Találatok a következő kifejezésre: Mikor adták az első (15 db)

Mikor adták át az első Oscar-díjat?

Legjobb válasz: Úgy tudom,hogy az elsõ Oscar díj átadás 1929-ben volt,250 meghívottal, 13 kategóriában adták ki. A másodikon 1930-ban már nagyobb felhajtás volt. A televízió 1953-ban közvetítette elõször.

Úgy tudom, hogy az elsõ Oscar díj átadás 1929-ben volt, 250 meghívottal, 13 kategóriában adták ki. A másodikon 1930-ban már nagyobb felhajtás volt. A televízió 1953-ban közvetítette elõször.

Mit adtok rá ilyen időben? 10 hós ez az első őszünk és lövésem sincs.

Legjobb válasz: Szia! Az én kisfiam 9,5 hónapos. Ma reggel úgy indultunk el vásárolni,hogy ezeket adtam rá: Rövid ujjú body,vastag zokni,bársonynadrág,egy közepesen vastag pulcsi,vékony mellény, szandálcipõ,vékony fülessapka.

Szia! Az én kisfiam 9, 5 hónapos. Ma reggel úgy indultunk el vásárolni, hogy ezeket adtam rá: Rövid ujjú body, vastag zokni, bársonynadrág, egy közepesen vastag pulcsi, vékony mellény, szandálcipõ, vékony fülessapka.
Kedves, hiszen minden ekkorának az elsõ õsze! Nincs még olyan hideg! Egy kis kardigánt, és leveszed, ha meleg lesz. Itt már süt a nap!

Másodszor csipte meg valami a kislányom, az elsö szépen elmulott a másogik5 forint nagyságu volt most tenyér nagyságu adtam calciumot, fenistil, doki az elsö csípésre irt kenöcsöt azzal is bekentem de terjed a piros folt mi lehet?

Legjobb válasz: Hello próbáld meg a cetrizint, ez kapható csepp formában és kapszulaformában. Nekünk bevált és mindig van itthon ilyen esetre.További válaszokat a gyógyszerrõl már azt hiszem az orvos vagy a gyógyszerész tud adni a készítményrõl.

Hello próbáld meg a cetrizint, ez kapható csepp formában és kapszulaformában. Nekünk bevált és mindig van itthon ilyen esetre.További válaszokat a gyógyszerrõl már azt hiszem az orvos vagy a gyógyszerész tud adni a készítményrõl.


2013 Április 2 dikán kötötem upcnél direkt + csomagot de a szerzödésen március 30 volt ráadásul az elsö havidijat amit oda adtam a szerelönek a szerelö lenyelte mit tehetek ijen hejzetben?

2013 Április 2 bevezetem upc direkt + csomagaot mejnek feltétele volt hogy 3490 ft ot elsö havidijat adjam oda a szerelönek szerelö kijöt be kötete elsö havidijat oda adtam neki de számlát nem adot rola mert hogy elvileg nem kell aztán egy honapmulva kijön egy 3 havi számla megnéztem a szerzödést március 30 voltrajta szerzödésen szerelö neve se volt rajta mivel én a 2 lapbol csak egyet kaptam ügyfélszámal stb upcnek be irtam facebookra de letiltotak fel hivtam öket kinevetek hogy a szerelöjük nem csinálhatot ijet meg azt mondták majd ki vizsgáljuk az ügyet azota is semi azt mondják nem adtam pénzt a szerelönek pedig adtam kérdem tölük hogy ha hangfelvételre veszem hogy be valja hogy adtam neki pénzt erre válasz ijet nem lehet csak számlával igazolhatom erre mondtam hogy mondta a szerelö erre nem szoktak számlát adni segitsetek mit tehetek ijen hejzetben mert az upc csak mondja hogy intézkedik de semitsem tesz mitegyek

Legjobb válasz: Sajnálom, de semmit sem tehetsz! Sehogy a világon nem fogod tudni bizonyítani, hogy a szerelõ eltette azt a pénzt számla nélkül. Lefolytathatják a belsõ vizsgálatot, de mivel a szerelõ szava áll szemben a tiéddel, és nincs semmilyen bizonyítékod, ezért az lesz az eredménye, hogy nem követett el semmilyen bûnt a szerelõ. Hangfelvételt esetleg készíthetsz a szerelõ beismerõ vallomásáról, de szerintem sokkal ravaszabb, így nem fogod tudni behúzni a csõbe. Ha meg mégis bevallja, akkor utána még mondhatja azt, hogy csak viccbõl mondta, esetleg adtál neki egy lapot, hogy olvassa fel, és azon ez a szöveg volt, stb. Fogd fel tanulópénznek! Számlát MINDIG kell kérni, és pénzt SOHA nem szabad elõre odaadni vagy utalni senkinek! Sajnos ez egy ilyen világ.

