Találatok a következő kifejezésre: Mikor - hetesen - érdemes (91 db)

16 hetesen érdemes-e és ha igen, hova menjek 4d-re, mit ajánlatok? (Pest)

Legjobb válasz: Nekem a 26-28 hetet mondták,és valoban akkor már szép pufi volt és bele is fért a képbe. Pénzkidobásnak tartottam korábban menni. ez egy 14hetes pl.: http://www.youtube.com/watch?v=xJjR4nPPZso nézz meg egy 28 hetest is,érdemes.

Nekem a 26-28 hetet mondták, és valoban akkor már szép pufi volt és bele is fért a képbe. Pénzkidobásnak tartottam korábban menni. ez egy 14hetes pl.: http://www.youtube.com/watch?v=xJjR4nPPZso nézz meg egy 28 hetest is, érdemes.
Mi is a 4D Genesisnél voltunk, én bis ajánlom.
Elõzõ vagyok megint, mi a 4D Genesis-nél voltunk a Lotz Károly utcában. Csak ajánlani tudom, nagyon kedvesek, alaposak, nem rohannak sehova, tényleg rád szánják azt az 1 órát.
én 20 hetesen voltam, szerintem várj még két hetet....a baba látszik, de azt mondják ilyenkor még kicsit ijesztõ, nem babás kinézetû, esetleg egy elsõ gyerekest megrémíthet! amúgy lehet a neme is látszik, meg ha fel akarsz készülni a "látványra" akkor nézz meg egy 4D-s felvételt a neten, van bõven! Én a péterfy sándor kórházat ajánlom, annyiért mint máshol adnak dvd-t és képes cd-t, ill. fotót...legalábbis több mint két éve így volt! Egyébként 20 hét körül érdemesebb elmenni, mert most még egészben látod, késõbb is voltunk, akkor csak az arcát néztük szinte!
A kérdező hozzászólása: KÖSZI! Felpontoztam mindenkit, és megnézem ezt a helyet a neten! :) puszi mindenkinek, aki olyan aranyos volt, hogy válaszolt!!! 16+2 heteske
Szia! Mi voltunk 16. 26. és 32. hetesen is. Mindegyik más volt, de egyformán fantasztikus. A 16. heteset sem bántam meg, hatalmas élmény volt elõször látni a kisfiamat így, szinte az egészet végigbõgtem. A 26. heti volt látványban a legszebb, mert akkor már elég nagy ahhoz, hogy lásd az arcát, stb, de még elég kicsi, hogy sokminden beleférjen a képbe. A 32. hetesen pedig már tökéletesen kivehetõk voltak az arcvonásai is. Szóval én azt mondom, ne várj, hanem menj, ha megteheted minél többször!
A kérdező hozzászólása: Szeretnék majd a 26. hét felé is elmenni, az az igazság... :) Ahogy majd engedik az anyagiak, de erre mindenképp szánnék pénzt. Csak nyugodtabb az ember, ha látja, és az jót tesz a babának is, ha nyugodt... :) De hova menjek, mit ajánlotok? SZakvélemény nem kell, mert nagyon jó az orvosom, mindenféle papírom van eddig is, és megbízom benne. Minden vizsgálatra el is járok. Én csak látni szeretném, és megmutatni a családomnak is, és egy emléket, neki. ...
Én voltam 16 hetesen is, és 20 hetesen is, szerintem nem sok különbség van a kettõ között. Igaz, nem olyan babás, nem pufók, de nagyon szép! És nekünk a 16. héten megmutatta, hogy kislány. Pesten voltunk a Hepinet UH központban. Tök rendesek voltak, meg alaposak is. A 28. hét körül megyünk majd még egyszer, mert akkor már tényleg husisabb lesz, és a dokim is a 28. hetet javasolta.
Ha csak 16 hetesen szeretnél 4Dre menni, akkor valóban érdemes késõbb. Én voltam 12 hetesen, akkor meg is mondták a nemét, aztán voltam 18 hetesen is. És még szeretnék menni. Lehet, hogy valaki szerint 12-16 hetesen élvezhetetlen és pénzkidobás, nekem biztos, hogy megérte, mindkétszer, felejthetetlen élmény:)
A kérdező hozzászólása: Épp most néztem a Yout...on egy Edömér 16 hetesen c. 4d-s videót... nem tudom, mitévõ legyek, még néhány véleményt meghallgatok...
A kérdező hozzászólása: Én szívesen megnézem egészben... :) És nagyon érdekelne a neme is, az a nagy igazság. Amúgy tényleg elsõ babások vagyunk :) . Most voltam pénteken sima uh-n, és össze-vissza ficánkolt, azt is nagyon élveztem, de nem mutatta meg, mi van a lába között. Persze, hogy mindegy igazából, de nagyon szeretnénk tudni... nem baj, hogy még nem olyan emberi a formája, , , de csak jobban látszódna, mint a hagyományoson, nem?...
A kérdező hozzászólása: ÉRDEMES VOLT! Mindent láttunk, amit csak akartunk, és képzeljétek: FIAM LESZ!!! :D Titta boldogság ;)!

