Találatok a következő kifejezésre: Mikor adhatok először tejpépet (4 db)

Mikor adhatok babámnak tejpépet? Ki kell váltanom először egy szopit? Vagy ezt is már el lehet kezdeni kóstoltatni?

6,5 hónapos, még csak 2 hete kezdtem el a hozzátáplálást, sajnos nem sokat eszik, 20-30 gramm üveges gyümi délel?tt.

Legjobb válasz: Az én babám 6 hónapos, mi kb. 1 hónapja eszünk tejpépet és nagyon szereti. Elõször csak a lefekvés elõtt kapott mindennap, mostmár napközben is adok neki néha. Szerintem nyugodtan adhatsz már neki. Mi a Nestlé sima, tejpéppel kezdtünk. Azóta próbáltuk a málnás izesítésût (azt is szereti) és most a banánossal fogunk próbálkozni.

Az én babám 6 hónapos, mi kb. 1 hónapja eszünk tejpépet és nagyon szereti. Elõször csak a lefekvés elõtt kapott mindennap, mostmár napközben is adok neki néha. Szerintem nyugodtan adhatsz már neki. Mi a Nestlé sima, tejpéppel kezdtünk. Azóta próbáltuk a málnás izesítésût (azt is szereti) és most a banánossal fogunk próbálkozni.
A kérdező hozzászólása: köszi :)
Anyatejes babának nem adnék, nem adok tejpépet! Az egyfajta tápszer, tele mû dolgokkal! Most még örülj annak is, hogy 20-30 ml megeszik, mert az enyém gyümiböl max 3-4 kanálnyit evett ennyi idösen. Sütötököt adhatsz, abból lehet, hogy többet fog enni, mert édes. Én is azt gondoltam, mint Te, hogy este kéne jóllakatni, hogy ne keljen annyiszor éjjel szopizni, de nem vált be! Már 8 hós, ha este megeszik 200 ml fözit akkor is sokszor ébred, ha nem adok neki csak szopit, akkor is, ha kis gyümit akkor is. Anyatejes babáknál ez gyakori, hogy éjjel ébrednek, mert cicin szeretnek aludni, föleg akkor, ha a cumit nem szeretik.

Mikor adhatok babátoknak először tejpépet? Tudom, hogy a dobozra 4 hónaptól van írva, de adhatok előbb is?

Legjobb válasz: Az adhatok az adtatok, akar lenni csak átírták. Tehát van aki 4 hónapnál elöbb adott?

A kérdező hozzászólása: Az adhatok az adtatok, akar lenni csak átírták. Tehát van aki 4 hónapnál elöbb adott?
Miért szeretnél tejpéept adni a 4 hónál fiatalbb babádnak? Nem szoptatsz? Nem kap pótlásnak tápszert? Én nem adnék, inkábbiratnék tápszert. Ha tápszeres akkor is csak betöltött 4 hótól adnék gyümölcsöt zöldséget aztán szép sorjában a többit.
Szerintem se adjál. Ha tápszeres, akkor 4 hónaposan kezd el a gyümölcsöt, fõzeléket stb..., ha szoptatsz, akkor ha lehet fél évig csak szopjon a baba. A bébiétel gyártók a lehetõ leghamarabbi idõpontot írják a dobozra, hogy hamarabb elkezd a hozzátáplálást, üzleti érdekbõl persze, úgyhogy 4 hónapnál elõbb semmi esetre se adjál. Csak akkor, ha a gyerekorvos kimondottan ezt tanácsolja.
Ha szopizik a baba, de úgy érzed, nem elég neki (Ezt te tudod a legjobban, hiszen te vagy vele) akkor beszéléj az orvossal vagy a védõnõvel, hogy mit adj neki. Szerintem negy baja nme lesz tõle, ha kicsit korábban vezeted be, és óvatosan. De azért ne egy éppen három hónaposnak add! Meg talán jobb az általad készített étel, ha van idõd.
Szerintem tartsd be az idõpontokat.Ráérsz még vele, eleget ehet még ilyeneket.

