Találatok a következő kifejezésre: Mikor a elkezdeni (581 db)

Mikor lehet elkezdeni a tanfolyamot?

Most, hogy 18 évesen lehet megszerezni a jogsit, a tanfolyamot mikor lehet elkezdeni? 16.5 évesen?

Legjobb válasz: Ha 1998 októberében születtél, akkor 2015 márciusában nem iratkozhatsz be tanfolyamra, mert még csak 16 év 5 hónapos leszel. Azt viszont nem értem, miért és mire kellene várnod utána 1 évet. A márciusi tanfolyamokra nem iratkozhatsz be, de az áprilisiakra igen. Ha nem tudnád: a legtöbb helyen folyamatosan, kéthetente vagy havonta indulnak tanfolyamok. Viszont ha jót akarsz magadnak, akkor csak 2015 vagy 2016 nyarán iratkozol be tanfolyamra. Hülyeség 16 év 6 hónaposan elkezdeni az elméletet, mert akkor arról szól az egész, hogy ülsz és vársz arra, hogy meglegyen a 16 év 9 hónap (elméleti vizsga) és a 17 év (gyakorlati vizsga). A 17. születésnapod elõtt 1-2 hónappal bõven elég elkezdeni. De egyes iskolák nem nagyon támogatják azt, hogy iskolaidõben járj el vezetgetni, ezért lehet, hogy úgy lenne célszerûbb, ha 2016 nyarán tudnád le az egészet, iskolaidõn kívül.

Ha 1998 októberében születtél, akkor 2015 márciusában nem iratkozhatsz be tanfolyamra, mert még csak 16 év 5 hónapos leszel. Azt viszont nem értem, miért és mire kellene várnod utána 1 évet. A márciusi tanfolyamokra nem iratkozhatsz be, de az áprilisiakra igen. Ha nem tudnád: a legtöbb helyen folyamatosan, kéthetente vagy havonta indulnak tanfolyamok. Viszont ha jót akarsz magadnak, akkor csak 2015 vagy 2016 nyarán iratkozol be tanfolyamra. Hülyeség 16 év 6 hónaposan elkezdeni az elméletet, mert akkor arról szól az egész, hogy ülsz és vársz arra, hogy meglegyen a 16 év 9 hónap (elméleti vizsga) és a 17 év (gyakorlati vizsga). A 17. születésnapod elõtt 1-2 hónappal bõven elég elkezdeni. De egyes iskolák nem nagyon támogatják azt, hogy iskolaidõben járj el vezetgetni, ezért lehet, hogy úgy lenne célszerûbb, ha 2016 nyarán tudnád le az egészet, iskolaidõn kívül.
Milyen jogsi?
A kérdező hozzászólása: B kategória bocs :S
16, 5 évesen kezdheted és 17 évesen szerezheted meg. A 18 éves korhatár egy olyan tévhit, ami évtizedek óta makacsul tartja magát, de semmi valóságalapja nincs.
A kérdező hozzászólása: És ha 1998 októberben születtem akkor 2015 márciusában beiratkozhatok? akkor az 16 év és 5 hónap. Vagy várnom kell még 1 évet? Pont az az 1 hónap...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Mikor ajanlatos elkezdeni a Yorky betanitasat?

Tegnap kaptam 1,5 honapos Yorkyt :-) .O az elso kutyam,mikor es hogy kezdjem? Elore is koszonom a valaszokat.

Legjobb válasz: Mire akarod betanítani? Ha az általános nevelése érdekel, akkor azt konkrétan tegnap kellett volna elkezdeni.

