Találatok a következő kifejezésre: Mikor adhatok először (26 db)

Mikor adhatok eloszor rantottat babamnak?

eloszor csak keveset gondolom tettetek e bele valamit pl sonka sajt? grizgaluskat mar evett, abban van tojas

Legjobb válasz: A tojást, mivel erõs allergén, 1 éven túl ajánlják csak. Pláne a fehérjéjét is. A galuska más, abban jóval feldolgozottabb és kevesebb a tojás(sárgája). Nem tudom, mennyi idõs a babád, de a rántotta elég olajos, pláne, ha még húst, sajtot is akarsz beletenni.. Nem a legkönnyebb és legegészségesebb étel. Az én 3,5 évesem még egyáltalán nem evett ilyesmit... Én jóval 1 év fölött adnám csak.

A tojást, mivel erõs allergén, 1 éven túl ajánlják csak. Pláne a fehérjéjét is. A galuska más, abban jóval feldolgozottabb és kevesebb a tojás(sárgája). Nem tudom, mennyi idõs a babád, de a rántotta elég olajos, pláne, ha még húst, sajtot is akarsz beletenni.. Nem a legkönnyebb és legegészségesebb étel. Az én 3, 5 évesem még egyáltalán nem evett ilyesmit... Én jóval 1 év fölött adnám csak.
Nálunk még nem volt 1, 5 éves és akkor már kapott rántottát. Hagymával szoktam készíteni, néha sonka és sajt is van benne/rajta. Szereti nagyon, még nem volt tõle semmilyen baja.
Hogy mennyire olajos? Amennyit beleteszel!
Én csináltam már Neki sárgájából rántottát, kevés olajon. 13 hós múlt akkor, ízlett Neki és semmi baja nem lett tõle.
A kérdező hozzászólása: nahat eszembe sem jutott hogycsak sargajabol keszitsem, kosziii :) egyebkent meg csak 11 honapos es azert kerdeztem a velemenyeket hogy lassam hozzavetoleg:)
Utolsó vagyok, szívesen:)

Mikor adhatok először lecsót a babámnak?

Végül hagyma, paradicsom, paprika és rizs lenne benne, ezt turmixolnám össze.

Legjobb válasz: Minek kellene összeturmixolni? Ha már elmúlt 6 hós,akkor így is megtudja enni. Elõtte azért nem tanácsolnám.

