!! De néha azért nagyon tud fájni!! :)
Szia! 23 hetes vagyok és nálam a múlt héten kezdõdött. Nagyon fájt. A doki azt mondta, hogy a medence is készülõdik a szülésre, tágul minden, ezért van. Tornát nem javasolta, mert sokat keményedik a pocim, de az úszást igen! Kipróbáltam, és nagyon jó volt! Igaz, miután leúsztam 1000 m-t, és megpihentem, alig bírtam lábra állni, de két nap múlva már nem is fájt. És azóta sem érzem, csak ritkán. Szóval az úszás nagyon jót tett. Ha teheted, próbáld ki. Minden jót, boldog babavárást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!