Mire akarod betanítani? Ha az általános nevelése érdekel, akkor azt konkrétan tegnap kellett volna elkezdeni.
Ha szoktatjátok az egyedülléthez, meg nagyot játszotok-sétáltok, mielõtt órákra ott hagyjátok, akkor jó eséllyel nem okoz nagy kárt :)
A kérdező hozzászólása: Jovoheten visszuk allatorvoshoz, van egy kandurunk, kerteshazban lakunk nem akarunk bajt a kis joveveny korul.Megfogadom a tanacsodat, neha-neha magara hadjuk.Remelem nem szedi szet a hazat :-)
Azért óvatosan a kevés egyedülléttel is, mert ha nem szokik hozzá, és egyszer csak megváltozik a helyzet nálatok, vagy el akartok menni egy fél napra valahova, ahova a kutyát nem vihetitek, abból késõbb komoly problémáitok lehetnek.
oltásai rendben vannak?
A kérdező hozzászólása: Nagyon jatekos, imadni valo, minden erdekli.Semmi furcsat nem vettem eszre, kb.fel orat van egyedul a nap 24 orajabol effigy, delelott a parom van vele, delutan meg en.Imadjuk mind a ketten, sokat beszelunk hozza es tegnap jatek kozben megmutatta hogy ugatni is tud :-) mindenhova jon utanunk.
két hétig az alomban lett volna a helye. hogy viselkedik? fontos hogy már most kezd el szocializálni, egyelõre persze a saját társaságodban, amíg az oltások nem okék.
A kérdező hozzászólása: Akumi koszi a valaszt.Nem hozttam a kutyust hanem kaptam.
miért hoztad el 6 hetesen?
"Szobatisztaság" - erre a kifejezésre keress rá, akár itt, akár google-lel, és tíz perc alatt mindent megtudhatsz a témáról. De még egy darabig ezt fogja csinálni, arra készülj fel, egy kölyökkutya ezzel jár, idõ kell neki, amíg megtanulja, hogy ki kell mennie, meg hogy egyáltalán tudja odáig tartogatni.
A kérdező hozzászólása: Igen, mivel mindenfele pisil :-/ Pelenkas dolog nem nagyon jon/jott be.
A kérdező hozzászólása: :-) Kosz a biztatast.Allatszeretok vagyunk, szerintem nem lesz baj.

Most akkor mikor kell elkezdenem szedni a gyógyszert?

Felírattam a fogamzásgátlót az orvossal, ugye a menstruáció legels? napján kell elkezdeni szedni. Már ideje lenne megjönnie, de nem vérzésem van, hanem barna folyásom. Félek hogy lekésem, mert nem tudom eldönteni, hogy várjak-e addig amíg nyilvánvaló vérzés jelentkezik vagy már most a barna folyásnál kezdjem el szedni?

Legjobb válasz: Akkor kell elkezdeni, ha vérzel. De ha nem jön meg normálisan, csak ilyen barna vérzés van, az meg annyira nem normális és mondjuk utána kellene járni, hogy mi az oka...

Akkor kell elkezdeni, ha vérzel. De ha nem jön meg normálisan, csak ilyen barna vérzés van, az meg annyira nem normális és mondjuk utána kellene járni, hogy mi az oka...
A kérdező hozzászólása: állandó jelleggel küzdök ezzel a barna folyással, az orvos szerint semmi ok az aggodalomra
A barna folyas teljesen normalis, fogamzagatlo elso honapjaban es tapasztalhatod, de esetleg pecsetelo verzesed is lehet.Normalis.A tablettat konkretan a verzesed elso napjan kell szedned, szoval csak akkor vedd be ha mar ver jon beloled es nem csak barnazol:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod :)
van még idõd bõven, úgyhogy ha jól megy kezd el
Sajnos az a baj, hogy kezdõknek csak heti pár órás edzések vannak a klubbokban. Hiába tudsz jól úszni, muszáj lesz lemenned és megtanulnod a helyes technikát, plusz erõnlétet fejleszteni. Így hiába szeretnéd versenyszinten csinálni, nagyon nehéz lesz becsatlakoznod a versenyzõk közé. De menj le egy klubba és kezd el, soha nem érdemes azon agyalni, hogy érdmes-e elkezdeni, ha érdekel akkor persze, hogy érdemes! A versenyszerû sport meg csak akkor lehetséges ha elkezded, gyakorolsz és ha jól megy mehetsz versenyre.
A kérdező hozzászólása: Köszi mind a kettõtöknek. Egyébként most már arra is gondoltam, hogy nem versenyszerûen, hanem csapatban heti háromszor edzésre járni, mert ez is hasznos lehet, meg élvezni lehet azt is.:D Szóval lehetséges hogy a versenyúszással már nem próbálkoznék meg.:)

Mikor érdemes elkezdeni a szobatisztaságra nevelést? Ki hogyan csinálta és mikorra lett az?

