Találatok a következő kifejezésre: Mikor a szeretkezni (122 db)

Peteéréskor mikor érdemes szeretkezni, ha babát szeretnénk? Amikor szurkál a hasam, vagy amikor már elmúlt a szurkálás?

Lehet hülyén hangzik a kérdés, de 2napja pozitív az ovutesztem. Ma meg nagyon szurkál a jobb oldalon a petefészkem egész nap, de most este már főként. Ilyenkor mit érzünk meg(tüszőrepedést)? Mert arra gondoltam, hogy lehet nehezebben reped meg a tüsző és akkor még nem szabadult ki a petesejt. Feltételezem ha elmúlik, akkor már megtörtént a dolog. Lehet hülye gondolat...Nem tudom...

Legjobb válasz: Az ovu környékén érdemes szeretkezni. Mivel a spermiumok 5 napig is életképesek, csak nagyjából találjátok el a napot! :) Annyi elég lesz, ha egészségesek vagytok.

Az ovu környékén érdemes szeretkezni. Mivel a spermiumok 5 napig is életképesek, csak nagyjából találjátok el a napot! :) Annyi elég lesz, ha egészségesek vagytok.
Bármikor érdemes, amikor csak megkívánjátok egymást! Nálunk úgy alakult, hogy peteérés után 1 nappal voltunk együtt (onnét tudom, mert ugye én is tapasztaltam azt a jellegzetes folyást) és mégis megfogant a baba, szóval bárki bármit mond, esély mindig van. Még peteérés után is. Nálam hasszurkálás például, sosem volt. Csak tojásfehérjés folyás 2 napig. A tesztek azt hiszem, pozitívval jelölik a magasabb LH szintet, majd az elsõ negatív napon van elvileg ovu. Elvileg... Van, hogy mégsem akkor, hanem késõbb szabadul ki a petesejt. Sosem lehet tudni. Egész ciklusban van esély. Hajrá! :)
De jó! :) Akkor talán már nem kell olyan sokat várnod és találgatnod, csak bírd kivárni mit mond a doki. Majd írd meg mi volt! Most már nagyon kíváncsi vagyok. Szerdán leszek elvileg ovu után 13 nappal és nem hiszem, hogy ennél tovább tudok várni a teszteléssel... vagy nem tudom... de szerintem megcsinálom :)
A kérdező hozzászólása: Úgy néz ki, hogy találtam egy nagyon jó dokit. Szerintem a jövõ héten megyek hozzá, mert most még csepegek. :) Mindenki nagyon dicséri és a barátnõm ezt meg is erõsítette, mert nála szülte mind2 babáját, és nála is volt probléma, amit korábban soha senki nem látott, csak õ, mert valami uh specialista. És állítólag nagyon utánajár mindennek. Szóval remélem tényleg jó lesz! És Te hogy vagy? Már csak pár nap és úgysem jön meg!!! :) ))
Mindenképpen olyat válassz, aki jártas ebben és felismeri, mert enyém volt "Gyõr legjobb nõgyógyásza", mindenki istenítette, 7évig jártam hozzá és egy kalap szart nem ér. Pedig a tüneteimet is elmondtam neki, még akkor is azt mondta, essek teherbe és majd elmúlik. A görcsöket mind két lábba, vesére kisugárzó fájdalom kísérte mindig és hát nem tudom szebben, de nagy wc-nél és utána, mindig fájt a hasam alja. Laparoszkópos mûtétre nem volt szükség, a másik nõgyógyász kézzel kitapintotta és ultrahangon is látta és azt mondta valószínû olyan helyen is van, amit õ már így nem lát. Nem biztos, h endód van és lehet ez a barnázás is csak átmeneti és hamarosan sikerül :) persze nézesd meg mindenképpen de legyél optimista és ne hagyd, hogy már az elején bármi ilyesmi elvegye a jókedved.
A kérdező hozzászólása: Én egy Czeizel elõadáson hallottam, hogy a hõgörbe ha a peteérés után megemelkedik, majd pár nappal késõbb visszaesik, akkor az sárgatest elégtelenségre utal, de erre is van bogyó. Így amikor írtad, hogy most magas a hõd, akkor rögtön erre gondoltam, hogy akkor ez most rendben van. Szóval ez már nem akadály! Én is az endometriózistól félek, mert mióta nem szedem a bogyót állandóan fájdogál a hasam alja és iszonyatosan görcsöltem most legutóbb. Szóval jobb ezt megnézetni. Még vacillálok melyik dokihoz menjek el, de a héten eldöntöm. Legfeljebb ha nem jön be, akkor elmegyek a másikhoz is, akit ajánlottak.
Erre még nem is gondoltam, de most hogy mondod, lehet tényleg a sárgatest okozta a legtöbb problémámat. A nappali hõm minden nap ugrik egy-két tized fokot, bár azt mondják az nem mérvadó, viszont ezen kívül minden tünetem elmúlt. Az endometriózisra Provera tablettát szedtem, elõször 10napig napi 1, 8 nap szünet, aztán 30napig napi 2. Közben többször éreztem, hogy itt-ott fáj, biztos voltam benne, hogy nem változott semmi. A vizsgálat napján pedig petefészek gyulladás szerû tüneteim voltak, ülve is állva is feszített az egész hasam alja. Diagnózis: 21mm érett tüszõ, csökkent a vérrel teli ciszta, és az endometriózis is kezd felszívódni. Minden más megfordult bennem, de ez... :) (A Provera tabletta hatóanyaga, a medroxiprogeszteron-acetát, a szervezetben természetesen megtalálható sárgatest-hormonnal (progeszteronnal) rokon vegyület. A Provera tabletta sárgatest-(progesztogén) hormon elégtelenség kezelésére szolgáló gyógyszer. Az alábbi javallatokban adható: - Elsõdleges és másodlagos vérzéskimaradás elkülönítésére. - Bizonyos rendellenes méhvérzések kezelése. - Változáskori (menopauzális) panaszok enyhítésére (pl. hõhullám, szédülés, stb. ösztrogén kezelés mellett). - A méhnyálkahártya rendellenes helyen történõ elhelyezkedésének (endometriózis) kezelése.) Akkor most már jó lehet a sárgatest mûködésem? Legyen igazad! :) Találtál dokit?
A kérdező hozzászólása: Az nagyon jó, ha fent van a hõd! Olyankor esik vissza, ha sárgatest elégtelenséged van és így nem tudna beágyazódni. Az nagyon jó ha ilyenkor fent van! És az endometriózisodat kezelték valahogy? Nagyon szorítok Neked!!! Most sikerülni-e kell!!!
a kibírhatatlan görcsöket pedig az endometriózis okozta, remélem nálad csak egy egyszerû hormon probléma lesz.
szóval 10 óra körül mértem, akkor volt 37, 2 Nem tudom, hogy akkor ez most jót jelent-e. Szerintem nálam eddig az volt a baj, hogy nem tudott beágyazódni. Kibírhatatlanul kíváncsi vagyok hogy alakul majd, de még várnom kell legalább jövõ péntekig.
A kérdező hozzászólása: Ok! De ne keseredj el, ha még semmi, mert nem biztos, hogy kimutatja ilyen hamar, fõleg ha késõbb volt a fogantatás, meg lehet nehezebben is ágyazódik be. Szóval csak nyugi! Ha halvány, örülünk, ha semmi, akkor szorítunk tovább! :-) Én meg írok, ha jutottunk valamire... Remélem! Írj, ha teszteltél!!! SZorítok!!!
Tök aranyos vagy! :) végülis eltoltam szombatra... :) most ott tartok, hogy ha nem jön meg, akkor már annak is örülök majd, aztán szombaton megcsinálom. Ennyire még soha nem voltam bezsongva :) Kívánom, hogy ne találjon semmit a doki! Izgulok érted!
Szia! Mi történt veled azóta?
Sajnálom... :( azt hittem nem lesz nagyobb probléma, de úgy látszik ez a betegség egyre elterjedtebb lesz... nekem is volt már ilyen 20x20-as képletem, de volt hogy csillámló folyadék volt benne, lehet, hogy meg nem repedt tüszõ... ha vérrel telt, akkor is mást írnak rá, amikor simán csak érett tüszõm volt, akkor érett tüszõként szerepelt a papíromon, nem úgy mint valami képlet. Ne keseredj el, mert akad egy-két természetes módszer, amivel visszaszoríthatod ezt a betegséget. A cisztákat fõleg a cukor és a szénhidrátok táplálják. Étrend megváltoztatásával akár három hónap alatt is felszívódhat egy-egy ciszta vagy az endometriózis. Az aviva torna is pcos és baba barát. Ezzel csak annyi baj van, hogy ha abbahagyod akár a kezelést, a tornát vagy a diétát kiújulhat. Szívesen segítek bármiben, írj privit ha úgy érzed és ne kenõdj el, nem biztos, hogy olyan szörnyû, mint ahogy elsõre hangzott..
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen, pont most voltam. Nem túl jó hírek. A petefészkem multicisztás jellegû, és talált valami 20x20 mm folyadékkal telt valamit is. Elküldött vérvételre, megnézi a hormonokat, és terheléses vércukor vizsgálatra is beutalt. A papíromon PCOS? szerepel...:((( Azt mondta pontosabbat csak a vérvétel után tud mondani. Még számára sem egyértelmû a petefészkem felépítése, nem tudja mire vélni.
Voltál dokinál?
A kérdező hozzászólása: Foglalkozni nem kell vele, de a reményt feladni sosem szabad! Sajnos most nekem is sok minden összejött, így nekem sincs idõm ezen agyalni, számolgatni. Agyalok máson! :) )) Írok, ha tudok valamit és írj Te is! Egyszer eljön a mi idõnk is!!! ;)
Köszi, semmi gond, nem foglalkozom vele innentõl. Annyi minden összejött most, hogy elfogyott az energiám. Biztos oka van, hogy nem jön. Remélem nálad minden oké lesz! Írj majd mi volt a dokinál!
A kérdező hozzászólása: De sajnálom!!! :((( Pedig sokat gondoltam Rád a hétvégén... De legalább már tudod, hogy volt peteérésed és utána a hõd is jó volt, tehát a progival sem lehet gond! Hidd el, hogy szép lassan beáll minden és jön a babó! Már ez is félsiker! Így már jönni fog, ez tuti!!!
Megjött
Sajnálom, hogy ilyen messze vagy, én nagyon jó doktornõt találtam. Minden problémámat átérezte, amirõl a férfi nõgyógyászomnak fogalma sem volt. Egy hónapig szedtem progeszteron tartalmú gyógyszert és úgy voltam vele, hogy ha ettõl nem lesz javulás, nem engedek több ilyen hormon tartalmú gyógyszert, injekciót meg pláne nem. A hátam tele volt pattanással, az szépen letisztult, kisimult. Igaz az utolsó két hétben folyamatosan barnáztam (inkább fekte), mert nem tudtam, hogy ilyenkor már abba kell hagyni. De lett egy érett tüszõm. Ma iszom meg az utolsó adag teát, amit a sárgatest termelõdést támogatja és a beágyazódást. Aztán jövõ héten kiderül. Reggeli hõt nem mértem, de 10
A kérdező hozzászólása: Már én is rászántam magam a kivizsgálásra, de még nem tudom, hogy kihez menjek. Sajnos nekem Gyõr nagyon messze van, én Miskolcon lakom...:-( De lehet itt az oldalon megpróbálok keresni egy jó dokit. Hátha tud valaki itt is egy jó orvost. Érzem, hogy most valami nem volt rendben. Ez a barnázás, meg az iszonyatos görcsök. Ilyen még nem volt...:( És Te hogy vagy?
Nagyon sajnálom :( a 6 hónap még nagyon az eleje ne keseredj el... mostanra már biztosan kitisztult a gyógyszer, lehet van egy pici hormon problémád. A barnázás és mellfájdalom miatt gondolom, az nekem is mindig volt. Szerintem nem érdemes kínozni magad és megvárni az egy évet. Ha elõbb megtalálom ezt a nõgyógyászt... talán már rég babázhatnék. Õ erre specializálódott, szívesen megadom a nevét. Gyõrben rendel.
Igen, ha elmúlik akkor már megvolt az ovu. Egyébként maga a fájdalom egyrészt abból adódik, hogy a növekvõ tüszõ szúró, feszítõ érzést kelt, másrészt pedig a tüszõrepedéskor folyadék kerül a hasüregbe, ami irritációt okoz, emiatt közvetlenül tüszõrepedés után érezhetsz egy pár órás folyamatos fájdalmat. Ha már nincs fájdalom, akkor már biztos hogy elmúlt az ovu.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok hasznos választ! Mindenkinek adtam egy zöld kezecskét! :) Voltunk együtt a pozitív napokon, remélem összejött! Persze ezek után sem hanyagoljuk egymást, mert abban igaza van az elsõnek, hogy esély mindig van!!! ÉS én is úgy vélekedtem laikusként, mint az utolsó válaszoló, hagy ha nincs fájdalom, akkor valószínû már megrepedt a tüszõ, és kiszabadult a petesejt...
Ilyen szuro erzes nekem is volt parszor, s mindig azt hittem, h megfogant a baba. Eddig meg nem sikerult, de szeretnek a kisfiamnak egy testverket.
A kérdező hozzászólása: Sztem amikor érzed ezt a szúró érzést, akkor kellene együtt lennetek, mert akkor lehet Neked is peteérésed. Hajrá!!! :) Már én is nagyon szeretném. Tudom milyen az, amikor figyelsz minden apró jelzésre, tünetre!
Akkor ezek szerint nem sokszor volt peteeresem mostansag.
A kérdező hozzászólása: Nem mindig érzed meg! Attól még lehetett! Van aki egyáltalán nem is érzi...De ha ezt érzed, akkor az tuti az!!!
5 éve próbálkozunk babával, rengeteg mindent olvastam már , de most megtapasztalhattam. Tegnap elõtt este éles fájdalommal gumi szerû nyúlós folyás távozott, majd másnap délelõtt szinte átlátszó, de szintén nyúlós. Délután úgy éreztem minta petefészek gyulladásom lenne, de a nõgyógyász megnyugtatott. Látott egy 21mm-es érett tüszõt :) Tegnap este is éreztem még a fájdalmat, akkor még nem volt megrepedve és ma reggelre a fájdalom teljesen elmúlt. Nagyon remélem, hogy megreped és nem késünk le semmit :) Baba lett?
A kérdező hozzászólása: Én azóta is úgy gondolom, hogy a növekvõ tüszõ miatt érzed a fájdalmat és amikor nem érzed akkor már meg volt a repedés. Így amikor érzed ezt, akkor kell a párodat elkapni, hogy mire megreped a katona is ott legyen. Meg azért nem árt utána sem. Sajnos, még mindig csak elviekben tudom ezt leírni, mert még mindig nem sikerült a babó. :-( Remélem Nektek végre összejön, nagyon megérdemelnétek már! Iszonyat sok az az 5év! :-(
Nem tudom ti mióta próbálkoztok, én most nagyon reménykedem. Viszont, korábban is éreztem már hasonlót és nem tudom, hogy megrepedt-e vagy csak próbált megrepedni. Eddig két cisztám volt és endometriózisom, legutóbb a diagnózis azt volt, hogy egyik petefészkem sem mûködik. Most, hogy itt volt az érett tüszõ, egy cisztával kevesebb, a másik kisebb lett és az endó szívódik fel. Lehet, hogy az is fáj, ha csak próbálkozik és lehet az is, ha tényleg van peteérésed. Általában nem érzik meg, de van aki érzékeny rá. Én kaptam egy görcsoldó, fájdalom csillapítót, hogy ennek ellenére is együtt tudjunk lenni. Figyel a nyákot és a fájdalom után reped szerintem.
És szorítok, összefog jönni!
A kérdező hozzászólása: Mikorra nem várod??? Nagyon szorítok Nektek!!!
Aranyos vagy! :) Ha minden igaz, akkor olyan május 31, júni 1-2 környéke :) A gyógyszer kicsit felborította, de nem is volt mostanában szabályos. Most lady ciklus teát iszom egy hétig. Nem akarok rágörcsölni, azon az idõszakon már túl vagyok, de ma reggel szúrást éreztem és azóta bõ vizes folyásom van, egyszerûen nem tudok vele nem foglalkozni :) És veled mi újság azóta?
A kérdező hozzászólása: Én már nem tudom, hogy mit gondoljak. Mert nekem soha nem fáj a mellem, és most vagy 3napja egyre jobban fáj. Holnapra nagyon nem várom. Ilyenkorra már a mellem plötyi lesz és ha egy picit is érzékeny, akkor már ilyenkor nem. Most a mai nap a csúcs, nagyon fáj. De ma ahogy pisiltem volt 2-3csepp barna valami, és görcsölgetek. Hozzáteszem, hogy ezt sem szoktam. Életemben nem barnáztam még, és görcsölni is csak aznap szoktam. Viszont ma csináltam reggel egy tesztet, mert nem bírtam ki, de persze, hogy negatív. Szóval ez a mellfájdalom, meg barnázás bezavar, de valahogy mégis olyan fura minden. De már elsirattam a hónapot egy párszor, pl ma reggel is, és a következõre készülök. De azért még nem tudtam elengedni...Egyszer nekünk is lehet szerencsénk. Mondjuk nekünk ez még a 6.hónapunk. de nehezen viselem a csalódásokat.
Akkor ez nagyon jó jel! Nagyon szorítok!! Én is sok hónapot elsirattam. Az elsõ egy évben nem is foglalkoztam vele annyira, talán amúgy is korainak tartottam még. Késõbb már sokszor elszontyolodtam, hogy megint nem sikerült, de a nõgyógyász azt mondta még fiatal vagyok. Aztán amikor már fájdalmas görcsök kíséretében jött meg, akkor már zokogtam. Hónapról hónapra azt gondoltam, h majd most, figyeltem minden apró jelzést, folyamatosan olvastam, alig bírtam kivárni a nem várt napot, de közben rettegtem is, h megjön és idegbeteg voltam a bizonyos "ne görcsölj rá" akkor sikerül mondattól. A Kaáli után kimaradt egy év, végre tudom mi a bajom, megnyugodtam és most én is nagyon reménykedem. A tea után még mindig ott van a diéta és az aviva. A teszt meg szerintem még korai volt! Van akinek egy hét után mutatja csak ki fõleg a gabriel és hasonlók, úgyhogy ne keseredj el!
A kérdező hozzászólása: Nem jött meg! De elég stresszes idõszakomat élem és lehet emiatt. Amúgy életemben nem késett még soha 1napot sem. De most lehet az ideg...Még tegnap este volt egy pöttyöm a wc papíron, meg reggel egy kevés, azóta semmi és a görcsölés elmúlt. Mellem még mindig fáj. Remélem most sikerült!!! :-) Te hogy vagy?
Húú de jó!!! :) Mikor tesztelsz? A legjobb tünetek azok, amiket még soha nem tapasztaltál. :) Most írok ide elõször amúgy, de tök jó, hogy megoszthatom amit gondolok és nagyon izgulok érted! :) Én elvileg a 7. dpo-n vagyok, tegnap elõtt bõ vizes folyásom volt, elõtte egy kis szurkálás, tegnap kicsit nyúlós aztán testápoló szerû. Ma semmi. Kb. két éve kezdtem figyelni a különbözõ jelzéseket és ennyire bõ folyásom nem szokott lenni... de egy kicsit félek, hogy a tea miatt van. Majd írj! :)
A kérdező hozzászólása: Sajnálom, hogy rossz híreket kell közölnöm, de ma iszonyatos görcsök közepette megjött. :-( Nem sikerült most sem. De egyszer csak eljön a mi idõnk is. Én azért nagyon szorítok Nektek! Hátha most sikerül!!! Majd írjatok!!!
Nekem tuszorepedes elott szokott szurni a petefeszkem 2-3 napig. Es akkor pozi az lh-teszt is. Elvileg az elso negativ napon szabadul ki a petesejt. Amikor mar negativ a tesztem, akkor mar nem faj a hasam. Szoval nekem elotte szokott fesziteni valoszinu azert, mert ilyenkor megduzzad a petefeszek az ero petesejt miatt. Erdemes a pozi napok valamelyiken es az elso negativ napon egyutt lenni. Sok sikert!:)