Mit érdemes vinni 1 hetes horvát tengerparti nyaralásra? Továbbá mit nem érdemes?

...mert ott olcsóbb.

Legjobb válasz: Nincs olyan, amit nem érdemes, mert Horvátország marha drága. Lidl-ben: 1,5 literes ásványvíz 4 Kuna, Coca-cola 2 literes 13 Kuna, kenyér 5-7 Kuna Az éttermekrõl nem is beszélve...

Nincs olyan, amit nem érdemes, mert Horvátország marha drága. Lidl-ben: 1, 5 literes ásványvíz 4 Kuna, Coca-cola 2 literes 13 Kuna, kenyér 5-7 Kuna Az éttermekrõl nem is beszélve...
Én 2 hete voltam és amit csak tudsz vegyél meg M.o.-n mert qurva drága minden. Úgy emlékszem h csak a lilahagyma volt olcsóbb :)

Ti mit pakoltok a korházi csomagba? Hány hetesen érdemes összekészíteni?

Én 32 hetes vagyok és talán 1-2hét múlva nem ártana összeállítani. Gondolnám,2hálóing,2törülköző,2papucs,eldobható bugyi,betét,fényképezőgép elég lenne.Meg persze a papírok :)

Legjobb válasz: Minden korhaz mast-mast ker, igy erdemes lenne a korhaztol, ahol majd szulni szeretnel infokat kerni effelol. Nekem pl ezeket kellett osszekeszitenem: http://www.szentjanosszuleszet.hu/mit_vigyek.html

Minden korhaz mast-mast ker, igy erdemes lenne a korhaztol, ahol majd szulni szeretnel infokat kerni effelol. Nekem pl ezeket kellett osszekeszitenem: http://www.szentjanosszuleszet.hu/mit_vigyek.html
A kérdező hozzászólása: Köszi!Ezt nem is tudtam.
Pedig így van! Mindenhol mást kérnek, kérdezz rá a kórházban, hogy ott pontosan miket kell vinni. Nekem pl csak a papírjaimat kell vinnem illetve amiben majd a babámat hazahozom, de cserébe nem kevés pénzt fizetünk.
Én 6 bugyit vettem, amit késõbb ki fogok dobni, mert nem használok ilyen bugyikat.Eldobhatót azért nem vettem , mert abból sok kellene ha otthonra is gondolok. 3 végig gombos hálóing.Betét, a babának papír pelenka, ruha pelenka.Neked pohár, evõeszközök, tálca, wc-re papírülõke.
4-es vok. Papírtorlõt vigyél mert a tej is k jön majd mindkét melledbõl amikor szoptstsz.
Tényleg minden kórház mást kér. Azért nem árt még: - pohár/bögre, evõeszköz, szalvéta - fogkefe, fogkrém, fürdõszerek, hajgumi - 2 hálóing kevés, minden napra legalább egyet számolj - zokni, ha fázós a lábad - köntös - wc papír, papírzsebkendõ - telefon, telefontöltõ


Hány hetesen érdemes intimgyantáztatni az utolsó időszakban? Ti mikor voltatok?

Legjobb válasz: Szia! Én 39 hetesen voltam, mindenhol leszedettem, hogy ne legyen gondom. De túlhordtam a kisfiamat, így borotválni kellett. :(

Szia! Én 39 hetesen voltam, mindenhol leszedettem, hogy ne legyen gondom. De túlhordtam a kisfiamat, így borotválni kellett. :(
én a 38. héten akartam menni, de a lányom úgy gondolta inkább a 37. héten szeretne megszületni, úgyhogy borotvált a szülésznõ :)
Én 38 hetesen mentem, 40 hetesen borotvált le a párom, másnap elfolyt a magzatvíz :-)) Szerintem hamarabb nem érdemes, késõbb meg nem biztos, hogy eljutsz odáig.
Én a 37. hétre tervezem, szóval 2. hét múlva, ha még lesz rá sanszom:-)))

Hány hetesen érdemes elöszőr orvoshoz menni? Szeretnék táppénzre menni, a munkahelyi körülmények miatt, de csak a nődoki adhat javaslatot, nem? 5 hetes vagyok. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia. Mát elmehetsz, de esetleg egy hetet várj. Nekem 6hetesen már volt szívhang és már jól látható volt. Táppénzre a körzeti orvosod is felvehet. Kellemes babavárást.

