Találatok a következő kifejezésre: Mikor adták az (557 db)

A Partnerség a békéért programot a NATO '94-es januári brüsszeli csúcstalálkozóján tárgyalták meg, de mi volt a hivatalos program, mi adta az alapgondolatot?

Legjobb válasz: az alapötletet a NATO és a volt varsói szerzõdés országainak közeledése adta. belejátszhatott a délszláv háború is. ez töriórára kell? 1994-et tanuljátok a suliban? atyaég, öregnek érzem magam :D

az alapötletet a NATO és a volt varsói szerzõdés országainak közeledése adta. belejátszhatott a délszláv háború is. ez töriórára kell? 1994-et tanuljátok a suliban? atyaég, öregnek érzem magam :D
A kérdező hozzászólása: Kössz! Ne érezd magad öregnek! Nem töri órára kell, hanem feladatlapokat töltöttem ki és abban volt egy ilyen jellegû kérdés. (3 kredit) :D

A kislányom 9 és fél hónapos és már nagyon unja gyümi-keksz vagy joghurtos reggeliket, ti miket adtok az ijen koru babátoknak, ebédnél már szinte mindent eszik, levest stb, és imádja az izeket is, tietek?

Legjobb válasz: Reggelire szopizott, délelõtt evett vmi gyümölcsöt keksz és egyebek nélkül, vagy sonkát és kenyeret is adtam már neki. Szerette a nyers zöldségeket is, paradicsom, reszelt répa. De akár tejpépet is adhatsz neki nyugodtan. A gyümölcs tud változatos lenni, mert ugye sokféle van belõle. Ne tegyél bele kekszet és nem lesz egyeníze.

Reggelire szopizott, délelõtt evett vmi gyümölcsöt keksz és egyebek nélkül, vagy sonkát és kenyeret is adtam már neki. Szerette a nyers zöldségeket is, paradicsom, reszelt répa. De akár tejpépet is adhatsz neki nyugodtan. A gyümölcs tud változatos lenni, mert ugye sokféle van belõle. Ne tegyél bele kekszet és nem lesz egyeníze.
Zabkása reszelt almával, vagy apróra vágott aszalt szilvával; ujjnyi darabkákra vágott házi kenyér, mellé uborka, mozarella sajt; natúr joghurt, mellé negyedelt szõlõ, banándarabkák, narancsdarabkák (ezeket õ maga eszi kézzel, a kanalasat én adom).
babamûzli minden nap más gyümölccsel.
azt adom amit én is eszek (kenyér, kifli, zsömle, virsli)
Szia! Nekem is 9, 5 hós a kislányom, és reggelire még tápszert kap. Utána szoktam Neki adni egy kis vajas kenyeret sajttal. Tízóraira babajoghurt, vagy puding, gyümivel, ebédre húsos fõzelék, uzsonnára tejpép gyümivel, vacsorára pedig tápszert kap.
A kérdező hozzászólása: inkább az érdekelne, hogy ojasmit amit ti esztek, pl, vajas vagy sajtos vagy májkrémes kenyér, vagy esetleg virsli és ijenek, mert már nagyon unja a megszokott izeket, amugy már próbálom és imádja
Én már adtam neki vajas kiflit, sajtot(imádta), sajtkrémes kiflit. Túrót már 8 hós kortól ehet, az én lányom imádta gyümivel, natúr joghurttal, rengeteget evett. Nagyon szerette még a vajas kenyérre kent tojás sárgáját is. Én szalámit nem adtam neki, és virslit is csak 1 évesen kapott elõször. Hát nem túl változatos, de nekünk elteltek így is a reggelek és nem volt elégedetlen a babám.

Ti mit föztök? Vagy mit adtok az eggy éves babátoknak?

Legjobb válasz: Én ilyen idõs korában már nem fõztem külön kisfiamnak. (10 hóig fõztem külön). Azt ette már amit mi is. Beleértve a tejes dolgokat is 1 évtõl. Nem fõzõk erõsen, zsírosan, sósan, fûszeresen.