Mi most vagyunk 18 hónaposak.

Legjobb válasz: 2,5 évesen kezdtük.Akkor érdemes elkezdeni,ha legalább 2 órán át vissza tudja tartani.Az 1-2 hónapban nappali alváshoz még kapott pelust,mert 3-4 órán át még nem tudta tartani,majd eltelt még 2 hó amíg éjszakára kapott.Nyár elején kezdtük és most már nem kell egyáltalán.

2, 5 évesen kezdtük.Akkor érdemes elkezdeni, ha legalább 2 órán át vissza tudja tartani.Az 1-2 hónapban nappali alváshoz még kapott pelust, mert 3-4 órán át még nem tudta tartani, majd eltelt még 2 hó amíg éjszakára kapott.Nyár elején kezdtük és most már nem kell egyáltalán.
Kislányom bölcsis, 22 hónapos. Mostanában tettem fel ugyanezt a kérdést a gondozónõnknek (20 év tapasztalata van). Õ azt mondta, hogy 2 éves kor elõtt semmi értelme elkezdeni a próbálkozást, még a biliztetést sem. Tapasztalata az, hogy az a gyermek, akit elkezdenek korán biliztetni, szoktatni, kb. 2, 5-3 éves korára lesz valóban szobatiszta (tele frusztrációval, kudarcélménnyel, mert az agya nem érett a dologra), és az a gyermek, akit 2 éves kora körül kezdenek el leszoktatni a pelusról, az is 2, 5-3 éves korára lesz valóban szobatiszta, minden gond nélkül. Úgyhogy, Õ azt mondta, hogy ott a bölcsiben nem is próbálkozik semmi ilyesmivel kislányom esetében, mivel még 2 éves sincs. Itt van 2 cikk, érdemes elolvasni: http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/veszpremibolcsodek/u.. http://www.babanet.hu/rendelo.php?group=1926
Szerintem is hülyeség 2 éves kor elõtt, hiszen ha pisil, vagy kakil is a bilibe vagy wc-be, az nem tudatos és nem tudja visszatartani sem!

A cickafark teát mikor kell elkezdeni inni? Amikor egyáltalán nincs már vérzés?

Ma van a vérzésem 5. napja.Még egy picit vérzek!

Legjobb válasz: Szió!Igen,csak is akkor szabad elkezdeni ini,amikor elmult,mert vérbõséget okoz,de ha ez az utolsó napod,akkor már ihatod,de figyelj oda nagyon,hogy csak péig,fõleg ha babót szeretnél.Pétõl már palástfû tea. Szép napot kivánok!

Szió!Igen, csak is akkor szabad elkezdeni ini, amikor elmult, mert vérbõséget okoz, de ha ez az utolsó napod, akkor már ihatod, de figyelj oda nagyon, hogy csak péig, fõleg ha babót szeretnél.Pétõl már palástfû tea. Szép napot kivánok!

Ha az első levél fogamzásgátló tablettát szombati napon kezdtem el szedni, miután végig beszedtem és vártam 7 napot, akkor a következő levélen is a szombatit kell bevenni? Mikor kell elkezdeni a következő levelet?

vagy minden levélen más napra jön ki a 7. nap?

Legjobb válasz: Minden levelet uazon a napon kell elkezdeni. A szünet 7 nap és a 8. napon kell elkezdeni a köv. levelet. Igy minden levélre uaz a kezdés kell kijöjjön. Én mindig csütörtökön kezdem el szedni. Szerdára esik a 21. nap, majd 7 nap szünet és megint csütörtökön elölrõl.