Mi a legbeváltabb póz amiben szoktatok szeretkezni?

Legjobb válasz: Ionárius hajadon leánya.

Ionárius hajadon leánya.
Kis kifli vagy milyen póz :D 18/L
Kutyában mind2en eltudunk élvezni :3
Lovagló, kutya
Hány éves vagy?
Persze, csak rá ne fingjon a makkodra.
Nem értetted a lényeget, õk valaki seggébe felmásznak és ott szeretkeznek.
Igen, természetesen lehet ezt is romantikusan, érzelmesen csinálni. Nem kell feltétlenül úgy, mint a pornóban, ahol mindig rojtosra kefélik a nõ seggét.
nahát!!! feltaláltátok valamit!! szabadalmaztassátok legyen a neve.... ööö ....mondjuk... ANÁLSZEX!!!
Gratulálok nektek!:)
A kérdező hozzászólása: Nem engedélyt....mások véleményére, tapasztalataira is kíváncsiak voltunk! De, úgy látom kb. 10 ember közül 1-nek sikerült felfogni a kérdés tartalmát! Sebaj! Ezzel mindenki csak saját magát járatja le...talán a 8 általánosotok megvan....bár internetezéshez az nem kell! Degenerált??? hehe okostojás, menjél mossál kezet aztán verd tovább a faszod...zéró szociális kapcsolataidból úgy is ennyire futja...
Én nem értem, hogyha szoktátok csinálni, akkor mi a francnak tõlünk kérdezed meg, hogy lehet-e? És ha azt mondjuk, hogy nem lehet, akkor ezentúl nem fogjátok s*ggbe? Ez a kérdés olyan, mintha engedélyt kérnél tõlünk, hogy csinálhatod-e úgy otthon a pároddal.
Természetesen lehet. Fontos hogy elõtte valami csípõset egyél egy kis babbal. Mennyei lesz a következmény, telibe fosod a gyomrát is. Te degenerált.
A kérdező hozzászólása: 8/8 köszönöm, hogy valaki felfogta a kérdést!
A kérdező hozzászólása: Nem vagyunk pasik! Teljesen normális pár vagyunk! A jó öreg fiú lány felállás! Nem arról van szó, hogy feltaláltunk vmit.....! Hanem, hogy mások is tudnak e szeretkezni popsiba?? értem??? mert az esetek többségébe mit lehet hallani, látni!? Kemény seggbe baszás! Ezért volt a kérdés számunkra érdekes! Ja, és huszonéves pár vagyunk....de úgy látom sok a prûd ember itt, akik nem élvezik az élet adta örömöket és egy csodálatos skatulyába zárva fogják leélni szomorú életüket.....
Két pasi vagytok, mi?
Mennyi primitív ember...egyszer szívesen megkeresném az ilyeneket...ha a torkára tenném a kezem, akkor is merne dumálni vajon? Sok szexhiányos bunkó.

Mást is izgat, hogy a természetben mien lenne szeretkezni?

Sokszor ámbrándozok, és izgat mien lenne a természetbe csinálni.Más is kiváncsi lenne rá?

Legjobb válasz: persze. én pl. temetõben csinálnám

persze. én pl. temetõben csinálnám
park, topart kipipalva! :D jon meg majd tobb is XD
Természetben szexelni : télen hideg, nyáron sok a szúnyog és nagyon gáz, ha anyád másnap megkérdezi, hogy miért vakarod a segged, mert nagyon visszataszítónak találja... Szóval mióta van saját "buli-lak", azóta nem vágyom a szabadtéri szexre.
Persze. Kit ne izgatna az ismeretlen és az új dolgok? Meg egy kis lebukásveszély. :) Tök normális.
Temetõ, Templomklert, Erdõ, Rét, Tópart, BALATONPART ÉJASZAKA (Y)... nem is tudom még mi :) Én imádom a természetben :]
ha nincs pók... xD
áhh, sok a kullancs. És ha bemászik a ...

Barátom kijelentette, hogy nem akar szeretkezni! Mostanában sokat veszekszünk. Ezzel mi a célja? Így akar valamit megtorolni?

Elutasít,szivatásból viccel?dve persze nem éleen komolyan még azt is mondja Isten ?rizz!

Legjobb válasz: Szerintem ez már nem vicc, és nem szivatás, ezzel tudatni akarja hogy te már nem kellesz neki

Szerintem ez már nem vicc, és nem szivatás, ezzel tudatni akarja hogy te már nem kellesz neki
Én szoktam a barátnõmmel, (igaz, mink egyáltalán nem veszekszünk)...mindenesetre igen, pl. szeretkezés elõtt szoktam õt "húzni" ilyenekkel hogy nem, meg minden, persze csak viccbõl, ezzel hogy értsd azt akarom hogy legyen kicsit olyan "durci" és oankor mindnig megvigasztalom :) persze õ is nevet közben tehát nem komolyan...vagy azért is szoktam, mert azzal "bevadítom" hogy távolodom el tõle, és õ meg úgy gerjedve jön felém, és kérdezgeti hogy, nem ? nem ? tehát nálunk ez így van (azért mondtam ezt, mert kérdezted hogy mink fiúk szoktunk-e ilyet csinálni...sztem igen, DE csak bizonyos határokig) amúgy meg, ha azt mondod hogy sokat veszekedtek akkor személyszerint én, lehet h ugyan ezt csinálnám, egy ideig...azután szereveznék egy romantikus vacsorát és azután...kettesben lennénk, és átbeszélnénk a dolgokat...nem tudom, hogy a TE barátod milyen típus, vagy hasonló...mindenesetre, ha tényleg sokat veszekedtek, akkor nem "igen" csodálkoznák rajta... (DE ez csak az én véleményem..SENKIT sem akarok vele megbántani)...
Veszekedés közben nem az érveire reagáltál és nem azokkal vitatkoztál hanem õt, mint embert sértetted meg. Próbáld meg felgöngyölíteni ezt és megtudni mi lehetett az. És ne felejts el valami nagyon fontosat: nem vagyunk egyformák.
hüvelygomba
Amilyen [email protected] a nyelvtanod, nem lehetsz több 16-nál. 16 évesen pedig ne akarjál úgy dugni mint a mezei nyúl! Ha pedig idõsebb vagy, akkor inkább be se valld, mert csak beégeted magad!
mi van?
szerintem megunta a fejedet és ott akar hagyni van neki más pasija
Túlórázik az igényeid miatt....

Csajok ti szeretkezni szerettek jobban, vagy azt, ha komolyabban elintéz benneteket egy pasi aki tudja mi a dolga?

Legjobb válasz: Mikor hogy! Meg a harmadik verziót is szeretem, amikor én intézem el õt úgy, hogy tudom, mi a dolgom. :)

Mikor hogy! Meg a harmadik verziót is szeretem, amikor én intézem el õt úgy, hogy tudom, mi a dolgom. :)
Mikor milyen kedvem van.. Valamikor az a jobb, ha lassan elhúzva szeretkezünk, valamikor meg az, ha vad a szex. 21/L
Mikor hogy.
Sado-mazo semmi más
mikor mi :)
A második. Nekem valahogy hiányzik az agyamból a szexet és az érzelmeket összekötõ sejtcsoport :D
mindkettõt, de ha választani kellene, akkor az utóbbira szavaznék... jobban felizgat, ha vadabban csináljuk :)
oh ha lenne a kettõ együtt :P amikor vadul szeretkezel valakivel :D

Mikor lehet szeretkezni óvszer és fogazásgátló nélkül, hogy biztosan ne legyen terhesség belõle, mikor a legalkalmasabb?

Legjobb válasz: Amikor a petesejt már levált a méh faláról, de még nem nõtt a helyére másik.