Sajnálom, de semmit sem tehetsz! Sehogy a világon nem fogod tudni bizonyítani, hogy a szerelõ eltette azt a pénzt számla nélkül. Lefolytathatják a belsõ vizsgálatot, de mivel a szerelõ szava áll szemben a tiéddel, és nincs semmilyen bizonyítékod, ezért az lesz az eredménye, hogy nem követett el semmilyen bûnt a szerelõ. Hangfelvételt esetleg készíthetsz a szerelõ beismerõ vallomásáról, de szerintem sokkal ravaszabb, így nem fogod tudni behúzni a csõbe. Ha meg mégis bevallja, akkor utána még mondhatja azt, hogy csak viccbõl mondta, esetleg adtál neki egy lapot, hogy olvassa fel, és azon ez a szöveg volt, stb. Fogd fel tanulópénznek! Számlát MINDIG kell kérni, és pénzt SOHA nem szabad elõre odaadni vagy utalni senkinek! Sajnos ez egy ilyen világ.
A kérdező hozzászólása: Ja sajna de akkor sem értem mert az volt a direkt + csomag feltétele hogy agyam oda elsö havidijat hogy bekötesék alig várom a hüség idö leteltét mert upc nagy csalo cég ha több ijen szerelö is van hová lesz igy ez a világ nekem nem az fáj hogy nem irják jová persze az is de leg jobban az igazság talanság fáj
A kérdező hozzászólása: Vagy még arra gondoltam milene ha meg tudnám a szerelö nevét és felkeresném azokat ahol ö kötetebe lehet másal is meg csinálta vagy papirnélkül mindegy hányan vagyunk ha netán másokal is meg tette
Ez erdekes, mert mi nemreg kotottuk be s az elso dolog, ami megjelent a tv-nk kepernyojen, az az volt, hogy hogyan nez ki a szerelo igazolvanya, mast ne engedjunk be, sot, egyik szerelo sem jogosult arra, hogy keszpenzt atvegyen, s ne is adjunk neki semmit. Majd kuldik a szamlat. Ez nem valami "kisbolt" akcioja volt. Amugy fogyasztovedelemhez mehetsz.
A kérdező hozzászólása: Nem kis bolt akcio volt ez egy upc szerelö volt még telefonos ügyfélszolgálaton rendeltem tölük a direkt+ sajna upc szerelö egy mocsok álat volt ja és maínapig tagad mindent ráadásul akárhányszor reklamálok upcnél mindig kinevetnek fogyaszto védelem mit tud teni semitse de hála az égnek nem soká lejár a hüség idöm és othagyom öket mint a szar

Mire kell nagyon odafigyelnem az első szexnél? Adtok ötleteket?

Én még nem voltam fiúval, de a barátom már nem szűz. Mit csináljak, hogy ő is jól érezze magát de saját magam is "biztonságban" tudjam? Szeretném ha jól érezné magát velem :) Minden tanácsot szívesen fogadok.

Legjobb válasz: Szerintem ne tanácsok után menj, mert az csak rosszul sülhet el. Lassan, nem kapkodva, úgy csináld, ahogy Neked jó. Nekünk fiúknak majdnem mindenhogy jó, szóval ettõl nem kell félned. Aztán mikor már belejöttél, akkor lehet tanácsot kérni a párodtól, szívesen fog segíteni.

Szerintem ne tanácsok után menj, mert az csak rosszul sülhet el. Lassan, nem kapkodva, úgy csináld, ahogy Neked jó. Nekünk fiúknak majdnem mindenhogy jó, szóval ettõl nem kell félned. Aztán mikor már belejöttél, akkor lehet tanácsot kérni a párodtól, szívesen fog segíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Azért az megnyugtató hogy nem nagyon tudok nálatok fiúknál hibázni :)
bármilyen tanács "rosszul sülhet el"... :D

8 hós babának hogy kezdted el bevezetni/adni a túrót? Milyen túrót, mennyit lehet adni belőle elsőre, mikor növelted az adagot, mivel adtad?

+ Ajánlanátok tízórai ötleteket 8 hósnak, aki nem igazán szereti a gyümölcsöket, max. Az üvegeset (abból is egy-két fajtát), és azért ez úgy sokba van.?

Legjobb válasz: Én natúr joghurthoz tettem banánt és egy kis túrót, mondjuk úgy egy evõkanálnyit. Tízóraira: tejpép, tejpép reszelt almával vagy körtepéppel, háztartási keksz dara (boltban kapható) reszelt almával (ezt még kicsit összedolgozom botmixerrel, ez a kedvenc nálunk), natúr joghurt gyümölccsel (banán, körte), túróval.