Én ilyen idõs korában már nem fõztem külön kisfiamnak. (10 hóig fõztem külön). Azt ette már amit mi is. Beleértve a tejes dolgokat is 1 évtõl. Nem fõzõk erõsen, zsírosan, sósan, fûszeresen.
Nálunk szintén azt eszi amit mi eszünk (már ha megeszi) de van, hogy bolti babakaját kap (ha beteg általában csak a tökfõzeléket és a gesztenyés kaját eszi meg)
Szia.En nagyon fuszeresen, izesen fozok igy neki meg kulon csinalom az ebedet.Nem tart sokbol 2heti ebedet szoktam neki fagyasztani igy csak kiveszem es megfozom. Altalaban csirke/diszno husit/majat egy heten egyszer/halat kap zoldseggekkel. Reggeli: joghurt, kasa, tejbegriz, gyumolcs keksszel, zabpehely , stb. Vacsi/uzsi:tejbegriz(gyumolccsel, keksszel), kasa, szendvics, rizspuding, stb.


Mivel készültök anyák napjára? Mit adtok az anyukátoknak?

Legjobb válasz: Én minden évben verset írok neki, kiííroom egy szép papírra és kidíszítem és kiteszem az ágya mellé meglepinek:)

Én minden évben verset írok neki, kiííroom egy szép papírra és kidíszítem és kiteszem az ágya mellé meglepinek:)

Mit adtok az ovónõknek évzáróra?

Milyen összegben? 3 ovónõ/dadus x2 gyerek = 6 pedagógus...

Legjobb válasz: egy bonbon, egy szál virág, egy gyerekkel együtt készített ajándék (hogy este még fel tudja idézni, kitõl kapta a bonbont :))

egy bonbon, egy szál virág, egy gyerekkel együtt készített ajándék (hogy este még fel tudja idézni, kitõl kapta a bonbont :) )
Mi készítettünk egy fényképes képeslapot (otthon szerkesztettem és nyomtattam). Rajta volt az óvónéni/dadus neve, a lányom fényképe, és egy köszönõ vers. Illetve emellé a 2 fõ óvónéni egy-egy idézetes könyvecskét kapott, a többiek bonbont.
Nálunk a csoport közösen ad: vásárlási utalványt (5000 Ft/fõ), kis kreatív könyvecskét meg virágot. A 24-bõl egyetlen szülõ volt, aki nem szállt be, de vele nem foglalkozunk.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nálunk is csoportos ajándék van (óvónõknek kb. 20eFt értékben vásárlási utalvány, a dadusoknak kicsit kevesebb értékben), plusz egy-egy virág. (a csoportlétszám 16 fõ) Nálunk van egy óvónõ, akit a kisfiam nagyon szeret és én is emberként, szakemberként. Neki fogok venni plusz ajándékot a csoportoson felül (egy beszélgetésbõl tudom, hogy van olyan dolog, amit szeret és túlmutat a virág-csoki kombón). Egyébként a kisfiammal tanulgatunk egy aranyos verset, ami az év végérõl és az óvónõkrõl szól, azt majd mindegyiknek elmondja és kapnak egy-egy virágot is mindannyian a kisfiamtól. Csak ennek az egynek tervezek nagyobb ajándékot venni (az értéke nem annyira lényeges- egyébként 10 eFt kb.)- mielõtt kiakadtok: jószívvel adjuk, megengedhetjük magunknak (és magánovi...). Ennél azonban fontosabb, hogy a kisfiammal készítünk hozzá "kézmûves alkotást" is, már lyukasztottunk, színeztünk stb. de még nincs kész :) Szerintem egyébként nem kötelezõ, nem jó, ha "elvárás"- erre egyenajándékként ott van, amit a csoport vesz. Én annak adok, aki külöünösen megérdemli, akinek valóban szívesen adom, hiszen az AJÉNDÉK errõl szól, nem a kényszerrõl (hogy kötelezõ, hogy ciki, hogy más is ad, hogy nehogy szegény másik...) 6-8 pedagógusnak már a virág is szép kis összeg... azt túlzásnak tartanám- esetleg valami kézzel készült, kedves kis dolgot, kertbõl szedett virágot is lehet, ha valóban úgy érzed, hogy mindannyian megérdemlik a szokásos csoportos dolgokon felül.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, csak most tudok reagálni! Köszönöm a hasznos válaszokat! Sajnos nálunk egyenlõre nincs aki a csoportot összeszervezze, én sem tudok most ezzel foglalkozni így marad az egyéni ajándék. Azon gondolkodtam, hogy veszek dm-es vásárlási utalványt és egy szál virágot adnak a gyerekek. De utalványba adni 1-2000 Ft-ot nem ciki...? Többet nem tudok beletenni. A bonbon sem rossz ötlet, de biztosan én leszek a 20. aki azt fog adni, így azt inkább kerülném. Készíteni valamit ez jó ötlet! Na, majd töröm a fejem! Szívesen adok nekik, mert szeretik a gyerekeket és viszont, megérdemlik, nagy terhet vesznek le a vállamról. Otthon vagyok a 3. babával, és nem kell a nagyokat délben hazahoznom, mint sok más helyen...