Szia. Mát elmehetsz, de esetleg egy hetet várj. Nekem 6hetesen már volt szívhang és már jól látható volt. Táppénzre a körzeti orvosod is felvehet. Kellemes babavárást.
Engem a körzeti felvett más jogcímen addig táppénzre, amíg a nõdokihoz eljutottam.Rendes volt, orvosa válogatja.Utána már mindig vinnem kellett a nõgyógyász táppénz javaslatát és az alapján tart jelenleg is a körzeti táppénzen.
Szia! Elõször engem is a háziorvos vett tp-re, akkor még nem volt szívhang. Borzasztóan rosszul voltam és állandóan aludtam volna, meg ráadásul volt egy elhalt terhességem is korábban. Amikor kiirattam magam, azt mondta a háziorvos, hogy bármikor tp-re vesz, ha otthon maradnék 1 hetet. Ezt azóta már a nõdokim is mondta, de még nem éltem vele. Sztem mondd el a háziorvosodnak, hogy mi a helyzet, biztosan meg fogja érteni! Ja, és gratulálok! :-) 17 hetes kismami
Én is ki voltam nyúlva az elsõ hetekben. Émelygés, rossz közérzet, hatalmas mértékû fáradtságérzet. A háziorvosom kiírt egy hétre. De nõdokihoz csak utána jutottam el.

Mikor, hány hetesen érdemes először felkeresni az orvost?

Legjobb válasz: szerintem 6-7 hetes körül.tehát az elmaradt mensi után 2-3 héttel.akkor már szívhang is lesz.ha korán mész akkor csak petezsákot lát,és úgyis visszarendel 2 hét múlva.

szerintem 6-7 hetes körül.tehát az elmaradt mensi után 2-3 héttel.akkor már szívhang is lesz.ha korán mész akkor csak petezsákot lát, és úgyis visszarendel 2 hét múlva.
Én a kimaradt mensi után 2 héttel mentem, és még nem volt szívhang, így 2 hét múlva újra kell mennem. szerintem is érdemes várni 3, vagy akár 4 hetet is.
Kimaradt mensi után 2 héttel. Nekem legalábbis a dokim így mondta, hogy addig maradjak a seggemen. :)
A kérdező hozzászólása: milyen konzerv?
Konzervben semmi tápanyag, nagy része víz, a többi zselatin. Ha jó minõségû tápot kap, nincs szüksége másra. A dog chow nem az. Keress valami jobb tápot.
anya tenyésztõ és õ 6 -7 hét után mindig konzervet ad nekik. nagyon szeretik. néha megis szokta nekik melegíteni.
A kérdező hozzászólása: jó lenne, ha valami konkrétumot is írnátok...
Acana vagy Orijen Puppy Large Breed kellene neki. semmi más.
Royal Canin, Pro Plan, Eukanuba, Pro Pac (+még amit elõttem írtak) Van még néhány, bõ a választék.
Azért a Dog Chow nem olyan rossz táp ám, közép kategóriájú!Adjál mellé fõt húst, répát, rizst hetente kétszer és ízület erõsítõt!A Royal Canintól sok németjuhásznak vizes hasmenése van, nem bírják!A dog chow-ról még nem hallottam hogy allergiásak lettek volna, kutyasuliba is ezt adja mindenki a kutyájának!!
Jó minõségû tápok mellé semmit nem kell adni a kölyöknek. Ilyen pl. az Acana, Orijen, BewiDog, vagy ha a pénztárcád ezeket nem engedi, akkor a Brit-et javasolom.

Ha sikerült teherbe esnem hány hetesen érdemes tesztelni? 5-6? kinek hányadik hétben jelentkeztek először tünetek és mik?

