Találatok a következő kifejezésre: Mikor adják a 4-es (31 db)

Holnapra max 6 fokot mondanak. Mit adjak a 4 hónapos lányomra, ha több órát kell kint lennünk és kenguruval kell közlekednünk?

Legjobb válasz: Body, rugdalózó, kezeslábas overál (ez olyan vastag, mint egy kabát), és egy vastagabb pamut sapka.

Body, rugdalózó, kezeslábas overál (ez olyan vastag, mint egy kabát), és egy vastagabb pamut sapka.
az én fiam februárban volt 4hónapos és én is kenguruztam.akkor adtam rá egy hu bodyt egy harisnyát, vastag zoknit, nadrágot, vékony pulcsit egy polár kabátot.így bele a kenguruba, és én egy bõ szövetkabátot vettem föl, ami átért mindkettõnket. ja meg persze sapkát. vedd számításba, hogy a te tested is melegíti õt, és gondolom mozogni fogsz...
Sapka, kezeslábas overál és vegyél fel egy olyan kabátot ami õt is átéri. Mi -6-fokban voltunk így 6 órát a babával kint, végigaludta az egészet. Akkor 2 hónapos volt.

Mit adjak a 4 hónapos kisfiamnak az anyatej és a tápszer mellé, hogy legyen sűrűbben széklete?

Kisfiam 4 hónapos, és hetente egyszer kakil. Nincs székrekedése, mert nem szenved vele, nem is kemény, de engem azért az orvos és a véd?n? nyugtató szavai ellenére zavar a dolog. Milyen bébiitalt vagy ételt javasoltok?

Legjobb válasz: házilag facsart édesebb narancs levét adhatod,vagy sütõtök bébiitalt-nekünk ez a kettõ vált be

