Találatok a következő kifejezésre: Mikor a ruhákat (1274 db)

Mi a ruha működési elve fizikailag?

Azon kívül, hogy benntartja a hőt, hallottam még olyasmiről, hogy a levegő és a szövet részecskéi közötti súrlódás hőt gerjeszt, és az IS biztosítja az ember számára a meleget. Olyat is hallottam, hogy az ember által termelt biológiai hőenergiát tartja bent a ruha. Az a tény, hogy ha felveszünk egy ruhát, akkor egyre inkább melegünk lesz, azt támasztja alá, hogy valamilyen hő energia termelődik is, nem csak megtartja a meglévő hőenergiát a ruha. Mi az igazság? Hogyan is működik ez?

Legjobb válasz:
Súlyos a kérdés... :D Egyrészt akadályozza a levegõ szabad áramlását ez bizonyos szintig. Másrészt csökkenti a hõleadást, azáltal, hogy a tested által leadott hõt felveszi a ruha és közted levõ levegõ, ami átadja hõjét a ruhának, ami átadja a hõt a környezetének. Minden ilyen fáziváltásnál rohamosan csökken a hõleadás, mivel nem vezetéses, hanem átadási árammal terjed tovább a hõ. (A "termo-bélés" azért olyan hatékony, mert sok kis szálból áll, amik közt levegõ van, és ahhoz hogy eljusson a belsõ felületrõl a külsõre a hõ, rengeteg fázishatárral találkozik) "Olyat is hallottam, hogy az ember által termelt biológiai hõenergiát tartja bent a ruha. Az a tény, hogy ha felveszünk egy ruhát, akkor egyre inkább melegünk lesz, azt támasztja alá, hogy valamilyen hõ energia termelõdik is, nem csak megtartja a meglévõ hõenergiát a ruha. " A biológiailag termelt hõ az egyetlen hõforrásod, ezt tartja bent a ruha, és azért lesz melged ha felveszed, mert a tested külsõ hõmérséklete (teljes szigetelés esetén) addig emelkedhet mint a maghõd, ideális estben. Ez pedig 36,5 fok körül van ugyebár. Nyáron 36 fokban is meleged van, nem? Normál helyzetben a bõröd huszon egy-két fokos, ami kellemesnek mondható érzésre.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Súlyos a kérdés... :D Egyrészt akadályozza a levegõ szabad áramlását ez bizonyos szintig. Másrészt csökkenti a hõleadást, azáltal, hogy a tested által leadott hõt felveszi a ruha és közted levõ levegõ, ami átadja hõjét a ruhának, ami átadja a hõt a környezetének. Minden ilyen fáziváltásnál rohamosan csökken a hõleadás, mivel nem vezetéses, hanem átadási árammal terjed tovább a hõ. (A "termo-bélés" azért olyan hatékony, mert sok kis szálból áll, amik közt levegõ van, és ahhoz hogy eljusson a belsõ felületrõl a külsõre a hõ, rengeteg fázishatárral találkozik) "Olyat is hallottam, hogy az ember által termelt biológiai hõenergiát tartja bent a ruha. Az a tény, hogy ha felveszünk egy ruhát, akkor egyre inkább melegünk lesz, azt támasztja alá, hogy valamilyen hõ energia termelõdik is, nem csak megtartja a meglévõ hõenergiát a ruha. " A biológiailag termelt hõ az egyetlen hõforrásod, ezt tartja bent a ruha, és azért lesz melged ha felveszed, mert a tested külsõ hõmérséklete (teljes szigetelés esetén) addig emelkedhet mint a maghõd, ideális estben. Ez pedig 36, 5 fok körül van ugyebár. Nyáron 36 fokban is meleged van, nem? Normál helyzetben a bõröd huszon egy-két fokos, ami kellemesnek mondható érzésre.
Igazából nem csak maga a ruha tart melegen, hanem fõleg a ruharétegek közti levegõ. A gázok sokkal rosszabb hõvezetõk, mint a szilárd anyagok, mivel sokkal ritkábbak. Persze a részecskéik gyorsabban is jutnak el egyik helyrõl a másikra, ezért nem elég a puszta levegõ, hanem kell valami, ami gátat szab ennek a röpködésnek, ez a ruha. Ezért mondják, hogy rétegesen kell öltözködni (hogy sok levegõréteg legyen). Ha a ruha szorosan a testedre feszül, sokkal kevésbé tud melegen tartani, mert nincs közte levegõ.
Ne feledkezzünk meg a hõsugárzás visszaverésérõl és/vagy elnyelésérõl sem. Jegesmedve sem véletlenül fekete a fehér bunda alatt.
Szerintem a folyadék párolgást is nyugodtan ide vehetjük, mint bef. tényezõ. A ruha megköti/felveszi a bõrödön lévõ vizet, így a tested még kevesebb hõt tud leadni. Sportolóknak szoktak olyan ruhákat gyártani szintetikus anyagból, ami felszívja a bõrödrõl a vizet, és baromi gyorsan elpárolog a ruha külsõ felületén. A pamut pl. nem ilyen, teljesen megköti a vizet.