Én natúr joghurthoz tettem banánt és egy kis túrót, mondjuk úgy egy evõkanálnyit. Tízóraira: tejpép, tejpép reszelt almával vagy körtepéppel, háztartási keksz dara (boltban kapható) reszelt almával (ezt még kicsit összedolgozom botmixerrel, ez a kedvenc nálunk), natúr joghurt gyümölccsel (banán, körte), túróval.
Szia! Én elõször egy bögre (kb. 300 ml)fõzelékbe (brokkoli) morzsoltam k. 1 kiskanál egyszerû, bolti tehéntúrót. Nagyon bejött a kisfiamnak. Édesen nincs oda érte, már próbáltam a krémtúrót is, az sem ízlett. Tízóraira sajnos nálunk is hasonló volt a helyzet, én összekevertem az üveges gyümölcsöt a rendes gyümölccsel úgy, hogy elõször keveset tettem bele, majd lassan fordult az arány. Amúgy babapiskótával vagy natúr joghurttal kapja a kisfiam tízóraira a gyümölcsöt, így szereti. MInden jót Nektek!
Sajnos az én babám hasa nagyon megfájdult a natúr bolti túrótól, így eleinte kénytelen voltam túrós bébikaját venni neki, attól nem volt baja. Most már 10 hónapos és nem fáj a boltitól sem. Tízóraira 8 hósnak: natúr joghurt babakeksszel, kukoricapehellyel, tejpéppel, sütõtökkel (az nem gyümölcs és szinte minden baba szereti, mindennel lehet keverni:)

Mikor adtok enni a babátoknak? Az első nyüsszentésre, vagy csak akkor ha sír?

A kórházban azt mondták (a legjobb csecsem?s) hogy ne kapjam ki els?nek a kiságyból (nem azt mondta, hogy várjam meg míg könnyesre üvölti magát), csak hogy kezdjen sírni.

Legjobb válasz: Én még a nyüsszentést sem vártam meg! :) Eleinte sosem, ma már (1 éves), van hogy megvárom míg kicsit erélyesebben kéri. Ha elkezd sírni nehezebb mellre tenni, nehezebb megnyugtatni is, és semmi de semmi értelme. Persze ha bizonytalan vagy lehet várni pár másodpercet, esetleg fél percet, hogy most mi van. Ahogy nõnek ez az idõ úgyis automatikusan kitolódik.