Minden levelet uazon a napon kell elkezdeni. A szünet 7 nap és a 8. napon kell elkezdeni a köv. levelet. Igy minden levélre uaz a kezdés kell kijöjjön. Én mindig csütörtökön kezdem el szedni. Szerdára esik a 21. nap, majd 7 nap szünet és megint csütörtökön elölrõl.

Mikor érdemes elkezdeni a kutyasulit?

Én is meg tudok tanítani a kutyámnak mindent, úgyhogy nem ezért kell, de szocializálni muszáj, azt nem tudom falun megoldani. Itt nincs kutyasétáltató társaság.

Legjobb válasz: Nekünk azt mondták 4-5 hónapos korban érdemes elkezdeni. Amstaffunk van, de nem tudom függ-e a fajtától.

Nekünk azt mondták 4-5 hónapos korban érdemes elkezdeni. Amstaffunk van, de nem tudom függ-e a fajtától.
A kérdező hozzászólása: Nekem is amstaffom van :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); HA ugy vesszük, hogy konkrétan suli, akkor 4-5 hónaposan, De a szocializációs idõszak a kutyáknál 2-6 hónap. Ez az a periódus, amikor elkezdenek elmászkálni az anyjuk mellõl, és tapasztalatokat szereznek. Azok az ingerek, amik ebben a periódusban érik, berögzülnek, és késõbb már át kell "nevelni" a kutyát, hogy ezeken változtassunk. Mivel ált. 7-8 hósan már kezdenek ivaréretté válni, a szocializációs korszak lezárul, ami persze nem azt jelenti, hogy nem lehet szocializálni, viszont sokkal kevésbé formálható a kutya. Egy jól szocializált 5 éves kutyát bármikor meg lehet tanítani ülni, mivel egész életükben tanulnak, viszont nagyon nehéz szocializálni egy olyan kutyát, aki bár tud ülni és trükköket, de nem volt kint soha az utcán. Ezt tudnod kell errõl a periódusról. A tanácsom az, hogy minnél elõbb kezd el a szocializálását, és közben gyúrj rá az alapengedelmességi ismeretekre, mert kamaszkorban tudnod kell mi a teendõd, akkor is, ha nem suliban vagytok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. A tanítás nem gond, volt már bullmacim, most egy idõs cane corsóm van, mellé vettük az amstaffot. Amikor a bm volt és a cc kicsi volt, akkor panelban laktunk, könnyû volt a szocializáció. Most is (ha megvannak az oltásai) bemegyünk majd a városba ismerkedni hetente 2-3-szor. Akkor az elég lesz a suli mellett? Meg nem tudom, mennyit számít, hogy egy kutyával van együtt.

Díjugratást meddig jó elkezdeni? És futószár elhagyása után mennyivel lehet elkezdeni, azaz mik a feltételei? (bővebben lent)

most 17 éves vagyok, 2 hónapja járok lovagolni, lassan elhagyom már a futószárat és a díjugratást jobban tetszik, mint a sima tereplovaglás...nem is a verseny miatt, csak simán maga a sport tetszik. köszönöm:) 17/l

Legjobb válasz: Kortól független, nyilván az a mérvadó, amit az edzõd mondd. Ha õ úgy gondolja, hogy eleget tapasztaltál, tudsz már ahhoz, hogy ugrani kezdjetek akkor hajrá! Sosincs hozzá késõ! :) Ha kérdésed van, nyugodtan írj az e-mailomra, 16 éve lovagolok.

Kortól független, nyilván az a mérvadó, amit az edzõd mondd. Ha õ úgy gondolja, hogy eleget tapasztaltál, tudsz már ahhoz, hogy ugrani kezdjetek akkor hajrá! Sosincs hozzá késõ! :) Ha kérdésed van, nyugodtan írj az e-mailomra, 16 éve lovagolok.
A menszesz elsõ napján kell elkezdeni szedni.
jav: menzesz.
az elsõ leírta. de lemerem fogadni hogy világosan le van írva a tájékoztatóban és nagy valószínûséggel az orvosod is elmondta hacsak nem a neten szerezted be magadnak a tablettát.
A kérdező hozzászólása: nem magyarorszagon vagyok, van ahol nem kell feliratni

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!