Amikor a petesejt már levált a méh faláról, de még nem nõtt a helyére másik.
Soha. Aktiv védekezés nélkül orosz rulett. Feltéve, hogy behatolás történik a hüvelybe elélvezéssel. (és anélkül is van esély az elõcseppek spermium tartalma miatt, ami egy ejakuláció után már bizony reális veszélyforrás.) Szóval óvszer, vagy gyógyszer, vagy pesszárium, vagy valami aktiv védekezés mindenképpen ajánlott.
Szexuálisan érett partnereknél elméletileg nincs olyan nap, amikor biztosan nem lehet terhesség a védekezés nélküli szexbõl. Ez persze csak két termékeny fél esetén érvényes, ha bármelyik fél meddõ, akkor nyilvánvalóan nem alakul ki terhesség.
Maradsz otthon, és nem sexelsz. Ez az egyetlen biztos módszer. 1, Nem lehet férfinak nevezni akinek gumiban lelankad=selejt. 2, Nõnek sem lehet azt nevezni, aki védekezés nélkül szeretnek testi kapcsolatot. Kvázi nem preferál semmilyen védekezési módot.
1. "Állítólag" a szoptatós anyukáknak nem esnek teherbe... 2. Anál :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
Igen, lehet. Sok szerencsét! :)
A ciklus.hu-s ovujóslás csak azoknak jön be, akiknek mindig ugyanannyi napos a ciklusok. Nekem pl 28-35 nap között váltakozik és sosem jön be, amit ír. Ami hozzávetõlegesen segít, h veszed a legrövidebb ciklusod és kivonsz belõle 14-et, majd veszed a leghosszabbat és abból is kivonsz 14-et. (nekem pl ez a két érték 14 és 21. ciklusnap) Így a kettõ közötti napokon kell belehúzni.
A kérdező hozzászólása: Nekem 29-31 ....kiszámolva:15-17 ciklus napok!Lehet ez?
A kérdező hozzászólása: :) Nagyon köszönöm és ha egy cipõben járunk akkor viszont kívánom! :)

Mi a baj abban, hogy a 14 évesek szeretnének szeretkezni?

Most nem arra gondolok, hogy a 13-14 éves csitrik a diszkóból hazajövet basznak mert az a men?, hanem hogy pl. egy 14-15 éves lánynak több hónapja barátja van és kérdést kérnek ezzel kapcsolatban, ?ket miért hurrogják le ennyien? Én is 14 vagyok, nemrég vesztettem el, lassan 1éve hogy együtt vagyok a párommal

Legjobb válasz: Szerintem is írtó korai volt.Bocsi én még csak 20 éves vagyok de 13 évesen még babáztam és nem azon törtem a fejem,hogy keféljek (akár szerelembõl akár nem).Ne haragudj de egy 13-14 éves GYEREK még azt sem tudja mi az,hogy szerelem!