házilag facsart édesebb narancs levét adhatod, vagy sütõtök bébiitalt-nekünk ez a kettõ vált be
A kérdező hozzászólása: Ráadásul abban a mennyiségben, amennyiben én adom, nem hiszem, hogy problémát okoznék. Ma is 10 kanállal kapott mindösszesen. Köszönöm a válaszokat!
Ja!A tejedben is van cukor.Errõl ennyit!Nem kötözködés ez, csak tényleg nem értem, miért kell a cukorra potenciális méreg anyagként tekinteni.
Hát, amikor a lányomnak hasmenése volt, a gyerekorvos az alma levét javasolta ( vagy magát az almát), hogy megfogja a hasmenést.Azt mondta, nem ad gyógyszert, ha meg lehet oldani másképp is.És gyönyörûen megfogta a kakit, elmúlt a hasmenés.Az alma éppen ellentétes hatást vált ki.A gyümölcsökben van gyümölcscukor, mindegyikben.Ezt már több helyen olvastam Tõletek, hogy hozzáadott cukrot tartalmaz a bébiétel .Elolvastátok már az üveg hátulját, az összetevõket?Én még egyiknél se olvastam, hogy cukrot tartalmaz!Mirõl beszéltek??Nyilván van benne gyümölcscukor, attól édes a barack! Ez pont olyan, hogy ne menjek ki az utcára, mert a fejemre esik egy tégla.A gyerek fog még elég édes dolgot enni életében, nem lehet így gondolkodni, hogy úristen, van benne cukor! Kedves kérdezõ, dönts ahogy Neked jó!De, mint látod, a barack mûködik.És nem hiszem, hogy a picid ha nagyobb lesz, soha nem fog kapni kekszet, vagy túró rudit..Azokban viszont van cukor.
A kérdező hozzászólása: Tényleg, igazad van!!!
Vigyázz az õszibarack bébiitallal, mert tele van hozzáadott cukorral. Inkább próbál almát vizezve helyette. HIPP-es alma cukormentes.
A kérdező hozzászólása: Igen, anyatejes babánál én is úgy hallottam, hogy a 10 nap is normális, csakhogy az én kisbabám 50-50%-ban kap anyatejet és tápszert. A heti egy kakit én nem nevezném normálisan mûködõ emésztésnek, mégha a védõnõ szerint Õ egy ilyen típus is. Nagyon sokat hízik, és én is úgy gondolom, hogy nem ártok néhány kanál gyümölcslével. Nem fõzelékkel akarom bombázni, a hozzátáplálást sem szeretném ilyen hamar elkezdeni, csak egy kis gyümölccsel szeretnék rajta segíteni. Eddig természetesen meg akartam várni a 4 hónapot, de már néhány napja kap õszibarack bébiitalt, és köszönöm Nektek, mert tegnap volt eredménye!!! :)
Én se örülnék, ha egy héten egyszer kakilna, akárhogy is hasznosítja az anyatejet.Nekem ez akkor is kevésnek tûnik!Én már a második nap segítek rajta egy kis hõmérõzéssel, ha látom, hogy zavarja.Mert az én babámat szokta zavarni.Nem a mi dolgunk eldönteni, hogy mit csináljon a kérdezõ, de jól teszi, ha segít neki szerintem.És néhány korty gyümölcslé ártani nem fog!A hozzátáplálás teljesen megoldja majd a dolgokat, ne aggódj! A tápszer fogja a székletet, ellensúlyozd egy kis gyümölcslével!
Ne haragudj a kérdésemért de , Miért akarod a babád tökéletesen jól mûködõ emésztését össze-vissza zavarni?Valószínûleg minden anyatejet teljesen felhasznál a szervezete ezért nincs több kaki.De ha nem szenved vele és az állaga is jó akkor miért? Kisfiamnak is 2X volt egy héten kaki, minden gond nélkül.Mióta hozzátáplálunk azóta van minden nap.
A kérdező hozzászólása: Persze, egyelõre csak bébiitallal kezdeném. Megpróbálom ezeket, köszönöm szépen!!!
Ha 4 hónapos, akkor kaphat már rostos bébi gyümölcsitalt.Nekem ezt a védõnõ mondta, mert egyszer kellett.Kapott belõle 4-5 kiskanállal, és fél órán belül volt kaki.Nálunk bevált, és ez is úgy hat, hogy nem gyógyszer.Nyugodtan adj neki néhány kortyot, meg szokta hajtani õket.Legyen a bébiitalban valami lédús gyümölcs. A barack tényleg jó!
Nálunk a vilmoskörte okoz több székletet. Még az õszi is jó, próbáld ki ezek valamelyikét. Persze, ha még nem táplálsz hozzá, akkor csak fokozatosan.
A cukor nem potenciális méreganyag. Nem is kell így tekinteni rá, csak még ilyen csöpp babának nem tudja úgy feldolgozni a szervezete, ahogy kéne. Amúgy meg nem jó már ilyen kicsiként adni neki, mert hozzászokik az édes íze miatt és késõbb nehéz lesz leszoktatni. Viszont nem is kell kerülni ész nélkül a cukrot, minden olyan ételbe kell tenni, amibe a felnõtt is tesz. Pl. sóska, spenót... senki nem enné meg ízesítés nélkül. Ráér késõbb a cukros lötty, kikerülni nem lehet és nem is kell. De ésszel kell csinálni.

Sinlac tejpépet, hogyan és mikor (délben, délelőtt) adjam a 4 hós kisfiamnak? Hogyan kell bekeverni egy adagot?

Legjobb válasz: Szia!A dobozon rajta van a használati utasítás. Nekem 6 hónapos mult a Kislányom, nagyon szereti. Én 4 evõkanál port keverek össze 11 ek vízzel mert azt szereti ha sûrû. Ebbe teszek gyümölcsöt, sütõtököt mikor mi van itthon. Az elsõ alkalommal 1 evõkanállal kipróbáltam hogy megeszi e. A keverési arányom 1 ek por 3 ek víz. teljesen hipoallergén nyugodtan adható.