Én még a nyüsszentést sem vártam meg! :) Eleinte sosem, ma már (1 éves), van hogy megvárom míg kicsit erélyesebben kéri. Ha elkezd sírni nehezebb mellre tenni, nehezebb megnyugtatni is, és semmi de semmi értelme. Persze ha bizonytalan vagy lehet várni pár másodpercet, esetleg fél percet, hogy most mi van. Ahogy nõnek ez az idõ úgyis automatikusan kitolódik.
Én látom rajta én vagyok az off aki nyikkanás elõtt teszi. Ez így született különben, majdhogynem percre eszik. Pedig a bátyja össze-vissza evett, azt nem lehetett órához kényszeríteni sem. De a kislány idõre ébred, boldogan szopik, majd legközelebb négy óra múlva eszik.Mondhatom tízpercnyi pontossággal. Onnan tudom, hogy sóvár szemeket mereget, hadonászik meg kalimpál és ha hozzáérek, tátog - és tegnap is ilyenkor evett. Ha nem lenne éhes, akkor nem szopna. Ha kevéssé éhes, akkor lassabban eszik, és kevesebbet. Persze éjjel nyikkan egyet, hogy felébresszen. Vagy inkább moccan.
Köszi! (én vagyok az Off). Én pont így csinálom! Csak az én fiam az ujját is szopizza ilyenkor. Picit nehéz megmondani, hogy éhes-e még vagy már álmos esténként ebbõl, de valóban lehet tudni. De úgy gondolom, hogy egy 1-2 hónapos babánál ez még másként mûködik, õ még mindent csak sírással tud jelezni. (nem derült ki, hogy mennyi idõs a kérdezõ babája, szerintem az is nagyon fontos lenne)
megpróbálom megelõzni a nyekkenést és sírást. cuppogja a kis öklét a kezdetektõl és onnan tudom, hogy éhes. (persze mióta amúgy is rágcsálja a kis öklét, kicsit nehezebb a dolog, de már megismertük egymást annyira, hogy tudjam, mikor éhes) ha sír, akkor már nagy a "baj" :) éjjel kétszer én is úgy jártam 3 hete, hogy nem keltem fel az elsõ mocorgásra, mert visszalaudtam (kicsit szégyenkezem is miatta, a barátnõim még az 1 éves gyermekük minden pisszenésére is felébrednek, az enyém pedig csak 3 hónapos múlott). szóval azóta nem ébred éjjel a babánk enni... érdekes dolog ez. ha tényleg éhes lett volna akkor azért csak szólt volna?! :)
Off: aki "Mielõtt!! nyikkanna" teszi mellre a babáját, honnan tudja, hogy éhes? Letelt a 3 óra?
Kedves utolsó! Ez az óránként etetés egy mítosz. (Két órán belül nem szabad újra mellre tenni a babát Nem igaz! Ennek a téves állításnak az indoklásaként legtöbbször azt szokták felhozni: “ha friss tej keveredik a félig emésztetthez a baba gyomrában, az hasfájást okoz.” Mivel az anyetej nagyon könnyen emészthetõ táplálék, igen gyorsan - átlagosan másfél óra alatt - kiürül a baba gyomrából. Ezért teljesen természetes, ha egy szopós baba akár 1-2 óránként megéhezik, és enni kér. A csecsemõk általában nem egyenlõ idõközönként kérdzkednek mellre. Néha hosszabb szünetet hagynak két szopás között, máskor egy órán belül akár többször is szopizni szeretnének. Az elfogyasztott tej mennyisége sem egyforma: amikor nagyon éhesek, alaposan kiürítik a mellet, az elérhetõ tejmennyiség nagyrészét elfogyasztják, máskor csak kortyolnak néhányat az elsõ tejbõl szomjuk oltására, megint máskor “csak” cumiznak, és élvezik a nyugalmat, biztonságérzetet és örömöt, amit az édesanyjuk testközelsége ill. maga a szopás ad. Ha a csecsemõ gyakran, rövideket szopik, és az édesanya minden alkalommal a másik mellét kínálja fel, a baba valóban hasfájóssá válhat. Ennek azonban nem az az oka, hogy a félig emésztett tejre frisset szopott, hanem az, hogy rövid szopásai alkalmával mindkét mellbõl csak az ún. elsõ tejet fogyasztotta el. Ez a tej laktózban gazdag, ami gyakran puffadást, így hasfájást okoz, a baba széklete pedig hígabb, zöld színû lesz. Elkerülhetjük ezt a helyzetet, ha a babát ugyanarra a mellre tesszük vissza, hogy alkalma legyen a mellet kiüríteni, és a zsírdúsabb, hátsó tejhez eljutni.)
Nem mindig éhes ha sír! Nem szabad minden nyikkre mellre tenni! Lehet pisis, kakis a pelus, egyedül van, szeretné ha felvennék, ezer meg ezer oka lehet! Viszont, ha a kajcsi következne akkor nyílván éhes, nem szabad óránkánt eteni, mert hasfájás lesz a vége
ha teát nem kap, akkor tedd gyakran mellre ebben a melegben! Sírnia egyáltalán nem szükséges..
Mielõtt!!! nyüsszentene, rendszeretõnek született.
Szerintem nem minden nyusszenés jelenti azt, hogy a baba éhes. Számtalan oka lehet még. Én egyszer csináltam ezt, hogy elsõ nyikkra mellre tettem, az lett a vége, hogy a gyerek fél-egy óránként evett és 2 napig fájt a hasa utána. De úgyis tudod, hogy most milyen sírás az, amit hallasz. És persze, ha éhes, etesd meg. De ha pl. kakis pelus miatt sír, akkor ne tedd mellre. :)
Ja, bocs ! Én IS off vagyok :) ..Elõzõ Ha éhes, megetetem, nem várom, hogy sírjon. Eszi õ is a kezét, és épp hogy nem korog a gyomra, de látszik rajta(az arcán) hogy enne szívesen.

Mi annak a dalnak a címe, amelyik a Döglött akták 5. évad 15. részében volt (2011. július 26-án adták le RTL Klubon) az első jelenetben?

Abban a jelenetben, amikor buliznak és egymást veszik fel videóra. Cím és el?adó kellene. A rész címe: A fal mögött

Legjobb válasz: Már megtaláltam: Rihanna-Umbrella

A kérdező hozzászólása: Már megtaláltam: Rihanna-Umbrella

Felvételit rossz sorrendben adtam le. Mit tehetek, ha esetleg felvettek az első helyre, kiértesítés előtt, ideiglenes eredmény után?

Lehet-e változtatni az iskolán (szakközép), ha nem kíván a diák a felvett iskolába menni? Hanem a következ? helyre, ahova az ideiglenes alapján felvették, de nem adta le a módosítást? Megoldható még a beiratkozás el?tt? Lehet ilyen ügyben is esetleg fellebbezni, vagy csak a nemleges válasz esetén teheti meg a szül??

Legjobb válasz: nem lehet változtatni

nem lehet változtatni


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!