Találatok a következő kifejezésre: Mikor a elkezdeni a (581 db)

Mikor lehet elkezdeni a tanfolyamot?

Most, hogy 18 évesen lehet megszerezni a jogsit, a tanfolyamot mikor lehet elkezdeni? 16.5 évesen?

Legjobb válasz: Ha 1998 októberében születtél, akkor 2015 márciusában nem iratkozhatsz be tanfolyamra, mert még csak 16 év 5 hónapos leszel. Azt viszont nem értem, miért és mire kellene várnod utána 1 évet. A márciusi tanfolyamokra nem iratkozhatsz be, de az áprilisiakra igen. Ha nem tudnád: a legtöbb helyen folyamatosan, kéthetente vagy havonta indulnak tanfolyamok. Viszont ha jót akarsz magadnak, akkor csak 2015 vagy 2016 nyarán iratkozol be tanfolyamra. Hülyeség 16 év 6 hónaposan elkezdeni az elméletet, mert akkor arról szól az egész, hogy ülsz és vársz arra, hogy meglegyen a 16 év 9 hónap (elméleti vizsga) és a 17 év (gyakorlati vizsga). A 17. születésnapod elõtt 1-2 hónappal bõven elég elkezdeni. De egyes iskolák nem nagyon támogatják azt, hogy iskolaidõben járj el vezetgetni, ezért lehet, hogy úgy lenne célszerûbb, ha 2016 nyarán tudnád le az egészet, iskolaidõn kívül.

Ha 1998 októberében születtél, akkor 2015 márciusában nem iratkozhatsz be tanfolyamra, mert még csak 16 év 5 hónapos leszel. Azt viszont nem értem, miért és mire kellene várnod utána 1 évet. A márciusi tanfolyamokra nem iratkozhatsz be, de az áprilisiakra igen. Ha nem tudnád: a legtöbb helyen folyamatosan, kéthetente vagy havonta indulnak tanfolyamok. Viszont ha jót akarsz magadnak, akkor csak 2015 vagy 2016 nyarán iratkozol be tanfolyamra. Hülyeség 16 év 6 hónaposan elkezdeni az elméletet, mert akkor arról szól az egész, hogy ülsz és vársz arra, hogy meglegyen a 16 év 9 hónap (elméleti vizsga) és a 17 év (gyakorlati vizsga). A 17. születésnapod elõtt 1-2 hónappal bõven elég elkezdeni. De egyes iskolák nem nagyon támogatják azt, hogy iskolaidõben járj el vezetgetni, ezért lehet, hogy úgy lenne célszerûbb, ha 2016 nyarán tudnád le az egészet, iskolaidõn kívül.
Milyen jogsi?
A kérdező hozzászólása: B kategória bocs :S
16, 5 évesen kezdheted és 17 évesen szerezheted meg. A 18 éves korhatár egy olyan tévhit, ami évtizedek óta makacsul tartja magát, de semmi valóságalapja nincs.
A kérdező hozzászólása: És ha 1998 októberben születtem akkor 2015 márciusában beiratkozhatok? akkor az 16 év és 5 hónap. Vagy várnom kell még 1 évet? Pont az az 1 hónap...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Mikor ajanlatos elkezdeni a Yorky betanitasat?

Tegnap kaptam 1,5 honapos Yorkyt :-) .O az elso kutyam,mikor es hogy kezdjem? Elore is koszonom a valaszokat.

Legjobb válasz: Mire akarod betanítani? Ha az általános nevelése érdekel, akkor azt konkrétan tegnap kellett volna elkezdeni.