Szerintem is írtó korai volt.Bocsi én még csak 20 éves vagyok de 13 évesen még babáztam és nem azon törtem a fejem, hogy keféljek (akár szerelembõl akár nem).Ne haragudj de egy 13-14 éves GYEREK még azt sem tudja mi az, hogy szerelem!
13 évesen már volt barátod? ahogy gondolod, de még kislány vagy, akárhogy is hadonászol, h te már érett vagy, még nem lehetsz az, egyszerûen ez lehetetlen. remélem, a pszichológusok véleményét nem akarod megcáfolni. nem is tudnád, egyébként. és méghozzá azért ( is ) tartanak sokan éretlennek titeket, mert pl. nem tudtok védekezni. vagy ti netááán.. védekeztetek?
egyetértek iylen koromban én sem ezzel foglalkoztam, jóformán még azt sem tudtam h mi hogy van, ha annyira szeretitek egymást ki lehetett volna birni 17-18éves korotokig, amugy ilyenkor mindig a lánynak kell hogy több esze legyen..bocs de ez a véleményem..és gáz h idáig süllyedt a világ h már lassan az oviban is a szex a téma.
utolsó, tökéletesen egyetértek veled.. de hát mi már csak ilyen " maradiak " vagyunk, és " savanyú a szõlõ ", ahogy mondják :DD
Azért mert még rohadtul gyerekek vagytok még....
Semmi, kúrjatok mint a nyulak!
14 évesen, hogy lennél már érett? Kb. annyi eszed van, mint egy kétnapos házipatkánynak. Na komolyra véve a szót: 1. ez a topic 18 éven felülieknek szól 2. de jó már neked, hogy 14 évesen együtt vagy a "pároddal", könyörgöm ezt a "párom" szót felejtsük már el, neked max. barátod van, a "párom" az több annál, sokkal több, mint hogy egy éve járjatok... 3. azért hurrogjuk le õket, mert kicsik, fiatalok, kicsik, fiatalok folytassam? Azért, mert éretlen kis pisisek vagytok, akik nagynak hiszik magukat, mert már nem szûzek... És ne kezd nekem magyarázni az ellenkezõjét, mert úgysem tudod megindokolni, s hogy mért: Mert nincs annyi eszed!
ok. ahogy gondolod. én minden esetre, nem tettem volna meg abban a koromban. egyáltalán nem is érdekelt a szex. mert a koromhoz való dolgokkal foglalkoztam. lázadozhatsz, ez a véleményem. és ezt tõlem okosabb szakemberek is megmondták már. legalább védekeztetek? ha igen, akkor hogyan? csak h elkerüljük a további " lehetek terhes? " kérdéseket.
szerintem semmi.õ döntésük. 15/F
Az hogy nem akkor kéne te hülye.... egyértelmû hova jutott a világ.. Sajnos és ez mind az emberek hibája? Nem tudsz várni, aszt megbánod majd hülyegyereke... nem tudsz gondolkozni. Drágalátos szüleid mit mondanának rá??? 18/F
Szerintem is fiatal vagy Te is. És azt sem hinném hogy tényleg már annyira kívántad a szeretkezést hogy nem bírtad ki. És az hogy minden 12-14 éves pö cs bikának hisz magát ahhoz vezet hogy teljesen kihal a szeretkezés kultúrája. Mert bizony a szeretkezésnek is meg van a maga etikettje és kultúrája... De ha esetleg ilyen válasz kéne: Semmi baj, szerintem már 13 éves korodban 1-2 nap után lefeküdhettél volna vele, mert a ti szerelmetek mindennél erõsebb, és sosem lesz vége. És naponta szexelj amennyit csak tudsz. Feküdj le a sráccal reggel, este és minden szünetben a suliban csak hogy kifejezzétek a szereteteket. Remélem az nem fog zavarni hogy 20 éves korodban olyan feszes lesz a pin ád mint egy orosz pros tié. Igaz hogy gond nélkül belefér az ember mindkét keze, de tapsolni már nem tud...
Felõlem, õ bsjuk ha 16 évesen 2 éves gyerekük lesz
fúúúhhh.... basszus annyi hülyeséget olvastam!!! áááá.... miaz hogy 14 évesen nemlehet egy lány értett? de most komolyan??!!!:O:O:O én 14 éves vagyok könyveket irok meg minden ksifaszom... menjetek már hogy nem vagyunk értettek... sok kis csitri van aki tényleg nem érett, de azok megszólalni sem tudnak és azoknak nem is adódnak ilyen lehetõségei... valamint meg ha ez a lány megtalálta abban a fiúban a boldogságát és tényleg szereti akkor semmi baj nincs vele... de mi az hogy MI 14 évesen nem tudjuk mi a szerelem??? hét nagyon us tudjuk!!!! am meg ilyenkor kell ismerkedni nem majd verni a seggem 20 évesen hogy nem tudok megállapodni egy srác mellett mert nem jó semmise... ilyenkor a tinikorban még annyira tiszták az érzelmek... annyira önzetlen és odaadó... szóval én csak nézek kerek szemekkel és bámulom a képernyõt... am meg nem gondoljátok, hogy mindig az idõsebb nemzedék alakitja a fiatalabbikat??? valahol TI is tehetettek arról hogy ilyenek vannak... szerintem se szép az hogy ha egy csaj állatmódjára baszik, de ha tényleg szereti meg stb akkor meg õ tudja csak igazán. ha nem állandóan a külsõségekrõl szola minden a tvben a plakátokon meg mindenhol akkor nem lenne honnan ezt tanulni... meg ha azt nézitek régen TABU TÉMA volt a SZEX ma már ha valaki valamit kérdez róla teljesen természetes... és ez sztem tök jó... szóval régebben azért nem tudhattátok ti "öregek" hogy mi az hogy szerelem, meg szex meg ilyenek, mert nem bezséltetek róla... én anyámmal órákig szoktam a szexrõl bezsélni. ez egy olyan téma ami kimerithetetlen!! Nyugi csajszi, nincs semmi baj hogy 14évesen már nem vagy szûz, de remélem hogy akkor tényleg nagyon szeretitek egymást, és meg is becsülitek majd egymást! Nah, puszi, szia:) :)
17:55, az írásod stílusa pont nem arra vall, hogy értelmes és érett lennél. Az, hogy 14 évesen fanfictionöket írogatsz, mióta vall érettségre? És, én rajzolok 12 éves korom óta, akkor most érett vagyok? Vagy aki 6 éves kora óta zongorázik az érett? Gondolkodj már, légyszíves. És igen, a 14 évesek pont ezért nem tudják, mi a szerelem, mert csak a gyerekkoruktól kezdve elképzelt "ábrándot" látják a fiúban, lányban, képtelenek gyakorlatilag igazán megismerni. Valóban tiszták az érzelmek, de sok esetben, csak beképzelik, hogy a "párjuk" az, aki, közben alig ismerik(lelkileg, belsõleg). De ezt hiába magyarázzuk, mert csak 18-20 körül, vagy az is lehet, hogy késõbb ismeritek majd be, hogy a 14 éves diákszerelem semmi nem volt ahhoz képest, amit késõbb éreztetek. Nem fikázásként mondom, ezt szerintem minden felnõtt ember tudja. Arról pedig, hogy az idõsebbek alakítják a fiatalokat: igaz, de nem a mostani huszonéves korosztály (akik nagyrészt írtak a kérdésre), tehát ne õket szidd. A jó édes szülõk, nekik kellett volna alakítaniuk benneteket, megmagyarázni, hogy 14 évesen kislányok vagytok, és nem kell hallgatni a médiára, és a társaitokra, akik azzal tömik tele a fejeteket, hogy 13 évesen szexelni kell. Ha idõsebbek lesztek, igazán ismerni fogjátok a párotokat, akkor majd tényleg átélhetitek, milyen a valódi szex, amikor orgazmusotok van, mert ez ilyen korban biztos, hogy nem fordul elõ. Hiszen két ennyi idõs gyereknek fogalma sincs róla, hogyan kell örömet okozni egymásnak (oké-oké, jó dolog biztos 14 évesen is kefélgetni, de köze nincs az "érettebb" szeretkezéshez). Végsõsoron:egy párkapcsolatot nem csak az határoz meg, hogy járunk 15 évesen 1 éve, akkor az komoly. Nem. Az a komoly, ahol reális jövõrõl beszélünk (tehát idõsebb korban), ahol a felek igazán ismerik egymás testét-lelkét. Ez az amit ilyen korban lehetetlen elérni, ezért tartom butaságnak a szexet 14 évesen. És mikor 14 éves voltam, is hülyeségnek tartottam.
Hát ez e taknyos hol érett a könyv írása nem teszi azzá él a dumájából sem ez jött le, a tettek teszik az embereket azzá.És én is beszélgettem anyámékkal a sexrõl már általánosban is, de nem kurv.kodtam, mint sok tini manapság és nem hiszem hogy 18-30 éves emberek öregek lennének, ez megint a naivságát mutatják. Én is sokszor voltam igazán szerelmes és hosszú ideig is tartott tiniként(pl egy eset 10-14 és 14-16, 5) éves koromigde még sem adtam oda magam, és az akkori barátaim másképp tekintettek a dologra, ilyen fiatalon hiába a nagy szerelem csak sexrõl beszélhetünk, míg egy kor után már szeretkezésrõl és azért az már nagy különbség.Egy taknyos általános iskolásnak nem a sexen kellene hogy az esze járjon és hogy csinálja.Az anyja is marha szép lehet, ha még támogatta is, lehet õ is ilyen kicsapongó, korán kezdõ volt, a példát látnia kellett valahol. Pont az ilyenek miatt gondolnak már azokra a fiatalokról is rosszat akik a koruknak megfelelõen szeretik egymást. Szégyen hogy taknyos kis 7., 8.-as csitrik már kezelgetettik magukat.Sem testileg, sem lelkileg nem érettek, akkor nem anyucinak kellene õket a dokihoz, meg a patikába kisérgetni, hisz még azt se tudják egy számlát hogyan kell feladni.KÖvetelni azt tudnak mást meg nem. Azért mert valaki ír, hogy lenne már érett, az unokaöccsém egy marha lusta gyerek, de a hobbija a festés, fafaragás erre is jár a suliba, de semmit nem tud elintézni egyedül, pedig 18 éves, persze ha jönnek a haverok adja a nagy felnõttet, na mot a hobbijától hogy lenne már érett.
Biztosan írták már, nem olvastam végig tíz oldalt, de egy érett 14 évesnek nem ekörül forognak a gondolatai. Pszichológiát tanulok, az egyik szakdolgozatom témája volt, hogy ki hogyan viszonyul a szexhez, ha lehetne, hol húznám meg a válaszvonalat. A törvény mást mondd, de õket úgysem érdekli, szóval felesleges a törvényt emlegetni. A dolgozatból kifolyólag beszélgettem kiskamaszokkal, kamaszokkal, fiatal felnõttekkel, felnõttekkel, öregekkel, nem kétnapos program volt, a lelkemet kidolgoztam, de megérte. Legalább tíz kislánnyal beszéltem, ebbõl hét volt azon a véleményen, hogy a szex szinte kötelesség, mondanom sem kell a stílusuk is olyan volt, érettlen, gyerekes. Minden második szavuk trágár volt, a saját gondolataikat sem értették, minden szavuk sablon volt. Viszont a fentmaradó háromnak - nem az elrugaszkodott, görcsösen jókislányokra kell gondolni - nagyonis értelmes gondolatai voltak. Jól esett velük beszélgetni, rájuk tudtam azt mondani, hogyha arról lenne szó, a jég hátán is megélnének. Talpraesettek voltak, és nem kisgyerekként kerülték a témát, hanem elmondták a véleményüket, úgy gondolom õszinték voltak. Ha "nagy' leszek, gyerekekkel akarok foglalkozni, érdekes az észjárásuk, viszont számomra elrettentõ volt, hogy 10 lányból 7 úgy gondolta, hogy õ: "tök érett vok, felesleges papolni, úgyis tudom mit csinálnak, ha meg beszólnak, akkor úgyis leütöm õket, különben is, most loptam pénzt anyámtól, nem buktam le vele, na ez tuti érettség!" Szó szerint idéztem, és ez még nem a legrosszabb. És a kedves 14 éves, nagyon okos, érett, írónõhöz: Attól, hogy írsz nem leszel érett, elhiheted. Fanfiction oldalnál vagyok moderátor, hát, tudnak olyan hajmeresztõ baromságokat írni, akár 16 évesen is, hogy lefordulok a székrõl, már megtanultam, széken nem moderálunk. Nyugodj meg, stílusodból ítélve van még hová feljõdnöd.
mért ne lehetne egy 14éves érett? :O a mai világban már nem ugy mennek a dolgok mint anno a 70es évekbe.. a mai világban már sokkal hamarabb fejlödik egy lány..megnézem anyukám fényképét és 20évesen ugy nézett ki mint én 14-15évesen.. a mai lányok már hamarabb érnek meg testileg erröl nem tehetünk.. amugy meg sok 20éves sem érett és még is szexel öt meg nem hiszem h megszoljátok h éretlen létére szexel.. sok 14éves éretebb mint egy 20 és a 14évest lehordjátok a 20at megnem.. az oké h már felnött meg minden de attol még lehet éretlen.szoval sztem egyátalán nem korai 13évesen a pasizás.14évesen a szex is elfogadhato ha télleg minden oké(: szoval sztem ne agodj kérdezö és sok boldogságot;) és aki azt irja h milyen anya az ilyen aki hagyja a gyerekét 13évesen pasizi meg 14évesen szexelni.. hát én nem értek egyet h az rögtön rossz anya:S én anyum 52éves nagyon jo anya ö se enged meg mindent.(pl h bulizni járjak vagy este járjam az utcákat vagy ilyesmi..) de mért ne lehetne pasizni 13évesen? az a normális ha félt de mégis megengedi mer bizik bennünk..(most persze normális gyerekekröl van szo nem r.bancokrol) az meg h 14évesen szexel és az anyja nem orditotta le a fejét stb attol mér rossz anya vagy ilyesmi? eléggé fáratt vagyok már bocsánat h kusza lett vagy ilyesmi de muszáj volt hozzászolnom ehez:) (mellesleg irtátok h 13-14évesen korai 16-17-töl kéne. és mivan a 15évesekkel?:( XD )
az, h testileg fejlett, még nem biztos, h lelkileg is, sõt.. még azt se tudja, h kicsoda, mert keresi önmagát, akkor h lehetne már érett? a szex - el is várni kell 1 bizonyos korig, nem kell már az oviban elkezdeni. és nem tom, h milyen 70 - es évekrõl beszélsz.. még csak akkor volt a szexuális forradalom, hippimozgalmak, stb. látom, nem vagy vmi informált. de akkor is voltak tinik.rvák, és mindig is lesznek.. 1 14 éves nem lehet érett erre, és kész.
14 éves és érett??? Még egy 18 éves sem érett (tisztelet a kivételnek). És ezt úgy mondom hogy én is 18 vagyok. És van annyi eszem hogy belátom hogy nem vagyok érett. 14 évesen írsz. Remek, de szüleid nélkül jutnál 1rõl a 2re?? Mert én 18 vagyok és még sok segítséget kérek tesóimtól/szüleimtõl. Az érettség nem írás vagy egy hobbi amiben tán jó is vagy, hanem az hogy tudsz önálló, helyes döntéseket hozni, tudsz felelõsséget vállalni akár másokért is és hasonlók.
már mért ne lehetne érett lelkileg? :) ismered? vagy az összes 14évest ismered? és egyátalán.. ha 25évesen veszti el valaki és nem érett lelkileg, arra egy rossz szo sincs:D a 70éveseket csak képletesen értettem azt akartam mondani h a régi idökbe.. amugy akkoris énis mondom h: ö se az oviban kezdte:) azt mondta gimnazista.. ;) szoval ma már nem ugy van mint régen.. és még ha ez rossz irányba is fejlödött akkor is elkéne fogadn, ezvan sztem:) és amugy meg mondjátok azt h ugyis megbánja meg pár év mulva elhagyják egymást stb.. aki érettebb korban veszti el (17-18) azis megbánhatja nem? és ök is elhagyhatják egymást pár év mulva... akármilyen érett az ember akkoris érhetik csalodások és akármit megbánhat.