A Star trekben mi adta az alapot a csillagidőhöz és hogy lehet kiszámolni?

Arra gondolok, hogy mihez viszonyítják az id?t.A kiszámítását pedig azért kérdezem, mert megpróbáltam 2 kalkulátort is, de mindkett? mást mutatott és egyikben se tudtam felfedezni a rendszert Pl.1 földi óra = 3 csillagid?vel.

Legjobb válasz: 1 év =1000 egység. 1 nap=1000/365=2,74 1 óra = 0,114 1 hónap (30-31nap)=82,2 - 84,9

1 év =1000 egység. 1 nap=1000/365=2, 74 1 óra = 0, 114 1 hónap (30-31nap)=82, 2 - 84, 9

Anyukák. Három évesetekre mit adtok az overál alá?

Nadrágot, harinyát vagy mind a kettőt?

Legjobb válasz: Egy 2,5 éves és egy 5 éves kisfiam van. A kicsinek egy elég vastak overálja van én harisnyát adok alá. A nagyobbiknak két overálja van az egyik kicsit vékonyabb ez alá adok egy harisnyát és egy szabadidõ nadrágot, van egy vastagabb overálja is ez alá csak harisnya megy. Úgyhogy szerintem attól is függ mennyire vastag az az overál amit rá adsz.

Egy 2, 5 éves és egy 5 éves kisfiam van. A kicsinek egy elég vastak overálja van én harisnyát adok alá. A nagyobbiknak két overálja van az egyik kicsit vékonyabb ez alá adok egy harisnyát és egy szabadidõ nadrágot, van egy vastagabb overálja is ez alá csak harisnya megy. Úgyhogy szerintem attól is függ mennyire vastag az az overál amit rá adsz.
Én most adtam mindkettõt. Erõs, hideg szél fújt, elállta. Egyébként már nem adok rá overált, csak nagykabátot. Persze harisnya, meg nadrág.
2, 5 éves lesz a fiam, neki sínacija van és kabátja.mivel nem nagyon vastag, ezért harisnya és nagyon vékony melegítõ kerül alá.felülre body+póló+kardigán.a kabát nem valami vastag.nem szokott így melege lenni, de nem is fázik
harisnya
Nem adom rá az overál nacit. Nincs annyira hideg szerintem. Normál vastagságú nadrág, fölé egy vastagon bélelt nadrág.
A kérdező hozzászólása: holnapra -10 fokot mondtak.
Mindkét gyerekemen (5 és 2 évesek) harisnya vagy jégeralsó van az overál alatt. Mondjuk nekik rendes bélelt sínadrágjuk van, ami kantáros és külön síkabátjuk. Bocsi az off-ért, nem akarok kötözködni, de akik 3 nadrágot adnak a gyerekükre, azok kipróbálták, hogy milyen érzés az? És leálltak esetleg 3 nadrágban futkározni? Persze, ha mondjuk egy biciklin ül a gyerekülésben a gyerek, akkor megértem a 3 nacit, de egy szimpla levegõzéshez, ahol valószínûleg ugrál és szaladgál, soknak érzem. Nem véletlenül mondják, hogy a rohangáló gyerekre 1 réteggel kevesebb kell, mint az inaktív felnõttekre.
Elég vastag az overálja a lányomnak, én alá csak egy harisnyát adok. De pl. tegnap még így is megizzadt hazafelé, félek is, hogy így fog megfázni. :( 3, 5 éves egyébként és az tény, hogy nekik aztán sokkal jobb a vérkeringésük, mint nekünk. Õ éjjel takaró nélkül sem fázik, meleg keze-lába.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

-5 fokban mit adtok az overál alá 1 évesetekre?