Mire akarod betanítani? Ha az általános nevelése érdekel, akkor azt konkrétan tegnap kellett volna elkezdeni.
Ha szoktatjátok az egyedülléthez, meg nagyot játszotok-sétáltok, mielõtt órákra ott hagyjátok, akkor jó eséllyel nem okoz nagy kárt :)
A kérdező hozzászólása: Jovoheten visszuk allatorvoshoz, van egy kandurunk, kerteshazban lakunk nem akarunk bajt a kis joveveny korul.Megfogadom a tanacsodat, neha-neha magara hadjuk.Remelem nem szedi szet a hazat :-)
Azért óvatosan a kevés egyedülléttel is, mert ha nem szokik hozzá, és egyszer csak megváltozik a helyzet nálatok, vagy el akartok menni egy fél napra valahova, ahova a kutyát nem vihetitek, abból késõbb komoly problémáitok lehetnek.
oltásai rendben vannak?
A kérdező hozzászólása: Nagyon jatekos, imadni valo, minden erdekli.Semmi furcsat nem vettem eszre, kb.fel orat van egyedul a nap 24 orajabol effigy, delelott a parom van vele, delutan meg en.Imadjuk mind a ketten, sokat beszelunk hozza es tegnap jatek kozben megmutatta hogy ugatni is tud :-) mindenhova jon utanunk.
két hétig az alomban lett volna a helye. hogy viselkedik? fontos hogy már most kezd el szocializálni, egyelõre persze a saját társaságodban, amíg az oltások nem okék.
A kérdező hozzászólása: Akumi koszi a valaszt.Nem hozttam a kutyust hanem kaptam.
miért hoztad el 6 hetesen?
"Szobatisztaság" - erre a kifejezésre keress rá, akár itt, akár google-lel, és tíz perc alatt mindent megtudhatsz a témáról. De még egy darabig ezt fogja csinálni, arra készülj fel, egy kölyökkutya ezzel jár, idõ kell neki, amíg megtanulja, hogy ki kell mennie, meg hogy egyáltalán tudja odáig tartogatni.
A kérdező hozzászólása: Igen, mivel mindenfele pisil :-/ Pelenkas dolog nem nagyon jon/jott be.
A kérdező hozzászólása: :-) Kosz a biztatast.Allatszeretok vagyunk, szerintem nem lesz baj.

Mikor érdemes elkezdeni a szobatisztaságra nevelést? Ki hogyan csinálta és mikorra lett az?

Mi most vagyunk 18 hónaposak.

Legjobb válasz: 2,5 évesen kezdtük.Akkor érdemes elkezdeni,ha legalább 2 órán át vissza tudja tartani.Az 1-2 hónapban nappali alváshoz még kapott pelust,mert 3-4 órán át még nem tudta tartani,majd eltelt még 2 hó amíg éjszakára kapott.Nyár elején kezdtük és most már nem kell egyáltalán.

2, 5 évesen kezdtük.Akkor érdemes elkezdeni, ha legalább 2 órán át vissza tudja tartani.Az 1-2 hónapban nappali alváshoz még kapott pelust, mert 3-4 órán át még nem tudta tartani, majd eltelt még 2 hó amíg éjszakára kapott.Nyár elején kezdtük és most már nem kell egyáltalán.
Kislányom bölcsis, 22 hónapos. Mostanában tettem fel ugyanezt a kérdést a gondozónõnknek (20 év tapasztalata van). Õ azt mondta, hogy 2 éves kor elõtt semmi értelme elkezdeni a próbálkozást, még a biliztetést sem. Tapasztalata az, hogy az a gyermek, akit elkezdenek korán biliztetni, szoktatni, kb. 2, 5-3 éves korára lesz valóban szobatiszta (tele frusztrációval, kudarcélménnyel, mert az agya nem érett a dologra), és az a gyermek, akit 2 éves kora körül kezdenek el leszoktatni a pelusról, az is 2, 5-3 éves korára lesz valóban szobatiszta, minden gond nélkül. Úgyhogy, Õ azt mondta, hogy ott a bölcsiben nem is próbálkozik semmi ilyesmivel kislányom esetében, mivel még 2 éves sincs. Itt van 2 cikk, érdemes elolvasni: http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/veszpremibolcsodek/u.. http://www.babanet.hu/rendelo.php?group=1926
Szerintem is hülyeség 2 éves kor elõtt, hiszen ha pisil, vagy kakil is a bilibe vagy wc-be, az nem tudatos és nem tudja visszatartani sem!

Ha az első levél fogamzásgátló tablettát szombati napon kezdtem el szedni, miután végig beszedtem és vártam 7 napot, akkor a következő levélen is a szombatit kell bevenni? Mikor kell elkezdeni a következő levelet?

vagy minden levélen más napra jön ki a 7. nap?

Legjobb válasz: Minden levelet uazon a napon kell elkezdeni. A szünet 7 nap és a 8. napon kell elkezdeni a köv. levelet. Igy minden levélre uaz a kezdés kell kijöjjön. Én mindig csütörtökön kezdem el szedni. Szerdára esik a 21. nap, majd 7 nap szünet és megint csütörtökön elölrõl.

Minden levelet uazon a napon kell elkezdeni. A szünet 7 nap és a 8. napon kell elkezdeni a köv. levelet. Igy minden levélre uaz a kezdés kell kijöjjön. Én mindig csütörtökön kezdem el szedni. Szerdára esik a 21. nap, majd 7 nap szünet és megint csütörtökön elölrõl.

Mikor érdemes elkezdeni a kutyasulit?

Én is meg tudok tanítani a kutyámnak mindent, úgyhogy nem ezért kell, de szocializálni muszáj, azt nem tudom falun megoldani. Itt nincs kutyasétáltató társaság.