Kisfiam ekcémás, nemrég hallottam hogy öblítő helyett ecetet kell tenni a mosógépbe, mikor a ruháit mosom, és az jót tesz neki. Valóban jó ez a módszer?

Sóterápiára is vinném,az meddig használ? pár hét,hónap?

Legjobb válasz: Szia! Azt nem tudom, hogy mennyire hatásos az ecet ekcéma ellen, de én mindig azt teszek öblítõnek, mert olvastam hogy öli a bacilusokat és segít a fehér ruhák színét megõrizni. Ez a része bevált. bocs az offért!

Szia! Azt nem tudom, hogy mennyire hatásos az ecet ekcéma ellen, de én mindig azt teszek öblítõnek, mert olvastam hogy öli a bacilusokat és segít a fehér ruhák színét megõrizni. Ez a része bevált. bocs az offért!
Ez igaz, en a börorvosnal olvastam hogy milyen egeszsegtelen az öblitö.Az ecet nem segit az ekceman, csak termeszetes puhito, nem art a börnek.A kimosott ruhakon nem erzik.En is hasznalom, v ha megis nem szeretned, vegyel bio öblitöt.
Tesóm kisfia is hasonló panaszokkal küzd, és tesõm lecserélte a fürdetõjét. Most csak kecsketej szappant használ és a gyerek bõrét mintha kicserélték volna! próbáld ki, bio boltban lehet venni és tényleg nagyon jó! Olvass utána nyugodtan. Amúgy én minden mosáskor használok az öblítéshez ecetet, mert nagyon kemény felénk a víz és lágyítja. Nem sok kell és a ruhákon nem lehet utána érezni egyáltalán. Ha nagyon ekcémás a kisfiad bõre, érdemes lenne átállnod a mosódióra, errõl a neten szintén sok infot találsz. Remélem, megoldódik a problémátok!
Egy kis off: Durva, makacs ekcémára nem jó kecsketejes szappan sem, csak a gyógyszetári fürdetõ. Ha tud használni mást is, akkor kecsketejes, vagy babé, meg van még egy pár speckó készítmény. Az ecet azért jó, mert így nem használsz öblítõt, ami irritálja az ekcémás bõrt. A sóterápia nem biztos, hogy használ, a dokit kérdezd meg. Fényterápia, kenõcsök, stresszmentesség, se túl meleg, se túl hideg... Nem könnyû, mi 12 éve szenvedünk vele :(
Mit mond a bõrgyógyász? Öblítõt egyáltalán ne használj, az ecettõl nem javul az ekcéma, csak a ruhák lesznek puhábbak, ahogy más írták. Próbálj meg mosóport váltani, hátha. Vigyázz a gyógyszertári mosdókenõccsel is, mert tartósítószert tartalmaz és nem minden gyerek bírja. Mi most szívtuk meg a BABE-val, pedig nagyon drága, de azt se bírja a fiunk. Mi most jelenleg csak tiszta vízzel fürdetjük naponta többször, utána jöhet a speckó, bõrgyógyász által összeállított testápoló. Dreft baby-vel mosok, semmivel nem öblítek. Csak pamut ruhát hord, semmi olyat, ami szoros. Még így is havonta minimum 25-20 napot küszködünk a viszketéssel. Mindenki jót akar, mindenkinek van egy tuti tippje, de nektek kell rájönni, mi jó a gyereknek, mert csak általános tanácsok vannak, két ekcéma sem egyforma! A sóterápiát az ekcéma mellé társuló asztma miatt akarjátok alkalmazni? Mert magára az ekcémára nem hat.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. szerencsére nem olyan vészes az ekcémája, kenegetem Heim Pálba feliratott krémmel, de ha pár napig nem kenem akkor megint jön a vakarózás......használtunk babet is, de nem láttam hogy javulna, most ajánlották a neogromormonos testápolót! hiába mindent ki kell próbálni, hátha valami használ....bár tudom talán sose múlik el neki.
ekcémára próbáltad már a shea vajat? nekünk nagyon bevált, ráadásul nem csak ekcémára, hanem teljes bõrápolásra, azaz a család minden tagjának bevált. az ecetes öblítés nagy lépés, ha mégis illatos ruhákat szeretnél, léteznek mosóparfümök is.