Minek kellene összeturmixolni? Ha már elmúlt 6 hós, akkor így is megtudja enni. Elõtte azért nem tanácsolnám.
Elvileg paprika 1 éves kortól adható. A férjem gyomra például sokszor ég tõle, én még nem adnék.
Még én sem adnám neki. Azért hívd fel a védõnõd is, de van hozzátáplási táblázat (akár a neten is) onnan kiolvashatod.
Én is úgy tuom, hogy 1 éves kor alatt nem ajánlott! És akkor az új szabály a hozzátáplálásban: 6 hónapos korig kizárólag szoptatás, majd hozzátáplálás megkezdése darabos étellel? No komment...
Már többször olvastam itt, hogy féléves babáknak sokan darabos ételt ajánlanak. Már bocsi, le lehet pontozni, de ez mekkora baromság! A babám lassan 8 hós, és ha a gép nem jól turmixolja le, és marad benne néhány apróbb darab kaja, akkor öklendezik. Egyébként nem véletlen, hogy a babáknak ilyen korban még nincs foguk, mert ez összefügg az emésztõrendszer érettségével. Ja, és a lecsóban lévõ paprika héja még sokszor nekem is megakad a torkomon. De én nem adnék lecsót még a helyedben, már csak a hagyma és só miatt sem, illetve a lecsó elég tömör étel.
Pont ezen gondolkoztam, de én úgy döntöttem, adok majd 13 hónaposomnak, és összeturmixolva. Eddig nem viselte meg semmi, hagymát is kapott már, egész régóta, dinsztelve. Pici kenyérdarabkákat majd adok mellé, de nem magozom ki a paradicsomot, és nem húzom le a héját. Ha esetleg fájna tõle a pocija, legközelebb nem adok neki vagy nem így adok.
A kérdező hozzászólása: 22:18-nak, most ugorjak ki az ablakon, ha nem tudtam szoptatni fél éves koráig, nem vagyok jó anya??? Köszi No comment
Szerintem a 22:18as nem úgy gondolta, hanem csak a "két új divatot" állította egymásmellé: 6 hóig szopi eléggé ellentétes a 6 hótól darabossal. Nem hinném hogy neked szánta. Egyébként az én babám is 6 hós, de én még nem adnék neki. Majd olyan 8 hó körül.
Dehogy szántam neked!!! Jól mondja az elõttem szóló. Mellesleg én 3 hónapos koráig tudtam csak szoptatni a babámat, 2 hetes korától már tápszerrel kellett kiegészíteni.4 hónapos korától kezdtük a hozzátáplálást. Tényleg az új etetési szabályokat próbáltam kifigurázni. Ne haragudj, ha megbántottalak! Nem neked szólt!
A kérdező hozzászólása: Hát nem lettem sokkal okosabb. Sûrûn fõzök lecsót, ezért érdekelt volna, hogy a babámnak mikor adhatok majd. 4 hósan kezdtük a hozzátáplálást, de így sem szereti a sûrû bébiételeket, így biztos nem adnám még neki turmixolás nélkül. Biztos több jönne ki a szájából, mint amit lenyelne.
akik nem turmixolnak 6 hós babának, azoknak szaval vesret másfél éves korában:-)))) 21:05-ös voltam
A kérdező hozzászólása: Most múlt 6 hós, még csak most bújt ki a foga, szerintem még sokán fog darabosat enni.
Én ezen a hétem adtam, enyém 16, 5 hónapos, Összeturmixoltam a paprika héja miatt, amúgy mindent rendesen eszik régóta. Volt benn virsli is.
Ha már megtudja fogni az ételt, akkor már 6 hósan kell neki darabosat adni, akkor is ha nincsenek fogai. Az ínye elég erõs hozzá. Persze nem almát, vagy kemény dolgot. Nemrégen olvastam, hogy ez a módszer a helyes. Késõbb nehezen tudod majd a darabos ételre rászoktatni.
1 évesen adtam neki a mi lecsónkból csak fõztem bele rizst. Tél volt, nem volt paprika paradicsom szezon ezért nem készítettem addig. Egyébként a paradicsomos krumifõzeléket imádta! Egy burgonyát megfõztem egy paradicsomnak lehúztam a héjját kimagoztam és turmixoltam a krumplival vagy fõtt tökkel cukkinival imádta. Ha lecsót készítesz neki a paradicsom héját húzd le magozd ki mert fájhat tõle a hasa!
második az enyém, aho írtam 16, 5 hós.mindent eszuk darabosat is, de 6-7 hós korban nem kell ezt még erõlteni, nem értem ezeket a mai hüyeségeket. Ez olyan kb mint 1 éves babát biliztetni. Nyugodtam turmixold neki össze:-))))
Nem korai még lecsót adni ilyen picibabának?..hisz még nemrégen kezdhetted a hozzátáplálást...Én 1 éves kora után próbálkoztam lecsóval.
Az utolsó válaszolóval értek egyet. Ha nem turmixolod össze, akkor egész nap mellette ülhetsz, amíg megeszi és még akkor se fogja elnyammogni. Én ilyen idõs korában leturmixoltam az ételeket, de minden nap adtam pici kenyérhéjat és egyebeket, amit rághatott a babám. Most 1 éves és jól rág, szóval nem kell ezt erõltetni. Egyébként a bilis példa jó! Gratulálok az utolsó válaszolónak!:)
21:05-ös válaszolóra céloztam, utolsó voltam.
Az kimaradt a tegnapi 22:18-as vagyok!

Mikor adhatok először tehéntejet nagyobb adagban, például tejbegríznek elkészítve?

Milyen tejb?l csináljam?