Igen, de aki 17 évesen veszti el a szüzességét, annak nem kell szembenéznie azzal, hogy 23 évesen nem fog kelleni egy srácnak, mert már 14 éves kora óta él nemi életet (sok normális srác van, akinél ez kizáró ok). Ez a testi érés hamarabb kezdõdik...ti ezt komolyan elhiszitek? Töri órán nem tanultátok, hogy a középkorba 14 évesen megjött a lánynak a mensije, adták is férjhez?! Semmivel nem kezdõdik korábban a testi érés (persze van 1-2 kivétel, de szerintem az átlag max 1 évvel csúszott lejjebb, az szinte semmi...). ez csak a kifogás arra, hogy ma miért ilyenek a tinik. Nem, ennek nem a testi éréshez van köze. Az kb. mindig ilyen korban következett be. A dolog kulcsa az erkölcsök elkorcsosulása. A média, internet által sugárzott mentalitás, hogy ha nem szexelsz, nem vagy divatos stb., akkor elmaradott vagy, meg szürke egér, meg tudomisén mi. Persze hogy szexelni akarnak, hiszen a csapból is ez folyik, hogy csinálják. A szülõket nem érdekli a gyerek milyen filmeket néz, a tv és az internet neveli a gyereket. És abból ez sugárzik, ennyi. Aztán van még, akit próbálnak nevelni, de túl "begyöpösödött" a szülõ, ezért a gyermek inkább az elk.rvult barátnõkre hallgat. Nagy a nyomás a fiatalokon, ez igaz, de attól még nem muszáj a tömeg része lenni. Az a szégyen, hogy a fiatalok nagy része úgy érzi, hogy neki joga van ahhoz, hogy 14 véesen éjfélig bulizzon, piáljon (!!), cigizzen (!!), pasizzon!!! 14 éves kisgyerekek! Azt sem tudják, hogy ha nincs otthon az anyjuk, hogy csináljanak palacisntát, meg hogy mossák ki a bugyogójukat, ha elromlik a mosógép, meg hogy melegítsék meg a levest, ha bedöglik a mikró, halvány lila f.ngjuk nincs az önállóságról, a többségük csak bambán nézne, ha azt mondanák nekik, hogy tessék kislányom/fiam, itt a pénz, menj, fizesd be a számlát, de pasizni azt van eszük. Oké, mindenki volt diákkorában szerelmes az évfolyam meg a suli leghelyesebb srácába. Persze mindennek köze nincs az igazi érzésekhez, de õk úgy érzik. Oké, érezzék. De az, hogy szexeljenek? 25 éves korukra mindent tapasztalt r.bancok lesznek, már elnézést, több(ször) fogtak f.szt, mint kilincset! Mind1, most a szidásba nem megyek bele. A lényeg: az ÉRETTSÉG itt kezdõdik, hogy valaki tud felelõsséget vállalni másokért, el tudja látni magát, meg tudja oldani a problémáit. Egy 14 éves kislány, ha nem tennének a segge alá mindent, azt sem tudná kihez rohanjon tanácsért. Szóval...szerintem elõbb megkomolyodni kéne, érteni kicsit az élethez, aztán kúrogatni. Persze, a szexhez nem kell tudni számlát befizetni, ahhoz csak nemiszervek kellenek. Csak szerintem itt húzódik a határ a gyerekek, az érettség, a felnõttség között...És egy gyerek ne keféljen.
Bocs, de ez hogy a kor elõrehaladtával (vagyis manapság) testileg elõbb érnek a GYEREKEK ez hülyeség. Egyszerûen nem igaz. Attól, hogy látsz egy fényképet és abból levonod ezt a buta következtetést még hamis állítás lesz. Most is kb 11-12 évesen jön meg átlagban a kislányok menstruációja és régen is így volt. Régen és most is voltak akiknek elõbb vagy késõbb. Egy 14 éves még testileg sem érett a szexre, nemhogy lelkileg, ezen nincs mit vitatkozni.
Egyetértek az utolsóval.. saját bõrömön tapasztaltam. 15 éves voltam, amikor elvesztettem a szüzességem. A "nagy" szerelem másfél évig tartott. Utána rájöttem, hogy nagy hiba volt. Most 20 éves vagyok, és nem egy fiú kérdezte már meg ismerkedés kapcsán, hogy: "Hány évesen vesztetted el a szüzességed?" És amikor meghallották a választ egyszerûen csak otthagytak... :( Szóval igaza van annak a válaszolónak, aki azt írta, hogy érdekli a fiúkat, hogy milyen voltál pár éve, mikor szexeltél elõször.. és az is igaz, hogy egy 14 éves csicska lány még nem érett..nekem akkor még mellem sem volt, elõl deszka hátul léc voltam.. :S
17:55ös vagyok AZ IRÓNÕ!!! Annyira az átlagot nézitek... a sok kis plazacicát veszitek figyelembe! egy 14éves miért ne tudna önállódöntéseket hozni és megfontoltan dönteni valamirõl? ez a nevettetés kérdése. az meg hogy ha valaki 14 évesen szexel az már nem az. hiába a szülõk jól nevelik a gyereket meg minden az érzelmeknek nem lehet parancsolni... a csábítás nagy úr.. ja és persze ekkor jön az hogy mi enm állatok vagyunk =] És képzeljétek el hetente kapom a kritikáimat a könyvemrõl. Átlag emberektõl és kiadótól is. És anya vagy apa egy fûszálat sem tett odébb hogy jobb legyen vagy hogy akérmiben is siekres legyek. Én bezséltem a kiadóval, kedves iróbácsikkal/nénikkel. igen volt mikor besültem de tudtam korigálni. szóval ne mondjátok azt hogy minden 14éves kis tini ribi meg qrva... ez nem igaz!!!!!
kicsik
Aqz utolsó beíróval teljesen egyetértek, igazad van, a család, nevelés nagyon fontos és idegesítõek az állandó kifogások, magyarázkodások, hogy hát szerelmes voltam, hányan szerelmesek kisiskolásként, v. ovodásként.Ez csak kifogás
Hát... Az ember többek közt attól különbözik az állatoktól, hogy megálljt tud parancsolni a biológiai késztetéseinek, mert az ösztönöket képes "felülírni" a józan ész, az értelem... 12-13-14 évesen bõven korai a szex, 16-17 évesen is csak megfelelõ érett gondolkodással tudom elképzelni. Ha egy gyereket otthon korának megfelelõen, gyerekként kezelnek és nevelnek, odafigyelnek rá, úgy hiszem, jobban értékeli az ártatlanság adottságát. De sajnos tudomásul kell venni, hogy nem szabad arra hivatkozni, hogy ilyenek a mai gyerekek, különben pár év múlva már 6évesekrõl fogják ugyanezt a kérdést feltenni... Mindennek a gyökere a család és a nevelés, ha ott nem stimmel valami ezen a téren, akkor régen elveszett az ügy. És ez nem normális.
Nos, látom szép kis vita kerekedett ebbõl. Én is azoknak az oldalára állnék, akik azt mondják, hogy ez még korai. Hiszen nincs az a normális szülõ, aki csak legyint, hogy jól van lányom, így kell ezt. Korai, korai, korai. És a szerelem nem egy nagy érv emellett. Majd csak késõbb lehet megtapasztalni az igazi szexet. És attól nem lesz valaki érettebb, mert már nem szûz. 27. L
Egyébként az mindenkinek elkerülte a figyelmét, hogy a kérdezõ említette, hogy még elélvezni se tud szex közben. Szerintem ettõl a kijelentéstõl kezdve elég egyértelmû a kérdés:P És igen, van akik idõsebb korban se tudnak, de ha nem GYEREKKÉNT kezded, akkor SOKKAL de sokkal nagyobb rá az esély, hogy minden szuper lesz és simán megy.
És mellesleg biológiailag is nevetséges feltételezés, hogy egy 13-14 éves kislány vagy kisfiú teste 100%ig érett a szexuális kapcsolatra, hiszen még a melle se nõtt meg normális, még szélesedik a csípõje, még csak 1-2-3 éve menstruál. A fiúknak meg ilyenkor még a szõrük se nõ ki normálisan, még a hangjuk se alakult át és még csak kb 2 éve volt az elsõ magömlés. Nevetséges azt állítani, hogy akár biológiailag is IGAZÁN érettek lennének rá. Mert nem azok. Attól, hogy már megjött neki meg nedvesedik, a srácnak meg feláll még semmit nem jelent.
utolsó, teljesen igazad van. van, akinek még 14 évesen se jött meg, tehát nem kell a biológiai dolgokra se támaszkodni. de az õ dolguk, õk cseszik el az életüket, nem mi :) mi nyugodtak lehetünk :)
Sok kis hülye csitri, azt hiszi magáról , hogy érett, ezért neki már szabad szexelnie a "SZERELMÉVEL" . Még soha nem találkoztam olyan 14 éves kis lánnyal aki nem azt mondta volna magáról , h õ nem érett ;) mind azt hiszitek, hogy azok vagytok, pedig nem!!!!!! 21/L
14 éves semmilyen módon nem érett, hiába hiszi azt, ha egy 7 évesnek megmutatod hogy kell az is tud sexelni. Egyébként nem a 14-et szokták alsó határként írni, hanem a szakemberek mind azt javasolják 16 év alatt lehetõleg ne csinálja senki, hisz sem testileg, sem lelkileg nem érett erre. Szerelem meg csak kifogás a te korodban, én már alsóban nagyon szerelmes voltam, és 5 évig tartott, gondolj bele ezek szerint mert szerettük egymást ezzel a kifogással akár 11-12 évesen csinálhattam volna. EGyébkébként pont azért szólják le azokat a lányokat akik a korukhoz megengedett modón járnak fiúkkal(puszi, simogatás mértékkel stb.)mert ilyen példákat láttnak mint amilyen te vagy!!!!!! Egy 7-8.-as taknyosnak korai a sex.Ettõl nem leszel felnõtt még, de minõsítetted a szüleidet is a tetteddel, látszik baromira jól nevelhettek. Kati
Ilyen hülyeséget hogy testileg érett!!!, Baszus egy normális férfinak legalább 180 cm körül kellene lennie, szóval legalább egy átlag magasságú nõnél fél fejjel magasabbnak lennie, na most ha megfigyeltétek a mostani srácot többsége alacsony és gesznyet, 16-17 évesek vannak 175 cm-nél, ami korábban egy 14-15 évesnek felelt meg. 14-15 évese fiúk alig 170 cm magassak, ez nagyon kicsi, sõt egyre több ír be arról hogy akár 15 évesen alig 160 cm és csupasz, szóval hol fejlett már.Messze van attól hogy testileg férfi legyen, soknak se szõre, se bajusz kezdeménye nincs és apró pici kis cucca van.Nyugodtan a férfiak egészségénél meg lehet nézni. A csajok vagy egyre kövérebbek vagy nagyon véznák, a mellük sincs teljesen kifejõdve, valakinek nincs is még.Szóval akárhogy nézed nem nõ még.Se arcra, se testileg. Én is fejlett voltam testileg is és idõsebbnek néztem ki, a végleges adottságaimat elértem 13 évesen, de utána már nem fejlõdtem, ahogy nekem bátyám van és õ is 13 évesen 180 cm volt már, csak 5 cm nõt azóta.Véznák sem voltunk, pont jók súlyra, de ettõl még az arcunkon látszott hogy fiatalok vagyunk. De tudod honnan lehetett tudni hogy érettek vagyunk, onnan hogy bár a te korodban mi is jártunk már, de tudtuk hogy még pár évet várni kell ahhoz hogy minden szempontból érettebbek legyünk, és ha érettebb vagy a dolog is másabb lesz. Anyukád meg minõsítette magát azzal hogy tud a dologról és kicsit sem akadt ki, ilyen anyáról is meg van a véleményem, gyönyörû, lehet ha átlagnál szebb lennél, akkor a végén még arra is biztatna, fotoztasd magad, csinálj félaktokat mert abból lehet megélni, nem egy ilyen példát látott már az ember. CSaka normális tiniket sajnálom, akiket a hozzád hasonlók miatt fognak leszólni, ha lesz egy kisbarátjuk és fagyizni vagy moziba mennek, rájuk is mind azt fogják hinni hogy könnyûvérû kis locs.k!
Fasza mutter nem de? Nem baj kislányom csináld csak, a te tested, a te életed.Nem baj ha már most kezelgenek, ha gáz van majd szóljál. Ez aztán a gondoskodó, erkölcsi magaslatokban álló mutter.Nem tudom mit csodálkozunk ezek után ha ribi a lány is.Hiába a szöveg õt szeretem, õ az elsõ és mással még nem voltam, akit 8.-asan már kezelgetnek arról sok jót nem lehet mondani.
Arra lennék kíváncsi, hogy ha majd úgy 20 évesen lesz egy másik barátja, és megmondja neki, hogy 14 kora óta szexel mit fog róla gondolni XD
*éves kora
az én pasim nem is járt volna velem, ha azt mondtam volna neki, h már 14 éves korom óta nem vok szûz. :DD
Hogyan lenne egy 14 éves már érett, sok hüvelyk matyi, csupasz fütykösû srác, se lábszõr, se mutáló hang.A csajoknál szintén se cici, mert sokszor mellrõl nem beszélhetünk az esetükbe.Lehet mire õ lesz anya tök normális lesz neki ha a 12 éves lányát kuro.atják majd, mert amint olvastam anyuka sem lepõdõtt meg, annak is normális volt. Hát szép, jó szülõk, jó nevelés és csodálkoznak utána hogy milyen a gyerek.
Engem is ott hagyott volna a barátom és jól le is kurv.zott volna, jogosan.Nem vagyunk szentek és van néhány kikaposabb barátnõm na de õk sem 14 évesen kezdték, sõt a srácok sem 16-17 évesek voltak, valaki még idõsebb.
"Az egyik válaszolónak, aki azt írta, hogy nem tudott bulizni meg kiélni magát 3 évig a barátja miatt az poshadjon is meg. Talán a barátoddal nem tudtál volna elmenni!?" Tegnapi 14:28-asnak: Nyald ki a pinámat te büdös kis ku*va! Mentem a barátommal is rengeteget bulizni, de mikor már szakítottunk megbántam, hogy nem nélküle mentem csak a barátnõimmel.. mert teljesen más úgy bulizni, hogy tudod minden pillantásodat nézi a barátod, aki mögötted áll, meg teljesen másmilyen úgy bulizni, hogy barátiasabb a hangulat, és csak a lányokkal vagy.. én személy szerint nem szerettem bulizni menni a barátommal, mert mindig féltékenykedett, és ezzel lehet(ett) engem kiborítani.. ezért is vetettem véget a kapcsolatunknak! Úgyhogy poshadj meg te náci ge*i! Ti meg hagyjátok abba a veszekedést, hisz nincsen értelme! :)
nem is mondtam, h k.rva. de nem lehet vki érett 14 évesen PSZICHIKAILAG!!
Utolsó tanulj meg olvasni, mielõtt könyvet írsz légy szíves! Abszolút nem írtuk, hogy tini ribi meg qrva, nem tudom hol látsz ilyeneket az értelmes válaszokban, mert én sehol. És nagyon nem a plázacicákat vesszük általános 14 évesnek, a válaszokból ezt is meg kellett volna értened.
Hja, végül is lehet, hogy olyan 18 évesen rájönnek arra is, hogy mi az az orgazmus....
hát nemis tudom.. van egy 14éves bnöm aki 2es tanulo.. nahát hülye 14évesek:)
Volt itt valaki, aki írt konkrét statisztikát a kutatása alapján, hogy hogyan állnak a témához az ilyen idõsek, olvassatok vissza, az tanulságos volt
nos igen, én is olvastam azt a tanulmányrészletet, és ha annak nem hisznek, akkor sajnálom.
Amúgy én ezt tanácsolnám minden olyan idõsebbnek, akik szerint a 14 évesek érettek erre, hogy menjenek be egy általános iskola 8. osztályába és kérdezzék meg a lányoakt a témáról. Azt hiszem, elszomorító válaszokat kapnának az olyan dolgokról mint pl. hogyan kell védekezni, mit kell tenni, ha kiszakad, és miért érzik magukat késznek erre.
utolsó, igen.. az a barátnõm, akit az elõbb már emlitettem, amikor megkérdeztem, h h védekeznek? azt mondta, h hát, kiveszi, mielõtt elmegy. és márpedig õ igy nem lehet terhes. mûködött is neki 5 évig, most 7 hetes terhes.. de ez nem biztos, h másnak is igy összejön.
szerintem lassan a tévében kéne nyomatni hogy "a megszakítás nem védekezés" ha a barátok közt szüneteiben menne, még a célközönség is látná :DDD
hát aki 14éves és ennyire hülye legyen arrol nem tehetünk(: de attol h ö ilyen nem feltétlen mindenki ilyen! 12éves koromba is tudtam h ez "veszélyes".. -.- az h ö meg 14évesen se tudja az pech. szoval..
