Találatok a következő kifejezésre: Mikor a elvágni (4 db)

Mivel lehet elvágni a nagyfeszültségű vezetéket? Bővebben lent

Olvasom itt a neten hogy áramlopók úgy lopják az áramot hogy a villanypóznákon lévő vezetékre hosszabbítót erősítenek gumikesztyű használatával.Na de azon a kábelen szigetelés van hogy bontják meg a szigetelést úgy hogy az áram ne rázza meg őket ? És egyáltalán miért nem rázta meg őket ? Tudtommal a nagy feszültségű vezeték súlyos áramütést akár halált is okoz.

Legjobb válasz: Mert szigetelõ kesztyûben dolgoznak.. azzal simogathatod a 20000V-ot is..

Mert szigetelõ kesztyûben dolgoznak.. azzal simogathatod a 20000V-ot is..
A kérdező hozzászólása: És hol lehet beszerezni ilyen szigetelõ kesztyût ? Munkaruházati boltban ?
Kíváok neked áramütésben és szívmegállásban gazdag boldog új évet! Áramot lopni gumikesztyûben grat. :)
A kérdező hozzászólása: Nem akarom az áramot lopni csak csupán ingyen használni.

Mikor a legjobb elvágni a köldökzsinórt?

Azt hallottam az a legjobb, ha megvárjuk míg pulzál, és csak utána.

Legjobb válasz: Az orvosod ott van veled a szülésnél, õ pontosan tudja mikor kell. Egyébként tényleg pulzál, de te erre nem nagyon tudsz akkor abban a helyzetben figyelni. Remélem, nem saját magad szeretnéd levezetni a szülést. :-)

Az orvosod ott van veled a szülésnél, õ pontosan tudja mikor kell. Egyébként tényleg pulzál, de te erre nem nagyon tudsz akkor abban a helyzetben figyelni. Remélem, nem saját magad szeretnéd levezetni a szülést. :-)
Optimális esetben amíg fennáll a magzati keringés, nem kell elvágni. Az egyes magyar kórházakban eltérõ orvosi gyakorlatot alkalmaznak, de nem venné jól ki magát, ha ilyen igényeinket kezdenénk jelezni a szülõszobában... egyébként nem erre fogsz figyelni akkor...

Szerinted aszt mitõl csinálja hogy mikor be indítom az ékszíjra rá kell segíteni egy picit hogy be pörögjön a fûrészlap jó ökölméretûeket úgy tudom elvágni vele hogy forgatva mert meg áll . Ez mitõl van szerinted? Mit érdemes nézni rajta?

Legjobb válasz: Elõször is próbáld meg érthetõen, a magyar helyesirás szabályait betartva, irásjeleket használva leirni a kérdést, hogy mások is megérthessék, mit is akarsz tulajdonképpen...

Elõször is próbáld meg érthetõen, a magyar helyesirás szabályait betartva, irásjeleket használva leirni a kérdést, hogy mások is megérthessék, mit is akarsz tulajdonképpen...


Milyen érzés a gátmetszés? Olyan, mintha elvágnám az ujjam egy késsel? Vagy még is mihez lehetne hasonlítani?

Vagy olyan,mintha egy papír lappal vágnám el az ujjam??És lehet hallani ahogy vágnak?Milyen az a hang? Egy kíváncsi kismama

Legjobb válasz: Kétszer volt már nekem.Nem éreztem semmit a világon.Nyomás közben vágták,az olló nyisszanását sem hallottam.Az orvos nagyon ügyes volt.Ne félj tõle!

Nekem olyan volt, hogy "nyissz-nyissz"--"oh, ez fajt", s mar jott is a fajas:D Egy pillanatra fajt csak, de elhiheted, hogy eltorpul a vajudas fajdalma mellett:D
Kétszer volt már nekem.Nem éreztem semmit a világon.Nyomás közben vágták, az olló nyisszanását sem hallottam.Az orvos nagyon ügyes volt.Ne félj tõle!
nem , az ujjvágás rosszabb, bár elõtte nem gyötörnek halálra :DDD szóval meg sem érzed, olyan mintha kicsit megcsípnék ott a bõrt de nem érzed...majd csak késõbb :DDD
Nem nagy szám :) Én csak egy kicsit csípõ érzést éreztem, szerintem ha egy papírral elvágod a kezed az kellemetlenebb! Milyen a hangja? mint amikor egy sima ollóval nyisszantassz egyet. Szerintem a szülési fájdalom mellett ez már elhanyagolható dolog. A varrást viszont megszenvedtem, a inkább szültem volna még egyszer, mint az a fél óra :(
Igaza van az elsõnek. Nem fogod érezni, hogy vágnak, csak hallani lesz fura...mármint, ha egyáltalán szükséges lesz (bár, ha elsõ baba, azért sanszos). :)
Anyukám, szülés közben, fájások mellett észre sem fogod venni :D (direkt fájás közben vágnak, akkor nem érzed) Ami rossz: hallod, ahogy nyisszan az olló :)
Én észre sem vettem, a férjem kérdeztem meg szülés után, hogy mikor vágtak.
Nem éreztem és nem is hallottam, fájás közben vágnak, akkor nem erre figyelsz, hidd el. Nekem a varrás sem fájt, varratszedés pedig nem volt, mert felszívódó varratot használtak.
Én nem hallottam a vágást és nem is éreztem. Egyszerûen csak megkönnyebbültem hogy végre kicsusszant a lánykám :) bennem nem hagyott mély nyomokat. Ès a varrás sem volt vészes, mert ott szuszogott mellettem a kisbabám, és csak arra tudtam koncentrálni.
Én ugyan mindet gátvédelemmel szültem, így nem tudom, milyen érzés, de 1. úgy tudom, kapsz lidokaint, ebben az esetben nem érzed, 2. még ha éreznéd is, abban a lelki és fizikai állapotban ez lesz a legkevesebb!
Meg sem éreztem, utána a varrásnál kérdeztem a dokit hogy mégis mit csinál, arra mondta, hogy kellett hely a babának, azt varrná. Csak ne nézz oda, mikor az ollóval matat. Gátvédelemnek viszont utánakérdezhetnél.
Kicsit nézz utána a dolgoknak, és mindenképp próbáld meg a védelmet. Egy jó szülésznõ kell hozzá, és elsõre is szülhetsz védelemmel! Hármat szültem, egyszer kellett vágás (amúgy az olló csattogása máig a fülemben, pedig lassan 6 éve, brrr.), na a vágásból is tovább szakadtam, kb. egy év alatt álltam helyre, míg a metszés nélküli szülésekbõl, amikor csak picit repedtem, kb. 2 hét múlva semmi nem maradt.
Engem vágtak és repedtem is bõven (méhnyak, hüvely, még a végbélnyílásom mellett is varrni kellett ), úgyhogy sajnos ez sem garancia rá. Inkább indulj úgy, hogy ne kelljen semmi...
A kérdező hozzászólása: Igen elsõ baba lesz, és szeretném, hogy vágjanak, minthogy repedjek-szakadjak össze-vissza!! :)
Akkor én vagyok az ellenpélda. Nekem a legfájdalmasabb pillanat volt az egész vajúdás, szülés 13 órája alatt. A vajúdást végig sétáltam, lépcsõn, folyosón, az oxitocinos fájdalmas 1 órát nyikkanás nélkül bírtam, na de a gátmetszéskor ordítottam. Igaz, rövid volt. A varrást azonban nem éreztem. Kíváncsi vagyok, most mi lesz, másik kórház, másik orvos. (második baba) :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!