Legjobb válasz: szia, ha van allergia a családban, akkor 2 éves korig nem ajánlott a tehéntej. ha nincs,akkor 1 éves kortól el lehet kezdeni az adását, figyelve, hogy nem okoz e panaszt, pl. kiütés, ekcéma, hasmenés. elõször csak kisebb adagban. 2,8-as tejet végy, ne 1,5ösöet. a márkáról nem tudok nilyatkozni. mi ui. még nem iszunk tejet, nálunk van allergiahajlam.

szia, ha van allergia a családban, akkor 2 éves korig nem ajánlott a tehéntej. ha nincs, akkor 1 éves kortól el lehet kezdeni az adását, figyelve, hogy nem okoz e panaszt, pl. kiütés, ekcéma, hasmenés. elõször csak kisebb adagban. 2, 8-as tejet végy, ne 1, 5ösöet. a márkáról nem tudok nilyatkozni. mi ui. még nem iszunk tejet, nálunk van allergiahajlam.
1 éves kor alatt semmiképp ne adj tejet, de utána is csak fokozatosan lehet bevezetni, sõt, az sem baj, ha minél késõbb.. a többi kérdésedre a válasz innen kiderül: http://www.kismamatitkok.hu/website/index.php/Cikkek/Babakon..
én már egy évesen adtam neki tejbegrízt és tejberizst is. eleinte mindig jó márkájú tejet vettem és én szinte mindig tartós tejbõl csinálom.miért ne ehetné úgy ahogy mi is.igaz most ár nem mindig a legdrágábbat veszem neki.fél éves kora körül a lefagyasztott anyatejbõl fõztem neki meg persze adtam neki tejpépet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! 14 hós a kislányom, és tej allergia nincsen a családban.
Szia! Az allergia már attól is kialakulhat, ha túl korán adod a tehéntejet, ezért semmiképp nem javasolt 1 éves korig. Ezen kívül van aki 2 vagy akár 3 éves koris sem javasolja a tejet, tehát én ilyen nagyobb mennyiségben nem adnék 3 éves korig, és egyébként is csak 2 éves kortól. Addig lehet adni a korának megfelelõ tejitalt, tejpépet, stb. Ha nagyon szeretnél neki tejbegrízt, akkor ebbõl próbáld meg elkészíteni neki.


Mikor adhatok először dobozos üdítőt (Sió, HohesC, . ) babámnak? 11 hós

Legjobb válasz: Szerintem már dhatsz, de ne adj! Ezek nem hasznosak, vitamintartalmuk nulla (talán a 100%-os HohesC kivételével, az viszont savas), viszont rengeteg cukrot tartalmaznak és kifejezetten káros rászoktatni a gyereket az édes italra, hogy utána ne legyen hajlandó meginni a vizet és csodálkozunk, ha elhízik. Ne az ital legyen az édesség, inkább gyümölcsöt adj neki.

Szerintem már dhatsz, de ne adj! Ezek nem hasznosak, vitamintartalmuk nulla (talán a 100%-os HohesC kivételével, az viszont savas), viszont rengeteg cukrot tartalmaznak és kifejezetten káros rászoktatni a gyereket az édes italra, hogy utána ne legyen hajlandó meginni a vizet és csodálkozunk, ha elhízik. Ne az ital legyen az édesség, inkább gyümölcsöt adj neki.
100%-os gyümölcslevet mostanában kap néha. 2 éves. Elõtte csak vizet ivott.
Ha ilyet adnál, akkor már inkább a kubu.
Nekem a múltkor a répás Kubu-t ajánlotta az orvos mikor a fogától hasmenése volt a babámnak. Kérdeztem hogy tényleg ihat már akkor volt 9 hónapos, azt mondta persze. De aztán nem kellett neki adnom, így még nem kapott az én lányom a bébi italokat sem issza meg, csak az instan teát (sajnos), a víznek jobban örülnék. De így is megoldom minimális teával. Szerintem ha megissza a vizet addig ne adj neki ilyeneket. Vagy ha még is akkor hígítsd fel esetleg fele fele arányba.

Mikor adható először májkrém és melyik fajta?

Legjobb válasz: Én elõször sajátot adtam, de viszonylag késõn. Pirított májból készítettem margarinnal és pici tejföllel, mustárral és fûszerekkel turmixolva, és kentem kenyérre. A boltiakból olyat válassz, amiben nincs szójafehérje. (Szerintem kicsi lesz a választék), de ha amúgy már adsz neki szójafehérjés dolgokat, és nincs vele baja, akkor azt is próbálhatod. Mennyi idõs?