Szia!A dobozon rajta van a használati utasítás. Nekem 6 hónapos mult a Kislányom, nagyon szereti. Én 4 evõkanál port keverek össze 11 ek vízzel mert azt szereti ha sûrû. Ebbe teszek gyümölcsöt, sütõtököt mikor mi van itthon. Az elsõ alkalommal 1 evõkanállal kipróbáltam hogy megeszi e. A keverési arányom 1 ek por 3 ek víz. teljesen hipoallergén nyugodtan adható.
Elfelejtettem írni hogy adhatod délben délután attól függ milyenek az étkezések hogy állítottad össze. Én délután adom.
A kérdező hozzászólása: Elsõre adtam neki kb 150 ml, megette mindet nem lesz gond? Cumisüvegbõl ette, kicsit híg a doboz szerinti bekeverés.
Elsõ randin leszoptak. Szerinted?
neked kellene.. pont az ötödiken... mert benne van a randik törvénykönyvébe a 20 oldalon ami így szól: A férfi köteles szájra puszival köszönteni az illetõ lányt az ötödik randitól kezdve.
Te szerintem a tükörbe gyakorold még a puszilkodást ezzel az ésszel.
Figyu! ez nem ennyire egyszerû...kérdés h már megteremtetted -e a közvetlenséget köztetek, milyen a hangulat a randik alatt, beszélgettetek-e már olyan kapcsolati dolgokról amibõl tudod h mit várna el...ilyesmik. Gondold csak át! Mert ha csak gondolsz egyet és megcsókolod és nem akarta lehet az lesz a vége.
2-es hogy csináltad? Engem csak harmadik randin szoptak le.
#5 Nem tudom, kisugárzás talán (Peugeot RCZ, Galaxy Note 3, stb)
Ha a második randin sincs csók prûd vagy. Ha a harmadikon se, akkor b#zi.

Ha a babám 4, 5 hónapos és megeszik egy adag - 160 ml körüli gyümölcspépet, ezzel ki lehet váltani egy étkezést? És mikor adjam a nap folyamán?

Ma volt itt a véd?n? és már teljesen összezavarodtam, mert eddig úgy csináltam, hogy 13 óra körül kapott gyümit (alma, barack), a többi étkezésre pedig tápszert, azaz 9kor, 17kor és 20kor. Erre ? azt mondta gyümivel nem lehet kiváltani egy étkezést, csak köztesként adhatom pl. 10 körül, de 13kor ugyanúgy adnom kell neki a tápszert. Már így kiváltva etettem kb. 1,5 hete, de soha nem reklamált hogy éhes lenne, kibírta este 5ig a tápszerig. Most akkor rosszul csináltam, és hogy csináljam ezután?

Legjobb válasz: Ha a babád jól van és hízik szépen, akkor nem csináltad rosszul. De szerintem nézz szét itt: http://www.lll.hu/ Azt hiszem az elsõ étkezés nekünk az ebéd volt, de azt is csak nagyon késõn, nagyjából 7 hónaposan vezettem be, elsõ elõtte még sokáig kapott anyatejet. Így mivel mi anyatejesek vagyunk, nem tudok másban segíteni. De a honlapon vannak szakértõk és nagyon jó cikkek. Nézz szét. :) Sok sikert és kitartást!

Ha a babád jól van és hízik szépen, akkor nem csináltad rosszul. De szerintem nézz szét itt: http://www.lll.hu/ Azt hiszem az elsõ étkezés nekünk az ebéd volt, de azt is csak nagyon késõn, nagyjából 7 hónaposan vezettem be, elsõ elõtte még sokáig kapott anyatejet. Így mivel mi anyatejesek vagyunk, nem tudok másban segíteni. De a honlapon vannak szakértõk és nagyon jó cikkek. Nézz szét. :) Sok sikert és kitartást!
Én uzsonnára adok neki gyümölcsöt és ezzel egy étkezést kiváltottam. Nem iktattam be egy plusz étkezést a gyümölcs kedvéért. A gyümölcs után már nem éhes, nem is adok Neki tápszert. Szerintem jól csináltad eddig.
Én is uzsonnára szoktam neki adni (egy étkezést kiváltva), de szoktam bele reszelni kekszet (anékül nem eszi meg). Ha megeszi az egészet, elvan vele az esti szopásig. Akkor szoktam megszoptatni, ha nem eszi meg.

Egy vékony pulovert ami nem éri el a 2kg-ot, mibe adjam fel levélként a postán? Csomagoljam vagy elég egy közepes vagy egy A-4-es boríték?

Legjobb válasz: Buborékos borítékbe tedd, akkor nem sérül és nem is túl drága a portó.

Buborékos borítékbe tedd, akkor nem sérül és nem is túl drága a portó.
A kérdező hozzászólása: Postán mennyibe kerül egy A4 es buborek boríték?

Mikor adják át a 4-es metrót?

Legjobb válasz: Ha Demszkynek hinni lehet: 2010 decemberében, de én inkább a Hagyó Miklós nevû helyettesének hiszek: aki szerint csak az I. szakasza lesz meg (a zúglói rész el sem kezdõdik addig), s a nagyközönség 2011 tavaszán utazhat majd elõször rajta. Általában is ez a Hagyó az õszintébb...