A különbözõ nemzetek szokásait ne keverjük be, akkor nálunk is eladnák a lányokat(romáknál még van néhán helyen)és körülmetélnék a lányokat is (afrika), amibe bele halna a fertõzés miatt pár és még a pisilés is fájdalmas lenne.Szóval jobb ezeket hagyni. De egy általános iskolás kölyök nem érett, csak buta még és naiv ha ilyeneket csinál.És fogalma sincs mi az az érettség különben nem írogatna ilyen hülyeségeket hogy testileg-lelkileg érett vagyok. 10 évesen volt mensim és mellem is már, magas voltam és sok szempontból önálló, de ettõl még gyerek voltam, és nem felnõtt méretekkel rendelkeztem, pedig az átlagot jó pár évvel megelõztem.Ez mind-mind buta kifogás. De fölösleges vitázni, a sok elkényesztetett, kiszolgált óvisnak úgy sem lehet megmagyarázni. Egy általános iskolás gyereknek akár szerelmes akár nem korai a sex!!!! És a hirtelen eluralkodó ösztönöket meg hagyjuk, ha annyira érett lenne akkor tudna rajta uralkodni!!!! Vannak sexuálpchiológusok is õket is meg lehet kérdezni és õk is ezt modnják. Helyettük dönteni nem tudunk, de az biztos sok otthonról hozza a mentalitását, hisz anyuci annyit mond csak hát nem tudok vele mit csinálni, nem lehet a gyereket kezelni, ha nem én veszem meg a cigit neki akkor majd más, az xy lánya is jár már diszkóba.Meg hát ezek a mai gyerekek korábban kezdik stb.Ez mind csak duma. Jó pár 13-16 éves korosztály ismerek mai is és nem ilyenek, de a szüleik mentalitása sem és a törödést nem keverik a gyerek pénzelésével, állandó ksizolgálgatásával össze. Én is voltam kis és nagy kamasz és kamutunk egymásnak a témáról, szóval attól hogy pár osztálytárs azt mondta hogy csinálta nem kell rögtön elhinni és õket utánozni. Aki 14 évesen csinálja akár együtt maradnak pár évig a barátjával akár nem, hisz jön a középiskola, új ismerõsõk, új hely stb. arról sok jót nem tud mondani az akinek van egy kicsi erkölcsi lojalitása.
Szerintem is fölösleges ezen veszekedni, 18év felett mindenki el van itt magától ájulva és oltja a kisebbeket. Persze mert láttam én is, sok olyan kérdés van, jajj teherbe estem mit tegyek. Ok, akaszd fel magad. De egy normális 14 éves szexelhet, ha mindennel tisztában van, és sok ilyen van szerintem. Amúgymeg ha így általánosítunk ti meg nem tudtok mit csinálni, utcanõket akartok felszedni, csak hogy dugjatok, mert nemtudtok kivel vagy szétdudgjátok az agyatokat ez nagyon is helyes (szerintetek). És sok "felnõtt" felelõtlen, szerintem azért mert 5évvel idõsebbek vagytok nem vagytok tõlünk sokkal elõbbre... És most mondhattok mindent én leszarom :) )))
Hát az utolsó eszét mutatja a írása is, rendkívül okos lehetsz.Attól, hogy valaki tudja hogyan védekezzen attól még nem érett, és ide fõleg csajok írtak be, szóval õk hol szednének fel már kur.ákat, na mindegy. Én korainak tartom és szégyenek ha már valakit 13-14 évesen kezelgetnek, és ha valaki lekur.áza õket, nem lepõdõk meg, sok jót én se tudok róluk mondani. Na mindegy az õ döntése, bár nekem meg van róla és a szûleirõl is a véleményem, valahonnan hoznia kelletta mintát, nem de? Mosogatnia azt nem tudtok, v. porszívozni, esetleg bevásárolni, önállóság semmi köteleztettséggel járó formáját azt nem akarják vállalni, csak a szórakozást. Akárki akármit is mondjon ennyi idõsen korai a sex, hiába az elsõ, akkor is durva és az meg ennyi idõsen nem nagy szám hogy 1 évet vártatok rá, 13 évesen még szõre se volt, sok kis hülye pöc. . Undorító, erkölcstelen és kiábrándító.Mi lesz 10 év múlva meg 12 évesek akarják csinálni és õk is jönnek az én már érett vagyok dumával, akkor nem anyuka csomagolná a szendicset, meg vinnék õket dokihoz.Ja a fiúk is annyira felnõttek hogy anyuci mászkál be hozzájuk amikor fürdenek.
"Amúgymeg ha így általánosítunk ti meg nem tudtok mit csinálni, utcanõket akartok felszedni, csak hogy dugjatok, mert nemtudtok kivel vagy szétdudgjátok az agyatokat ez nagyon is helyes (szerintetek). És sok "felnõtt" felelõtlen, szerintem azért mert 5évvel idõsebbek vagytok nem vagytok tõlünk sokkal elõbbre..." Pont az értelmi szintedbõl látszik, hogy mennyire érett vagyXD
Ja kicsi XD a 20-as éveim végét taposom, és a te korodba nem szólogattam be másoknak, nem azt mondom hogy tipikus jó kislány lettem volna, és itt senki nincs eljáulva magától, max. ez a 14 éves korosztály akik annyira azt hiszik magukról hogy érettek testileg meg lelkileg.Ezt még mi se modjuk magunkról, hûha mennyire érett vagyok.Na amikor valaki ezt kijelenti magáról az árulkodik az érettlenségrõl.És 14 évesen akkor is korai, de nem én döntök, ha jelzõkkel illetik az már az õ baja, én sok jót nem gondolnék az anyámról ha megtudnám róla hogy 14 évesen már kezelgették és ki tudja késõbb hány pasival volt még viszonya.
nekem az osztályomban van egy olyan lány, aki már óvodában csókolózott (azóta ismerem sajnos), alsóban már túl volt 6 fiún (mármint hogy õt idézzem "szeretem, és õ is szeret"...) csak 5. osztályban 5 pasija volt, 6.ban már 7, és ez így megy azóta is, mindig egy csomó van neki, most is már vagy a negyediknél tart... nagyon durva... és fiatalabb nálam... és megint õt kell idéznem: nagyon jól csókolt xy.. és ezt asszem 5.ben mondta, .. de õ egy tipikus apuci pici lánya, gazdagok is, k*rvának is néz ki, ÉS NEM CIGÁNY!!!! szal ti hozzá képest kisangyalok vagytok :D, k*rvajó (Y)
utolso: általánositasz
sztem nincs.. és õõõszintén, nem is tom elképzelni azt a szexet. az csak olyan, feküdjünk egymásra.. a saját testüket se ismerik. volt 1 barátnõm, 14 évesen vesztette el, kérdeztem tõle, h volt-e orgazmusa, és azt mondta, h nem tudta.. ja, és nem is védekeztek. na, akkor k.rva érettek, ugye? :DD
most nem az hogy örömbõl csináljak, de csináljak, szval h éretlenek haggyukmár. Meg nem arról van szó, hogy 14évesen be vannak baszva, és dugnak a padon utánna meg egymás ölébe hánynak. Azért van különbség.
14 évesen hogy lenne lelkileg érett és hogy hozna megfontold döntést már valaki?, -ha hozna és az volna akkor várna még pár évet vele, hisz hagyjuk már a fellágoló érzelmekket, aki érett az ésszel tud dönteni és nem csak a teste reakciójára reagál. És igen soknak igaza volt abban hogy még a cipõjüket se tudják anyuka nélkül megkötni, persze ezt képletesen értem, de követelzõni azt tudnak de sok se mosogatni, se hasábburgonyát kisütni, v. krumplit hámozni nem tud, a vasalot nem ismerik, meg még a szendvicsüket se tudják elkészíteni stb. A testileg éretett is felejtsük el 11(most 27 vagyok) évesen már mensim volt és mellem, de ha itt olvasgatsz akkor 13-14 évesek írták hogy még csak most jött meg nekik, amikor anyámnak aki 54 éves már 12, 5 évesen volt és magas, kifejlett lány volt, a fényképek becsaposak. A fiúk meg fõképp nem érettek, régebben egy 14 éves gyerek 174-176 cm körül mozott, míg mára egyre töpörödnek, sokan ezt a magasságot csak 16-17 évesen érik el, holott normális esetben már egy 15 évesnek is a felnõtt férfi magassághoz kellene igazodnia.Egy csomó fiú írta, hogy 14 évesen v. pár hónappal a 14. életéve elõtt kezdett el csak pelyhesedni, és még a 164 cm-t se érik el, normál esetben és fejlettségnél a szõrõsõdés 12 évesen következik be.És sok lánynak se melle se semmilye és kicsike, ráadásul a túlsúlyoságot, húsoságot ne keverjük össze a fejlettséggel. Aki érett azt tud nemet mondani és várni és ésszel dönteni.
A csábítás nagy úr 14 évesen...az kemény :DDDDDD Bocs, de az ilyenektõl sírva kell röhögnöm. És igen, képzeld, nem állatok vagyunk:D Na, most hogy így kinevettem magam: majd ha a többi kritikára is képes vagy válaszolni, vagy esetleg elolvasod õket, akkor majd komolyan veszünk:) Továbbra sem vagy attól érett, hogy kritikákat kapsz a fanfictionjeidre. Általánosból elballagtál már csillagom? Szerinted egy általános iskolás kislánynak kefélés a dolga ha szerelmes? Mert nem tud ellenállni a "csábításnak"? Akit megneveltek a szülei, annak 14 évesen tényleg nem a dugáson jár az esze. Többek között azért, mert megtanították neki azt is, hogy "nem vagyunk állatok", és a "kapcsolat/szerelem" sokkal értékesebb, ha 14 évesen nem adod oda magad az elsõ fiúnak, akinél nagy a "csábítás".
Az fiúk éréséhez még annyit hozzátennék, hogy "régebben" a fiúk elõbb tanultak meg dolgozni (akár mezõn, akár gyárba, tudom is én), felelõsséget vállalni (mert 18 éves korukban már családot kellett alapítani, eltartani õket), a fizikai munka miatt fejlettebbek is voltak. A mai kisfiúk csak a számítógépet verik 18 évesen is, a d.gás az csak d.gás nekik, köze nincs a szerelemhez sokaknál...és igen, 15 évesen úgy néznek ki, hogy sokat kb. 10-nek néznék!!!! alacsonyak, éretlenek, örülnek, ha 14 évesen elkezdenek mutálni...és az még egy dolog, hogy õk tényleg nem tudják a cipõfûzõjüket sem bekötni anyu nélkül, de sajnos a lányok sem hallottak még a vasalódeszkáról ilyen korban. És két ilyennek van akik szerint megalapozott indoka van dugni, mert érettek, és szeretik egymást. :)
a szexeléshez mér kéne tudni sütni-fözni.takaritani.számlát befizetni. vasalni.mosni?
Gondolkodni kéne tudni. És aki gondolkodni tud, az többnyire ezeket is. Csak egy illusztráció volt, hogy milyen esetlenek azok a fiatalok, akik érettnek állítják be magukat. De oké, akkor jöhetnénk azzal is, hogyha 14 évesen kiszakad a gumi, rohannak anyuhoz, hogy mi lesz, vagy itt teszik fel a gyökér kérdéseiket, mert azt sem tudják mi az az eseményutáni, meg hogy kell rendesen felhúzni azt a k.rva óvszert.
és aki a házasság megkötésekor/összeköltözéskor tanul meg fözni meg mosni? az mért baj? és gondolom elötte még szexelt a párjával nem csak akkor kezdte el
engem nem érdekel, hogy ki mikor fõz-mos, mondtam, hogy az egy példa volt. Én mondjuk 13 évesen is tudtam kézzel mosni, meg azért vannak mások is így ezzel. Azt magyarázd meg, hogy szerinted miért kell egy 14 éves kisgyereknek szexelnie?
engem meg az nem érdekel h mikor szexel csak ezt a fözös-mosos dolgot akartam kitárgyalniXD
Amúgy azt nem csak én írtam:D De a lényeg, hogy az ne mondja már, hogy érett, aki ezen apróságok nagy részét még életében nem csinálta :D
Ha belegondolsz egy 20onéves lányt is kicsit lenéznek, ha nem önálló annyira, hogy egyedül képes legyen számlákat intézni, bevásárolni, mosni-fõzni-takarítani. És szerintem ez rendjén is van, mert akinek mindezt anyu csinálja, az nem éppen felnõtt, függ a szüleitõl, vagy éppen barátnõktõl, tudom is én.
Én 9 évesen vezettem a háztartást, a szüleim ívesen sz*rtak a fejemre, a tesóimra vigyáztam stb., mégsem ugrottam 14 éves koromban egy fiú ágyába. Akkor már volt kapcsolatom, de tudtam nemet mondani, és ez hiányzik a mostani tinikbõl. Ha megfenyegetnek azzal, hogy otthagynak, te inkább hagyod magadat azért, hogy két héttel tovább tartson. Ez butaság. Egy lánynak, vagy nõnek igenis tudnia kell nemet mondani bármilyen helyzetben. Ha engem ezzel fenyegettek/nek, megmondtam/om, hogy rendben, akkor szia. Egymást meggyõzni úgysem fogjuk, mindenkinek megvan a saját véleménye, unalmas is lenne az élet, ha mindenki egyetértene. 21/L
Nem hiszem hogy 14évesen valaki barbival játszik, meg amúgyis játszik. De szerintem már 20 vagy akárhány évvel ezelõtt sem babáztak 14évesen . Egy 14éves lány igaz nem olyan mint egy 25éves tapasztalt nõ, de már érett. Hisz valahol ilyen korban már házasodnak, gyereket szülnek, mert ez a hagyomány. Ha akarják hagy csinálják, õ döntésük, szeretik egymást, védekeznek, élvezik. Miért ne?
persze, és gondolod, h pl. Szaúd - Arábiában jó dolgukban szexelnek, meg szülnek a 14 éves csajok, mi?? éretlenek, és kész.
Hja igen, 14 éves arab kislányok, meg az afrikai bennszülöttek örömükben mennek el 3. feleségnek és szülnek gyereket 14 évesen, Hja. Azt hiszem, õk legszívesebben NEM szexelnének ennyi idõsen.
Abban hogy szeretnenek semmi rossz nincs. A baj az hogy ossze is jon nekik. Oszinten? Azert baj, mert irigy vagyok hogy nekem csak 25 evesen jott ossze mer nem vagyok jokepu :D
A kérdező hozzászólása: Miért ne tudnánk? nem mindenki olyan, hogy menõségbõl.. de én azt nem értem hogy olyanokat, hogy tényleg szerelembõl, és nem csak úgy csinálják miért kell elítélni? és ha aztmondom hogy érett vagyok?! mi a barátommal készen álltunk már rá és jó is volt, már 3szor volt köztünk szeretkezés, és nem csak csupán mert jó volt.
A kérdező hozzászólása: utolsónak hát akkor hajrá:) bocsi, de én tényleg élveztem, és sose feküdnék le úgy valakivel mert az menõ, mert nem vagyok ribanc! akár mennyire is azt mondjátok!
A kérdező hozzászólása: amúgy meg egyértelmû hogy védekezni csak gumival.. legkisebb az esélye a teherbeesésnek szex közben.. (csak mert volt egy ilyen kérdés hogy hogyan)
"Nem attól lesz valaki testileg érett, hogy menstruál, hanem hogy képes _valóban_ élvezni a szexet. Ha egy 14 éves erre képes, megeszem a kalapom." pfff :D Ne égesd magad tovább :) Az a lelki érettség. Vagy ha nálad nem, akkor az pontosan mit jelent szerinted? Vicces, hogy a tudatalattid mennyire irigyli a korát. Hiába, te is csak öregedni fogsz.
Nem mondtam, hogy ribanc vagy, csak azt, hogy kislány. De a te döntésed mit csinálsz a testeddel. Hidd el, majd 5 év múlva te is belátod mi a különbség a szex között 14 évesen és 19 évesen, még ha hülyeségnek hangzik is:)
14 évesen érett? Mégis mibõl gondolod, hogy Te 14 évesen érett vagy? Mert hetente egyszer kitakarítod a szobádat, mert elmész néha boltba bevásárolni, mert az ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN 4 egész feletti az átlagod, mert nem érdekelnek az olyan játékok amit a kordbeliek játszanak? épp ezért nem vagy érett, mert azt hiszed, hogyha már Téged nem érdekel a babázás és jó tanuló vagy akkor már érett vagy a szexre, pedig nem!!!élvezni élvezheted a szexet, hogy huuu de jó a kis barátom kibe húzogatja azta :D, de orgazmusod biztos nem is volt és nem is lesz;) 20/L
A kérdező hozzászólása: nem mondtam hogy azért vagyok érett, csak írták hogy csak a szex és semmi más.. nem azért írtam mert hogy sztem azért vagyok érett, mert bevásárolok és mert 4 egész feletti az átlagom.. amúgy bocsi GIMNÁZIUMBA járok.. tök mindegy(Y) csak érzem tán ha orgazmusom van.. amúgy szex közben nem volt, de azért közben élvezni lehet nem? de jó sokan félreértitek a kérdésem!!! mert nem azt kérdeztem hogy miért ne csináljam, meg hogy kicsi vagyok, éretlen stb.. amúgy meg lehet hogy ti nem voltatok akkor érettek, lehet meg is bánom, de nem ez volt a kérdés!! hanem hogy akik tényleg szerelembõl csinálják, azokat miért hurrogjátok le! van egy osztálytársam õt le lehetne hurrogni, õ pl. már nem egy fiúval volt, min. 1 hét után oda is adta magát, neki ez a természetes, hogy ilyen ribancos...