Mik a ruha- és cipőméretek Angliában és Amerikában?

Egy olyan weboldalra lennék kíváncsi ahol mind az angol, mind az amerikai ruha- és cip?méretek fel vannak sorolva de úgy hogy át tudjam "számolni" a magyarba. Köszönöm!!

Legjobb válasz: Weboldalt nem tudok, de a nõi ez: 35-UK2-US4 36-UK3-US5 37-UK4-US6 38-UK5-US7 39-UK6-US8 40-UK7-US9 41-UK8-US10 42-UK9-US11 A felesnél meg mindegyikhez hozzáadsz egy felet, pl: 35,5-UK2,5-US4,5

Weboldalt nem tudok, de a nõi ez: 35-UK2-US4 36-UK3-US5 37-UK4-US6 38-UK5-US7 39-UK6-US8 40-UK7-US9 41-UK8-US10 42-UK9-US11 A felesnél meg mindegyikhez hozzáadsz egy felet, pl: 35, 5-UK2, 5-US4, 5
Mármint az elõzõ a cipõ, a ruha pedig így van: XXS-32-UK4-US2 XS-34-UK6-US4 S-36-UK8-US6 M-38-UK10-US8 L-40-UK12-US10 XL-42-UK14-US12 XXL-44-UK16-US14
http://en.wikipedia.org/wiki/US_standard_clothing_size de ha gugli kepkeresobe beirod, hgoy us eu sizing chart, akkor talalsz cipo, ruha, kalap stb. mereteket.


Nőknél hogyan kell a méreteket megadni? (Mérőszalagos lemérésre gondolok, mint, mikor a ruhához méretet vesznek. )

Csíp?: a csíp?csontnál, vagy ott, ahol a fenék a "legcsúcsosabb" (tehát a legszélesebb résznél)?

Legjobb válasz: Csípõ: Fenék legszélesebb része. Derék: Legvékonyabb rész. Comb: Legvastagabb részen. (A keskeny rész szerintem a térd és a combtõ "felezõje".)

Csípõ: Fenék legszélesebb része. Derék: Legvékonyabb rész. Comb: Legvastagabb részen. (A keskeny rész szerintem a térd és a combtõ "felezõje".)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor lemérem így, és remélem, hogy látok majd változást idõvel! :)

Bankettre milyen ruhát vegyek? MI az ami úgymond követelmény/ elvárás a ruhával kapcsolatban, és mi az ami már túl sok?

Mindkett?höz linket tudnátok küldeni?

Legjobb válasz: Szerintem túlzásba azért nem lehet vinni a bankett pont olyan esemény ahol passzolnia kell a cipõnek,hajnak,ruhának,sminknek stb-nek egymáshoz. Szerintem nézz be a H&M-be tavaly mi is ott vettünk ruhát.Meg most le is vannak árazva.De zarában,orsayben,promodban is meg lehet nézni õket esetleg kérdezd meg az eladókat. Vagy menj el a garay piacra(ami már nem piac nagyker boltok vannak)ott eléggé olcsón vehetsz nagyon szép ruhákat

Szerintem túlzásba azért nem lehet vinni a bankett pont olyan esemény ahol passzolnia kell a cipõnek, hajnak, ruhának, sminknek stb-nek egymáshoz. Szerintem nézz be a H&M-be tavaly mi is ott vettünk ruhát.Meg most le is vannak árazva.De zarában, orsayben, promodban is meg lehet nézni õket esetleg kérdezd meg az eladókat. Vagy menj el a garay piacra(ami már nem piac nagyker boltok vannak)ott eléggé olcsón vehetsz nagyon szép ruhákat
A legjobb megoldás lányoknak s fiúknak, ha vesznek egy egybe részes sötét ruhát és feldobják egy-két kiegészítõvel.