Én elõször sajátot adtam, de viszonylag késõn. Pirított májból készítettem margarinnal és pici tejföllel, mustárral és fûszerekkel turmixolva, és kentem kenyérre. A boltiakból olyat válassz, amiben nincs szójafehérje. (Szerintem kicsi lesz a választék), de ha amúgy már adsz neki szójafehérjés dolgokat, és nincs vele baja, akkor azt is próbálhatod. Mennyi idõs?
A kérdező hozzászólása: 11 hónapos, köszi a válaszod.
Én adtam már neki ennyi idõsen, Kaisert szerintem az a legfinomabb.
A kérdező hozzászólása: Köszi.Inkább az összetétele miatt kérdem, hogy a babának melyik az ajánlottabb.

Mikor adhatok eloszor mast a tejen kivul?

Nem hozzataplalasra gondolok,csak ugy izeket kostolgattatni.3 es fel hos a babam,sargarepat fozve neha kapott(hasmenes miatt)de adhatok neki alma-narancslevet?Ti mikor adtatok eloszor babatoknak mast anyatejen,tapon kivul es mit?

Legjobb válasz: szia! az en picim meg csak 3 honapos, de nem kapott meg semmit az anyatejen kivul. Szeretnem minel tovabb szoptatni, nagyon imadom a szoptatast minden egyes pillanatat. A cici mindig keznel van, pepecselni sem kell vele, en szeretnem minel tovabb huzni. Lehet hogy feleves kora korul kezdek majd vele mast is megkostoltatni.

szia! az en picim meg csak 3 honapos, de nem kapott meg semmit az anyatejen kivul. Szeretnem minel tovabb szoptatni, nagyon imadom a szoptatast minden egyes pillanatat. A cici mindig keznel van, pepecselni sem kell vele, en szeretnem minel tovabb huzni. Lehet hogy feleves kora korul kezdek majd vele mast is megkostoltatni.
Én éppen úgy gondoltam mint az elõttem válaszoló. A kislányom 6 hónapig csak anyatejet kapott, most kezdjük a gyümölcsök kóstolgatását. Õ már rájött magától, hogy amikor mi eszünk, az valami jó dolog lehet és szine kinézte a kezünkbõl az ételt, a poharat. Innen tudtam, hogy itt az ideje, hogy õ is kapjon mást is, mint a tej. Szerintem, ha elég a tejcsi, akkor még ráértek. Persze, te döntöd el, mikor adsz neki mást is.
Én kb. 3 hónaposan elkezdtem kóstoltatni vele a gyümiket. Én magam is pépeztem, meg vettem üvegeset is. Nagyon imádta az elsõ perctõl. Nálunk is kapott tápszert pótlásnak, én is ezt akartam kitörölni a napirendünkbõl. Most ott tartunk, hogy napi max egyszer kap tápszert is, a többi szopi, meg tízórai gyümölcs. 4 hós kisfiú anyukája
szia! ha eddig szoptattad, ezutan is menni fog. Pont ekkortajt van a piciknek egy novekedesi ugrasuk, es megno a tejigenyuk. Rakd minel tobbszor a cicidre, kell jo par nap mig beall a tejtermelesed.Ezzel jelzed a szervezetednek, h meg tobb tejcsire van szuksegetek.
4 honapos koratol, addig csak szopizott. Fozeleket. En gyumolcsleveket egyaltalan nem adtam neki, mert a szopi jo volt neki, az volt az itala is egyben. Mert ette a fozit, de szopizott is sokat meg. Krumpli, cekla, sargarepa, alma, uveges bebietelek, brokkoli, aztan csirkehusi, banan (ha nem lesz csak szorulasa majd tole, nekunk az volt a banantol) A tejpepeket egyaltalan nem szerette. Ha gondolod 4 honaposan ebedre adhatsz majd neki uveges fozit is, mindennap mast, meglatod melyiket szereti.
A kérdező hozzászólása: Nem eleg a tejem, ezert gondoltam..
A kérdező hozzászólása: Sajnos nincs eleg tejem, ez biztos, 3 napja csokkent annyira hogy nem lakik jol, 2-3 alkalommal tapozom, eddig csak egyszer kellett egy nap.Szoval adhtok neki valamit vagy inkabb tapozzam es semmi mast?