Legjobb válasz: Nekem még menszi elõtt kimutatta, éreztem valamiért, hogy tesztelnem kell. Az együttlétünk utáni 12. napon használtam Clearbluet és HCG-linet. A tünetek nekem az 5. héten erõsödtek, de akkor szinte mindennap le kellett feküdnöm, mert nagyon álmos voltam délutánonként, és émelyegtem, volt, hogy egész nap. Akkor még csak feszült a mellem, ez késõbb fokozódott, kb. a 6.héten fájt nagyon. Aztán a 7-8. héten jöttek a mensziszerû görcsök, arra kaptam Magne b6-ot.

Nekem még menszi elõtt kimutatta, éreztem valamiért, hogy tesztelnem kell. Az együttlétünk utáni 12. napon használtam Clearbluet és HCG-linet. A tünetek nekem az 5. héten erõsödtek, de akkor szinte mindennap le kellett feküdnöm, mert nagyon álmos voltam délutánonként, és émelyegtem, volt, hogy egész nap. Akkor még csak feszült a mellem, ez késõbb fokozódott, kb. a 6.héten fájt nagyon. Aztán a 7-8. héten jöttek a mensziszerû görcsök, arra kaptam Magne b6-ot.
szia! A beágyzódás után két héttel már lehet tesztelni, tehát az együttlét után egy hónappal is. A mai tesztek akkor már nagy valószinúséggelkimutatják, ha van valami. Én úgy 7 hetes voltam , mikor elõször teszteltem , de csak azért mert a vaskemény gyomrom , ami addig ellenállt mindennemû gyomorrontásnak , majdnem "felfordult". Ez volt az elsõ jel, mintha gyomorrontásom lett volna. Ügy 6 hetesen az ideális a teszt, viszont addigra már elég erõs vonalnak kell jelentkeznie.

Egy hónappal ezelőtt elvesztettem a 14 hetes kisbabámat, meg kellett szülnöm fejlődési rendellenesség miatt. Mikor lenne érdemes újra próbálkozni?

Nem tervezett terhesség volt, de nagyon örültünk neki. Hamarosan újra próbálkozhatunk, de nagy félelem van bennem attól, hogy megint lesz vmi probléma. Másrészt viszont nagyon szeretném. Aki hasonló helyzetbe került, hogy dolgozta fel ezt a problémát? Mikor lenne érdemes újra belevágni? Egyfolytában azon gondolkozok, hogy mit tehetnék azért, hogy mit csinálhatnék másképp, hogy ez ne forduljon el? még egyszer.

Legjobb válasz: Szia! Én születés után 1hónappal veszítettem el a kisfiam.Most már újra próbálkozunk.Nála is fejlõdési rendellenesség volt.Itt tudunk segíteni,nagyon sok tapasztalattal. http://www.angyalokszulei.hu/ Nézz be,nekem nagyon sokat segített! Üdv:Mariann