Mi kell ahhoz hogy megvegyék a ruháimat teszveszen?

úgyértem, gondolom sok képet kell csinálni. de miket érdemes odaírni? Vagy milyen háttérrel csináljak a ruhákról képeket? Köszi

Legjobb válasz: érdekes cím,jó ruha,írd le hogy milyen ruha,márka,milyen alkalmakkor jó,milyen korosztálynak stb.. :)olvasgass teszveszen...:) én is tettem már fel ruhákat 3 nem sikerült eladni aztán körbe néztem kinek hogy vannak feltéve és feltettem egy cipõt és volt rá vagy 3 licitáló rögtön :) Sok sikert :)

érdekes cím, jó ruha, írd le hogy milyen ruha, márka, milyen alkalmakkor jó, milyen korosztálynak stb.. :) olvasgass teszveszen...:) én is tettem már fel ruhákat 3 nem sikerült eladni aztán körbe néztem kinek hogy vannak feltéve és feltettem egy cipõt és volt rá vagy 3 licitáló rögtön :) Sok sikert :)
sokat dob az is ha ingyen van a posta a vevõknek, legfeljebb számítsd bele az árba. na meg a jó minõségû képek is fontosak, ne valami mobillal készített pixeles képek legyenek. jól látható legyen a ruha, tehát ha fekete akkor fehér háttér legyen, stb.
A frappáns cim már fél siker!!
Szerintem fontos a kép minõsége is. Illetve sok szögbõl kell fényképezni. A címbe a lényeget írd. És hívd fel az ismerõseidnek a figyelmét, hogy ott és azokat árulod, mert lehet, hogy nem is tudnak róla. Idegeneknek nyilván nem tudsz szólni.
Ja és rakd fel ide is, ha felraktad egynek kettõnek a linkjét, úgy meg tudjuk mondani, hogy min kéne még változtatni, nameg lehet, hogy pont tetszik is innen valakinek a cucc...
Márka és méret legyen a cimbe, esetleg ha van külön neve akkor az, én például az olyan hü*lyét kapok ha beirják, hogy hihetetlenül vagány meg hasonlók... :D Ha márkás akkor fényképezd le a cimkét, hogy tutira az :) És ha mindenképp el akarod adni, akkor 1 Ft nmá, énis sokat csak úgy keresek ruhát, hogy ez az alapfeltételem, a fix árat már annyira nem preferálják az emberek.

Kinek mi a tapasztalata a Milady (Bp. , Teréz krt. ) esküvői ruhaszalonnal kapcsolatban? Kb. milyen áron vannak a ruhák?

Legjobb válasz: nekem onnan volt a ruhám :) szerintem nagyon kedvesek, rengeteg ruha van. Kiállítás után menj, akkor olcsóbbak a ruhák. Elég rugalmasnak tûntek, bár a ruhát nem nagyon szeretik maguktól rád adni, én kértem, hogy hagy próbáljam fel még egyszer, hogy biztos jó-e. De szerintem nagyon aranyosak. Én egy demetrios ruhát választottam, alkatomra az volt a legmegfelelõbb, de sokat felpróbáltam. Az 180.000 ft lett volna kölcsönözve, de kiállítás után 110 ért megkaptam menyecske ruhával (nekem rendelték), fátyollal, boleróval (rám varratták)és kesztyûvel.

nekem onnan volt a ruhám :) szerintem nagyon kedvesek, rengeteg ruha van. Kiállítás után menj, akkor olcsóbbak a ruhák. Elég rugalmasnak tûntek, bár a ruhát nem nagyon szeretik maguktól rád adni, én kértem, hogy hagy próbáljam fel még egyszer, hogy biztos jó-e. De szerintem nagyon aranyosak. Én egy demetrios ruhát választottam, alkatomra az volt a legmegfelelõbb, de sokat felpróbáltam. Az 180.000 ft lett volna kölcsönözve, de kiállítás után 110 ért megkaptam menyecske ruhával (nekem rendelték), fátyollal, boleróval (rám varratták)és kesztyûvel.