Mikor adhatok babátoknak először tejpépet? Tudom, hogy a dobozra 4 hónaptól van írva, de adhatok előbb is?

Legjobb válasz: Az adhatok az adtatok, akar lenni csak átírták. Tehát van aki 4 hónapnál elöbb adott?

A kérdező hozzászólása: Az adhatok az adtatok, akar lenni csak átírták. Tehát van aki 4 hónapnál elöbb adott?
Miért szeretnél tejpéept adni a 4 hónál fiatalbb babádnak? Nem szoptatsz? Nem kap pótlásnak tápszert? Én nem adnék, inkábbiratnék tápszert. Ha tápszeres akkor is csak betöltött 4 hótól adnék gyümölcsöt zöldséget aztán szép sorjában a többit.
Szerintem se adjál. Ha tápszeres, akkor 4 hónaposan kezd el a gyümölcsöt, fõzeléket stb..., ha szoptatsz, akkor ha lehet fél évig csak szopjon a baba. A bébiétel gyártók a lehetõ leghamarabbi idõpontot írják a dobozra, hogy hamarabb elkezd a hozzátáplálást, üzleti érdekbõl persze, úgyhogy 4 hónapnál elõbb semmi esetre se adjál. Csak akkor, ha a gyerekorvos kimondottan ezt tanácsolja.
Ha szopizik a baba, de úgy érzed, nem elég neki (Ezt te tudod a legjobban, hiszen te vagy vele) akkor beszéléj az orvossal vagy a védõnõvel, hogy mit adj neki. Szerintem negy baja nme lesz tõle, ha kicsit korábban vezeted be, és óvatosan. De azért ne egy éppen három hónaposnak add! Meg talán jobb az általad készített étel, ha van idõd.
Szerintem tartsd be az idõpontokat.Ráérsz még vele, eleget ehet még ilyeneket.
9-10 hónaposan sárga, 1 éves-13 hónapos kora körül fehérje.
Én is így csináltam, mint az elsõ. Nekem annak idején mondta a védõnõ, hogy 15 hónapos korára mindenképpen adjak neki tojásfehérjét, merthogy az oltás amit 15 hónaposan kap, az tojásfehérjébe van ültetve (?) lehet, hogy nem pontosan ezt mondta, hogyü ltetve, de az tuti, hogy 15 hónapos korára már kellett, hogy találkozzon a szervezete a tojásfehérjével.
Sárgájából elõször egy negyedet és figyelni kell a székletét és a bõrét. Aztán köv. héten jöhet a fél sárgája, és így tovább növelve az adagot. Én még fehérjét nem adtam neki, 1 éves.
A kérdező hozzászólása: köszi második gyerek és elfelejtettem már kész õrület

6 hós babám öklendezik ha pépes ételt adok a szájába. Ezért csak nagyon pici adagokat adhatok először és utána fogadja el csak egy egész kanállal. Van még valaki igy? Mit csináljak?

Legjobb válasz: elõször csak kóstól majd eldönti ízlik-e neki,ezért kell elsõ kanállal picit adni,én eleve nem adnék egész kanállal semmit hiába pici adagnak tûnik,az én lányomnak soha nem adtam egésszel csak félig volt a kanálon mert mikor már darabosat kapnak igénylik,hogy teli legyen a szájuk mert megszokták a pépesnél,de nem lehet mert azt bizony rágni kell,tehát ne is szoktasd arra,hogy teli van a kanál.

elõször csak kóstól majd eldönti ízlik-e neki, ezért kell elsõ kanállal picit adni, én eleve nem adnék egész kanállal semmit hiába pici adagnak tûnik, az én lányomnak soha nem adtam egésszel csak félig volt a kanálon mert mikor már darabosat kapnak igénylik, hogy teli legyen a szájuk mert megszokták a pépesnél, de nem lehet mert azt bizony rágni kell, tehát ne is szoktasd arra, hogy teli van a kanál.
A kérdező hozzászólása: de akkor is azt csinálja ha már evett olyan ételt.
Ez mindig így lesz a lányom 17-hós mindent megeszik de elõször fintorog majd belapátolja :D ilyen kis finnyásak
A kérdező hozzászólása: És ki is hányja m. Viki igen.