Legjobb válasz: Nekünk azt mondták 4-5 hónapos korban érdemes elkezdeni. Amstaffunk van, de nem tudom függ-e a fajtától.

Nekünk azt mondták 4-5 hónapos korban érdemes elkezdeni. Amstaffunk van, de nem tudom függ-e a fajtától.
A kérdező hozzászólása: Nekem is amstaffom van :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); HA ugy vesszük, hogy konkrétan suli, akkor 4-5 hónaposan, De a szocializációs idõszak a kutyáknál 2-6 hónap. Ez az a periódus, amikor elkezdenek elmászkálni az anyjuk mellõl, és tapasztalatokat szereznek. Azok az ingerek, amik ebben a periódusban érik, berögzülnek, és késõbb már át kell "nevelni" a kutyát, hogy ezeken változtassunk. Mivel ált. 7-8 hósan már kezdenek ivaréretté válni, a szocializációs korszak lezárul, ami persze nem azt jelenti, hogy nem lehet szocializálni, viszont sokkal kevésbé formálható a kutya. Egy jól szocializált 5 éves kutyát bármikor meg lehet tanítani ülni, mivel egész életükben tanulnak, viszont nagyon nehéz szocializálni egy olyan kutyát, aki bár tud ülni és trükköket, de nem volt kint soha az utcán. Ezt tudnod kell errõl a periódusról. A tanácsom az, hogy minnél elõbb kezd el a szocializálását, és közben gyúrj rá az alapengedelmességi ismeretekre, mert kamaszkorban tudnod kell mi a teendõd, akkor is, ha nem suliban vagytok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. A tanítás nem gond, volt már bullmacim, most egy idõs cane corsóm van, mellé vettük az amstaffot. Amikor a bm volt és a cc kicsi volt, akkor panelban laktunk, könnyû volt a szocializáció. Most is (ha megvannak az oltásai) bemegyünk majd a városba ismerkedni hetente 2-3-szor. Akkor az elég lesz a suli mellett? Meg nem tudom, mennyit számít, hogy egy kutyával van együtt.

Mikor ajánlatos elkezdeni a jégtáncot? Maximum hány évesen érdemes belekezdeni?

Hobbi szinten

Legjobb válasz: ez olyan mint a balet minnél kissebben annál jobb,szerintem olyan 5-6 évesen érdemes elkezdeni,de ettûl függetlenül 20 évesen is csinálhatod HOBBI szinten fülleg ha ráérzel a jégtáncra :D sok sikert :D

ez olyan mint a balet minnél kissebben annál jobb, szerintem olyan 5-6 évesen érdemes elkezdeni, de ettûl függetlenül 20 évesen is csinálhatod HOBBI szinten fülleg ha ráérzel a jégtáncra :D sok sikert :D
Hobbi szinten bármit bármikor el lehet kezdeni.
hobby szinten bármikor persze, na de versenyszerûen nem árt ha már 6 évesen ...

Tápszeres babánál mikor lehet elkezdeni a hozzátáplálást gyümivel? Pl. Alma, banán

Nem tudok eligazodni. Valahol már 2-3 hetes kort írnak, máshol 6 hetes kort, de olvastam már 4 hónapos korról is.Mihez érdemes igazodni?

Legjobb válasz: mindenképpen várd meg a 4 hós kort. Elõbb semmiképpen nem szabad elkezdeni, fõleg nem 2-3 hetes korban. Sok sikert és jó babázást

mindenképpen várd meg a 4 hós kort. Elõbb semmiképpen nem szabad elkezdeni, fõleg nem 2-3 hetes korban. Sok sikert és jó babázást
elsõ vagyok. Azt elfelejtettem írni, hoyg az almával és a barackal kezd! A banán csak késõbb adható, mert nagyon székletfogó.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak!!! Nem adtam neki semmit. Olvass figyelmesebben.
még jó, hogy szülés után nem almalevet adtál neki.
jó hogy nem már születése után 2 nappal....
Mindenképpen csak 4 hónapos kortól lehet elkezdeni a hozzátáplálást és elõször csak gyümölccsel, én annak idején mindent kevertem barackkal és így sosem volt problémánk azzal, hogy egyes gyümölcsök elfogták volna a pociját.

Tisztelt Doktor úr! Érdeklődöm hogy egy két hétig tartó antibiotikumos kúránál mikor kell elkezdeni a vitagyn c krémet? Köszönettel. Melinda

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Vitagyn C kúrát célszerű az antibiotikumkezelés elején elkezdeni, mert a hüvelyflóra egyensúlya már ekkor is felborulhat! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Vitagyn C kúrát célszerű az antibiotikumkezelés elején elkezdeni, mert a hüvelyflóra egyensúlya már ekkor is felborulhat! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Mikor és mivel kell elkezdeni a gátvédelemre való felkészülést?