Legjobb válasz: én egy harisnyát adnék és egy normál nadrágot, ha az overál elég nagy hogy alá lehessen adni. ha mozog akkor elég szerintem egy vastagabb harisnya. nekünk mondjuk van a babakocsiban vastag lábzsák, én ott csak nacit meg harisnyát adok rá.

én egy harisnyát adnék és egy normál nadrágot, ha az overál elég nagy hogy alá lehessen adni. ha mozog akkor elég szerintem egy vastagabb harisnya. nekünk mondjuk van a babakocsiban vastag lábzsák, én ott csak nacit meg harisnyát adok rá.
harisnya, hosszú ujju body, hosszú ujjú poló, plusz egy gatya (melegítõ) (babakocsiba)
hosszú ujju body + hosszú ujju poló, (v rövid ujju body, akkor vastagabb pulóver) Harisnya, szabadidõ v vékony farmer. Overál, de ha nem akkor van egy meleg pufikabátkája, viszont a harisnyára ilyenkor vastag kordbársony naci. Meg persze a bakancs, mert néha már kiszálunk a babakocsiból. Végszükség esetére visszük a lábzsákot is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Mit adtok az állataitoknak karácsonyra?

Pl.a kutyának a rágcsálóknak ,macskáknak

Legjobb válasz: Az Auchanbe elmegyek, nézek valamit a hörcsögöknek is...xd

Az Auchanbe elmegyek, nézek valamit a hörcsögöknek is...xd
Ez most komoly? :)
A kérdező hozzászólása: Igen
Lehet adok nekik enni, vagy talán inni.Vagy nem.
Kap egy fogreszelést. Mondjuk nem lesz túl boldog, dehát ami kell az kell. És egyébként nem olcsó játék, karácsonyra pont megteszi.
Finom falatokat, amiket szeret! Kutyakozmetikus és ruhák, meg játékok!!!:) Csivavám van:) 21/L
A kutyáink/két spániel/mindig kapnak valami apróságot karácsonyra, most száritott csirkemellet fogunk venni nekik.Kb.500 ft.szerintem ennyit megérdemelnek!
az enyém egy olasz márkájú halas és bárányos kutyatápot kap...shar-pei...haláli jó arc...imádom... :)
nekem cicám van, most lesz az elsõ karácsonya nálam, szerintem kap a menübõl amit mi is eszünk(szereti a húslevest:D), és sütök neki husit, (persze fûszer nélkül) tehát mindent amit szeret, plusz a karácsonyfa is elég nagy élmény neki :DD (nekem már annyira nem hogy figyelnem kell rá állandóan hogy nem rongál-e :D )

Mit adtok az overall alá a gyermekre?

Harisnya+nadrág és overall, vagy csak nadrág zoknival és overall? A harisnyás verziónál nem izzad le nagyon? És kardigánt adtok-e még a pulcsira pluszba? Vagy csak pulcsi és overall? Köszi.

Legjobb válasz: Nekünk 2 részesünk van.Harisnya+ overálgatyó,body+vékony kötött pulcsi,overál dzseki.17 hónapos és fõleg babakocsiban ül.

Nekünk 2 részesünk van.Harisnya+ overálgatyó, body+vékony kötött pulcsi, overál dzseki.17 hónapos és fõleg babakocsiban ül.
Body, harisnya, zokni, nadrág, pulcsi, meleg cipo, overall, sapka, sál. 11 hos
Mekkora a gyerek? 7 hónaposom: body+rugi vagy body, nadrág, felsõ, zokni és overáll, babakocsiban vastag takaró. 2 és 3 éveseim: trikó, vékony pamut felsõ, vékony nadrág, zokni és overáll. Még egyik sem panaszkodott, hogy fáznának.
csak harisnyát és egy poló+polópulcsi van rajta.meleg az overálja és ha már most nadrágot adok alá, akkor mit adok rá -10 fokban.mivel mozog igy melege van igy is.
dupla harisnyát, bodyt


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!