Egyforma ruha ciki? Hétvégén buli én meg nem bírtam ma megállni, és egy ismert mindenhol megtalálható üzletben vettem egy leértékelt ruhát. Most meg rettegek, hogy mi van, ha szembejön velem ugyanez a ruha máson.

Legjobb válasz: neked most tényleg ez a legnagyobb problémád??? az egyforma ruha nem gáz, de az már annál inkább hogy ezt megkérdezted... Ennyire hülye nem lehetsz már bocs....

neked most tényleg ez a legnagyobb problémád??? az egyforma ruha nem gáz, de az már annál inkább hogy ezt megkérdezted... Ennyire hülye nem lehetsz már bocs....
[link]
Ha ennyire félsz, , akkor soha ne vegyél ruhát, csak varrass.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, hogy kiakasztottalak. Vannak nagyobb problémáim természetesen, de azokat nem itt tárgyalom meg, ez a kérdés meg tényleg izgat. De köszönöm a megnyugtatást!
A kérdező hozzászólása: Másik városban szoktam ruhákat venni, a varratáson is gondolkoztam, csak kicsúsztam az idõbõl sajnos.
Ha ennyire zavar, akkor most vegyel fel egy mas ruhat, es par het mulva szedd elo ezt. Akkor nem mar annyira "aktualis", es valoszinubb, hogy nem latod meg masokon. Hacsak nem olyan uzletbol vasaroltal, ahova tizessevel viszik a ruhakat , es egy modellbol van mindenfele szinbol
Választhatsz hozzá valamilyen kiegészítõt. Ha nagyon frappáns vagy, akkor elviszel kettõt is, és ott kicserélheted. pl egy blézert rá, vagy egy feltûnõ nyaklánc. Ilyesmire gondoltam.

Rendelt már valaki ebay-en cipőt vagy ruhát? Ha igan akkor mi a tapasztalat? Megbízható? úgy értem h pl nem volt rossz a méret?

Legjobb válasz: Nekem csak jó tapasztalatom van, de nagyobb értékû ruhát nem érdemes ott venni. Nézd meg, hogy az eladó elégedettsége legalább 98% legyen akkor biztos nem lesz gond. Én ruhát , mosható pelenkát és hasonló termékeket vettem már max 5000 ft értékben, és eddig egyben sem csalódtam. A menyasszonyi ruhát is ott vettem igaz az 23.000ft volt, de azzal is elégedett voltam gyönyörû és jó minõségû anyag. De ez csak az én tapasztalatom sok rosszat is hallottam már.

Nekem csak jó tapasztalatom van, de nagyobb értékû ruhát nem érdemes ott venni. Nézd meg, hogy az eladó elégedettsége legalább 98% legyen akkor biztos nem lesz gond. Én ruhát , mosható pelenkát és hasonló termékeket vettem már max 5000 ft értékben, és eddig egyben sem csalódtam. A menyasszonyi ruhát is ott vettem igaz az 23.000ft volt, de azzal is elégedett voltam gyönyörû és jó minõségû anyag. De ez csak az én tapasztalatom sok rosszat is hallottam már.
A kérdező hozzászólása: Értem!Köszi! Én cipõt szeretnék rendelni, de nem tudom h merjek-e. :S

Mik a legnagyobb márkás ruha nagykereskedők? Március közepén nyíló márkás outletemhez keresek beszállítót. Csak új és márkás ruhák érdekelnek.

Legjobb válasz: Milyen márkák érdekelnének? Írj rám kérlek emailben és összehozlak az egyik legjobbal, hoz be használt és új ruhákat is bár, azt hiszem 1 milliótól lehet vásárolni tõle nagyker áron. Az egyik legjobb, várom emailedet.

Milyen márkák érdekelnének? Írj rám kérlek emailben és összehozlak az egyik legjobbal, hoz be használt és új ruhákat is bár, azt hiszem 1 milliótól lehet vásárolni tõle nagyker áron. Az egyik legjobb, várom emailedet.
Amugy Armani, DnG, Lacoste, Fred Perry, Adidas, Nike, Marks and Spencer, prada ésatöbbi ruhákat hoz be.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!