Ha Demszkynek hinni lehet: 2010 decemberében, de én inkább a Hagyó Miklós nevû helyettesének hiszek: aki szerint csak az I. szakasza lesz meg (a zúglói rész el sem kezdõdik addig), s a nagyközönség 2011 tavaszán utazhat majd elõször rajta. Általában is ez a Hagyó az õszintébb...
ugy ahogy a M0-ás körgyûrût.. az is a '80-as évek óta épül...
Soha. De most komolyan, remélem, hogy soha!
Ha így folytatják 2453-ra!
ej, ráérünk arra még XD
Az MKKP is megmondta: A 4-es metró egy létezõ beruházás, ami megvalósul úgy 25-30 év múlva! Amúgy, ha egyet kívánhatnék, az lenne, hogy életemben még utazhassak a 4-es metróval(12 vok).
Ebben a cíkkben a válasz http://inforadio.hu/hirek/belfold/hir-391286 azt irja 2013-ban
A kérdező hozzászólása: Tényleg véget nem érõ ideig elhúzódik már a dolog. :-( Tudnám, minek vannak a határidõk!? Itt állítólag profi cégek dolgoznak, akik nem elõször csinálnak ilyet, hát nem lehetett mindent tökéletesre megtervezni?
Én úgy tudom hogy 2012-re lesz kész de nem biztos.

4 hónapos műlt a fiam, csak tápszert kapott. Mivel kezdjem a hozzátáplálást? Illetve mit és milyen időközönként adjak neki?

Legjobb válasz: Én barackal kezdtem. Elõször úgy kb. tízóraira pár kanállal hogy mit szól hozzá. Úgy láttam ízlett, így másnap többet kapott. Ugyanígy csináltam a rizses tejpéppel, meg néhány ilyen üveges kajával ami már 4 hó-tól adható. Minden nap mást kap pluszba a tápszer mellé. Jöhet alma, répa, tök, krumpli. Csak mindig pár kanállal adj neki hogy mit szól hozzá. Ne ijedj meg ha kiköpi, megpórbálod másnap. Nekem is volt hogy a répapüré nem ízlet elsõre, de másodjára csak úgy falta.

Én barackal kezdtem. Elõször úgy kb. tízóraira pár kanállal hogy mit szól hozzá. Úgy láttam ízlett, így másnap többet kapott. Ugyanígy csináltam a rizses tejpéppel, meg néhány ilyen üveges kajával ami már 4 hó-tól adható. Minden nap mást kap pluszba a tápszer mellé. Jöhet alma, répa, tök, krumpli. Csak mindig pár kanállal adj neki hogy mit szól hozzá. Ne ijedj meg ha kiköpi, megpórbálod másnap. Nekem is volt hogy a répapüré nem ízlet elsõre, de másodjára csak úgy falta.
ja elõször 1 nap 1 étkezés váltható ki.
Majd 2 hónap mulva elõször alma levével, 2 napig, majd almavelõvel , minden nap egyre többet, azonos idõben .
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek.

Ha most akarom bevezetni a közel 8 hós babám étrendjébe a pulyka- és csirkehúst, akkor hogy kell csinálni? 4 egymást követő nap? Vagy egy héten csak egyszer lehet? és mivel adjam? Hohyan készítsem el?

Legjobb válasz: Én a csirke mellét adtam a babának. Megpároltam, majd mikor mivel összeturmixoltam. Adtam pl: almával, zöldborsóval, paradicsommal, karfiollal. Mivel le lett turmixolva, könnyen tudta enni. Szerintem annyiszor adj neki, ahányszor elfogadja. Nincs erre szabály, hogy mennyiszer kaphat. Ha ízlik neki, akkor meg pláne! Késõbb már kombináltam hús-sajt-zöldség keverékét is.

Én a csirke mellét adtam a babának. Megpároltam, majd mikor mivel összeturmixoltam. Adtam pl: almával, zöldborsóval, paradicsommal, karfiollal. Mivel le lett turmixolva, könnyen tudta enni. Szerintem annyiszor adj neki, ahányszor elfogadja. Nincs erre szabály, hogy mennyiszer kaphat. Ha ízlik neki, akkor meg pláne! Késõbb már kombináltam hús-sajt-zöldség keverékét is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!