Tejpépet először mikor adhatok 4 hónapos babának?

1 hete kezdtük el a hozzátáplálást (egyébként anyatejes), almalével, majd baracklével, a napokban kezdem a gyümölcsök húsát is adni neki. Azt viszont nem tudom, hogy a f?zelékek bevezetése el?tt már lehet-e adni neki tejpépet.

Legjobb válasz: Kislányom is anyatejes volt és neki 4hónaposan már adtam a doktornénije tanácsára azzal is kezdtem a hozzátáplálást.

Kislányom is anyatejes volt és neki 4hónaposan már adtam a doktornénije tanácsára azzal is kezdtem a hozzátáplálást.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Akkor hamarosan kipróbáljuk.
én nem adnék. szintén anyatejes volt a babám, 1 évesen még inkább nem adok tejpépet. (nagyon sok "mû" dolog van benne, meg a cukor, tej sem a legjobb egy babának.) fõleg most, hogy még gyümölcs-zöldség szezon van, nem látom értelmét a tejpépnek.
Én babám nem fogadja el a gyümölcsöt, de a tejpépet szépen eszi (2 napja adtam neki elõször). Abba teszek gyümölcsöt, így megeszi. Épp ma 6 hónapos és a védõnõ 2 hét múlvára javasolja a fõzelékek bevezetését. Egyébként eddig kizárólag anyatejes volt, de a súlya alig-alig gyarapodik, ezért is kezdtem el adni tejpépet.
Hétfõn lett 4 hónapos a leányzó, almát és barackot kóstolgatott már, tegnap adtam neki tejpépet elõször, ízlett neki. :)


Milupa tejpépet szeretnék a babának adni, még nem kapott. Mikor adhatom? Este, az utolsó étkezésre lehet? Vagy inkább fürdés előtt? Vagy előszőr délelőtt?

Legjobb válasz: Általában az új dolgokat érdemes délelõtt próbálni, ha valami nem stimmel, ne éjszakára legyen gond.

Általában az új dolgokat érdemes délelõtt próbálni, ha valami nem stimmel, ne éjszakára legyen gond.
Igaza van az elöttem szólónak.Próbáld de.Az én la´nyom nagyon szereti. Menyi idös a babád??
A kérdező hozzászólása: 4 hónapos. Eddig csak anyatej volt. Kostoltattam vele almát, krumplit. Most a tejpépre gondoltam. Hátha jobban ízlik.
Az elsõ válaszadó vagyok. Szerintem, ha van elég tejed, 5, de a legjobb, ha 6 hónapos koráig anyatejezne. Annál nem lesz neki semmi jobb. Az almával vigyázz, ne ijedj meg, megváltoztatja a székletét. Meg aztán savas is. Persze, a hozzátáplálásnál, az elsõk közt van, de szerintem ezzel még várhatsz. És a szilárd ételeket is érdemes, tehát lényegében mindent elõször délelõtt szokták adni.
A kérdező hozzászólása: Köszi!Igen az alma nem volt túl jó. Muszáj adnom, mert egész nap enne. már 1-2 hete. -van hogy félóránként. Nem táplálja már a tejcsi sztem. óránként kakál. De pl ma hasmenése volt a krumlis anyatej után 3-4szer 20 percenként egy kicsi fosi volt. Nem tudom mit tegyek. M már 4. napja kapta a krumlit. Ti mit csinálnátok?
Az én babám is egész nap enne pár napja, õ is 4 hónapos és anyatejes. Azt hittem kevés a tej már neki, tápszert akartam kérni, de lemérték és jól fejlõdik. Szerintem a meleg miatt szomjas, azért akar sokat cicizni. Várj még a hozzátáplálással, addig jó, amíg nem kell kotyvasztani és nincs is még rá szüksége. Tedd sûrûn cicire, én is ezt teszem, és a gyümikkel még várok egy hónapot.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!