Látod kedves kérdezõ, sosem fogod megtudni, hogy szerintük miért nem helyes, csak annyit, hogy azért, mert õk nem csinálták. :)
Igen érett vagy mint egy piros kis alma;) 2év múlva +egy rohad alma leszel
Pontosan igaza van a kérdezõnek!Nem azt kérdezte hogy miért ne csinálja!Semmi gond nincs, védekeztek, élvezitek is, megismeritek egymás testét!Nem értem mért kell itt nagyzolni hogy húúú te kisgyerek vagy, mi vagyunk a nagyokosok akik mindent tudunk és amit mondunk az szent!Ha nem tudtok értelmeset írni, csak kioktatjátok a kérdezõt akkor inkább ne írjatok!Amúgy meg gondolom ti se élveztétek az elsõ pár alkalmat, hiszen meg kell szokni ezt az új élményt és érzést!Meg attól hogy nincs orgazmusa attól még igenis jól eshet neki!
Azt kérdezte, hogy miért hurrogják le. Tessék, itt van egy csomó válasz. Ha nem tetszik neki, menjen is vissza babázni:D
Óóó gyerekek:) Megszoktátok ezen az oldalon a sok ún. 'ribancot' és most , hogy van egy értelmes lány, aki nem biztos , hogy érett máris leharapjátok a fejét. Ejnye Nos, kedves kérdezõ nem hurrogják le azokat a 14-15 éves lányokat akik szerelembõl tették méghozzá azért , mert õk nem kürtölték szét a világnak és megmaradt bensõséges dolognak az egész. Ez csak két emberre tartozik, de gondolom tudod:) Akinek nem inge, ne vegye magára:) Légy boldog és ne tegyél fel több ilyen kérdést , mert ahogy látom bizonytalan vagy (lehet tévedek).. és tudd, hogy mit, miért csinálsz:) 14L
jajj, de nagyon értelmes.. azt hiszi, h attól érett, mert szexelni tud, besegit a házimunkába, és elmegy a boltba bevásárolni.. ehh, ez k.rva nagy érettségre vall, hallod.. :DD
" jajj, de nagyon értelmes.. azt hiszi, h attól érett, mert szexelni tud, besegit a házimunkába, és elmegy a boltba bevásárolni.. ehh, ez k.rva nagy érettségre vall, hallod.. :DD" Te érettnek tartod magad? Nálad miben nyilvánul meg? (Azt már látjuk, hogy pl nem a hozzászólásaidból...)
Már nem gyõzöm számolni, hogy hány 13-14 éves kis takony állítja magáról, h õ már érett XD a sok kis hülye
Nem attól lesz valaki testileg érett, hogy menstruál, hanem hogy képes _valóban_ élvezni a szexet. Ha egy 14 éves erre képes, megeszem a kalapom.
"13 évesnek minek van barátja? -.- Amikor én ennyi idõs voltam..." blablabla látod ezt mondom, mindenki magából indul ki. Testileg nem érett?! 14 évesen?! Biológia: 1-es, leülhetsz... Lelkileg? Azért, mert ti nem voltatok, más lehetett... 21/F
Most ezért beszólhattok, de szerintem nem baj, hogy lefeküdtek.Ha úgy érezték, hogy készen állnak rá akkor nyugodtan!Nektek semmi közötök hozzá, most hiába írtok neki, hogy mekkora r*banc(nem r*banc szerintem) stb. nem fogtok vele semmit elérni.Ha boldogok együtt akkor nem kéne beleszólni.Legalább ez a lány nem k*rválkodásból meg menõzésbõl feküdt le a fiúval, hanem azért mert szereti.
Figyelj nekem 10 évesen már volt mensim és nemivágyaim is és tudtam egy csomó mindent a nemiérzésrõl, sexrõl, védekezésrõl stb. és ezzel tisztában is voltam és mind fizikálisan, mint érzelmileg fejlettebb voltam az átlagnál, a játékok nem érdekeltek, de tudtam azt is hogy bár önálló vagyok, ez az érettség nem igazgi érettség.És 14 évesen nálam is probálkoztak fiúk, fõleg idõsebbek, de agyban eltudtam dönteni, hogy nincs itt az ideje, nem õ az igaz, az érzelmek és a testi vágyak ilyenkor erõssek, de ezek csak vágyak. Azért hurrogják le, mert 14 évesen nem a sexel kellene foglalkozni, mindenhez van eszük a fitaloknak, de ha már csinálniuk kellene valamit, tenniük, megfeleniük a kötelezettségeiknek azt már nem teszik, vagy otthon segíteni, bevásárolni az számukra ismeretlen, csak buli, pénzszõrés, plázázgatás.De semmit nem képesek egyedül elintézni. Elég szormoú hogy ennyi idõs fiataloknak csak ezen jár az eszük.Azzal nincs baj ha barátja van és nincs sex, mert nekem már oviban és alsóban is volt, de kézfogás, puszi, fagyizás ilyesmi, szóval a koromnak megfelelõ modón és több évig jártam némlyeikkel, de általános iskolásként meg sem fordult a fejünkben a sex. Az a baj, marha laza sok fiatal erkölcse, az ilyen playboy villa lányait veszik követendõ mintának, elég kiábrándító.De ahol a gyerek ilyan korán kezdi ott a szülõkkel is van valami probléma, lehet már rég engedik diszkózni a lányt, vagy mindent a feneke alá raknak.
Te büdös kis ku*va, takarodj innen! :D
Azért ez durva...:S Én most 18 éves vagyok(lány), és 15 voltam, amikor elvesztettem a szüzességem, de azóta már többezerszer megbántam:(... két és fél évig voltunk együtt a barátommal, de azóta már rájöttem, hogy nem vele kellett volna megtapasztalni ezt a dolgot. A másik dolog pedig, amit megbántam, az az, hogy elpazaroltam az életembõl majdnem 3 évet... nem voltam a barátnõimmel... nem jártam bulizni... nem éltem ki magam... most pedig itt vagyok 18 évesen, jövõre érettségi, arra kell készülnöm, nem tudom most sem kiélni magam, most más a fontos, anno kellett volna bulizni... :(
Egyetértek az elõttem szólóval.. egy jó tanács kérdezõ: SZAKÍTS A BARÁTODDAL! :D
Nos, amint láthatod azért ítéli el a sok birka, mert magából indul ki. Hogy "õt nem érdekelte akkor", "nem volt elég érett", "kislánynak/kisfiúnak érezte magát", stb. Képtelenek belátni, hogy 14 éves kora körül - csak azért mert õk azok voltak - nem mindenki dedós. 21/F
hát nem tom mi a bajotok ezzel h szexelnek 14-15évesen ha õ ugy érzi h szeretné akk tegye meg am meg nem tom én már kb 12éves korom ota vágytam a szexre meg az ilyen dolgokra és ez tök normális nah mind 1 15/L
nem is baj az h vágysz rá, az a baj hogy irigyek vagyunk mer neked jut! :D
Az egyik válaszolónak, aki azt írta, hogy nem tudott bulizni meg kiélni magát 3 évig a barátja miatt az poshadjon is meg. Talán a barátoddal nem tudtál volna elmenni!?
Bocsi, de ez a dedós szöveg hülyeség, nem attó felnõtt valaki, hogy dúg.Az hogy van valakinek sexuális vágya oké, de már 11 éveseknek is lehet, akkor mondjuk neki is azt hogy csináld. Az igaz hogy mindenki magából indul ki, és akit már fiatalon többek is felprobáltak az nyilván azt mondja csináld, hacsak utololag nem bánta meg és bemeri vallani. Szerintem sem kell 14 éveseknek még sexelni, mert egyébként minden más téren olyan önállótlan, elkényesztettek, hogy csak na.Nem egy ilyen ismerõsõm van, baszus 16 éves és a gyerekdokihoz kiséri anyuci, meg vasalgat pici szívemre, azt sem tudja hogy kell használni.Dúgni azt tud, de ha mást kell csinálni akkor csak néz, meg nyüszög. Én is kiskurv.nak tartom aki korán kezdi, utána meg úgyis ott lesz hagyva elõbb-utóbb aztán a végén ki tudja hányan mentek végig rajta.Erkölcsösnek még sem mondhatom.
13 évesnek minek van barátja? -.- Amikor én ennyi idõs voltam, a 30 fõs osztályomból senkinek nem volt barátja, és ez így normális, mert 13 évesen köze nincs az embernek a "párkapcsolat"-hoz, nemhogy a szexualitáshoz!!! éretlen vagy, gyerek, a gondolkodásod is, a tested is, és ahhoz, hogy élvezhesd a szexet, kell némi értelem, nem gyerektest, és az érzelem sem árt, márpedig egy 13 éves gyerekszerelemnek köze nincs ahhoz amit mondjuk már 17-18 éves korától kezdve átélhet az ember. Ti 13-14 évesen nem szexeltek, csak maszatoltok :D Nagyon szomorú, hogy affelé halad a világ, hogy lassan a 10 éves gyerekeknek is "pasija" meg "nõje" lesz, persze azt nemtudják, hogy ha leszopnak valakit lehetnek-e terhesek, de dugni azt kell, mert az folyik a csapból is. Ja és még annyit, hogy anyukád mit szólna, ha tudná, hogy 14 évesen a kis barátoddal kúrogatsz? megdícsérne...? Csak azért, mert a csapból is az folyik h 12 évesen már nemi életet kell élni, lehetne gondolkodni is. 21/N
de basszus, h gondolhattok olyat, h irigy vok olyan lanyokra, akik még kislányként r.bancot csinálnak magukból?? :DD
A kérdező hozzászólása: nem tudom miért kell éretlennek és ribancnak nézni a másikat.. anyukám mit szólt?! tudja hogy ebben a korban vagyok, és mondta hogy mondjam neki ha az elsõhöz kerülnék, elmondtam neki, nem haragudott, ellene tenni úgysem tud. MOst anyámat is lehurroghatjátok, de semmi értelme, mert nem azt kérdeztem hogy miért nem való nekem a szex. Nem kell dedósnak nézni, meg hogy ilyenkor még barbieval játszok. Egyáltalán nem. Elmondom hogy amiben tudok segítek anyukámnak, bevásárolok és házimunkázok, nem értem miért baj hogy barátom van 14 évesen. nem fogok szakítani vele..
Az, hogy testileg-lelkileg éretlenek vagytok még ilyen korban, nem lehurrogás, hanem tény.
Én, 14 éves vagyok, és lány... A legtöbb normális válaszolóval egyetértek, akik azt mondják, hogy 14 évesen ez még korai... o.O Testileg, lelkileg nincs az ember normálisan kifejlõdve erre a dologra! tehát, 14/L.. ahogy most ezt én mondom. sztem kevés ennyi idõs van amennyi én, és azt mondják, hogy ez még korai...
19 : 29 - pl. abban, h nem kezdtem a szexet az oviban, hanem szerelembõl, már valóban érett fejjel, 18 évesen, és nem szól minden 2. kérdésem arról, h jajj, lehetek-e terhes, mert a barátom csak kicsit rakta be. tudnék még példákat sorolni, de nem hiszem, h neked bármi közöd is lenne hozzá. :)
1. a kérdezõ is szerelembõl vesztette el és nem az oviban. 2. nem az a kérdése, hogy lehet-e terhes. Tehát egy igazit sem tudsz mondani? Vagy tényleg attól vagy hûde érett, hogy késõn vesztetted el? Mert a fent leírtak alapján csak ennyiben különbözik az "érettségetek". Gratulálok a vaslogikához. :)
"nem látom az érveidet" Ezen most meghökkentem...Ezt komolyan mondod? :O:O:O Ezt pl elolvatad? "De akkor elmondom, miért gondolom, hogy a 14 évesek között jelentõsen sokan vannak, akik érettek erre. Mi kell a szexuális érettséghez? Ugye a testi rész adott. Lelkileg meg hogy derül ki? Ha azt mondod, hogy az alapján, hogy nem fekszenek le az elsõ jöttmenttel (akkor sok 20-assal, 30-assal, sõt 40-essel ellentétben - akik ugye ezek szerint nem érettek a szexre) a kérdezõ nem az elsõ jöttmenttel feküdt össze, hanem a szerelmével, akivel 1 éve együtt vannak. Vagy szerinted mi kell az érettséghez, de most komolyan? Nem a józan mérlegelés? Nem az érzelmek feljebbrendelése a testi vágyak fölé (vagyis, hogy nem az elsõ randin dugatja magát, hanem amikor teljesen biztos minden porcikája)? Mert ezek itt mind megvannak. Sokadsorban a törvény sem véletlenül 14 évnél húzza meg a határt (mivel véleményeddel ellentétben a szakemberek ezt gondolják helyesnek)." Ha nem látod az érveimet, súlyosan buta vagy...többet nem írok neked, elõbb tedd rendbe magad, és légy összeszedettebb...na jó éjt!
ui.: mivel ezt még a kommentem elõtt írtad, reagálok rá: igen, nekem a szerelem az érv, hogy valaki szexelni akarjon, remélem neked is. pá
A liberális sündisznó bssza szájba azokat akik a sok 14 éves csitri mellé állnak. Legyen már egy minimális konzervativ felfogás ebben a rohädt világban, és ne higgye már mindenki, hogy olyan kibszott okos. Mégis, hogy a fszomba lenne már érett egy 14 éves "deszka" a szexre? Istenem, hova süllyed még ez a világ? Büszkék lehettek magatokra...
ezt elolvastam.. és ne butázz te le engem!! jó? mert ha neked a szerelem az a nagy érv, akkor inkább te vagy a buta, és te tedd rendbe magad. és szállj le a magas lóról, h igy osztod az észt, kérlek.. 1 14 éves nem érett, és kész. az szakemberek is megmondták.
Könyörgöm ! "a szakemberek is megmondták". Te mindent csak a szakembereknek hiszel el? Vannak érzelmek is a világon és azokat a szakemberek nem tudják behatárolni.. van aki már 14 évesen érettnek érzi magát és pár év múlva benézi, és van olyan is aki érettnek érzi magát és nem bánja meg. És ez a lány nem azzal jött, hogy a barátja eddig meg eddig bedugta és netán lehet -e terhes. Minden ember más és nem kell rögtön egy tényt alátámasztani. Nekem is vannak ismerõseim akik immár 18-20 évesek és van aki megbánta mert fájt , de van aki örült, hogy a szerelem miatt és nem egy éjszakai bulizóhelyen csak úgy tip-top vesztette el. Neked mi kell a szerelmeskedéshez? És ha észre vennéd.. SZERELMESKEDÉS!! mond neked valamit a szerelem szó? tudod , az egy érzés amit más iránt érzel és lám-lám az egyik kimutatása ennek az érzésnek a szerelmeskedés. Akár egy 14 éves akár egy 60 éves lehet szerelmes , sõt még esze is lehet. Valamiért nagyon elkezdet ezt a lányt szidni. Pedig tudod.. mást offolni.. már nem is tudom , hogy volt.. gondolom te tisztában vagy vele miket mondasz , ha igen akkor gondolj vissza mit is mondtál az 'offolgatásról', és ezt tartsd be a kérdezõvel szemben IS.
jó, most éppen van 1 kivétel.. szerinted. de ha kivétel lenne, tehát ez a lány érett lenne a szexhez, akkor nem jönne ide kérdezgetni, hanem élné a kis életét, és lesz.rná, h ki kit miért hurrog le, vagy nem hurrog le. de most 14, 13 volt, amikor összejöttek a barátjával.. mondd, szted ez normalis? kiváncsi vok, h hol volt az anyja. az én lányom tuti, h nem uszta volna meg ezt ilyen simán. 13 évesen még ne pasizzon.
ez full más. stabil kapcsolat. ennyi. de ez a minden héten más pasi, kb 5-8 év korkülönbség... ez az ami felháborítja az embereket. ez max korai, de ha így érzitek jónak, és képesek vagytok felelõsen gondolkodni, hajrá, de nem divatból, vagy másnak reklámozni.
Kedveském képzeld el, hogy én nekem viszonylag korán volt az elsõ barátom , éretlenek voltunk , nem is volt semmi különös az meg mellékes, hogy 1 évig voltunk együtt. Másik barátommal akkor jöttem össze amikor ált. isk. 7-s voltam. Már terelgetett a szex felé de én nemet mondtam és nem engedtem neki.(2év különbség volt köztünk). Ezután 14 éves koromban beleszerettem egy nálam 6 évvel idõsebb férfiúba. Édesanyám nem szólt bele, mivel bízott/bízik bennem és a páromban is. Mindent elmondtam neki a legõszintébben és megértett amikor mondtam neki, hogy már szeretném a szexet. 1, 5 év után elvesztettem a szüzességemet és örülök, hogy neki adhattam. Immár 5 éve, hogy együtt vagyunk. Vannak kivételek is.. igaz független vagyok mert nem akarom buzdítani a fiatalokat, hogy minél korábban kezdjék el, de jobb ha ilyen szempontokat is nézel, hogy van akinél nem lett rossz vége. Az értelmetlen, buta lányok akik nem tudnak mit kezdeni az életükkel azok bújjanak el és nézzenek magukba egy kicsit. A sors úgyis visszaüt az ilyenekre. De tényleg.. ezt a leányzót nem kell bántani. Abban viszont tényleg igazad van , és én is így látom, hogy ha mindenben biztos lenne akkor nem itt kérdezgetne. És kapásból lejön, hogy azért tette fel a kérdést, mert zavarja , vagy tudom is én.., hogy ennyi idõsen elvesztette és , hogy a többiek mit gondolnak errõl. Aranybogaram ez nem publikus dolog. Otthon édesanyáddal, vagy a pároddal beszéld meg a dolgot.