Szia! Én születés után 1hónappal veszítettem el a kisfiam.Most már újra próbálkozunk.Nála is fejlõdési rendellenesség volt.Itt tudunk segíteni, nagyon sok tapasztalattal. http://www.angyalokszulei.hu/ Nézz be, nekem nagyon sokat segített! Üdv:Mariann
Borzasztóan sajnálom, ami veled/veletek történt. Gondolom a 12. uh-on tudtátok meg a rossz hírt. A barátnõm is sajnos átélte mindezt, amit ti (kb másfél évvel ezelõtt). Õ kb. fél évre rá megint terhes lett. Semmi baja nincs a kislányának.
Megnéztem ezt az oldalt sokat sírtam miatta pedig még csak "16" éves vagyok. Részvétem az elvesztett magzatért és szívbõl kívánok rengeteg boldogságot neked és majdani gyermekednek!
Nagyon sajnálom!!Az egyik barátnõmnek 7 hónaposan kellett megszülnie a babáját, mert elhalt, mivel a köldökzsínor levált és nem táplálta a babát.De nem akarlak megilyeszteni, de sajnos elõfordul az ilyesmi.Õ úgy dolgozta fel, hogy a sors így akarta, hihetetlen erõ volt benne és most is mindig megemlíti nagy szeretettel az elsõ babáját.Õk fél évre rá próbálkoztak ezt javasolta az orvosuk.Mára van egy egészséges 5 hós kislányuk!!Nagyon sok erõt és kitartást kívánok Nektek!!
én nem tudok tanáccsal szolgálni, csak sok sok erõt kívánnék neked/nektek!! én 12 hetes vagyok és hát eszembe jut néha, hogy már most sem tudnék a babócám nélkül lenni... õszintén sajnálom!! próbáld meg a félelmet legyõzni, bár tudom, ez nem lehet könnyû!! KITARTÁST!!
A fejlõdési rendellenességgel nem tudsz mit kezdeni, ha nem dohányoztál és ittad halálra magad....tehát "normális" kismama voltál. Gondolom talán genetikára elküldtek, és megvizsgáltak téged és párod is.Ott biztos többet tudnak arról mondani, hogy mennyi esélyed van erre mégegyszer... Az , hogy mikor vágj bele, rajtad múlik. ha rendezõdött a lelked, és nyugodtan tudod várni a babát. Nehéz, biztos, nem tudom milyen lehet, hisz nem éltem át, de át kell lépni rajta, és pozitívan kell hozzáálni, mert az agy nagy úr, és a szervezet engedelmeskedik neki. El kell dönteni, hogy minden jó lesz, és hinni benne, az sokkal jobb megoldás, mint rettegni végig. Ha kell, ne szégyellj segítséget kérni a feldolgozáshoz akár rokontól baráttól , de egy szakembertõl sem. Könnyebb lesz, hidd el. Kívánom, hogy meg tudj nyugodni, és minden rendben legyen:-)
Szia!Saját magam is tapasztaltam, amit te.Nekem van egy lányom, ezután terveztünk egy babát, 6 hóra kellett megszülnöm, fejl.rendell. miatt.Ezután 6hóra próbálkoztunk, de csak egy év múlva sikerült teherbe esnem, ha nagyon akarod nem biztos hogy menni fog. lelkileg kell feldolgoznod, és lehet hogy úgy gondolod már túltetted magad rajta, nem így van.Nagyon fontos a türelem. Ezután egészséges kisfiam született a 9 hónapot végig rettegtem, nincs e baja.szerettünk volna egy 3. babát is, de 11 hétre ismét elvetéltem, ezután megint egyévre sikerült teherbe esnem, most 32 hetes vagyok, és még mindig rettegek minden rendben van e, de fokozottan odafigyelnek ránk és bízom a dokiban, nincs más választás.Nem rajtad múlik, ha nem dohányzol meg ilyenek, nekem sincs káros szenvedélyem mégis elõfordult.SOK KITARTÁST, TÜRELMET KÍVÁNOK!FEL A FEJJEL!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkitõl a támogatást és a jó tanácsokat!

Mikor - hány hetesen - érdemes összepakolni a kórházi cuccot?

Legjobb válasz: ha minden rendben van akkor ráérsz a 32.héten pakolni.én már a 25. héten összepakoltam de ez indokolt volt.

ha minden rendben van akkor ráérsz a 32.héten pakolni.én már a 25. héten összepakoltam de ez indokolt volt.
Én a 32-33. héten készítettem össze a szükséges holmikat, de még csak a szekrényben külön polcra. Ha menni kell két perc alatt berakható a táskába...34 hetes kismama
Szia! Én kineveztem egy utazótáskát és folyamatosan, ahogy vásárolgattam a dolgokat pakolgattam a táskába. Most vagyok a 32. héten és már majdnem minden megvan, a szoptatósmelltartót még nem vettem meg, mert nem tudom, hogy mekkora fog kelleni! :)
Mondjuk az utolsó hónapban. Írd össze, hogy miket akarsz magaddal vinni, és ami benne van a táskában már, azt pipáld ki. Nem kell mindent egyszerre megvenni, csak legyen kész idõben. Nem érdemes túl sok cuccot vinni, mert a holmidat általában beviszed a szülõszobára is, ott meg a macera van vele, amikor valami kéne a táskából és föl kell túrni az egészet. Bár a szülõszobán nem sok minden kellhet. Olyasmi, hogy fényképezõgép például ne is nálad legyen, hanem annál, aki bemegy veled. Enni-inni sem nagyon lehet ilyenkor a legtöbb helyen, inkább csak a szülés után, meg hát nem is túlélõtábor lesz, javaslom, hogy tényleg csak a szükséges dolgokat pakold be.
Én is kineveztem egy utazótáskát és abba pakolgattam kb a 30. héttõl kezdve folyamatosan a holmikat, mert hát soha nem lehet tudni... Én is elõször listát írtam, és mindig kihúztam, ami már benne volt. A listát is lehet bõvíteni, ha valami még eszedbe jut. De bepakoltam egy kis hátizsákba azokat a dolgokat, amik vajúdás, ill. szülés közben kellhetnek. Innivalót (gyümölcslét ) vigyél, szõlõcukrot is ehetsz, na meg az apukának csomagolj frissiben elemózsiát, mert gondolom neki is szüksége lesz energiára.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!