Tejbegrízt mikor adhatok a babámnak? Most 7 hetes tápszeres, ti mikor adtatok a babátoknak először?

Legjobb válasz: Majd ha 6 hónaposan bevezeted nála a glutént, akkor lehet neki csinálni rizstejjel vagy tápszerrel elkészített tejbegrízt. Tejberizst ilyen módon már elõbb is, 5 hónapos kor körül. De még elég messze vagytok ettõl. Egyébként rizstejjel készítve: rizstejben megfõzöd a búzadarát vagy rizst. Tápszerrel készítve: vízben kell megfõzni a darát vagy rizst, és utána kész tápszert, vagy csak tápszerport kell hozzákeverni - egy a lényeg: a tápszerrel forralni már nem szabad, mert a hõ hatására elpusztulnak a hasznos összetevõk.

Majd ha 6 hónaposan bevezeted nála a glutént, akkor lehet neki csinálni rizstejjel vagy tápszerrel elkészített tejbegrízt. Tejberizst ilyen módon már elõbb is, 5 hónapos kor körül. De még elég messze vagytok ettõl. Egyébként rizstejjel készítve: rizstejben megfõzöd a búzadarát vagy rizst. Tápszerrel készítve: vízben kell megfõzni a darát vagy rizst, és utána kész tápszert, vagy csak tápszerport kell hozzákeverni - egy a lényeg: a tápszerrel forralni már nem szabad, mert a hõ hatására elpusztulnak a hasznos összetevõk.
Fél éves koráig ne is gondolj semmi másra nagyon, csak anyatej! Kicsit próbálkozz még!Fog az menni! Ha pedig nem akarsz szoptatni (??????), akkor is tápszer. Csak! = hetes, könyörgöm! És csak egy jótanács...Konzultálj többet a doki nénivel, védõnõvel! Mert ezt tudnod kell, hogy mivel is kell etetni egy 7 hetes babát!
akaromírni: Csak 7 hetes!!!
Tejet 1 éves kora után, vagy késõbb ergo tejbegrízt, tejberizst is. Tejpépet is bõven 6 hósnapos kora után, akkor is HA-t.
ennyire hogy lehet valaki tudatlan???? Az internet világában? Beütöd a googleba, hogy 7 hetes baba táplálása és kidob egy rakat oldalt. Elsõ gyerekem van nekem is, mégis képben vagyok, hogy mit, mikor és miért lehet. Kicsit olvasgass és beszélgess a védõnõvel, mert rád fér!
Lányunknak 10hósan akart adni a párom anyukája.Én attól hülyét kaptam. . . Miért tápszeres egyébként?
6 hónaposan. Egy 7 hetest miért akarsz tejbegrízzel tömni?
32 éves vagyok ép egészséges.Anyukám nem tudott szoptatni a tápszert kihánytam és tejbegrízt kaptam jó hígan és az égvilágon semmi bajom se allergia semmi.Annyira hú de tartsuk be hogy 1 éves kor után kapjon .Felforralt tejtermék a gríz, meg ott van még a feles tej.fele tej fele víz arány.Semmi bajunk nem lett tõlük csak az a nagy büdös helyzet hogy a mai anyukák elvannak kényeztetve és mielõtt jön a lehurrogás van 2 gyerekem a fiú 8 hónapig szopott hálistennek a lány 4-ig utána a kislány csak tápszert kapott 6 hótól pépet de ha ne adj isten nem fogadta volna el biztos hogy csinálok neki grízt, evvel most nem azt mondom kedves kérdezõ hogy tömjed a gyerekbe a grízt hanem estére sztem az jó neki
A kérdező hozzászólása: nem akarom tömni csak kérdezem h mikortól lehet mert nem tudom
Utólsó de egy tahó vagy
A kérdező hozzászólása: nagyon tahó mert ijeneket ir