Legjobb válasz: weledának van erre olaja az jó lesz késõbb babamasszázsra is kb 36. héttõl már jó elkezdeni de ha bibis volt a terhességed akkor elég késõbb is. Neten találsz rá fotót, milyen irányba és hogy kell. jóóóóó sok olajjal és azért ne legyenek illúzióid, a szöveti rugalmasság nagyobb részben alkati kérdés, tehát ha kötött a gátad akkor masszírozgathatod, metszés vagy repedés lesz de ha rugalmas a gátad környéke akkor hasznos lesz

weledának van erre olaja az jó lesz késõbb babamasszázsra is kb 36. héttõl már jó elkezdeni de ha bibis volt a terhességed akkor elég késõbb is. Neten találsz rá fotót, milyen irányba és hogy kell. jóóóóó sok olajjal és azért ne legyenek illúzióid, a szöveti rugalmasság nagyobb részben alkati kérdés, tehát ha kötött a gátad akkor masszírozgathatod, metszés vagy repedés lesz de ha rugalmas a gátad környéke akkor hasznos lesz
Az elsõnél én is nagyon rákészültem és masszíroztam ahogy az elsõ is írta. Sajnos nem lett foganatja. A másodiknál nem csináltam semmit és megúszam vágás, szakadás nélkül.
Szerintem ez jó orvos és szülésznõ kérdése, hogy a gátad mennyire marad épp. Ha siettetik a szülést oxitocin és hasra gyakorolt nyomással, akkor faltörõ kosként megy a gátadnak a baba és biztosan lesz sérülés. szerintem ezért orvossal is egyeztess a módszereirõl. Felkészülésben viszont fontos, hogy lelkileg bízz magadban, valamint lehet olajjal és állítólag málnalevél teával.
én úgy mondanám, hogy 60 % alkat (a többedik szülésnél lazább a gát is stb, elsõnél van aki feszes van aki rugalmas és nem kell vágni) és 40 % gátvédelem masszázs, szülésznõ és orvos ügyessége szüléskor, homeopátiás bogyó is van erre. (málnalevél az a szülés beindítására jó, pontosabban csak kicsit rákészít de csak attól nem fog beindulni bár egy kiadós hasmenést csinálhat)
Agyban minél elõbb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Amortusz után mikor lehet elkezdeni a fogamzásgátlót szedni? Ma voltam kontrolon és felírt a doki Fogamzásgátlót (Mercilon), de azt elfelejtettem megkérdezni, hogy mikortól kellene szednem? Volt már ilyen helyzetben valaki?

És mikor fog megjönni a menstruációm?

Legjobb válasz: szijja, az én tri regolom betegtájékoztatójában az áll, h a 2.menstruáció megjelenésének elsõ napján kell elkezdeni a szedést.de ha indokolt, akkor már az elsõ menstruáció elsõ napján beveheted.azt nem tudom más tabletták esetében mi a teendõ.remélem segítettem.

szijja, az én tri regolom betegtájékoztatójában az áll, h a 2.menstruáció megjelenésének elsõ napján kell elkezdeni a szedést.de ha indokolt, akkor már az elsõ menstruáció elsõ napján beveheted.azt nem tudom más tabletták esetében mi a teendõ.remélem segítettem.
Hát nem tudni mikor fog megjönni :S Én is mercilont szedek és az menstruáció 1 napján kell elkezdni szedni.
Olvasd el a mellékelt betegtájékoztatót, vagy hívd fel a dokit, meg fogja mondani! Szerinted itt hány nõgógyász olvasgat?
"Mért szül a világ olyan anyát, aki szíve alatt gyilkolja meg saját magzatát?"
Az abortuszod utani napon kellett volna elkezdeni!
Miért kell mindjárt leszólni és gyilkosnak nevezni? lehet, hogy betegség miatt volt abortusza, de nekünk ehhez egyrészt semmi közünk nincs! És ha mégis úgy lenne, , még mindig jobb így, mintha beteszi a fagyasztóba vagy a pöcegödörbe, nem?
Ne torodj vele, sok buta no azt hiszi, h az a rendes ember aki megszuli a gyereket annak ellenere, h nem tud rola gondoskodni, vagy nem tudja megandi neki a kello torodest. En azt mondom, h tobbre tartom az abortuszon atesett realis gondolkodasu noket, mintsem azokat a noket, akik megszulik a gyereket es egy pelenkara, vagy bebietelre sincs penzuk es mennek a segelyert, vagy nem torodnek a csemeteikkel!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!