Az aranybogarasat a kérdezõnek szántam:)
Egyébként nekem konkrétan nem azzal van bajom ha 1-2 15 éves megteszi. Azzal van bajom, hogy az a tendencia, hogy minden második megteszi.
A kérdező hozzászólása: Most nem azért írtam be, hogy 14 vagyok és már csináltam, bocsi akkor ne nézzétek azt a részt. én nem erre voltam kíváncsi hogy hogyan tudjátok egymást kioktatni, hanem hogy ha igaz szerelembõl csinálják az miért baj, mert 14nél van a határ. Most lehet te nem voltál érett, én attól lehetek, és nem hiszem hogy meg bánnám, mint látod egy kivétel feljött ide, "aranybogaras":) Nem akartam, hogy ez legyen, hogy beírom hogy lassan 1 éve, hogy együttvagyunk és már volt köztünk párszor. Képzeljétek el, nem vagyok kis hülye liba, hogy idejöjjek kérdezõsködni, hogy terhes lehetek-e?! meg ilyet hgoy nem vagyok szûz ha már kicsit berakta-.-" ez szerintem is hülyeség. Ugyebár jó 97%-nak fáj az elsõ, ezt én se kerülhettem el, nekem is fájt, de nem sokáig, utána már élvezhetõ volt. Amúgy meg van annyi eszem, hogy védekezzek, és képzeljétek nem vagyok terhes. Meg ha ilyen gondjaim lennének, hogy attól félek hogy az vagyok, inkább mennék anyámhoz, mint ide. Hol volt anyukám mikor összejöttünk?! öö itthon.. osztálytársam szülinapján jöttünk össze, õ nem bánta a dolgot mikor megtudta, mert bízik bennem, és ezt a szexet sem bánta, mert felvilágosított normálisan, õ úgy van vele, hogy az én életem, próbál segíteni sokszor, és mondja ha gondom van nyugodtan beszéljem meg vele, szerintem ez a normális szülõ és nem olyan aki halálosan védi a kapcsolattól a 14 éves lányát, mert szerintem annyira csak megbízhatnak bennem/bennünk.
Ez az utolsó válasz a kérdezõtõl, szerintem nagyon igaz! És ha tényleg szerelembõl csinálták, lassan 1 éve vannak együtt, csak tudják mi a szerelem. Nem? De. Ha õk így érezték, hogy készek erre, akkor nyugodtan, fõleg ha tényleg felkészültek és tudnak normálisan védekezni.
Akkor látom a többit amit írtam azt nem olvastad el:) Na mindegy.. én örülök, hogy jól érzitek magatokat és , hogy boldogok vagytok. élvezzétek az életet :) Habár ott a végét tényleg nem kellet volna odaírnod, hogy nem tudom meddig voltatok együtt amikor elvesztetted.Elég félreérthetõ, hogy mégis mire akarsz rákérdezni..
most nézd, mostmár mind1, megtörtént. de feltehetted volna ugy is a kérdést, h az utolsó, szinte reklámszöveget kihagyod, h te már nem vagy szûz, bizony, nehogy azt higyjük, h 14 évesen még mindig az vagy.. most még lehet, h nem bánod, de nem ez lesz az életed végéig tartó kapcs., ez tuti, és akkor lehet, h bánni fogod. de te ugrottál fejest a dologba.. akkor csináld. a következõ kérdés remélem nem az lesz, h lehetsz-e terhes.
és kérlek, ird már le azokat a " tényeket ", mert sehol se látom.. vagy neked a " nagy szerelem " ( ami sztem ebben a korban max. szimpátia, vagy enyhe kis vonzódás lehet ) a nagy érv arra, h vki 14 évesen már szexeljen??
és bocsi, nekem elég a szakvéleményeken túl ( ugyanis ezt is leirtam ), h szinte az összes barátnõm megbánta. ez is statisztika, csak én nem végeztem felmérést. pedig tehettem volna, ugyanis van rá lehetõség a sulinkban.
nem spekuláció, értsd már meg. a pszichológiatanárnõ mondta órán, tanultuk ezt.. nyugodj meg, nem a levegõbõl szedtem. és nem vagdalóztam. számomra 1 14 éves még kislány. de ha neked nem, akkor légy boldog.. nem tok neked mit mondani. nem látom az érveidet, te csak azzal jössz, h " ez nem igaz ", meg " az nem igaz ". akkor meg??
te csak ne köss belém. itt mindenki azt ir, amit akar. különben is benne van a szabályzatban, h ne off-oljunk. te se tudsz olvasni, látom :DD
Tessék, hárítasz. Ha nem tudod alátámasztani a véleményed, csak beszélsz össze-vissza az már komolyan gáz. :) De rendben, akkor hagyjuk abba az "offolást"...
na jó, te akartad.. én felsoroltam az érveket. és mik a te érveid, amellett, h 1 14 éves érett a szexre? pszichológusok, tehát szakemberek állitották, h nem azok, te ennek ellenére mégis belémkötsz. akkor nem tok rajtad segiteni, ha te a szakiknak se hiszel.
Oké, kezdjük az elején. Tehát elismered, hogy összesen ezek az érveid? Mert ez gyenge, mint kiderült. Másodszor, én pszichológiát tanulok, linkelnél egy hivatalos forrást, ahol ez tényként van rögzítve? Mert a hallottam a szomszédtól, hogy a pszichológusok azt mondják, az sajnos igen kevés :) De akkor elmondom, miért gondolom, hogy a 14 évesek között jelentõsen sokan vannak, akik érettek erre. Mi kell a szexuális érettséghez? Ugye a testi rész adott. Lelkileg meg hogy derül ki? Ha azt mondod, hogy az alapján, hogy nem fekszenek le az elsõ jöttmenttel (akkor sok 20-assal, 30-assal, sõt 40-essel ellentétben - akik ugye ezek szerint nem érettek a szexre) a kérdezõ nem az elsõ jöttmenttel feküdt össze, hanem a szerelmével, akivel 1 éve együtt vannak. Vagy szerinted mi kell az érettséghez, de most komolyan? Nem a józan mérlegelés? Nem az érzelmek feljebbrendelése a testi vágyak fölé (vagyis, hogy nem az elsõ randin dugatja magát, hanem amikor teljesen biztos minden porcikája)? Mert ezek itt mind megvannak. Sokadsorban a törvény sem véletlenül 14 évnél húzza meg a határt (mivel véleményeddel ellentétben a szakemberek ezt gondolják helyesnek).
nyugodj meg, nem a szomszédtól hallottam, hanem én is tanultam pszichológiát. és nem csak a testi érettség kell a szexhez, hanem lelki is. és szted 1 14 évesnek az a legfõbb, és legfontosabb dolga, h szexeljen? nekem ezek az érveim, h még nem kész rá, és késõbb, nagy valószínûséggel meg fogja bánni. nem 1 baránõm feküdt le a " nagy szerelemmel ", aztán meg 17 - 18 évesen ott sirtak nekem, h mennyire hülyék voltak. nézd, kár ezen vitatkozni, te kötöttél belém, én leirtam, amit gondolok, leirtad te is. ezt itt haggyuk abba, mert csak fölösleges vita lesz belõle. mellesleg, ha annyira érett lenne, akkor nem jönne ide kérdezgetni, hanem élné az életét. és ha rendszeresen olvasod az oldalt, akkor sok olyan kérdéssel találkozhatsz, h " kicsit berakta, lehetek terhes? ", sõt, minden 2. kérdésben azon sirnak nagyrészt 14 - 15 évesek, h lehetnek - e terhesek, pl. az egyik 15 éves határozottan állitotta nekem, h õ szûz, a barátja csak félig tette be, igy õ nem lehet terhes. kérdezem én, akkor ez érettség? nem mondom, lehet, h 4 - 5 % - nak összejön, h nem bánják meg, de érettnek akkor se tartok 1 14 évest a szexre. sõt, arra is kiváncsi vok, h milyen az a szex, amit 2 14 éves produkálni tud.
Utolsó elõtti te nagyon hülye vagy. Utolsó jogos. Egyébként erkölcsök nincsennek a fiataloknál, de komolyan? Mi a büdös fszért akar még egy kisgyerek bszni. Egyszer kúrn-á seggbe õket egy nagy 2 méteres kigyúrt kancigány, többet nem gondolnának rá az is biztos...
"Utolsó elõtti te nagyon hülye vagy. Utolsó jogos. Egyébként erkölcsök nincsennek a fiataloknál, de komolyan? Mi a büdös fszért akar még egy kisgyerek bszni. Egyszer kúrn-á seggbe õket egy nagy 2 méteres kigyúrt kancigány, többet nem gondolnának rá az is biztos..." Belõled csak úgy szikrázik az érettség és az értelem! :P "nyugodj meg, nem a szomszédtól hallottam, hanem én is tanultam pszichológiát" ettõl függetlenül hivatalos alátámasztást még mindig nem látok, én viszont mondtam (a törvényi szabályozás elég hivatalos álláspont ezzel kapcsolatban azt hiszem) "és nem csak a testi érettség kell a szexhez, hanem lelki is." mondtam én, hogy nem? ki is fejtettem, csak valahogy mintha nem akarnád észrevenni. "és szted 1 14 évesnek az a legfõbb, és legfontosabb dolga, h szexeljen?" írt a kérdezõ ilyet? "nekem ezek az érveim, h még nem kész rá, és késõbb, nagy valószínûséggel meg fogja bánni. nem 1 baránõm feküdt le a " nagy szerelemmel ", aztán meg 17 - 18 évesen ott sirtak nekem, h mennyire hülyék voltak" ennyi az érved, hogy nem kész rá és meg fogja bánni? ezt már hallottuk, csak azt nem, hogy MIÉRT? "nézd, kár ezen vitatkozni, te kötöttél belém, én leirtam, amit gondolok, leirtad te is. ezt itt haggyuk abba, mert csak fölösleges vita lesz belõle." szerintem a vita sosem felesleges, csak a veszekedés. a vitából tanulhatsz, ha meghallgatod a másikat. "mellesleg, ha annyira érett lenne, akkor nem jönne ide kérdezgetni, hanem élné az életét. és ha rendszeresen olvasod az oldalt, akkor sok olyan kérdéssel találkozhatsz, h " kicsit berakta, lehetek terhes? ", sõt, minden 2. kérdésben azon sirnak nagyrészt 14 - 15 évesek, h lehetnek - e terhesek, pl. az egyik 15 éves határozottan állitotta nekem, h õ szûz, a barátja csak félig tette be, igy õ nem lehet terhes. kérdezem én, akkor ez érettség?" nem minden 14 éves érett, és? ez kizárja, hogy legyenek köztük? nem minden 20 éves sem az... "nem mondom, lehet, h 4 - 5 % - nak összejön, h nem bánják meg, de érettnek akkor se tartok 1 14 évest a szexre. sõt, arra is kiváncsi vok, h milyen az a szex, amit 2 14 éves produkálni tud." na ilyen felmérés pedig biztos, hogy nem készült, nem kellene dobálózni a számokkal... Várom a választ :)
ha elolvastad volna figyelmesen, h mit irok, akkor látnád, h én se mondom, h minden 14 éves éretlen. én se voltam éretlen. de a szexhez igen. és a törvény alátámasztása sztem semmit se ér.. az csak 1 dolog. és? a 18 éves korhatár se ér semmit, attól még nem felnõtt vki, mert 18 éves. nem? azt a 3 - 4 % - ot a környezetembõl meritettem. és nem vok hajlandó vitázni se. én ezt gondolom, te meg mást. fogadd el, h másnak lehet más a véleménye.
A törvényt azért hoztam fel példaként, mert te kezdtél dobálózni a szakemberek véleményével (amit nem tudtál alátámasztani, én meg igen) "ha elolvastad volna figyelmesen, h mit irok, akkor látnád, h én se mondom, h minden 14 éves éretlen." rendben, de akkor mostmár igazán elárulhatnád, hogy szerinted a kérdezõ miért az...mert azt mondtad...de te csak beszélsz a vakvilágba :S Veled nem lehet vitázni, ezt már az elején is éreztem, összeszedetlenek a gondolataid. Mostmár elismered, hogy nem minden 14 éretlen hozzá, eddig nem. Gratulálok ismét :) Tévedni emberi dolog, ha még be is ismerted volna és nem visszatámadnál, örömmel szívemben búcsúznék :)
Amúgy megnézem, azok akik támogatják ezt a szex 14 évesen dolgot, mit szólnának, ha a saját 14 éves lányuk szexelne a barátjával. Mert én biztos nem azt mondanám neki, hogy ügyes vagy, kislányom. Egyáltalán... egy 14 éves lánynak hogy engedik meg, hogy a barátjánál aludjon? Tudom hogy lejárt lemez de az "én idõmben" örültem ha a csajos pizsipartira elengedtek 13 évesen, nemhogy discoba (bár oda nem is akartam menni, még most se akarnék:D), meg a "fiúmhoz" (ami nemvolt, de hát ugye akkoriban senkinek sem!)...kijárás kb. este 8-ig volt... És az volt a nagy szám, ha osztálykiránduláson átszöktek a fiúk a lányokhoz kártyázni meg üvegezni meg felelsz vagy merszezni takarodó után... (ja és az sem b*szásra ment mint kb manapság...) SZval szerintem elgondolkodtató, hogy röpke 6-7 év alatt hogy változott ekkorát a társadalom, és az erkölcsi normák? Biztos, hogy mi vagyunk begyöpösödöttek, ha ez csak az utóbbi idõkben lett ennyire "normális" és divatos? 21/N
Szerintem egy (nem betegesen konzervatív) szülõ érzelmileg ugyanazt éli át (elszakadás, stb), mintha késõbb történt volna (feltéve, ha megfelelõen világosította fel a gyereket, és elég érettnek tartja õt, illetve bízik a saját nevelésében - de ugyanezek lennének a feltételek az idõsebb korokban is).
Ebben mondjuk igazad van, van amelyik szülõ szerint a 18 is korai :P Mindenesetre remélem, hogy még 6 év múlva nem 11 évesektõl fogom ugyanezeket a kérdéseket viszontlátni:D
ehh, már megint nem olvasol figyelmesen.. azt irtam, h nem minden 14 éves éretlen, én se voltam az anno, de a szexhez igenis éretlenek. igy már érted? nincs mihez gratulálni, mert nem fogok veled soha egyetérteni. és ha az én 14 éves lányom állna elõ pl. olyan problémával, h lehet, h terhes, akkor engem mondjuk rohadtul nem érdekelne a törvény. pedig nem vok konzervativ. de 14 évesen még nagyon naiv, és sebezhetõ az ember. neked kell elfogadnod, h van, aki másképp gondolja, és nem feltétlenül neked van mindig igazad.
Rendben, félreértelmeztem, nem volt egyértelmû a mondatszerkesztés. Tudom, hogy sokan nem értenek egyet velem, ezzel senki nem mond újat. "nincs mihez gratulálni, mert nem fogok veled soha egyetérteni." No, innentõl nem fogok több idõt pocsékolni rád, mivel még mindig nem írtad le, honnan szedted a pszichológusos állításod, illetve, hogy szerinted mi kell az érettséghez és, hogy a kérdezõ (meglátásod szerint) miért nem érett... Vagdalkozol, és csak annyit mondasz, hogy nincs igazam. Én, amikor ezt mondtam neked, mindig tényekkel támasztottam alá, te pedig jobb esetben a saját spekulációiddal. Te eldöntöttél valamit, hogy úgy van, mert csak. Az ilyen emberrel nem lehet mit kezdeni. Egyébként kétlem, hogy te pszichológiát tanultál volna, maximum tanítottak...
miért ne lehetne 14 évesen valaki érett? lehet hogy régen késõbb értek a fiatalok és 13-14 évesen még babáztak, de ez már elég más világ szerintem mint 20 évvel ezelõtt volt. Ha a barátjával 1 éve együtt van akkor nem azért feküdt le vele mert akkora k*rva lenne hanem mert tényleg szereti, és szerintem ebben semmi olyan dolog nincs amiért le kéne nézni õt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!