Én 9 hónaposan adtam elõször tejbegrízt, és semmi baja nem volt a kislányomnak! Mindenki annyira meg van ijedve ezektõl az "allergénektõl", de ha a családban nem fordult elõ semmilyen étel allergia, akkor nem kell annyira betartani! Jó, 7 hetes babának Isten ments tejbegrízt adni, de nem kell feltétlenül megvárni vele az 1 éves kort! Az Én lányom most lesz 1 éves, és már majdhogynem azt eszi amit mi, kivéve a zsíros, fûszeres ételeket, meg pl. mogyoró féléket, mézet. De lisztes, tojásos házi sütiket eszik, 1, 5% tejet kap.. Egészséges, mint a makk! Amúgy egy jó kis táblázat: 6 hónapos kortól adható alma, õszibarack, meggy, gesztenye burgonya, sárgarépa, sütõtök, cékla gabona-pelyhek, rizs, búza, zab, kukorica 7 hónapos kortól adható banán, körte, narancs, citrom paradicsom, cukkini, saláta (fõzeléknek elkészítve), brokkoli, fehérrépa, pasztinák, zeller, spárga, tök, uborka (sütve vagy fõzve), passzírozott zöldborsó (héj nélkül), tökfélék hús: csirke, pulyka étolaj : 1 kávés- kanál / 1 dl fõzelék petrezselyem, zellerlevél, kapor, metélõhagyma 8 hónapos kortól adható kenyérhéj, kifli szilva, ringló, sárgabarack, görögdinnye, sárgadinnye, cseresznye zöldborsó, karalábé, kelkáposzta, karfiol, csicsóka, vörös- és fokhagyma (sütve vagy fõzve), spenót, sóska, lencse, sárgaborsó, felesborsó, bab hús: marha, sertéshús, hal, csirkemáj legfeljebb heti 1 alkalommal Ha a családban nem fordult elõ allergiás megbetegedés: kefír, natúr joghurt, túró, sajt, kis mennyiségben, fõzelék vagy gyümölcs kiegészítéseként árpa, rozspehely bazsalikom, kakukkfû, borsikafû, borsmenta, szurokfû, citromfû, lestyán gyümölcsteák 10-11 hónapos kortól adható káposzta, padlizsán, zöldbab, rebarbara, mángold fõtt tojássárgája heti 1-2 alkalommal Persze ez sem szentírás, de ad némi támpontot, hogyan kezdd a hozzátáplálást majd! De még ráérsz, addig is nézegesd! Jó babázást! 25éves anyuka
tahók vagytok ti... Nem mellesleg egy helyesírási szótár is rád férne!!!
pont mint a kérdezõre.....
Elsõre haj meresztõnek gondolhatod. NE grízezz. Hajdinát már három hónapos kortól adhatsz a babának és sokkal több jót teszel, mint gondolnád. Kávédarálón meg darálod, vízben megfõzöd. Egyben is megfõzheted a hajdinát majd turmixszolod. Tejjel hígítod vagy akár 1kis gyenge leveskével. az ízesítés végett. Én mindent meg kóstoltam mielõtt oda adtam a pici lányomnak, én sem szeretem a szar kajákat. 1éves kortól pici vajat is tettem rá. 4hó.-ig cumisüvegbõl, ut. kanállal etettem. Az állagot természetesen olyanra ki jöjjön a cumisüvegbõl. Ne felejts el a hajdina maga az élet, olvass csak utána.
A lányomnak 6 hetes kora körül el kellett kezdenem adnom a tápszert. Többet kipróbáltunk, volt amelyiktõl hányt amelyik megmaradt benne attól meg szorulása lett. Ezért elkezdtem neki kb. 8 hetes kora körül õszibarack levet (babáknak valót) és õszibarack pürét hígítva adni. 10-11 hetesen már a levesekbõl a zöldségféléket összeturmixolva adtam neki, estésre pedig vaníliás tejpépet. Volt hogy éjszakára híg grízt fõztem ki neki és ahhoz tettem a tápszert. A tejtermékeket nem bírta a gyomra (kihányta) egészen 10-11 hónapos koráig. Kivétel volt a kinder tejszelet. Most 3 és fél éves a lányom és semmi baja nincs neki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!